Jump to content

Recommended Posts

Νομίζω αυτή η συζήτηση θα συνεχίσει να ανακυκλώνεται για καιρό. Για να τα πούμε τα πράγματα με το όνομά τους (για ακόμα μια φορά): είναι ξεκάθαρο ότι έχει παρθεί μια απόφαση από την διοίκηση. Αυτή η απόφαση είναι να δοθεί μεγαλύτερη βάση στο θέμα των υποδομών (και από άποψη χρημάτων, και από άποψη οργάνωσης και απ'ότι καταλαβαίνω και από άποψη χρόνου ενάσχολησης) σε σχέση με το αγωνιστικό (και όλα τα παρατρεχάμενα όπως ΕΠΟ, ΕΠΣ και λοιπά σκατά). Αρέσει δεν αρέσει, συμφωνεί κανείς ή διαφωνεί, αυτή είναι.
Με αυτό σαν δεδομένο, η συζήτηση δεν έχει νόημα να γίνεται σε σύγκριση με το τι έχουμε να αντιπαραβάλουμε στον τσετσένο (που ανεβάζει το μπάτζετ του μπαοκ και σκορπάει χρήμα σε Γραμμένους, Σκουτέρηδες και λοιπές δυνάμεις). Για την ακρίβεια, είναι άδικο (σε βαθμό αυτομαστιγώματος) να γίνεται αυτή την συζήτηση κοιτώντας την κατάσταση αυτή την στιγμή και οποιοδήποτε βλέμμα προς το μέλλον να ονομάζεται μελλοντολογία και να απορρίπτεται. Ας κάνουμε υπομονή* και μεσομακροπρόθεσμα συγκρίνουμε τα αποτελέσματα της στρατηγικής Μελισσανίδη και της στρατηγικής Σαββίδη.

*άλλωστε τόσα χρόνια κάναμε υπομονή, σε περιόδους που η ομάδα δεν είχε καμία επιτυχία, όχι τώρα που περνάμε και καλή 5ετία ιστορικά

  • Δικεφαλάκι 2
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά δεν θα ήθελα έναν πρόεδρο ξεπλένη και το έχω δηλώσει αρκετές φορές.

Αυτή την στιγμή η ΑΕΚ είναι τρίτη σε τίτλους, τρίτη εμπορικά και τρίτη σε κόσμο άρα καμία εντύπωση το να είναι και τρίτη σε μπάτζετ.

Αυτό που θέλω όμως είναι να μεγαλώσει με σοβαρή δουλειά, αυξάνοντας σταθερά τα έσοδα της (ευρώπη, εισιτήρια, εμπορικές συμφωνίες) ώστε κάποια στιγμή να μπορεί να υποστηρίζει η ίδια το μεγαλύτερο μπάτζετ.

Γνώμη μου.

  • Δικεφαλάκι 2
Link to comment
Share on other sites

Και μεσομακροπροθεσμα να το δεις πάντως, η ΑΕΚ προκοπή δεν θα κάνει. Είναι κάτι που φέτος νομίζω ξεκαθαρίστηκε οριστικά και αντιλαμβάνομαι πολύ κόσμο να το έχει πάρει απόφαση και εν τέλει να επιλέγει να αποστασιοποιηθεί από την ΑΕΚ.

Κι εγω μέσα σε αυτούς, όχι ότι παύω να είμαι ΑΕΚ κλπ αλλά πιο χαλαρά πλέον και μόνο αν πρόκειται να με ευχαριστήσει η ενασχόληση. Να χαλάσω ξανά τη διάθεση μου γι αυτό το μπουρδέλο, σόρρυ αλλά δεν. Αρκετά μέχρι εδώ.

Τόσα χρόνια, από το 97 αν το καλοσκεφτείς λέγαμε "όσο παίζουν οι άλλοι τσλ κι εμείς όχι, προκοπή δεν γίνεται, είναι πολλά τα λεφτά". Και μετά από 600 χιλιάδες χρόνια έρχεται η ώρα που παίζεις εσύ τσλ και οι άλλοι όχι. Και τι κανεις; Κρατάς το μπάτζετ σε επίπεδα Άρη Θεσσαλονίκης προ οικονομικής κρίσης (ίσως και πιο χαμηλά), δεν παίρνεις ούτε έναν παίχτη σε σημείο που και οι αντίπαλοι αναρωτιούνται σοβαρά "τι στον πούτσο κάνουν εκεί στην ΑΕΚ", ανανεώνεις όλη τη σαπιλα που έχεις και συνεχίζεις με παίχτες που ξεκάθαρα δεν ανήκουν στο επίπεδο της ΑΕΚ. Μη λέμε πάλι ονόματα γιατί αντικειμενικά αυτή τη στιγμή όλη η ΑΕΚ είναι για πέταμα με 2 άντε 3 εξαιρέσεις.

Ταυτόχρονα πες ότι οκ λεφτά για τους Χ/Υ λόγους δεν εχω/δε δίνω. Είναι μια επιλογή. Πώς προχωράς; Με Λυμπερόπουλους; Για να σε οδηγήσει που όλο αυτό; Η άμυνα σου σήμερα σ' αρέσει δεν σ' αρέσει θα μπορούσε κάλλιστα να παίζει στην Ξάνθη ή στην Τρίπολη. Και αντίστροφα, η άμυνα της Ξάνθης ή της Τρίπολης δεν υπολείπεται σε κάτι από τη δικιά σου. Δηλαδή ο Λισγαρας είναι χειρότερος απ' τον Οικονόμου;  Ε δεν είναι, τι να κάνουμε τώρα. Και διαβάζεις ότι η εισήγηση του Λυμπερόπουλου είναι ο Λισγαρας. Δηλαδή η ΑΕΚ πλέον συνειδητά επιλέγει να κινηθεί στα ίδια νερα με ομάδες που σε μια δεκαετία κάνουν 7 σεζόν mid table, 2 κυνηγάνε Ευρώπη και 1 κινδυνεύουν να πέσουν.

Η παικτικη σου αξία εκεί είναι σε μεγάλο μέρος της 11αδας σου. Και όλα αυτά τη χρονιά που έγινε αυτό που περίμενες χρόνια. Να παίξεις τσλ και οι άλλοι όχι. Οπότε αντικειμενικά ως ΑΕΚ τι ακριβώς να περιμένεις; Γίνεται αντιληπτό με τον πιο κυνικό τρόπο πως εσύ ο,τι και να γίνει θα είσαι πάντα ο φτωχός της υποθεσης. Μέχρι και οι γύφτοι βρέθηκαν με λεφτά, με μεγαλύτερο μπάτζετ και γίναν οι ισχυροί του πράγματος. Μέχρι και σ' αυτούς η μοίρα τα έφερε έτσι που για ένα διάστημα (άγνωστο πόσο) έγιναν οι δυνατοι. Εσύ ποτέ. Ε πονάει ρε πουστη πως να το κάνουμε δηλαδή.

Επίσης κάτι που δεν λέτε να καταλάβετε. Γράφεται συχνά από πολλούς ότι ποιο το νόημα να τιγκαρεις μπάτζετ και να βαρεσεις κανόνι για 2-3 πρωταθλήματα. Και το λέτε αναφερόμενοι στον παοκ. Κατ' αρχάς αυτοί επειδή ήταν γυφταριο δεν άρχισαν φέτος να δρεπουν τα οφέλη του μπάτζετ με το πρωτάθλημα. Τα απολαμβάνουν εδώ και χρόνια με τα κύπελλα και τον πρωταθλητισμό. Πράγματα που για εμάς δεν θα ήταν επιτυχία για αυτούς ηταν. Οπότε έστω ότι θα πάρουν μόνο το φετινό πρωτάθλημα και κανένα άλλο. Και; Αυτοί εξασφάλισαν ζωή για 50 χρόνια με όσα έγιναν την τελευταία 5ετια. Κυριάρχησαν σε όλη τη Β. Ελλάδα και ακόμα κι αν βαρεσουν κανόνι το βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται να χαθούν. Αντίστοιχα, αν η ΑΕΚ μέσα σε μια 5ετια έπαιρνε 3 πρωταθλήματα, θα εξασφάλιζε την επιβίωση της για χρόνια γιατί θα έκανε κόσμο. Εδώ γήπεδο κάνει και πήρε ένα πρωτάθλημα κατά λάθος και ανακτά δυνάμεις στην Αθήνα.

Μην υποτιμάτε τα μεγάλα μπάτζετ, με μια μικρή διάρκεια (οκ όχι μια σεζόν) μπορούν να κάνουν θαύματα.

 

  • Δικεφαλάκι 3
Link to comment
Share on other sites

Εγώ ακόμα πιστεύω ότι θα ψιλό αλλάξει το στορι από το επόμενο καλοκαίρι όταν θα προετοιμαζεσαι να μπεις στο γήπεδο. Επίσης ναι το ρόστερ έχει έλλειψη ποιότητας και προσωπικότητας και πολλές επιλογές σε άτομα όπως Λυμπερόπουλος και Μαρίνος είναι παράλογες, αλλά δεν είναι τόσο χάλια, σε αρκετά μεγάλο ποσοστό αυτό είναι το ρόστερ που σε πήγε 4 συνεχόμενους τελικούς, σε έβαλε Ευρώπη με μια πάρα πολύ καλή παρουσία, σε έβαλε τσ λ και φυσικά σου πήρε πρωτάθλημα και ένα κύπελλο. Δεν είναι λίγες οι επιτυχίες για ένα οικονομικό ρόστερ.

Όμως το καλοκαίρι που πέρασε έγιναν εγκλήματα και για εκεί πάει και φέτος, οπότε δεν ξέρω ακριβώς που θελω να καταλήξω, ίσως στο ότι δεν είναι τόσο μαύρα όλα έχει και πολλά θετικά αυτή η διοίκηση όπως και πολλά αρνητικά.

Link to comment
Share on other sites

Δεν διάβασα καμία πάντως απάντηση που να με πείθει ότι ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ η ποδοσφαιρική λογική νικά το χρήμα.

Τους περισσότερους τίτλους παντού τους έχουν οι ομάδες που έχουν χαλάσει ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ τα περισσότερα χρήματα.

Εξαιρέσεις πάντα και παντού θα υπάρχουν απλά για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Δεν γίνεται να έχεις μικρότερο μπάτζετ και να νικάς συνεχώς τον γαύρο του Προτάσοφ, του Ντέταρι, του Καρεμπέ και του Τζιοβάνι.

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ θα πάρει τους πιο πολλούς τίτλους. Το γεγονός ότι εμείς σαν άρρωστοι έχουμε κολλήσει στην μεγάλη μπάλα του μεγάλου Ντούσκο, δεν σημαίνει ότι επιβεβαιώθηκε για πάνω από λίγα χρόνια η ποδοσφαιρική λογική εκείνης της εποχής. Ο καλός προπονητής, οι καλές επιλογές παιχτών δίνουν για ΛΙΓΟ το πλεονέκτημα. Αν αυτό δεν μπορείς να το στηρίξεις και ο άλλος αρχίζει να αγοράζει ορθολογικά, η ζωή θα φέρει τα πράγματα ξανά σε ισορροπία.

Γιατί δεν γίνεται να συζητάμε αυτή την στιγμή ότι μεγάλο μπάτζετ και ποδοσφαιρική λογική είναι έννοιες ασύνδετες και αντίθετες.

Μόνο με ποδοσφαιρική λογική μεγάλη ομάδα δεν γίνεται να φτιάξεις για πολύ καιρό. Με μεγάλο μπάτζετ μια χαρά μπορείς να βρεθείς στην κορυφαία πεντάδα της Ευρώπης. Παραδείγματα πολλά.

Οι εποχές της Μαλίν και της Στεάουα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Ας κοιτάξουμε πώς θα τελειώσουμε με το έργο του γηπέδου και μετά να μπορέσουμε να φέρουμε παίχτες με αξία γιατί όταν κάποια στιγμή έρθει ένας Μελισσανίδης να πάρει τον Παναθηναϊκό θα μας φταίει ξανά το κακό το ριζικό μας αλλά ΠΟΤΕ οι δικές μας μικρές οικονομικές δυνατότητες να επενδύσουμε πάνω στο προϊόν στα σοβαρά.

Με δανεικούς, ελεύθερους και με τρεις παίχτες τιμωρημένους επειδή δεν ανανέωσαν με αυτά που θέλαμε ΕΜΕΙΣ, δεν πας ΠΟΥΘΕΝΑ.

Ας κάτσουμε εμείς να κοιτάμε τον δικέφαλο και να αφήνουμε τα χρόνια να περνάνε ξανά χάνοντας οπαδούς. Γιατί το κλαμπ θέλει ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ νέους οπαδούς. Και αυτοί έρχονται ΜΟΝΟ με τίτλους και νίκες.

Και οι τίτλοι έρχονται με σοβαρές επενδύσεις. Με χρήμα. Η φανέλα και αυτό που έγινε πέρυσι, έγινε μια και ΜΟΝΟ φορά. Φέτος που πήγαμε για το repeat με την ίδια συνταγή, πήραμε με αίμα την τρίτη θέση από τον Ατρόμητο.

Καλημέρα και καλό μήνα να έχουμε.

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να παρθεί το κύπελλο πάση θυσία, επίσης στην αγιασοφια πρέπει να μπούμε με πρωταθληματικο ροστερ που θα μασάει σίδερα για να σηκώσουμε και εκεί κούπα. Η επόμενη πενταετία είναι κομβική 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Man Of Faith said:

Τα 20+ χρονια δικτατοριας του γαυρου στο ελληνικο ποδοσφαιρο εκαναν μεγαλυτερη ζημια απ' οτι φανταζομουν

επειδη αναφερεσαι σε εμενα, πες μου τί ακριβως εννοεις.

για να παμε παρακατω την κουβεντα.

Link to comment
Share on other sites

Γενικα σε οσους θεωρουν οτι η κανονικοτητα ειναι να παιρνουμε σερι πρωταθληματα αλλιως δεν υπαρχουμε και να υπαρχει ενας χωστης που θα ριχνει απλετο και ατελειωτο χρημα.Θεωρω οτι αυτα ειναι ουτοπικα πραγματα και δεν υπαρχουν και καλυτερα ειναι να τα βγαλουμε απο το μυαλο μας.Το οτι βρεθηκε καποιος αυτη την στιγμη στον ζμπαοκ δεν σημαινει οτι ειναι και η κανονικοτητα του ζμπαουκ.Αφηνω στην ακρη το τι και πως μπορει να αποδειχθει στο μελλον ο συγκεκριμενος, αφου οτι κατακτησει απο τροπαια θα μεινουν στον συλλογο στο φιναλε.

Προσεξε δεν σου την λεω, απλα οπως το ειπες αναφερθηκα σε σενα με αφορμη και το δικο σου ποστ.

Κι εγω θα ηθελα να υπαρχει καποιος που θα ριχνει λεφτα σαν να μην υπαρχει αυριο, δυστυχως ομως αυτο δεν το βλεπω να συμβαινει, τουλαχιστον την επομενη δεκαετια, οποτε πρεπει να πορευτουμε αλλιως.

Επισης γραφεις οτι οι νεοι οπαδοι ερχονται μονο με τιτλους.Εχει ξανασυζητηθει αυτο το θεμα με τους οπαδους.Αλλα τιτλο πηραμε περυσι.Εκτος αν θεωρεις οτι δεν φτανει οποτε πρεπει να παρουμε εφτα σερι για να κανουμε νεους οπαδους.Μαντεψε ποιος εκανε τετοια σερι, δεν εξεταζω το πως.Τιτλο πηρε και ο ζμπαοκ φετος και συμφωνα με αυτο το σκεπτικο δεν θα επρεπε να υπαρχει ανθρωπος στην τουμπα να το πανηγυρισει.

Τελος να πω οτι καταλαβαινω απολυτα το σκεπτικο σας που θεωρω οτι ειναι (το σκεπτικο), πως τωρα ειναι και η δικη μας ευκαιρια που ριξαμε το συστημα να κεφαλαιοποιησουμε σε τιτλους, και οχι να εμφανιζεται ενας ζμπαουγκ και να παιρνει και αυτος.Συμφωνω και με πειραζει κι εμενα αλλα οπως ξερεις στην ΑΕΚ παντα ισχυει ο νομος του Μερφι.Ε τωρα μας ετυχε να κανουμε το γηπεδο και να ασχολειται ο οργανισμος κυριως με αυτο.Οπως σωστα εγραψες αυριο μπορει να εμφανιστει καποιος στον βαζελο και να εχουμε ακομα εναν δυνατο ανταγωνιστη.

Αυτα πανω κατω και χωρις προθεση παρεξηγησης.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Στα χρόνια του "επαγγελματικού" ποδοσφαίρου (μάνι μάνι φεύγουν από το "κάδρο" Γουλανδρήδες και Μπάρλοι) το μόνο "pure" και "πακτωμένο" χρήμα που έκανε την εμφάνιση του ήταν αυτό των Βαρδινογιανναίων. Αυτό το χρήμα κι αν είναι που χρησιμοποιήθηκε με ... φειδώ και με "οι ομάδες δεν αγοράζονται αλλά χτίζονται" με αποτέλεσμα ο "Ρίνγκο" να αναγορευτεί ως ο πρώτος χρονικά "καβούριας" στο Ελληνικό ποδόσφαιρο από τους οπαδούς της ίδιας της ομάδας του.

Τα υπόλοιπα "λεφτά" που εμφανίστηκαν (Ρόκο, Τσετσένος ακόμη και Τίγρης) είναι αμφιλεγόμενα και "αγνώστου προελεύσεως". Αυτό τα έκανε και αμφίβολα για τη διάρκεια τους. Ο Ρόκο παίρνοντας μάστερ στην αλυσίδα "παράγκα - πρωτάθλημα - εξασφαλισμένο ΤσουΛου - ΟΥΕΦικό μαρούλι - ξανά παράγκα" αποδείχτηκε ο μακροβιότερος ως τώρα. Οι υπόλοιποι τώρα "γίνονται" και ουδείς γνωρίζει τι τεύξεται η επιούσα.

Γι αυτό καλό θα είναι -λέω εγώ- να μην κάνουμε προβλέψεις και προφητείες για "του χρόνου" και ακόμη παραπέρα. 

Οι προσεταιρισμοί, οι συμμαχίες και το "πάνω χέρι" είναι τόσο ρευστά που μπορεί να αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη και να πουσάρουν αουτσάϊντερς και να καταποντίσουν φαβορί του παιχνιδιού. 

  • Δικεφαλάκι 2
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, stavros 9-11 said:

Και μεσομακροπροθεσμα να το δεις πάντως, η ΑΕΚ προκοπή δεν θα κάνει. Είναι κάτι που φέτος νομίζω ξεκαθαρίστηκε οριστικά και αντιλαμβάνομαι πολύ κόσμο να το έχει πάρει απόφαση και εν τέλει να επιλέγει να αποστασιοποιηθεί από την ΑΕΚ.

Κι εγω μέσα σε αυτούς, όχι ότι παύω να είμαι ΑΕΚ κλπ αλλά πιο χαλαρά πλέον και μόνο αν πρόκειται να με ευχαριστήσει η ενασχόληση. Να χαλάσω ξανά τη διάθεση μου γι αυτό το μπουρδέλο, σόρρυ αλλά δεν. Αρκετά μέχρι εδώ.

Τόσα χρόνια, από το 97 αν το καλοσκεφτείς λέγαμε "όσο παίζουν οι άλλοι τσλ κι εμείς όχι, προκοπή δεν γίνεται, είναι πολλά τα λεφτά". Και μετά από 600 χιλιάδες χρόνια έρχεται η ώρα που παίζεις εσύ τσλ και οι άλλοι όχι. Και τι κανεις; Κρατάς το μπάτζετ σε επίπεδα Άρη Θεσσαλονίκης προ οικονομικής κρίσης (ίσως και πιο χαμηλά), δεν παίρνεις ούτε έναν παίχτη σε σημείο που και οι αντίπαλοι αναρωτιούνται σοβαρά "τι στον πούτσο κάνουν εκεί στην ΑΕΚ", ανανεώνεις όλη τη σαπιλα που έχεις και συνεχίζεις με παίχτες που ξεκάθαρα δεν ανήκουν στο επίπεδο της ΑΕΚ. Μη λέμε πάλι ονόματα γιατί αντικειμενικά αυτή τη στιγμή όλη η ΑΕΚ είναι για πέταμα με 2 άντε 3 εξαιρέσεις.

Ταυτόχρονα πες ότι οκ λεφτά για τους Χ/Υ λόγους δεν εχω/δε δίνω. Είναι μια επιλογή. Πώς προχωράς; Με Λυμπερόπουλους; Για να σε οδηγήσει που όλο αυτό; Η άμυνα σου σήμερα σ' αρέσει δεν σ' αρέσει θα μπορούσε κάλλιστα να παίζει στην Ξάνθη ή στην Τρίπολη. Και αντίστροφα, η άμυνα της Ξάνθης ή της Τρίπολης δεν υπολείπεται σε κάτι από τη δικιά σου. Δηλαδή ο Λισγαρας είναι χειρότερος απ' τον Οικονόμου;  Ε δεν είναι, τι να κάνουμε τώρα. Και διαβάζεις ότι η εισήγηση του Λυμπερόπουλου είναι ο Λισγαρας. Δηλαδή η ΑΕΚ πλέον συνειδητά επιλέγει να κινηθεί στα ίδια νερα με ομάδες που σε μια δεκαετία κάνουν 7 σεζόν mid table, 2 κυνηγάνε Ευρώπη και 1 κινδυνεύουν να πέσουν.

Η παικτικη σου αξία εκεί είναι σε μεγάλο μέρος της 11αδας σου. Και όλα αυτά τη χρονιά που έγινε αυτό που περίμενες χρόνια. Να παίξεις τσλ και οι άλλοι όχι. Οπότε αντικειμενικά ως ΑΕΚ τι ακριβώς να περιμένεις; Γίνεται αντιληπτό με τον πιο κυνικό τρόπο πως εσύ ο,τι και να γίνει θα είσαι πάντα ο φτωχός της υποθεσης. Μέχρι και οι γύφτοι βρέθηκαν με λεφτά, με μεγαλύτερο μπάτζετ και γίναν οι ισχυροί του πράγματος. Μέχρι και σ' αυτούς η μοίρα τα έφερε έτσι που για ένα διάστημα (άγνωστο πόσο) έγιναν οι δυνατοι. Εσύ ποτέ. Ε πονάει ρε πουστη πως να το κάνουμε δηλαδή.

Επίσης κάτι που δεν λέτε να καταλάβετε. Γράφεται συχνά από πολλούς ότι ποιο το νόημα να τιγκαρεις μπάτζετ και να βαρεσεις κανόνι για 2-3 πρωταθλήματα. Και το λέτε αναφερόμενοι στον παοκ. Κατ' αρχάς αυτοί επειδή ήταν γυφταριο δεν άρχισαν φέτος να δρεπουν τα οφέλη του μπάτζετ με το πρωτάθλημα. Τα απολαμβάνουν εδώ και χρόνια με τα κύπελλα και τον πρωταθλητισμό. Πράγματα που για εμάς δεν θα ήταν επιτυχία για αυτούς ηταν. Οπότε έστω ότι θα πάρουν μόνο το φετινό πρωτάθλημα και κανένα άλλο. Και; Αυτοί εξασφάλισαν ζωή για 50 χρόνια με όσα έγιναν την τελευταία 5ετια. Κυριάρχησαν σε όλη τη Β. Ελλάδα και ακόμα κι αν βαρεσουν κανόνι το βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται να χαθούν. Αντίστοιχα, αν η ΑΕΚ μέσα σε μια 5ετια έπαιρνε 3 πρωταθλήματα, θα εξασφάλιζε την επιβίωση της για χρόνια γιατί θα έκανε κόσμο. Εδώ γήπεδο κάνει και πήρε ένα πρωτάθλημα κατά λάθος και ανακτά δυνάμεις στην Αθήνα.

Μην υποτιμάτε τα μεγάλα μπάτζετ, με μια μικρή διάρκεια (οκ όχι μια σεζόν) μπορούν να κάνουν θαύματα.

 

Σόρρυ αλλά προσωπικά δεν το είδα να ξεκαθαρίζεται. Είδα ότι πάρθηκε η απόφαση αντί για να πέσουν λεφτά στην ομάδα, να πέσουν στο γήπεδο. Μπορεί να αποδειχθεί λάθος απόφαση —εδώ θα είμαστε να το κρίνουμε— αλλά ο καιρός για να κριθεί είναι σε κάποια χρόνια από σήμερα. Λες ότι πονάει να μην είσαι ποτέ ο ισχυρός στο οικονομικό, λέω ότι πονάει πολύ περισσότερο να ρισκάρουμε να ξαναφάμε πεσάδα. Διαφορά perspective φαντάζομαι.

Θεωρώ τεράστια υπερβολή και μηδενισμό του ρόστερ όλο αυτό για ομάδα επιπέδου Ξάνθης με 2-3 εξαιρέσεις και με δεδομένο ότι ξαναλέω ιστορικά η 5ετία σου είναι από τις καλές, δεν στέκει. Εκτός αν θέτεις τον πήχη στην ΑΕΚ του Μπάρλου και την ομάδα του '96 οπότε και οκ, μάλλον υπερεκτιμάς πάρα πολύ το επίπεδο του οργανισμού. Εγώ που δεν πρόλαβα καμία από τις 2, η σημερινή ομάδα θεωρώ ότι είναι μια από τις 3-4 καλύτερες που θυμάμαι (πρακτικά μετά την ομάδα του '02 και του '08) και όσο μένει σοβαρός προπονητής είμαι αισιόδοξος ότι μπορεί να παρουσιάσει καλή εικόνα (όχι επιθετικό, αλλά τακτοποιημένο και σωστό ποδόσφαιρο παρόμοιο με το περσινό).

Προφανώς συμφωνώ ότι τα λάθη της διοίκησης και του Μελ είναι κυρίως στην στελέχωση. Με Λύμπε, Μαρίνους και Κωστένογλου δεν πας πουθενά. Αυτά είναι που μετριάζουν την αισιοδοξία που γράφω ακριβώς πάνω.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Guest Fadrhonc21

Σαν μεγαλη ομαδα, πρεπει να κανεις πρωταθλητισμο 7-8 χρονιες σε μια δεκαετια. Πρωταθλητισμος σημαινει να παιζεις το πρωταθλημα μεχρι αρχες Απριλη, να εισαι Ευρωπη/32 Γιουροπα, και να εισαι τουλαχιστον στους 4 του κυπελλου. Απο αυτες τις 7-8 χρονιες αν παρεις 2-3 πρωταθληματα και 2-3 κυπελλα και κανεις και καμια πορεια στην Ευρωπη εισαι σουπερ.

Με λεφτα, χωρις λεφτα παντως δεν με νοιαζει. Για να κανεις πρωταθλητισμο ομως θες σωστους ανθρωπους απο την διοικηση μεχρι τον φυσιοθεραπευτη. Ας βρει αυτους πρωτα ο κ. Δημητρης κι ας βαλει λεφτα μετα.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, mobster21 said:

Δεν διάβασα καμία πάντως απάντηση που να με πείθει ότι ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ η ποδοσφαιρική λογική νικά το χρήμα.

Τους περισσότερους τίτλους παντού τους έχουν οι ομάδες που έχουν χαλάσει ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ τα περισσότερα χρήματα.

Εξαιρέσεις πάντα και παντού θα υπάρχουν απλά για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Δεν γίνεται να έχεις μικρότερο μπάτζετ και να νικάς συνεχώς τον γαύρο του Προτάσοφ, του Ντέταρι, του Καρεμπέ και του Τζιοβάνι.

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ θα πάρει τους πιο πολλούς τίτλους. Το γεγονός ότι εμείς σαν άρρωστοι έχουμε κολλήσει στην μεγάλη μπάλα του μεγάλου Ντούσκο, δεν σημαίνει ότι επιβεβαιώθηκε για πάνω από λίγα χρόνια η ποδοσφαιρική λογική εκείνης της εποχής. Ο καλός προπονητής, οι καλές επιλογές παιχτών δίνουν για ΛΙΓΟ το πλεονέκτημα. Αν αυτό δεν μπορείς να το στηρίξεις και ο άλλος αρχίζει να αγοράζει ορθολογικά, η ζωή θα φέρει τα πράγματα ξανά σε ισορροπία.

Γιατί δεν γίνεται να συζητάμε αυτή την στιγμή ότι μεγάλο μπάτζετ και ποδοσφαιρική λογική είναι έννοιες ασύνδετες και αντίθετες.

Μόνο με ποδοσφαιρική λογική μεγάλη ομάδα δεν γίνεται να φτιάξεις για πολύ καιρό. Με μεγάλο μπάτζετ μια χαρά μπορείς να βρεθείς στην κορυφαία πεντάδα της Ευρώπης. Παραδείγματα πολλά.

Οι εποχές της Μαλίν και της Στεάουα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Ας κοιτάξουμε πώς θα τελειώσουμε με το έργο του γηπέδου και μετά να μπορέσουμε να φέρουμε παίχτες με αξία γιατί όταν κάποια στιγμή έρθει ένας Μελισσανίδης να πάρει τον Παναθηναϊκό θα μας φταίει ξανά το κακό το ριζικό μας αλλά ΠΟΤΕ οι δικές μας μικρές οικονομικές δυνατότητες να επενδύσουμε πάνω στο προϊόν στα σοβαρά.

Με δανεικούς, ελεύθερους και με τρεις παίχτες τιμωρημένους επειδή δεν ανανέωσαν με αυτά που θέλαμε ΕΜΕΙΣ, δεν πας ΠΟΥΘΕΝΑ.

Ας κάτσουμε εμείς να κοιτάμε τον δικέφαλο και να αφήνουμε τα χρόνια να περνάνε ξανά χάνοντας οπαδούς. Γιατί το κλαμπ θέλει ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ νέους οπαδούς. Και αυτοί έρχονται ΜΟΝΟ με τίτλους και νίκες.

Και οι τίτλοι έρχονται με σοβαρές επενδύσεις. Με χρήμα. Η φανέλα και αυτό που έγινε πέρυσι, έγινε μια και ΜΟΝΟ φορά. Φέτος που πήγαμε για το repeat με την ίδια συνταγή, πήραμε με αίμα την τρίτη θέση από τον Ατρόμητο.

Καλημέρα και καλό μήνα να έχουμε.

Διαχρονικά ισχύει αυτό που λέει ο Σπύρος. Αν έχεις μια καλή ποδοσφαιρική φουρνιά αποτέλεσμα σωστής ποδοσφαιρικής λογικής, αποκτάς και χρήμα.
Το canonical example είναι η Bayern. Μέχρι το '64 βολόδερνε στην δεύτερη κατηγορία. Μάζεψε Beckenbauer-Muller-Maier, ανέβηκε κατηγορία, πήρε πρωτάθλημα. Λόγω ποδοσφαιρικής λογικής βρήκε πιτσιρικάδες τους Hoeness και Breitner, έβγαλε από την ακαδημία τον Schwarzenbeck ενώ λόγω των επιτυχιών διέθεσε ρεκόρ χρημάτων για τον Kapellman. Όλο αυτό οδήγησε στα 3 διαδοχικά πρωταθλητριών και σε αρκετά πρωταθλήματα τα οποία με την σειρά τους οδήγησαν την Bayern στο να καθιερωθεί ως 1η δύναμη και έκτοτε να έχει μακράν του επομένου το περισσότερο χρήμα στην Γερμανία.

Από αυτή την ιστορία μπορείς να κρατήσεις ότι η ποδοσφαιρική λογική και οι σωστές επιλογές (μαζί με την τύχη να συμπέσουν 5-6 από τους κορυφαίους Γερμανούς ever στην ίδια φουρνιά) έφεραν το χρήμα, ή να κρατήσεις ότι από τότε η Bayern κάνει σοβαρές επενδύσεις και γι'αυτό και έχει πάρει την πλειοψηφία των τίτλων. Προσωπικά κρατάω το 1ο.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Η ΑΕΚ θέλει νέους οπαδούς. Και αυτό δεν θα γίνει με ένα νέο γήπεδο. Παρά μονάχα με τίτλους και καλές πορείες στην Ευρώπη.

Ο βάζελος κεφαλαιοποίησε τα παραπάνω πριν μια δεκαετία δεκαπενταετία και τώρα ο πιο ενεργός του κόσμος είναι ηλικίας 35 ετών. 

Ο δικός μας μέσος όρος ενεργών φτάνει μια δεκαετία παραπάνω. Εκεί στα 45 νομίζω ότι είμαστε σε καλύτερο ποσοστό. Και αυτό λόγω εκείνων των πρωταθλημάτων επί Ντούσκο που έφυγε και κάναμε λες και γαμήθηκε η γκόμενά μας.

Για να πάρεις τίτλους θέλεις χρήμα. Από την στιγμή που στο παιχνίδι μπήκε ο παοκ με λεφτά, είσαι υποχρεωμένος να ρίξεις παραπάνω από όσα υπολόγισες. Και να τα ρίξεις σωστά.

Και κάποια στιγμή ας κατανοήσουμε ότι η δική μας ποδοσφαιρική λογική που θα φέρει τζάμπα τους νέους Γιόχανσον και τους νέους Βράνιες, για κάποιες άλλες ομάδες που έχουν και αυτή αλλά και το ανάλογο μπάτζετ είναι πράγματα δεδομένα που για εμάς αυτή την στιγμή θεωρούνται ζητούμενα.

Βρισκόμαστε ξανά ένα βήμα πίσω. Στο μόνο που στηρίζομαι πλέον είναι το νέο γήπεδο να φέρει τα έσοδα που λείπουν και να μπορέσεις επιτέλους να λειτουργήσεις ως ένα κανονικά κλαμπ και όχι ως κάτι που στηρίζεται στις ορέξεις ενός ανθρώπου που τον έχει κυνηγήσει η μισή Αμερική τα τελευταία χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, firebird said:

Διαχρονικά ισχύει αυτό που λέει ο Σπύρος. Αν έχεις μια καλή ποδοσφαιρική φουρνιά αποτέλεσμα σωστής ποδοσφαιρικής λογικής, αποκτάς και χρήμα.
Το canonical example είναι η Bayern. Μέχρι το '64 βολόδερνε στην δεύτερη κατηγορία. Μάζεψε Beckenbauer-Muller-Maier, ανέβηκε κατηγορία, πήρε πρωτάθλημα. Λόγω ποδοσφαιρικής λογικής βρήκε πιτσιρικάδες τους Hoeness και Breitner, έβγαλε από την ακαδημία τον Schwarzenbeck ενώ λόγω των επιτυχιών διέθεσε ρεκόρ χρημάτων για τον Kapellman. Όλο αυτό οδήγησε στα 3 διαδοχικά πρωταθλητριών και σε αρκετά πρωταθλήματα τα οποία με την σειρά τους οδήγησαν την Bayern στο να καθιερωθεί ως 1η δύναμη και έκτοτε να έχει μακράν του επομένου το περισσότερο χρήμα στην Γερμανία.

Από αυτή την ιστορία μπορείς να κρατήσεις ότι η ποδοσφαιρική λογική και οι σωστές επιλογές (μαζί με την τύχη να συμπέσουν 5-6 από τους κορυφαίους Γερμανούς ever στην ίδια φουρνιά) έφεραν το χρήμα, ή να κρατήσεις ότι από τότε η Bayern κάνει σοβαρές επενδύσεις και γι'αυτό και έχει πάρει την πλειοψηφία των τίτλων. Προσωπικά κρατάω το 1ο.

Υπάρχει κάποια περίπτωση να γίνει σε κάποια χώρα της Ευρώπης ξανά κάτι αντίστοιχο αυτή την στιγμή?

Και θα ήθελα να δω τα μπάτζετ Μπάγερν, Ντόρτμουντ και Γκλάντμπαχ από τότε μέχρι και σήμερα.

Link to comment
Share on other sites

Αν με το να ξαναγίνει, εννοείς να βγάλεις/βρεις τέτοια φουρνιά και μέσα σε 12 χρόνια από την Β' κατηγορία να έχεις πάρει 3 CL, όχι. Έτσι όπως είναι η σημερινή κατάσταση, η Real και η Barcelona θα σου είχαν πάρει τον Beckenbauer και τον Muller μετά την 2η-3η χρονιά τους. Αλλά θα έβγαζες πολύ χρήμα από τις πωλήσεις τους (που απ'ότι καταλαβαίνω είναι και αυτό που θεωρείς σημαντικότερο).

Κι εμένα θα με ενδιέφερε αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω κάπου ιστορικά στοιχεία για το budget μεγάλων ομάδων (το έχω ψάξει παλιότερα για Αγγλία και Ισπανία). Αν βρεις κάτι please post it.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Τα εγραψε ο Σταυρος. 

Τα θεωρω αυτονοητα αυτα που γραφει, αλλα καλυτερα να υπαρχουν καπου αναλυτικα, να μην τα ξαναγραφουμε συνεχεια.

 

Link to comment
Share on other sites

Επειδή ακριβώς δεν μπορείς να παίρνεις συνέχεια σερί πρωταθλήματα (και δεν θα παίρνεις) είναι αναγκαιότητα να το κάνεις τις ελάχιστες φορές που ιστορία θα σου το επιτρέψει. Και σου το επιτρέπει τώρα με τον Παναθηναικό τελειωμένο και τον Ολυμπιακό εκτός των κέντρων αποφάσεων. Υπάρχει ένα κενό εδώ και εάν το καλύψει ο παοκ είσαι άξιος της μοίρας σου.

Link to comment
Share on other sites

Πρώτον πρέπει να επιστρέψει η ποδοσφαιρική λογική στις μεταγραφές. Αν δεν γίνει αυτό ό,τι άλλο και να γίνει θα αποτύχει παταγωδώς.

Δεύτερον ο προϋπολογισμός ειδικά συμβολαίων έχει προφανώς σημασία ιδίως για την μεσοεπιθετική γραμμή αλλά αφορά την τάξη μεγέθους της διαφοράς.

Όλα αυτά δεν συναρτώνται του γηπέδου δεν ήταν άλλωστε σε τίποτα να δώσει κάτι το περασμένο ή το επόμενο καλοκαίρι από τα έσοδα, ένα γήπεδο δεν γίνεται να έχει πρόβλημα για χρηματοδοτικό έλλειμμα ακόμα και 10-15 εκατομμυρίων ευρώ ή βιωσιμότητας. Να το δεχθώ ως όχημα για προσέλκυση χρηματοδοτών αν και το βρίσκω δύσκολο αλλα δεν είναι αυτό που εμποδίζει τον Μελισσανίδη στο να ασκεί διαφορετική πολιτική.

Το πρόβλημα δεν αφορά καθόλου το γήπεδο αλλά την νοοτροπία και φιλοσοφία του Δημήτρη Μελισσανίδη καθώς   ο μεταγραφικός προϋπολογισμός έχει και ένα ειδικότερο σκέλος που αφορά όχι τόσο το ύψος του αλλά την κατανομή του . Δηλαδή μπορεί π.χ. η ΑΕΚ να τον αυξήσει με αγορές ποδοσφαιριστών που θα έχουν σχετικά χαμηλά συμβόλαια, βλέπε αντίστοιχα Καμαρά και Γκιγιέρμε στον Ολυμπιακό, αλλά να μη δίνει μεγάλο συμβόλαιο λόγω φιλοσοφίας οπότε θα υπάρξει πάλι πρόβλημα σε ανανεώσεις αλλά και προσέλκυση καλών ελεύθερων ποδοσφαιριστών. Π.χ. ο Βράνιες που είναι δοκιμασμένη λύση και δεν βλάπτει οικονομικώς, το συμβόλαιο και η αγορά του Οικονόμου το ίδιο έρχονται, απλώς θεωρείται αδιανόητο να δοθεί το ποσό αυτό για μη επιθετικό παίκτη. Η ΑΕΚ του Μελισσανίδη ενδεχομένως να δώσει δύο εκατομμύρια σε μία ομάδα για τον κάθε Πέτερσον. Να δώσει όμως 900 χιλιάδες ευρώ σε έναν καλό ελεύθερο ακραίο επιθετικό θεωρείται απίθανο και αυτό δημιουργεί χάσμα. Αυτό είναι ανεξάρτητο από το γήπεδο και τα έσοδα, δεν αφορά δηλαδή μόνο πολιτική λιτότητας αλλά εκτιμώ βάσιμα και αντίληψης περί των πραγμάτων. Ο χρόνος θα δείξει αν έχω πέσει διάνα.

Σε κάθε περίπτωση, μπορεί τα χούγια να μην αλλάζουν αλλά χρειάζεται μία υπέρβαση.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Εγω παντως γενικα εξακολουθω να απορω με ποστ που περιγραφουν τα πραγματα λες και εχει καποιο προγραμμα στα αγωνιστικα ο αλλος. Λες και κανει οποιαδηποτε σκεψη με οριζοντα μεγαλυτερο των 1-2 ημερων.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Το μπατζετ της ΑΕΚ δεν ειναι μικρο. Ειναι πολυ πανω απο το μ.ο. του ελληνικου πρωταθληματος. Το προβλημα εγκειται στο γεγονος οτι σαν εταιρεια, παρολο που ειναι ελευθερη βαρων, αδυνατει να παρακολουθησει τους αμεσους (αγωνιστικα) ανταγωνιστες της που επενδυουν πολλα περισσοτερα. Δεν ειπαμε να επενδυσεις οσα ο Ιβαν ή ο Βαγγελης. Αρκουν 2 εκατ. παραπανω, μιλαμε για τετοια ποσά που θα ηταν αρκετα στον κοσμο σου με δεδομενο οτι αναπτυσσεσαι στις υποδομες και χτιζεις το γηπεδο. 

Να το πω με παραδειγμα που εχω αναφερει κατ επαναληψη εδω μεσα. Με μια πραγματικα πολυ μικρη υπερβαση φετος, η ΑΕΚ θα ειχε στο ροστερ τον Ραντογια και τον Καλλερι. Μπορουσε να τους παρει και τους 2 ποδοσφαιριστες. Θα ελεγε κανεις το παραμικρο εαν η ομαδα ειχε 2 ακομη σουπερ ποδοσφαιριστες στην 11αδα; Αντε να γκρινιαζαμε για τον στοπερ και μεχρι εκει. Η διοικηση ομως θα ειχε κανει το χρεος της, τουλαχιστον να εισαι ευπαρουσιαστος στο Τσαμπιονς Λιγκ και να μην διαβαζουμε μαλακιες για "να το ευχαριστηθουμε". Να ευχαριστηθω τι; Το 0-0-6; Οχι κουκλιτσα μου.

Ο Μελισσανιδης ειναι προσκολλημενος σε μια λογικη δεκαετιας 1985/95 επειδη ξεκαθαρα εξυπηρετει το σχεδιο του αυτο. Το 99 που δεν ειχε το μαγαζι ο ιδιος, η εταιρεια τιναχτηκε στον αερα με τα αλογιστα εξοδα. Απο το 2013 εχει και το μαγαζι και το μανατζμεντ και καταλαβε οτι ολη η παπαρολογια δεκαετιων δεν μπορει να ισχυει ουτε 20%. Ειναι καπου ντροπη να συζηταμε για Μπουζουλατζιτς, Ντελετις και λοιπες δημοκρατικες δυναμεις και να εχεις και σημεια αναφορας το Μανταλο και το Σιμοες. Να ξερουμε τι λεμε.

Αναλογικα βεβαια και λογω ειδικους βαρους δεν εχει πετυχει λιγα με το Μπακακη και το Μανταλο, το θεαμα ομως και η αισθηση που σου αφηνει ειναι ενος διαρκους οβερατσιβ. Μεσα απο κακομοιριά και αυταπαρνηση, οχι μεσω επιβολης. Ο αεκτζης ειχε αναγκη την επιβολη, να παιζει καλυτερα, να ειναι ξεκαθαρα καλυτερη ομαδα. Πρωτα σε σχεση με τον Ολυμπιακο που επι 23 χρονια τον πετσιαζε και κατοπιν σε σχεση με τον εκαστοτε Παναθηναϊκο ή ΠΑΟΚ που προκυπτει.

Για ποιο λογο να θεωρησω σωστο το αγωνιστικο πλανο του Μελισσανιδη και οχι του Σπανου ας πουμε; Με πολυ λιγοτερα ο Σπανος ειναι πολυ πιο επιτυχημενος απο το Μελισσανιδη. Με το μισο μπατζετ απο σενα, σε εχει στον ποντο. Διαχρονικα πλεον, αφου εχει σταθεροποιηθει στην 5αδα του πρωταθληματος. Η διαφορα ειναι το μπραντ και το ανυπαρκτο πελατολογιο του. 

Αρα δεν τιθεται καν θεμα "δικαιωσης" στον αγωνιστικο σχεδιασμο. Η ΑΕΚ δεν εχει ουτε τα λεφτα, ουτε την τεχνογνωσια να παρουσιασει κατι ελκυστικο στο κοινο της. Δεν υπαρχει αγωνιστικο πλανο, δεν υπαρχει ενα σχεδιο ας πουμε με εναν προπονητη να διδασκει συγκεκριμενα πραγματα απο την Κ11 μεχρι το αντρικο. Αν υπηρχε εστω αυτο, θα ελεγα ΟΚ, χτιζουμε κατι για να μεινει. Αυτη τη στιγμη χτιζεις ΜΟΝΟ τα υπολοιπα και αγωνιστικα το τιποτα. Που σημαινει οτι ο επομενος θα εχει τεραστιο προβλημα να συντηρησει τα γυρω γυρω διοτι θα πρεπει να ρισκαρει πολλα για να φτιαξει ομαδα. 

Γι αυτο ειμαι απαισιοδοξος και δεν βλεπω φως στο αγωνιστικο. Διοτι οσο περνανε οι σεζον, βλεπω οτι η ομαδα δεν ξεκολλαει απο τη μετριοτητα και δεν υπαρχει η βουληση να στηριχθει εστω με ενα πλανο οπως εκανε πχ ο επισης πολυ σφιχτος Βαρδινογιαννης, ο οποιος ακολουθησε ενα σοβαρο πλανο και εφτασε μια ανασα απο τελικο Τσ.Λ. Με ενα ποδοσφαιρο πολυ διαφορετικο απο του Ολυμπιακου, αλλα με συμπαγεστατη αμυνα, τρομερη δουλεια στις ακαδημιες και "πινελιες" απο μεγαλους παικτες. 

Εσυ δεν κανεις ουτε το ενα ουτε το αλλο. Εσυ κανεις μονο πασαλειμματα. Γι αυτο συμφωνω και με το @mobster21 και με το @nikos και θεωρω οτι οσο αυτη η κατασταση δεν αλλαζει θα εισαι μοο διαττων αστερας στο αγωνιστικο.

  • Δικεφαλάκι 5
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς θα συμφωνήσω.

Και δυστυχώς θα βάλω και μια ακόμα παράμετρο.

Το μάτι.

Δεν γυαλίζει πια.

Έχεις χάσει το πάθος. Έχεις χάσει την φλόγα. Έχεις χάσει την αγωνιστική  διαφορετικότητά σου.

Χάνεσαι.

Και δώσε βίντεο από Νέα Φιλαδέλφεια. Λες και όταν μπούμε θα σηκώνουμε το ένα πρωτάθλημα μετά το άλλο με Οικονόμου, Τσόσιτς και Σβάρνα αμυντική τριάδα.

Λες και το γήπεδο θα λειτουργήσει κάτι σαν τον μαγικό ζωμό του Αστερίξ.

Τα παραμύθια δυστυχώς τελείωσαν με την πεσάδα. Έπεσε στα χέρια σου ένα πρωτάθλημα και δεν ήξερες τί να το κάνεις.

Πονάει η αλήθεια. Το ξέρω.

Link to comment
Share on other sites

Και κάτι τελευταίο.

Για εμένα το μπάτζετ δεν έχει καμία λογική να ανέβει δύο μύρια γιατί έτσι θα ερχόντουσαν Ραντόγια και Καλλέρι.

Το μπάτζετ χρειάζεται να ανέβει τόσο ώστε σύμφωνα με την ποδοσφαιρική λογική που υποτίθεται ότι διαθέτεις (χαχαχαχα!) Θα είσαι ανταγωνιστικός στο πρωτάθλημα που συμμετέχεις. 

Και δύο μύρια να ανέβεις αν ο άλλος ανέβει τριάντα, χρειάζεται να προσαρμοστείς. Είτε σε στόχους. Είτε σε αγωνιστική λογική.

Όταν ανέβεις δύο μύρια με δήθεν επιθετικό ποδόσφαιρο Ουζουνίδη, θα χάσεις και τα δύο μύρια που έβαλες.

Θέλεις υψηλό μπάτζετ, θέλεις συγκεκριμένο πλάνο, θέλεις γνώστες στις θέσεις τις κρίσιμες. 

Και από όλα αυτά αυτή την στιγμή έχεις μόνο έναν προπονητή που τον σχόλασες δέκα μέρες αφού σήκωσε πρωτάθλημα.

Μπάτζετ θέλεις τόσο όσο χρειάζεται για να χτίσεις μια ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό απέναντι στους αντιπάλους σου, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι ισορροπίες.

Και υψηλό μπάτζετ δεν σημαίνει πεταμένα λεφτά. Σημαίνει οργάνωση, σχέδιο, απόκτηση ποδοσφαιριστών με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Σημαίνει και πωλήσεις. Σημαίνει καλές σχέσεις με μάνατζερ. Σημαίνει οτιδήποτε άλλο από αυτό που σημαίνει σήμερα ΑΕΚ.

 

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Ένα ακόμα θέμα στο οποίο η ΑΕΚ είναι για τα πανηγύρια είναι η μη συσπείρωση του κόσμου της. Οι άλλοι ξεκινάνε με ενθουσιασμό, με δηλώσεις, με ξέρω γω τι... Παίζουν με μ.ο 18000 άτομα σε σεζόν που το πήραν αήττητοι και επικοινωνούν μια κατάσταση ότι είναι η Ντόρτμουντ, οι άλλοι ανακοινώνουν sold out και στο γήπεδο έχει με το ζόρι 4000 άτομα και η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον κόσμο της ως "τα μουνόπανα που έχουν βάλει στο μάτι τα λεφτά μας".

Ξεκινάς τη σεζόν μέσα στη μιζέρια και οι άλλοι είναι ήδη πρωταθλητές πριν αρχίσουν τα φιλικά. Έτσι εμείς δεν έχουμε την παραμικρή απαίτηση και θα πετάξουμε βαθμούς με την πρώτη δυσκολία αφού θα πάμε στο ματς χαλαρά, την ώρα που οι άλλοι έβγαζαν ανακοινώσεις εναντίον κάθε ομάδας που απλά δεν έκατσε να χάσει.

Γενικά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένας υποτομέας στον οποίο να είσαι καλύτερος από γαύρο και βούλγαρο. Παικτικα, αγωνιστικά, ψυχολογικά, επικοινωνιακά είσαι χειρότερος σε όλα.

Ναι ξέρω, φταίμε εμείς, φταίει και το ΚΜ, φταίει ο κόσμος γενικά. Θα το έπαιρνε ο ουζουνιδαρος με 30 βαθμούς διαφορά φέτος και το έχασε εξ' αιτίας μας

 

  • Δικεφαλάκι 3
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×