Jump to content

Δημήτρης Μελισσανίδης


Guest ALati
 Share

Recommended Posts

"Σούπερ deal του Μελισσανίδη και κέρδος 100 εκατομμυρίων μέσω πώλησης μετοχών ποσοστού 22,5%...!!!"

 

Τσακίρης. Η επαναγορά έγινε πώληση, τα 99 έγιναν 100, τα δολλάρια έγιναν ευρώ και η ταμειακή ροή (ακύρωση μετοχών εισηγμένης στην τιμή που έκλεισε την 16/8) έγινε "κέρδος".

 

Δημοσιογράφοι, ΕΣΗΕΑ, αγγελιόσημο, ψόφος.

  • Δικεφαλάκι 2
Link to comment
Share on other sites

Μπορει να μην ξεκιναει απο δαυτους η διατυπωση αλλα απο την αυλη.

Με αυτη τη διατυπωση μου το ειπαν κι εμενα ? ετραν.

Link to comment
Share on other sites

? οπολο Γιωργο. Ο Μητσος ποτε δεν πηρε νερο απο κουβα για να γεμισει αλλο κουβα.

Link to comment
Share on other sites

Εν το μεταξύ Λουξεμβούργο θα τα φέρει τα δολλάρια, στάνταρ.

Μαγος εισαι ?

Link to comment
Share on other sites

Guest Saxon21

? ροαγγελος ασχημων εξελιξεων η πωληση μετοχων aegean,δεν βγαινει αδεια,χανει εκλογες Ε? Ο,ετοιμαζει ηρωικη εξοδο με μακροσκελη ανακοινωση "ΗΘΕΛΑ ΑΛΛΑ...",επενδυση 99 εκ για εμφυτευση μαλλιων στο γιο.

 

 

Όπως επισημαίνει ο αναλυτής της Stiefel, Benjamin Nolan, με τη συμφωνία αυτή ουσιαστικά το κέντρο λήψης αποφάσεων στην εταιρεία φεύγει από την Ελλάδα και μεταφέρεται προς τα γραφεία της Aegean Marine στις Η? Α, όπου πρόεδρος είναι ο Νικόλας Ταβλάριος.

 

«Μία από τις προκλήσεις που είχε αντιμετωπίσει η εταιρεία ήταν η αντίληψη ότι οι αποφάσεις λαμβάνονταν σε μεγάλο βαθμό από τον κ. Μελισσανίδη και ότι δεν θα  έκαναν κάτι ακόμα κι αν είχε νόημα, όπως να πουλήσουν την εταιρεία, να υλοποιήσουν μια πιο εκλεπτυσμένη προσέγγιση ως προς το εμπόριο στη βιομηχανία, να αναλάβουν μεγαλύτερο πιστωτικό ρίσκο κλπ», σημειώνει ο Nolan.

 

http://mononews.gr/giati-o-melissanidis-efige-apo-tin-aegean-olo-paraskinio/68008

 

Εμποδιο ο μελισσανιδης στην αναπτυξη της εταιρειας λοιπον. :lol:

Edited by Saxon21
Link to comment
Share on other sites

Ναι περιμενε..μασουρια τυλιγμενα σε σελοφαν

και αλουμινοχαρτο και φυτεμα σε καμια

γλαστρα της τζενης με καστανοχωμα και βουκαμβιλια

στο φτωχικο στο πορτο ραφτη

Τι να περιμένω ρε, από πριν ειλημμένη απόφαση που ώθησε τις εξελίξεις :)

Link to comment
Share on other sites

Μην σταματάς να τους γλεντας Δημήτρη.

Γαμησε όλες τις Ολλανδικές και Λουξεμβουργιανες τράπεζες και τους καταθέτες αυτών.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Τι βλέπει ο Δ. Μελισσανίδης και πούλησε τις μετοχές του στην Aegean Marine Petroleum;

Παρασκευή, 19-Αυγ-2016 16:20

 

 

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Η είδηση ότι η Aegean Marine Petroleum Network (AMPN) συμφώνησε για την επαναγορά 11.303.031 μετοχών που κατείχε ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Μελισσανίδης τάραξε τα νερά της αγοράς. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ναυτιλιακών κύκλων η απόφαση Μελισσανίδη πιθανότατα αποδίδεται στο ότι ο μέχρι προχθές μεγαλομέτοχος της AMPN έκρινε ως κατάλληλη την τρέχουσα συγκυρία προκειμένου να αποεπενδύσει από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο κλίμα που φαίνεται να διαμορφώνεται την τρέχουσα περίοδο στον κλάδο της ναυτιλίας και  στο γεγονός ότι η κρίση της ναυλαγοράς δείχνει σήματα επέκτασης και στον κλάδο των τάνκερ. Θυμίζουμε ότι η AMPN είναι ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος φυσικός προμηθευτής bunkering στον κόσμο με στόλο που αποτελείται από συνολικά 57 πλοία (ένας από τους μεγαλύτερους και νεότερους σε ηλικία στόλους bunkering). Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα αρκετοί αναλυτές με αφορμή και με την εποχική (λόγω καλοκαιριού) πτώση της ναυλαγοράς στον κλάδο των τάνκερ, έχουν επισημάνει τον κίνδυνο, η υπερπροσφορά τονάζ λόγω των νέων ναυπηγήσεων, σε συνδυασμό με πιθανή επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης της ζήτησης, να επηρεάσει τον κλάδο των δεξαμενόπλοιων. Βεβαίως αυτή είναι μια από τις ερμηνείες που δίνει η αγορά στην κίνηση Μελισσανίδη.

Σε κάθε περίπτωση o επιχειρηματίας δεν απομακρύνεται από τον κλάδο της ναυτιλίας, καθώς μέσω της Aegean Shipping Managemenet διατηρεί υπό τον έλεγχο του στόλο 11 σύγχρονων δεξαμενόπλοιων που παραλήφθηκαν τα τελευταία χρόνια ενώ 4 πλοία τελούν υπό ναυπήγηση σε ναυπηγεία της Ασίας. Ταυτόχρονα ο εφοπλιστής έχει υπό τον έλεγχό του την εταιρεία διαχείρισης υγρών ναυτιλιακών αποβλήτων HEC, που αποτελεί έναν μεγάλο διεθνή παίκτη για τη συγκεκριμένη αγορά της διαχείρισης αποβλήτων, ενώ ο ίδιος διατηρεί και άλλα συμφέροντα στην ποντοπόρο ναυτιλία.

Εύλογα λοιπόν μετά τη γνωστοποίηση του deal το κύριο ερώτημα που επικρατεί στην αγορά είναι ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του εφοπλιστή και επιχειρηματία με δεδομένη την επιπλέον ρευστότητα που πλέον διαθέτει. Εάν δηλαδή θα επιλέξει κάποια διεθνή επένδυση μέσω των δραστηριοτήτων που συνεχίζει να διατηρεί στο εξωτερικό και στον τομέα της ναυτιλίας ή εάν θα διερευνήσει επενδυτικά project στην ελληνική αγορά. Άλλωστε η τρέχουσα συγκυρία προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες και στον τομέα του real estate αλλά και στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων για τους έχοντες αξιοσημείωτη ρευστότητα. 

Σε ό,τι αφορά την Aegean Marine Petroleum, Αμερικανοί αναλυτές που παρακολουθούν την πορεία της εταιρείας σχολίασαν ευμενώς την απόφαση καθώς όπως σημείωσαν σε σχετικές αναλύσεις που ακολούθησαν την είδηση, το γεγονός ότι η εισηγμένη αύξησε το ποσοστό των ίδιων μετοχών που διακρατεί αναμένεται να λειτουργήσει θετικά και προς όφελος των μετόχων σε σχέση με τις μερισματικές αποδόσεις αλλά και την αξία της μετοχής. 

Σημειώνεται ότι η συναλλαγή για την οποία ο κ. Μελισσανίδης έλαβε το ποσό των 99.579.703,11 δολαρίων, έγινε με την τιμή κλεισίματος της Τετάρτης, δηλαδή στα 8,81 δολάρια ανά μετοχή, ενώ χθες η AMPN έκλεισε στα 10,28 δολάρια ανά μετοχή έχοντας κάνει ένα διήμερο ράλι ανόδου 16,6%. 

Οίκοι όπως η Stiefel και η Jefferies υποδέχθηκαν την είδηση της απόκτησης των μετοχών Μελισσανίδη από την AMPN αυξάνοντας τις τιμές στόχους καθώς όπως εκτίμησαν η επαναγορά θα αυξήσει σημαντικά τα κέρδη ανά μετοχή στο μέλλον και δυνητικά θα μπορούσε να βοηθήσει την εταιρεία να κυνηγήσει νέες ευκαιρίες. 

Σημειώνεται ότι ο Δ. Μελίσσανίδης εισήγαγε την Aegean Marine Petroleum Network στο αμερικανικό χρηματιστήριο το 2006 αντλώντας από την αμερικανική αγορά 175 εκατ. δολάρια, ενώ η μέχρι σήμερα πορεία της διακρίνεται από αξιοσημείωτες μερισματικές αποδόσεις. 

Πλέον με την μετοχική αποχώρηση Μελισσανίδη, ο οποίος βεβαίως σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις παραμένει ως σύμβουλος στην εταιρεία, οι μεγαλύτεροι μέτοχοι της ναυτιλιακής είναι ο Peter Georgiopoulos με 10,8%,  η Sencest Management με 9,6% και η 12 West Capital Μanagement με 8,9%. 

Τέλος να θυμίσουμε ότι στα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου που ανακοινώθηκαν πρόσφατα η AMPN είδε τα κέρδη της να αυξάνονται σε ποσοστό 29.9%, σε όγκο και την κερδοφορία της να φτάνει τα 13,5 εκατ. Δολάρια. 

 

http://www.capital.gr/epixeiriseis/3148460/ti-blepei-o-d-melissanidis-kai-poulise-tis-metoxes-tou-stin-aegean-marine-petroleum

  • Δικεφαλάκι 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest Saxon21

Καλυτερα το 3-0,χωρις κλαμα και για διαιτησια.Ενω με το 1-0 ολοι την βγαζανε ζαχαρη.

 

Θα κραξει το ντεμοτεχνειο στο σπορ φμ η θα κανει γαργαρα τον διασυρμο?

Link to comment
Share on other sites

Φύγε μωρή λίνατσα. Φύγε που φοβόμαστε τους Σταθακους λες και πρόκειται να είναι χειρότεροι από σένα. Τον πουλο. ? ατσαβουρα. Γκρανκασα.

Link to comment
Share on other sites

Καποια στιγμη, δεν ξερω αν ειναι συντομα η αργα (μαλλον το δευτερο θα ναι), θα ξεφυγει πολυ ασχημα ο κοσμος με ολη αυτη την κοροιδια, με το γηπεδο, τα βατραχια και τους Αραβιδηδες.

Link to comment
Share on other sites

Οι εναλλακτικές που έχουμε και διώχνουμε... τον Τίγρη, είναι σαν αυτές που είχαμε όταν λέγαμε "Ντέμη πούλο" ;

Link to comment
Share on other sites

Οι εναλλακτικές που έχουμε και διώχνουμε... τον Τίγρη, είναι σαν αυτές που είχαμε όταν λέγαμε "Ντέμη πούλο" ;

Μόνο που τώρα δεν έχεις χρέη.

Με μια αγγελία στις εφημερίδες θα μας λυθεί η απορία αν ο επόμενος διαχειριστής θα αφήσει την ΑΕΚ 3 χρόνια χωρίς φορ.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Guest Saxon21

Αν δεν κανει φετο τρεμπλ,πρωταθλημα,κυπελο,γηπεδο,ειναι Α? ΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κανει φετο τρεμπλ,πρωταθλημα,κυπελο,γηπεδο,ειναι Α? ΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ.

 

εννοειται

σε οποιονδηποτε αλλο συνδυασμο 2 εκ των τριων, θα ειναι για κλωτσιες. 

Link to comment
Share on other sites

Guest Saxon21

Αυτος ειπε στον βαρθολομαιο οτι η ΑΕΚ θα γινει παγκοσμια και θα τριβουν οι παπαδες τα ματια τους,μεχρι τωρα τριβουμε απο πονοματο.

Link to comment
Share on other sites

  • George_D locked this topic
  • George_D locked and locked this topic
  • George_D featured this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×