Jump to content

Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια - Vol. VI


Recommended Posts

18 minutes ago, Ban Viveur said:

Sorry αλλά αυτό που βλέπουμε στου Νιάρχου στα Φιλαδέλφεια αν το δούμε, θα το δούμε σε καμιά 20ρια χρόνια. Και έρχεται με φόρα και το Ελληνικό 

Υπόψιν ότι το ίδρυμα είχε ένα τεράστιο κουμπαρά και έτρεχε με ρυθμούς ασύλληπτους και για ευρωπαϊκά δεδομένα. Όλα αυτά θα είχαν την αξία τους αν έβαζες το πόδι σου στα μαγαζιά. Είτε φας στο κέντρο , είτε στη μπακαλοταβέρνα του κυρ Παντελή στα προσφυγικά για το γήπεδο το ίδιο πράγμα είναι. 

Σορρι δεν είναι το ίδιο αν αφήνουν το  αμάξι στο υπογειο παρκιγκ η έχεις κιοσκια δικά σου στο γήπεδο για καφέ χοτ ντογκ η προσφέρεις καλές υπηρεσίες στο πανοραμικο κτλ η ακομα κάνεις διαφορα στη ταράτσα του κτηρίου πχ η σε άλλους χώρους του γηπέδου. 

Όσο για το άλσος υπάρχει απλά χρειάζεται ένα master Plan αξιοποίησης του σε συνδιασμό με το γήπεδο. 

Link to comment
Share on other sites

Guest XAMΠOΣ

Παρκαρεις καπου 2 σταθμους μακρια απο Περισσο και πας στο γηπεδακι με Ηλεκτρικο ανετα ωραια και το αμαξι σου να μην υπαρχει φοβος να το βρεις μισο....!

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι καποιος πρεπει να παει γηπεδο με το αμαξι του με το ζορι εφοσον ξερει τι ταλαιπωρια θα φαει...!

Οσοι δεν εχουν χρονο και ολας ακομα γρηγοροτερα φτανουν εκει με ησαπ παρα με αυτοκινητο. Το παρκαρεις καπου κοντα σε σταθμο ησαπ και τερμα. 

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι έτσι.  Έχει τα προσφυγικα,  το άλσος και γίνονται και αλλά πραγματα τριγυρο και θα γίνουν σίγουρα και αλλά. Τέλος παντων θα φανουν όλα αυτά στο μέλλον. 

Link to comment
Share on other sites

37 minutes ago, Ban Viveur said:

Sorry αλλά αυτό που βλέπουμε στου Νιάρχου στα Φιλαδέλφεια αν το δούμε, θα το δούμε σε καμιά 20ρια χρόνια. Και έρχεται με φόρα και το Ελληνικό 

 

Στο Νιάρχειο το έφτιαξαν από το μηδέν το άλσος υπάρχει και είναι σαφώς ανώτερο του σαν χωρος ( μέγεθος και δέντρα) και ήταν πριν το εγκαταλείψουν προορισμός για πολλη κόσμο. Εξιχρονισμος και συντήρηση θέλει.Όσο για το ελληνικό το 2030 και αν. Γίνεται φυσικά το παρκο προεκτααη του Νιάρχειου στο Φάληρο με υπογειοποίηση της παραλιακης. Σχετική άσχετη κουβέντα με το γήπεδο αφου το αλσος θα είναι η αυλή του γηπέδου. 

Link to comment
Share on other sites

34 minutes ago, AG21 said:

Σορρι δεν είναι το ίδιο αν αφήνουν το  αμάξι στο υπογειο παρκιγκ η έχεις κιοσκια δικά σου στο γήπεδο για καφέ χοτ ντογκ η προσφέρεις καλές υπηρεσίες στο πανοραμικο κτλ η ακομα κάνεις διαφορα στη ταράτσα του κτηρίου πχ η σε άλλους χώρους του γηπέδου. 

Όσο για το άλσος υπάρχει απλά χρειάζεται ένα master Plan αξιοποίησης του σε συνδιασμό με το γήπεδο. 

Εξαιρετικά. Και αναπόφευκτα παρεμβάσεια θα γίνουν.

Από εκεί και πέρα, έχω πάει πάμπολλες φορές Νέα Φιλαδέλφεια σε πλήθος καταστημάτων και συνοδευόμενος και χωρίς να είναι το...κορυφαίο μέρος άρεσε . Τα πράγματα είναι απλά, με ελάχιστο περπάτημα από το γήπεδο, έχει ένα σωρό επιλογές για καφέ, γλυκό, φαγητό, λιγότερες ίσως για ποτό. Θες κρεατικά, θες πίτσα σε ξυλόφουρνο, το οτιδήποτε. Ήδη λοιπόν αρκετοί από εμάς και έχω πετύχει πολλούς δηλαδή, πριν ή μετά το ΟΑΚΑ εμφανιζόμασταν είτε στο Νέο Ηράκλειο είτε στο Νέα Φιλαδέλφεια για φαγητό κλπ. Άλλοι με ηλεκτρικό σιδηρόδρομο άλλοι παίρνοντας όχημα. Τώρα λοιπόν σε μία ακτίνα 800 μέτρων ο καθένας θα μπορεί να κάνει πολύωρη βόλτα.

Αστικός ιστός, αίσθημα γειτονιάς, δυνατότητα να απολαύσεις καλό ρόφημα και φαγητό και περπατώντας να πας στο γήπεδο με παιδιά ή με το δεσμό σου χωρίς να χρειάζεται να ξαναοδηγήσεις, να ξαναπαρκάρεις κλπ..

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

33 minutes ago, AG21 said:

Γι'αυτό ακριβώς το λόγο Χρηστο έχει αξία το απέξω γιατί αν περνάς συνολικά θα βλέπεις το πετρομανταλο Μέσι. 

Το απεξω εμενα προσωπικα δεν μου προσφερει απολυτως τιποτα. Δεν ειμαι και κρεατοφαγος για να πεις οτι θα παω να σκασω στο φαΐ, οποτε ανηκω στη μειοψηφια του πληθυσμου. Και το Αλσος να φτιαξουν που μου γραφεις πιο κατω, παλι δεν μου λεει τιποτα διοτι κατοικω σε περιοχη που δοξα τω Μανιτου ειναι γεματη πρασινο και απο καθαρο αερα ειμαι πληρης. 

Οι γειτονιες τυπου ΝΦ δεν μου αρεσουν, ειναι ενα κλικ καλυτερες απο τα Νοτια Προαστια που δεν περναω ουτε απ εξω. Εχω μεγαλωσει και αναπτυξει δικη μου αισθητικη και επιλεγω και το επιπεδο ζωης και συμβιωσης με πολλα πραγματα τριγυρω. Δεν κατηγορω/περιοριζω τους γυρω που μπορει να γουσταρουν Μπαρμπαλεξη και Λαδοκολλα, αλλα δεν ειναι για μενα. Οπως κατ αντιστοιχια δεν ειναι για μενα το Εν Πλω και τα μαγαζια της Γλυφαδας. Δεν μου κανουν. Αρα για να παω στο γηπεδο ή πρεπει να εχω καλη παρεα ή να με τραβηξει η ομαδα με τη μπαλα που παιζει ή να εχω ίδιον οφελος. Αλλη περιπτωση να παω στο γηπεδο δεν υπαρχει. 15 χρονια υπαρχει το Καραϊσκακη και εχω παει μια φορα πριν 6 χρονια ξερω γω. Δεν ειχα καμια απολυτως περιεργεια να παω να το δω και καμια απολυτως αναγκη να τραβηχτω στο Φαληρο για να δω ποδοσφαιρο. Στο ΚΠΣΝ εχω παει αρκετες φορες οχι για αναψυχη αλλα για δουλεια. Ουτε εντυπωσιαστηκα ουτε ξαναπηγα μονος μου. Γενικα πρεπει να δουμε λιγο τι οριζει ο καθενας ως αναψυχη ή διασκεδαση. Πχ περασα την πρωτοχρονια το πρωι απο την Πειραιως. Ειχε τουλαχιστον 2 χιλιαδες κοσμο, οι περισσοτεροι στη βροχη να ψαχνουν ταξι εχοντας βγει απο μπουζουκια, πηγαιναμε σημειωτον μιση ωρα επειδη ειχανε βγει παγανιά οι ξενυχτηδες της πρωτοχρονιας "επειδη πρεπει". Δεν θα το κανα ουτε να με σφαιρες, περασαν αυτες οι εποχες, μεγαλωσα, τη ζησαμε την Αθηνα τη νυχτα, φτανει. Καπως ετσι ειναι και η ΑΕΚ. Απο τη δεκαετια του 80 τις εχουμε ζησει ολες τις εκφανσεις, ψιλοκαταλαβαινουμε πλεον πότε αξιζει να τραβηχτεις και πότε οχι. Και πιστεψε με, οταν τραβιεμαι δεν το κανω ουτε για την ομορφη Καλογρεζα ουτε για το ωραιο Γκολντεν που ψωνιζεις κιολας. Αρα το επιχειρημα "παω επειδη ειναι ωραια στη ΝΦ και θα περασω ωραια το Σαββατο ή την Κυριακη μου" ειναι ακυρο στην προκειμενη περιπτωση. Αν με ψησει η ομαδα, θα παω. Αν δεν με ψηνει η ομαδα, θα καθισω σπιτι μου και θα το χαζεψω στον υπολογιστη. Μεχρι εκει.

Link to comment
Share on other sites

Σεβαστό εκτός του σημείου για τη Γλυφάδα . Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί αυτοί που ζούν Κηφισιά και πάνω ψάχνουν ευκαιρία να κατηγορήσουν τη Γλυφάδα . Και εγώ βλέπω σαν εφιάλτη να ζω μακριά από τη θάλασσα και σε ερημιά και το χειμώνα να ζω σε καταψύκτη αλλά δεν το λέω .

Πχ πλάκα κάνω μην παρεξηγείς . Για Πρωτοχρονιά συμφωνώ όπως για νιαρχειο αλλά δείχνει πόσο ανάγκη έχει τέτοιους χώρους η Αττική .

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, The Magician said:

Κοιτα, εχω βαλει δε θυμαμαι πότε τα σχεδια και για το Ιωνικο Παρκο και για το Παρκο Προμπονα και για τις αλλαγες στο κομματι Ριζουπολη - Σταθμος. Τα περισσοτερα οικοπεδα απ αυτα που λες εχουν ηδη απαλλοτριωθει και εχουν παει και στο κρατος και σε ιδιωτες (ακουγεται μαλιστα οτι πολλα τα πηρε ο δικος μας με το Σωκο) γιατι η περιοχη με το μετρό και την επεκταση θα αλλαξει εντελως. Γι αυτο λεω οτι ειναι μαλακια να μην πεζοδρομειται το τμημα της Ιωνιας και της Χρ.Σμυρνης, διοτι κοιταζω το μελλοντικο κομματι της περιοχης.

 

Ειχες τριπλη ταπεινωση ΑΛΛΑ με 6 εξοδους. Τωρα απλως διευκολυνεσαι με την ταπεινωση για το επανω κομματι. Δλδ ειναι μαλακες οι ανθρωποι.

 

Αυτο ειναι το Γενικο Πολεοδομικο της περιοχης Νικο. Μακαρι να προσομοιαζε με της Μοσχας. Προσπαθησαν να το μαζεψουν με τις μονοδρομησεις αλλα αν περπατησεις ή οδηγησεις στη Φιλαδελφεια θα δεις οτι ακομα και καθημερινη το προβλημα ειναι τεραστιο. Με το γηπεδο θα γινει ακομα μεγαλυτερο και σε μερα αγωνα θα γινει περιοχη απροσπελαστη. Μονο οταν γινει το μετρό θα διορθωθει η κατασταση και οταν παραδοθουν Ιωνικο και Προμπονα και λειτουργησουν τα παρκινγκ οπως γινεται στο κεντρο της Αθηνας. Ειναι και θεμα παιδειας του Ελληνα οδηγου που ακομα και στο ΟΑΚΑ μπαινει με το αυτοκινητο στον περιβαλλοντα χωρο των πεζων. Ειτε θα πας σε σκληρη αστυνομευση και προστιμα σωρηδον ειτε θα συνεχιστει η ασυδοσια. Επειδη στην Ελλαδα ειμαστε και ο καθενας οριζει την ελευθερια του σε δημοσιο χωρο αδιαφορωντας για τους υπολοιπους, προσωπικα εκτιμω οτι θα εχουμε πολυ μεγαλο προβλημα με το γηπεδο τις μερες των αγωνων. 

Thanx. Τωρα για το κεντρικο κομματι του προσφυγικου οικισμου της Νεας Φιλαδεφειας, που "κυκλώνεται" από τις οδους σμυρνης και τρυπια, νοτια του γηπεδου και γυρω απο πλατεια πατριαρχου   δεν χρειαζεται να ναι καποιος πολεοδομος για να δει οτι ειναι μικρογραφια του κεντρου της μοσχας. Παντως δεν το επινοησα.  Καπου το χω διαβασει- ακουσει. Επισης το οτι ο προσφυγικος οικισμος ειναι απο τις ελαχιστες γειτονιες της αθηνας η οποια εχει σχεδιαστει με ρυμοτομικο σχεδιο, ειναι γνωστο και με ενα ψαξιμο το βρισκεις.  Αλλα το καταλαβαινεις και αν βρεθεις εκει, απο τις ελαχιστες περιοχες της αθηνας  πχ με κανονικα μεγαλα πεζοδρομια κτλ.  Προφανως αυτο αφορα ενα πολυ μικρο κομματι στο κεντρο του δημου και οχι "ολη την περιοχη" μεχρι τον περισσο, ενω ηταν προσαρμοσμενο στις αναγκες αλλων εποχων. Σιγουρα δεν βοηθαει ιδιαιτερα το γηπεδο, αν και παλιοτερα θα θυμασαι οτι πολυς κοσμος παρκαρε στα ανετα πεζοδρομια της Σμυρνης, απο τον κανακη μεχρι το υψος λιγο πιο κατω απο την αγια τριαδα :)

image.png.3e105e8ea7c0341ffb6364fd565b3c05.png

image.png.96b9eeefba864f0637f299d22173c338.png

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, The Magician said:

Εχεις την επεκταση της Γραμμης 4 σε πρωτη φαση που ακουμπαει Περισσο και διασυνδεεται με τον ηλεκτρικο. 

am_stadia_grammis_4_jun18_en.gif?itok=va

Το κακο ειναι οτι μιλαμε για μινιμουμ 8 χρονια υποθεση αλλα για τεραστια ανασα. 35 σταθμοι (με κεντρικο ΝΦ στη Δεκελειας λογω του γηπεδου) 

Για να γινει επεκταση μεχρι περισσο πρεπει πρωτα να ολοκληρωθει η πρωτη φαση, που θα φτανει μεχρι αλσος βεικου, η οποια δεν εχει καν αρχισει και αφορα 15 σταθμους, μεχρι γουδι. Οποτε τα 8 χρονια  να φθασει περισσο ειναι πολυ αισιοδοξη εκτιμηση, νομιζω.

Ειναι πολυ κριμα που δεν πετυχαμε ή δεν προσπαθησαμε καν να φθανει η γραμμη 4, απο την πρωτη φαση της στον περισσο. Αυτο το ζηταγε και ο δημος ΝΦ, θα βρισκαμε και ενα κοινο σημειο.

Link to comment
Share on other sites

Guest XAMΠOΣ
42 minutes ago, The Magician said:

Το απεξω εμενα προσωπικα δεν μου προσφερει απολυτως τιποτα. Δεν ειμαι και κρεατοφαγος για να πεις οτι θα παω να σκασω στο φαΐ, οποτε ανηκω στη μειοψηφια του πληθυσμου. Και το Αλσος να φτιαξουν που μου γραφεις πιο κατω, παλι δεν μου λεει τιποτα διοτι κατοικω σε περιοχη που δοξα τω Μανιτου ειναι γεματη πρασινο και απο καθαρο αερα ειμαι πληρης. 

Οι γειτονιες τυπου ΝΦ δεν μου αρεσουν, ειναι ενα κλικ καλυτερες απο τα Νοτια Προαστια που δεν περναω ουτε απ εξω. Εχω μεγαλωσει και αναπτυξει δικη μου αισθητικη και επιλεγω και το επιπεδο ζωης και συμβιωσης με πολλα πραγματα τριγυρω. Δεν κατηγορω/περιοριζω τους γυρω που μπορει να γουσταρουν Μπαρμπαλεξη και Λαδοκολλα, αλλα δεν ειναι για μενα. Οπως κατ αντιστοιχια δεν ειναι για μενα το Εν Πλω και τα μαγαζια της Γλυφαδας. Δεν μου κανουν. Αρα για να παω στο γηπεδο ή πρεπει να εχω καλη παρεα ή να με τραβηξει η ομαδα με τη μπαλα που παιζει ή να εχω ίδιον οφελος. Αλλη περιπτωση να παω στο γηπεδο δεν υπαρχει. 15 χρονια υπαρχει το Καραϊσκακη και εχω παει μια φορα πριν 6 χρονια ξερω γω. Δεν ειχα καμια απολυτως περιεργεια να παω να το δω και καμια απολυτως αναγκη να τραβηχτω στο Φαληρο για να δω ποδοσφαιρο. Στο ΚΠΣΝ εχω παει αρκετες φορες οχι για αναψυχη αλλα για δουλεια. Ουτε εντυπωσιαστηκα ουτε ξαναπηγα μονος μου. Γενικα πρεπει να δουμε λιγο τι οριζει ο καθενας ως αναψυχη ή διασκεδαση. Πχ περασα την πρωτοχρονια το πρωι απο την Πειραιως. Ειχε τουλαχιστον 2 χιλιαδες κοσμο, οι περισσοτεροι στη βροχη να ψαχνουν ταξι εχοντας βγει απο μπουζουκια, πηγαιναμε σημειωτον μιση ωρα επειδη ειχανε βγει παγανιά οι ξενυχτηδες της πρωτοχρονιας "επειδη πρεπει". Δεν θα το κανα ουτε να με σφαιρες, περασαν αυτες οι εποχες, μεγαλωσα, τη ζησαμε την Αθηνα τη νυχτα, φτανει. Καπως ετσι ειναι και η ΑΕΚ. Απο τη δεκαετια του 80 τις εχουμε ζησει ολες τις εκφανσεις, ψιλοκαταλαβαινουμε πλεον πότε αξιζει να τραβηχτεις και πότε οχι. Και πιστεψε με, οταν τραβιεμαι δεν το κανω ουτε για την ομορφη Καλογρεζα ουτε για το ωραιο Γκολντεν που ψωνιζεις κιολας. Αρα το επιχειρημα "παω επειδη ειναι ωραια στη ΝΦ και θα περασω ωραια το Σαββατο ή την Κυριακη μου" ειναι ακυρο στην προκειμενη περιπτωση. Αν με ψησει η ομαδα, θα παω. Αν δεν με ψηνει η ομαδα, θα καθισω σπιτι μου και θα το χαζεψω στον υπολογιστη. Μεχρι εκει.

Επειδη δεν εχω αλλα like σου κανω quote να σου γραψω οτι ειναι φοβερο το ποστ σου και να σου πω σχετικα αυτο με την Πειραιως οτι περσυ την Πρωτοχρονια εκανα την ΜΑΛΑΚΙΑ και πηγα σε ενα Ροκαδικο στο Γκαζι που με ειχανε καλεσει....πηγα χωρις αυτοκινητο φυσικα γιατι δεν θα εφτανα ποτε....αλλα μετα οταν αποφασισα να φυγω κατα τις 5 βγηκα στην Πειραιως σαν ΜΑΛΑΚΑΣ να βρω ταξι και εγω σαν αυτους τους χιλιαδες που περιεγραψες χαχαχαχαχαχα μιλαμε οτι δεν μπορουσαν να κινηθουν τα αυτοκινητα ποσο μαλλον να περασουν ταξι για τον χιλαδων κοσμου που περιμενε και ξερναγε στον δρομο.....χαος αισχος...περπατησα με τα ποδια μεχρι τον σταθμο του Ησαπ στο Θησειο μεσα στο κρυο και με πολλα ουισκια στο στομαχι και περιμενα στις 6 να περασει ο πρωτος συρμος να κατεβω Νεο Φαληρο και να ψαχνω ταξι κανενα μισαωρο να με παει σπιτι μου οπου εφτασα στις 7 ξενερωμενος εντελος. Ε ορκιστηκα να μην το ξανακανω ποτε και να τηρησω τον ορκο μου που ειχα κανει παλιοτερα και τον τηρησα για πολλα χρονια και τον εσπασα περσυ οταν ειχα μπλοκαριστει κατα τις 1 στην Κατεχακη 2 ωρες......!

Συμφωνω απολυτως σε οσα γραφεις.

Link to comment
Share on other sites

Η προσωπική αισθητική του καθένα είναι πάντα σεβαστή αλλά κάπου ξεκινάει και η αντικειμενικότητα.

Αν με το καλό γίνει το γήπεδο μας, η ΑΕΚ θα έχει πλεονεκτήματα που δεν θα έχει κανείς στην Ελλάδα.

Το Καραϊσκάκη είναι σε μέρος που δεν έχει απολύτως τίποτα.

Η λεωφόρος έτσι κι αλλιώς είναι σάπια και απ' ότι καταλαβαίνω δεν συζητείται στα σοβαρά να γίνει νέο γήπεδο εκεί (αν κι όποτε).

Η Τούμπα αν κι όποτε γίνει δε μπορεί να σταθεί δίπλα στη ΝΦ, δηλαδή πέραν του γηπέδου δεν έχει να πας να κάνεις τίποτα εκεί εκτός από το να φας γύρο στη Λαμπράκη (οκ) και αισθητικά άνω και κάτω τουμπα είναι περίπου σαν τα Πατήσια, δηλαδή σκατα.

Τώρα δεν έχει νόημα να αναφερθώ σε Χαριλάου κλπ οκ ποιος Άρης και ποια Χαριλάου τώρα.

Η μόνη ομάδα στην Ελλάδα που θα παίζει σε μια αστική περιοχή που βλέπεται (σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό), έχει μια ταυτότητα και 5-10 επιλογές να περάσεις το απόγευμα σου, θα είσαι εσύ.

Κατανοώ την αισθητική ορισμένων να αγωνίζεται η ομάδα σε περιοχές από Μανχάταν και πάνω, αλλά το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε και ευτυχώς κιόλας γιατί δεν είναι αυτό το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Ούτε έχει καμία σχέση η ΑΕΚ με τη δικιά σας αισθητική, καλώς ή κακώς. Αυτοί είμαστε, αυτό είμαστε και λογικά έτσι θα πάει η ιστορία.

Τέλος να σημειωθεί ότι η Νέα Φιλαδέλφεια δεν έχει σήμερα καμία σχέση με την περιοχή όπως ήταν όταν γκρεμίστηκε το γήπεδο μας που δεν κυκλοφορούσε ούτε σκύλος στους δρόμους. Υπάρχει σαφέστατη αναβάθμιση και επιπλέον φαίνεται ότι πρόκειται να γίνει αυτό που λέμε "μια περιοχή τα τσιμέντα της οποίας θα τρίζουν για την ΑΕΚ".

  • Δικεφαλάκι 6
Link to comment
Share on other sites

Ασχετο αλλα αλλο να ζεις καπου και αλλο να επισκεπτεσαι μερικα μερη  που και που. Δεν ειναι μπαρμπαλεξης η περιοχη ενω η δεκελειας παντα ειχε ζωη.    Και μια χαρα ειναι η ΝΦ, η πιο ωραια λαικη περιοχη της Αθηνας. Και η σχεση  με την περιοχη καλως ή κακως ειναι μερος της ταυτοτητας της ΑΕΚ.

Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, stavros 9-11 said:

Η προσωπική αισθητική του καθένα είναι πάντα σεβαστή αλλά κάπου ξεκινάει και η αντικειμενικότητα.

Αν με το καλό γίνει το γήπεδο μας, η ΑΕΚ θα έχει πλεονεκτήματα που δεν θα έχει κανείς στην Ελλάδα.

Το Καραϊσκάκη είναι σε μέρος που δεν έχει απολύτως τίποτα.

Η λεωφόρος έτσι κι αλλιώς είναι σάπια και απ' ότι καταλαβαίνω δεν συζητείται στα σοβαρά να γίνει νέο γήπεδο εκεί (αν κι όποτε).

Η Τούμπα αν κι όποτε γίνει δε μπορεί να σταθεί δίπλα στη ΝΦ, δηλαδή πέραν του γηπέδου δεν έχει να πας να κάνεις τίποτα εκεί εκτός από το να φας γύρο στη Λαμπράκη (οκ) και αισθητικά άνω και κάτω τουμπα είναι περίπου σαν τα Πατήσια, δηλαδή σκατα.

Τώρα δεν έχει νόημα να αναφερθώ σε Χαριλάου κλπ οκ ποιος Άρης και ποια Χαριλάου τώρα.

Η μόνη ομάδα στην Ελλάδα που θα παίζει σε μια αστική περιοχή που βλέπεται (σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό), έχει μια ταυτότητα και 5-10 επιλογές να περάσεις το απόγευμα σου, θα είσαι εσύ.

Κατανοώ την αισθητική ορισμένων να αγωνίζεται η ομάδα σε περιοχές από Μανχάταν και πάνω, αλλά το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε και ευτυχώς κιόλας γιατί δεν είναι αυτό το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Ούτε έχει καμία σχέση η ΑΕΚ με τη δικιά σας αισθητική, καλώς ή κακώς. Αυτοί είμαστε, αυτό είμαστε και λογικά έτσι θα πάει η ιστορία.

Τέλος να σημειωθεί ότι η Νέα Φιλαδέλφεια δεν έχει σήμερα καμία σχέση με την περιοχή όπως ήταν όταν γκρεμίστηκε το γήπεδο μας που δεν κυκλοφορούσε ούτε σκύλος στους δρόμους. Υπάρχει σαφέστατη αναβάθμιση και επιπλέον φαίνεται ότι πρόκειται να γίνει αυτό που λέμε "μια περιοχή τα τσιμέντα της οποίας θα τρίζουν για την ΑΕΚ".

Δεν έχω αλλά λαικ ( δεν φτάνουν) αλλά μακάρι να μπορούσα να το εξηγήσω και εγώ τόσο καλά. 

Link to comment
Share on other sites

Να πω μόνο πάνω σε αυτό που έγραψε ο Σταύρος ότι η ΑΕΚ θα έχει δικό της γήπεδο χωρίς δάνεια ενώ

ο γαύρος έχει για 35 ακόμα χρόνια γήπεδο πριν πάει στη ΓΓΑ , από του χρόνου θα δείνει 15% των εσόδων στη ΓΓΑ , ενώ γήπεδο που έχει δάνεια 40εκ και η τρόικα πιέζει για πλειστηριασμό .

Οι βαζελες οκ , δύσκολο εκτός αν δωθεί το ΟΑΚΑ . 

Ο μπαοκ θα δούμε πως και πότε .

Link to comment
Share on other sites

30 minutes ago, stavros 9-11 said:

Η προσωπική αισθητική του καθένα είναι πάντα σεβαστή αλλά κάπου ξεκινάει και η αντικειμενικότητα.

Την αποψη μου γραφω βρε μαλακα, υποκειμενικος ξεκαθαρα ειμαι.

 

31 minutes ago, stavros 9-11 said:

Η προσωπική αισθητική του καθένα είναι πάντα σεβαστή αλλά κάπου ξεκινάει και η αντικειμενικότητα.

Αν με το καλό γίνει το γήπεδο μας, η ΑΕΚ θα έχει πλεονεκτήματα που δεν θα έχει κανείς στην Ελλάδα.

Το Καραϊσκάκη είναι σε μέρος που δεν έχει απολύτως τίποτα.

Η λεωφόρος έτσι κι αλλιώς είναι σάπια και απ' ότι καταλαβαίνω δεν συζητείται στα σοβαρά να γίνει νέο γήπεδο εκεί (αν κι όποτε).

Η Τούμπα αν κι όποτε γίνει δε μπορεί να σταθεί δίπλα στη ΝΦ, δηλαδή πέραν του γηπέδου δεν έχει να πας να κάνεις τίποτα εκεί εκτός από το να φας γύρο στη Λαμπράκη (οκ) και αισθητικά άνω και κάτω τουμπα είναι περίπου σαν τα Πατήσια, δηλαδή σκατα.

Τώρα δεν έχει νόημα να αναφερθώ σε Χαριλάου κλπ οκ ποιος Άρης και ποια Χαριλάου τώρα.

Εδω συμφωνουμε και δεν ειπα ποτέ οτι οι αλλοι θα εχουν καλυτερο. Η μοναδικη ενσταση που εχω ειναι το Χαριλαου οταν ηταν ανοιχτο το SOL. 

30 minutes ago, stavros 9-11 said:

Η μόνη ομάδα στην Ελλάδα που θα παίζει σε μια αστική περιοχή που βλέπεται (σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό), έχει μια ταυτότητα και 5-10 επιλογές να περάσεις το απόγευμα σου, θα είσαι εσύ.

Ετσι ειναι και καλως ειναι ετσι.

30 minutes ago, stavros 9-11 said:

Κατανοώ την αισθητική ορισμένων να αγωνίζεται η ομάδα σε περιοχές από Μανχάταν και πάνω, αλλά το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε και ευτυχώς κιόλας γιατί δεν είναι αυτό το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Ούτε έχει καμία σχέση η ΑΕΚ με τη δικιά σας αισθητική, καλώς ή κακώς. Αυτοί είμαστε, αυτό είμαστε και λογικά έτσι θα πάει η ιστορία.

Τι μαλακας εισαι ?

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Skepastos said:

Για να τα ξεκαθαρίζουμε. Με κόκκινο η υπογειοποίηση Πατριάρχου Κωνσταντίνου - Φωκών, με κίτρινο η υπογειοποίηση Χρ. Σμύρνης η οποία καταργείται


1.jpg

 

Η υπογειοποίηση της Χρ. Σμύρνης θα ερχόταν απο επίπεδο -3 και θα συναντούσε την υπογειοποίηση Πατρ. Κωνσταντίνου - Φωκών στο -2Οι κινούμενοι απο Πατριάρχου Κωνσταντίνου θα μπορούσαν είτε να να κινηθούν προς Φωκών -> Δεκελείας είτε να μπουν για λίγο εντός του γηπέδου και να κάνουν αναστροφή προς τη ράμπα της Χρ. Σμύρνης και απο εκεί να φύγουν Νότια. Στο σχέδιο φαίνεται το επίπεδο -2 όπου κατέληγαν οι 2 υπογειοποιήσεις. Με κόκκινο χρώμα η υπογειοποίηση Πατρ. Κωνσταντίνου - Φωκών, με κίτρινο η υπογειοποίηση Χρ. Σμύρνης, με πράσινο χρώμα η ράμπα προς το παρκινγκ του -1 και με μωβ ο χώρος στάθμευσης των λεωφορείων αθλητών όπου μέσω κυλιόμενων ραμπών (travelators) θα ανεβαίνουν στα αποδυτήρια του -1

 

 

Μια ερωτηση που ηθελα εδω και καιρο να σου κανω. Το μικρο κομματι του αλσους αναμεσα στο γηπεδο και την πατριαρχουν κωνσταντινου θα μετατραπει τελικα σε χωρο με δρομακια προς-απο το γηπεδο και γκαζον οπως δειχναν τα πρωτα σχεδια της αγιασοφιας;;

image.png.c8384b1cca08a17f6884047e35e005bc.png

Link to comment
Share on other sites

40 minutes ago, BillR21 said:

Καλά κ η λεωφόρος του Δήμου Αθηναίων (νομίζω) ηταν κ παραχωρημενη στο βαζέλα για 50 χρόνια, αλλά δεν το θυμάται-ξέρει κανείς. 

το έψαξα και είναι ανέκδοτο η ιδιοκτησία αφού άλλο η ιδιοκτησία ( δήμος) και άλλο η χρήση της έκτασης χωρίς χρονικό περιορισμό (βαζέλες) !!!!!! κάτι σαν άλλο κακή διαχείρηση και άλλο κακόδιαχείρηση . Η αλλιώς σαν επικαρπία ένα πράγμα θα πρέπει να περιμένει να πεθάνει η βαζέλα για να πάρει -πίσω- την έκταση ο δήμος. 

Πάντως ο δήμος είχε πάει στο στε και δεν κατάφερε να πάρει δικαστικά το χώρο . 

Το θέμα της ιδιοκτησίας της Λεωφόρου είναι... κάπως περίπλοκο! Το οικόπεδο στο οποίο κτίστηκε ανήκει στο Δήμο Αθηναίων. Η χρήση της έκτασης όμως παραχωρήθηκε τη δεκαετία του '20 έναντι συμβολικού ποσού (και δωρεάν μετά το 1972) στον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό ΑΟ.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×