Jump to content

poll: ΑΕΚ Πρωταθλήτρια-ΜVP 2017/2018


nikos
 Share

ΑΕΚ πρωταθλήτρια 2017/18  

49 members have voted

  1. 1. Πόσα πρωταθλήματα της ΑΕΚ έχετε ζήσει (θυμάστε καλά)?

  2. 2. Ποιο θεωρείτε ότι ήταν το δυνατότερο όπλο της φετινής ΑΕΚ?

    • Μελισσανίδης
    • Χιμένεθ
    • Παίκτες
    • Κόσμος
      0
    • Όλοι (λίγο πολύ)
  3. 3. Ποιος θεωρείτε ότι ήταν ο mvp της σεζόν?

    • Μπάρκας
      0
    • Τσιντώτας
      0
    • Γκάλο
    • Μπακάκης
    • Λόπες
      0
    • Χουλτ
      0
    • Βράνιες
    • Τσιγκρίνσκι
      0
    • Λαμπρόπουλος
    • Σιμόες
    • Γιόχανσον
      0
    • Γαλανόπουλος
      0
    • Κονέ
      0
    • Μάνταλος
      0
    • Μπακασέτας
      0
    • Χριστοδουλόπουλος
    • Λιβάγια
    • Αραούχο
    • Γιακουμάκης
      0
    • Άλλος
      0


Recommended Posts

2 Πρωταθλήματα θυμάμαι καλά (5 έχω..."πάρει" όσο ζω),

 

Προφανώς και όλο είναι ΚΥΡΙΩΣ έργο Jimenez και μετά όλων των υπολοιπων.

 

Εννοείται Marko Livaja, γιατί ανέβασε 10 επίπεδα πάνω την ομάδα.

Link to comment
Share on other sites

1 πρωταθλημα θυμαμαι το φετινο

 

Χιμενεθ σημαντικοτερος γιατι ειδαμε που μπορει να παει ο Μελισσανιδης με Μοραις/Κετσπαγια πχ

 

Σιμοες mvp γιατι με τον τραυματισμο Γιοχανσον φετος τραβηξε ολο το ζορι φετος μονος στα χαφ (βγηκε πχ με Ατρομητο και το φαγαμε)

Link to comment
Share on other sites

5 πρωταθληματα θυμαμαι (απο τα 7 που εχω οσο ζω).

Ολα ειχαν την γλυκα τους αν και νομιζω αυτο του 1989 το ξεχωριζω λιγο παραπανω απο ολα. Αν και το φετινο ισως εχει την πιο ιστορικη σημασια απο ολα, αν το σκεφτει κανεις.

 

Ολοι λιγο πολυ επαιξαν τον ρολο τους φετος και αυτο ψηφιζω. Ενα κλικ παραπανω παντως θα βαλω τον Μανολο Χιμενεθ που ηρθε και αλλαξε την ομαδα. Φυσικα χωρις ολους τους υπολοιπους δεν θα μπορουσε να καταφερει τιποτα.

 

Για mvp μου ειναι δυσκολο μεταξυ Λιβαγια, Αραουχο, Λαζαρου, Σιμοες, Βρανιες (για να μην βαλω κι ακομα περισσοτερους).

Εντελως οριακα θα ψηφισω τον Λιβαγια.

Link to comment
Share on other sites

1 (για την ώρα)
Αν και ήθελα να βάλω όλοι, έβαλα Χιμένεθ γιατί πήρε πέρσι την ομάδα 7η και σε 15 μήνες με τον ίδιο κορμό την έκανε πρωταθλήτρια

Στους παίκτες δυσκολεύτηκα γιατί ήμασταν αυτό που λέμε ΟΜΑΔΑ και όλοι βάλανε το λιθαράκι τους. Ψήφισα όμως Σιμόες γιατί πιστεύω είχε τα μικρότερα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του

Link to comment
Share on other sites

5

 

Για φέτος Χιμένεθ. Γιατί είδαμε να φέρνουν Τιμούρ, είδαμε να φέρνουν Μοραΐς, χρειαστήκαμε και λίγη κωλοφαρδία να έχει αυτός ο ισπανός για κάποιο λόγο κόλλημα με την Α.Ε.Κ. και να περιμένει stand by την πρότασή μας. Βελτίωσε όλους τους παίχτες και χρησιμοποίησε όλο το ρόστερ. Είχε και λάθος επιλογές φυσικά, άλλο ευαγγέλιο αυτό.

 

Οκ, πολύ δύσκολο και υποκειμενικό. Θα πω γι' αυτούς που δεν διάλεξα, αλλά θα μπορούσαν, γιατί όχι;

 

Γκάλο. Βιονικός, έκανε το καλύτερο πρωτάθλημά του, από το 1/3 της σεζόν και μετά δεν σταμάτησε να τρέχει και να βγάζει σέντρες και να παίζει με επιτυχία έως και αμυντικό χαφ.

 

Μπακάκης. Έπαιξε δεξί μπακ, αριστερό μπακ, κεντρικός αμυντικός. Σε ορισμένα ματς έπιασε φοβερή απόδοση, σε άλλα υστέρησε. Το γράφουμε στο λογαριασμό των πολλών θέσεων.

 

Τσιγκρίνσκι/Βράνιες. Ο πρώτος λόγω των τραυματισμών του δεν θα μπορούσε, ο δεύτερος εκτός από κακές μέρες (που είχαν όλοι άλλωστε) είχε και το θέμα του τον Χειμώνα.

 

Σιμόες. Όλα τα φόντα για μβπ. Μάλλον έπεσε θύμα... της θέσης του όσον αφορά την επιλογή μου.

 

Λιβάγια. Κυρίως τους πρώτους μήνες κρατούσε την ομάδα. Σε σχέση με αυτά που περιμέναμε βάσει καλοκαιριού, αποδείχθηκε σούπερ.

 

Και κάπως έτσι φτάνουμε στον σε αυτόν που έμεινε για μβπ, τον Μασούντ.

Λάζαρος. Το γκολ που μας έδωσε τη νίκη στη Ριέκα. Το γκολ με γαύρο. Το γκολ με Λάρισα. Κομβικά σημεία για όλη τη σεζόν και ενδιαφέρον, σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις. Ήταν ο παίχτης που όταν έπαιζε έδινε ενέργεια στην ομάδα, της έδινε το απρόβλεπτο, δημιουργούσε. Ναι, έκανε και μαλακίες όπως όλοι και ούτε αναντικατάστατος είναι. Αλλά αν σκεφτώ ποιός ήταν αυτός ο οποίος μπορούσε να αλλάξει ανά πάσα στιγμή τη ροή του αγώνα, μάλλον καταλήγω εδώ.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Πέρα από το φετινό θυμάμαι αλλά δυο αλλά όχι και πολλά πολλά. Το 3-1 με τον Ολυμπιακό το 93, όπου είχα πάει μετά στον Καμινιώτη τον παππού - γαυρος τρελός- και τον κορόιδευα...

Φέτος πιστεύω ότι η χημεία έκανε την διαφορά. Όλοι μαζί έδωσαν το κάτι που έκανε την διαφορά.

 

Παίκτης κλειδί για μένα ο Λαζαρος. Δεν ήταν ο πιο ποιοτικός - αυτός ήταν ξεκάθαρα ο Λιβαγια . Δεν ήταν ο πιο Αναντικατάστατος - αυτός ήταν ο Σιμοες. Ήταν όμως ο άνθρωπος που άλλαζε το κλίμα Κ την ψυχολογία στην ομάδα κατά την διάρκεια ενός αγώνα περισσότερο από κάθε άλλο. Κ έβαλε Κ καταπληκτικά τέρματα.

Αξέχαστη χρόνια λύτρωση. 24 χρόνια είναι αυτά...24 από τα 34....

Link to comment
Share on other sites

Έζησα 5, βίωσα όμως τα 4. Με διαφορά χιλιομέτρων ξεχωριζω το φετινό από τα υπόλοιπα 3 (τα σερί), αλλά ίσως και να είναι λόγω πλήρους αντίληψης σε αντίθεση με τα 3 πρώτα που ήμουν παιδάκι.

 

Αντικειμενικά όμως δε νομίζω ή τουλάχιστον δεν ξέρω άλλη περίπτωση που ομάδα στην Ελλάδα να κερδισε πρωταθλημα στημένο. Οκ ντέρμπι στημένα εναντίον σου μπορεί να κερδίσεις. Ακόμα και τελικούς. Ακόμα και πρόκριση σε ζευγάρι με διπλά ματς, στημένο. Πρωτάθλημα στημένο όμως ε δε θυμάμαι ποτε άλλοτε να κέρδισε ομάδα που υπέστη το στήσιμο.

 

Δεν υπάρχει καλύτερη ΑΕΚ όλων των εποχών γιατί οι εποχές αλλάζουν, το ποδόσφαιρο αλλάζει κλπ οπότε δεν είναι συγκρίσιμα πράγματα 2 ομάδες διαφορετικών δεκαετιών πχ. Μάλλον όμως μιλάμε για την πιο αρχιδατη ΑΕΚ όλων των εποχών. Κέρδισε στημένο πρωταθλημα ρε μαλακες. Με κοράκια, με δικαστές, με ΕΠΟ, με ο,τι θέλετε. Με στημένες κληρώσεις, με φιλικά ματς. Και πήρε το πρωτάθλημα.

 

Σε αυτό το πράγμα εκ των πραγμάτων έπαιξαν ρόλο όλοι. Ο Μελισσανίδης, ο Χιμένεθ, οι παιχταραδες μας, ακόμα και ο κοσμος.

 

Αν έπρεπε να ξεχωρίσω έναν παίχτη θα επέλεγα τον Σιμοε αλλά θα μπορούσαν να είναι κι άλλοι στη θέση του.

Όπως προείπα ήθελα να το βιωσω αλλιώς, αλλά κι έτσι αρκεί.

 

Ευγνωμοσύνη για τον Χιμένεθ που γαμιεται αλλά είμαστε καψουρηδες με την πάρτη του. Το για πάντα δεν θα το πω ποτέ ξανά για κανέναν. Να μείνεις πολλά χρόνια εδώ μωρη γαμιολα, να σε κράζουμε και να μας αρρωσταίνεις

  • Δικεφαλάκι 3
Link to comment
Share on other sites

εζησα 5 βιωσα εντατικα τα 4 το 1ο και το φετινο ειναι οτι πιο αρχιδατο εχει υπαρξει στην ιστορια 

 

ολοι παιξανε τον ρολο τους

 

ο μελισσανιδης - οταν επρεπε εκει που επρεπε

ο χιμενεθ - τεραστιο μεριδιο - τεραστιο ρε φιλε

παιχτες - ψυχαρες ας μην ηταν οι ακριβοτεροι οι καλυτεροι κτλπ ΨΥΧΑΡΕΣ 

κοσμος - καπου καπου με εκλαμψεις καποια στιγμη πιστεψε και τα εδωσε ολα.

 

παιχτες διαλεγω λιβαγια σε ενα σημειο που ηρθε ο τραυματισμος μανταλου και γιοχανσον ηταν ασταματητος 

Link to comment
Share on other sites

Πρωταθλημα 1. Στα αλλα ημουν παιδακι; οκ πηγαινα σχολειο κ ελεγα γαυρε κουρελα πηρες κουραμπιε. Το φετινο το ΕΖΗΣΑ με ολη τη σημασια.

 

Ολοι, αλλα χιμενεθ ψηφιζω για τους λογους που αναφερθηκαν.

 

Λιβαγια αν κ αδικω τον σιμοες.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Guest tony_montana

​θυμαμαι 5 

 

​καθοτι παντου οι ευθύνες πρεπει να καταλογίζονται στην κεφαλη της επιχειρισης (παε,αε κ.ο.κ) μελ.αυτος εχει την ευθυνη των επιλογων και των πραξεων όπως και των παραλείψεων.

 

​λαζαρος.ποιοτητα,παθος,θεληση και προπαντος καθοριστικα γκολ.

Link to comment
Share on other sites

5 πρωταθλήματα με πλήρη συνείδηση. 

1989, 1992, 1993, 1994, 2918.

 

Όλοι, ακόμα και ο κόσμος που λέμε ότι δεν ακολούθησε επιμένω ότι καλύτερα 10-15.000 πιστοί και συνειδητοποιημένοι, παρά 25.000 μουρμούρηδες. 

 

Λιβάγια γιατί στα δύσκολα σε κράτησε αγωνιστικά και έδωσε δύναμη σε όλους. Ο Νοέμβρης και ο Δεκέμβρης που έκανε είναι επικοί. 

Link to comment
Share on other sites

Έχω ΕΝΝΙΑ στη ζωή μου και ΕΦΤΑ στη μνήμη μου.

MVP θα το λέω και θα το ξαναλέω, ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ !!!

Αν δεν έτρεχε σφαίρα στον επόπτη στην Τούμπα, σήμερα το πόλλ θα ήτανε "Τι νομίζετε πως έφταιξε που χάσαμε τον τίτλο ?" και "Πιστεύετε ότι του χρόνου είναι η σειρά μας ?" και ήδη θα υπήρχαν απλωμένα "σεντόνια" για τον καβούρια Μελισσανίδη και την άσχημη διαχείριση του Μανόλο στο τάδε η δείνα ματς.

  • Δικεφαλάκι 2
Link to comment
Share on other sites

Guest ALati

Εχω 9 οσο ζω, θυμαμαι τα 7.

Ολοι λιγο πολυ εχουν μεριδιο. Δε ξεχνω το Λαμπροπουλο, τον Χιμενεθ, τον Κονε των αποδυτηριων, το Μελισσανιδη που δε φοβαται κι η χοντροκεφαλα του ευτυχως ηταν για καλο, το προπονητικο τημ κι ακομα περισσοτερο αυτους που προστεθηκαν το Δεμεμβρη. Μακρυς ο καταλογος. Ολοι συνεβαλαν.

Λιβαια ο της σεζον. Παροτι με μετριο εως κακο β' γυρο, η κλαση που εδωσε στην ομαδα ηταν καθοριστικη.

Link to comment
Share on other sites

5 πρωταθλήματα θυμάμαι. Πρώτο φυσικά, το πρώτο της γενιάς μου, αυτό του 1989.  Θυμάμαι που μερικοί, όταν αρχίσαμε λίγα χρόνια αργότερα να τα σαρώνουμε, νοσταλγούσαν τα πέτρινα χρόνια, "που ήμασταν λίγοι και καλοί στο σχολείο" κτλ. Μάλλον θα το χουν μετανιώσει τώρα που χρειάστηκαν 24 χρόνια για να ξαναπάρουμε πρωτάθλημα.

 

 Το φετινό για μένα εξίσου αρχιδάτο με αυτό το 1989.Δεν συμφωνώ οτι φέτος είχε στηθεί υπέρ του ΠΑΟΚ, παρότι όντως σπρώχτηκε σε καποια παιχνίδια. Αν είχε στηθεί δεν υπήρχε περίπτωση να ακυρωθεί το γκολ στο μεταξύ μας παιχνίδι είτε ηταν οφσαιντ ειτε όχι.

 

'Οσο για το ιστορικότερο που είπε ο Νίκος, οκ 4 είναι τα ιστορικότερα, που το καθένα εγκαινίασε μια νέα εποχή. Αυτό του 1939 που ηταν το πρώτο στην ιστορία μας, του 1963 το πρώτο μεταπολεμικό και πρώτο στην Α Εθνική, αυτό του 1989 πρώτο επαγγελματικό και το φετινό πρώτο του 21ου αιώνα που ρίξαμε και την χούντα που κρατούσε από τον προηγούμενο !!.

 

Για καθοριστικότερο θα ήθελα να διαλέξω Μανόλο, γιατί σίγουρα το αξίζει. Από την άλλη αυτός που ανέβασε την ΑΕΚ από το 2013 είναι ο Μελισσανίδης, χωρίς ισχυρή διοίκηση ούτε ο Χιμένεθ θα μπορούσε να μας φέρει στην κορυφή. Αν μπορουσα θα διαλεγα και τους δυο πάντως.

 

Και για καθοριστικότερο παίκτη πάλι είναι δύσκολο αφού η φετινή ΑΕΚ ήταν πάνω από όλα ομάδα. Ανάμεσα σε Λάζαρο και Λιβάγια, οριακά Λάζαρο. Μπορεί να κάνω λάθος, αφού δεν μπορεσα να παρακολουθήσω τα περισσότερα παιχνιδια μας  φέτος και βασιζομαι σε όσα διάβασα, στατιστικά, στιγμιότυπα κτλ

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

thymamai ta 5

to 89 htan to pio gluko(xx)

to fetino htan to pio gaulotiko g pollous k diaforous logous

de tha pao me thn pepathmenh kai dn tha pshfiso xristodoulopoulo(exo tous logous mou B) )

tha pshfiso mpakakh gt fetos htan vionikos

se oti thesh k an epaixe eite aristera eite dexia eite cb eite mprosta eite piso

htan apisteutos

Edited by CHRIS
  • Δικεφαλάκι 2
Link to comment
Share on other sites

5 αλλα το φετινο ηταν το πιο μαγικο.

Θα εβαζα ολοι αλλα χωρις τον Τιγρη δεν θα ειχε γινει τιποτα απο ολα οσα εγιναν. Ακομα και η ιδια ομαδα με τους ιδιους παιχτες αλλα αλλον προεδρο. Και αυτα ερχονται απο καποιον που τον ελεγε την μεγαλυτερη κοτα της υφηλιου.

Λαζαρος ο εμβιπις. Οχι γιατι ηταν ο καλυτερος ή ο πιο σταθερος παιχτης της σεζον αλλα γιατι εβαλε τα πιο κρισιμα γκολ.

Edited by panther-21-
Link to comment
Share on other sites

4. Tα 3 σερί όταν ήμουν μικρός που οκ όπως έγραψε ο μπιλ κουραμπιέδες και κουρέλες και το χθεσινό.

 

Τίγρης. Χωρίς αυτόν και με Χιμένεθ και με οποιονδήποτε άλλον πρωτάθλημα δεν έπαιρνες. Και για μένα πέρα από τη καβλάντα είναι οτι μηδενίζεις το κοντέρ και εξαφανίζεις την κατάρα του βατράχου.

 

Εμβιπι Σιμόες. Πάλευα μεταξύ του Πορτογάλου και του Χριστοδουλόπουλου (άπειρα κρίσιμα γκολ φέτος) αλλά θεωρώ ότι ο Σιμόες ήταν κομβικός στα χαφ σε όλη τη φετινή χρονιά.

Link to comment
Share on other sites

- Μετραω 7, ηξερα να ξεχωριζω το οφσαιντ στα 5. Το 89 οτι κι αν γινει δεν αλλαζει στο μυαλο μου. Οσοι παρετε το YS θα καταλαβετε.

 

- Ολοι εβαλαν το λιθαρακι τους, ξεχωριζω το Δημητρη Μελισσανιδη που διαχειριστηκε με το δικο του (αν)ορθοδοξο τροπο τις κρισεις και τις εξαφανισε και απο κοντα τον προπονητη που με τα στραβα του κι αυτος και τις παμπολλες ανασφαλειες, κρατησε την ομαδα κοντα και ενωμενη.

 

- MVP ο συγκλονιστικος Ροντριγκο Γκαλο. Απειρη βελτιωση, αψογος στο νεο του ρολο και εκρηκτικος. Απο κοντα ο Μιχαλης Μπακακης που υπηρε συγκινητικος. Ειδικη μνεια και στους Τσιγκρινσκι, Λαζαρο, Λιβαγια και Αραουχο, σταθερος ο Σιμοε, ηγετικο upgrade ο Μανταλος, τρομερος επαγγελματισμος απο το Γιοχανσον. Βελτιωμενοι πολλοι προεξεχοντων Τασου και Λαμπροπουλου που επεστρεψε απο σοβαρο τραυματισμο.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

thymamai ta 5

to 89 htan to pio gluko(xx)

to fetino htan to pio gaulotiko g pollous k diaforous logous

de tha pao me thn pepathmenh kai dn tha pshfiso xristodoulopoulo(exo tous logous mou B) )

tha pshfiso mpakakh gt fetos htan vionikos

se oti thesh k an epaixe eite aristera eite dexia eite cb eite mprosta eite piso

htan apisteutos

Αντε ψηφισε ελευθερα. Εχω κεφια, σκοτωνω προσωρινα τον σταλιν που κρυβω μεσα μου

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Αντε ψηφισε ελευθερα. Εχω κεφια, σκοτωνω προσωρινα τον σταλιν που κρυβω μεσα μου

h epitroph efeseon ths epo apofasise opos to post meinei os exei

Link to comment
Share on other sites

1 πρωτάθλημα εως τωρα.

 

Όλοι πρωταγωνιστές ξεκάθαρα λίγο/πολύ.

 

MVP ψήφισα τον Λάζαρο γιατί σε όλες τις μεγάλες στιγμές ήταν πρωταγωνιστής, αν και ζαχάρωνα πολύ Μπακάκη και Γκάλο. Λιβάγια έχει κάνει 1ο γύρο που περνάει στο πάνθεον των παιχταράδων της ΑΕΚ, στο β ήταν μετριότατος. Στο β' γυρο ήταν συγκλονιστικός ο Τάσος σε πρώτη φάση και ο Αραούχο αν και έχασε τα άχαστα σε κάποια ματς.

 

Θα διαφωνήσω για Σιμόες γενικά. Έχει κάνει κάποια επικά παιχνίδια (π.χ Μπριζ), αλλά θαρρώ πως πέρσι ήταν ελαφρώς πιο καταλυτικός. Υστερεί ακόμα δυστυχώς πολύ σε τεχνική και πάσα το οποίο χρόνο με το χρόνο και με καλές προσθήκες (π.χ ψηλός ξανθός) θα φαίνεται περισσότερο.

 

MVP ήταν όλη η ομάδα. Μοναδικές παραφωνίες ο Κλωναρίδης και οι Μασουντ - Μοράν στο β γυρο.

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει 5 έχω ζήσει άλλα του 89 αν και 9 δεν το θυμάμαι γιατί δεν το έζησα έντονα (με είχε παει μερικές φορές 3-4 χρονών ο πατέρας μου γήπεδο) τα 3 σερί τα θυμάμαι φυσικά με μεγάλη χαρά όπου τα έζησα μεν κυρίως τηλεοπτικα άλλα παρακολουθούσα έντονα εκείνη την ομαδα και κάποιες μορφές της είναι μυθικές στο μυαλό μου ( για κάποιο περίεργο λόγο είχα αδυναμία στο Καραγιάννη )  .

Έβαλα χιμενεθ γιατί ήταν το Α και το Ω στο τρόπο λειτουργίας της ομάδας και τους έδωσε τη ψυχολογία για να πιστέψουν στο τίτλο 

Έβαλα λιβάγια γιατί ήταν αυτος που μας πήρε απο το χεράκι σε μια δύσκολη φάση του πρωταθλήματος και μας έβαλε σε αυτούς που διεκδικούν πρωτάθλημα .

Link to comment
Share on other sites

Γεννημένος το '77, υποτίθεται οτι απο τότε έχουμε πάρει 7 πρωταθλήματα, εχω ζήσει τα 5.

 

Πιο μάγκικα το φετινό και του '89.

 

του '89 ίσως ακόμα περισσότερο γιατί ήσουν τρελό αουτσάιντερ και μάλιστα έναντι στον γαύρο και όχι σε μπουγοτσοκιμάδες της πούτσας. Και ο τρόπος που τους γάμησες με Καραγκιοζόπουλο κτλ ήταν ΕΠΙΚΟΣ

 

Στα άλλα 3 ήσουν 3 κλάσεις ανώτερος και το πήρες εύκολα ή δύσκολα

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×