Jump to content

firebird

Members
  • Posts

    1,746
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

firebird last won the day on April 9 2019

firebird had the most liked content!

About firebird

  • Birthday September 14

Profile Information

  • Gender
    Male

Converted

  • Αγαπημενος ποδοσφαιριστης ΑΕΚ all time
    Andre Simoes

Recent Profile Visitors

2,254 profile views

firebird's Achievements

1982 - Ιδρυση R -

1982 - Ιδρυση R - (10/25)

  • Conversation Starter
  • Dedicated
  • Reacting Well
  • Very Popular
  • Posting Machine

Recent Badges

1.1k

Reputation

  1. Εγώ τους καταλαβαίνω τους αστυνομικούς. Τον βλέπουν 2 μέτρα άντρακλα και φοβούνται.
  2. Εγώ καθυστέρησα να πάω γήπεδο. Ο πατέρας μου από την επταετία της Χούντας σταμάτησε να ασχολείται με ποδόσφαιρο (με εξαίρεση 2-3 αγώνες σε κάθε Euro/Μουντιάλ) και καλύτερα γιατί ήταν γαύρος όσο παρακολουθούσε. Η μάνα μου προφανώς δεν θα με πήγαινε γήπεδο, ακόμα και τώρα μου πετάει την ατάκα "αφού θα μάθεις το αποτέλεσμα, γιατί να χάσεις χρόνο να δεις τον αγώνα;" Ο μόνος που μπορούσε -και τελικά με πήγε- ήταν ο αδερφός μου (10 χρόνια μεγαλύτερος). Ακόμα μετανιώνω που όταν ήμουν 5-6 και έπεισε τους γονείς μου να "βγούμε" οι 2 μας όταν με ρώτησε αν προτιμάω γήπεδο ή λούνα πάρκ απάντησα το δεύτερο (έτσι έχασα και την ευκαιρία να πάω στο Ν. Γκούμας, καλός μαλάκας ήμουν). Μετά πέρασε 1.5 χρόνο αργότερα στην Πάτρα οπότε οι μόνες ευκαιρίες να πάω ήταν όποτε ερχόταν Αθήνα. Τελικά μετά από άφθονο πρηξοπούτσι, τον έπεισα να με πάει πρώτα μπάσκετ σε ένα ΑΕΚ-Δράμα την χρονιά του πρωταθλήματος (από το οποίο ακόμα θυμάμαι την εντύπωση που μου είχε κάνει ο Holden και την χαρά που είχα να βλέπω από κοντά Κακιούζη-Χατζή). Ποδόσφαιρο άργησα ακόμα παραπάνω, έχοντας πλέον κλείσει τα 15 σε ένα ΑΕΚ-Χαλκηδόνα το 2004 στο οποίο ο μαλάκας ο αδερφός μου (που πλέον είχε επιστρέψει Αθήνα) τα έκανε πουτάνα και χάσαμε το πρώτο εικοσάλεπτο (με το που μπήκαμε στην κερκίδα έβαλε το μόνο γκολ του αγώνα ο Σοάρες το οποίο μόλις και πρόλαβα να δω). Ε, από εκεί και μετά πήρα την κατάσταση στα χέρια μου και άρχισα να πηγαίνω μόνος μου και τακτικά.
  3. I beg to differ. Τέτοια μοντέλα είναι πρακτικά αδύνατο να έχουν ακρίβεια γιατί είναι πάρα πάρα πάρα πολλές οι μεταβλητές. Δεν έχει σημασία αν θα κάνεις σωστή χρήση αυτών που βλέπεις γιατί είναι τόσα αυτά που δεν ξέρεις που δεν έχει νόημα. Για παράδειγμα και χωρίς πολλή σκέψη: Προπονήσεις: Αν αύριο ο Πελάδο αποφασίσει να ρίξει την ένταση στην προπόνηση, πόσο κάτι τέτοιο θα επηρεάσει την πιθανότητα τραυματισμών; Πόσο θα επηρεάσει την ένταση που βγάζει η ομάδα στους αγώνες; Πόσο θα επηρεάσει την φυσική της κατάσταση και άρα την διάρκειά της στον αγώνα; Τακτικές: Πόσο δουλεμένη είναι η τακτική που θα επιλεγεί; Πώς θα αλλάξει στην διάρκεια του αγώνα με βάση την προσαρμογή του αντιπάλου; Πως θα αλλάξει σε κάποιον πιθανό τραυματισμό; Πως θα αλλάξει με βάση την διακύμανση του σκορ; Ψυχολογία: Πόσο επηρεάζει το ότι έχουμε 9 αγώνες να απομένουν και δεν είμαστε στην κανονική διάρκεια την αντίδραση σε μια μεγάλη νίκη/ήττα; Πόσο επηρεάζουν σε αυτό οι άνθρωποι της ομάδας; Πόσο το ότι ο επόμενος αγώνας είναι 3 μέρες μετά όχι 1 βδομάδα; Ελλαδάρα: Πως μπορείς να υπολογίσεις "μεθυσμένους Πολωνούς" και το effect που θα έχουν; Σε πόσους αγώνες; Κι αν για την ΑΕΚ έχεις ίσως λίγο μια αίσθηση ή μπορείς να μάθεις παραπάνω, θα πρέπει να τα κάνεις και για τους άλλους 3. Σε γενικές γραμμές, νομίζω ότι τα data ήδη παιγμένων αγώνων μπορούν να σου "αποκαλύψουν" πράγματα που δεν παρατήρησες και να σε βοηθήσουν να βγάλεις συμπεράσματα. Τα ίδια data όταν μιλάμε για μελλοντικούς αγώνες, νομίζω ότι είναι λιγότερο χρήσιμα από το eye test.
  4. Σωστά τα λέει ο τύπος, αν ανεβάσουν την άμυνα ψηλά που έλεγε ο Πετσάλνικος ότι θέλει θα πέσει ξεκώλιασμα από τα λίγα. Επειδή όμως δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουν πέσει πάνω του να του εξηγήσουν το ότι με το πρεσάρισμα που κάνουμε (και ειδικά αν παίζει ο Levi) ο μόνος τρόπος να επιβιώσει είναι μέσο ή χαμηλό μπλοκ και direct ανάπτυξη, πιστεύω ότι θα προσπαθήσει να είναι κλειστό το ματς.
  5. Δεν νομίζω ότι ζητάνε κάτι περισσότερο. Το θέμα είναι ότι για να πληρώσεις πρέπει να δώσεις την κάρτα σου (άρα έχουν τα στοιχεία σου) και σε βάζουν να δηλώσεις ότι το θες για επαγγελματική χρήση. Δεν ξέρω ποιες είναι οι πιθανότητες να σε κυνηγήσουν, αλλά αν το κάνουν θα είσαι εσύ (ή έστω εμείς/το ΚΜ) απέναντι στο Wyscout, δλδ καλό κουράγιο απλά και μόνο από τα SLAPP. Τα υπόλοιπα πλην Wyscout θέλουν να τους στείλεις mail ως site/εταιρεία και να συζητήσετε τι data θα σου δώσουν και σε ποια τιμή, οπότε δεν ξέρω καν για τι ποσό μιλάμε, πόσο μάλλον αν θα είναι διατεθειμένοι να τα δώσουν σε εμάς που απλά θέλουμε να κάνουμε την καβλάντα μας.
  6. Έχεις δίκιο ότι δεν βγάζεις άκρη πλέον με τα χέρια, αλλά εδώ η φάση είναι μάλλον ξεκάθαρη. Μέσα στα επίσημα έγγραφα της IFAB όταν μπήκε ο σημερινός κανονισμός το 2021-22 (https://www.theifab.com/downloads/presentation-of-all-changes-and-clarifications-to-the-laws-2021-22-incl-videos-up?l=en) υπάρχει η εξής εξαίρεση: Και σαν παράδειγμα φάσης που δεν είναι πέναλτι βάζουν το βίντεο που κάνω attach. video_1.mp4
  7. Αρχικά ωραίο thread αυτό. Από κει και πέρα, συμφωνώ με τους προλαλίσαντες ότι όλο το πρόβλημα είναι το να βρεις τα data. Δυστυχώς όλες οι σοβαρές databases (Opta, Statsbomb, Wyscout) δεν είναι διαθέσιμες προς το κοινό παρά μόνο σε επαγγελματίες οπότε είναι δύσκολο να βρεις καλά data για την ΑΕΚ ή για την Superleague. Είχα σκεφτεί να φτιάξω ένα blog απλά και μόνο για να το παίξω "δημοσιογράφος" ώστε αν με κυνηγήσει το Wyscout π.χ. να έχω να δείξω κάτι αλλά δεν αξίζει το ρίσκο. Τα xG δεν έχουν συγκεκριμένο μοντέλο, κάθε εταιρεία βγάζει τα δικά της παρότι σε ένα βαθμό συγκλίνουν. Επίσης, αρχίζει να υπάρχει κουβέντα και για το training set που πρέπει να χρησιμοποιηθεί για το μοντέλο καθώς "χάνονται" σε αυτά χαρακτηριστικά όπως η εκτελεστική ικανότητα (https://arxiv.org/abs/2401.09940). Αυτό που λέει ο Yossarian για το Twitter γίνεται αλλά δεν ξέρω πόσο ενδιαφέρον θα είναι το αποτέλεσμα: Ξέρουμε ότι θα χρησιμοποιούν τα hashtags λογαριασμοί που μεταξύ τους είναι άσχετοι ή και αντίπαλοι. Αυτό που ίσως είχε κάποιο νόημα είναι να το κάνεις ιστορικά για να δεις πόσο αυξήθηκε σαν φαινόμενο τα τελευταία 2 χρόνια που στρώσαμε, αλλά πλέον με τις τιμές που έβαλε ο Musk δεν είναι να χρησιμοποιείς το API οπότε πρέπει να γράψεις scraper που δεν το έχω κάνει ποτέ για το Twitter.
  8. Κάποια στιγμή είχα πάει για ποδόσφαιρο με συμφοιτητές στην ΝΥ. Συνηθισμένος από μπάλα στην Ελλάδα, έλεγα και ξανάλεγα "ε ρε πούστη" όποτε κάποιος έκανε μαλακία ή ξέρω γω μου έκλεβαν την μπάλα, ή τρώγαμε γκολ κλπ. Ε, μια δυο τρεις άρχισαν να με ρωτάνε τι σημαίνει αυτό που λέω. Άντε τώρα να εξηγείς σε παρέα ΑμερικανοΚουβειτοΙταλοΚινέζοΙνδών ότι η λέξη πούστης σημαίνει "fag" αλλά η φράση σημαίνει "damn"
  9. Μπα, απέχουμε ένα γκολ τσιλούλη στα playoff (ακόμα και σε ήττα της Λαμίας) για να κλειδώσει η αλλοίωση λόγω αυτού.
  10. Με εξαίρεση ένα μισάωρο που ήταν λες και έπαιζαν στην αυλή του σχολείο με το Γ2, άνετη νίκη. Διατηρούμε πρώτη θέση και πάμε τελευταίο αγώνα να έχουμε ισοβαθμίες υπερ μας ως το τέλος.
  11. Ρε μαλάκα Ματίας δεν περνάνε οι ώρες. Που είναι οι καλές οι εποχές επί Γιαννίκη που σκεφτόμουν αν είναι καλή ιδέα οι μπύρες πρωινιάτικα για να αντέξω αυτά που έβλεπα.
×