Jump to content

Φύγε Μάνταλε


Recommended Posts

Mπορει να τον έβαλαν με φυσσα γιατί και οι δύο έκαναν γερά συμβόλαια στη καριέρα τους σαν ποδοσφαιρικοι απατεώνες που για κάποιο λόγο οι προπονητές τους έβαζαν παντα. Άλλο κοινό δεν βρήκα. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έφυγε κανονικά για προετοιμασία η αδερφή.

Δεν εχει ξαναεμφανιστεί τέτοια  αδερφαρα. 
Ακόμα περιμένουμε να μας πει αυτό που έλεγε.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
32 minutes ago, agelos said:

Screenshot_20220806_143828.jpg

"Ίσως η μεγαλύτερη μεταγραφή φέτος"

Σίχαμα ειλικρινά ! Ευτυχώς ξεμπλέξαμε με αυτό το γίδι και ανέλαβε κάποιος ικανός στο πόστο. 

Ωρα να ξεμπλέξουμε και με τον Πετράκη 

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Ολόκληρο το ποστάρισμα 

 

«Το περιβραχιόνιο του αρχηγού λογικά δεν θα το φορέσει ποτέ ξανά! Δεν βρίσκεται καν στην πεντάδα των αρχηγών της ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα και αυτό αποτελεί προσωπική του επιλογή, που απόλυτα σωστά έγινε δεκτή. Ο πιο… δύσκολος να πειστεί θα ήταν δεδομένα ο Δημήτρης Μελισσανίδης, αλλά προφανώς αποφάσισε να το σεβαστεί και έπραξε το σωστό.

Το νούμερο 10 στη φανέλα, που διάβασα να γράφεται μετά το πρώτο φιλικό στην Ολλανδία, όταν το πήρε ο Τσούμπερ, το είχε αρνηθεί από πολύ παλιά, όταν του είχε προσφερθεί. Του αρκούσε το 20, που ήταν το πρώτο που είχε φορέσει ως επαγγελματίας από τότε που αγωνιζόταν στην Ξάνθη.

Το σημαντικό για την ΑΕΚ είναι ότι ο Πέτρος Μάνταλος θα εξακολουθεί να φορά τη φανέλα της και να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο του παρελθόντος με τη νέα ομάδα της Αγιά Σοφιάς, παρά την απόλυτα συνειδητή ανάληψη της ευθύνης για την περσινή καταστροφική σεζόν, μετά τον τελευταίο αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Και ήταν απόλυτα συνειδητή γιατί αυτή τη δήλωση ήθελε να την κάνει και πριν από τον συγκεκριμένο αγώνα και την πολύ βαριά ατμόσφαιρα που δημιούργησε.

Ενας αγώνας που ήταν στην ουσία ο τελευταίος για πολλούς από εμάς, αλλά ευτυχώς όχι και για τον αρχηγό. Σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να τελειώσει με το βάρος αυτής της αποτυχίας.
Ασχολούμαι επαγγελματικά με την ΑΕΚ και ως ρεπόρτερ αλλά και με την ιδιότητα του διευθυντή επικοινωνίας κοντά στα τριάντα χρόνια. Είχα την τύχη να γνωρίσω και να συναναστραφώ με πολύ σημαντικές προσωπικότητες και πολύ μεγάλους ποδοσφαιριστές, ενδεχομένως πολύ πιο σημαντικούς από τον Πέτρο.

Και είναι απόλυτα σεβαστή, παρά το ότι προσωπικά διαφωνώ, η άποψη όσων τον αμφισβητούν για την ποδοσφαιρική του ποιότητα ή όσων εκτιμούν ότι δεν είχε ποτέ τα χαρακτηριστικά για να αποτελεί τον ηγέτη της ΑΕΚ. Ακόμα και η σκληρή κριτική που έχει κατά καιρούς δεχθεί είναι απόλυτα λογική, όταν είσαι αρχηγός σε μια τόσο μεγάλη ομάδα.

Οφείλω όμως να πω ότι σε αυτά τα τριάντα χρόνια προσωπικά δεν έχω συναντήσει, ακόμα και σε σχέση με τους μεγάλους σταρ της ΑΕΚ της δεκαετίας του ’90, τόσο γνήσιο παιδί σαν αυτόν, με τη δική του αγνότητα, τιμιότητα, ακεραιότητα χαρακτήρα και ανόθευτη, πραγματική και όχι προσποιητή αγάπη για αυτή την ομάδα.

Και αποτελούν πραγματικά ασύλληπτη αλητεία τα όσα έχουν γραφτεί περί κακής επιρροής του Πέτρου στα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια. Μόνο όποιος τον έχει δει στα δύσκολα να κυκλοφορεί, σαν… φάντασμα, στους διαδρόμους των Σπάτων και να μιλάει μόνο με τον εαυτό του μπορεί να το αντιληφθεί… Μόνο όποιος έχει καταλάβει το πώς αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ευθύνης του απέναντι στην ΑΕΚ.

«Εγώ μπορεί αύριο να φύγω από την ΑΕΚ και να ψάχνω για δουλειά για την οικογένειά μου. Για εσένα, αν δεν είσαι στην ΑΕΚ, θα στεναχωρηθώ πολύ περισσότερο» του είχα γράψει εκείνο το βράδυ, μετά τη δήλωσή του, που προανήγγειλε αποχώρηση.

Τα όσα μου είχε εξομολογηθεί τότε για τους… εφιάλτες του και την ψυχολογική του κατάσταση είναι δικό του θέμα, όποτε εκείνος κρίνει να τα δημοσιοποιήσει. Το θέμα, άλλωστε, έκλεισε άμεσα και ακαριαία χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση του Μελισσανίδη μετά από συνάντηση πέντε λεπτών σε εστιατόριο της Γλυφάδας. Δεν ήμουν παρών, αλλά δεν νομίζω ότι ο Πέτρος θα πρόλαβε να πει πολλά…

Το μοναδικό πρόβλημα για τον Μάνταλο είναι ότι η αντίληψή του για το τι συμβαίνει γύρω του και για το πώς ανά περίσταση διαμορφώνονται οι συνθήκες είναι πολύ πάνω από τη μέση αντιληπτική ικανότητα ενός ποδοσφαιριστή. Καταλαβαινει τις καταστάσεις, ακόμα και πριν γίνουν άμεσα αντιληπτές. Και νιώθει τις ιδιαιτερότητες αυτής της ομάδας πολύ περισσότερο ακόμα και από μεγαλύτερες προσωπικότητες του παρελθόντος. Τις περισσότερες φορές μάλιστα κρατάει τα πάντα μέσα του και είναι λογικό να έχει νιώσει ότι πνίγεται. Δύσκολα μπορεί αυτό να το αποβάλλει…

Φαίνεται πάντως ξεκάθαρα ότι θέλει να κάνει μια νέα αρχή εντελώς απαλλαγμένος από όσα τον βάρυναν τα προηγούμενα χρόνια. Μπορεί τα φώτα να πέφτουν πάντα στους νέους ποδοσφαιριστές, που παραδοσιακά θα είναι και οι πιο δημοφιλείς, αλλά ο… ανάλαφρος Μάνταλος μπορεί να αποτελέσει τη μεγαλύτερη μεταγραφή για την ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα και όχι απλά έναν συμπληρωματικό ποιοτικό κρίκο στην αλυσίδα.

Το ότι άφησε το περιβραχιόνιο του αρχηγού δεν αποτελεί ήττα αλλά θαραλλέα επιλογή. Εδώ ολόκληρος Μανωλάς, η μεγαλύτερη σύγχρονη προσωπικότητα της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ και υπήρχαν μεγάλα διαστήματα που δεν άντεχε να το φοράει στο αριστερό του χέρι.

Δεν σε κάνει αρχηγό το περιβραχιόνιο. Αλλά η εκτίμηση όσων σε έχουν πραγματικά γνωρίσει και πραγματικά εκτιμήσει. Και ο Μάνταλος δεν χρειάστηκε ποτέ να πουλήσει οπαδιλίκι για να το κερδίσει αυτό στον υπέρτατο βαθμό. Ακόμα κι αν είναι δύσκολο όσοι είναι εκτός να καταλάβουν το γιατί…

Και σε τελική ανάλυση αυτό είναι που μετράει περισσότερο…»

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Όντως το περιβραχιόνιο δεν κάνει τον αρχηγό. Τον κάνουν άλλα πράγματα που δεν έχει ο Πετράκης. Απλά έγινε αρχηγός με βύσμα κ στήριξη από όλο αυτό τον συρφετό των αποτυχημένων που κατάφεραν να αφήσουν την ΑΕΚ πέμπτη κ εκτός Ευρώπης. Με προεξάχοντα στο αγωνιστικό τον Πετράκη τον μέτριο φυσικά.

Υ.Γ. Δημάτο, δεν ανέλανε ποτέ καμία ευθύνη ο Πετράκης. Ξέρεις γιατί? ΓΙΑΤΙ ΕΊΝΑΙ ΜΙΑ ΚΟΤΑ ΛΥΡΑΤΗ. Απλά μυξοκλάφτηκε στην κάμερα για να συγκινηθεί ο μεγάλος κ να εξασφαλίσει την θεσούλα του. Κ Ο Τ Α!

  • Δικεφαλάκι 3
Link to comment
Share on other sites

πω πω αυτη η κλαψα . αντι να φευγουν και να λενε ευχαριστω που γιναν πλουσιοι αντι να τρωνε φαπες εχουν και αποψη 

μανταλε το σκεφτηκες ή ακομα ; 

χαρας το κουραγιο σας οσοι πατε οπαπ αρενα οταν πεσει χειροκροτημα στον πρωην αρχηγο 

Link to comment
Share on other sites

Παρ'τον για γαμπρό στην κόρη σου ρε καργιόλη Δημάτο αφού είναι αγνός και ακέραιος...

Τί εφιάλτες βλέπει το βλαχαδερό...? εφιάλτες το ότι είναι μια 10τια αρχηγός και δεκάρι της ΑΕΚ με απολογισμό ένα γκολ και μισή ασιστ το χρόνο... κι αυτά με τους Λεβαδειακούς... εφιάλτες το ότι έχει παίξει γύρω στα 100 παιχνίδια με Ολυμπιακό, Παοκ και Παο και δεν υπήρξε καθοριστικός ούτε σε ένα γαμημένο εξ'αυτών... εφιάλτες που έχει γίνει πάμπλουτος και όλο μου ποστάρει σέλφις με τους Κιαμους, αντι να'ναι στο χωριό του να αρμέγει γίδια... 

Εμείς βλέπουμε εφιάλτες ρε πουσταρά 10 χρόνια που τη φανέλλα του Εστερχάζυ, του Οκόνσκυ, του Τσιάρτα και του Ριβάλντο τη φοράει αυτός ο πεταμένος...

  • Δικεφαλάκι 18
Link to comment
Share on other sites

Πέντε λεπτά συνάντηση γι αυτό δεν πρόλαβε να πει πολλά ο τίμιος αγνός ανιδιοτελής πούτα μάδρε Μάνταλος. Θέλει μίνιμουμ έξι λεπτά για να εκφέρει έναρθρους ήχους. 

Δημάτος κλόουν που θα πετάξει και την οικογένειά του μέσα, θα αυτοτραυματιστεί ζητώντας συγνώμη από τον Μάριο Οικονόμου, για μια τελευταία παροχή από την Πούστρα. 

  • Δικεφαλάκι 2
Link to comment
Share on other sites

Όλη η ΑΕΚ μια τρίχα από τα αρχείδια του Μάνταλου, μόνο και μόνο επειδή ο Εθνάρχης/Πατερούλης (λολ) τον 'γουστάρει'. 

Μπουρδελάκι φίσκα στα πουτανάκια. 

  • Δικεφαλάκι 2
Link to comment
Share on other sites

Μόλις είδαν την ομάδα να ρολλάρει λίγο πετάχτηκαν απ τις τρούπες τους να ανακινήσουν θέματα που είχαν καταλαγιάσει. Μιλάμε για κραυγαλέους εχθρούς της ομάδας ή για κραυγαλέους μαλάκες. Κατατάξτε τους όπου θέλετε.

 

  • Δικεφαλάκι 3
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×