Jump to content

Άρση Βαρών


Recommended Posts

200px-AEK_arsi_varwn.jpg

 

 

Στα σκαριά η ίδρυση τμήματος ΑΕΚ Άρσης Βαρών και τριάθλου! Μέσα στο εγχείρημα ο � ύρρος Δήμας, ο Νίκος Καραμπουρνιώτης, ο Χρόνης Τραστόγιαννος και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ.

 

Μία σπουδαία κίνηση βρίσκεται στα σκαριά. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε μέσω facebookο Νίκος Καραμπουρνιώτης, γίνονται προσπάθειες ίδρυσης τμήματος άρση βαρών και τριάθλου στην ΑΕΚ, με τον � ύρρο Δήμα να είναι μέσα στην ομάδα των ιδρυτών! Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Νίκο Καραμπουρνιώτη, τον Χρόνη Τραστόγιαννο, τον γενικό γραμματέα της ΑΕΚ Γιώργο Κατσαδήμα και τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής Αλέξη Αλεξίου, προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό, με προσωπικές κινήσεις του καθενός, ώστε να αποκτήσει η ΑΕΚ τμήματα σε αυτά τα δυο αθλήματα. Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Καραμπουρνιώτης «η συμμετοχή θα είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλα τα παιδιά και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την ομάδα πρωταθλήτρια και στο ένα άθλημα και στο άλλο, γιατί το μυστικό θα είναι ένα: θα παίζουμε για τη φανέλα και μόνο».

Ο Καραμπουρνιώτης είναι εν ενεργεία πρωταθλητής. Μάλιστα πριν λίγες ημέρες (6-8/11) αγωνίστηκε στο Κίεβο της Ουκρανίας στο παγκόσμιο κύπελλο που διεξήχθη υπό την διεθνή ομοσπονδία GPA/GPA-D-IPO. Ο συνολικός απολογισμός ήταν εντυπωσιακό με την Ελλαδά να κατακτά 15 χρυσά, 2 ασημένια, κάνοντας και τέσσερα παγκόσμια ρεκόρ. Όσο για την επίδοση του Καραμπουρνιώτη; Κατέκτησε χρυσό στο Powerlfting και επίσης χρυσό στις άρσεις θανάτου.

 

 

ΑΑΑΑΑΧΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧΑΧΧΑΑΧΧΑΑΧ

 

Τμήμα πόλο παιδιά μην ξεχάσετε να φτιάξετε...

Link to comment
Share on other sites

Γενικά ο χαρακτηρισμός "ερασιτεχνικό τμήμα" αποδίδεται λίγο αυθαίρετα με βάση το αν υπάρχει υποχρέωση να συσταθεί ΑΕ όπως στο μπάσκετ και το ποδόσφαιρο. Όπου δεν υπάρχει ΑΕ αλλά εμφανίζεται το σωματείο, το λέμε "ερασιτεχνικό". Βέβαια ούτε το βόλλεϋ, ούτε το χάντμπολ είναι ερασιτεχνικά αθλήματα στην Ελλάδα μιας και οι παίχτες πληρώνονται και κάνουν συμβόλαια. Και από όσο ξέρω, υπάρχουν πολλοί παίχτες στην Ελλάδα σε αυτά τα αθλήματα που αυτό είναι και το μοναδικό τους επάγγελμα, δεν κάνουν και άλλη παράλληλη δουλειά. Οπότε ο χαρακτηρισμός "ερασιτεχνικό" είναι λάθος για τουλάχιστον αυτά τα 2 τμήματα. ? ροφανώς δεν ζούνε όλοι οι αθλητές αυτών των τμημάτων από εκεί αλλά τα 2 αυτά αθλήματα δεν είναι ερασιτεχνικά και ειδικά το βόλλεϋ.

Ερασιτεχνική ιστορία είναι το σκάκι (που κι εκεί είχαν πέσει χρήματα κατά το παρελθόν), είναι ο στίβος (που από ένα επίπεδο και πάνω έχει χρήματα αλλά είναι εντελώς δευτερεύων ο ρόλος του σωματείου στο οποίο ανήκει ο αθλητής-για παράδειγμα όταν ο Κεντέρης έπαιρνε τη ντόπα του και κέρδιζε χρυσά μετάλλια δεν θυμάμαι τους ΑΕΚτζήδες να μη πανηγυρίζουν κι ας ήταν αθλητής του Ολυμπιακού).

 

Το ερώτημα για εμένα είναι το εξής: Έχει ανάγκη η ΑΕΚ από ερασιτεχνικά τμήματα; Δηλαδή το σκάκι, το πινγκ-πονγκ, την ποδηλασία και όλα αυτά; Σε μια ομάδα όπως η ΑΕΚ με πανελλήνια εμβέλεια, με ποδοσφαιρικό τμήμα που απασχολεί πολλές χιλιάδες ανθρώπων, με όρια που βγαίνουν σαφώς εκτός Νέας Φιλαδέλφειας και Αθήνας, η ΑΕΚ τι ανάγκη έχει να συντηρεί αυτά τα τμήματα; Η ΑΕΚ δεν είναι μια μικρή επαρχιακή ομάδα που έχει ανάγκη τη στήριξη της τοπικής της κοινωνίας και άρα αναγκαστικά δημιουργεί τμήματα που θα προσελκύσουν όλη τη νεολαία της περιοχής για να υπάρξει το κατάλληλο δέσιμο και το άνοιγμα στην κοινωνία. ? ραγματικά δεν ξέρω αν κερδίζει κάτι η ΑΕΚ με το να απασχολεί τους πιτσιρικάδες της Νέας Φιλαδέλφειας στα ερασιτεχνικά της τμήματα. Είναι τέτοιο το μέγεθος της ΑΕΚ που νομίζω ότι δεν τα χρειάζεται αυτά τα τμήματα. Άρα ψάχνω να βρω τι ακριβώς κερδίζει η ΑΕΚ από όλο αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Για εμένα και με δεδομένο ότι τα οικονομικά μας είναι πάντα σκατα, καλό θα ήταν η ΑΕΚ ως σωματειο να κρατά βόλλεϋ και χάντμπολ. Ειναι 2 τμηματα ομαδικων αθληματων με κοσμο που τα παρακολουθει και ειδικα το χαντμπολ με επιτυχίες. Όμως προτιμώ να κλείσει ένα τμήμα παρά να διαβάζουμε τραγικές ιστορίες τύπου ανεβαίνει η ομάδα Θεσσαλονίκη και γίνεται έρανος για να αγοράσουν στους παίχτες ένα τοστ. Δηλαδή πέραν του ότι είναι προσβλητικό για τους αθλητές, είναι αιώνιο ρεζιλικι και για την ΑΕΚ αυτο. Δε μπορεί να είσαι τόσο κακομοίρης και να ρεζιλευεις το όνομα και το έμβλημα σου έχοντας τους παίχτες σου νηστικους.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Με την σφραγίδα του κορυφαίου αρσιβαρίστα όλων των εποχών ? ύρου Δήμα μπαίνει η ΑΕΚ στον χώρο της άρσης βαρών. Μετά την χθεσινή απόφαση του Δ.Σ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ το όνειρο κάποιων φίλων του αθλήματος και της ΑΕΚ με προτεργάτη τον Νίκο Καραμπουρνιώτη γίνεται πραγματικότητα. Μάλιστα στις 19 και 20 Μαρτιου η ΑΕΚ θα δώσει τον πρώτο της αγώνα στο powerlifting στο hellenic challenge του ΕΣΔΤ. Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι η ΑΕΚ να στεγαστεί στο Γαλάτσι το τμήμα Άρσης Βαρών και Δυναμικού Τριάθλου (Powerlifting) θα στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ με προπονητή τον Χρόνη Τραστόγιαννο που είναι ο άνθρωπος που επέλεξαν ο ? ύρρος Δήμας και ο προπονητής Γιάννης Κατσαϊδώνης που θα είναι σύμβουλος της ΑΕΚ.

Επίσης πρέπει να τονιστεί πως το τμήμα θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και μάλιστα θα φέρνει έσοδα στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Εφορος του τμηματος θα είναι ο Γιωργος Καλτσιδης και εκπροσωπος των δυο αθληματων στην ομοσπονδια της αρσης βαρων ο Νίκος Καραμπουρνιωτης. Στο Δ.Σ. επισης συμμετεχουν οι Αλεξης ? απαναστασιου, διευθυντης του προπονητικου κεντρου στα Σπατα, ο Δημητρης ? αντελας γενικός γραμματες ο οποιος ειναι και γενικός γραμματεας της Ο? ΣΕ ομοσπονδιας προσφυγικων σωματειων. Υπευθυνος επικοινωνιας θα είναι ο Δημητρης Τσακιλτζης.

 

 

http://www.aek365.com/a-442976/dunamh-sthn-arsh-barwn-me-sfragida-purou-dhma.htm

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 year later...
  • 2 months later...
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

19 Μαϊου Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου πραγματοποιήθηκε το Ποντιακό Κύπελλο Powerlifting της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

 

24910058_2024690041084236_78606212325510

 

 

33407541_2050274398630051_60617550501563

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Ο αθλητής της ΑΕΚ Ροβέρτος Παπαναστασίου έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στο Powerlifting ! Σήκωσε στην κατηγορία 75 κιλών τζούνιορ την τεράστια επίδοση στις άρσεις θανάτου deadlift 305 κιλά!

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
Ανακοίνωση ΑΕΚ

Ανακοίνωση ΑΕΚ

H ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της λειτουργίας του τμήματος της Άρσης Βαρών για την περίοδο 2019-2020 με στόχο την επαναφορά στην κορυφή της Ελλάδος και την ανάδειξη αθλητών που θα πλαισιώσουν την εθνική ομάδα και θα κατακτήσουν τίτλους στη χώρα μας και το εξωτερικό.

Πέραν των αγωνιστικών τμημάτων, από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, θα λειτουργήσουν Τμήματα Ακαδημιών και Τμήματα Προαγωνιστικά.

Οι προπονήσεις του τμήματος θα γίνονται στο ΟΑΚΑ.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί ο Προπονητής της Ομάδας που φέρει όνομα με ιστορία στο άθλημα, καθώς και το τεχνικό team, όπως και ο χρόνος έναρξης των εγγραφών και των μετεγγραφών.

Το Αγωνιστικό Τμήμα της Άρσης Βαρών θα διεξάγει δοκιμαστικές προπονήσεις για την εγγραφή νέων αθλητών στο Τμήμα και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους, στην Γραμματεία ΑΕΚ, τηλ. 2102584582 και με μέιλ στο info@aek.gr

Για το τμήμα των Ακαδημιών, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι γονείς που επιθυμούν να φέρουν τα παιδιά τους, ηλικίας 7 ετών και άνω, στο τμήμα, για να γνωρίσουν το συναρπαστικό άθλημα της Άρσης Βαρών από τους καλύτερους, να καλέσουν στα τηλέφωνα 2102584582 ή να υποβάλλουν σχετικό αίτημα με mail στο info@aek.gr.

https://www.aek.gr/anakoinosi-aek/

Link to comment
Share on other sites

  • AG21 unpinned this topic
  • AG21 pinned this topic
  • AG21 featured and unpinned this topic

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×