Jump to content

Recommended Posts

ελπίζουμε κάθε καλοκαίρι ότι θα τους πάρουμε με τα λεφτά της uefa και καθόμαστε στο παγωτό αν και πρόπερσι πήραμε τελευταία μέρα τον ούχο και γίναμε ( με λεφτά της uefa ) . Μακάρι φέτος να επικρατήσει η λογική και αν μπούμε ομίλους (καθόλου εύκολα και φέτος για 2 βαθμούς αν ρε κλώνα ... ) να γίνουν οι κινήσεις στο τέλος . 

Link to comment
Share on other sites

μπορεί να παίζει και το 4-3-3 αν μείνει σιμόες και φαίνεται πιο ορθολογικό . 

με πάλι το μάνταλο παραφύση αριστερά ( σε άλμπάνη / Κλωναρίδη)  για να χωρέσει . Ίσως πιο σωστό το κλώνα δεξιά ντέλετιτς αριστερά ( ντέλετιτς φαίνεται πώς παίζει και τις δύο πλευρές αν και στη αελ έπαιζε κυρίως δεξιά ) . 

..............................,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,.......Μπάρκα/Τσιντώτας

Μπακάκης/Παουλίνιο......Βράνιες/Σβάρνας........Ντιμίτρι/Οικονόμου...........Λόπες/Χούλτ

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Σιμόες/Γαλανό/Σάμπα

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Ζεράλδες/Κρισιτς,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Σιμάο/Μάνταλος

Μεταγραφή/Κλωναρίδης.................................................................................Αλμπάνης/Ντέλετιτς

................................................................Λιβάγια/Γιακουμάκης

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, AG21 said:

φυσικά υπάρχει θέμα στο σκοράρισμα και στην επιθετικότητα των παικτών . Απο το ρόστερ οι παίκτες που έχουν βιογραφικό σκοραρίσματος χωρίς κανένας να είναι killer και super παραγωγικοί είναι ο μάρκο και μετά απο απόσταση μάνταλος και αλμπάνης  και οι δύο τελευταία δεν χωράνε στην 11άδα με το ζεράλδες . 

αυτο θα εγραφα. με προλαβες.

 

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Asvos21 said:

Εχω την εντύπωση ότι θα κάνει παπάδες ο Ντέλετιτς με τον Λιβάγια κορυφή και τον Ζερέλδες από πισω. Μου έχει κάτσει καλά ενώ δεν τον είχα πάρει με καλό μάτι αρχικά.

Έτυχε να τον δω σε κάποια παιχνίδια πέρσι και συμφωνώ με την εκτίμηση που κάνεις.

Πιστεύω θα είναι η ευχάριστη έκπληξη.

Link to comment
Share on other sites

μακαρι, αλλα αυτοι οι παικτες μικροτερων ομαδων, σε μεγαλυτερες ομαδες δυσκολευονται πολυ περισσοτερο, εκτος φυσικα καποιων σπανιων περιπτωσεων.

Για να μην παω σε απειρα παραδειγματα απο το παρελθον, σκεφτειτε τωρα οτι ο μποακ πουλαει τον 1ο σκορερ του πρωταθληματος και οτι περισυ τον ειχε δανεικο στο παραρτημα.

 

ή οτι ο γκαιη πηρε πχ Ντουρμισαι, Μπρουνο, Καιπερς που τελευταιες σεζον που επαιξαν ηταν πολυ καλοι.

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε τα παρακάτω στοιχεία απο Μάγο για να έχουμε και μια εικόνα των συμβολαίο που φεύγουν ή πρόκειται να φύγουν για να έχουμε μια βάση συζήτησης και να προσθεσουμε τα καινούργια . Πάνω απο 3,2 εκ ελλάφρυνση του μπάτζετ αυτοί που φεύγουν ( Μέχρι τώρα φαντάζομαι έχουμε δεν έχουμε δώσει 1,5 εκ ) 

Λοιπον, κανουμε ενα σχηματικο για να τα εχουμε ετοιμα ολα και εν οψει μεταγραφων Ιανουαριου. Με κοκκινο οσοι αποχωρησουν, κιτρινο οι 50/50 και προς πωληση, μπολντ οι σιγουροι, πρασινοι οι δανεικοι υπο διαπραγματευση, σκετοι οι αδιαφοροι/μικροι:

 

Τερματοφυλακες

  1. Μπαρκας - 340 χιλιαρικα μεχρι Ιουνιο 2022 --- εγινε και γινεται προσπαθεια να πουληθει
  2. Τσιντωτας - 180 χιλιαρικα μεχρι 2023 --- σιγουρος
  3. Γιαννικογλου - 100 χιλιαρικα μεχρι 2021 --- σιγουρος
  4. Γκινης ---- πιτσιρικας με συμβολαιο μεχρι το 2021

Στοπερ

  1. Τσιγκρινσκι - 440 χιλιαρικα μεχρι Ιουνιο του 2020 --- σιγουρος
  2. Τσοσιτς - 280 χιλιαρικα μεχρι Ιουνιο του 2020 --- αν φερει προταση φευγει αλλα δυσκολα θα φερει προταση
  3. Λαμπροπουλος - 180 χιλιαρικα μεχρι Ιουνιο 2019 ---- εκτος ομαδας υπαρχει συμφωνια να αφεθει ελευθερος και να μην μπει ψυγειο σαν εκτιμηση της προσφορας του
  4. Οικονομου - 320 χιλιαρικα δανεικος με option 900 χιλιαρικα τα οποια γινεται προσπαθεια να πεσουν στο μισο με καταβολη κας --- εχει ηδη συμφωνησει να μεινει
  5. Σβαρνας - 120 χιλιαρικα μεχρι 2023 --- σιγουρος
  6. Τζανετοπουλος - 170 χιλιαρικα μεχρι 2020 --- μηδενικο buy out απο τον Απολλωνα που πληρωνει το μισο συμβολαιο, πιθανοτητες επιστροφης μηδεν

Πλαγιοι Αμυντικοι

  1. Γιαννουτσος - 18 χιλιαρικα μεχρι το 2020
  2. Μπακακης - 370 χιλιαρικα μεχρι 2023 --- σιγουρος
  3. Γκαλο - 240 χιλιαρικα μεχρι Ιουνιο 2019 --- δεν εχει γινει καν προσεγγιση ανανεωσης του συμβολαιου
  4. Χουλτ - 280 χιλιαρικα μεχρι 2020 --- σιγουρος
  5. Λοπες - 340 χιλιαρικα μεχρι Ιουνιο 2019 --- υπηρχε μια καταρχην συμφωνια για ανανεωση μεχρι 2022 - κολλησε στο θεμα εφοριας
  6. Βασιλαντωνοπουλος - 110 χιλιαρικα μεχρι 2021 --- θα επιστρεψει απο Λαμια και ισως μεινει αν δεν βρεθει κατι καλυτερο πισω απο το Μπακακη

Κεντρικα Χαφ

  1. Αϊνταρεβιτς - 180 χιλιαρικα μεχρι Ιουνιο 2019 --- λυθηκε το συμβολαιο κοινη συναινεσει
  2. Σιμοες - 340 χιλιαρικα μεχρι Ιουνιο 2019 --- πωλειται στην Αλ Ουαχντα με κερδος στις 500 χιλιαδες
  3. Μοραν - 320 χιλιαρικα μεχρι Ιουνιο 2012 --- γινεται προσπαθεια να βρεθει φορμουλα αποχωρησης χωρις αποζημιωση - αρνειται και εξαντλει το συμβολαιο που για το 19 προβλεπει 400 χιλιαρικα που δεν μπορει να τα βρει αλλου. Η πιο δυσκολη περιπτωση αποδεσμευσης απ ολες.
  4. Γαλανοπουλος - 100 χιλιαρικα μεχρι 2021 --- γινεται προσπαθεια να πουληθει, δεν υπαρχει ενδιαφερομενος. Υπηρχε σκεψη να γινει ανταλλαγη με τον Πονσε αλλα δεν μπορεις να πληρωσεις το συμβολαιο του Πονσε. Ασαφες το τοπιο.
  5. Αλεφ Σαλντανια - 280 χιλιαρικα δανεικος με option 1.750.000 που προσπαθεις να μειωσεις κατω απο το μισο σε διαπραγματευσεις με την Μπραγκα. Εαν οι Πορτογαλοι δεν πεσουν, δυσκολα θα μεινει. Εαν πεσουν αρκετα (στο εκατομμυριο) θα τον αγορασεις --- εχει ηδη υπογραψει να μεινει
  6. Μπαμπης - 18 χιλιαρικα μεχρι το 2020

Επιθετικα Χαφ

  1. Μανταλος - 590 χιλιαδες μεχρι 2022 - το 19 το συμβολαιο παει στα 640 --- σιγουρος εκτος αν ερθει πολυ καλη προταση (8 εκατ. +)
  2. Μπακασετας - 270 χιλιαρικα μεχρι Ιουνιο 2019 --- ψυγειο και προσπαθεια πωλησης απο τωρα, αλλιως ψυγειο μεχρι το καλοκαιρι
  3. Μποτος - 14 χιλιαρικα μεχρι 2021
  4. Γιουσης - 18 χιλιαρικα μεχρι 2020

Πλαγιοι Επιθετικοι

  1. Γιαννιωτας - 270 χιλιαρικα μεχρι 2021 --- δυσαρεσκεια για την προσφορα του, αγνωστο τι θα γινει
  2. Αλμπανης - 220 χιλιαρικα μεχρι 2021 --- κατωτερος του αναμενομενου θα παρει μια ακομα ευκαιρια αλλα εαν κριθει οτι δεν μπορει να προσφερει θα αποχωρησει
  3. Μπογε - 550 χιλιαρικα δανεικος με option που δεν προκειται να καλυψεις. Ουτως ή αλλως δεν "κολλησε" και ειναι αδιαφορος
  4. Κλωναριδης - 280 χιλιαρικα μεχρι 2020 --- σιγουρος
  5. Πεδρο Βιτορ - 44 χιλιαρικα μεχρι 2022 --- μηδενικο buy out αλλα δεν εχει δειξει το παραμικρο ουτε στον Αρη

Επιθετικοι

  1. Λιβαγια - 700 χιλιαρικα μεχρι 2021 - το 19 το συμβολαιο παει στα 760 --- σιγουρος εκτος αν ερθει πολυ μεγαλη προταση (12 εκατ +)
  2. Γιακουμακης - 180 χιλιαρικα μεχρι 2022 --- μαλλον θα αποχωρησει και γινεται προσπαθεια να πουληθει και οχι να φυγει δανεικος
  3. Πονσε - 600 χιλιαρικα δανεικος με option που δεν μπορεις να καλυψεις και σε καθε περιπτωση δεν εχει υπογραψει γιατι δεν μπορεις να καλυψεις το 1,2 εκατ. του συμβολαιου του. Υπαρχει μονο μια απειροελαχιστη πιθανοτητα να μεινει, εαν η Ρομα δεχτει ανταλλαγη με το Γαλανοπουλο και να πληρωνει το μισο συμβολαιο εναντι ποσοστου μεταπωλησης. Σχεδον απιθανο.
  4. Βλαχομητρος - 18 χιλιαρικα μεχρι 2020

 

 

Σιγουρες αναγκες: 6 --- Αναπληρωματικοι: 9 --- Συνολο: 10 εως 15 ποδοσφαιριστες

Διαθεσιμα χρηματα / μπατζετ: Ξεκινας απο μια βαση 4.7 εκατ. ευρω (χωρις πωλησεις Μανταλου ή Λιβαγια που εχουν βαρια συμβολαια) και συμφωνα με την πολιτικη του προεδρου πρεπει να βρεις 10 παικτες με 3.5 εκατ. ευρω. Πρακτικα αδυνατον διοτι θελεις βασικο κεντρικο χαφ, βασικους πλαγιους επιθετικους και βασικο επιθετικο. Μονο αυτοι ειναι (με ρισκο) 3 εκατομμυρια. Αρα οι λυσεις ειναι ή να ριξεις κι αλλο το επιπεδο της ομαδας ή να πας σε εντελως αμφιλεγομενες επιλογες ή να πουληθει πχ ο Μπαρκας με 10 εκατ. ευρω και να εχεις λεφτα να κινηθεις για να πας τα wages κοντα στα 10 εκατ. ευρω.

Τι θελω να πω με ολα τα παραπανω. Οτι η εξισωση για την ΑΕΚ του 2019/20 ειναι απειρως δυσκολοτερη απ τη φετινη και ασφαλως υπαρχει το τεραστιο ερωτηματικο με την επιλογη προπονητη. Ο Ουζουνιδης θα φυγει το καλοκαιρι (εκτος αν παραιτηθει νωριτερα) και το μπατζετ του προπονητικου τημ ειναι στις 550 χιλιαδες ολοι μαζι. Δηλαδη δεν μπορεις να φερεις ουτε τον Παουλο Μπεντο ας πουμε για να ξερουμε τα μεγεθη. Εφικτη λυση με μικρη αυξηση ειναι ο Μιλογεβιτς, μετα πας ειτε σε αγνωστους ειτε σε ακομα χειροτερες ελληνικες λυσεις σε σχεση με τον Ουζουνιδη. Θα φανουν καποια πραγματα απο τις κινησεις του Ιανουαριου, αν παμε σε περιπτωσεις Αρεγκι (που ειναι μια βελτιωμενη εκδοση Αγκου) το ταβανι θα ειναι χαμηλοτερο απο το υπαρχον με τον "λιγο" Σιμοες γι αυτα που θελει η ΑΕΚ. Σκαουτινγκ δεν υπαρχει, οι μεσου κοστους που προτεινε ο Μαιστοροβιτς ειναι απλησιαστοι, οι προτασεις του Ματιασεβιτς που εφυγε ηταν ακομα πιο ακριβες (Ραντογια - Κρστιτσιτς) και η ελληνικη αγορα δεν εχει ποδοσφαιριστες να ψωνισεις. Αρα ή θα πας για πανερι απο Λατινικη Αμερικη και Ισπανια (Σεγουνδα και στοιχηματα οπως ο Μοραν) ή σε ρισκα.

Πολυ δυσκολα τα πραγματα παιδια.

Link to comment
Share on other sites

Το Ρόστερ με βάσης τα τωρινά δεδομένα..

Αν έχουν κάποια υπόσταση τα δημοσιεύματα για Μάνταλο (ότι ψάχνει πρόταση να την κάνει) πρέπει να γίνει +1 μεταγραφή για τη θέση 10..

 

 

Roster 19-20.jpg

  • Δικεφαλάκι 4
Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, Geologos said:

Και Καρνάγιος στα στοπερ

τον Κορνέζο εννοείς; από τοτε που γράφτηκε ότι τον κλείσαμε δεν εχει ξανααναφερθει κατι γι αυτόν.. 

Link to comment
Share on other sites

Περα απο τις θεσεις στην αμυντικη τετραδα πιστευω ολες οι υπολοιπες ειναι ρευστες,δεν μπορουμε να ειμαστε σιγουροι για το που υπολογιζει τους παικτες.Ας πουμε εγω λεω οτι στο 4-2-3-1 θα παιζει με Κριτσκριτς και Σιμαο.Αν σκεφτεται και το 4-3-3 τοτε μονο θα χωραει ο Σιμοες σαν σκουπα μπροστα απ τα στοπερ και θα γυρναει και εναν εκ των Ζεραλντες Μανταλου ως αριστερο εσωτερικο χαφ.

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, MikrosKaiAtropos said:

Περα απο τις θεσεις στην αμυντικη τετραδα πιστευω ολες οι υπολοιπες ειναι ρευστες,δεν μπορουμε να ειμαστε σιγουροι για το που υπολογιζει τους παικτες.Ας πουμε εγω λεω οτι στο 4-2-3-1 θα παιζει με Κριτσκριτς και Σιμαο.Αν σκεφτεται και το 4-3-3 τοτε μονο θα χωραει ο Σιμοες σαν σκουπα μπροστα απ τα στοπερ και θα γυρναει και εναν εκ των Ζεραλντες Μανταλου ως αριστερο εσωτερικο χαφ.

Επρεπει να το γραψω.. Δεν έκανα την εικόνα με βάση ενδεκάδα, δεν λεω ας πουμε ότι θα παμε με 10ρι Ζεραλδες ή Μανδαλο μόνο, προφανώς και μπορει να δουμε και τους 2 σε μια ενδεκαδα.. εκανα την εικονα πιο πολύ για να δουμε το συνολικο ροστερ που εχουμε με τα σημερινα δεδομενα.. 

Link to comment
Share on other sites

Το ρόστερ που έχουμε με τα σημερινά δεδομένα εχει μεσα και Μοραν., Τσοσιτς, Γιαννιωτα 

Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, Vargas21 said:

Το ρόστερ που έχουμε με τα σημερινά δεδομένα εχει μεσα και Μοραν., Τσοσιτς, Γιαννιωτα 

Αφου αυτοι κοπηκαν και δεν πανε Κιελτσε, αρα δεν υπολογίζονται για τη σαιζον.. 

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Hoffman21 said:

Το Ρόστερ με βάσης τα τωρινά δεδομένα..

Αν έχουν κάποια υπόσταση τα δημοσιεύματα για Μάνταλο (ότι ψάχνει πρόταση να την κάνει) πρέπει να γίνει +1 μεταγραφή για τη θέση 10..

 

 

Roster 19-20.jpg

Aκριβως ετσι. Καποιες παρατηρησεις:
1. Προφανως εχουν συνηδητοποιησει στην παε την αναγκη για επιπλεον κεντρικο αμυντικο εστω και σε μεταγενεστερο σταδιο, ειδικα αν φανει το κενο στη προετοιμασια
2. Καθαρο 6αρι ειναι μονο ο Σιμοες, οποτε βλεπω μια διαθεση να παιξουμε ακομα και με δυο 8αρια σε καποια ματς κατι που δειχνει μια ταση προς πιο δημιουργικο παιχνιδι
3. Οσον αφορα τα εξτρεμ το γεγονος οτι παμε για μια μεταγραφη εκει για την ωρα δειχνει οτι στα ακρα θα παιζει παλι ποτε ο Μανταλος, ποτε ο Ζερλαδες αν ξεκινουν και οι δυο μαζι ή αν παιζουμε με 2 επιθετικους
4. Μια εναλλακτικη λυση θα μπορουσε να ειναι αραγε να υπολογιστει ο Κλωναριδης σαν 3ος επιθετικος, να παει δανεικος παλι/φυγει ο Γιακουμης και να αποκτηθει κι αλλος εξτρεμ αργοτερα?

προσωπικες αποψεις

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Και πέρσι τα ίδια λέγοντας για κεντρικό αμυντικό και έγιναν κάποιες επικές διαμάχες για το θέμα εδώ με ντιμίτρι- οικονόμου - τσόσιτς - λαμπρόπουλο που ήταν και τέσσερεις εν δυναμη βασική (όχι τώρα που είναι 3+1) και αποκτήθηκε ο σβάρνας τελικά που έπαιξε κάποια στιγμή βασικός . 

Προφανώς θα γίνει κάτι στα σεντερ μπάκ γιατί τα μάτς φέτος στη SL1 θα είναι περισσότερα εκτός αν μείνουμε εκτός Ευρώπης η μας μεινει ο τσόσιτς και το αφήσουν για Ιανουάριο (μεγάλο ρίσκο με ένα γυαλινο , ένα τρελό , τον οικονόμου και τον σβάρνα ) .

Link to comment
Share on other sites

Αυτο που λείπει απο το ρόστερ πάλι είναι η προσωπικότητα που θα τραβήξει την ομάδα με μια ενέργεια όπως ήταν ο Οικοδόμος ή ο Αραούχο.

Link to comment
Share on other sites

Guest XAMΠOΣ

Ας ελπισουμε μιας και ειμαστε αθεραπευτοι οτι οι 2 που ΘΑ φερουν θα κανουν την διαφορα.

Link to comment
Share on other sites

Απο ΑΕΚ365

 

Ένας από τους ανθρώπους που γνωρίζει πολύ καλά τα του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, είναι ο Φραν Ζουέλα. CEO & Founder της «Stars Of The Future» και υπεύθυνος ακαδημιών της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο οποίος, έχει αγωνιστεί επί σειρά ετών στη χώρα μας με Ακράτητο, Ξάνθη, ΠΑΟΚ και Ατρόμητο. Το aek365 επικοινώνησε μαζί του και του ζητήσαμε να μας αναλύσει τόσο τις μεταγραφικές προσθήκες της ΑΕΚ από την Πορτογαλία όσο και την φιλοσοφία του Μιγκέλ Καρντόσο.

Αρχικά, ρωτήσαμε τον Ζουέλα για τον δανεισμό (χωρίς οψίον) του Ζεράλδες στην ΑΕΚ, όπου εξήγησε: «Η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας γνωρίζει πως είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Γι’ αυτό και δεν του βάζει και οψιόν αγοράς. Γνωρίζει ότι θα παίξει στην ΑΕΚ και μετά θα έχει τη δυνατότητα ενδεχομένως να τον πουλήσει στην Ισπανία ή την Ιταλία. Πρόκειται άλλωστε για μια πολύ καλή περίπτωση ποδοσφαιριστή. Δούλεψε με τον Μιγκέλ Καρντόσο εξαιρετικά στην Ρίο Άβε και είχαν μια πολύ καλή πορεία...» και πρόσθεσε για όσα έγιναν πέρυσι το καλοκαίρι όπου τελευταία στιγμή ο Ζεράλδες δόθηκε δανεικός στην Άιντραχτ: «Όταν επέστρεψε στην Σπόρτινγκ Λισσαβόνας από την Ρίο Άβε υπολογιζόταν, αλλά τα προβλήματα που προέκυψαν με τον Μπρούνο Καρβάλιο, οι διοικητικές αλλαγές και όλη αυτή η κατάσταση του έφεραν τα πράγματα έτσι που έπρεπε να δοθεί δανεικός ξανά. Τώρα, γιατί δεν έπαιξε στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης; Όταν ξεκινάς προετοιμασία σε μια ομάδα (στην Σπόρτινγκ στην προκειμένη περίπτωση), ξαφνικά αλλάζουν τα πράγματα και πας δανεικός την τελευταία στιγμή και σου τυχαίνει και ένας τραυματισμός, δεν είναι εύκολο να παίξεις και να προσαρμοστείς. Δεν είναι εύκολη η μετάβαση. Εκεί που είχε ολοκληρώσει την προετοιμασία του με την Σπόρτινγκ, ξαφνικά του είπαν να φύγει δανεικός. Ήταν δύσκολο για τον ίδιο» και καταλήγει: «Αυτό που θέλει ο Ζεράλδες είναι να παίζει. Στο υπογράφω, ότι αν δεν ήταν ο Μιγκέλ Καρντόσο προπονητής στην ΑΕΚ δεν θα ερχόταν ποτέ στην Ελλάδα».

Όσο για την αγωνιστική ταυτότητα του Ζεράλδες, ο Ζουέλα εξηγεί: «Θα μπορούσα να τον παρομοιάσω με τον Μουτίνιο. Είναι έξυπνος μέσα στο γήπεδο. Δεν θα τον δεις να κάνει τάκλιν, αλλά θα τον δεις να έχει μεγάλη ακρίβεια στις πάσες του. Θα καλύψει χώρους έξυπνα, θα κάνει άριστα το passing game. Είναι πολύ δημιουργικός παίκτης. Έχει τον ποδοσφαιρικό εγκέφαλο που ψάχνει ο Καρντόσο».

Η άποψη του για τον Καρντόσο; Εξηγεί...«Είναι ένας καλός προπονητής, που έκανε πολύ καλά πράγματα με την Ρίο Άβε. Γνωρίζω ανθρώπους που ήταν στο πλάι του και μου έλεγαν αυτό ακριβώς το πράγμα για τη δουλειά του. Έχει τις δικές του ιδέες πάνω στο ποδόσφαιρο, έχει τη δική του φιλοσοφία που με αυτήν πορεύεται. Σίγουρα στην καριέρα κάποιου προπονητή μπορεί και να μην πάνε καλά τα πράγματα. Όπως έγινε με τον Καρντόσο σε Θέλτα και Ναντ. Ωστόσο στην ΑΕΚ και στην Ελλάδα μπορεί να του βγει και να πετύχει».

Τέλος ρωτήσαμε τον Ζουέλα για τους Παουλίνιο και Νταβίντ Σιμάο. Για τον πρώτο δεν έχει ξεκάθαρη άποψη όπως μας τόνισε αφού δεν είχε παρακολουθήσει αρκετά την Τσάβες αλλά τον δεύτερον, τον γνωρίζει άριστα. «Ο Νταβίντ Σιμάο είναι ένας παίκτης τον οποίο τον γνωρίζω απ’ όταν έπαιζε στην Αρούκα. Είναι πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Σίγουρα δεν έχει την ίδια ταχύτητα που’ χε στα 23 ή στα 25 του, αλλά έχει άριστη τεχνική. Έχει πολύ καλή πάσα και παίζει ως 8άρι. Με την μεταγραφή του Ζεράλδες και του Σιμάο, φαίνεται τι θέλει να χτίσει ο Καρντόσο. Είναι παίκτες που κρατάνε την μπάλα στα πόδια τους, έχουν την κατοχή. Αυτά τα παιδιά δεν χάνουν την μπάλα εύκολα, δεν την πουλάνε. Είναι βασικό αυτό γιατί πάνω εκεί στηρίζεται μεγάλο κομμάτι της φιλοσοφίας του Καρντόσο, είναι κομμένοι και ραμμένοι γι αυτό το στυλ».

ΝΙΚΟΣ ΤΖΑΛΙΔΗΣ

  • Δικεφαλάκι 3
Link to comment
Share on other sites

Αρναούτογλου

 

Μιλώντας με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και αναλύοντάς του το πλάνο που έχει στο μυαλό για τη "δική του ΑΕΚ", ο νέος προπονητής της ομάδας, Μιγκέλ Καρντόσο, στάθηκε ιδιαίτερα στην κομβικής σημασίας, παρουσία του Νέναντ Κρστίτσιστς.

Ο Σέρβος μέσος είχε ένα προβληματικό πρώτο εξάμηνο στην Ενωση μετά από μισή εξαιρετική σεζόν στην πατρίδα του με τον Ερυθρό Αστέρα, ωστόσο υπήρχαν υπαρκτές δικαιολογίες:

Αφίχθη στην Ελλάδα επιβαρυμένος με πολλά δύσκολα ματς, μεσολάβησε διάστημα ενός μήνα αποχής μέχρι να ξαναμπεί σε κανονικό ρυθμό προπόνησης με τη νέα ομάδα του, ενώ είχε κι αρκετούς μικροτραυματισμούς. Προσθέστε σε όλα αυτά την κακή εικόνα της ΑΕΚ συνολικά, καθώς το ίδιο το σύνολο δεν βοήθησε έναν καινούργιο ποδοσφαιριστή να απορροφηθεί σωστά, και έχετε μπροστά σας όλες τις απαντήσεις για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο εξαιρετικός αυτός μέσος.

Ο Καρντόσο προορίζει τον Κρστίτσιτς για δύο ρόλους στη μεσαία γραμμή. Θα εξαρτηθεί βέβαια το πως θα χρησιμοποιείται και από την ενίσχυση στους συγκεκριμένους χώρους του κεντρικού άξονα. Από τη στιγμή που αποκτήθηκε ο Τσίκο Ζεράλντες, ως προσωπική επιλογή και διακαής πόθος του Πορτογάλου κόουτς, τότε ο Σέρβος μέσος αναμένεται να πάρει αρκετό χρόνο, ακόμα και ως 6αρι.

Σαφώς θα υπάρξουν και παιχνίδια στα οποία θα παίζει πιο μπροστά, σε ρόλο 8αριου, ή και ως εσωτερικός μέσος αν ο προπονητής επιλέξει το 4-3-3, το οποίο επίσης δουλεύει στις ομάδες του και του αρέσει ως παραλλαγή. Το παιχνίδι του Καρντόσο βασίζεται στο σωστό και αδιάκοπο passing game και από το υπάρχον ρόστερ, ο προπονητής θεωρεί τον Κρίστιτσιτς ως τον πιο άρτιο ποδοσφαιριστή της ομάδας στο συγκεκριμένο κομμάτι, ειδικά όταν το σύνολο πρέπει να δημιουργήσει παίζοντας τη μπάλα κάθετα και διαγώνια (όχι παράλληλα και πίσω).

Όσον αφορά στα σενάρια περί επιστροφής του στη Σερβία για λογαριασμό του Ερυθρού Αστέρα, πρόκειται για φαντασιοπληξίες. Ούτε η ΑΕΚ, ούτε ο παίκτης σκέφτηκαν στιγμή να χωρίσουν τους δρόμους τους τόσο γρήγορα, πόσω μάλλον τώρα που υπάρχει ένας προπονητής ο οποίος έχει τον Κρίστιτσιτς πολύ ψηλά στην εκτίμησή του. Ισως τόσο ψηλά, όσο δύο τρεις ακόμα στην ομάδα, ασφαλώς πριν από τις δικές του προσθήκες.

 

https://www.sport24.gr/football/omades/Aek/aek-diplos-praktoras-krstitsits.5543635.html

 

 

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Παουλίνιο, τίμιος εργάτης προπονείται μόνος του πριν την προετοιμασία.. Στοχεύει 11αδα..

 

paulinho.jpg

Link to comment
Share on other sites

57 minutes ago, Hoffman21 said:

Παουλίνιο, τίμιος εργάτης προπονείται μόνος του πριν την προετοιμασία.. Στοχεύει 11αδα..

 

paulinho.jpg

Σαν τον Μάνταλο .Προετοιμαζεται ακόμα και σημερα στην Τήνο 

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Vargas21 said:

Σαν τον Μάνταλο .Προετοιμαζεται ακόμα και σημερα στην Τήνο 

μακαρι φετος τα ρεπο του Ζεραλδες στο κυπελλο

Link to comment
Share on other sites

Δεν συνέβη κάποια ανατροπή στις υποθέσεις των Ούρος Τσόσιτς και Γιάννη Γιαννιώτα. Οι δύο ποδοσφαιριστές βρίσκονται σε συζητήσεις με τους διοικούντες την ΑΕΚ, σε καλό κλίμα, ώστε να βρουν τις επόμενες ομάδες τους και ν’ αποχωρήσουν το προσεχές διάστημα, αφού δεν υπολογίζονται.

Μαζί με τους δύο που φεύγουν είναι και τέσσερις πιτσιρικάδες που η Ένωση επιθυμεί να τους δώσει δανεικούς για να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Η τετράδα, λοιπόν, αποτελείται από τους: Γιαννούτσο, Γιούση, Μπούση, Βλαχομήτρο. Μέχρι στιγμής, πάντως, παραμένει άγνωστο αν οι Τσόσιτς και Γιαννιώτας θα εμφανιστούν στην πρώτη των “κιτρινόμαυρων” την Πέμπτη (27/6) στις 18:00.

ΟΙ ΑΠΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ
Στην πρώτη της ΑΕΚ υπό τις οδηγίες του Μιγκέλ Καρντόσο δεν θα βρίσκονται οι διεθνείς Μπάρκας, Μάνταλος, Γιαννούτσος όπως και ο Μοράν που μέχρι πρόσφατα είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις με την Μάλαγα στην οποία ήταν δανεικός. Όσον αφορά στα μεταγραφικά αποκτήματα θα είναι όλοι εκεί πλην του Μίλος Ντέλετιτς που ακόμα δεν είναι παίκτης των “κιτρινόμαυρων” επίσημα.

Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν αποκλείεται την 1η Ιουλίου, ημέρα Δευτέρα, να κάνει την πρώτη του προπόνηση ως παίκτης της Ένωσης. Από εκεί και πέρα στο ποιοι θα φύγουν και ποιοι θα μείνουν θα το μάθουμε όταν βγει η αποστολή για Πολωνία, εκεί ο Καρντόσο θα δώσει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιακουμάκης θα είναι “παρών”, ενώ ο Βασιλαντωνόπουλος έχει άδεια για να φανεί αν θα συνεχίσει στη Λαμία ή δανεικός σε άλλη ομάδα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ
“Ραντεβού στα Σπάτα για την επίσημη έναρξη της νέας αγωνιστικής σεζόν έχει αύριο στις 18.00 η ομάδα μας για την πρώτη προπόνηση της χρονιάς υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή, Μιγκέλ Καρντόσο και των συνεργατών του Νούνο Μπαπτίστα (βοηθός προπονητή), Αντόνιο Καλάντο (γυμναστής), Ντανιέλ Κορέια (προπονητής τερματοφυλάκων), ενώ ο νέος αναλυτής της ομάδας θα είναι ο Φρανσίσκο Κόστα. Στο τεχνικό τιμ παραμένουν οι Νίκος Παναγιωτάρας, Χρυσόστομος Μιχαηλίδης και ο γυμναστής Νίκος Πανουργιάς.

Νέος γυμναστής αποκατάστασης αναλαμβάνει ο Βαγγέλης Κουτσογιάννης στη θέση του Μανώλη Βασιλειάδη, τον οποίο η ΠΑΕ ΑΕΚ ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα, ενώ επικεφαλής του τμήματος αποκατάστασης αναλαμβάνει ο Δημήτρης Ιωάννου, μαζί με το υπόλοιπο τιμ φυσιοθεραπευτών της ομάδας μας.

Από την πρώτη προπόνηση θα απουσιάσουν οι δύο διεθνείς Πέτρος Μάνταλος και Βασίλης Μπάρκας, που θα ενσωματωθούν τη Δευτέρα με την υπόλοιπη ομάδα.

Αύριο και μεθαύριο είναι προγραμματισμένες οι καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις ενώ το πρόγραμμα μέχρι την αναχώρηση της ομάδας για το προπονητικό κέντρο του Κιέλτσε στην Πολωνία την Τρίτη το απόγευμα (15.40), περιλαμβάνει μία ακόμα προπόνηση την Παρασκευή, διπλή προπόνηση Σάββατο και Δευτέρα, ρεπό την Κυριακή και τελευταία προπόνηση στα Σπάτα το πρωί της Τρίτης”.

Link to comment
Share on other sites

Και τυπικά παρελθόν αποτελεί απο την ΑΕΚ ο Γιάννης Γιαννιώτας, μετά απο σχεδόν ένα χρόνο παρουσίας στο ρόστερ. Η ΠΑΕ με επίσημη ανακοίνωσή της τονίζει σχετικά: "Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον διεθνή επιθετικό Γιάννη Γιαννιώτα, τον ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα σε αυτόν τον ένα χρόνο που φόρεσε τη φανέλα της και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του". 

Χαριζουμε τον παικτουρ στον Ατρομηχτο ? Τον θελει ο Σπαν(ι)ος αλλα ελευθερο 

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Κουιζ: Ποιος ειναι ο "νεος" παίκτης με το πλατινε μαλλί.. Βραζιλιανος? 

2157877-1-e1561654349364.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • George_D locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×