Jump to content

ΑΕΚ - Ευρωπη 2018 -2019


Guest amd
 Share

Recommended Posts

αν και με τις σκωτσεζικες εχουμε καλη παραδοση ειδικα για εισοδο σε ομιλους (ρειντζερς, χαρτς)

Καλα ναι αλλα δεν παυει η σελτικ να ναι δυνατο ονομα θα μου πεις και η ρειντζερς ηταν

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

η δημοσίευση του Ανδρέα Δημάτου στο Facebook: Σάλτσμπουργκ (πρωταθλήτρια Αυστρίας), Λουντογκόρετς (πρωταθλήτρια Βουλγαρίας), Σέλτικ (πρωταθλήτρια Σκοτίας), ΑΠΟΕΛ (πρωταθλητής Κύπρου), Λέγκια (πιθανή πρωταθλήτρια Πολωνίας μία αγωνιστική πριν από το τέλος των πλέι οφ) και Αστάνα (πρωταθλήτρια Καζακστάν) είναι κατά πολύ μεγάλο ποσοστό η πλέον πιθανή εξάδα, βάσει συντελεστή, των υποψήφιων αντιπάλων της πρωταθλήτριας Ελλάδας ΑΕΚ στον πρώτο από τους δυο προκριματικούς που θα δώσει (τρίτο και πλέι οφ) στο δρόμο των πρωταθλητών για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League 2018-19!

Για να οριστικοποιηθεί θα πρέπει να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα στη Ρουμανία και στην Πολωνία, την προσεχή Κυριακή:

-Αν η Στεάουα προλάβει την Κλουζ στο νήμα, τότε θα μπει στην παραπάνω εξάδα και θα στείλει εκτός την Αστάνα, ενώ αν η Λέγκια χάσει την τελευταία αγωνιστική το πολωνικό πρωτάθλημα από τη Γιαγκελόνια, τότε στην παραπάνω εξάδα θα προστεθεί και η Μπάτε Μπόρισοφ, πρωταθλήτρια Λευκορωσίας!

Βεβαίως στο μακρύ εφετινό καλοκαίρι των προκριματικών μόνο η Σάλτσμπουργκ έχει εξασφαλισμένη θέση στον τρίτο προκριματικό (όπως και η δεδομένα ανίσχυρη βάσει συντελεστή ΑΕΚ) και οι πέντε υπόλοιπες ομάδες της εξάδας θα πρέπει να κάνουν μία ή και δύο προκρίσεις για να βρεθούν στον τρίτο προκριματικό με δεδομένο πάντως ότι θα αντιμετωπίσουν υποδεέστερες αντιπάλους.

Αν υπάρξουν αποκλεισμοί οι πρώτες επιλαχούσες ομάδες για να προστεθούν στην εξάδα των ισχυρών είναι εκτός της ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ, η πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν Καραμπάγκ Αγκντάμ, η πρωταθλήτρια Κροατίας Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η πρωταθλήτρια Μολδαβίας Σερίφ Τιρασπόλ και η πρωταθλήτρια Σουηδίας Μάλμε!

Στα πλέι οφ του Champions League δεν θα αλλάξουν πολλά πράγματα καθώς στις έξι ομάδες που θα προκριθούν από τον τρίτο προκριματικό θα προστεθούν μόλις δυο, η πρωταθλήτρια Ολλανδίας, Αϊντχόφεν και η πρωταθλήτρια Ελβετίας, Γιουνγκ Μπόις.

Αν φτάσουν μέχρι τα πλέι οφ οι ισχυρές ομάδες, τότε η τετράδα των υποψήφιων αντιπάλων της πρωταθλήτριας ΑΕΚ θα είναι Σάλτσμπουργκ, Λουντογκόρετς, Αϊντχόφεν και Σέλτικ. Πρώτες επιλαχούσες για την τετράδα των ισχυρών αν υπάρξουν αποκλεισμοί ισχυρών θα είναι κατά συνέπεια οι ΑΠΟΕΛ, Λέγκια, Αστάνα, μπορεί και η Στεάουα αν προλάβει τον τίτλο στη Ρουμανία.

Η ΑΕΚ θα μάθει τον αντίπαλό της στον τρίτο προκριματικό στην κλήρωση της Δευτέρας 23ης Ιουλίου στη Νιόν, αλλά με δεδομένο ότι δεν θα έχουν καν διεξαχθεί τα ματς του τρίτου προκριματικού, θα κληρωθεί με ένα από τα δέκα ζευγάρια του δεύτερου προκριματικού, εκτός από το απευκταίο ενδεχόμενο να κληρωθεί με τη Σάλτσμπουργκ. Αυτό σημαίνει ότι αν ο θεωρητικά ανίσχυρος αποκλείσει τον ισχυρό, τότε η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την υποδεέστερη -βάσει συντελεστή- ομάδα του ζευγαριού και έτσι θα αποφύγει έναν από τους ισχυρούς της εξάδας.

Το ίδιο θα ισχύσει και στα πλέι οφ, αφού η κλήρωση είναι 6 Αυγούστου, πριν από τα ματς του τρίτου προκριματικού. Με άλλα λόγια η ΑΕΚ θα γνωρίζει, πριν καν μπει στα προκριματικά, τι θα την περιμένει στα πλέι οφ, αν περάσει από τον τρίτο προκριματικό!

Το πρώτο ματς της ΑΕΚ το καλοκαίρι στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού του Champions League θα είναι 7 ή 8 Αυγούστου, η ρεβάνς στις 14 ή 15 και αν προκριθεί τα πλέι οφ θα είναι αμέσως μετά στις 21/22 και 28 και 29 Αυγούστου. Ακριβώς την επόμενη μέρα είναι προγραμματισμένη στο Μονακό η κλήρωση των ομίλων του νέου Champions League.

Είναι γνωστό ότι αν η ΑΕΚ αποκλειστεί από τον τρίτο προκριματικό του Champions League, θα διεκδικήσει την πρόκριση στους ομίλους του Europa όπως και φέτος συνεχίζοντας στα πλέι οφ του Europa (με τις αποκλεισμένες ομάδες από τα προκριματικά του Champions League, όμως, όχι με όλες τις άλλες συμμετέχουσες), ενώ αν προχωρήσει στα πλέι οφ του Champions League και αποκλειστεί εκεί, τότε συνεχίζει αυτόματα στους ομίλους του Europa.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις καλές πιθανότητες αν δεν είσαι άτυχος στις κληρώσεις.

 

Γρήγορες και ποιοτικές προσθήκες και πας να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς. Κρίμα να μην το προσπαθήσεις όσο μπορεις, Θα είναι ταιραστιο άλμα για την ομάδα να καταφερει να μπει στους ομίλους

Link to comment
Share on other sites

 

 

Πολλά και σημαντικά μυστικά, που είναι πιθανό να διαδραματίσουν κομβικό ρόλο στην προσπάθεια της ΑΕΚ να προκριθεί στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League μέσω της φάσης των προκριματικών, ανέφερε σε ποστάρισμά του ο Ανδρέας Δημάτος. 

 

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας μέσω ενός… δεκαλόγου, εξηγεί με πάσα λεπτομέρεια το τι πρόκειται να αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στα προκριματικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ στέκεται και στα οφέλη που θα έχουν οι κιτρινόμαυροι από την φετινή κατάκτηση του πρωταθλήματος. 

 

Αναλυτικά το ποστάρισμα του κ.Δημάτου: 

 

Τα δέκα μυστικά του φετινού ωραίου ευρωπαϊκού καλοκαιριού της πρωταθλήτριας ΑΕΚ στα προκριματικά του Champions League! 

 

Είναι διαφορετικό το εφετινό ευρωπαϊκό μας καλοκαίρι σε σχέση με τα δύο προηγούμενα, από τότε δηλαδή που η ΑΕΚ επέστρεψε στη φυσική της θέση; 

 
Καλύτερο ή χειρότερο; Πιο βατό ή πιο ενδιαφέρον; Αξίζει να δούμε τις διαφορές… Και κυρίως τα 10 κρυφά μυστικά του εφετινού ευρωπαϊκού καλοκαιριού για την πρωταθλήτρια ΑΕΚ! 

 

1) Για πρώτη φορά στην ιστορία της η ΑΕΚ θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Champions League από τον προκριματικό δρόμο των πρωταθλητών! Που βεβαίως είναι σαφώς πιο βατός σε σχέση με την περσινή της επιστροφή στα προκριματικά του Champions League από το δρόμο των μη πρωταθλητών… 

 

2) Σε σχέση με πέρυσι και πρόπερσι η ΑΕΚ ξεκινά πιο αργά στην Ευρώπη. Πρόπερσι το πρώτο της παιχνίδι ήταν 28 Ιουλίου, πέρυσι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στις 25 Ιουλίου, εφέτος επιστρέφει τον Αύγουστο με πρώτο ματς στις 7 ή 8 Αυγούστου 

 

3) Oπως και πέρυσι έτσι και εφέτος η ΑΕΚ θα πρέπει να προκριθεί από δύο προκριματικούς γύρους για να μπει στους ομίλους του Champions League 

 

4)Σημαντικό στην εφετινή προσπάθεια, όμως, πέρα από τη δυναμικότητα των υποψήφιων αντιπάλων (σίγουρα χαμηλότερη σε σχέση με πέρυσι) είναι και το γεγονός ότι στην πρώτη κλήρωση της ΑΕΚ τη Δευτέρα 23 Ιουλίου για τον τρίτο προκριματικό του Champions League η εικόνα θα είναι η εξής: Στους έξι ισχυρούς θα είναι η Σάλτσμπουργκ και πέντε ζευγάρια του β’ προκριματικού και στους έξι ανίσχυρους θα είναι η ΑΕΚ με τα υπόλοιπα πέντε ζευγάρια του β’ προκριματικού. Και αυτό γιατί τα πρώτα ματς του β’ προκριματικού θα διεξαχθούν μια μέρα μετά την κλήρωση (24/25 Ιουλίου με ρεβάνς στις 31 Ιουλίου και 1η Αυγούστου)! 

 

5) Αυτό είναι σημαντικό για δύο λόγους: ο πρώτος το ότι η ΑΕΚ θα δει τον αντίπαλό της μέσα από δύο νοκ άουτ ευρωπαϊκά παιχνίδια (εκτός αν είναι άτυχη και πέσει πάνω στον μοναδικό… μονό αντίπαλο που είναι η Σάλτσμπουργκ), μία ευκαιρία που δεν θα έχει ο αντίπαλός της… Και δεύτερον γιατί ναι μεν στο ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλός της θα είναι μία ομάδα εκ των πέντε υπόλοιπων ισχυρών (πιθανότατα των Λουντογκόρετς, Σέλτικ, ΑΠΟΕΛ, Λέγκια, Αστάνα), αλλά κανείς δεν αποκλείει την έκπληξη ώστε να της έρθει ως αντίπαλος τον Αύγουστο ο ανίσχυρος του ζευγαριού… 

 

6) Ένα ακόμα αβαντάζ είναι ότι όταν η ΑΕΚ θα ξεκινάει την μεγάλη της προσπάθεια για πρόκριση από τον τρίτο προκριματικό στις 7 ή 8 Αυγούστου, θα γνωρίζει τι θα την περιμένει στα πλέι οφ του Champions League αφού κατά την ίδια διαδικασία (δηλαδή με τα έξι ζευγάρια του τρίτου προκριματικού συν την Αϊντχόφεν και τη Γιουνγκ Μπόις) μια μέρα νωρίτερα τη Δευτέρα 6 Αυγούστου θα έχει γίνει η κλήρωση των πλέι οφ! 

 

7) Eδώ βεβαίως υπάρχει ένα ακόμα καλά κρυμμένο μυστικό. Αν η ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό αντιμετωπίσει ομάδα του υψηλότερου συντελεστή (Λουντογκόρετς ή Σέλτικ για παράδειγμα), αυτό σημαίνει ότι, αν την αποκλείσει, στα πλέι οφ δεν θα μπορεί να κληρωθεί με Σάλτσμπουργκ ή Αϊντχόφεν, αφού το ζευγάρι της θα είναι στους τέσσερις ισχυρούς της κλήρωσης! Κρατήστε το κι αυτό… 

 

8) Πολύ διαφορετική σε σχέση με πέρυσι θα είναι και η τύχη της ΑΕΚ στα πλέι οφ του Europa League, αν δεν καταφέρει να προκριθεί από τον τρίτο προκριματικό του Champions League. Και αυτό γιατί δεν θα βρει στο δρόμο της, όπως μπορούσε να βρει πέρυσι, μεγαθήρια από τα μεγάλα πρωταθλήματα! Ομάδες όπως η Βιγιαρεάλ, η Αρσεναλ, η Τσέλσι, η Μίλαν και πολλές ακόμα που βάσει συντελεστή θα ήταν υποψήφιοι αντίπαλοι της ΑΕΚ! Και αυτό γιατί οι ομάδες που αποκλείονται από τα προκριματικά του Champions League σχηματίζουν πλέον δικό τους αυτόνομο προκριματικό μονοπάτι! Η ΑΕΚ θα βρει τις αποκλεισμένες του πρώτου, δεύτερου και τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League για οχτώ εισιτήρια στους ομίλους του Europa! 

 

9) Aκόμα πιο ευνοϊκό είναι ότι από το δρόμο των μη πρωταθλητών θα έχει μόνο τις δύο ομάδες που θα αποκλειστούν από τον δεύτερο προκριματικό (δύο εκ των Βασιλείας, Αγιαξ, ΠΑΟΚ, Στουρμ Γκρατς) γιατί στους μη πρωταθλητές οι αποκλεισμένοι από τον τρίτο προκριματικό πάνε απευθείας στους ομίλους του Europa, εγκαταλείπουν τα προκριματικά! 

 

10) Ως προς τη θέση της στη βαθμολογία της UEFA; Πέρυσι η ΑΕΚ ξεκινούσε από τη θέση 208, εφέτος και μετά την απόλυτα επιτυχημένη ευρωπαϊκή της επιστροφή ξεκινάει από το 102! Με τυχόν πρόκριση σε φάση ομίλων εννοείται ότι επανέρχεται στο ευρωπαϊκό top-100 και με μία πορεία σαν την εφετινή βάζει πλώρη για το top-50! Για παράδειγμα η διαφορά της πρωταθλήτριας ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ, που είχε ανοίξει πολύ με την πενταετή απουσία από τα Κύπελλα Ευρώπης, είναι πλέον στους 10,5 πόντους (20,5 έναντι 10), όσους συγκέντρωσε πέρυσι η ΑΕΚ μέσα σε μία σεζόν. Η ΑΕΚ που θα εξακολουθήσει να βγάζει μηδενικές χρονιές από την πενταετία της… 

 

Το ζουμί στο 7.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Θελω Σελτικ και καλοκαιρινο τριημερο ταξιδακι στην Γλασκωβη.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Και επειδή το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να διορθώνεις τα λάθη σου, respect στον φίλο με το ψευδώνυμο «karougeo», που με διόρθωσε σε σχόλιό του στο σάιτ aek365 στο χθεσινό μου post για την καλοκαιρινή παρουσία της ΑΕΚ στο Champions League. To μόνο του λάθος ήταν η... εισαγωγή του... «δεν περίμενα να το πω, αλλά για πρώτη φορά ο κ. Δημάτος έχει λάθος»... Ούτως ή άλλως τα λάθη θα γίνονται πάντα και κυρίως όταν μελετάς το νέο τρόπο διεξαγωγής της προκριματικής φάσης των ευρωπαϊκών κυπέλλων για την επόμενη τριετία και δεν έχεις ακόμα... ξεψαχνίσει το βιβλιαράκι των κανονισμών. Με έπιασε αδιάβαστο και πολύ σωστά με διόρθωσε! Στην ουσία μιλάμε για ένα λάθος και μια παράλειψη ιδιαίτερα ευνοϊκή για την ΑΕΚ στην απευκταία περίπτωση που δεν τα καταφέρει στον τρίτο προκριματικό του Champions League. Mεταπηδώντας στα πλέι οφ του Europa League, εκεί που όπως αναφέραμε χθες δεν θα μπει με όλες τις ομάδες και κυρίως με τις πολύ ισχυρές των προηγμένων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, υπάρχει και η ιδιαιτερότητα ότι δεν θα βρεθεί ούτε με τον ΠΑΟΚ (αν συνεχίσει στο Europa) και όχι μόνο με Ολυμπιακό, Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης που θα έχουν διαφορετικό μονοπάτι προκριματικών για τους ομίλους του Europa! Kαι αυτό γιατί ο ξεχωριστός προκριματικός δρόμος του Europa αφορά μόνο τις ομάδες που αποκλείονται από το μονοπάτι των πρωταθλητών στο Champions League. Οι δυο από τις τέσσερις ομάδες (Αγιαξ, Βασιλεία, ΠΑΟΚ, Στουρμ Γκρατς) που θα αποκλειστούν από το δεύτερο προκριματικό των μη πρωταθλητών συνεχίζουν μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες του γ' προκριματικού του Europa και όχι με τις αποκλεισμένες από το Champions League. Εδώ όμως μπαίνει και μία σημαντική παράλειψη που έκανα χθες, ιδιαίτερα ευνοϊκή, όμως, για την ΑΕΚ πάντα στο κακό ενδεχόμενο του αποκλεισμού από τον τρίτο προκριματικό του Champions League. Oλα όμως τα εξετάζεις... Σε αυτό το κακό σενάριο εκτός του ότι στο δρόμο της ΑΕΚ δεν θα υπάρξουν ομάδες τύπου Βιγιαρεάλ, Αρσεναλ, Μίλαν, Μπριζ όπως πέρυσι (αφού χρειάζεται ακόμα αρκετούς πόντους για να μπει στις seeded teams), γνωρίζει από τώρα ότι θα είναι δεδομένα στους οχτώ ισχυρούς της κλήρωσης στο δικό της μονοπάτι των πλέι οφ του Europa. Oι προϋποθέσεις για ευνοϊκή κλήρωση σε αυτή τη φάση είναι η μέρα με τη νύχτα πιο ευνοϊκές σε σχέση με πέρυσι...

Link to comment
Share on other sites

Και πληρώνεται τρεις μισθούς Ελλάδας γι αυτό.

 

Υγ. Με ένα μόνο νοίκι...

Edited by Zara
  • Δικεφαλάκι 5
Link to comment
Share on other sites

και η λεγκια πολωνιας (24,500) και αυτοματα υποψηφια

 

στην σλοβενια περασε πρωτη η ολιμπια και βγαζει εκτος την μαριμπορ που εχει 22,500 που θα ηταν υποψηφιος αντιπαλος αν τελικα το επερνε

 

παιζεται ακομα η ουγγαρια βιντεοτον η φερεντσαβαρος

 

Ανα γυρο

 

Preliminary round

 

ΙΣΧΥΡΟΙ 

Λίνκολν Ρεντ Ιμπς (Γιβραλτάρ) 2.750 

Σάντα Κολόμα (Ανδόρα) 2.750 

 

 

ΑΔΥΝΑΜΟΙ

Λα Φιορίτα (Σαν Μαρίνο) 1.750 

Ντρίτα (Κόσοβο) 0.000

 

 

1st Round

 

ΙΣΧΥΡΟΙ

 

Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) 37.000

Σέλτικ (Σκωτία) 31.000

ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 27.000

Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) 24.500

Αστάνα (Καζακστάν) 21.750

Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν) 20.500

Σέριφ (Μολδαβία) 14.750

Μάλμε (Σουηδία) 14.000

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 10.750

Χαποέλ Μπερ Σεβά (Ισραήλ) 10.000

Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) 9.000

Ελσίνκι (Φινλανδία) 8.000

Δε Νιου Σεντς (Ουαλία) 5.000

Κουκέσι (Αλβανία) 4.250

Βιντεότον (Ουγγαρία) 4.250 

Ζρίνσκι (Βοσνία/Ερζεγοβίνη) 3.750

 

 

 

ΑΔΥΝΑΜΟΙ

 

Σπάρτακ Τρνάβα (Σλοβακία) 3.500

Σκέντια (ΠΓΔΜ) 3.500

Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο) 3.500

Βαλέτα (Μάλτα) 3.250

Κρουζέιντερς (Βόρειος Ιρλανδία) 3.000

Βίκινγκουρ (Νήσοι Φαρόε) 3.000

Ολίμπια (Σλοβενία) 2.900 

Λίνκολν Ρεντ Ιμπς (Γιβραλτάρ) 2.750 

Σουτιέσκα (Μαυροβούνιο) 2.500

Αλάσκερτ (Αρμενία) 2.500

Σούντουβα (Λιθουανία) 2.000

Κορκ Σίτι (Ιρλανδία) 1.750

Σπάρτακς Γιούρμαλα (Λετονία) 1.750

Βάλουρ (Ισλανδία) 1.650

Φλόρα (Εσθονία) 1.250

Τορπέντο Κουτάισι (Γεωργία) 1.000

 

 

2nd Round

 

ΙΣΧΥΡΟΙ

 

Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) 37.000

Σέλτικ (Σκωτία) 31.000 

ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 27.000 

Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) 24.500

Αστάνα (Καζακστάν) 21.750 

Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν) 20.500 

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ (Λευκορωσία) 20.500

Ντίναμο Ζάγκρεμπ (Κροατία) 17.500

Σέριφ (Μολδαβία) 14.750 

Μάλμε (Σουηδία) 14.000 

 

 

ΑΔΥΝΑΜΟΙ

 

Μίντιλαντ (Δανία) 11.500 

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 10.750

Χαποέλ Μπερ Σεβά (Ισραήλ) 10.000 

Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) 9.000 

Ελσίνκι (Φινλανδία) 8.000 

Δε Νιου Σεντς (Ουαλία) 5.000 

Κουκέσι (Αλβανία) 4.250 

Βιντεότον (Ουγγαρία) 4.250 

Κλουζ (Ρουμανία) 4.090

Ζρίνσκι (Βοσνία/Ερζεγοβίνη) 3.750 

 

 

 

3rd Round

 

ΙΣΧΥΡΟΙ

 

Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία) 55.500

Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) 37.000 

Σέλτικ (Σκωτία) 31.000 

ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 27.000 

Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) 24.500 

Αστάνα (Καζακστάν) 21.750 

 

ΑΔΥΝΑΜΟΙ

 

Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν) 20.500 

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ (Λευκορωσία) 20.500 

Ντίναμο Ζάγκρεμπ (Κροατία) 17.500 

Σέριφ (Μολδαβία) 14.750 

Μάλμε (Σουηδία) 14.000

ΑΕΚ (Ελλάδα) 10.000

 

 

 

Play-Off

 

ΙΣΧΥΡΟΙ

 

Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία) 55.500 

Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) 37.000 

Αϊντχόφεν (Ολλανδία) 36.000

Σέλτικ (Σκωτία) 31.000 

 

 

ΑΔΥΝΑΜΟΙ

 

ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 27.000 

Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) 24.500 

Αστάνα (Καζακστάν) 21.750 

ΑΕΚ (Ελλάδα) 10.000

Edited by amd
Link to comment
Share on other sites

Δημάτος

 

 

 

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ 
ΤΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΑΕΚ!
 
Με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος Σλοβενίας και την κατάκτησή του, πριν από λίγο, από την Ολίμπια Λουμπλιάνας του Ιγκόρ Μπίσκαν συμπληρώθηκε σε ποσοστό 99% ο χάρτης των υποψήφιων αντιπάλων της πρωταθλήτριας ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό του Champions League στο δρόμο των πρωταθλητών, αφού αν η Μάριμπορ έκανε την μεγάλη ανατροπή στο φινάλε, τότε –λόγω του υψηλού της συντελεστή- θα έμπαινε σφήνα στους έξι υποψήφιους του τρίτου προκριματικού. Η Ολίμπια ισοφάρισε στο 80’ την Ντομζάλε και στέφθηκε πρωταθλήτρια στην ισοβαθμία με τη Μάριμπορ!
 
Η μοναδική από τις 43 πρωταθλήτριες, οι οποίες θα παλέψουν για τα τέσσερα εισιτήρια στους ομίλους του Champions League, που μένει σε εκκρεμότητα είναι η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας, αλλά δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση, αν στο φινάλε του ουγγρικού πρωταθλήματος την ερχόμενη Κυριακή η Βιντεότον παραμείνει στην κορυφή ή αν η Φερεντσβάρος της… κλέψει τον τίτλο πάνω στο νήμα.
 
Ο χάρτης των ευρω-προκριματικών της πρωταθλήτριας ΑΕΚ είναι πλέον ολοκληρωτικά σχηματισμένος και στην κλήρωση του τρίτου προκριματικού στις 23 Ιουλίου στη Νιόν θα έχει ως σίγουρη υποψήφια αντίπαλο την πρωταθλήτρια Αυστρίας Σάλτσμπουργκ και πέντε ζευγάρια αντιπάλων του δεύτερου προκριματικού στα οποία οι πέντε ισχυροί και τα λογικά φαβορί για την πρόκριση θα είναι οι:
-Λουντογκόρετς (πρωταθλήτρια Βουλγαρίας)
-Σέλτικ (πρωταθλήτρια Σκωτίας) 
-ΑΠΟΕΛ (πρωταθλητής Κύπρου)
-Λέγκια Βαρσοβίας (πρωταθλήτρια Πολωνίας) 
-Αστάνα (πρωταθλήτρια Καζακστάν).
 
Και οι πέντε παραπάνω ομάδες βεβαίως θα πρέπει για να μπουν στην κλήρωση της 23ης Ιουλίου να έχουν ήδη κάνει μια πρόκριση, αφού ξεκινούν τον καλοκαιρινό μαραθώνιο από τον πρώτο προκριματικό της διοργάνωσης στο δρόμο των πρωταθλητών με πρώτα ματς στις 10/11 και 17/18 Ιουλίου.
 
Αν την… πατήσει μία από αυτές (κόντρα σε κατά πολύ υποδεέστερο αντίπαλο του πρώτου προκριματικού) η πρώτη επιλαχούσα ως υποψήφια αντίπαλος της ΑΕΚ θα είναι η ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ, πρωταθλήτρια Λευκορωσίας, που ξεκινάει από τον δεύτερο προκριματικό τις υποχρεώσεις της και δεύτερη η πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν Καραμπάγκ Αγκντάμ, που και αυτή ξεκινάει ως ισχυρή από τον πρώτο προκριματικό.
 
Σημειώνεται ότι στις 23 Ιουλίου, οπότε θα γίνει η κλήρωση του τρίτου προκριματικού, δεν θα έχουν διεξαχθεί τα δέκα ματς του δεύτερου προκριματικού. Στις 24 και 25 Ιουλίου θα διεξαχθούν τα πρώτα και στις 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου οι ρεβάνς προκειμένου να προκύψουν οι δέκα ομάδες που μαζί με την Σάλτσμπουργκ και την ΑΕΚ θα αποτελέσουν τις δώδεκα ομάδες του τρίτου προκριματικού για έξι εισιτήρια στα πλέι οφ.
 
Αυτό σημαίνει ότι η ΑΕΚ θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει σε… εξέλιξη το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλός της, εκτός κι αν είναι άτυχη και κληρωθεί με τη μοναδική μονή και με διαφορά πιο ισχυρή υποψήφια αντίπαλο που θα είναι η Σάλτσμπουργκ.
 
Η μορφή πάντως της κλήρωσης στις 23 Ιουλίου θα είναι η εξής: Σάλτσμπουργκ και πέντε ζευγάρια του δεύτερου προκριματικού (στα οποία θα υπάρχουν οι Λουντογκόρετς, Σέλτικ, ΑΠΟΕΛ, Λέγκια και Αστάνα μαζί με τους αντιπάλους τους από τον δεύτερο προκριματικό) και στους ανίσχυρους η ΑΕΚ με άλλα πέντε ζευγάρια του δεύτερου προκριματικού.
 
Κατά τον ίδιο τρόπο η ΑΕΚ θα μετάσχει και στην κλήρωση των πλέι οφ του Champions League, ό,τι και να γίνει στον τρίτο προκριματικό της, αφού η κλήρωση στη Νιόν θα διεξαχθεί στις 6 Αυγούστου, μία μέρα πριν ξεκινήσουν τα ματς του τρίτου προκριματικού στις 7-8 Αυγούστου με ρεβάνς στις 14-15!
 
Οι μοναδικές σίγουρες ομάδες στα πλέι οφ είναι η πρωταθλήτρια Ολλανδίας, Αϊντχόφεν που βάσει του συντελεστή της θα είναι η μία από τις τέσσερις ισχυρές και η πρωταθλήτρια Ελβετίας Γιουνγκ Μπόις, που θα είναι η μια από τις τέσσερις ανίσχυρες. Και αυτό γιατί και οι δύο αυτές ομάδες δίνουν μόνο έναν προκριματικό, πριν από τους ομίλους.
 
Οι υπόλοιπες έξι ομάδες που θα μετάσχουν στα πλέι οφ θα προκύψουν από ισάριθμα ζευγάρια του τρίτου προκριματικού. Οι τρεις ισχυρές ομάδες -μαζί με την Αϊντχόφεν- θα είναι δεδομένα οι Σάλτσμπουργκ, Λουντογκόρετς και Σέλτικ μαζί όμως με τους αντιπάλους με τους οποίους θα κληρωθούν στον τρίτο προκριματικό!
 
Αν δηλαδή η ΑΕΚ στις 23 Ιουλίου κληρωθεί για παράδειγμα με τη Σέλτικ, θα μπει στους ισχυρούς της κλήρωσης των πλέι οφ, αλλά για να εκμεταλλευτεί αυτό το προνόμιο στα πλέι οφ θα πρέπει να αποκλείσει τους Σκοτσέζους στον τρίτο προκριματικό! Τα υπόλοιπα τρία ζευγάρια του τρίτου προκριματικού μαζί με την πρωταθλήτρια Ελβετίας Γιουνγκ Μπόις θα είναι στους ανίσχυρους της κλήρωσης της 6ης Αυγούστου! Η ΑΕΚ θα είναι δεδομένα ανίσχυρη στην κλήρωση των πλέι οφ, αν στις 23 Ιουλίου και στην κλήρωση του τρίτου προκριματικού κληρωθεί με ΑΠΟΕΛ, Λέγκια ή Αστάνα! Αυτό που αλλάζει σε αυτή την περίπτωση είναι ότι θα έχει υποψήφια αντίπαλο την πρωταθλήτρια Ολλανδίας, Αϊντχόφεν, την ισχυρότερη των 43 πρωταθλητριών…
 
Πάμε τώρα και στο ενδεχόμενο του Europa League για την ΑΕΚ, όπως έγινε και πέρυσι μετά τον αποκλεισμό της από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τρίτο προκριματικό, μόνο που τώρα τα δεδομένα είναι τελείως διαφορετικά με τις αλλαγές στο φορμάτ της προκριματικής διαδικασίας.
 
Η κλήρωση των πλέι οφ και του Champions League και του Europa γίνεται στις 6 Αυγούστου, πριν τα ματς του τρίτου προκριματικού. Πολύ απλά αυτό σημαίνει ότι στις 6 Αυγούστου η ΑΕΚ θα μάθει υποψήφιο αντίπαλο ή πιθανότατα ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλός της και για τα πλέι οφ του Champions League και για τα πλέι οφ του Europa!
 
Ετσι όπως είναι φτιαγμένο το πρόγραμμα κληρώσεων και αγώνων αυτό το καλοκαίρι στο νέο φορμάτ στις 6 Αυγούστου η πρωταθλήτρια Ελλάδας 2018 θα μετάσχει σε δύο κληρώσεις! Κατά συνέπεια στις 7 ή 8 Αυγούστου θα δώσει τον πρώτο της αγώνα στον τρίτο προκριματικό του Champions League (με ρεβάνς στις 14-15) γνωρίζοντας τι θα την περιμένει στα πλέι οφ του Champions League αν προκριθεί (με αγώνες στις 21-22 και 28-29 Αυγούστου) αλλά και τι θα την περιμένει στα πλέι οφ του Europa League, αν αποκλειστεί (με αγώνες στις 23 και 30 Αυγούστου)!
 
Τι ισχύει για την ΑΕΚ αν αποκλειστεί από τον τρίτο προκριματικό του Champions League και μετάσχει στα πλέι οφ του Europa;
 
-Πρώτον, δεν συνεχίζει όπως πέρυσι στο συνολικό ταμπλό του Europa, όπως ο Ολυμπιακός, ο Ατρόμητος ή ο Αστέρας Τρίπολης (ή και ο ΠΑΟΚ αν αποκλειστεί από τον δικό του πρώτο προκριματικό), αλλά σε ξεχωριστό προκριματικό ΜΟΝΟ με τους αποκλεισμένους από τα προκριματικά του Champions League στο μονοπάτι των πρωταθλητών. Δεν την αφορούν ούτε οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών!
 
-Δεύτερον, στα πλέι οφ του Europa League θα συμμετάσχουν 16 αποκλεισμένες πρωταθλήτριες από δεύτερο και τρίτο προκριματικό για οχτώ εισιτήρια στους ομίλους της διοργάνωσης.
 
-Tρίτον, η ΑΕΚ θα είναι ισχυρή στα πλέι οφ του Europa League ανεξαρτήτως συντελεστή, ως προερχόμενη από τον τρίτο προκριματικό του Champions League βάσει του νέου κανονισμού. Όπως για παράδειγμα οι αποκλεισμένες πρωταθλήτριες ομάδες από τον δεύτερο προκριματικό του Champions League, θα είναι ισχυρές βάσει κανονισμού στον τρίτο προκριματικό του Europa League στο συγκεκριμένο μονοπάτι.
 
-Τέταρτον, με βάση τους συντελεστές και τους διαχωρισμούς ισχυρών – ανίσχυρων στους προηγούμενους προκριματικούς γύρους (αν δηλαδή προκρίνονται οι ισχυροί και αποκλείονται οι ανίσχυροι), οι οχτώ υποψήφιοι αντίπαλοι της ΑΕΚ στα πλέι οφ του Europa League (στο απευκταίο σενάριο αποκλεισμού από τον τρίτο προκριματικό του Champions League) θα είναι οι: 
-Χάποελ Μπερ Σέβα (πρωταθλήτρια Ισραήλ)
-Ρόζενμποργκ (πρωταθλήτρια Νορβηγίας)
-Ελσίνσκι (πρωταθλήτρια Φιλανδίας)
-Δε Νιού Σεντς (πρωταθλήτρια Ουαλίας)
-Βιντεότον (πιθανή πρωταθλήτρια Ουγγαρίας)
-Κουκέσι (δευτεραθλήτρια Αλβανίας, αντί της τιμωρημένης Σκεντερμπέου)
-Κλουζ (πρωταθλήτρια Ρουμανίας)
-Ζρίνσκι Μόσταρ (πρωταθλήτρια Βοσνίας)
 
Και αυτές οι οχτώ ομάδες θα είναι ζευγάρια με υποδεέστερους αντιπάλους στον τρίτο προκριματικό του Europa League από το μονοπάτι των αποκλεισμένων πρωταθλητών…
 
-Σαφώς πιο βατός ο δρόμος και για τους ομίλους του Europa League σε σχέση με πέρυσι, όταν έκανε την υπέρβαση κόντρα στην Μπριζ, ενώ υποψήφιοι αντίπαλοι της ΑΕΚ στο υπογκρούπ της κλήρωσης στις 4 του περασμένου Αυγούστου βρίσκονταν ακόμα και η Μίλαν, η Ντιναμό Κιέβου, η Κράσνονταρ και η Αούστρια Βιέννης! Τελικά τη Μίλαν και την Αούστρια τις βρήκε στον όμιλο και την Ντιναμό Κιέβου στους 32!
 
ΟΙ 43 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 4 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ
 
ΠΛΕΙ ΟΦ 
Ελβετία: Γιουνγκ Μπόις 
Ολλανδία: Αϊντχόφεν
 
Γ’ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ: ΑΕΚ 
Αυστρία: Σάλτσμπουργκ
 
Β’ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ
Κροατία: Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Ρουμανία: Κλουζ 
Δανία: Μίντιλαντ 
Λευκορωσία: ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ
 
Α’ Προκριματικός
 
Πολωνία: Λέγκια Βαρσοβίας
Σουηδία: Μάλμε
Ισραήλ: Χάποελ Μπερ Σεβά 
Σκωτία: Σέλτικ 
Κύπρος: ΑΠΟΕΛ
Νορβηγία: Ρόζενμποργκ 
Αζερμπαϊτζάν: Καραμπάγκ Αγκντάμ
Βουλγαρία: Λουντογκόρετς
Σερβία: Ερυθρός Αστέρας
Καζακστάν: Αστάνα
Σλοβενία: Ολίμπια Λουμπλιάνας
Σλοβακία: Σπάρτακ Τρνάβα
Ουγγαρία: Βιντεότον ή Φερεντσβάρος 
Μολδαβία: Σερίφ Τιρασπόλ
Ισλανδία: Βαλούρ Ρέικιαβικ 
Φινλανδία: Ελσίνκι 
Αλβανία: Κουκέσι 
Ιρλανδία: Κορκ Σίτι 
Βοσνία: Ζρίνσκι Μόσταρ 
Γεωργία: Τορπέντο Κουτάισι 
Λετονία: Σπάρτακς Γιουρμάλα
ΠΓΔΜ: Σκεντίγια Τέτοβο
Εσθονία: Φλόρα Ταλίν 
Μαυροβούνιο: Σουτγιέσκα Νίκσιτς
Αρμενία: Αλασκέρτ 
Λουξεμβούργο: Ντουντελάνζ
Β. Ιρλανδία: Κρουσέιντερς Μπέλφαστ
Λιθουανία: Σουντούβα Μαριάμπολε 
Μάλτα: Βαλέτα 
Ουαλία: Δε Νιου Σαιντς
Φαρόε: Βίκινγκουρ
 
ΠΡΟ – ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ 
Γιβραλτάρ: Λίνκολν Ρεντ Ιμπς
Ανδόρα: Σάντα Κολόμα
Σαν Μαρίνο: Λα Φιορίτα 
Κόσοβο: Ντρίτα
Edited by moukie
  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Αρα καλυτερη κληρωση για μας η λουντογκορετς που μας βαζει και στους δυνατους στο επομενο προκριματικο.

Link to comment
Share on other sites

ΑΠΟΕΛ-Αστανα θα ηταν ιδανικη κληρωση

Λουντογκορετς-Λεγκια Βαρσοβιας και Σελτικ παιζονται

Σαλτσμπουργκ τον ηπιαμε

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Αναλιτικά κάθε ομάδα μόνο από την πρόκριση στους ομίλους θα παίρνει 15.000.000 ευρώ, ενώ φέτος έπαιρνε 12.7. Επίσης για κάθε νίκη θα λαμβάνει 2.7, ενώ φέτος το ποσό ήταν στο 1.5 και τέλος στην ισοπαλία τα έσοδα θα είναι 900.000 σχεδόν 100% αύξηση από την στιγμή που πέρσι έπαιρναν 500.000.

 

 

Απιστευτα λεφτα αλλαζεις επιπεδο με προκριση.

  • Δικεφαλάκι 2
Link to comment
Share on other sites

zouzounidh kanonise

Τα χρήματα που μοιράζονται φέτος στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις πραγματικά… ζαλίζουν. Και η ΑΕΚ έχει μπροστά της μία τεράστια ευκαιρία να παλέψει και να διεκδικήσει την είσοδό της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο, είναι απίστευτα σημαντικά τα δυο ματς που θα δώσει για τον τρίτο προκριματικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (7 ή 8 Αυγούστου το πρώτο παιχνίδι με τη ρεβάνς να διεξάγεται 14 ή 15 Αυγούστου). Η ΑΕΚ με μία μόνο πρόκριση, από τον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ στα πλέι οφ της διοργάνωσης, θα έχει εγγυημένα έσοδα 10 εκατ. ευρώ, ακόμα κι αν δεν μπει στους ομίλους! Κι αυτό γιατί, κάθε αποκλεισμένη ομάδα από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ θα λάβει 5 εκατ. ευρώ, συν τα 2,9 εκατ. ευρώ από την αυτόματη πρόκρισή τους στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ! Αν προσθέσουμε και τα τηλεοπτικά συν διαφημιστικά πακέτα αγγίζουμε τα 10 εκατ. ευρώ ως εγγυημένα έσοδα για την πρωταθλήτρια με το «καλημέρα» και από το 15Αυγουστό! Ένα νούμερο εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς ότι τόσα ήταν τα έσοδα της ΑΕΚ πέρυσι φτάνοντας ως τους 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

σημερα κληρωνει η πρωτη προκριση για τους 4 απο τους 5 πιθανους μας αντιπαλους 

 

Ludogorets (BUL) 37.000

Celtic (SCO) 31.000

APOEL (CYP) 27.000

Legia Warszawa (POL) 24.500

Link to comment
Share on other sites

Torpedo Kutaisi (GEO) v Sheriff (MDA)

Shkëndija (MKD) v The New Saints (WAL)

Sūduva (LTU) v APOEL (CYP)

Olimpija Ljubljana (SVN) v Qarabağ (AZE)

F91 Dudelange (LUX) v Videoton (HUN)

 

Winners of the preliminary round v Malmö (SWE)

HJK Helsinki (FIN) v Víkingur (FRO)

Ludogorets Razgrad (BUL) v Crusaders (NIR)

Cork City (IRL) v Legia Warszawa (POL)

Valur Reykjavík (ISL) v Rosenborg (NOR)

 

Kukës (ALB) v Valletta (MLT)

Flora Tallinn (EST) v Hapoel Beer-Sheva (ISR)

Spartaks Jūrmala (LVA) v Crvena zvezda (SRB)

Alashkert (ARM) v Celtic (SCO)

Spartak Trnava (SVK) v Zrinjski (BIH)

Astana (KAZ) v Sutjeska (MNE)

 

 

με bold αυτοι που μας νοιαζουν και παιζει να ειναι ισχυροι οποισδηποτε αποκλεισμος που δεν το νομιζω ειναι ευπροσδεκτος

Link to comment
Share on other sites

EDIT:


με bold αυτοι που μας νοιαζουν και παιζει να ειναι ισχυροι οποισδηποτε αποκλεισμος που δεν το νομιζω ειναι ευπροσδεκτος

εβαλα επιπλεον και χρωμα (gold) για να ξεχωριζουν ακομα πιο ευκολα ;)

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

και τα επομενα ζευγαρια 

 

Astana (KAZ) / Sutjeska (MNE) v Midtjylland (DEN)

Ludogorets Razgrad (BUL) / Crusaders (NIR) v F91 Dudelange (LUX) / Videoton (HUN)

Kukës (ALB) / Valletta (MLT) v Olimpija Ljubljana (SVN) / Qarabağ (AZE)

CFR Cluj (ROU) v Winners of the preliminary round / Malmö (SWE)

Dinamo Zagreb (CRO) v Flora Tallinn (EST) / Hapoel Beer-Sheva (ISR)

 

Spartaks Jūrmala (LVA) / Crvena zvezda (SRB) v Sūduva (LTU) / APOEL (CYP)

BATE Borisov (BLR) v HJK Helsinki (FIN) / Víkingur (FRO)

Shkëndija (MKD) / The New Saints (WAL) v Torpedo Kutaisi (GEO) / Sheriff (MDA)

Cork City (IRL) / Legia Warszawa (POL) v Spartak Trnava (SVK) / Zrinjski (BIH)

Alashkert (ARM) / Celtic (SCO) v Valur Reykjavík (ISL) / Rosenborg (NOR)

 

 

με μπολντ γκολντ οι ομαδες με μεγαλυτερο συντελεστη 

 

για να ειμαστε στους ισχυρους θελουμε 6-7 αποκλεισμους 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest geo_1990

Περάσαμε στην 96η θέση της κατάταξης στο ράνκινκ. Σε εμάς και στην σάλτσουμπργκ που μπαίνουμε 3 προκριματικο τσουλου μας έχουν ήδη δώσει 2,5 πόντους ελάχιστο όριο συμμετοχής.https://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method5/trank2019.html

Link to comment
Share on other sites

μεχρι πριν ξεκινησουν οποιαδηποτε προκριματικα δεν μετρα η 5ετια 2013-2018?

Link to comment
Share on other sites

  • George_D locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×