Jump to content

Recommended Posts

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοινώνει τις οριστικές του αποφάσεις για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων του 2011 

Link to comment
Share on other sites

09:34 - Η διαδικασία ξεκίνησε με την προσφώνηση των ονομάτων...

 

09:52 - Το δικαστήριο απέρριψε την πρόταση της εισαγγελέως να απαλλαγούν όλοι οι κατηγορούμενοι για το αδίκημα της "συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα κατ' εξακολούθηση και ηθική αυτουργία σε παράνομο στοίχημα".

Αυτό σημαίνει ότι οι καταδικασθέντες θα είναι πιθανότατα πολύ περισσότεροι από τους 30 που είχε προτείνει αρχικά η εισαγγελέας, αφού πολλοί κατηγορούμενοι κατηγορούνταν μόνο γι' αυτό το αδίκημα.

 

10:00 - Μετά από αυτή την εξέλιξη, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι (και) για το συγκεκριμένο αδίκημα οι Μπεος, Τσακογιαννης, Τραυλος, Νικολόπουλος, Ζαβαντιας και περίπου 35 ακόμη κατηγορούμενοι!

Οι δικηγόροι αντιδρούν και ζητούν την απαλλαγή όλων για το αδίκημα της "συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα κατ' εξακολούθηση και ηθική αυτουργία σε παράνομο στοίχημα". 

 

10:25 -  "Υφιστάμεθα έναν ακατανόητο δικονομικό αιφνιδιασμό", λένε στο σύνολό τους οι δικηγόροι, που αντιδρούν έντονα στην εξέλιξη που υπήρξε, η οποία φέρνει σε δύσκολη θέση σχεδόν το σύνολο των κατηγορουμένων!

 

10:40 - Οι δικηγόροι ζήτησαν να διακοπεί η δίκη για να προετοιμαστούν και να αντιμετωπίσουν την κατηγορία, για την οποία περίμεναν απαλλακτικη απόφαση αλλά υπήρξε ανατροπή. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα. Η δίκη θα ολοκληρωθεί σήμερα.

 

10:45 - Οι δικηγόροι επικαλούνται "νομική πλάνη" για τους πελάτες τους, υποστηρίζοντας ότι το 2011 δεν ήξεραν ότι οι ξένες εταιρίες στοιχηματισμού ήταν παράνομες στην Ελλάδα, αφού τις έβλεπαν να διαφημίζονται παντού.

 

11:10 - Διέκοψε το δικαστήριο και θα επανέλθει σε λίγο για να ανακοινώσει την απόφαση. Πριν διακόψει πήρε τον λόγο ο Αχιλλέας Μπέος και είπε: «Το Δικαστήριό σας δεν μπορεί να κρίνει με απλές ενδείξεις. Αν έχετε αποδείξεις ότι είμαι ένοχος, δέχομαι να εξαντλήσετε την αυστηρότητά σας. Δεν γίνεται το 2018 να δικάζονται άνθρωποι επειδή λέει κάτι η πιάτσα». 

 


12:05 - Ξεκινάει και πάλι η συνεδρίαση. 

 

12:10 - Ένοχος ο Μπέος! Για δωροδοκια-δωροληψια, για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα στους αγώνες Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου (12/3/2011), Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου (27/2/11) και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ'εξακολούθηση.

 

Ένοχος και ο Γιώργος Τσακογιάννης για τις κατηγορίες της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος κατ'εξακολούθηση, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, για δωροδοκία-δωροληψία, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, για απόπειρα εκβίασης και για παράνομη οπλοκατοχή. Οι επίμαχοι αγώνες είναι: Πόντιοι Κατερίνης-Αετός Σκύδρας, Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη, Ηλιούπολη-Εθνικός.

 

12:27 - Ένοχος ο Γιάννης Κομπότης. 

 

sdna

Link to comment
Share on other sites

Μπέος τον πέο

 

Δεν ντρέπονται λέω εγώ;

Δεν υπάρχει δικαιοσύνη ρε πούστη μου.

Link to comment
Share on other sites

Ο Μίμης πρέπει να έχει δει τον Κόμη Μοντεκρίστο σε όλες τις τηλεοπτικές και κινηματογραφικές του μεταφορές. 

Μη σου πω ότι το έχει διαβάσει και στα γαλλικά. 

Edited by MITSAKLAS
Link to comment
Share on other sites

Μποροβηλος - Μπακος ενοχοι

 

παντως εδω να τονισω οτι αυτο ειναι ποινικο μερος μετα πρεπει να αναλαβει ο αθλητικος δικαστης για τις αθλητικες ποινες στις ομαδες τις οποιες τιμωρηθηκαν οι αξιωματουχοι 

Link to comment
Share on other sites

Μποροβηλος - Μπακος ενοχοι

 

παντως εδω να τονισω οτι αυτο ειναι ποινικο μερος μετα πρεπει να αναλαβει ο αθλητικος δικαστης για τις αθλητικες ποινες στις ομαδες τις οποιες τιμωρηθηκαν οι αξιωματουχοι 

Τον Αστέρα τον θέλαμε ήρεμο για την Κυριακή... 

 

:lol:  :lol:  :lol:

Link to comment
Share on other sites

αν δεν κανει κατι ο αθλητικος δικαστης στα παπαρια τους ολα απο το ποινικο δεν επηρεαζεται η ομαδα 

 

μονο αθλητικος δικαστης μπορει να επιβαλει ποινη σε ομαδα

Link to comment
Share on other sites

Guest Saxon21

Ένοχος για 2 πλημμελήματα ο Μπέος - Επιστρέφει ως δήμαρχος Βόλου

 

Αθωώθηκε για 4 κακουργήματα και 2 πλημμελήματα.

Μετά την εξέλιξη αυτή επιστρέφει στη θέση του δημάρχου Βόλου.

 

Τα αδικήματα είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Link to comment
Share on other sites

αμα ειναι ενοχος ο μπεος πρεπει να βγει ενοχος ο μπακος με τον καυμενακη 

 

Μακάρι Παναγία μου!

 

Τωρα το είδα οτι κρίθηκαν ένοχοι!!Yessssssssssssssssssssssssssss

Edited by Skepastos
Link to comment
Share on other sites

"Οι Γιώργος Μποροβήλος - Δημήτρης Μπάκος κρίθηκαν επίσης ένοχοι για  δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στα ματς: Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα-Αστέρας Τρίπολης, Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης."

 

Θεία δίκη καριόληδες. Για τις μαγκιές που κάνατε στην πλάτη της ΑΕΚ.
"Μπακασέτα θα μείνεις ελεύθερος για όλες τις ομάδες πλην ΑΕΚ"

"Κουρμπέλη, φύγε τώρα απο τα γραφεία, στην ΑΕΚ δεν σε δίνουμε"

Link to comment
Share on other sites

Μονο ο Βαγγελας crystal clear

Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη... που θα δικάσει τον ΠΑΟΚ. 

 

:lol:  :lol:  :lol:

Link to comment
Share on other sites

Εγω απο οτι καταλαβα θα πεσουν ποινες χαδια.

 

Αφου ξερετε, ειδικα τον Κομποτη δεν τον αγγιζει κανεις, νια-μου!

Link to comment
Share on other sites

Μελισσανιδη αν είσαι μαΝγκας,

ΤηλεφωνΑς μπακα καυμενακη και τους λες

Με ασσο - χ γλιτώνετε τη φυλακή

Link to comment
Share on other sites

Εχει άλλα μετωπα ο ελεφαντας.

Έχει, αλλά με τον Ολυμπιακό τι θα γίνει.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Πρόταση για οριστική ενοχή Μπέου, Τσακογιάννη, Κομπότη, Μποροβήλου και Μπάκου για το Koriopolis

 

3b911bf58b3b89a7f2dd9cb3cb344b6e.jpg


Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14:00 η αγόρευση της Εισαγγελέως της έδρας του πενταμελούς Εφετείου κακουργημάτων για το πολύκροτο σκάνδαλο στημένων αγώνων (εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό)του 2011. 

Η κ. Ευδοκία Πούλου πρότεινε την ενοχή των 25 από τους 26 κατηγορούμενους (είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό) που είχαν απομείνει στην υπόθεση και ανάμεσά τους είναι οι Αχιλλέας Μπέος (δωροδοκία και δωροληψία κατ’ εξακολούθηση στους αγώνες Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης 0-1, Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου 2-1 του 2011 σε βαθμό πλημμελήματος) Γιώργος Τσακογιάννης (δωροδοκία και δωροληψία κατ’ εξακολούθηση σε τέσσερις αγώνες της Ηλιούπολης, για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος κατ’ εξακολούθηση, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, για απόπειρα εκβίασης και για οπλοκατοχή). 

Επίσης προτάθηκε η ενοχή για τους Γιάννη Κομπότη (για δωροδοκία στο Ηλιούπολη-Λεβαδειακός 2-4), Γιώργο Μποροβήλο και Δημήτρη Μπάκο (για δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση στους Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης, Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου, Αστέρας Τρίπολης-Καβάλα). 

Βασίλης Καρακούλιας, Ανδρέα Δημόπουλο, Βασίλη Γεωρτσιάκος, Θανάση Ντότση, Μιχάλη Νικολόπουλο, Γιάννη Λαυρινιάδη, Παύλο Δήμου, Μάκη Σιδηρόπουλο, Μιχάλη Τζιβελέκη, Μαρία Βυθοπούλου, Γιώργο Τσεκερίδη, Γιώργο Διγώνη, Γιώργο Γαλαίο, Βασίλη Αδαμάκη. Δεν προτάθηκε η ενοχή μόνο (λόγω αμφιβολιών) για τον Νίκο Χάλκο, πρώην πρόεδρο της Ηλιούπολης. 

Έχουν απαλλαχθεί όσοι είχαν μόνο την κατηγορία της συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα. Όπως οι Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κώστας Μενδρινός, ο μάνατζερ Άγγελος Τραυλός, ο πρώην υπάλληλος της ΕΠΟ, Γιάννης Παπαδόπουλος.

Πηγή: sport-fm.gr

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×