Jump to content

Εγκληματική Οργάνωση Vol.II


stavros 9-11
 Share

Recommended Posts

ασχετο με την λουκουμοσκονη, αυτα ειναι για την εγκληματικη οργανωση, στην ουσια βγαινει καθαρος

Link to comment
Share on other sites

Σιγα μην κανουν τιποτα τετοιο σε ολυμπιακο και βαγγελα.Αναμενομενο ηταν οτι βαγγελης και ολυμπιακος θα βγαιναν αθωοι απο αυτο .Το θεμα ειναι εστω να την πληρωσουν τα τσιρακια του.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Πρώτος μάρτυρας ο Αλαφούζος, πέμπτος ο Μελισσανίδης! - Η λίστα των 24 μαρτύρων

Η ώρα της δίκης έφτασε για τους 28 κατηγορούμενους στην υπόθεση της «Συμμορίας» του ποδοσφαίρου.

Στο σκαμνί του κατηγορουμένου θα καθίσουν το πρωί της Παρασκευής (27/9) στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής και άλλα 26 άτομα.

Να θυμίσουμε πως οι «28» κατηγορούνται για κακουργηματική αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων ποδοσφαίρου και πλημμεληματική σύσταση συμμορίας.

Η δίκη είναι προγραμματισμένη για τις 9.00 το πρωί και είναι νούμερο «1» στο πινάκιο.

Κάτι που σημαίνει ότι, αν δεν υπάρξει κάποιο αίτημα αναβολής από κάποιον από τους κατηγορούμενους, θα αρχίσει κανονικά με πρώτο μάρτυρα τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζο που ωστόσο είναι άγνωστο αν θα προλάβει να εξεταστεί την Παρασκευή (27/9).

Δεύτερος μάρτυρας για κατάθεση είναι ο προπονητής Δημήτρης Καλαϊτζίδης, τρίτος ο άλλοτε πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, τέταρτος ο Τάκης Φύσσας και ο πέμπτος ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Στους μάρτυρες συμπεριλαμβάνονται επίσης ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, ο άλλοτε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Τζακ Αγγελίδης, ο πρώην ιδιοκτήτης του Απόλλωνα Σμύρνης, Σταμάτης Βελλής, ο πρώην αρχιδιαιτητής, Χιου Ντάλας και ο Κύρος Βασάρας

Τα ονόματα και των 24 μαρτύρων με την σειρά που έχουν κληθεί να καταθέσουν στο δικαστήριο:

1) Γιάννης Αλαφούζος

2 )Δημήτρης Καλαϊτζίδης

3) Σοφοκλής Πιλάβιος

4) Τάκης Φύσσας

5) Δημήτρης Μελισσανίδης

6) Χρήστος Σάββας

7) Κύρος Βασσάρας

? Αλέξης Κούγιας

9) Κυριάκος Θωμαΐδης

10) Βασίλης Γκαγκάτσης

11) Φώτης Κωστούλας

12) Ζήσης Βρύζας

13) Τζακ Αγγελίδης

14) Νίκος Γεωργέας

15) Πέτρος Κωνσταντινέας

16) Σταμάτης Βελλής

17) Δημήτρης Καλύβας

18) Γιάννης Δασκαλάκης

19) Χιου Ντάλας

20) Παντελής Καφές

21) Κατερίνα Τσιαμούρα

22) Νίκος Παναγόπουλος

23) Ρικάρντο Μανουέλ Σάντος

24) Μανουέλ Ντα Κόστα

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καταθέτει στη δίκη των “28” ο Μελισσανίδης

SUPERLEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ

BY ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΙΤΣΑΣ

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας βρίσκεται από τις 9 το πρωί ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος θα καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη των “28”.

Εκτός από τον “Τίγρη” στο πρόγραμμα καταθέσεων για σήμερα βρίσκονται και οι Χρήστος Σάββας, Τάκης Φύσσας και Γιάννης Αλαφούζος.

Υπενθυμίζεται πως στο εδώλιο για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας βρίσκονται οι: Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιώργος Σαρρής, Θεόδωρος Κουρίδης, Άρης Σταθόπουλος, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Νίκος Προύντζος, Θανάσης Μπριάκος και Γιώργος Δούρος.

Ταυτόχρονα, υπάρχει και η υπόθεση της “Παρέμβασης με αθέμιτες ενέργειες με σκοπό επηρεασμού της εξέλιξης και του αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα, με επίτευξη του επιδιωκόμενου αυτού σκοπού και που (κατά περίπτωση) ο ποδοσφαιρικός αγώνας περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, κατά συναυτουργία και μεμονωμένα και κατ’ εξακολούθηση”, η οποία είναι κακούργημα και για την οποία κατηγορούνται οι προαναφερθέντες μαζί με τους: Κώστα Ιωαννίδη, Ιωάννη Καμπαξή, Απόστολο Αμπάρκιολη, Αλέξανδρο Δημητρόπουλο, Θανάση Γιάχο, Ηλία Σπάθα, Γιώργο Αρβανιτίδη, Γιώργο Λαναρή, Κώστα Μπάρμπα, Δημήτρη Αμαραντίδη, Ηλία Ιωάννου, Αλέξανδρο Καλογέρη, Δημήτρη Μάνο, Χαράλαμπο Παυλίδη, Γιώργο Σκαθαρούδη, Πέρεζ Μορένο, Γιώργο Σπανό, Γιώργο Αγγελόπουλο, Γιάννη Κομπότη και Ρικάρντο Σα Πίντο.

Link to comment
Share on other sites

Δημήτρης Μελισσανίδης:

«Στο ποδόσφαιρο πάντα μπορεί να υπήρχε μια εύνοια αλλά από το 10 και μετά τα πράγματα είχαν πάρει μια τροπή. Υπήρχε μια εύνοια για μία ομάδα, τον Ολυμπιακό, από μία ομάδα μέσα από την ΕΠΟ. Από τον κ. Σαρρή και τους συνεργάτες του. Εκείνη την εποχή, υπήρχε ένα μπλογκ μέσα στην ΕΠΟ που εξυπηρετούσε τα συμφέροντα μιας ομάδας».

Link to comment
Share on other sites

«Στο ποδόσφαιρο πάντα μπορεί να υπήρχε μια εύνοια αλλά από το '10 και μετά τα πράγματα είχαν πάρει μια τροπή. Υπήρχε μια εύνοια για μία ομάδα, τον Ολυμπιακός, από μία ομάδα μέσα από την ΕΠΟ. Από τον κ. Σαρρή και τους συνεργάτες του. Εκείνη την εποχή, υπήρχε ένα μπλοκ μέσα στην ΕΠΟ που εξυπηρετούσε τα συμφέροντα μιας ομάδας. Ελεγχαν διαιτησία και δικαιοδοτικά όργανα. Όταν είσαι πρόεδρος στην Ομοσπονδία, ότι θέλεις κάνει. Η ΚΕΔ ήταν υπάλληλοι κανονικοί, όχι όργανο.

 

Ο Ολυμπιακός εκείνη την εποχή έλεγχε διαιτησία και δικαιοδοτικά όργανα. Όταν έρχεται πόρισμα στην ΕΠΟ του Κορέα και η ΕΠΟ δεν κάνει τίποτα, αυτό τα λέει όλα, εσείς πως το βλέπετε… Όταν υπάρχουν ένα τσουβάλι κασέτες με αυτά που ακούσαμε, άμα τα διαβάζεις τρομάζεις.

Στην ΚΕΔ πιστεύω ότι ήταν θύματα. Ίσως ήταν και υπάλληλοι. Απόδειξη είναι ότι ο Ζωγράφος που ήταν αρχιδιαιτητής ένα διάστημα, θα σας πω από το 2013 και μετά…. Πριν μου είπαν ότι ήταν ταξιτζής, οπωσδήποτε ήταν διαιτητής, όταν ήταν αρχιδιαιτητής κάποιοι τον χτύπησαν και βρέθηκε στο νοσοκομείο. Όταν σταμάτησε να διαιτητεύει, τον χρησιμοποίησαν και τον έκαναν πρόεδρο στην ΚΕΔ.

Τη μέρα που έγινε το ατύχημα δεν ειδοποίησε ούτε αστυνομία, ούτε δικαιοσύνη, μόνο τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και τον Σαρρή. Αυτό για μένα λέει πολλά. Αυτός τα οργάνωνε όλα, ο αρχιμάγειρας, ο Ζωγράφος. Δεν είμαι χθεσινός, έβλεπα διαιτητές που έβαζαν και μπορούσα να καταλάβαινα τι έκαναν. Θυμάμαι από το '13 και μετά με τους διαιτητές που έβαζαν, τι γίνονταν. Το πιο αποδεδειγμένο ήταν ότι από τον Νοέμβριο έβγαινε ο πρωταθλητής. Τι ψάχνετε; Το κόκκινο φασόλι»;

«Ο Γεωργέας μου είπε ότι τους είπαν να κάτσουν να χάσουν»

Εγώ μπορώ να πω από το 2013 και μετά. Ποιος έβγαλε τους πίνακες ψάξτε στις κασέτες της ΕΥΠ.

Έπιασα τον Γεωργέα και του είπα τι έγινε: Ο Γεωργέας μου είπε ότι μπήκαν στα αποδυτήρια και μου είπαν να κάτσουμε να χάσουμε και είπα στον προπονητή να με αλλάξει (για τον αγώνα Βέροια - Ολυμπιακός). Μου τα είπε και ο Καλαϊτζίδης αυτά. Όλη η Ελλάδα το ξέρει, ένα τσουβάλι κασέτες τις ΕΥΠ. Κι εγώ λέω  τη γνώμη μου, οι ερωτήσεις σας, δεν με αφήνετε να πω αυτό που θέλω. Με σκρινάρετε».

Στη συνέχεια της κατάθεσής του ο Δημήτρης Μελισσανίδης ανέφερε:

«Δε γνωρίζω πράξεις του Μαρινάκη, μόνο από τις κασέτες. Τότε δεν ήμουν στο ποδόσφαιρο. Αυτό που μπορούσα να καταλάβω, είναι ότι ο Σαρρής σαν πρόεδρος της ΕΠΟ, από εκεί ξεκινούσαν όλα…».

Εισαγγελέας: Με ποιον τρόπο ήλεγχε τη διαιτησία ο Ολυμπιακός;

Μελισσανίδης: Έβλεπα ότι είχε μια υποστήριξη από τη διαιτησία, λεπτομέρειες…

Εισαγγελέας: Γνωρίζετε πραγματικά περιστατικά από τα οποίο προκύπτει ότι ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο;

Μελισσανίδης: Όχι κύριε πρόεδρε. Το μόνο που είχα ακούσει ήταν ότι όποιες Ενώσεις δεν ήταν στο σύστημα της ΕΠΟ, οι διαιτητές πήγαιναν στο ψυγείο. Κάθε τρεις και λίγο στην ΕΠΟ πήγαιναν να με τιμωρήσουν. Ήταν φως φανάρι, ήταν όλα μιλημένα. Ούτε στην ΕΠΟ απέξω, δεν μπορούσαμε να περάσουμε. Ήταν ένα σύστημα με τον Σαρρή που έκανε όλα αυτά που σας είπα προηγουμένως, προς όφελος μιας συγκεκριμένη ομάδας, σας το είπα.

Εισαγγελέας: Μπορείτε να περιγράψετε συγκεκριμένες πρακτικές;

Μελισσανίδης: Ήλεγχαν τη διαιτησία και τα δικαιοδοτικά όργανα. Αυτό τα λέει όλα. 

Εισαγγελέας: Υπάρχουν συγκεκριμένα πραγματικά περιστατικά; Θυμάστε κάτι από τον τελικό του '13;

Μελισσανίδης: Θυμάμαι ότι ήταν καθαρό πέναλτι και το έπνιξαν οι διαιτητές γιατί ήταν μιλημένοι, όλη η Ελλάδα το είδε. Δεν ξέρω αν ήταν στην αρμοδιότητα του Γιάχου ή και του διαιτητή που ήταν στη γραμμή. Ήταν όμως, τόσο φανερό, φαίνεται από εκεί και μόνο ότι ήταν μιλημένο. 

Εισαγγελέας: Ήταν μια δόλια παράβαση;

Μελισσανίδης: Έτσι πιστεύω. Δεν μπορώ να θυμηθώ άλλες φάσεις. Ολυμπιακός - ΑΕΚ στο Κύπελλο, έπαιζε διαιτητής από τον Πύργο που φαινόταν καθαρά ότι ήταν υπέρ του Ολυμπιακού. Αλλά το έκανε τόσο φανερά που ήταν εξοργιστικό. Πάντα θα υπάρχουν και σφάλματα, εκείνη την εποχή ήταν και διαιτητές κατ’ εντολή και έτσι γινότανε. Αγαπάω το ποδόσφαιρο, ούτε Άγιος είμαι, ούτε ψάλτης. Ξέρω τι γίνεται. Εκείνη την εποχή γινόντουσαν όργια, και απορώ με τη δικαιοσύνη πουν δεν έκανε τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Απ' ότι διαβάζω η κατάθεση του Μελισσανίδη είναι πολύ προσεκτική και προσπαθεί να κρατήσει το Βαγγέλη σαν πρόσωπο έξω απ' όλο αυτό. Αυτή την αίσθηση μου δίνει αλλά μάλλον δεν έχει τελειώσει ακόμα η κατάθεσή του.

Link to comment
Share on other sites

Quote

Ο Σαρρής ήταν ένας καλός άνθρωπος, έντιμος αλλά ήταν μια Φιλιππινέζα της ΕΠΟ με τη μεταφορική έννοια. 

Quote

Στην αντίδραση της έδρας για το «Φιλιππινέζα» ο Δημήτρης Μελισσανίδης απάντησε: «Δεν είναι κακό να είσαι Φιλιππινέζα. Όλοι έχουμε»

????

Link to comment
Share on other sites

Εισαγγελέας: Σε αυτό το δικαστήριο δεν περνανε αυτά. Θα λέτε δεν γνωρίζω, όχι δεν απαντώ. Αλλά ακόμη και το δεν γνωρίζω θα κριθεί..
Μελισσανίδης: "Mάλιστα.. "
"Μετά την αλλαγή διοίκησης στην ΕΠΟ, έχουν θεραπευτεί οι αιτίες, που οδήγησαν το ποδόσφαιρο στα φαινόμενα, τα οποία καταγγείλατε?".
Μελισσανίδης: "Το ποδόσφαιρο δεν θα γίνει ποτέ γάλα. Αλλά το σημερινό είναι καλύτερο από το προηγούμενο"!

"Αρχιμάγειρας ο Ζωγράφος, μιλημένο το πέναλτι που δεν δόθηκε στον τελικό του κυπέλλου του 2013 (Ολυμπιακός-Αστέρας)"

 

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×