Jump to content

ΑΕΚ- Πόλο Γυναικών 2019-20


Recommended Posts

woman_warer_polo-1.jpg?resize=650%2C432&

Ανακοίνωση δημιουργίας τμήματος γυναικείας υδατοσφαίρισης

Η ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα και αθλήματα αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της διοίκησης του Συλλόγου. Σε αυτό το πλαίσιο, με υπερηφάνεια η ΑΕΚ ανακοινώνει την δημιουργία τμήματος γυναικείας υδατοσφαίρισης. Δύο χρόνια μετά την δημιουργία ανδρικού τμήματος, με την ίδια επιτυχημένη συνταγή, ο “Δικέφαλος” θα βρίσκεται στις πισίνες και με γυναικείο τμήμα.

Σε ένα άθλημα που η χώρα μας έχει γνωρίσει τεράστιες επιτυχίες σε παγκόσμιο επιπεδο, μέσω των εθνικών μας ομάδων τόσο σε γυναικείο επίπεδο όσο και σε επίπεδο ακαδημιών, δεν θα μπορούσε να λείπει η “κιτρινόμαυρη” σημαία και συνεισφορά.

Η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης θα ξεκινήσει τις προσπάθειές της στην Α2 Εθνική Κατηγορία, από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Προπονητής του τμήματος αναλαμβάνει ο Δημήτρης Κρητικός, ο οποίος μετά από χρόνια επιτυχημένης πορείας σε ανδρικό επίπεδο και επίπεδο ακαδημιών, στρέφεται στην γυναικεία υδατοσφαρίση. Ο Δημήτρης Κρητικός έχει προπονήσει με επιτυχία τις ακαδημίες του Πανιωνίου και του Εθνικού, κατακτώντας Πρωταθλήματα σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, ενώ έχει κατακτήσει Πρωταθλήματα και ανόδους από την Α2 στην Α1 Ανδρών με την Γλυφάδα, τον Εθνικό και το Αργοστόλι, ομάδες με τις οποίες στάθηκε και στην Α1. Τα τελευταία 7 χρόνια βρισκόταν στον πάγκο της ανδρικής ομάδας του Ιωνικού.

Έφορος του τμήματος αναλαμβάνει ο Πάνος Μιχαλόπουλος, νυν έφορος και της ανδρικής ομάδας, ενώ υπεύθυνος ακαδημιών θα είναι ο Πέτρος Δεβερίκος, νυν υπεύθυνος ακαδημιών και του ανδρικού τμήματος.

Η ΑΕΚ παράλληλα, καλεί όλους όσους επιθυμούν να εγγραφούν στις ακαδημίες του “Δικεφάλου”, που θα υπάρχουν στα βόρεια (ΟΑΚΑ), αλλά και στα νότια προάστια, και να γνωρίσουν το άθλημα από τους κορυφαίους του είδους.
Οι εγγραφές των αγοριών έχουν αρχίσει και από σήμερα (06/08) αρχίζουν και οι εγγραφές των κοριτσιών.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Τηλέφωνα: 2102584582 (Γραφεία ΑΕΚ)
6972353505 (Πόπη Ζωχίου – Προπονήτρια Ακαδημιών ΟΑΚΑ)
6984965556 (Πέτρος Δεβερίκος – Υπεύθυνος Ακαδημιών)
Mail: waterpoloacademy@aek.gr.

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας, Δημήτρης Κρητικός, δήλωσε στο aek.gr: “Είναι μία πρόκληση για μένα η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της γυναικείας ομάδας πόλο της ΑΕΚ. Αλλάζω ρότα, καθώς μέχρι τώρα ήμουν στον πάγκο ανδρικών ομάδων και ακαδημιών. Νιώθω υπερήφανος που θα εκπροσωπώ μία τόσο μεγάλη ομάδα, με τόσο μεγάλη δυναμική. Μπαίνω σε μία οικογένεια που είναι ενωμένη σαν μία γροθιά. Εύχομαι να έχουμε υγεία και τύχη και να πορευτούμε βήμα-βήμα για να πετύχουμε τους στόχους μας. Με οδηγό την ταπεινότητα και με βάση τις ακαδημίες που αποτελούν το μέλλον, κοιτάμε ψηλά. Δεν θέλουμε να είμαστε φωτοβολίδα, αλλά μία οργανωμέη ομάδα που βήμα-βήμα θα φτάσει ψηλά“.

Ο έφορος του τμήματος, Πάνος Μιχαλόπουλος, με τη σειρά του σχολίασε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου: “Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε τη δημιουργία γυναικείου τμήματος υδατοσφαίρισης για πρώτη φορά στην ιστορία του Συλλόγου. Η ομάδα θα αποτελείται από έμπειρες και νέες παίκτριες και θα συμμετάσχει στην Α2 Εθνική Κατηγορία με στόχο την άμεση άνοδο στην Α1. Και στο γυναικείο τμήμα δεν κοιτάμε να δημιουργήσουμε ομάδες με άλλα ΑΦΜ και να κυνηγήσουμε ανόδους που δεν μας αξίζουν. Το σημαντικότερο είναι, όμως, η δημιουργία των ακαδημιών και των αγωνιστικών τμημάτων για τα νεαρά κορίτσια τα οποία επιθυμούν να ενταχθούν στις τάξεις της ΑΕΚ φορώντας το “κιτρινόμαυρο” σκουφί με τον Δικέφαλο. Συνεχίζουμε ως τμήμα να δημιουργούμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, ώστε η ΑΕΚ να πρωταγωνιστεί αθλητικά και πρωταθληματικά και στον υγρό στίβο“.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Αλέξης Αλεξίου, τόνισε στο aek.gr:”Η διοίκηση της ΑΕΚ, πιστή στις δεσμεύσεις της και στην πολιτική της, συνεχίζει έμπρακτα την ανάπτυξη του Σωματείου με τη σύσταση της γυναικείας ομάδας πόλο. Η ΑΕΚ, αντίθετα με όσα εγκάθετοι κύκλοι παραπληροφορούν, ιδρύει τμήματα, αναπτύσσει αθλήματα και συστήνει ομάδες, βασισμένη αποκλειστικά στις δικές της δυνάμεις και στη δουλειά της. Καλωσορίζουμε την ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών και καλούμε τον κόσμο να αγκαλιάσει τα κορίτσια μας και να σταθεί αρωγός στις προσπάθειές τους στις πισίνες“.

Ο Γενικός Αρχηγός του Συλλόγου, κ. Νίκος Δευτεραίος, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου: “Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτήν την εξέλιξη, αφού καταφέραμε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να υλοποιήσουμε το όραμα του Πάνου Μιχαλόπουλου και του Γιώργου Κιρμιζόγλου και να είναι έτοιμη και η ομάδα γυναικών πόλο της ΑΕΚ. Θέλω να τονίσω ότι είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ως μέλος της Διοίκησης της ΑΕΚ, βλέπουμε το Σωματείο μας να ανθίζει και να αναπτύσσεται πάνω σε στέρεες βάσεις, αλλά είμαστε και πολύ ευτυχείς όλοι στη Διοίκηση της ΑΕΚ που περικλειόμαστε από ανθρώπους όπως ο Πάνος και ο Γιώργος. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Μετά το γυναικείο ποδόσφαιρο σάλας, δημιουργούμε το γυναικείο πόλο και σύντομα θα είναι ολοκληρωμένη και η πρώτη επίσημη ομάδα γυναικών στο άθλημα του ράγκμπι. Και δεν σταματάμε εκεί. Σύντομα θα έχουμε και νέες ανακοινώσεις για την έναρξη της λειτουργίας και άλλων τμημάτων που έχουμε εξαγγείλει“.

Link to comment
Share on other sites

Άλλη μια σημαντική μεταγραφή πραγματοποίησε η ομάδα πόλο της ΑΕΚ.

Η Ένωση μετά την απόκτηση της Αμαλίας Πατέρου, πρόσθεσε στο δυναμικό της την 23χρονη Ελένη Κανάκη, που έχει ένα ισχυρό βιογραφικό, αφού έχει αγωνιστεί σε Ολυμπιακό, Ιωνικό, Ηλυσιακό, ΠΑΟΚ και Εθνικό Πειραιώς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής:

«Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την Ελένη Κανάκη. Η 23χρονη (19/06/1996)  ύψους 1,63 μ., υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και εντάσσεται στο δυναμικό της γυναικείας ομάδας υδατοσφαίρισης.

Η Ελένη Κανάκη ξεκίνησε την καριέρα της από τον Εθνικό Πειραιώς, ενώ έχει αγωνιστεί ακόμα σε Ολυμπιακό, Ιωνικό, Ηλυσιακό και ΠΑΟΚ.

Μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας, η Ελένη Κανάκη δήλωσε στο aek.gr: «Είμαι πολύ χαρούμενη που ανήκω σε μια τόσο ιστορική ομάδα, όπως η ΑΕΚ. Θα προσπαθήσω και εγώ με τη σειρά μου να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις για να πετύχουμε το στόχο της ανόδου. Ευχαριστώ πολύ τον προπονητή και τους ανθρώπους της ομάδας για την εμπιστοσύνη τους και εύχομαι υγεία και επιτυχίες σε όλη την ομάδα».

 

%CE%95%CE%9B%CE%95%CE%9D%CE%97-%CE%9A%CE

Link to comment
Share on other sites

%CE%9A%CE%A9%CE%9D%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%

Έναρξη συνεργασίας με την Κωνσταντίνα Καράβου

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την Κωνσταντίνα Καράβου. Η 23χρονη (23/02/1996) αμυντικός ύψους 1,73 μ., υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και εντάσσεται στο δυναμικό της γυναικείας ομάδας υδατοσφαίρισης.

Η Κωνσταντίνα Καράβου ξεκίνησε την καριέρα της από τον ΑΝΟ Γλυφάδας και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Ηλιούπολη και Μίλωνα, ενώ από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα φορά το “κιτρινόμαυρο” σκουφάκι.

Μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας η Κωνσταντίνα Καράβου δήλωσε στο aek.gr: “Ευχαριστώ τη διοίκηση της ΑΕΚ και τον προπονητή κ. Κρητικό που με επέλεξαν να γίνω μέλος της οικογένειας της ΑΕΚ. Ελπίζω να φανώ αντάξια των προσδοκιών τους και να μπορέσουμε όλες μαζί να ανεβάσουμε την ομάδα σύντομα στην Α1“.

Κωνσταντίνα, καλωσήρθες στην οικογένεια της ΑΕΚ!

 

%CE%93%CE%95%CE%A9%CE%A1%CE%93%CE%99%CE%

Έναρξη συνεργασίας με την Γεωργία Ασκερίδου

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την Γεωργία Ασκερίδου. Η 18χρονη (31/05/2001) περιφερειακός ύψους 1,66 μ., υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και εντάσσεται στο δυναμικό της γυναικείας ομάδας υδατροσφαίρισης.

Η Γεωργία Ασκερίδου ξεκίνησε την καριέρα της από τον Πανιώνιο. Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για τον ΝΟ Βουλιαγμένης όπου παρέμεινε για 3 χρόνια, ενώ την περασμένη αγωνιστική περίοδο φόρεσε το σκουφάκι του Μίλωνα.

Μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας, η Γεωργία Ασκερίδου δήλωσε στο aek.gr: “Είναι τιμή μου που επιλέχθηκα να είμαι μια παίκτρια μιας τόσο μεγάλης και ιστορικής ομαδας οπως η ΑΕΚ. Στόχος μου είναι μαζί με τις συμπαίκτριες μου να ανεβάσουμε την ΑΕΚ στην Α1, στην θεση που αξιζει να βρίσκεται μια τόσο αξιόλογη ομαδα. Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση της ΑΕΚ και τον κόουτς Κρητικό για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου και θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να φανώ αντάξια των προσδοκιών τους“.

Γεωργία, καλωσήρθες στην οικογένεια της ΑΕΚ!

Link to comment
Share on other sites

%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%

Έναρξη συνεργασίας με την Κατερίνα Παυλή

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την Κατερίνα Παυλή. Η 22χρονη (02/09/1996) περιφερειακός ύψους 1,64 μ., υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και εντάσσεται στο δυναμικό της γυναικείας ομάδας υδατοσφαίρισης.

Η Κατερίνα Παυλή ξεκίνησε την καριέρα της από τις ακαδημίες του Πανιωνίου όπου κατέκτησε μετάλλια σε όλα τα ηλικιακά πρωταθλήματα. Με την ομάδα της Νέας Σμύρνης αγωνίστηκε στην Α1, πριν πάρει μεταγραφή για την Βουλιαγμένη για να επιστρέψει στους “κυανέρυθρους”. Το 2017 μετακόμισε στον Μίλωνα όπου αγωνίστηκε τα τελευταία δύο χρόνια.

Μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας η Κατερίνα Παυλή δήλωσε στo aek.gr: “Ευχαριστώ πολύ όλη τη διοίκηση της ΑΕΚ και τον προπονητή της ομάδας κ. Κρητικό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν επιλέγοντας με για τη στελέχωση της ομάδας. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό ώστε να φανώ αντάξια των προσδοκιών και μαζί με τα υπόλοιπα κορίτσια να οδηγήσουμε την ομάδα στην Α1“.

Κατερίνα, καλωσήρθες στην οικογένεια της ΑΕΚ!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
%CE%95%CE%9B%CE%95%CE%A5%CE%98%CE%95%CE%

Έναρξη συνεργασίας με την Ελευθερία Μπακομήτρου

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την Ελευθερία Μπακομήτρου. Η 20χρονη (11/09/1998) περειφερειακός ύψους 1.60 μ., υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και εντάσσεται στο δυναμικό της γυναικείας ομάδας υδατοσφαίρισης.

Η Ελευθερία Μπακομήτρου αγωνιζόταν από το ξεκίνημα της καριέρας της στον Πανιώνιο, ενώ τα τελευταία χρόνια αποτέλεσε αρχηγός των “κυανέρυθρων” κατακτώντας την περασμένη αγωνιστική περίοδο το Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας.

https://www.aek.gr/enarxi-synergasias-me-tin-eleytheria-mpakomitroy/

 

%CE%9C%CE%91%CE%A1%CE%9A%CE%95%CE%9B%CE%

Έναρξη συνεργασίας με την Μαρκέλα Παντελίδη

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την Μαρκέλα Παντελίδη. Η 27χρονη (02/01/1992) περιφερειακός ύψους 1,65 μ., υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και εντάσσεται στο δυναμικό της γυναικείας ομάδας υδατοσφαίρισης.

Η Μαρκέλα Παντελίδη έχει αγωνιστεί στο ΝΟ Βουλιαγμένης, τον Εθνικό Πειραιώς, τον Νηρέα Χαλανδρίου και τον Τρίτωνα.

https://www.aek.gr/enarxi-synergasias-me-tin-markela-pantelidi/

Link to comment
Share on other sites

%CE%94%CE%95%CE%A3%CE%A0%CE%9F%CE%99%CE%

Έναρξη συνεργασίας με την Δέσποινα Ποδαρά

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την Δέσποινα Ποδαρά. Η 18/11/2000 18χρονη (18/11/2000) φουνταριστος ύψους 1,80 μ., υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και εντάσσεται στο δυναμικό της γυναικείας ομάδας βόλεϊ.

Η Δέσποινα Ποδαρά αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού, κατακτώντας το Πρωτάθλημα Ελλάδος στις κορασίδες το 2015, ενώ από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα φορά το “κιτρινόμαυρο” σκουφάκι.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
%CE%9A%CE%9F%CE%A1%CE%9D%CE%97%CE%9B%CE%

Έναρξη συνεργασίας με την Κορνηλία Κώτσου

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την Κορνηλία Κώτσου. Η 20χρονη (24/04/1999) τερματοφύλακας ύψους 1,73 μ., υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και εντάσσεται στο δυναμικό της γυναικείας ομάδας υδατοσφαίρισης.

Η Κορνηλία Κώτσου ξεκίνησε την καριέρα της από τον ΓΣ Ηλιούπολης και στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Τρίτωνα Αμαρουσίου. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο φόρεσε το σκουφάκι του Μίλωνα.

Link to comment
Share on other sites

%CE%9C%CE%91%CE%A1%CE%99%CE%91-%CE%A4%CE

Έναρξη συνεργασίας με την Μαρία Τσουρή

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την Μαρία Τσουρή. Η 33χρονη (25/05/1986) τερματοφύλακας ύψους 1,68 μ., υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας και εντάσσεται στο δυναμικό της γυναικείας ομάδας υδατοσφαίρισης.

Η Μαρία Τσουρή αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης, καθώς για χρόνια αποτέλεσε τη βασική τερματοφύλακα της Εθνικής Ελλάδος με την οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κίρισι (2005), το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Σαν Ντιέγκο (2010) και το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ (2010). Παράλληλα, ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε την 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο (2008).

Σε επίπεδο Συλλόγων, μεταξύ άλλων, έχει αγωνιστεί σε Χίο, Βουλιαγμένη, Γλυφάδα, Εθνικό Πειραιώς και Ολυμπιακό. Το παλμαρέ της κοσμούν 1 LEN Trophy και 3 Πρωταθλήματα Ελλάδος.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
70651443_950219748672699_383035122441099

Έναρξη συνεργασίας με την Μαρία Μπαλωμενάκη

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την Μαρία Μπαλωμενάκη. Η 36χρονη (14/05/1983) αμυντικός ύψους 1,71 μ., υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και εντάσσεται στο δυναμικό της γυναικείας ομάδας πόλο.

Η Μαρία Μπαλωμενάκη ξεκίνησε την καριέρα της από τα Χανιά, ενώ από το 2001 έως το 2013 αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό. Το παλμαρέ της κοσμούν 2 Πρωταθλήματα Ελλάδος και 2 χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, το 2001 στο Μάντσεστερ με την Εθνική Νεανίδων και το 2002 στο Λούλε της Πορτογαλίας με την Εθνική Νέων Γυναικών.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
WATERPOLO-mav.jpg?resize=650%2C432&ssl=1

Έναρξη συνεργασίας με την Βασιλεία Μαυρέλου

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την Βασιλεία Μαυρέλου. Η 34χρονη (23/02/1985) περιφερειακός ύψους 1,65 μ., υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και εντάσσεται στο δυναμικό της γυναικείας ομάδας πόλο.

Η Βασιλεία Μαυρέλου αποτελεί μία από τις κορυφαίες αθλήτριες του ελληνικού πόλο, έχοντας αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Ολυμπιακό, ΝΟ Ρεθύμνου, Νηρέα Χαλανδρίου, Τρίτωνα Αμαρουσίων και Εθνικό Πειραιώς στην Α1 Εθνική Κατηγορία. Το παλμαρέ της κοσμούν 2 Πρωταθλήματα Ελλάδος, 2 ασημένια μετάλλια στο LEN Trophy (σε 3 συμμετοχές σε Final Four) και 1 χάλκινο μετάλλιο στο Champions Cup (σε 2 συμμετοχές σε Final Four).

Παράλληλα, τίμησε τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος σε επίπεδο Νεανίδων, Νέων Γυναικών και Γυναικών από το 2001 έως το 2010, κατακτώντας 1 χρυσό μετάλλιο σε World League Γυναικών (Κίρισι 2005), 1 χάλκινο μετάλλιο σε World League Γυναικών (Σαν Ντιέγκο, 2010), 1 χρυσό μετάλλιο σε Πανευρωπαϊκό Νέων Γυναικών (Λουλέ, 2002), 1 ασημένιο μετάλλιο σε Πανευρωπαϊκό Νέων Γυναικών (Μπάρι, 2004) και 1 χρυσό μετάλλιο σε Πανευρωπαϊκό Νεανίδων (Μάντσεστερ, 2001).

Link to comment
Share on other sites

WATERPOLO-%CE%9A%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%A7

Έναρξη συνεργασίας με την Βένια Καραχριστοδούλου

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με Βένια Καραχριστοδούλου. Η 15χρονη (04/12/2004) φουνταριστή ύψους 1,63 μ, υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους και εντάσσεται στο δυναμικό της γυναικείας ομάδας πόλο.

Η Βένια Καραχριστοδούλου, παρά το μικρό της ηλικίας της, έχει αρκετές εμπειρίες στις Εθνικές Κατηγορίες, καθώς από το 2015 έως το 2018 αγωνίστηκε στην Α2 με την ομάδα του Ιωνικού, ενώ την περασμένη αγωνιστική περίοδο φόρεσε το σκουφάκι του ΑΝΟΓ, έχοντας θέση στο ρόστερ της γυναικείας ομάδας, που κατέκτησε την 4η θέση στην Α1 κατηγορία. Παράλληλα, αγωνίστηκε και στις Νεάνιδες της ομάδας της Γλυφάδας κατακτώντας την 6η θέση.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
stratidaki-aek-waterpolo-ginaikes-gynaik

Έναρξη συνερασίας με την Κική Στρατιδάκη

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την Κική Στρατιδάκη. H 23χρονη (07/06/1996) φουνταριστή ύψους 1,71 μ., υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και εντάχθηκε στο δυναμικό της γυναικείας ομάδας πόλο.

Η Κική Στρατιδάκη ξεκίνησε την καριέρα τηςς από τη Χίο, ενώ στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για τον Τρίτωνα Αμαρουσίου. Με την ομάδα του Αμαρουσίου κατέκτησε το βραβείο Rookie of the Year της σεζόν 2014-15 στην Α1. Το 2017 πήρε μεταγραφή για το Ρέθυμνο, όπου αγωνίστηκε τις δύο τελευταίες χρονιές με ιδιαίτερη επιτυχία στην Α1 Εθνική Κατηγορία.

https://www.aek.gr/enarxi-synerasias-me-tin-kiki-stratidaki/

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Έμαθαν αντιπάλους οι Γυναίκες

Στην πρώτη της κλήρωση συμμετείχε γυναικεία ομάδα πόλο του Συλλόγου που θα αγωνιστεί στη Β’ Κατηγορία (πρώην Α2) στην παρθενική της εμφάνιση στην ελληνική υδατοσφαίριση.

Η ΑΕΚ κληρώθηκε στον όμιλο Αττικής και θα αντιμετωπίσει τους: ΥΣ Ρόδος, ΝΟ Χίου, Ιωνικό Νίκαιας και ΓΣ Ηιλιούπολης, ενώ σχηματίστηκαν ακόμα όμιλοι Θεσσαλονίκης (5 ομάδες), Βόλου (4 ομάδες) και Κρήτης (4 ομάδες).

Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στην Τελική Φάση (Final ? που θα διεξαχθεί στις 10-12/07.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Β’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Α ΦΑΣΗ Α ΓΥΡΟΣ «2020»

Σε εκτέλεση των προκηρυχθέντων απο την Γενική Προκήρυξη Πρωταθλημάτων Υδατοσφαίρισης της ΚΟΕ για την αγωνιστική περίοδο «2020» με αριθμ.πρωτ: 4352/ 18.09.2019, προκηρύσσουμε τους αγώνες του Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Β’ Εθνικής κατηγορίας Γυναικών «2020» σύμφωνα με τα παρακάτω:


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

1. ΟΜ. ΑΘΗΝΑΣ
ΥΣ ΡΟΔΟΥ
ΑΕΚ
ΝΟ ΧΙΟΥ
ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΟ
ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

2. ΟΜ. ΘΕΣ/ΚΗΣ
ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΑΠΣ ΟΞΥΓΟΝΟ
ΑΣ ΑΡΗΣ
ΜΓΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ
ΠΑΟΚ

3. ΟΜ. ΒΟΛΟΥ
ΔΙΩΝΗ
ΝΕ ΛΑΜΙΑΣ
ΟΕΑ/ΝΑΒ
ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ

4. ΟΜ. ΑΤΤΙΚΗΣ
ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ
ΟΦΗ
ΤΡΙΤΩΝ ΑΟ ΑΜΑΡ.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΑΟ


Το Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας Γυναικών για το έτος «2020» θα διεξαχθεί σε δύο (2) φάσεις.
Α’ ΦΑΣΗ Α’ ΓΥΡΟΣ 06 - 08 / 03 / 2020
Α’ ΦΑΣΗ Β’ ΓΥΡΟΣ 08 - 10 / 05 / 2020
ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ 10 - 12 / 07 / 2020


Α’ ΦΑΣΗ
Στους εντός των ομίλων αγώνες, ισχύει η ισοπαλία. Μετά το τέλος της Α’ Φάσης, προκρίνονται στην Τελική Φάση δύο (2) ομάδες από όλους τους ομίλους.
Σύνολο: οκτώ (8) ομάδες.

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ
Στην Τελική Φάση σχηματίζονται δύο (2) όμιλοι των τεσσάρων (4) ομάδων.
Σύνολο οκτώ (8) ομάδες. με το σύστημα POOL (ένας εναντίον όλων) ισχύει η Ισοπαλία.
Η κλήρωση για την Τελική Φάση, θα διεξαχθεί την Τετάρτη 20/05/2020 και ώρα: 11:00
στα γραφεία της ΚΟΕ.
Μετά το τέλος των αγώνων της Τελικής Φάσης, οι δυο (2) πρώτες ομάδες ανέρχονται στην Α1
κατηγορία Γυναικών για το έτος «2020- 2021».

 

ΕΔΩ ολη η προκήρυξη

Link to comment
Share on other sites

1. ΟΜΙΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ- ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

1η αγωνιστική Παρασκευή 06/03/2020
ΩΡΑ: 20:45 ΝΟ ΧΙΟΥ - ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΟ
ΩΡΑ: 21:45 Α.Ε.Κ. - ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

2η αγωνιστική Σάββατο 07/03/2020
ΩΡΑ: 12:45 ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΝΟ ΧΙΟΥ
ΩΡΑ: 13:45 ΥΣ ΡΟΔΟΥ - Α.Ε.Κ.

3η αγωνιστική Σάββατο 07/03/2020
ΩΡΑ: 20:45 ΝΟ ΧΙΟΥ - ΥΣ ΡΟΔΟΥ
ΩΡΑ: 21:45 ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΑΟ - ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ


1. ΟΜΙΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ- ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

4η αγωνιστική Κυριακή 08/03/2020
ΩΡΑ: 10:00 ΥΣ ΡΟΔΟΥ - ΑΟ ΙΩΝΙΚΟΣ
ΩΡΑ: 11:00 Α.Ε.Κ. - ΝΟ ΧΙΟΥ

5η αγωνιστική Κυριακή 08/03/2020
ΩΡΑ: 17:00 ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΥΣ ΡΟΔΟΥ
ΩΡΑ: 18:00 ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΟ - Α.Ε.Κ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ιστορικό ξεκίνημα για το γυναικείο πόλο!

Ένα ακόμα χρυσό κεφάλαιο στην ιστορία της ΑΕΚ θα ξεκινήσει να γράφεται από αύριο (06/03), καθώς το νεοσύστατο γυναικείο τμήμα πόλο μέσα στο επόμενο τριήμερο θα δώσει τους πρώτους επίσημους αγώνες του. Η “Ένωση” ξεκινάει τις επίσημες υποχρεώσεις της από τη Β’ Εθνική Κατηγορία (πρώην Α2) και θα αντιμετωπίσει στον Όμιλο Αττικής την Ηλιούπολη, την Ρόδο, τη Χίο και τον Ιωνικό με στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι “κιτρινόμαυρες” θα αγωνιστούν στο κολυμβητήριο της Νίκαιας την Παρασκευή (06/03) και το Σάββατο (07/03), ενώ την Κυριακή θα ολοκληρώσουν τις προσπάθειές τους στον Α’ Γύρο της Α’ Φάσης στο κολυμβητήριο της Ηλιούπολης. Ο Β’ Γύρος θα διεξαχθεί το τριήμερο 08-10/05/2020 και την πρόκριση για το Final 8 κατακτούν οι 2 πρώτοι του κάθε ομίλου (4 όμιλοι).

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Δημήτρης Κρητικός, έχοντας την απόλυτη στήριξη της διοίκησης του Συλλόγου, δημιούργησε ένα πλήρες ρόστερ με έμπειρες και νέες αθλήτριες. Παράλληλα, οι Νέες Γυναίκες θα ενισχύουν κατά διαστήματα και τη γυναικεία ομάδα, με στόχο την καθιέρωση και αθλητριών μικρών σε ηλικία στην μεγάλη ομάδα.

Το ρόστερ της ΑΕΚ αποτελείται από τις:
Μαρία Τσουρή – Τερματοφύλακας
Κορνηλία Κώτσου – Τερματοφύλακας
Αναστασία Παπασηφάκη – Τερματοφύλακας
Κωνσταντίνα Τζιρέκα – Τερματοφύλακας
Αμαλία Πάτερου – Αμυντικός
Μαρία Μπαλωμενάκη – Αμυντικός
Κωνσταντίνα Καράβου – Αμυντικός
Χριστίνα Δημητροκάλη – Αμυντικός
Ουρανία Κωνσταντά – Περιφεριακός
Βάσω Μαυρέλου – Περιφεριακός
Γεωργία Ασκερίδου – Περιφεριακός
Μαρκέλα Παντελίδη – Περιφεριακός
Κατερίνα Παυλή – Περιφεριακός
Ελένη Κανάκη – Περιφεριακός
Ελευθερία Μπακομήτρου – Περιφεριακός
Βένια Καραχριστοδούλου – Περιφεριακός
Ισιδώρα Τζουβέλη – Περιφεριακός
Βενετία Αηδονοπούλου – Περιφεριακός
Ζωή Παναρέτου – Περιφεριακός
Δέσποινα Φλώρου – Περιφεριακός
Ελένη Τζίνα – Περιφεριακός
Ουρανία Λαζάρου – Περιφεριακός
Ειρήνη Τσόπελα – Περιφεριακός
Ελένη Δρένιου – Περιφεριακός
Κυράνη Βλάχου – Περιφεριακός
Κική Στρατιδάκη – Φουνταριστή
Ελένη Γρηγοριάδη – Φουνταριστή

Ο Δημήτρης Κρητικός επέλεξε στην αποστολή του “Δικεφάλου” τις: Τσουρή, Κώτσου, Παπασηφάκη, Πάτερου, Μπαλωμενάκη, Καράβου, Κωνσταντά, Μαυρέλου, Ασκερίδου, Παντελίδη, Παυλή, Κανάκη, Μπακομήτρου, Καραχριστοδούλου, Τζουβέλη, Αηδονοπούλου, Παναρέτου, Φλώρου, Τζίνα, Λαζάρου, Στρατιδάκη, Γρηγοριάδη.

Ο προπονητής της “Ένωσης” δήλωσε στο aek.gr για την πρεμιέρα της ΑΕΚ: “Είναι μία μεγάλη και σημαντική στιγμή η πρώτη επίσημη συμμετοχή της ΑΕΚ στη γυναικεία υδατοσφαίριση. Δε χρειάζεται να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, στόχος μας είναι μία αξιοπρεπής πορεία και η κατάκτηση της ανόδου, όπως αρμόζει στην ΑΕΚ. Έχουμε δημιουργήσει μία πολύ καλή ομάδα, ανταγωνιστική, η οποία θα κάνει τη δική της προσπάθεια σε ένα επίπονο πρωτάθλημα. Δε θέλουμε να λέμε πολλά λόγια. Εύχομαι υγεία σε όλες τις ομάδες για μία αγωνιστική σεζόν χωρίς τραυματισμούς. Τέλος, όπως όλα τα τμήματα της ΑΕΚ, έτσι και εμείς έχουμε ανάγκη τον κόσμο της ομάδας. Καλούμε τους φιλάθλους μας, να μας στηρίξουν και να αποτελέσουν τον έξτρα παίκτη για εμάς“.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Παρασκευή 06/03/2020

21:45 ΑΕΚ – ΓΣ Ηλιούπολης (Κολυμβητήριο Νίκαιας-1η αγωνιστική)

Σάββατο 07/03/2020

13:45 ΥΣ Ρόδου – ΑΕΚ (Κολυμβητήριο Νίκαιας-2η αγωνιστική)

Κυριακή 08/03/2020

11:00 ΑΕΚ – ΝΟ Χίου (Κολυμβητήριο Ηλιούπολης-4η αγωνιστική)

18:00 Ιωνικός ΑΟ – ΑΕΚ (Κολυμβητήριο Ηλιούπολης-5η αγωνιστική)

Link to comment
Share on other sites

Πόλο: Ιστορική νίκη στην πρεμιέρα της γυναικείας ομάδας της ΑΕΚ

Τα κορίτσια πόλο της ΑΕΚ κέρδισαν την Ηλιούπολη στο παρθενικό τους παιχνίδι

Ιστορική πρεμιέρα και νίκη για τη γυναικεία ομάδα πόλο της ΑΕΚ. Τα κορίτσια του Αετού επικράτησαν το βράδυ της Παρασκευής με 18-4 της Ηλιούπολης, στο κολυμβητήριο Νίκαιας, ξεκινώντας με το… δεξί τις επίσημες υποχρεώσεις τους στη Β’ Εθνική Κατηγορία (πρώην Α2) και στον Όμιλο Αττικής. Η ΑΕΚ είναι στον ίδιο όμιλο με Ηλιούπολη (την οποία κέρδισε), Χίο και Ιωνικό και έχει ως στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση. Υπάρχουν άλλα δυο ματς το Σάββατο στη Νίκαια (7/3) και την Κυριακή (8/3) στην Ηλιούπολη, ολοκληρώνοντας τον πρώτο γύρο. Ο Β’  γύρος θα διεξαχθεί το τριήμερο 8-10/5 και την πρόκριση για το φάιναλ 8 κατακτούν οι δυο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου από τους τέσσερις.  

Link to comment
Share on other sites

Και ριγέ μαγιό βλεπω :)

 

ΑΕΚ – ΓΣ Ηλιούπολης 18-4
Τα οκτάλεπτα
: 3-1, 6-1, 5-1, 4-1.
ΑΕΚ (Κρητικός): Τσουρή, Παυλή, Καράβου 2, Ασκερίδου 4, Πάτερου 1, Κανάκη 1, Μαυρέλου, Στρατιδάκη 4, Κωνσταντά 1, Μπαλωμενάκη 1, Παντελίδου, Μπακομήτρου 2, Κώτσου, Καραχριστοδούλου 1, Γηργοριάδη 1.
ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (Κουγκούλης): Τσόγκα, Μπεκύρου, Ζερδεβά, Κουγκούλη, Φράγκου 2, Σακέτου 1, Τερεζάκη, Σκουλικά 1, Σοφίου, Αλεξίου, Λίβα, Παπαδημητρίου, Κάτσιου, Κατσινούλα, Λακουμέντα.

aek-waterpolo-gynaikes-women-team-omada-

aek-waterpolo-gynaikes-women-team-omada-

aek-women-waterpolo-team-omada-omadiki11

 
  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Νίκησε (13-4) και τη Χίο!

Με 13-4 επικράτησε η γυναικεία ομάδα πόλο της ΑΕΚ του ΝΟ Χίου για την 4η αγωνιστική της Β’ Εθνικής Κατηγορίας. Η “Ένωση” σημείωσε την 3η της νίκης σε ισάριθμους αγώνες στον Όμιλο Αττικής και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ ετοιμάζεται για την απογευματινή αναμέτρηση κόντρα στον Ιωνικό στο κολυμβητήριο της Ηιλιούπολης (18:00) για να ολοκληρώσει με το απόλυτο τον Α’ Γύρο.

ΑΕΚ – ΝΟ Χίου 13-4
Τα οκτάλεπτα
: 4-2, 2-1, 4-0, 3-1.
ΑΕΚ (Κρητικός): Τσουρή, Παυλή, Καράβου 1, Ασκερίδου 1, Πάτερου 3, Κανάκη 1, Μαυρέλου, Στρατιδάκη 5, Κωνσταντά 1, Μπαλωμενάκη, Παντελίδου, Μπακομέτρου, Κώτσου, Καραχριστοδούλου 1, Γρηγοριάδη.
ΝΟ ΧΙΟΥ: Καρανικολάου, Σωτηράκα 1, Ταρτανή, Γιακουμή, Ξυλά, Βασιλάκη 2, Μόσκα, Φραγκιά 1, Διαμαντά, Φαφαλιού, Καλαγύρου.

aek-chios-women-waterpolo-play-gynaikes-

Link to comment
Share on other sites

  • George_D locked and unpinned this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×