Jump to content

Α.Ε.Κ. - Benfica (Champions League, Group E - 2η αγ.): 02/10, 22:00, Cosmote Sport 2


SpiRos
 Share

mvp-κοουτσινγκ-βραβειο σοιλεδη  

39 members have voted

  1. 1. M.V.P.

    • Μπάρκας
      0
    • Χουλτ
      36
    • Μπακάκης
      0
    • Τσιγκρίνσκι
      0
    • Οικονόμου
      0
    • Σιμόες
      0
    • Γαλανόπουλος
      1
    • Μάνταλος
      0
    • Μπακασέτας
      1
    • Κλωναρίδης
      1
    • Πόνσε
      0
    • Γιακουμάκης
      0
    • Τσόσιτς
      0
    • Γκάλο
      0
  2. 2. Κόοουτσινγκ Ουζουνίδη

    • Καλό
      1
    • Μέτριο
      11
    • Κακό
      17
    • Φυσιολογικό
      10
  3. 3. Βραβείο Άρη Σοιλέδη (χειρότερος παίκτης)

    • Μπάρκας
      1
    • Χουλτ
      0
    • Μπακάκης
      2
    • Τσιγκρίνσκι
      0
    • Οικονόμου
      0
    • Σιμόες
      3
    • Γαλανόπουλος
      5
    • Μάνταλος
      26
    • Μπακασέτας
      1
    • Κλωναρίδης
      0
    • Πόνσε
      0
    • Γιακουμάκης
      1
    • Τσόσιτς
      0
    • Γκάλο
      0


Recommended Posts

Α, και βεβαια ειμαστε τουλαχιστον μια κλαση απ τους ανταγωνιστες εδω μεσα

Ναι αλλα:

1. Ο ΠΑΟΚ ηταν αηττητος στην Ευρωπη απο περσι τον Αυγουστο μεχρι φετος τον Αυγουστο

2. Ο ΠΑΟΚ απεκλεισε την Βασιλεια

3. Ο ΠΑΟΚ απεκλεισε την Σπαρτακ (εκανε ανατροπη απο 0-2 στην Τουμπα με μπαλαρα και στην ρεβανς οι αντιπαλοι επαιζαν με 10 απο το 20' και τον ειχαν κρεμασει στα δοκαρια)

4. Επεσε ηρωικα μαχομενος με Μπενφικα αφου πρωτα πηρε 0-0 στην Πορτογαλια και τρωγοντας μονο 4 στην Τουμπα σε ματς που προηγηθηκε

 

Συνεπως ο ΠΑΟΚ ειναι κλασεις ανωτερος μας. Γεγονος που θα επιβεβαιωθει και στα δυο παιχνιδια που θα δωσει με Βιντι.

Link to comment
Share on other sites

Στο μεταξυ στο 0-2 στην σκεψη του τι θα διαβασω στο ΚΜ μολις γυρισω, ενιωσα οπως οταν ημουν μικρος και εκανα μαλακια και περιμενα να γυρισει ο πατερας σπιτι η οταν μεγαλος συνοδευα καμια γκομενα κοιταζα τον κωλο καμιας αλλης με επαιρνε χαμπαρι και περιμενα να παμε σπιτι.

  • Δικεφαλάκι 3
Link to comment
Share on other sites

Η 3 μπακ ή 3 χαφ.Με καποιον τροπο να γεμισεις τον αξονα,να παγωνεις παιχνιδι και το κυριοτερο να κερδιζεις τις δευτερες και τριτες μπαλες,που ειναι η πραγματικη πανωλεθρια για οποιαδηποτε ελληνικη ομαδα σε τετοιο επιπεδο.

Επρεπε να γεμισει τα χαφ ο Μαρινος,εχει ενα δικιο ο Κωστας.

Ζητησε ρε Φερμιονα. Και του ειπαν οτι θα παρουμε. Και τελικα "αξιοποιησε το Μοραν". Ειναι τεραστιο λαθος οτι η ομαδα δεν πηρε εναν παικτη ακομα στο κεντρο. Και σε ολα τα μεγαλα παιχνιδια θα το θυμομαστε.

 

Παμε τωρα στο παιχνιδι.

 

Πρωτο 20λεπτο εφιαλτης, νομιζω πολυ λαθος επιλογη το Τσιγκρινσκι-Οικονομου. Δεν ειναι κακοι παικτες αλλα δεν ειχαν ξαναπαιξει μαζι και μεχρι να βρεις στοιχειωδη χημεια, η ποιοτητα της Μπενφικα σε εχει στο 0-2. Λαθος Ουζουνιδη.

 

Μετα ανεβαινεις, κανεις φασεις, βγαζεις αντιδραση. Συγκλονιστικος ο Σουηδος, πολυ καλος ο Γαλανοπουλος στο πρωτο ημιχρονο - και στο δευτερο ηταν καλος αλλα εκανε τη μαλακια στην ταφοπλακα - και ξανα καλος ο Πονσε. Χωρις την αποβολη ειλικρινα δεν ξερω τι θα γινοταν και που θα μπορουσε να φτασει το σκορ αφου αυτοι με 2-3 αντεπιθεσεις στο εκαναν 0-4 και αποψε θα ειχαμε άλλα.

 

Παιρνεις την αποβολη και ξαφνικα ΤΟΥΣ ΠΑΤΑΣ. Οπως ακριβως το γραφω. ΤΟΥΣ ΠΑΤΗΣΕΣ. Οχι με κλεφτοπολεμο, οχι με στημενα, οχι με γυρω γυρω ολοι ή ατομικες ενεργειες, αλλα με σχεδιο και ΕΠΙΘΕΣΗ. Τους ξεκωλιασες και ολα κρινονται στο τετ α τετ του Βικτωρα. Σπαστη στο Γιακουμη που εχει μπει με το καβλι ορθιο και εχει κανει στην πρωτη επαφη γκολ (κι ας ακυρωθηκε - σωστα - το εβαλε ομως το κριαρι). 

 

Μετα ερχεται το τετελεσται με το πολυ μεγαλο λαθος του Γαλανοπουλου, που επαναλαμβανω το παιδι αποψε ηταν καλο. Κριμα κριμα και ξανα κριμα για την προσπαθεια και τη χαμενη ευκαιρια απεναντι σε αντιπαλο που κατερρευσε με δεκα παικτες.

 

Παμε στην ατομικη κριτικη:

 

Μπαρκας: Εβγαλε μια φαση, αλλα και εγω ειμαι της αποψης οτι το τριτο δεν το τρως αν θελεις να συγκαταλεγεσαι στους μεγαλους. Δεν τον ψεγω, ισα ισα εχω απαιτησεις. Και οταν τρως τρια γκολ, διακριθεντα δεν μπορω να σε βγαλω.

 

Μπακακης: Τεραστιο προβλημα με τον Γκριμαλντο, δεν ειχε και βοηθειες απο τον Μπακασετα στην αρχη. Στην τρικυμια του οφειλεται ο εφιαλτης μεχρι το 20 που σου εκαναν καθε 2 λεπτα τελικη. Μετα ανεβηκε και στο δευτερο που εμειναν με δεκα αυτοι ηταν καλος.

 

Οικονομου: Δεν ειναι κακος, δεν ειναι ομως ο ταιριαστος διπλα στον Ουκρανο γαμωτο. Ειναι τιμιος, ξερει μπαλα, μπορει. Αλλα ολα στο ποδοσφαιρο ειναι και θεμα χημειας.

 

Τσιγκρινσκι: Κλαση. Καθαριζει φασεις που μονο αυτος με το μυαλο και την εμπειρια του μπορει. Βγαλανε μια κοντρα αυτοι (τη μοναδικη εκτος απ το γκολ και μια ψευτοκατεβασια που εκαναν σε ολοκληρο β ημιχρονο) και βγηκε ταχυτατα και την εστειλε πλαγιο με αριστη τοποθετηση. Μεγαλο κεφαλαιο για την ΑΕΚ.

 

Χουλτ: Συγκλονιστικο ματς. Ο καλυτερος του γηπεδου. Και εχει κι αυτα γαμημενα κοκκινα μαγουλα απο το τρεξιμο που σε κανουν να τον λατρεψεις. Αυτο το κοκκινο χωρις το λαχανιασμα που σου βγαζει φρεσκαδα, αντοχη, αεκοσυνη. Το ειχε και ο Μπο πριν πεσει. Ξερεις με τους Σκανδιναβους οτι αποκλειεται να μη σου παιξουν, δεν γινεται να ειναι ατιμοι. Θα σου παιζουν ΠΑΝΤΑ 7 και καποιες βραδιες θα σου φτανουν και στο 9 και θα σε τρελλαινουνε. Μεγαλος Νικλας αποψε.

 

Γαλανοπουλος: Τα εγραψα. Πολυ καλη εμφανιση. Αλλα... Δεν ξερω αν η ΑΕΚ εχει την πολυτελεια να περιμενει το παιδι, δεν ξερω αν αυτο που ειδα αποψε ειναι ταβανι ή εχει περιθωρια βελτιωσης. Και να εχει αποκλειεται να βελτιωσει το παιχνιδι του με τον Σιμοες διπλα.

 

Σιμοες: Σταθερα μετριος, σταθερα εκτιθεται. Δεν φταιει αποκλειστικα αυτος, νομιζω οτι ο προπονητης του ζηταει πραγματα που ο παικτης δεν ειναι σε θεση να προσφερει. Νομιζω υπερεκτιμησαμε τις δυνατοτητες του παιδιου, ειναι ενας καλος καταστροφεας που προσφερει τρεξιμο σε λιγα τ.μ. και ενας πολυ καλος "συρτης". Θελει παικτες κοντα του για να τον βοηθουν διοτι δεν εχει ουτε πασα ουτε οξυδερκεια για διαχειριση ρυθμου. Πρεπει να βρεθει μια λυση με το Σιμοες.

 

Μπακασετας: Ειναι συγκεκριμενων δυνατοτητων αλλα δεν μπορεις να του πεις του παιδιου τιποτα. Τα δινει ολα, τρεχει, παλευει, σουταρει. Οσο μπορει, οσο φτανει το ταλεντο του. Εχει ταλεντο, δεν νομιζω οτι ειναι για αυτο το επιπεδο, αλλα το καλυπτει με την ψυχη του. Τιμιος Μπακα.

 

Μανταλος: Προσπαθει, τρεχει, ανακατευεται. Αλλα ρε Πετρο δεν εισαι ουτε τοσος οσος πιστευεις οτι εισαι, ουτε μπορεις να σηκωσεις ολοκληρη ΑΕΚ στο Τσαμπιονς Λιγκ. Οταν κουραστηκε, ηταν εκνευριστικος ρε γαμωτο και δεν του αξιζει γιατι οντως μοχθει. Αλλα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. Δεν δουλεψε οταν επρεπε να δουλεψει και να παει πισω, να γινει ενας ωραιοτατος εσωτερικος, ενα συγχρονο οχταρι. Και να κανει και τη μεταγραφη του και να βγαλει και τα φραγκα του. Δυστυχως δεν ακουσε τον τυχοδιωκτη Γκους και μετα ηρθε και ο ρημαδης ο δευτερος χιαστος και τελειωσε το εργο. Πλεον ειναι ενας πολυ καλος παικτης για ελληνικο πρωταθλημα που σημαινει αυτοματα οτι δεν μπορει να κανει για ηγετης στο Τσαμπιονς Λιγκ. Δλδ ΟΚ καπου πρεπει να το αποδεχτει κι αυτος και η ομαδα.

 

Βικτωρας: Τι να πεις για το παιδι αυτο... Δυο γκολ, ενεργεια, ξεπεταγμα, απροβλεπτο, τα χει ολα. Ορισμος του παικτη ψυχολογιας, με τον Ουζουνιδη εχει ανεβει κατακορυφα, ενω τον πιστευε και ο Χιμενεθ. Πολυ ωραια γκολ, θα ηταν το προσωπο της αγωνιστικης σε ολοκληρο το τσαμπιονς λιγκ αν εβαζε και το πιο ευκολο απ ολα: το τριτο. Το εβγαλε ο Βλαχοδημος, το φαγαμε στην κοντρα, αλλη μια βραδια Κλωναριδη απο ολες τις αποψεις. Μπραβο του παντως.

 

Πονσε: Πολυ θετικος. Δεν τον βοηθαει καθολου (μα καθολου ομως) το παιχνιδι του Ουζουνιδη και ειλικρινα απορω που επεμενε οτι αυτος ειναι και κανενας αλλος. Δλδ αν του φερνανε τον πλεον ταιριαστο για αυτο το "2-2-2" Αραουχο τι θα εκανε ο Μαρινος; Τριπλο μπαι πας απ τη χαρα του; Ο Πονσε τοση κινηση δεν εχει, ειναι πιο πολυ φορ περιοχης, τελειωνει φασεις. Ο αλλος ειναι το μαμουνι, βγαινει, μαρκαρει, τσαντιζει, ειναι του "παραπανω", της πουστιας και της αλητειας. Και ο Εκι εχει αλητεια αλλα οχι τοση. Εχει δρομο ακομα, παντως ειναι καλος παικτης.

 

- Γιακουμης: Δεν εχω απαιτησεις. Αλλα και διαθεση ειχε και αγνοια κινδυνου ειχε και το γκολακι καρφωσε (που ακυρωθηκε) και θα γινοταν ο ηρωας οπως στο Καραϊσκακης αν την εσπαγε ο Ντοριαν. Ωραιος αποψε.

 

- Τσοσιτς / Γκαλο: μπηκαν με το ματς ουσιαστικα να τελειωνει γιατι μπηκε το γκολ που μας σκοτωσε. Ανευ κριτικης.

 

Ουζουνιδης: Κακη επιλογη αμυντικου διδυμου, κανενα φλεξιμπιλιτι στο τακτικο κομματι. Εντυπωσιακη η ομαδα να τη βλεπεις, η χαρα του φιλαθλου και του οπαδου, αλλα διαολε δεν εχεις τα συστατικα να μαγειρεψεις αυτο που θες να φας. Καταλαβαινω οτι ζηταμε το 120% απο το ροστερ, αλλα εδω ζηταμε απο το Σιμοες και το Γαλανοπουλο το 220%. Ειδικα με Μπακασετα και Μανταλο που δε μαρκαρουν σχεδον ποτέ στο δευτερο "2" του 4-2-2-2 του Λουξεμπουργκο. Εχω ξαναγραψει οτι το ποδοσφαιρο του στα μικρα ματς ειναι μαννα εξ ουρανου για την ΑΕΚ των χασμουρητων και του "ολοι πισω", αλλα δεν παιζεις καθε φορα με τους σουπερλιγκατους Στρατηγε. Επαιξες με τη Μπενφικα - εκτεθηκες και δεν θελω να ξερω τι θα γινοταν αν εμεναν με 11. Επαιξες στο Αμστερνταμ - αντεξες ενα ημιχρονο, επαιξες στην Τουμπα - εχασες 2-0. Ερχεται το τεταρτο δυσκολο ματς. Και αυτο αν το χασεις δεν θα στο συγχωρεσει κανενας. Ειναι ωραια η ΑΕΚ του, τη φχαριστιεσαι, "γεμιζεις" στο γηπεδο, αλλα παιζει κατι που κατα την αποψη μου με το υπαρχον υλικο δεν μπορει να παιξει. Εκτιθενται σταθερες οπως ο Σιμοες που ολοι νομιζουν οτι ειναι αλλος παικτης, ενω ειναι ο ιδιος αμπαλαεα αμυντικος χαφ που ηταν παντα, απλως πλεον εκτιθεται. Ο Γαλανο δεν ειναι ο Τζεραρντ στα καλα του, ο Μανταλος δεν ειναι ο Περισιτς. Δλδ ΟΚ, να ξερουμε και να αξιολογουμε αυτο που εχουμε οτι κι αν μας λενε τ αφεντικα. Πειστον να σου φερει Ραντογια και Κριστιτσιτς και ξανασυζηταμε. Και για να τον πεισεις πρεπει την Κυριακη να ριξεις 5 στο Βαγγελη. Αν "σβησεις" την 4αρα του Ντεμη και γινει "5αρα του Τιγρη" μετα σου φερνει ο,τι θελεις. Μπιλιβ μι.

 

Αυτα και ραντεβου την Κυριακη με τα σιχαματα.

  • Δικεφαλάκι 8
Link to comment
Share on other sites

ας μην το πηγαινουμε σε τετοιες συγκρισεις.. οχι τπτ αλλο,απλα επιμενω οτι η βιντι ηταν ενα τριμπουρδελο κ δεν θα χασει ο παοκ. δεν ξερω αν θα νικησει κιολας γιατι εχω αρχισει ηδη να προσδοκω σε φθορά παοκ κ ας ειναι τοσο νωρις.

Η Βιντι πριν φτασει πλευ οφς του CL (για να εφτασε εκει απο πρωταθλημα χειροτερο απο εμας μαλλον δεν εφτασε απο... τυχη) ειχε αποκλεισει σοβαρες ομαδουλες παντως. Εξακολουθω να την θεωρω οργανωμενη ομαδα με ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ προπονητη (κανονικα πρεπει να τον εχουμε στο νου μας μελλοντικα) που θα γλεντησει το κωλοχανειο του κλοουν Ρατζβαν.

Link to comment
Share on other sites

Καλα αμα θελει 5αρες ο Τιγρης σαν τις 4αρες του Ντεμη να φερει και τιποτα Ριβαλτους, τιποτα Εντινιους κτλ.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Από τη θύρα 8  δεύτερη ήττα όσα χρόνια έχω πάει αλλά καμία σχέση με εκείνη έναντι της ΤΣΣΚΑ.

Τότε χάσαμε αλλά δεν είχαμε θάρρος, τώρα παίξαμε καλά ακόμα και στο 11/11με εξαίρεση ένα 15λεπτο.

 

Ο Ουζουνίδης δεν παίζει ροντέο και ροκ κατά τη γνώμη μου, με τον αθλητικό Άγιαξ πίσω έπαιξε γιατί δεν τον έπαιρνε να ανοιχτεί.

Ανοίγεται όταν το μπορεί με πάντοτε ένα ελεγχόμενο ρίσκο.

Στην Ολλανδία δεν το τόλμησε, με την Μπενφίκα το επιχείρησε διότι είναι μεν ποιοτικότατη ομάδα αλλά όχι τρομερά αθλητική καθώς και με τον ΠΑΟΚ στους δύο αγώνες δεν έδειξε ότι μπορεί να ασκήσει τεράστια πίεση αλλά ότι ως μπαλάτη ομάδα θα βρεί τον τρόπο να σκοράρει, πράγμα που έκανε και σήμερα.

Και εδω που τα λέμε από το να χάσω με στημένες μπάλες αλα ΤΣΣΚΑ, γιατί οι της Μπενφίκα έχουν και καλά στημένα, προτιμότερο να χάσω 2-3.

Με τους ρώσους φεύγαμε από το γήπεδο απλώς απογοητευμένοι, τώρα με θετικότητα παρά την πίκρα της ήττας.

Επειδή αναφέρεται συχνά, η ΑΕΚ πέρυσι έφαγε πιο πολλές φάσεις από την Ριέκα με Μαρίνο προπονητή, η Μπενφίκα έκανε λιγότερες από τους κροάτες!.

Με την Αούστρια φάγαμε δύο γκολ και ενώ έπρεπε να της κάνουμε πέντε βάλαμε όσα με την Μπενφίκα.

Προπερσι με τον ΠΑΟ την πατήσαμε πάλι έτσι με τον Μανόλο προπονητή.

Δεν πάτησε φρένο για το 2-2 και ο Μπέργκ μας το έβαλε.

Αν ήταν ροντέο το τωρινό ήταν και εκείνα και μάλιστα άλλο να παίζεις μπαλάρα με ομάδα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Προσωπικά ήμουν υπέρ και του Χιμένεθ αλλά και του Ουζουνίδη αλλά άλλο να έχει η Ριέκα δύο δοκάρια, κλασικές ευκαιρίες και δύο τεμάχια με Βράνιες πίσω και άλλο η Μπενφίκα που είναι επιπέδου Τσάμπιονς Λίγκ.

Ίδια πράγματα δεν μπορούν να πιστωθούν διαφορετικά.

Στο αντεπιχείρημα ότι με τη Ριέκα ανοίχτηκες γιατί ήταν αδύναμος αντίπαλος τότε είναι ακόμα χειρότερο το ότι μας έκανε γιογιο για ένα ημίχρονο.

Τεσπα, εχω θετικότατη γνώμη και για τους δυο προπονητές οι οποίοι μάλιστα όπως εχει διαφανεί μάλλον αλληλοεκτιμούνται.

 

 

Μέσα από το γήπεδο  ξεχώρισαν Χούλτ, Μπακασέτας, Κλωναρίδης.

Θετικοί οι Πόνσε, Γαλανόπουλος καθώς ακόμα και στο 11/11 βοηθούσε στην κυκλοφορία της μπάλας αλλά και ο Τσιγκρίνσκι που έβγαζε απίστευτες μακρινές μπαλιές στα άκρα.

Ο Μάνταλος με εξόργισε πολύ στο τελευταίο εικοσάλεπτο ώστε να βρίσω κατά κάποιον τρόπο κοντά μάλιστα σε μικρό παιδί, το οποίο δεν συνηθίζω αλλά ήταν τόσο εκνευριστικό που δεν μπόρεσα να κρατηθώ.

Έπρεπε να γίνει αλλαγή, έκανε δύο ωραίες ενέργειες στο πρώτο ημίχρονο που οδήγησαν σε φάσεις, το θέμα είναι ότι κάνει και πολλά λάθη ή αδρανεί οπότε σε ωθεί σε εκνευρισμό.

Το ίδιο είδαμε με Άγιαξ και ΠΑΟΚ, λίγες εξαιρετικές ενέργειες αλλά μετά πολλά λάθη κλπ.

Θεωρώ όμως σήμερα ότι δεν είχε και δυνάμεις και μερίδιο ευθύνης φέρει ο προπονητής που δεν τον αντικατέστησε και για μένα παραμένει καλός παίκτης που ωστόσο δεν είναι ο παικταράς και πρέπει λίγο να ηρεμήσει, να πάρει το χρόνο του κλπ.

Με εκνεύρισε και ο Μπακάκης στο πρώτο ημίχρονο.

 

Να πω εδω και ότι ο Γιακουμάκης χωρίς να κάνει κάτι σπουδαίο ήταν τουλάχιστον καλύτερος από άλλα 20λεπτα.

  • Δικεφαλάκι 4
Link to comment
Share on other sites

βασικά ΟΛΟΙ στο γήπεδο είχαμε την απορία πριν το ματς πώς ο μπακάκης μπακασέτας θα μπορέσουν να καλύψουν την δυνατή αριστερή πλευρά της μπεμφίκα , μια απορία που προφανώς δεν είχε ο προπονητής μας . 

Απ' ότι έχω καταλάβει με τα μέχρι τώρα ματς, το σκεπτικό του είναι το εξής

Αφού ο αντίπαλος έχει επιθετικογενή άκρα θα του βάλω έναν επιθετικογενή εξτρέμ να κρατάω απασχολημμένο τον μπακ και να μην του επιτρέπω να ανεβαίνει τόσο συχνά, αν δε το κάνει να τον τιμωρήσω και γω ο ίδιος εκμεταλλευόμενος τα κενά που αφήνει.

Είναι απλά διαφορά νοοτροπίας, άλλοι το σκέφτονται έτσι όπως σου πα, ο πιο προνοητικός, αμυντικογενής πεστον όπως θες Μανόλο θα βαζε τον Γκάλο. Η θα παιζε 3-5-2 και θα χε το δεξί στόπερ να δίνει κάλυψη όποτε χρειάζεται στο μπακ.

 

Και τα 2 σκεπτικά έχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους, απλά στο πρώτο θες και το ανάλογο ρόστερ. Χαφ αξίας που να μπορούν να δίνουν βοήθειες στα μπακ όποτε χρειαστεί και φυσικά μπακ που δεν κάνουν εμετό όποτε βλέπουν σοβαρό αντίπαλο. Για μένα η μέθοδος Ουζουνίδη με αυτό το ρόστερ που έχουμε δεν βγαίνει και αυτό έχει φανεί σε όλα τα σοβαρά ματς που έχουμε δώσει έως τώρα.

Link to comment
Share on other sites

Κλωνα δώσε πάσα να σε υμνούν μεχρι την Ιρλανδία 2 γκολ και νικητήρια ασίστ .8 μυρια θα τον εσμπρωχνε ο ηγέτης

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Ο Κλωναριδης ειναι ο Στερλινγκ της ΑΕΚ. Ο οποιος βεβαια ειναι ισως ο μοναδικος ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ στο ελληνικο πρωταθλημα. Δεν λεω ποδοσφαιριστης. Λεω αθλητης.

Link to comment
Share on other sites

Κλωνα δώσε πάσα να σε υμνούν μεχρι την Ιρλανδία 2 γκολ και νικητήρια ασίστ .8 μυρια θα τον εσμπρωχνε ο ηγέτης

Με χει στοιχειώσει αυτή η φάση. Δεν έπρεπε να την ξαναδώ στα χαιλαιτς. Πόσο διαφορετικά θα ταν πράγματα αν έδινε την πάσα....

Μεγάλη στεναχώρια, πολύ μεγάλη...

Link to comment
Share on other sites

Με χει στοιχειώσει αυτή η φάση. Δεν έπρεπε να την ξαναδώ στα χαιλαιτς. Πόσο διαφορετικά θα ταν πράγματα αν έδινε την πάσα....

Μεγάλη στεναχώρια, πολύ μεγάλη...

εγω δεν την εχω δει ακομα. Καπου που τη πετυχα, δεν φορτωνε το βιντο, ευτυχως ισως...

μονο οτι ειδα απ το γηπεδο. Δεν παιζει να ηταν οφσαιντ ο γιακουμακης αν του κανε την πασα, ε?

Link to comment
Share on other sites

Αλεξ μην σε στοιχειωνει. Το πιθανοτερο ειναι και να καναμε το 3-2 παλι να μην κερδιζαμε.

Link to comment
Share on other sites

εγω δεν την εχω δει ακομα. Καπου που τη πετυχα, δεν φορτωνε το βιντο, ευτυχως ισως...μονο οτι ειδα απ το γηπεδο. Δεν παιζει να ηταν οφσαιντ ο γιακουμακης αν του κανε την πασα, ε?

Κανεις κατι ερωτησεις ομως. Οτι σπρινταρε ο Γιακουμακης τοσο που βρεθηκε πιο μπροστα στην ευθεια απο Κλωναριδη...

 

:D

Link to comment
Share on other sites

Αλεξ μην σε στοιχειωνει. Το πιθανοτερο ειναι και να καναμε το 3-2 παλι να μην κερδιζαμε.

Το αποκλείω. Τα χαν χάσει οι άλλοι στο 2ο ημίχρονο και οι δικοί μας ήταν φουλ καυλωμένοι. Ακόμη και το γκολ από δική μας μαλακία το βάλανε, μόνοι τους ούτε φάση δεν κάνανε. Φαντάσου να γινόταν και το 3-2

 

εγω δεν την εχω δει ακομα. Καπου που τη πετυχα, δεν φορτωνε το βιντο, ευτυχως ισως...

μονο οτι ειδα απ το γηπεδο. Δεν παιζει να ηταν οφσαιντ ο γιακουμακης αν του κανε την πασα, ε?

Μην την δεις. Όχι δεν θα ήταν οφσάιντ

Link to comment
Share on other sites

Τωρα παμε Μοναχο να παιξουμε την μπαλιτσα μας με την Μπαγερν να καιγεται για νικη μετα το σημερινο Χ με Αγιαξ.

Link to comment
Share on other sites

Ζητησε ρε Φερμιονα. Και του ειπαν οτι θα παρουμε. Και τελικα "αξιοποιησε το Μοραν". Ειναι τεραστιο λαθος οτι η ομαδα δεν πηρε εναν παικτη ακομα στο κεντρο. Και σε ολα τα μεγαλα παιχνιδια θα το θυμομαστε.

 

Παμε τωρα στο παιχνιδι.

 

Πρωτο 20λεπτο εφιαλτης, νομιζω πολυ λαθος επιλογη το Τσιγκρινσκι-Οικονομου. Δεν ειναι κακοι παικτες αλλα δεν ειχαν ξαναπαιξει μαζι και μεχρι να βρεις στοιχειωδη χημεια, η ποιοτητα της Μπενφικα σε εχει στο 0-2. Λαθος Ουζουνιδη.

 

Μετα ανεβαινεις, κανεις φασεις, βγαζεις αντιδραση. Συγκλονιστικος ο Σουηδος, πολυ καλος ο Γαλανοπουλος στο πρωτο ημιχρονο - και στο δευτερο ηταν καλος αλλα εκανε τη μαλακια στην ταφοπλακα - και ξανα καλος ο Πονσε. Χωρις την αποβολη ειλικρινα δεν ξερω τι θα γινοταν και που θα μπορουσε να φτασει το σκορ αφου αυτοι με 2-3 αντεπιθεσεις στο εκαναν 0-4 και αποψε θα ειχαμε άλλα.

 

Παιρνεις την αποβολη και ξαφνικα ΤΟΥΣ ΠΑΤΑΣ. Οπως ακριβως το γραφω. ΤΟΥΣ ΠΑΤΗΣΕΣ. Οχι με κλεφτοπολεμο, οχι με στημενα, οχι με γυρω γυρω ολοι ή ατομικες ενεργειες, αλλα με σχεδιο και ΕΠΙΘΕΣΗ. Τους ξεκωλιασες και ολα κρινονται στο τετ α τετ του Βικτωρα. Σπαστη στο Γιακουμη που εχει μπει με το καβλι ορθιο και εχει κανει στην πρωτη επαφη γκολ (κι ας ακυρωθηκε - σωστα - το εβαλε ομως το κριαρι). 

 

Μετα ερχεται το τετελεσται με το πολυ μεγαλο λαθος του Γαλανοπουλου, που επαναλαμβανω το παιδι αποψε ηταν καλο. Κριμα κριμα και ξανα κριμα για την προσπαθεια και τη χαμενη ευκαιρια απεναντι σε αντιπαλο που κατερρευσε με δεκα παικτες.

 

Παμε στην ατομικη κριτικη:

 

Μπαρκας: Εβγαλε μια φαση, αλλα και εγω ειμαι της αποψης οτι το τριτο δεν το τρως αν θελεις να συγκαταλεγεσαι στους μεγαλους. Δεν τον ψεγω, ισα ισα εχω απαιτησεις. Και οταν τρως τρια γκολ, διακριθεντα δεν μπορω να σε βγαλω.

 

Μπακακης: Τεραστιο προβλημα με τον Γκριμαλντο, δεν ειχε και βοηθειες απο τον Μπακασετα στην αρχη. Στην τρικυμια του οφειλεται ο εφιαλτης μεχρι το 20 που σου εκαναν καθε 2 λεπτα τελικη. Μετα ανεβηκε και στο δευτερο που εμειναν με δεκα αυτοι ηταν καλος.

 

Οικονομου: Δεν ειναι κακος, δεν ειναι ομως ο ταιριαστος διπλα στον Ουκρανο γαμωτο. Ειναι τιμιος, ξερει μπαλα, μπορει. Αλλα ολα στο ποδοσφαιρο ειναι και θεμα χημειας.

 

Τσιγκρινσκι: Κλαση. Καθαριζει φασεις που μονο αυτος με το μυαλο και την εμπειρια του μπορει. Βγαλανε μια κοντρα αυτοι (τη μοναδικη εκτος απ το γκολ και μια ψευτοκατεβασια που εκαναν σε ολοκληρο β ημιχρονο) και βγηκε ταχυτατα και την εστειλε πλαγιο με αριστη τοποθετηση. Μεγαλο κεφαλαιο για την ΑΕΚ.

 

Χουλτ: Συγκλονιστικο ματς. Ο καλυτερος του γηπεδου. Και εχει κι αυτα γαμημενα κοκκινα μαγουλα απο το τρεξιμο που σε κανουν να τον λατρεψεις. Αυτο το κοκκινο χωρις το λαχανιασμα που σου βγαζει φρεσκαδα, αντοχη, αεκοσυνη. Το ειχε και ο Μπο πριν πεσει. Ξερεις με τους Σκανδιναβους οτι αποκλειεται να μη σου παιξουν, δεν γινεται να ειναι ατιμοι. Θα σου παιζουν ΠΑΝΤΑ 7 και καποιες βραδιες θα σου φτανουν και στο 9 και θα σε τρελλαινουνε. Μεγαλος Νικλας αποψε.

 

Γαλανοπουλος: Τα εγραψα. Πολυ καλη εμφανιση. Αλλα... Δεν ξερω αν η ΑΕΚ εχει την πολυτελεια να περιμενει το παιδι, δεν ξερω αν αυτο που ειδα αποψε ειναι ταβανι ή εχει περιθωρια βελτιωσης. Και να εχει αποκλειεται να βελτιωσει το παιχνιδι του με τον Σιμοες διπλα.

 

Σιμοες: Σταθερα μετριος, σταθερα εκτιθεται. Δεν φταιει αποκλειστικα αυτος, νομιζω οτι ο προπονητης του ζηταει πραγματα που ο παικτης δεν ειναι σε θεση να προσφερει. Νομιζω υπερεκτιμησαμε τις δυνατοτητες του παιδιου, ειναι ενας καλος καταστροφεας που προσφερει τρεξιμο σε λιγα τ.μ. και ενας πολυ καλος "συρτης". Θελει παικτες κοντα του για να τον βοηθουν διοτι δεν εχει ουτε πασα ουτε οξυδερκεια για διαχειριση ρυθμου. Πρεπει να βρεθει μια λυση με το Σιμοες.

 

Μπακασετας: Ειναι συγκεκριμενων δυνατοτητων αλλα δεν μπορεις να του πεις του παιδιου τιποτα. Τα δινει ολα, τρεχει, παλευει, σουταρει. Οσο μπορει, οσο φτανει το ταλεντο του. Εχει ταλεντο, δεν νομιζω οτι ειναι για αυτο το επιπεδο, αλλα το καλυπτει με την ψυχη του. Τιμιος Μπακα.

 

Μανταλος: Προσπαθει, τρεχει, ανακατευεται. Αλλα ρε Πετρο δεν εισαι ουτε τοσος οσος πιστευεις οτι εισαι, ουτε μπορεις να σηκωσεις ολοκληρη ΑΕΚ στο Τσαμπιονς Λιγκ. Οταν κουραστηκε, ηταν εκνευριστικος ρε γαμωτο και δεν του αξιζει γιατι οντως μοχθει. Αλλα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. Δεν δουλεψε οταν επρεπε να δουλεψει και να παει πισω, να γινει ενας ωραιοτατος εσωτερικος, ενα συγχρονο οχταρι. Και να κανει και τη μεταγραφη του και να βγαλει και τα φραγκα του. Δυστυχως δεν ακουσε τον τυχοδιωκτη Γκους και μετα ηρθε και ο ρημαδης ο δευτερος χιαστος και τελειωσε το εργο. Πλεον ειναι ενας πολυ καλος παικτης για ελληνικο πρωταθλημα που σημαινει αυτοματα οτι δεν μπορει να κανει για ηγετης στο Τσαμπιονς Λιγκ. Δλδ ΟΚ καπου πρεπει να το αποδεχτει κι αυτος και η ομαδα.

 

Βικτωρας: Τι να πεις για το παιδι αυτο... Δυο γκολ, ενεργεια, ξεπεταγμα, απροβλεπτο, τα χει ολα. Ορισμος του παικτη ψυχολογιας, με τον Ουζουνιδη εχει ανεβει κατακορυφα, ενω τον πιστευε και ο Χιμενεθ. Πολυ ωραια γκολ, θα ηταν το προσωπο της αγωνιστικης σε ολοκληρο το τσαμπιονς λιγκ αν εβαζε και το πιο ευκολο απ ολα: το τριτο. Το εβγαλε ο Βλαχοδημος, το φαγαμε στην κοντρα, αλλη μια βραδια Κλωναριδη απο ολες τις αποψεις. Μπραβο του παντως.

 

Πονσε: Πολυ θετικος. Δεν τον βοηθαει καθολου (μα καθολου ομως) το παιχνιδι του Ουζουνιδη και ειλικρινα απορω που επεμενε οτι αυτος ειναι και κανενας αλλος. Δλδ αν του φερνανε τον πλεον ταιριαστο για αυτο το "2-2-2" Αραουχο τι θα εκανε ο Μαρινος; Τριπλο μπαι πας απ τη χαρα του; Ο Πονσε τοση κινηση δεν εχει, ειναι πιο πολυ φορ περιοχης, τελειωνει φασεις. Ο αλλος ειναι το μαμουνι, βγαινει, μαρκαρει, τσαντιζει, ειναι του "παραπανω", της πουστιας και της αλητειας. Και ο Εκι εχει αλητεια αλλα οχι τοση. Εχει δρομο ακομα, παντως ειναι καλος παικτης.

 

- Γιακουμης: Δεν εχω απαιτησεις. Αλλα και διαθεση ειχε και αγνοια κινδυνου ειχε και το γκολακι καρφωσε (που ακυρωθηκε) και θα γινοταν ο ηρωας οπως στο Καραϊσκακης αν την εσπαγε ο Ντοριαν. Ωραιος αποψε.

 

- Τσοσιτς / Γκαλο: μπηκαν με το ματς ουσιαστικα να τελειωνει γιατι μπηκε το γκολ που μας σκοτωσε. Ανευ κριτικης.

 

Ουζουνιδης: Κακη επιλογη αμυντικου διδυμου, κανενα φλεξιμπιλιτι στο τακτικο κομματι. Εντυπωσιακη η ομαδα να τη βλεπεις, η χαρα του φιλαθλου και του οπαδου, αλλα διαολε δεν εχεις τα συστατικα να μαγειρεψεις αυτο που θες να φας. Καταλαβαινω οτι ζηταμε το 120% απο το ροστερ, αλλα εδω ζηταμε απο το Σιμοες και το Γαλανοπουλο το 220%. Ειδικα με Μπακασετα και Μανταλο που δε μαρκαρουν σχεδον ποτέ στο δευτερο "2" του 4-2-2-2 του Λουξεμπουργκο. Εχω ξαναγραψει οτι το ποδοσφαιρο του στα μικρα ματς ειναι μαννα εξ ουρανου για την ΑΕΚ των χασμουρητων και του "ολοι πισω", αλλα δεν παιζεις καθε φορα με τους σουπερλιγκατους Στρατηγε. Επαιξες με τη Μπενφικα - εκτεθηκες και δεν θελω να ξερω τι θα γινοταν αν εμεναν με 11. Επαιξες στο Αμστερνταμ - αντεξες ενα ημιχρονο, επαιξες στην Τουμπα - εχασες 2-0. Ερχεται το τεταρτο δυσκολο ματς. Και αυτο αν το χασεις δεν θα στο συγχωρεσει κανενας. Ειναι ωραια η ΑΕΚ του, τη φχαριστιεσαι, "γεμιζεις" στο γηπεδο, αλλα παιζει κατι που κατα την αποψη μου με το υπαρχον υλικο δεν μπορει να παιξει. Εκτιθενται σταθερες οπως ο Σιμοες που ολοι νομιζουν οτι ειναι αλλος παικτης, ενω ειναι ο ιδιος αμπαλαεα αμυντικος χαφ που ηταν παντα, απλως πλεον εκτιθεται. Ο Γαλανο δεν ειναι ο Τζεραρντ στα καλα του, ο Μανταλος δεν ειναι ο Περισιτς. Δλδ ΟΚ, να ξερουμε και να αξιολογουμε αυτο που εχουμε οτι κι αν μας λενε τ αφεντικα. Πειστον να σου φερει Ραντογια και Κριστιτσιτς και ξανασυζηταμε. Και για να τον πεισεις πρεπει την Κυριακη να ριξεις 5 στο Βαγγελη. Αν "σβησεις" την 4αρα του Ντεμη και γινει "5αρα του Τιγρη" μετα σου φερνει ο,τι θελεις. Μπιλιβ μι.

 

Αυτα και ραντεβου την Κυριακη με τα σιχαματα.

 

Ζητησε ρε Φερμιονα. Και του ειπαν οτι θα παρουμε. Και τελικα "αξιοποιησε το Μοραν". Ειναι τεραστιο λαθος οτι η ομαδα δεν πηρε εναν παικτη ακομα στο κεντρο. Και σε ολα τα μεγαλα παιχνιδια θα το θυμομαστε.

 

Παμε τωρα στο παιχνιδι.

 

Πρωτο 20λεπτο εφιαλτης, νομιζω πολυ λαθος επιλογη το Τσιγκρινσκι-Οικονομου. Δεν ειναι κακοι παικτες αλλα δεν ειχαν ξαναπαιξει μαζι και μεχρι να βρεις στοιχειωδη χημεια, η ποιοτητα της Μπενφικα σε εχει στο 0-2. Λαθος Ουζουνιδη.

 

Μετα ανεβαινεις, κανεις φασεις, βγαζεις αντιδραση. Συγκλονιστικος ο Σουηδος, πολυ καλος ο Γαλανοπουλος στο πρωτο ημιχρονο - και στο δευτερο ηταν καλος αλλα εκανε τη μαλακια στην ταφοπλακα - και ξανα καλος ο Πονσε. Χωρις την αποβολη ειλικρινα δεν ξερω τι θα γινοταν και που θα μπορουσε να φτασει το σκορ αφου αυτοι με 2-3 αντεπιθεσεις στο εκαναν 0-4 και αποψε θα ειχαμε άλλα.

 

Παιρνεις την αποβολη και ξαφνικα ΤΟΥΣ ΠΑΤΑΣ. Οπως ακριβως το γραφω. ΤΟΥΣ ΠΑΤΗΣΕΣ. Οχι με κλεφτοπολεμο, οχι με στημενα, οχι με γυρω γυρω ολοι ή ατομικες ενεργειες, αλλα με σχεδιο και ΕΠΙΘΕΣΗ. Τους ξεκωλιασες και ολα κρινονται στο τετ α τετ του Βικτωρα. Σπαστη στο Γιακουμη που εχει μπει με το καβλι ορθιο και εχει κανει στην πρωτη επαφη γκολ (κι ας ακυρωθηκε - σωστα - το εβαλε ομως το κριαρι). 

 

Μετα ερχεται το τετελεσται με το πολυ μεγαλο λαθος του Γαλανοπουλου, που επαναλαμβανω το παιδι αποψε ηταν καλο. Κριμα κριμα και ξανα κριμα για την προσπαθεια και τη χαμενη ευκαιρια απεναντι σε αντιπαλο που κατερρευσε με δεκα παικτες.

 

Παμε στην ατομικη κριτικη:

 

Μπαρκας: Εβγαλε μια φαση, αλλα και εγω ειμαι της αποψης οτι το τριτο δεν το τρως αν θελεις να συγκαταλεγεσαι στους μεγαλους. Δεν τον ψεγω, ισα ισα εχω απαιτησεις. Και οταν τρως τρια γκολ, διακριθεντα δεν μπορω να σε βγαλω.

 

Μπακακης: Τεραστιο προβλημα με τον Γκριμαλντο, δεν ειχε και βοηθειες απο τον Μπακασετα στην αρχη. Στην τρικυμια του οφειλεται ο εφιαλτης μεχρι το 20 που σου εκαναν καθε 2 λεπτα τελικη. Μετα ανεβηκε και στο δευτερο που εμειναν με δεκα αυτοι ηταν καλος.

 

Οικονομου: Δεν ειναι κακος, δεν ειναι ομως ο ταιριαστος διπλα στον Ουκρανο γαμωτο. Ειναι τιμιος, ξερει μπαλα, μπορει. Αλλα ολα στο ποδοσφαιρο ειναι και θεμα χημειας.

 

Τσιγκρινσκι: Κλαση. Καθαριζει φασεις που μονο αυτος με το μυαλο και την εμπειρια του μπορει. Βγαλανε μια κοντρα αυτοι (τη μοναδικη εκτος απ το γκολ και μια ψευτοκατεβασια που εκαναν σε ολοκληρο β ημιχρονο) και βγηκε ταχυτατα και την εστειλε πλαγιο με αριστη τοποθετηση. Μεγαλο κεφαλαιο για την ΑΕΚ.

 

Χουλτ: Συγκλονιστικο ματς. Ο καλυτερος του γηπεδου. Και εχει κι αυτα γαμημενα κοκκινα μαγουλα απο το τρεξιμο που σε κανουν να τον λατρεψεις. Αυτο το κοκκινο χωρις το λαχανιασμα που σου βγαζει φρεσκαδα, αντοχη, αεκοσυνη. Το ειχε και ο Μπο πριν πεσει. Ξερεις με τους Σκανδιναβους οτι αποκλειεται να μη σου παιξουν, δεν γινεται να ειναι ατιμοι. Θα σου παιζουν ΠΑΝΤΑ 7 και καποιες βραδιες θα σου φτανουν και στο 9 και θα σε τρελλαινουνε. Μεγαλος Νικλας αποψε.

 

Γαλανοπουλος: Τα εγραψα. Πολυ καλη εμφανιση. Αλλα... Δεν ξερω αν η ΑΕΚ εχει την πολυτελεια να περιμενει το παιδι, δεν ξερω αν αυτο που ειδα αποψε ειναι ταβανι ή εχει περιθωρια βελτιωσης. Και να εχει αποκλειεται να βελτιωσει το παιχνιδι του με τον Σιμοες διπλα.

 

Σιμοες: Σταθερα μετριος, σταθερα εκτιθεται. Δεν φταιει αποκλειστικα αυτος, νομιζω οτι ο προπονητης του ζηταει πραγματα που ο παικτης δεν ειναι σε θεση να προσφερει. Νομιζω υπερεκτιμησαμε τις δυνατοτητες του παιδιου, ειναι ενας καλος καταστροφεας που προσφερει τρεξιμο σε λιγα τ.μ. και ενας πολυ καλος "συρτης". Θελει παικτες κοντα του για να τον βοηθουν διοτι δεν εχει ουτε πασα ουτε οξυδερκεια για διαχειριση ρυθμου. Πρεπει να βρεθει μια λυση με το Σιμοες.

 

Μπακασετας: Ειναι συγκεκριμενων δυνατοτητων αλλα δεν μπορεις να του πεις του παιδιου τιποτα. Τα δινει ολα, τρεχει, παλευει, σουταρει. Οσο μπορει, οσο φτανει το ταλεντο του. Εχει ταλεντο, δεν νομιζω οτι ειναι για αυτο το επιπεδο, αλλα το καλυπτει με την ψυχη του. Τιμιος Μπακα.

 

Μανταλος: Προσπαθει, τρεχει, ανακατευεται. Αλλα ρε Πετρο δεν εισαι ουτε τοσος οσος πιστευεις οτι εισαι, ουτε μπορεις να σηκωσεις ολοκληρη ΑΕΚ στο Τσαμπιονς Λιγκ. Οταν κουραστηκε, ηταν εκνευριστικος ρε γαμωτο και δεν του αξιζει γιατι οντως μοχθει. Αλλα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. Δεν δουλεψε οταν επρεπε να δουλεψει και να παει πισω, να γινει ενας ωραιοτατος εσωτερικος, ενα συγχρονο οχταρι. Και να κανει και τη μεταγραφη του και να βγαλει και τα φραγκα του. Δυστυχως δεν ακουσε τον τυχοδιωκτη Γκους και μετα ηρθε και ο ρημαδης ο δευτερος χιαστος και τελειωσε το εργο. Πλεον ειναι ενας πολυ καλος παικτης για ελληνικο πρωταθλημα που σημαινει αυτοματα οτι δεν μπορει να κανει για ηγετης στο Τσαμπιονς Λιγκ. Δλδ ΟΚ καπου πρεπει να το αποδεχτει κι αυτος και η ομαδα.

 

Βικτωρας: Τι να πεις για το παιδι αυτο... Δυο γκολ, ενεργεια, ξεπεταγμα, απροβλεπτο, τα χει ολα. Ορισμος του παικτη ψυχολογιας, με τον Ουζουνιδη εχει ανεβει κατακορυφα, ενω τον πιστευε και ο Χιμενεθ. Πολυ ωραια γκολ, θα ηταν το προσωπο της αγωνιστικης σε ολοκληρο το τσαμπιονς λιγκ αν εβαζε και το πιο ευκολο απ ολα: το τριτο. Το εβγαλε ο Βλαχοδημος, το φαγαμε στην κοντρα, αλλη μια βραδια Κλωναριδη απο ολες τις αποψεις. Μπραβο του παντως.

 

Πονσε: Πολυ θετικος. Δεν τον βοηθαει καθολου (μα καθολου ομως) το παιχνιδι του Ουζουνιδη και ειλικρινα απορω που επεμενε οτι αυτος ειναι και κανενας αλλος. Δλδ αν του φερνανε τον πλεον ταιριαστο για αυτο το "2-2-2" Αραουχο τι θα εκανε ο Μαρινος; Τριπλο μπαι πας απ τη χαρα του; Ο Πονσε τοση κινηση δεν εχει, ειναι πιο πολυ φορ περιοχης, τελειωνει φασεις. Ο αλλος ειναι το μαμουνι, βγαινει, μαρκαρει, τσαντιζει, ειναι του "παραπανω", της πουστιας και της αλητειας. Και ο Εκι εχει αλητεια αλλα οχι τοση. Εχει δρομο ακομα, παντως ειναι καλος παικτης.

 

- Γιακουμης: Δεν εχω απαιτησεις. Αλλα και διαθεση ειχε και αγνοια κινδυνου ειχε και το γκολακι καρφωσε (που ακυρωθηκε) και θα γινοταν ο ηρωας οπως στο Καραϊσκακης αν την εσπαγε ο Ντοριαν. Ωραιος αποψε.

 

- Τσοσιτς / Γκαλο: μπηκαν με το ματς ουσιαστικα να τελειωνει γιατι μπηκε το γκολ που μας σκοτωσε. Ανευ κριτικης.

 

Ουζουνιδης: Κακη επιλογη αμυντικου διδυμου, κανενα φλεξιμπιλιτι στο τακτικο κομματι. Εντυπωσιακη η ομαδα να τη βλεπεις, η χαρα του φιλαθλου και του οπαδου, αλλα διαολε δεν εχεις τα συστατικα να μαγειρεψεις αυτο που θες να φας. Καταλαβαινω οτι ζηταμε το 120% απο το ροστερ, αλλα εδω ζηταμε απο το Σιμοες και το Γαλανοπουλο το 220%. Ειδικα με Μπακασετα και Μανταλο που δε μαρκαρουν σχεδον ποτέ στο δευτερο "2" του 4-2-2-2 του Λουξεμπουργκο. Εχω ξαναγραψει οτι το ποδοσφαιρο του στα μικρα ματς ειναι μαννα εξ ουρανου για την ΑΕΚ των χασμουρητων και του "ολοι πισω", αλλα δεν παιζεις καθε φορα με τους σουπερλιγκατους Στρατηγε. Επαιξες με τη Μπενφικα - εκτεθηκες και δεν θελω να ξερω τι θα γινοταν αν εμεναν με 11. Επαιξες στο Αμστερνταμ - αντεξες ενα ημιχρονο, επαιξες στην Τουμπα - εχασες 2-0. Ερχεται το τεταρτο δυσκολο ματς. Και αυτο αν το χασεις δεν θα στο συγχωρεσει κανενας. Ειναι ωραια η ΑΕΚ του, τη φχαριστιεσαι, "γεμιζεις" στο γηπεδο, αλλα παιζει κατι που κατα την αποψη μου με το υπαρχον υλικο δεν μπορει να παιξει. Εκτιθενται σταθερες οπως ο Σιμοες που ολοι νομιζουν οτι ειναι αλλος παικτης, ενω ειναι ο ιδιος αμπαλαεα αμυντικος χαφ που ηταν παντα, απλως πλεον εκτιθεται. Ο Γαλανο δεν ειναι ο Τζεραρντ στα καλα του, ο Μανταλος δεν ειναι ο Περισιτς. Δλδ ΟΚ, να ξερουμε και να αξιολογουμε αυτο που εχουμε οτι κι αν μας λενε τ αφεντικα. Πειστον να σου φερει Ραντογια και Κριστιτσιτς και ξανασυζηταμε. Και για να τον πεισεις πρεπει την Κυριακη να ριξεις 5 στο Βαγγελη. Αν "σβησεις" την 4αρα του Ντεμη και γινει "5αρα του Τιγρη" μετα σου φερνει ο,τι θελεις. Μπιλιβ μι.

 

Αυτα και ραντεβου την Κυριακη με τα σιχαματα.

 

 

Συμφωνώ στα περισσότερα. Οι αμυντικοί μας είναι καλοί απλώς σε επίπεδο Τσάμπιονς Λίγκ χρειάζεται ένας αθλητικός κεντρικός αμυντικός και να έχει και την τρέλα ως "κακό" παιδί όπως ο Βράνιες.

Βασικά με Βράνιες και Αραούχο θα μας ήταν ακόμα καλύτερη η αλλαγή που επιχειρεί ο Ουζουνίδης.

Link to comment
Share on other sites

Πικρα δε μπορουμε να κοιμηθουμε.

Αν ερχοταν αυτη η ανατροπη θα ηταν η πιο γλυκια απο ολες οσες καναμε τα 2 τελευταια χρονια

Μια ανατροπη με τετοια ομαδα θα εφερνε τεραστο ψυχολογικο πουσαρισμα για τη συνεχεια.

Δυστυχώς ομως ο μαυρουκος που εβαλε το πρωτο του γκολ με τη Μπενφικα εβαλε το γκολ της καριερας του.

Θα το θυμαται για χρονια.

Κατα τ αλλα συμφωνω με οσα γραφονται εδω για πεντρομανταλο.

Ο τυπος εχει ταβανιασει εδω και καιρο. Δε εχει τιποτα αλλο να δωσει παραπανω.

Γινεται μια φαση στο 91.40 που καιγομαστε δε παίρνει αυτο που θελει απο το διαιτητη και κανει οτι κανει το τελευταιο διαστημα.

Τον κοιταει σαν ηλιθιος μεχρι να τον σηκωσει ο Τσοσιτς να του πει παιξε.

Αν ερχοταν μια προταση ισαξια του Βρανιες το Δεκεμβρη εγω θα του βαζα κορδελα.

Οχι αλλο πετρομανταλο.

Περασαμε το σταδιο της κουρασης και εχουμα αρχισει και σιχαινομαστε

Link to comment
Share on other sites

Τωρα παμε Μοναχο να παιξουμε την μπαλιτσα μας με την Μπαγερν να καιγεται για νικη μετα το σημερινο Χ με Αγιαξ.

Οακα παιζουμε με μπαγερν
  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Αρχικά εξαιρετικό ποστ Magician, στα περισσότερα γράφεις ότι σκεφτόμουν.
 

Πρωτο 20λεπτο εφιαλτης, νομιζω πολυ λαθος επιλογη το Τσιγκρινσκι-Οικονομου. Δεν ειναι κακοι παικτες αλλα δεν ειχαν ξαναπαιξει μαζι και μεχρι να βρεις στοιχειωδη χημεια, η ποιοτητα της Μπενφικα σε εχει στο 0-2. Λαθος Ουζουνιδη.

Διαφωνώ σε αυτό το κομμάτι. Το πρόβλημα δεν είναι η χημεία των 2. Οι 2 τους δεν ταιριάζουν γιατί είναι παρόμοιου τύπου παίκτες (καλές τοποθετήσεις, κακό man marking, αργοί). Αν θες να τους βάλεις, πρέπει να έχεις την άμυνα χαμηλά ειδικά αν είσαι απέναντι σε γρήγορη ομάδα. Παρόλα αυτά το πρόβλημα στο πρώτο τέταρτο δεν ήταν στους κεντρικούς αμυντικούς, στα χαφ ήταν.

Εδώ είναι τα average positions των παικτών των 2 ομάδων στα πρώτα 15 λεπτά:
c00bc6d6-a407-41b5-8253-865b4c6dd036.png

Δείτε πόσο υπερφορτωμένο είναι το κέντρο της Benfica (ετσι κι αλλιώς 4-3-3 έπαιζε αλλά εδώ το αριστερό εξτρεμ παίζει πρακτικά σαν 4ο χαφ) και άρα αναγκάζει Γαλανόπουλο-Simoes να παίζουν πάρα πολύ κεντρικά, χωρίς να μπορούν να δώσουν βοήθειες στα άκρα (ο Πορτογάλος το έκανε λίγο λόγω κλάσης, ο Γαλανό δεν μπορούσε να το κάνει).

Αυτό μεταφράζεται σε αυτή την εικόνα στην φάση του πρώτου γκολ:

857b3583-5f1b-4416-ad81-1a23b27550a3.pngΈχει γίνει αλλαγή παιχνιδιού, ο Γαλανόπουλος αναγκαστικά έχει πάει πιο κεντρικά και βγαίνει η overlap πάσα. Ο Μπακασέτας έχει χάσει τον αριστερό μπακ οπότε τρέχει μαζί με τον Μπακάκη να μαζέψουν ότι προλαβαίνουν. Ο Οικονόμου ήταν πιο μπροστά μπας και κατάφερνε να μειώσει το τετραγωνικό χιλιόμετρο που έχει αφήσει το τρίγωνο Μπακάκης-Μπακασέτας-Γαλανόπουλος και τώρα επιστρέφει για να καλύψει το πρώτο δοκάρι. Ο επιθετικός και το δεξί εξτρέμ επιτηρούνται από Ιησού και Hult (φαίνεται κενό αλλά είναι offside το εξτρεμ), ενώ το ένα χαφ της Benfica που έχει κάνει κίνηση στην περιοχή το έχει πάρει χαμπάρι ο Simoes και τρέχει να το καλύψει. Στην συνέχεια, ο Κλωναρίδης ατάραχος και ανέμελος κοιτάει τον Gedson να εκμεταλλεύεται όλο τον κενό χώρο που αναγκαστικά έχουν αφήσει τα χαφ και μέχρι να πάει να τον καλύψει ο Γαλανόπουλος έχει σουτάρει. Μετά απλά είναι άτυχος ο Simoes που καλύπτει τον επιθετικό για τον rebound.

Στο δεύτερο γκολ έχουμε πάλι μια κάπως παρόμοια εικόνα:

8eb54c38-d204-44f5-959d-0704f44f344d.png

Ο επιθετικός καλύπτεται από Οικονόμου-Μπακάκη. Ο Μπακασέτας "καλύπτει" το αριστερό μπακ. Ο Γαλανόπουλος έχει ακολουθήσει το χαφ στην κίνησή του προς την περιοχή και έχει σταματήσει επειδή αυτό έπεσε πάνω στον Ιησού. Ο Hult επιτηρεί το δεξί εξτρεμ, ο Μάνταλος το δεξί μπακ και ο Simoes το 2ο χαφ. Μέχρι εδώ ΟΛΟΙ είναι σωστοί τακτικά.
Στην συνέχεια ο Μπακασέτας κοιμάται γιατί κοιτάει την μπάλα αντί για την κίνηση του παίκτη και τρώμε το γκολ. Το ενδιαφέρον κομμάτι όμως είναι ο Gedson που έχει αρκετό χώρο κεντρικά. Αν ο Pizzi αντί για σέντρα, έκοβε την μπάλα σε αυτόν και ο Γαλανόπουλος δεν κατάφερνε να καλύψει την απόσταση για τον σταματήσει, ο Gedson θα είχε πολύ χώρο/χρόνο για να εκτελέσει. Και είμαι βέβαιος ότι η πλειοψηφία θα τα έβαζε με τον κακό Γαλανόπουλο που δεν κάνει για την ΑΕΚ και είναι λίγος, την στιγμή που (ελπίζω να σας έπεισα) δεν θα είχε κάνει λάθος.
Αυτό σαν παράδειγμα για το πως εκτίθονται Simoes-Γαλανόπουλος και λέμε από την αρχή της χρονιάς ότι είναι μέτριοι (και γράφεις και στην κριτική σου).
 

Μπακασετας: Ειναι συγκεκριμενων δυνατοτητων αλλα δεν μπορεις να του πεις του παιδιου τιποτα. Τα δινει ολα, τρεχει, παλευει, σουταρει. Οσο μπορει, οσο φτανει το ταλεντο του. Εχει ταλεντο, δεν νομιζω οτι ειναι για αυτο το επιπεδο, αλλα το καλυπτει με την ψυχη του. Τιμιος Μπακα.

Imho τα δικά του λάθη οδηγούν και στα 2 γκολ. Μετά ανέβηκε αλλά όπως και στην Σκωτία υπάρχουν μεγάλα διαστήματα που δείχνει ότι δεν έχει μάθει να παίζει εξτρεμ (το ίδιο παθαίνει και ο Μάνταλος αλλά όχι σε τόσο μεγάλα διαστήματα). Θεωρώ ότι θα φανεί τεράστια διαφορά αν μπει ο Boye στις αλληλοκαλύψεις με Μπακάκη-Galo.
 

Μανταλος: Προσπαθει, τρεχει, ανακατευεται. Αλλα ρε Πετρο δεν εισαι ουτε τοσος οσος πιστευεις οτι εισαι, ουτε μπορεις να σηκωσεις ολοκληρη ΑΕΚ στο Τσαμπιονς Λιγκ. Οταν κουραστηκε, ηταν εκνευριστικος ρε γαμωτο και δεν του αξιζει γιατι οντως μοχθει. Αλλα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. Δεν δουλεψε οταν επρεπε να δουλεψει και να παει πισω, να γινει ενας ωραιοτατος εσωτερικος, ενα συγχρονο οχταρι. Και να κανει και τη μεταγραφη του και να βγαλει και τα φραγκα του. Δυστυχως δεν ακουσε τον τυχοδιωκτη Γκους και μετα ηρθε και ο ρημαδης ο δευτερος χιαστος και τελειωσε το εργο. Πλεον ειναι ενας πολυ καλος παικτης για ελληνικο πρωταθλημα που σημαινει αυτοματα οτι δεν μπορει να κανει για ηγετης στο Τσαμπιονς Λιγκ. Δλδ ΟΚ καπου πρεπει να το αποδεχτει κι αυτος και η ομαδα.

Πολύ σωστά. Ηγέτης για CL προφανώς δεν είναι. Αλλά δεν είναι δίκαιο να ζητάει ο κόσμος από τον Μάνταλο να παίζει σαν τον Hazard.
Σήμερα η πλειοψηφία εδώ μέσα κράζει, λέει για εχθρό της ΑΕΚ, τραγική εμφάνιση κλπ. Πάμε να δούμε λίγο τα στατιστικά:
Αρχικά δέχθηκε τα περισσότερα foul από κάθε άλλο παίκτη στο γήπεδο (κάποιος είπε ότι έφαγε πολύ ξύλο, να η αποτύπωση). Επίσης πέρασε τα περισσότερα key passes από κάθε άλλον στον αγώνα εκτός από τον Pizzi, έκανε μια ντρίμπλα (κανείς δεν έκανε πάνω από 1) και μετά τους αμυντικογενείς Ιησού-Simoes και τον Hult είχε τα περισσότερα touches με την μπάλα.
Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι έκανε καμιά εμφάνιση τεράστιου παίκτΟΥ (αντίθετα είχε πολλές χαμένες μονομαχίες και σχετικά χαμηλό ποσοστό ευστοχίας στις πάσες του), αλλά δεν ήταν ούτε τραγικός, ούτε εκνευριστικός ούτε ήταν εμφάνιση για να ζητάει κάποιος το κεφάλι του. Ήταν μια ok-ish εμφάνιση, παρόμοια π.χ. με του Μπακασέτα.

Α και δεν θέλω καν να φανταστώ τι θα γραφόταν εδώ μέσα αν ο Μάνταλος είχε την ευθύνη στα 2 γκολ και όχι ο Μπακασέτας.
Long story short: Καλό είναι να μειωθούν οι απαιτήσεις από τον Μάνταλο και να μην τρώει hate χωρίς να παίζει άσχημα. Έχει δείξει ότι μπορεί με καλούς συμπαίκτες να παίξει καλά, έχει δείξει ότι με μέτριους συμπαίκτες παίζει μέτρια.
 

Ουζουνιδης: Κακη επιλογη αμυντικου διδυμου, κανενα φλεξιμπιλιτι στο τακτικο κομματι. Εντυπωσιακη η ομαδα να τη βλεπεις, η χαρα του φιλαθλου και του οπαδου, αλλα διαολε δεν εχεις τα συστατικα να μαγειρεψεις αυτο που θες να φας. Καταλαβαινω οτι ζηταμε το 120% απο το ροστερ, αλλα εδω ζηταμε απο το Σιμοες και το Γαλανοπουλο το 220%. Ειδικα με Μπακασετα και Μανταλο που δε μαρκαρουν σχεδον ποτέ στο δευτερο "2" του 4-2-2-2 του Λουξεμπουργκο. Εχω ξαναγραψει οτι το ποδοσφαιρο του στα μικρα ματς ειναι μαννα εξ ουρανου για την ΑΕΚ των χασμουρητων και του "ολοι πισω", αλλα δεν παιζεις καθε φορα με τους σουπερλιγκατους Στρατηγε. Επαιξες με τη Μπενφικα - εκτεθηκες και δεν θελω να ξερω τι θα γινοταν αν εμεναν με 11. Επαιξες στο Αμστερνταμ - αντεξες ενα ημιχρονο, επαιξες στην Τουμπα - εχασες 2-0. Ερχεται το τεταρτο δυσκολο ματς. Και αυτο αν το χασεις δεν θα στο συγχωρεσει κανενας. Ειναι ωραια η ΑΕΚ του, τη φχαριστιεσαι, "γεμιζεις" στο γηπεδο, αλλα παιζει κατι που κατα την αποψη μου με το υπαρχον υλικο δεν μπορει να παιξει. Εκτιθενται σταθερες οπως ο Σιμοες που ολοι νομιζουν οτι ειναι αλλος παικτης, ενω ειναι ο ιδιος αμπαλαεα αμυντικος χαφ που ηταν παντα, απλως πλεον εκτιθεται. Ο Γαλανο δεν ειναι ο Τζεραρντ στα καλα του, ο Μανταλος δεν ειναι ο Περισιτς. Δλδ ΟΚ, να ξερουμε και να αξιολογουμε αυτο που εχουμε οτι κι αν μας λενε τ αφεντικα. Πειστον να σου φερει Ραντογια και Κριστιτσιτς και ξανασυζηταμε. Και για να τον πεισεις πρεπει την Κυριακη να ριξεις 5 στο Βαγγελη. Αν "σβησεις" την 4αρα του Ντεμη και γινει "5αρα του Τιγρη" μετα σου φερνει ο,τι θελεις. Μπιλιβ μι.

Μέχρι και που το τυπώνω και το κρεμάω αφίσα στον τοίχο μου. Ίσως το καλύτερό απόσπασμα από ποστ σου που έχω διαβάσει.

  • Δικεφαλάκι 3
Link to comment
Share on other sites

Εγω απο τις εικονες βλεπω οτι μπακακης και μπακασετας μαζι δεν εφταναν για να πιασουν το αριστερο τους μπακ που μας εκανε ολη τη ζημια

Link to comment
Share on other sites

Κάποιος το είχε σημειωσει εδώ μέσα για το αριστερό μπακ ότι θέλει προσοχή αλλά ο μαλάκας δεν μας διάβασε γιατί είχε κοπεί το wifi στα Σπάτα και δεν είχε μονάδες στο CU.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×