Jump to content

ΑΕΚ Χάντμπολ 2018-19


Recommended Posts

Ευρωπαϊκό μπάσκετ έχω παρακολουθήσει σοβαρά —δλδ χωρίς να κάνω ταυτόχρονα δουλειά— 3 ματς την τελευταία δεκαετία. Τον τελικό κυπέλλου πέρσι και τα ματς της ΑΕΚ στο Φ4 πέρσι. Δεν αντέχω να δω περισσότερο, βαριέμαι. Όπως είναι το μπάσκετ σήμερα, προσωπικά θεωρώ την Euroleague σαν μια δεύτερη D-League για το NBA ώστε να βρεθεί ο επόμενος Γιάννης, ο επόμενος Doncic κλπ.

Στα του handball, απ'όσο γνωρίζω ο τερμας στο άθλημα τρώει την λέζα μεν, αλλά όταν τρώει πολλά είναι αποτέλεσμα κυρίως κακής άμυνας (φάση κάπου είχα διαβάσει πως η άμυνα είναι υπεύθυνη να κλείνει την 1 γωνία ώστε ο τέρμας να ασχολείται μόνο με τη άλλη). Οπότε δεν ξέρω αν/πως να κρίνω αν ο τερμας μας ήταν κακός.
Σίγουρα πάντως ο προκλητικότατος ο δικός τους έβγαλε πολλά τετ-α-τετ οπότε σίγουρα σαν απόδοση ήταν καλύτερος.

Link to comment
Share on other sites

  • George_D unpinned and unfeatured this topic

Χάντμπολ. Ένα "άθλημα" που πούσαραν οι Φρίτζηδες κι οι Πουρκουάδες για να καθιερωθεί στα ομαδικά.

Ποιοί ? Οι Φρίτζηδες που εναγωνίως ψάχνουν κάτι που να παίζεται σε κλειστούς χώρους λόγω του ψωλόκαιρου και οι Πουρκουάδες που ακόμα μαζεύονται οι γέροι στα πάρκα και τα κηπάρια και παίζουν τη μαλακία με τους βώλους και τις γκαζές που παίζαμε πιτσιρίκια στις γειτονιές, μόνο με μεγαλύτερους βώλους ένεκα η γαμημένη η πρεσβυωπία .....

Μάλιστα ....

Link to comment
Share on other sites

Κάνεις τεράστιο λάθος Νονέ, αλλά δεν πειράζει. Μιλάμε για ένα άθλημα κάπου τριτοτέταρτο στα ομαδικά, πίσω από ποδόσφαιρο και μπάσκετ και κάπου μαζί με χόκει. Δεν είναι μόνο γερμανογαλλικό το θέμα, είναι και σαφώς ισπανικό, είναι σαφώς και σοβιετικό και κάθε χώρα ανατολικού μπλοκ, είναι και Ασία με Κορέα, Ιαπωνία και Κατάρ είναι και Βόρεια Αφρική, είναι και νοτιοαμερικάνικο με Βραζιλία (πολύ ισχυρή στις γυναίκες), είναι η παραδοσιακή Κούβα και δεν ανέφερα καν Σκανδιναβία, ίσως να τους βάζεις στους Φρίτσηδες. 

Αυτές είναι οι κλασσικές περιοχές, δεν σου είπα καν για ανερχόμενη Πορτογαλία και λοιπές λατινικές και αφρικανικές χώρες (Ανγκόλα πχ).

Το ότι στην Ελλάδα γνωρίζουμε μέχρι το μπάσκετ, και κάτι λίγα από βολλεϋ που είχε πέραση για κάποιον λόγο, δεν σημαίνει ότι τα αλλά αγνοούνται στον έξω κόσμο. Εδώ "δεν υπήρχε" το τένις σαν άθλημα πριν τον Τσιτσιπά, το παίζανε και ασχολιόντουσαν οι αδερφές και καλά. ?

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Eχω δει λιγο χαντμπολ υψηλου επιπεδου, με ακρως επαγγελματιες αθλητες και ομαδες με γεματα κανονικα γηπεδα και ηταν πολυ διαφορετικο αθλημα απο αυτα που παιζεται εδω.

Δε λεω οτι ειμαι μεγαλος θαυμαστης αλλα εχει ενδιαφερον ειδικα οταν παιζεται σε πολυ υψηλοτερες ταχυτητες.

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, George_D said:

Hττα με 25-21. Θα μπορουσαμε λιγο καλυτερα. Τωρα χρειαζομαστε πολυ καλο παιχνιδι στη ρεβανς

Δυσκολο, αλλα οχι ακατορθωτο. Μαζικη παρουσια κ ο,τι γινει!

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×