Jump to content

Δημήτρης Μελισσανίδης #2 ​​​🐅🦀🦀


Hades
 Share

Recommended Posts

6 hours ago, Bukowski said:

Στην διοικηση αναφερομαι ποιος τους γαμαει τους παιχτες;

Ενας τρωει ξυλο και ειναι σημειο αναφορας για την επομενη 20ετια.

Ρε οκ αλλά ποιος το φαγε στην Ελλάδα;

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, tan21 said:

ο μελ δεν προκειται να φυγει ετσι απλα, ουτε με μερικες δεκαδες ψωροεκατομυρια αυριο το πρωι. διοτι χρειαζεται την ΑΕΚ, περισσοτερο απο οτι αυτη αυτον.

 

Εγώ πιστεύω ότι ο μόνος λόγος που μπήκε στην ΑΕΚ πάλι είναι το γήπεδο και μόνο. Αυτό ήθελε το 05, αυτό ήθελε το 08, αυτό ήθελε το 13 και ήταν το πρώτο πράγμα που ανακοίνωσε. Θέλει να θυμούνται την Αγία Σοφια του Μελισσανίδη όπως θα θυμούνται και το Μελισσανειο Μέλαθρο που έγινε στο όνομα του πατέρα του; Θες λόγω εγωισμού; Θες γιατί ψάχνει υστεροφημία; Πάντως ο λόγος είναι αυτός, έτσι πιστεύω δηλαδή...

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

 

Quote

 

Οι Ρίζες της οικογένειας του Ζώρα Μελισσανίδη από την Τραπεζούντα

c3c2cb77cd7941ad54c6ee18876b70e8.jpg

Απόψε δεν είναι απλά ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι και η Τραπεζούντα δεν είναι απλά άλλη μια πόλη όπου η ΑΕΚ θα δώσει μια Ευρωπαϊκή μάχη - Διαβάστε την ιστορία του πατέρα του ηγέτη της ΑΕΚ, Ζώρα, και ανακαλύψτε  ότι ο ιδρυτής της Τράμπζονσπορ είχε γεννηθεί στη… Λήμνο και ήταν πρόσφυγας στην Τραπεζούντα    

 

Η ΑΕΚ δίνει σήμερα ένα από τα δυσκολότερα παιχνίδια της Ευρωπαϊκής της ιστορίας. Τίποτα δεν είναι υπέρ της. Εκτός ίσως από την πόλη που γίνεται ο αγώνας. Μια από τις πιο δικές μας πόλεις του κόσμου. Την Τραπεζούντα του Πόντου. Μια πόλη με την οποία τόσα πολλά δένουν την Ελλάδα και την Ορθοδοξία. Και βέβαια την ΑΕΚ την ισόβια πρέσβειρα των αλύτρωτων και αξέχαστων πατρίδων. Την ομάδα που όταν παίζει λέει την ιστορία της. 

Η Τραπεζούντα του Πόντου με την Παναγιά την Σουμελά, την ψυχή των Ποντίων όλου του κόσμου είναι ο τόπος όπου έχει τις ρίζες της η οικογένεια Μελισσανίδη. Η οικογένειά του Ζώρα Μελισσανίδη, πατέρα του Δημήτρη, του Ιάκωβου και της Ολγας καταγόταν από την Τραπεζούντα  και υπέστη τέσσερις φορές σκληρούς διωγμούς έως ότου φτάσει στην Ελλάδα το 1937. Την πρώτη φορά το 1850 από την Τραπεζούντα στο Λερί της Χαλδίας· τη δεύτερη το 1895 από το Λερί στο Κάρς· την τρίτη το 1918 από το Κάρς στον Καύκασο· και μετά από εκεί, το 1937 στην Ελλάδα. Εκεί που δίνει την μάχη της η ΑΕΚ για πρώτη φορά στην ιστορία της ξεκίνησαν όλα. Και μετά από περιπέτειες που θα μπορούσαν να γίνουν ταινία όπως κάθε ιστορία της προσφυγιάς ήρθε η πατρίδα, η Κοκκινιά και η εκδίκηση των ονείρων για μια οικογένεια που γνώρισε την φτώχια αλλά πέρασε στη φωτεινή πλευρά χωρίς ποτέ να ξεχάσει από που ξεκίνησε. 

Ο Ζώρας (Γιώργος) Μελισσανίδης γεννήθηκε στο Βλαδικαυκάς το 1920, σ’ ένα στρατόπεδο του τσαρικού στρατού όπου διέμεναν ως πρόσφυγες. Η ζωή ήταν σκληρή και η κατάσταση ρευστή λόγω της επανάστασης των Μπολσεβίκων.

Ανήσυχο πνεύμα, ο Ζώρας έμαθε να παίζει λύρα αλλά και κάτι άλλο που δεν θα αποτολμούσε κανένας Έλληνας. Στα 16 του χρόνια πήρε άδεια οδηγού φορτηγού αυτοκινήτου.

Με τη λύρα, παίζοντας σε γάμους και βαπτίσεις, έβγαλε τα πρώτα του χρήματα. Το 1937 η οικογένεια παίρνει την περιπόθητη άδεια και φεύγει από το Βλαδικαυκάς, μέσω Οδησσού, για την Ελλάδα. Φτάνει ατμοπλοϊκώς στον Πειραιά, στη συνέχεια πηγαίνει στη Χαλκίδα, όπου διέμεινε για λίγο, και μετά στην Κατερίνη. Τελικά η πείνα της Κατοχής την φέρνει στη Φλώρινα. Εκεί ο Ζώρας οργανώθηκε στην Εθνική Αντίσταση κατά των Γερμανών, συνελήφθη, αφέθηκε ελεύθερος και συνέχισε τη δράση του, για την οποία το επίσημο Ελληνικό Κράτος τον επιβράβευσε με αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο για την προσφορά του. Μετά την Απελευθέρωση, ως στιγματισμένος κομμουνιστής, γνώρισε τη φυλακή και την εξορία στην Τρίπολη.

Οταν απελευθερώθηκε κατέληξε στη Νίκαι όπου έφτιαξε την δική του οικογένεια. Στην Κοκκινιά όλοι γνώριζαν τη σχολή οδηγών του Ζώρα, και πολλοί οφείλουν την εκμάθηση της οδήγησης σ’ αυτόν. Εκείνο το διάστημα γνωρίζει τον μεγάλο έρωτα της ζωής του, τη Βέρα, και αποκτούν τρία παιδιά – τον Δημήτρη, την Όλγα και τον Ιάκωβο. Και σ’ όλα στα ποντιακά γλέντια δίνει το παρών με τις δύο αγάπες του, τη Βέρα και τη λύρα.Όταν έχασε τη σύντροφο της ζωής του, πούλησε το σπίτι τους και με τα χρήματα πήγε στην Παναγία Σουμελά για να χτιστεί στη μνήμη της Βέρας ένας ξενώνας. Παρά τις αντιρρήσεις της μονής και των στελεχών του ιδρύματος να μην διαθέσει ό,τι έχει και δεν έχει, ο Ζώρας επέμεινε κι έτσι το όραμά του έγινε πραγματικότητα.

Περνούσε τα καλοκαίρια στις πλαγιές του Βερμίου, στον ξενώνα που έκτισε, και τα απογεύματα γυρνούσε ένα προς ένα τα ποντιακά χωριά της Μακεδονίας, όπου γνώριζε καλλιτέχνες και απλούς ανθρώπους, συμμετείχε σε παρακάθια και αποκτούσε πολλούς φίλους.

Η ζωή του Ζώρα ήταν συνυφασμένη με τις αγαθοεργίες και την οικονομική ενίσχυση των πολιτιστικών σωματείων που στηρίζουν την παράδοση. Δεκάδες ποντιακοί σύλλογοι, σωματεία και ιδρύματα ενισχύονταν συχνά από τον Ζώρα Μελισσανίδη, με χρήματα που έπαιρνε… δανεικά από τον γιο του Δημήτρη.

Πέθανε στα σκαλιά του Ασκληπιείου Βούλας στις 14 Μαΐου του 2002, καθώς πήγαινε να τον δει ο φίλος του και σημερινός πρόεδρος της ΑΕΚ γιατρός Βαγγέλης Ασλανίδης. Στην κηδεία του στη Σουμελά, όπου ετάφη, χιλιάδες συνέρρευσαν για να του πουν το στερνό αντίο, ανάμεσα τους πολλοί που είχαν ευεργετηθεί και κλαίγανε για το χαμό του.

Πηγή βιογραφίκών στοιχείων Ζώρα: Pontosnews.gr

 

 

http://www.aek365.org/a-674649/oi-rize-th-oikogeneia-tou-zwra-melissanidh-apo-thn-trapezounta.htm

Link to comment
Share on other sites

Παλιό αλλά καλό άρθρο του Τσατάλη (2016) με αφορμή την υπόθεση Μοντανιέ που συνόψιζε από τότε τη γνωστή φιλοσοφία Μελισσανίδη.

Απλώς, αυτήν τη φορά… έγινε το κακό, που άλλες φορές είχε αποφευχθεί. Για την ακρίβεια, έχει συμβεί άλλη μια φορά, αλλά πέρασε στα ψιλά. Πέρσι το καλοκαίρι ήρθε με τις βαλίτσες του ο Αιγύπτιος αριστερός μπακ Καρίμ Χαφέζ και την άλλη μέρα το πρωί, αφού οι μάνατζέρ του έκλεισαν περίπου 24ωρο στα γραφεία της ΑΕΚ, πήρε τις βαλίτσες του και έφυγε.

Με τον Πογέτ θρίλερ, με τον Τζιμπούρ θρίλερ, με τον Γιόχανσον θρίλερ, με τον Βάργκας θρίλερ... Ακόμη και για την υπογραφή του Κρισάντους χρειάστηκαν ώρες διαπραγμάτευσης στα γραφεία.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Στην ΑΕΚ, εκτός από τη δεδομένα σφιχτή οικονομική πολιτική, υπάρχει ξεκάθαρα και η αντίληψη πως η «δουλειά θα γίνει όπως τη θέλουμε εμείς ή δεν θα γίνει καθόλου». Οι δύο παράγοντες αλληλοσυμπληρώνονται.

Μια σειρά από παίκτες, ατζέντηδες και προπονητές έχουν ανακαλύψει την τελευταία διετία στην ΑΕΚ πως πράγματα που θεωρούνται δεδομένα σε γενικές γραμμές στη διεθνή ποδοσφαιρική «πιάτσα» στην εποχή μας, με το που περνάς την πόρτα της εισόδου των γραφείων της ΠΑΕ ΑΕΚ για να ολοκληρώσεις μια συμφωνία παύουν να είναι τέτοια.

Πάει για το «100-0»

Με ξεκάθαρη τη σφραγίδα του Μελισσανίδη, η ΑΕΚ προσπαθεί από την αρχή με βάση το «100-0» υπέρ της. Στις απολαβές, στη διάρκεια των συμβολαίων και στο δικαίωμα από πλευράς της να ανανεώσει, για τις αποζημιώσεις σε περίπτωση λύσης συμβολαίου, αλλά και στις προμήθειες των μάνατζερ. Και όποιος καταφέρει έστω και το «80-20» σε βάρος του, στο τέλος νιώθει και κερδισμένος! Αν θέλει σώνει και ντε να συνεργαστεί με την ΑΕΚ βέβαια. Αλλοι θέλουν, άλλοι δεν θέλουν…

...

Ομως σε ένα σύστημα που έχει συνηθίσει να δουλεύει με συγκεκριμένο τρόπο διεθνώς, η κάθετη αντίληψη που υπάρχει σε αυτά τα ζητήματα στην ΑΕΚ δημιουργεί θέματα. Που αποτυπώνονται στη δυσκολία του να ολοκληρωθούν συμφωνίες ή οδηγούν και σε «ναυάγια» όπως με Μοντανιέ και Χαφέζ.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ειχα γραψει για κανονικο προπονητη και 2 ακριβους παικτες για να σε παρω λιγο στα σοβαρα αλλα δεν βλεπω φως.Τα λεφτα στο ταμειο.

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα λοιπόν μου είπαν πως ο διοικητικός ηγέτης στις ολιγοήμερες διακοπές του στην Φολέγανδρο επισκέφτηκε κοσμηματοπολειο.

Μαζί του λοιπόν ήταν ο σωματοφύλακας (όχι ο Ουρούκ Χάι) κ μια αλλοδαπή ανατολικού μπλοκ ρωσικής προέλευσης απείρου κάλους .

Ήταν σε μουντ σπατάλης αφού τελικά  της αγόρασε κάτι,αξίας 200€ .

Τίγρη στα τρώνε.

 

 

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έχει χεστεί απτη χαρά του που δε θα πληρώσει σημερα το τραπέζι. Η χαρά της παρέας θαναι.

  • Δικεφαλάκι 5
Link to comment
Share on other sites

Just now, Stylianopoulos said:

Έχει χεστεί απτη χαρά του που δε θα πληρώσει σημερα το τραπέζι.

???Εκεί που χαβαλεδιαζει με Τσιγκρι και Χουλτ, όλα τα λεφτά οι εκφράσεις ολων.. Τρέχα γύρευε αν βγαίνει κάποια συνεννόηση εκει ?

Σε μια άλλη με τον Ιλια, πιο σοβαρος..

Link to comment
Share on other sites

Στον Ιησού είναι σαν να λέει για τον χουλτ "ρε εσύ αυτός αργεί να βγάλει σέντρα και τον κόβουν, θέλει και ανανέωση" 

Link to comment
Share on other sites

Ο καψερός ο Κωστέ μετράει τα λεφτά του για να δει αν βγαίνει να τους κεράσει όλους .

 

069322658f75bd61f6e46ed9d1623db9_677061.

  • Δικεφαλάκι 2
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Stylianopoulos said:

Ο καψερός ο Κωστέ μετράει τα λεφτά του για να δει αν βγαίνει να τους κεράσει όλους .

 

069322658f75bd61f6e46ed9d1623db9_677061.

Βρηκε τσαμπα ο τιγρη ποιος ξερει τι θα παρήγγειλε...θα χει παρει και ταπερ μαζι του...και ο κακομοιρης ο κωστε θα παιρνει και το βασικο πυ να βγει... βλεπω να τσονταρουν και οι παικτες στο τελος....

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, Stylianopoulos said:

Ο καψερός ο Κωστέ μετράει τα λεφτά του για να δει αν βγαίνει να τους κεράσει όλους .

 

069322658f75bd61f6e46ed9d1623db9_677061.

Και την αμέσως επόμενη στιγμή πετάγεται ο τίγρης και λέει ότι είναι όλα πληρωμένα... 

Link to comment
Share on other sites

31 minutes ago, George_D said:

Και την αμέσως επόμενη στιγμή πετάγεται ο τίγρης και λέει ότι είναι όλα πληρωμένα... 

Ego apli pisteuo oti o tigrhs phge gt kernaei o pater... 

 

Tigrhs < ton dagosame k ton koste>... 

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Τίποτα δεν θα πληρώσει ο πάτερ.

Το μαγαζι είναι το Zambri στην Κηφισιά συνιδιοκτησίας Αλεξόπουλου.

Για να μαθαίνετε και 2 πραγματα εδώ, μόνο στο ΚΜ κύριοι.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, nikos said:

Τίποτα δεν θα πληρώσει ο πάτερ.

Το μαγαζι είναι το Zambri στην Κηφισιά συνιδιοκτησίας Αλεξόπουλου.

Για να μαθαίνετε και 2 πραγματα εδώ, μόνο στο ΚΜ κύριοι.

Πλαί στο Μελισσανίδη, ο κόουτς έμαθε κι αυτός πως να μη βάζει το χέρι στην τσέπη φαίνεται...

Link to comment
Share on other sites

23 minutes ago, nikos said:

Τίποτα δεν θα πληρώσει ο πάτερ.

Το μαγαζι είναι το Zambri στην Κηφισιά συνιδιοκτησίας Αλεξόπουλου.

Για να μαθαίνετε και 2 πραγματα εδώ, μόνο στο ΚΜ κύριοι.

και στο sportstriunfo

Link to comment
Share on other sites

Στη φωτό λέει στο Χουλτ, έλα στον παππού κ ταυτόχρονα στον Ιησού ,πως είσαι έτσι άι κουρεψου.

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Stylianopoulos said:

Ο καψερός ο Κωστέ μετράει τα λεφτά του για να δει αν βγαίνει να τους κεράσει όλους .

 

069322658f75bd61f6e46ed9d1623db9_677061.

Ο Γιουγκοσλαβος απο την αλλη δες πως "κοβει" το ματι του μολις μυριστει πορτοφολι...

  • Δικεφαλάκι 2
Link to comment
Share on other sites

  • nikos pinned this topic
  • George_D unpinned this topic
  • George_D locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×