Jump to content

Ποινές, Πρόστιμα, Αθωώσεις και τέτοια


stavros 9-11
 Share

Recommended Posts

Καλα οκ τωρα.

 

κωστα ειλικρινά όταν με έφεραν σε αυτή τη κατάσταση χωρίς λόγο και αιτία αν δεν ήμουν τόσο ψύχραιμος και αποφεύγω τους μπελάδες εκ φύσεως δεν ξέρω τι μπορούσα να είχα κάνει . κάποιες σκέψεις πάντως μου πέρασαν απο το μυαλό μου , όποιος όμως τους πέταξε κάτι δεν τον αδικό για να μην πώ καλά τους έκανε . 

Link to comment
Share on other sites

Στον τελικο λες, ε?

 

Ναι το φετινό , αν και μου είπαν και στο βόλο (δεν είχα πάει) τα ίδια χαλιά και εκεί ήταν . 

Εδώ τελικούς με γαύρου και πηγαίναμε και ερχόμασταν χωρίς το παραμικρό και φυσικά καμιά χρήση χημικών . 

Link to comment
Share on other sites

Καλα οκ τωρα.

Επειδή ήμουν και γω μπροστά σε εκείνο το περιστατικό ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ εγιναν τα πράγματα...

 

Αν νομίζεις ότι τα ΜΑΤ είναι άνθρωποι που κοιτάνε απλά να κάνουν τη δουλειά τους και να επιβάλουν την τάξη είσαι εκτός ελληνικής πραγματικότητας.

Link to comment
Share on other sites

egg_chicken2.jpg


Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα; ... 

 


Το αυγό. Τελεία και παύλα. Όπως επισημαίνει ο γενετιστής Τζ. Π. Σ. Χόλντεϊν (1892-1964), «το ερώτημα που τίθεται συχνότερα είναι “η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;”. Το γεγονός ότι εξακολουθεί να διατυπώνεται το ερώτημα αποδεικνύει πως πολλοί άνθρωποι δεν διδάχθηκαν ποτέ την θεωρία της εξέλιξης ή απλώς δεν την πιστεύουν».

 

Με βάση αυτό το σχόλιο, η απάντηση είναι προφανής. Τα πουλιά αποτελούν εξέλιξη των ερπετών, άρα το πρώτο πτηνό δεν μπορεί παρά να προήλθε από κάποιο αυγό, που το γέννησε κάποιο ερπετό. Όπως και ο,τιδήποτε άλλο ένα αυγό δεν είναι τόσο απλό όσο δείχνει. Κατ’ αρχάς η λέξη «αυγό» χρησιμοποιείται με δυο διαφορετικούς τρόπους.

 

Για έναν βιολόγο, αυγό είναι το ωάριο, το μικροσκοπικό θηλυκό κύτταρο αναπαραγωγής που όταν γονιμοποιηθεί από το αρσενικό σπερματοζωάριο οδηγεί στη δημιουργία του εμβρύου. Τόσο το ωάριο όσο και το σπερματοζωάριο αποκαλούνται γαμέτες [από την ελληνική λέξη γαμέτης (σύζυγος)]. Στο αυγό της κότας αυτά τα δύο μικροσκοπικά κύτταρα ενώνονται σε έναν βλαστικό δίσκο. Γύρω του υπάρχει η λέκιθος (κρόκος – yolk) που παρέχει την πλειονότητα των θρεπτικών συστατικών για τον αναπτυσσόμενο νεοσσό. Η λέξη yolk προέρχεται από την παλιά αγγλική λέξη geolka κίτρινος. Γύρω από τη λέκιθο υπάρχει το ασπράδι του αυγού ή λεύκωμα ή αλβουμίνη, από τη λατινική λέκη albus (λευκός). Αυτή έχει έχει επίσης θρεπτικά συστατικά, αλλά κύριος στόχος είναι να προστατεύει τη λέκιθο, που διατηρείται στη θέση της στο κέντρο του αυγού με δύο ελικοειδείς χορδές ονόματι χάλαζες. (Χάλαζα σα αρχαία ελληνικά είναι το «χαλάζι»: η γεμάτη κόμπους λευκή χορδή θυμίζει σειρά από μικροσκοπικά μαργαριτάρια η κόκκους χιονιού).

 

Γύρω από την αλβουμίνη υπάρχει το κέλυφος που αποτελείται από ανθρακικό ασβέστιο – υλικό που περιέχεται στους σκελετούς και στα χάπια για χώνεψη. Είναι πορώδες ώστε να αναπνέει ο νεοσσός, ενώ ο αέρας διατηρείται σε έναν υμένα μεταξύ αλβουμίνης και κελύφους. Κάθε τμήμα διαχωρίζεται από το άλλο με μεμβράνη. Η κότα δημιουργεί τα αυγό από το τίποτα, μέσα σε μια μέρα. Επειδή το κέλυφος είναι πορώδες, αν διατηρήσετε ένα αυγό για μεγάλο διάστημα, η λέκιθος και η αλβουμίνη στεγνώνουν, καθώς απορροφούν αέρα. Γι’ αυτό και τα μουχλιασμένα αυγά επιπλέουν.

 

Για να βρείτε τι χρώμα αυγά θα γεννήσει μια κότα παρατηρείστε τους λοβούς των αυτιών της. Κότες με λευκούς λοβούς γεννούν λευκά αυγά.  Κότες με κόκκινους λοβούς γεννούν καφετιά αυγά. Το χρώμα των αυγών μιας κότας εξαρτάται από τη ράτσα της και δεν έχει καμία σχέση με τη διατροφή της.... 

Link to comment
Share on other sites

εντωμεταξύ "χοντραίνει" όσο πάει το παιχνίδι

και μετά το καραστημένο νεούδι τον μάρκου

και τον επερχόμενο διονυσσάτο που θα κρίνει την έφεση

γνωστό από το παραδικαστικό και με διαρκείας vip του γαύρου

φουλάρει και το βημα international και vima.gr και in.gr του χοντρού

που μετά το ...100-0 που μας πληροφορεί ότι έπαιξε ο Δανός την ΑΕΚ

  https://www.tovima.gr/2018/10/15/international/the-22-day-striptease-that-exposed-the-clean-up/(γελάνε και οι πέτρες)

βγάζει το γνωστό λευτεράκη τον unfollow ( που τον απείλησαν κι αυτόν όπως το κ το Ζωγράφο,

αλλά ακόμα να δώσει εκείνη την περιβόητη συνέντευξη με όλες τις λεπτομέρειες ο βαγγέλης) 

να μας πει για τον εργολάβο της ΑΕΚ μακη τριανταφυλλό .... που απειλεί να κρεμάσει το δικαστή στα μανταλάκια, αν δε δείξει επιιείκεια στην ΑΕΚ

... κ τα λέει αυτά ο μη εργολάβος, χαραλαμπόπουλος :D :D

https://www.in.gr/2018/10/15/apopsi/makis-triantafyllopoulos-apo-prytanis-tou-kitrinismou-aplo-dimosiografiko-pistoli/

φαίνεται έχουν επενδύσει πολλά πάνω σε αυτή την πούστικη "τιμωρία" της ΑΕΚ οι σοφιτελάνθρωποι

που πρέπει ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ να εξαφανιστεί για χίλιους λόγους

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Γενικά αυτή τη στιγμή οι 2 γαύροι μας έχουν στην πίεση και δεν ξέρω τι σκατα έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους για να το κάνουν αυτό. Εκτός κι αν όντως σφαχτούν στο πρώτο πέναλτι

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους. 

 

Να πω την άλλη άποψη; Καλύτερα να μείνει η ποινή. Είναι τόσο διασταλτική η ερμηνεία που με δεδομένη αυτή, οι άλλοι μετά θα χάσουν πολλαπλάσιους βαθμούς χωρίς να μπορούν να πουν κάτι. Εμείς τη δουλειά μας στο γήπεδο.

 

Με την διαφορα, οτι οι αλλοι για πολυ χειροτερα δεν τιμωρηθηκαν, συνεπως δεν σου εγγυαται κανενας οτι θα τιμωρηθουν στο μελλον.

Link to comment
Share on other sites

Αυτοί έχουν επικοινωνιακά μπαζούκα και εμείς νερομπιστολα . 

Ο γαύρος νότου προφανώς απόκτησε πρόσβαση στην επο .

Ο γαύρος βορρά προφανώς εγγυήσεις ότι μαζί θα φάνε τον ανταγωνισμό για να μείνουν οι δύο τους . 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους. 

 

Να πω την άλλη άποψη; Καλύτερα να μείνει η ποινή. Είναι τόσο διασταλτική η ερμηνεία που με δεδομένη αυτή, οι άλλοι μετά θα χάσουν πολλαπλάσιους βαθμούς χωρίς να μπορούν να πουν κάτι. Εμείς τη δουλειά μας στο γήπεδο.

 

Ορθή σκέψη αλλά δεν έχει πεδίο εφαρμογής στο δικό μας πρωτάθλημα. Η ποινή είναι επίδειξη δύναμης, δεν πιστεύω ότι έπεσε για να μείνει και στην έφεση, απλά ήθελαν να μας δείξουν ποιος είναι το κουμάντο.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites


Όπως τα έλεγε το10 απο τη προηγούμενη μέρα


 


 


Χρειάστηκαν δέκα σελίδες για να αιτιολογήσει ο Πρωτοδίκης Χριστόφορος Μάρκου την τιμωρία της αφαίρεσης τριών βαθμών, των δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και του προστίμου των 73.250 ευρώ που επιβλήθηκε στην ΑΕΚ για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.



ΠΗΓΗ: filathlos



Το σκεπτικό, στο οποίο ο αναπληρωτής αθλητικός δικαστής που ανέλαβε το συγκεκριμένο πόστο πριν από ένα μήνα, «απαντάει» στην κιτρινόμαυρη ΠΑΕ στους ισχυρισμούς της περί βιαιοπραγίας και για το αν τα επεισόδια έγιναν στον «εν γένει χώρο του γηπέδου»


Τι είναι βιαιοπραγία



 

Η Ένωση είχε ισχυριστεί ότι η ρίψη μολότοφ δεν συνιστά βιαιοπραγία για την οποία πρέπει να υπάρχει υλική ενέργεια και σωματική επαφή.


Το τελευταίο βρήκε εν μέρει σύμφωνο τον αθλητικό δικαστή που σημειώνει μεν ότι… «ο ορισμός της έννοιας της βιαιοπραγίας δεν δίδεται από τον ως άνω Πειθαρχικό Κώδικα της Ε.Π.Ο., πρέπει όμως, σύμφωνα και με τα όσα παγίως γίνονται δεκτά κατά την ερμηνεία και εφαρμογή της αθλητικής νομοθεσίας ως βιαιοπραγία να νοηθεί κάθε παράνομη ενέργεια εναντίον προσώπου ή πράγματος, εκδηλούμενη με υλική δύναμη και τείνουσα είτε στην κακοποίηση του σώματος ή καταστροφή του πράγματος είτε στην προσβολή της ελευθερίας είτε της τιμής του καθ’ ου στρέφεται προσώπου», προσθέτει όμως, ότι… «είναι δε αδιάφορο αν επήλθε πράγματι σωματική κάκωση ή καταστροφή του πράγματος».


 

Σε άλλο σημείο σημειώνεται ότι… «Τα ως άνω επεισόδια συνδέονταν με βιαιοπραγίες, ήτοι με παράνομες ενέργειες εναντίον αστυνομικών (που και αυτοί αναντίρρητα αποτελούν υποκείμενα τέλεσης της ελεγχόμενης πειθαρχικής παράβασης, αφού ο Πειθαρχικός Κώδικας δεν διακρίνει σχετικά, αρκούμενος σε «βιαιοπραγίες κατά προσώπων»), εκδηλούμενες με υλική δύναμη (ρίψεις βομβών, φωτοβολίδων κλπ.) και τείνουσες στην κακοποίηση του σώματος, χωρίς να έχει σημασία αν επήλθε πράγματι σωματική κάκωση. Απορριπτέος τυγχάνει ο ισχυρισμός της εγκαλουμένης, ότι για την κατάφαση της έννοιας της βιαιοπραγίας απαιτείται σωματική επαφή, αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στον Πειθαρχικό Κώδικα αλλά ούτε και στο ν. 2725/1999, είναι δε η ερμηνεία αυτή αντίθετη με τον ορισμό της βιαιοπραγίας, όπως έχει διατυπωθεί από τον Άρειο Πάγο, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στη μείζονα σκέψη της παρούσας».


Ο «εν γένει χώρος του γηπέδου»


Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον αν τα επεισόδια στο ημίχρονο σημειώθηκαν στον «εν γένει χώρο του γηπέδου», αφού αν υποτεθεί ότι έγιναν εκτός αυτού, τότε δεν υφίσταται τιμωρία.


«Η εγκαλουμένη αμφισβητεί, ότι τα ως άνω επεισόδια έλαβαν χώρα εντός του «εν γένει χώρου του γηπέδου», όπως αυτός ορίζεται με τη διάταξη του άρθρου 1 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο., συνομολογώντας ωστόσο, ότι εν προκειμένω ο εν γένει χώρος του γηπέδου που χρησιμοποιεί ως έδρα της, ήτοι του Κεντρικού Σταδίου, που ευρίσκεται στους χώρους του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου (Ο.Α.Κ.Α.), αρχίζει από το σημείο της περίφραξης των προελέγχων, περιλαμβάνει τους χώρους περιμετρικά του γηπέδου και των κερκίδων, έως και τους τρεις χώρους σταθμεύσεως στο ύψος της Λεωφόρου Σπύρου Λούη. Άρα στους χώρους μεταξύ αφενός μεν, της περίφραξης των σημείων προελέγχου και αφετέρου των θυρών που οδηγούν, μέσω της χρήσης τουρνικέ ή του συστήματος ακύρωσης εισιτηρίων, προσδιορίζεται ο προοριζόμενος για εμπορική χρήση και εκμετάλλευση εν γένει χώρος του γηπέδου».


 

Σε εκείνο το σημείο, όμως, «ευρίσκονται η μπουτίκ της εγκαλούμενης Π.Α.Ε., η οποία λειτουργεί κατά τις ημέρες των αγώνων, διαφημιστικές πινακίδες στις εισόδους των θυρών, τα κυλικεία του γηπέδου, που εξυπηρετούν τους φιλάθλους του γηπέδου, οι είσοδοι των σουιτών των εμπορικών συνεργατών της Π.Α.Ε. κ.λπ».


Τα επεισόδια… «αποδεικνύεται, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι τα ανωτέρω επεισόδια έλαβαν χώρα εντός του εν γένει χώρου του γηπέδου και συγκεκριμένα κάτω ακριβώς από τις κερκίδες 1, 31, 33 και 35» σημειώνει ο αθλητικός δικαστής που επικαλείται την έκθεση της Αστυνομίας την οποία είχε αποκαλύψει το SDNA, σύμφωνα με την οποία οι οπαδοί που δημιούργησαν τα επεισόδια βγήκαν από τις θύρες 1 και 35.


«Τούτο αποδεικνύεται ιδίως από την έκθεση της αστυνομίας, στην οποία αναφέρεται, ότι οι ως άνω οπαδοί εξήλθαν από τις ως άνω θύρες και επιτέθηκαν στις διμοιρίες που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου, χωρίς να αναφέρεται ότι οι οπαδοί βγήκαν εκτός των σημείων προελέγχου των θυρών 1 και 35 που βρίσκονται αρκετές δεκάδες μέτρα βορειότερα προς το κλειστό γήπεδο του μπάσκετ, δεδομένου και ότι αυτοί δεν είχαν κανένα λόγο να πάνε εκεί».


 

Τέλος, επικαλείται την απόφαση 299/2017 για τον αγώνα της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ πέρσι που είχε πάρει ο Πρωτοδίκης Σπυρίδων Καποδίστριας, ο οποίος είχε απαλλάξει την Ένωση για επεισόδια που είχαν γίνει: «Δεν φέρει αντικειμενική πειθαρχική ευθύνη, για την παραβατική συμπεριφορά των φιλάθλων της, η οποία έλαβε χώρα εκτός του εν γένει χώρου του Κεντρικού Σταδίου του Ο.Α.Κ.Α., και δη για το προεκτεθέν συμβάν, το οποίο εκτυλίχθηκε στους εν γένει χώρους του συμπλέγματος των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών, πέραν του σημείου της περιφράξεως του προελέγχου Π-35». Άρα ο χώρος εντός του συγκεκριμένου σημείου θεωρείται «εν γένει χώρος του γηπέδου.


Στο δια ταύτα… «ο εν γένει χώρος του γηπέδου» στο Ολυμπιακό Στάδιο, σύμφωνα με τον αθλητικό δικαστή… «ξεκινάει από την περίφραξη των σημείων προελέγχου του γηπέδου, ενώ δεν εκτείνεται πέραν αυτής στους λοιπούς χώρους του συμπλέγματος των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.)».


Το σύνθημα, οι πυρσοί και τα δύο μπουκάλια


Ακόμη, ο Μάρκου δεν δέχεται ότι για να ισχύσει η τιμωρία της έδρας, θα πρέπει να υπάρχει πρόκληση σημαντικών φθορών, «αφού κατά τα σαφή διατύπωση του εν λόγω άρθρου αρκεί τα επεισόδια να συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, σύμφωνα και με όσα αναφέρονται στη μείζονα σκέψη της παρούσας».


Στο κατηγορητήριο γίνεται αναφορά στο σύνθημα «αντε γ@@… Λάζαρε», για το οποίο η ΑΕΚ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 5.000 ευρώ, το άναμμα 70 πυρσών και 10 κροτίδων (40.000 ευρώ ως υπότροπη), τη ρίψη στο 59’ δύο πλαστικών μπουκαλιών νερού στον περιβάλλοντα χώρο (1.500 ευρώ) και τέλος, το πρόστιμο των 50.000 ευρώ για τα επεισόδια στο ημίχρονο (εκτός από τις δύο αγωνιστικές και την αφαίρεση των τριών βαθμών). Από τον συμψηφισμό προέκυψε το πρόστιμο των 73.250 ευρώ.


  • Δικεφαλάκι 2
Link to comment
Share on other sites

Και εγώ δεν είμαι αισιόδοξος.

Όταν έπρεπε (έκθεση αστυνομίας) να κινητοποιηθούμε ξύναμε καυλί.

Ας κάτσουμε τώρα πάνω στου Ιβάν και του Βαγγέλα.

Link to comment
Share on other sites

μια χαρά σε στήσανε οι τσιμπουκωμένοι βορρά και νότου και εμείς κοιτάγαμε να πετάξουμε χαρταετό. απο οκτώβρη εκτός

Link to comment
Share on other sites

ειναι μια αποφαση του στυλ

"προσπαθω να το τραβηξω οσο γινεται για να σε τιμωρησω".

 

απο τις ημερες Σκουτερη (ξανα)καταλαβαμε οτι η αθλητικη δικαιοσυνη καθε αλλο παρα τυφλη ειναι, οποτε λιγη σημασια εχει τι λεει ο δικαστης παραπανω.

 

κατ'εμε κι οσο πιο αντικειμενικος μπορει να ειμαι, ειναι αποφαση εκτρωμα, το πραγμα παρα-ξεφευγει απο τα αγωνιστικα με τετοιες αποφασεις.

ριξε 2 αγωνιστικες κεκλεισμενων να πω "παει στο διαολο", οχι και αφαιρεση βαθμων για επεισοδια καποιων ηλιθιων εκτος γηπεδου και χωρις τιποτε το σοβαρο ως επακολουθο.

 

μεγαλη ευθυνη εχουν για ολο αυτο το μπουρδελο κι αυτοι που γραφουν τους νομους, αλλα οκ, τι να περιμενεις γενικα, μαλλον βολευει κιολας ετσι.

 

 

σημασια εχει το παρασκηνιο παντως, οπου λογικα κι εκει τον πινουμε, αλλα ιδωμεν.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Η μόνη δική μου ελπίδα με βάση το μεν δεμένο άλλα και τραβηγμένο απο τα μαλλιά δε σκεπτικό που προφανώς ήταν έτοιμο απο πριν τη δίκη είναι να επικαλεστούμε ισονομία και να παρουσιάσουμε σκέπτικά που την βιαιοπραγία να την ορίζουν διαφορετικά γιατί όλο έχει στηθεί πάνω στη βιαιοπραγία και τον ορισμό της σσε συνδυασμό το χώρο που θεωρείτε εν γένει  . Αυτά με μόνη γνώση τη λογική μου άλλα έτσι κολλάει και όλη η επικοινωνια μας πέρι ισονομίας και η προετοιμασία που έγινε μεχρι δευτέρα απόγευμα .Έτσι πέφτει και το -3 και οι δύο αγωνιστικές γι'αυτό το ζητάμε .Με ρίζου αν πάει ίσως δούμε και μια πιο επιθετική πολιτική . 

Link to comment
Share on other sites

Πρακτικά σε περίμεναν στην γωνία για το -3. Αυτό θα έπρεπε να το ξέρεις, αλλιώς είσαι αφελέστατος.

Δεν υπήρχε περίπτωση να το γλιτώσεις μέσα στη χρονιά το -3, κάπου θα σου τύχαινε η στραβή.

Link to comment
Share on other sites

Και εκτός πρωταθλήματος βγαίνεις (δεν είναι σαν τον πρώτο γύρο πέρσι που έκαναν όλοι γκέλες, φέτος ως τώρα όλοι πάνε τραίνο) και κανένα από τα βλαμμένα δεν θα μάθει τίποτα. Και βέβαια τα ορκ των γαύρων (βορίων και νοτίων) θα πρέπει να κάνουν ντου στο γήπεδο για να τιμωρηθούν.

Link to comment
Share on other sites

δεν θα δεχτει τετοια τιμωρια ο τιγρης

Γενικά θα δείξει πολλά η αντίδραση του (ή μη). Διδακτική ιστορία.

Link to comment
Share on other sites

Shmera vgainei k h efesh e?

Mhn xexniomaste, gt ap oti vlepo oloi metrane poses thyres tha anoixoun me th bayer

 

Θυρα γαμα την Μπαγερν την πουτανα...

Link to comment
Share on other sites

Γενικά θα δείξει πολλά η αντίδραση του (ή μη). Διδακτική ιστορία.

Tyger Tyger burning bright,

In the forests of the night:

What immortal hand or eye,

Dare frame thy fearful symmetry?

Link to comment
Share on other sites

  • George_D featured this topic

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×