Jump to content

Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια - Vol. VII


Recommended Posts

Guest Saxon21
22 hours ago, mobster21 said:

Ο άνθρωπος κατάφερε να χτίζει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και να έχει ξενερώσει όλο τον κόσμο.

Μελισσανίδη ΜΟΝΟ ΕΣΥ.

 

O ανθρωπος αν ηθελε να χτισει το γηπεδο και μονο,ας αφηνε τον αδαμιδη να κανει το εσοδα/εξοδα,θα μπαιναμε και σε καμια ρυθμιση ορφανου ξερω γω νταξει,3-4οι θα ημασταν αλλα δεν θα μας αλλαζε το ΑΦΜ και το σηματακι στη φανελα.

Link to comment
Share on other sites

Με αδαμιδη δεν θα χαμε πάρει πρωτάθλημα όμως, έστω και με τον τρόπο που έγινε, με τύχη, χωρίς να ναι στο πρόγραμμα κτλ. Τώρα για αφμ, κανείς δεν νοιάζεται, ενώ το σήμα δεν άλλαξε πέρα από μια λεπτομέρεια, που δεν έχει σχέση όμως με την πτώχευση της ΠΑΕ.  Ούτε γήπεδο θα χτιζαμε με αδαμιδη. 

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Guest Saxon21

Το γηπεδο αυτος λεμε,γιαυτο μπηκε και αυτο εχει αυτοσκοπο,καλα κανει,ας μην επαιρνε στο λαιμο του ομως την ΠΑΕ και το αγωνιστικο.Δεν τον σταματησε κανεις γιατι πηρανε ολο υποσχεσεις,τα γνωστα ερχομαστε κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Το αγωνιστικό πάει χειρότερα από ότι είχαμε φανταστει η μάλλον από ότι φανταζόταν ο περισσότερος κόσμος. Καλώς κρίνουμε σκληρά τον μελ σε αυτό. Απλα μου φαίνεται υπερβολική η σύγκριση με αδαμιδη. 

Link to comment
Share on other sites

Guest Saxon21

Δεν επρεπε να το δεχτουμε αυτο,να θυσιαστει το αγωνιστικο για το γηπεδο,αν και δεν πιστευω οπως εχω πει αυτη την δικαιολογια,οτι μεχρι και το τελευταιο ευρω παει στο γηπεδο.

Link to comment
Share on other sites

Κανένας δεν μίλησε τότε.

Κανένας δεν έβαλε όρους.

Κάτι επεισόδια θυμάμαι στο ΟΑΚΑ και μετά ... πρώτη αγωνιστική Γ Εθνική.

Link to comment
Share on other sites

Είχε μιλήσει η ορίτζιναλ, μεσω ανακοίνωσης που ανέφερε ότι οποιαδήποτε διαφορετική υποψηφιότητα για την ερασιτεχνική, (από αυτήν που στήριζε ο Μελ.), θα την έβρισκε όχι απλά αντίθετη αλλά θα την αντιμετώπιζε εχθρικά (με ότι συνεπάγεται το "εχθρικά"). Βέβαια μετά τον υποβιβασμό το διλλημα που παρουσιάζονται ήταν σαν "Μελισσανίδης η τανκς", ενώ όλοι πίστευαν ότι μόνο αυτός θα μπορούσε να χτίσει γήπεδο στην ΝΦ, κάτι που αποδείχτηκε και αλήθεια. 

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω η εικόνα κλείνει την όποια κουβέντα να μπεί σειρά με καρεκλάκια εκεί που κόπηκε λόγο του ύψους . Εκτός ότι δεν υπάρχει αρκετό πλάτος δεν υπάρχει και ύψος (ο εργάτης σκύβει για να δουλέψει ) .

ScreenHunter 118.png

Link to comment
Share on other sites

Σαν να το βλεπω μπροστα μου.

Λιγα μετρα απο την κερκιδα θα ξεδιπλωνει τις επιθεσεις του ο Μπακακαρος.

Εκει που στρωνουν τωρα στην παραπανω φωτο τα γκρειντερ και οι κυλινδροι.

Link to comment
Share on other sites

41 minutes ago, nikos said:

Σαν να το βλεπω μπροστα μου.

Λιγα μετρα απο την κερκιδα θα ξεδιπλωνει τις επιθεσεις του ο Μπακακαρος.

Εκει που στρωνουν τωρα στην παραπανω φωτο τα γκρειντερ και οι κυλινδροι.

Βάζε ιδέες τώρα εσύ ....

Θα σκεφτεί κανας πεφωτισμένος στην ΠΑΕ "αφού έχουμε που έχουμε το εργαλείο να το αφήνουμε να κάθεται (πλΕρωμένο κιόλας) ?"

Και θα δεις τον δύστυχο τον Μιχαλάκη να τρέχει πάνω κάτω στο γιαπί στρώνοντας τα χώματα δεξιά κι αριστερά ..... :D

Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, Νονός said:

Βάζε ιδέες τώρα εσύ ....

Θα σκεφτεί κανας πεφωτισμένος στην ΠΑΕ "αφού έχουμε που έχουμε το εργαλείο να το αφήνουμε να κάθεται (πλΕρωμένο κιόλας) ?"

Και θα δεις τον δύστυχο τον Μιχαλάκη να τρέχει πάνω κάτω στο γιαπί στρώνοντας τα χώματα δεξιά κι αριστερά ..... :D

Ετσι. Να βαλουν και τον Κλωναριδη να κυλιεται με κλειστα τα χερια στριφογυρνωτας σαν κυλινδρος, να γινει σεντονι το τερεν.

Link to comment
Share on other sites

Guest Saxon21

Θα φαμε στη μαπα 7-8 μηνες βλεποντας πως στηνονται οι σιδεριες για το στεγαστρο και πως μπαινει καθε νεα βιδα,μετα αφου τελειωσει η φαση αυτη,ο μικελαντζελο θα βρει μια τρυπα οπου θα κατασκοπευει τους ηλεκτρολογους να περνανε τα καλωδια και τους πλακατζηδες να στρωνουν πλακακι και αρμο στο κουρειο.

Link to comment
Share on other sites

«Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε σε ένα τόσο μοναδικό έργο»

08e579640ad57e3c6189049bb5e840b0.jpg

Ο project manager της Cimolai, Φεντερίκο Τόζι, μίλησε στο aek365 για το στέγαστρο της Αγια Σοφιάς - To χρονοδιάγραμμα του έργου, η μοναδικότητα του και οι αλλαγές που έγιναν

Συνέντευξη στους Κώστα Κετσετζόγλου, Ηλία Τομαρά, Νίκο Τζαλίδη

Στο εργοτάξιο της Νέα Φιλαδέλφειας βρέθηκε το aek365 για να συναντήσει αυτή τη φορά τον projectmanagerτης Cimolai για το στέγαστρο της Αγια Σοφιάς. Ο Φεντερίκο Τόζι ήρθε στην Ελλάδα στα πλαίσια της έναρξης των εργασιών για την τοποθέτηση του στεγάστρου και μας μίλησε αποκλειστικά. Ο Ιταλός μηχανικός μας ανάλυσε τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, μας μίλησε για τα υλικά που επιλέχθηκαν και τις αλλαγές που έγιναν. Στάθηκε ιδιαίτερα στην μοναδικότητα του έργου και στο πόσο σημαντικό είναι για την εταιρία του το γεγονός ότι θα το υλοποιήσει.

"Είμαι μηχανικός και εργάζομαι στην εταιρία από το 2006. Μάλιστα ένα από τα πρώτα projectπου ανέλαβα για την Cimolai ήταν εδώ στην Ελλάδα, μια γέφυρα στα Ιωάννινα. Είμαι ο projectmanagerγια την τοποθέτηση του στεγάστρου της Αγια Σοφιάς. Πρόκειται για μια ξεχωριστή κατασκευή και είμαστε ενθουσιασμένοι που την αναλάβαμε. Προσωπικά νιώθω εκπληκτικά που έχω αναλάβει ένα τόσο σημαντικό στάδιο. Γνωρίζουμε τη σημασία του τόσο για τον κόσμο της ΑΕΚ όσο και για την περιοχή. Δώσαμε πολύ μεγάλη σημασία τόσο στη σχεδίαση του στεγάστρου όσο και στην κατασκευή του" μας ανέφερε.

Μιλώντας για το πλάνο των εργασιών τόνισε:

"Η διαδικασία της κατασκευής προχωρά εξαιρετικά. Έχουμε στην Ιταλία, έτοιμα για παράδοση, πάνω από το 50% των υλικών που θα χρειαστούν. Εδώ στο εργοτάξιο ήρθαμε πριν από μια εβδομάδα και ξεκινήσαμε με τις προσωρινές κατασκευές. Το πλάνο είναι να τοποθετήσουμε τις προσωρινές στηρικτικές κατασκευές σε όλη την περίμετρο του γηπέδου. Είναι οι κόκκινοι σωλήνες που έχετε δει στις φωτογραφίες και επειδή με ενημέρωσαν ότι το χρώμα δεν άρεσε στον κόσμο της ΑΕΚ (γέλια) σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα παραμείνουν μετά την ολοκλήρωση του έργου.

Μετά τις στηρικτικές κατασκευές θα τοποθετήσουμε τις τέσσερις βάσεις (μια σε κάθε πύργο) που θα υποστηρίξουν απόλυτα αυτό που λέμε "κρεμαστό σύστημα". Αυτές οι τεράστιες μεταλλικές κατασκευές μπαίνουν στους πύργους και θα κρατούν ολόκληρο το στέγαστρο. 

Η κάθε βάση θα μπει στον πύργο από έναν τεράστιο γερανό περίπου 600 τόνων, ο οποίος θα έρθει στο εργοτάξιο σύντομα. Αρχικά η βάση θα τοποθετεί πάνω στην προσωρινή στηρικτική κατασκευή. Αφού την συνδέσουμε με τον πύργο θα την ελευθερώσουμε από τις στηρικτικές κατασκευές. Αυτή η διαδικασία θα γίνει και στους τέσσερις πύργους και πάνω σε αυτές τις βάσεις θα στηριχθεί όλο το στέγαστρο. Να αναφέρω εδώ ότι για κάθε φάση των εργασιών μας έχουμε λάβει υπόψη ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με σεισμική δραστηριότητα. Τόσο οι εργασίες όσο και το ίδιο το στέγαστρο έχουν σχεδιαστεί με αυτό ως δεδομένο. Έχουμε λάβει τα μέτρα μας από την πρώτη μέρα τόσο για τις προσωρινές όσο και για τις μόνιμες κατασκευές".

Ο Φεντερίκο Τότσι μας εξήγησε γιατί το στέγαστρο της Αγια Σοφιάς θα είναι τόσο μοναδικό:

"Ο σχεδιασμός έχει αλλάξει ελάχιστα από το αρχικό πλάνο καθώς από την αρχή δεν είχαμε χώρο και δεν μπορούσαμε να λειτουργήσουμε όπως σε άλλα γήπεδα. Καταλήξαμε λοιπόν σε αυτή τη στηρικτική κατασκευή η οποία είναι εντυπωσιακή, πρωτοποριακή και φυσικά απαιτεί περισσότερα χρήματα. Σίγουρα δεν υπάρχει σε άλλο γήπεδο στην Ελλάδα και σίγουρα εμείς δεν την έχουμε εφαρμόσει ξανά σε όσα γήπεδα έχουμε αναλάβει. Απ' όσο γνωρίζω θα είναι το πρώτο γήπεδο με αυτού του είδους την στηρικτική κατασκευή στο στέγαστρο του και γι' αυτό είναι και για εμάς κάτι τόσο ξεχωριστό. Είναι μια μοναδική κατασκευή, μακριά από τα στάνταρ που θα βλέπαμε σε ένα γήπεδο. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό που θα υλοποιήσουμε αυτό το projectπροσθέτοντας στο ιστορικό των εργασιών μας ένα γήπεδο με στέγαστρο με στήριξη τεσσάρων σημείων".

Σε ερώτηση για το αν το στέγαστρο θα καλύπτει όλες τις κερκίδες ανέφερε:  

"Ξέρω ότι πολλοί ρωτούν για την βροχή και πόσο θα καλύπτει το στέγαστρο. Δυστυχώς δεν είναι στο δικό μου πεδίο να σας απαντήσω. Εμείς κάναμε τον σχεδιασμό ώστε το στέγαστρο να τοποθετηθεί άριστα στο γήπεδο, να είναι σταθερό και να έχει μεγάλη αντοχή. ". Εκεί στην κουβέντα παρενέβη ο διευθυντής της Dimand και υπεύθυνος του έργου Πάνος Παναγιωτίδης τονίζοντας: "Να σας πω ότι το στέγαστρο σίγουρα θα καλύπτει και την πρώτη σειρά κάθε κερκίδας ενώ υπάρχει και κάλυψη από πίσω όπως βλέπουμε στη μακέτα. Με βροχή λοιπόν χωρίς ισχυρό αέρα ο κόσμος δεν θα βρέχεται".

Για το υλικό από το οποίο θα φτιαχτεί το στέγαστρο μας είπε:

"Το υλικό που επιλέξαμε είναι μια ειδική συνθετική "μεμβράνη" που επιλέχθηκε λόγω του μικρού της βάρους και της ανθεκτικότητας της. Είναι το καλύτερο υλικό που μπορούσαμε να επιλέξουμε για αυτό το έργο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο υλικό έχει βελτιωθεί σημαντικά μέσα στα χρόνια. Αρχικά δίναμε δέκα έτη εγγύηση για μηδενική αλλοίωση ενώ τώρα στην ΑΕΚ θα δώσουμε 20 χρόνια. Όχι φυσικά ότι θα πάθει κάτι το στέγαστρο μετά από αυτό το διάστημα".

Για την αλλαγή στο χρώμα της οροφής τόνισε:

"Επίσης αποφασίσαμε να αλλάξουμε το χρώμα, το οποίο στη μακέτα είναι κίτρινο. Το στέγαστρο θα είναι λευκό καθώς έχει τη μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στο χρόνο αλλά και στον Ήλιο. Ένα κίτρινο στέγαστρο δεν θα είχε τόσο μεγάλη ανθεκτικότητα και θα έχανε το χρώμα του με τα χρόνια. Το λευκό είναι η καλύτερη λύση για αυτό που θέλουμε να πετύχουμε. Όσον αφορά το σχέδιο είναι ακριβώς αυτό που είδα σε ένα σκίτσο που έχει κυκλοφορήσει. Δεν έχουν γίνει αλλαγές". Για την αλλαγή στο χρώμα μας μίλησε και ο κ.Παναγιωτίδης τονίζοντας: "Συζητήσαμε το θέμα και πήραμε μαζί την απόφαση. Θέλαμε το κίτρινο αλλά αναλύοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα καταλήξαμε στο λευκό με μια κίτρινη απόχρωση λόγω ανθεκτικότητας".

Τέλος για το χρονοδιάγραμμα ανέφερε:

Η μεμβράνη θα κατασκευαστεί στην Ιταλία και θα έρθει στη συνέχεια εδώ. Αφού λοιπόν έχει ολοκληρωθεί το μισό γήπεδο θα ξεκινήσει η τοποθέτηση της. Υπολογίζουμε ότι θα αυτό θα ξεκινήσει το καλοκαίρι και στις αρχές Σεπτεμβρίου θα έχουμε ολοκληρώσει το μισό στέγαστρο. Έχουμε χωρίσει το γήπεδο σε 46 τμήματα και θα ξεκινήσουμε από το νούμερο ένα κινούμενοι όπως οι δείκτες του ρολογιού. Το συμβόλαιο μας λέει ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2019 αλλά μπορεί να έχουμε τελειώσει και νωρίτερα. Σίγουρα θα προσπαθήσουμε να τελειώσουμε νωρίτερα. Η ιδέα είναι τον Δεκέμβριο να έχουμε ολοκληρώσει το στέγαστρο και να έχουμε τελειώσει το δικό μας κομμάτι στην ανέγερση του γηπέδου. 

Πλέον θα έχουμε μια σύσκεψη κάθε Τετάρτη και εδώ θα επιστρέψω στην Ελλάδα σε περίπου έναν μήνα για να επιθεωρήσω τις εργασίες και την πρόοδο που έχει γίνει.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Έχουμε αλλαγή λοιπόν. Άσπρο το στεγαστρο τελικά από κιτρινο

Link to comment
Share on other sites

Είναι σαν τα αυτοκίνητα. Το χρώμα το πλερώνεις, άρα παίρνεις άσπρο.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Guest Saxon21

Θα το βαψουμε εμεις κιτρινο,ο κυρ δημητρης πηρε οτι ηταν πιο συμφερον και οικονομικο,αβαφτο ασπρο,δεν πειραζει ρε,κανε ολα τα υπολοιπα.

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει ας το έβαφαν κίτρινο και ας το περναγαν άλλο ένα χέρι μετά απο 15 χρονια όπως το καραιτάβλι . Μαλακία .με τις κόκκινες κολώνες που ξεβάψανε . 

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, George_D said:

Έχουμε αλλαγή λοιπόν. Άσπρο το στεγαστρο τελικά από κιτρινο

Στα πρώτα σχέδια πάντως με διάφανο μπεζ έμοιαζε παρά με κίτρινο.

Κατι αλλο, είπε ο τύπος της cimolai ότι το στεγαστρο θα έχει εγγύηση 20 χρόνων. Δηλαδή μετά δεν αναλαμβάνουν ευθύνη;; ?

Link to comment
Share on other sites

  • George_D locked and unpinned this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×