Jump to content

Πρωτοσέλιδα, άρθρα και λοιπές ομορφιές. #2


Bukowski
 Share

Recommended Posts

2 hours ago, nikos said:

(θελω να ) πιστευω οτι θεωρει οτι εχει εναλλακτικη ευκολα ή δυσκολα τον Πογετ, αλλα δουλευει και κατι αλλο. ας κανουμε υπομονη μεχρι Κυριακη και να δουμε..

Μέσα έπεσα με βάση του ρεπορτάζ του Στυλιανοπουλου.

Αναμονη λοιπόν..

Link to comment
Share on other sites

Μιχάλης Τσόχος, Βασίλης Σαμπράκος, Σωτήρης Κωσταβάρας και Μάνος Σπανόπουλος δεν θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους με τον ΣΠΟΡ Fm στα πλαίσια των περικοπών που γίνονται στον όμιλο.

ΒαΣα αντε στον Βαγγελα με το καλο ή στο οπεν να συνεχισεις να γραφεις "αντικειμενικα"

ΑΕΚτζη της πλακας 

  • Δικεφαλάκι 3
Link to comment
Share on other sites

ΟΥΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΤΙΓΡΗΣ ΝΑ ΤΟ ΕΓΡΑΦΕ> Σπατουλα απο τον βοθρο 

Η κίνηση του Μελισσανίδη που άλλαξε τη μοίρα της ΑΕΚ

Μόλις πριν δέκα μέρες η ΑΕΚ νοσούσε. Μέσα σε δέκα λεπτά, ο Μελισσανίδης πήρε μια απόφαση που σε κάποιους φάνηκε βιαστική και οι αντίπαλοι τη θεώρησαν... διάλυση. Αποδείχθηκε ότι ήταν το απόλυτο ματ

Την έβλεπες και- ανεξαρτήτως του αν ήσουν οπαδός της ομάδας- αισθανόσουν ελαφρώς... άβολα. Η εικόνα της εντός των τεσσάρων γραμμών ήταν αποκαρδιωτική, βλέμματα στο πουθενά, μάτια φοβισμένα, ένα καθολικό μαύρο (σχεδόν του ερέβους) τοπίο, από το οποίο ακόμα και η παραμικρή υποψία χρώματος και χαμόγελου ήταν αυτό ακριβώς: υποψία. 

Η ΑΕΚ ξεκίνησε την αγωνιστική χρονιά με μια «λογική» νίκη, δεδομένης της δυναμικής της Κραϊόβα, στη Ρουμανία (0-2), όμως από κείνο το σημείο και μετά το θέαμα που παρουσίαζε στον εκάστοτε αγωνιστικό χώρο ήταν απλά αποκρουστικό: στη ρεβάνς με τους Ρουμάνους στο ΟΑΚΑ στο δεύτερο ημίχρονο δέχτηκε πληθώρα ευκαιριών και γλίτωσε από του αγωνιστικού χάρου τα δόντια, με την Τράμπζονσπορ στα playoffs του Europa ήρθε ο ποδοσφαιρικός ουρανός στο κεφάλι της (1-3), ενώ η άτυπη «απεχθής» τριλογία ολοκληρώθηκε με την ήττα από την Ξάνθη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος (1-2). 

Σ' εκείνο το σημείο παρενέβη ο Δημήτρης Μελισσανίδης και πήρε την κατάσταση στα χέρια του, αλλάζοντας άρδην τα πάντα στο κιτρινόμαυρο γίγνεσθαι: ο ισχυρός άνδρας της Ένωσης κατέβηκε στ' αποδυτήρια και τελείωσε άνευ δευτερης συζήτησης και εν ριπή οφθαλμού τους δύο βασικούς υπαίτιους, κατά τ' αδιαμφισβήτητα φαινόμενα, για το... χάλι της ΑΕΚ- τον Μιγκέλ Καρντόσο και τον Νίκο Λυμπερόπουλο. 

Η ατάκα του στους συγκεντρωμένους- και απογοητευμένους- οπαδούς της ομάδας μετά το παιχνίδι με την Ξάνθη («Τους τελείωσα όλους!») φαίνεται πως λειτούργησε σε ψυχολογικό αλλά και «πρακτικό» επίπεδο, δίνοντας το σύνθημα για την αντεπίθεση. 

Κι αν νομίζει κανείς πως ο Μελισσανίδης έκανε το προφανές, μάλλον απατάται οικτρά: το ν' αναγνωρίσεις το λάθος σε τόσο πρώιμο στάδιο (ο Καρντόσο είχε υπογράψει κλειστό συμβόλαιο...) και να προτίθεσαι να τσακίσεις το κακό από τη ρίζα, δεν είναι και τόσο απλό. 

Ο «Τίγρης» θα μπορούσε κάλλιστα να επιμείνει στην επιλογή του και να δώσει πίστωση χρόνου στον Πορτογάλο, ιδίως αν λάβουμε υπόψη πως ο 47χρονος τεχνικός είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο. Ουδείς θα μπορούσε να τον κατηγορήσει για την στήριξη στον προπονητή- άλλωστε, μιλάμε για την αρχή της χρονιάς και μόλις 4 παιχνίδια. 

Ωστόσο, η διοίκηση της ΑΕΚ πήρε την ορθή απόφαση και μια ματιά στη γλώσσα του σώματος των ποδοσφαιριστών αρκούσε για να καταλάβει κανείς το γιατί. Ναι, ο Καρντόσο (και ο Λυμπερόπουλος που ήταν, εν πολλοίς, υπεύθυνος για τον σχεδιασμό του φετινού συνόλου) έπρεπε να δει την πόρτα της εξόδου, ακόμα κι αν αυτό (θα) συνεπαγόταν γερή αποζημίωση. 

Η κίνηση-ματ, όμως, δεν ήταν απλά η φυγή του Πορτογάλου και του «Λύμπε». Η διοίκηση πέτυχε διάνα με την επιλογή του αντικαταστάτη του Καρντόσο για το μεταβατικό στάδιο που θ' ακολουθούσε- ένα στάδιο που, χωρίς αμφισβήτηση, θα ήταν γεμάτο τριγμούς και περισσότερη εσωστρέφεια αν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. 

Για τον πάγκο, λοιπόν, επελέγη ο Νίκος Κωστένογλου. Ένας άνθρωπος που «νιώθει» από ΑΕΚ, ξέρει την ομάδα απέξω κι ανακατωτά, αντιλαμβάνεται το ειδικό βάρος της φανέλας της και μπορεί να οδηγήσει και πάλι το κάρο μακριά από τις λάσπες και στο σωστό μονοπάτι. 

Ήδη τ' αποτελέσματα ήταν άκρως εντυπωσιακά: η Ένωση στρίμωξε στα σκοινιά την Τράμπζονσπορ στην Τραπεζούντα και λίγο έλειψε να ολοκληρώσει ένα, σχεδόν πέραν πάσης λογικής, θαύμα, κερδίζοντας 0-2 τους Τούρκους και χάνοντας την πρόκριση στους ομίλους του Europa League στο τσακ. 

Χθες, μάλιστα, το extreme makeover συνεχίστηκε: παρά το ότι τα πράγματα στην Τρίπολη της πήγαν όσο στραβά μπορούν να πάνε, η ομάδα έβγαλε αντίδραση και ψυχή, γύρισε το παιχνίδι και στο τέλος πήρε (δικαιότατα) τη νίκη, βάζοντας τους πρώτους τρεις πόντους στο σακούλι της για την τρέχουσα σεζόν. 

Πιο σημαντικό, ωστόσο, από το ίδιο το παιχνίδι και τη νίκη ήταν οι δηλώσεις μετά- και, κυρίως, το βλέμμα των παικτών: ηρεμία, πίστη στις δυνάμεις τους, η... λογική αποθέωση στον Κωστένογλου και σαφείς αιχμές για τα πεπραγμένα του Καρντόσο. 

Το κερασάκι στην αίφνης εύγευστη κιτρινόμαυρη τούρτα δεν είναι άλλο από την παρουσία του Ίλια Ίβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής είναι  γνώστης της ευρωπαϊκής αγοράς και, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά από δω και πέρα στην πορεία του συλλόγου. Είτε αυτή αφορά το θέμα του προπονητή με μια επιλογή που δε θα εμπεριέχει ρίσκο, είτε ποδοσφαιριστών που δε θα είναι λαχεία αλλά σίγουρα χαρτιά. 

Η ΑΕΚ, λοιπόν, επέστρεψε. Έστω και με μια μικρή καθυστέρηση, η σεζόν μοιάζει υποσχόμενη κι αυτό πιστώνεται πρωτίστως στην κορυφή της πυραμίδας που δε δίστασε να πάρει τη δύσκολη, μα αναγκαία, απόφαση. 

Μην ξεχνάμε πως μιλάμε για μια ομάδα που πριν από σκάρτο 1.5 χρόνο ήταν πρωταθλήτρια Ελλάδος. 

Αν βάλει κανείς στην εξίσωση και την «Αγιά Σοφιά» που έρχεται, την αλλαγμένη θεαματικά προς το καλύτερο ψυχολογία και τους ανθρώπους που, πια, κρατάνε τα ηνία στο αγωνιστικό κομμάτι, τότε το έρεβος απομακρύνεται μάλλον οριστικά. 

Τα φωτεινά χρώματα είναι και πάλι εδώ

Για την ακρίβεια, το κίτρινο και το μαύρο...

Link to comment
Share on other sites

Αρχισε το κλιμα να μυριζει Κωστενογλου

Αν τον θέλει για «κανονικό προπονητή»

Τάσος Καπετανάκος 02/09/2019 

Ο Τάσος Καπετανάκος blogάρει για τον προπονητή Κωστένογλου και αυτόν που ψάχνει να βρει ο Ιλια Ιβιτς στην αγορά

Δεν ξέρω αν θα είναι προπονητής της ΑΕΚ και σε ένα μήνα. Δεν μπορώ να μαντέψω. Ο Νίκος Κωστένογλου όμως είναι ένας κανονικός προπονητής. Και ως τέτοιος πρέπει να αντιμετωπίζεται. Δουλευταράς, με πολλές εργατοώρες για κάθε ματς εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, με μεγάλη πνευματική προετοιμασία της ομάδας και όλα αυτά μπολιασμένα με την ωριμότητα και την εμπειρία που απέκτησε από τους πάγκους πια. Το μάτι του κόβει, το κεφάλι του στρίβει γρήγορα πια στον αγώνα. 48 ετών, από αρχές του 1990 στην οικογένεια της ΑΕΚ.

Κάθε κλαμπ οφείλει να έχει τέτοιους στον οργανισμό του. Από οποιοδήποτε πόστο, για οτιδήποτε χρειαστεί. Αλλά εδώ μιλάμε πια για «κανονικό προπονητή» πια, που ευτυχώς για την ΑΕΚ έχει πάρει στα πολύ σοβαρά και την θέση του Τεχνικού Διευθυντή των Ακαδημιών. Σήμερα μία ημέρα μετά τον θρίαμβο της Τρίπολης, ήταν στα Σπάτα. Η πρώτη ομάδα είχε ρεπό, αυτός πήγε να δει τα τμήματα Ακαδημιών όπως κάθε μέρα. Χθες βράδυ έδινε εντολή στον Μάρκο Λιβάια, σήμερα το μεσημέρι σε παιδιά της Κ14.

Τι είδε από κοντά ο Ιλια

Ο Ιλια Ιβιτς παίρνει την απόφαση, αν μείνει. Αυτή είναι η δουλειά του. Ούτε καν ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Αν ήταν απόφαση Μελισσανίδη, θα έμενε στην θέση του ο Κωστένογλου για όλη τη χρονιά, από το βράδυ της Τραπεζούντας. Ο Ιβιτς όμως ήρθε με προοπτική να φέρει ξένο προπονητή και σε τέσσερις ημέρες και 180 λεπτά, μπήκαν δεύτερες σκέψεις στο μυαλό του. Και όχι άδικα.

Είδε από κοντά έναν άνθρωπο που ξέρει εδώ και χρόνια καλά, να έχει γίνει πια ένας έμπειρος προπονητής. Ούτε ο… μαθητευόμενος μάγος του 2007/08 είναι, ούτε καν ο κασκαντέρ του 2011/12. Είδε το ρόστερ της ΑΕΚ ο «Κωστέ». Διέγνωσε ελλείψεις, κενά και δυνατά σημεία. Πήγε αμέσως σε ένα σύστημα που δεν προτιμούσε ποτέ, αλλά εδώ ταίριαζε. 3-5-2 για να μπορεί να μικρύνει το γήπεδο, άρα να μειώσει και τα τρεξίματα, άρα να μεγαλώσει και τη διάρκεια της έντασης της ΑΕΚ. Ηρθαν δύο νίκες, μαζί και δύο επιβλητικές εμφανίσεις. Ολα αυτά τα είδε ο Ιβιτς και σκέφτεται σοβαρά.

Στην αγορά δεν έχει βρει ακόμη αυτό που θέλει. Η ΑΕΚ έχει βγει στην αγορά με συγκεκριμένο ποσό για να δει τι προπονητή μπορεί να πάρει. Αρχές Σεπτέμβρη υπάρχουν επιλογές, όχι οι χαμηλού ρίσκου και υψηλής αποδΝα αποφασίσει και να μελετήσει τι θέλειοτικότητας που αναζητά ο Σέρβος. Το διάστημα της διακοπής ξεκινά αύριο το απόγευμα. Με τον Κωστένογλου. Αν θα τελειώσει και με αυτόν παραμένει άγνωστο.

Να αποφασίσει και να μελετήσει τι θέλει

Αν η ΑΕΚ θέλει να φέρει άλλον προπονητή, ας το κάνει γρήγορα για να έχει χρόνο με την ομάδα και να την μάθει. Να τον μελετήσει, να δει τι προπονητή παίρνει, τι μπορεί να κερδίσει από αυτόν και ας τον φέρει. Αν από την άλλη, θέλει να κρατήσει τον Κωστένογλου, να το κάνει γιατί τον πιστεύει, όχι γιατί βολεύτηκε με 2 νίκες και πάμε όσο μας πάει. Δεν νομίζω να το θέλει και ο ίδιος ο Κωστένογλου πια. Υποπτεύομαι, διότι και η αγάπη του για τον σύλλογο κάμπτει τις αντιστάσεις του πολλές φορές. Αν η ΑΕΚ έχει αποφασίσει να φέρει ξένο προπονητή, ίσως προτιμά και ο ίδιος να επιστρέψει στο πόστο του στις Ακαδημίες και να παρακολουθεί την ΑΕΚ από πολύ κοντά όπως το έκανε και επί Καρντόσο. Για αυτό ήταν τόσο διαβασμένος.Ανθρωπος του κλαμπ

Ανθρωπος του κλαμπ

Το κλαμπ έχει την ευτυχία να έχει έναν τέτοιο άνθρωπο στον οργανισμό του. Πολλά κλαμπ στο εξωτερικό έχουν τέτοιους και όταν πειστούν τους δίνουν και την ευκαιρία. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να μείνει στην ΑΕΚ. Το πως άλλαξε την ψυχολογία της ομάδας μαζί με τον Ηλία Ατματσίδη, πως τροποποίησε τον αγωνιστικό σχεδιασμό προς όφελος όλων μα παραπάνω από όλους της ομάδας, είναι «μάθημα» και κέρδος για την ομάδα.

Εχει η ΑΕΚ την πολυτέλεια να βγει από αυτό τον δρόμο που μπήκε τώρα μετά από ένα σοκ ή θα ρισκάρει να οδηγήσει ένας νέος προπονητής την ομάδα από εδώ και πέρα; Ολα έχουν τα ρίσκα τους. Σε αυτό θα απαντήσει ο Ιλια. Αυτός θα πάρει την ευθύνη, αυτός θα πιστωθεί και το αποτέλεσμα.

ΥΓ: Το βράδυ της Κυριακής ήταν από τις ελάχιστες φορές που είδα με τα μάτια μου μια ΑΕΚ ενωμένη. Από άκρη σε άκρη. Από άνθρωπο, σε άνθρωπο. Και βγήκε αυτό στο γήπεδο. Το πέταλο ήταν βγαλμένο από παλιές εποχές. Ότι ζήσαμε εκεί, μένει στην μνήμη μα και στην καρδιά. Ας φροντίσουμε όλοι να μην είναι εξαίρεση. Ας είναι με την Λαμία, στο Αγρίνιο και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ κάθε ματς και ένα μικρό πάρτι για την ομάδα. Όχι για την εξέδρα. Για να βοηθήσουν όλοι, πρώτα από όλα την ομάδα. Όπως στην Τρίπολη.

Link to comment
Share on other sites

Υπέροχος, φρέσκος Αρναούτογλου μεταξύ άλλων

«Το μοντέλο διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ περνά πλέον σε μια άλλη φάση. Υπάρχει ο ένας που θα λαμβάνει τις αποφάσεις και αυτός δεν θα είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης.»

https://www.sport24.gr/football/omades/Aek/aek-paikse-mpala-ilia.5588917.html?fbclid=IwAR37O2D03zHQy8mKe-ZbrdBnhdkOIYZ-onsTjAlBpHrFOMuheeboFTqXqF4

Link to comment
Share on other sites

Φρεσκος αντικειμενικος ΒαΣα

Ο Κωστένογλου δεν θα πετύχει αν δεν τον πιστεύει η ΑΕΚ

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για τους ρηχούς συνειρμούς που γέννησε το “2 στα 2” του υπηρεσιακού προπονητή, για το 3-5-2 και για την “εσωτερική πίστη” της ΑΕΚ, που είναι αναγκαία συνθήκη για να λειτουργήσει ο προπονητής με τον αέρα του μόνιμου.

Δεν είναι της στιγμής η συζήτηση σχετικά με το πώς δομήθηκε το ρόστερ της ΑΕΚ, δηλαδή σχετικά με το πώς βρέθηκε μια ομάδα που ήθελε να παίξει για να εκμεταλλευτεί το πλάτος του τερέν στις επιθέσεις της να μην έχει “καθαρόαιμους” εξτρέμ. Κι είναι μια άλλη συζήτηση η σχετική με την επιλογή που έκανε ο Ιλια Ιβιτς να μονιμοποιήσει τον Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο της ΑΕΚ. Για να έχει κανείς άποψη επί αυτού του ζητήματος θα έπρεπε να γνωρίζει το ύψος του διαθέσιμου μπάτζετ και κατ' επέκταση την λίστα με τις επιλογές που υπήρχαν διαθέσιμες. Πώς να ξέρεις αν ήταν αυτή η προτιμότερη λύση αν δεν ξέρεις ποιες ήταν οι άλλες; Ο χρόνος θα δείξει αν η ΑΕΚ πίστεψε ξαφνικά στις ικανότητες ενός προπονητή, τον οποίο είχε προσλάβει τον περασμένο Φεβρουάριο για να τον αξιοποιήσει ως τεχνικό διευθυντή της ακαδημίας της, ή αν επιχειρεί έναν ελιγμό που της επιτρέπει να αναζητήσει με μεγαλύτερη ψυχραιμία και άνεση χρόνου τον επόμενο την ώρα που μεγαλώνει το ρίσκο να χάσει τη σεζόν που μόλις άρχισε. Το γεγονός είναι ότι ένας εκ των πιο έμπειρων Ελλήνων τεχνικών της γενιάς του παίρνει για τρίτη φορά, πάλι κατά την εξέλιξη της σεζόν, την ευκαιρία να καθοδηγήσει την ΑΕΚ. Μια ΑΕΚ που δεν έχει εκείνος σχηματίσει, ούτε εκπαιδεύσει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Για ακόμη μια φορά ο Κωστένογλου θα κριθεί “άδικα”, δεδομένου ότι αναλαμβάνει την ΑΕΚ φθινόπωρο και όχι καλοκαίρι. Προφανώς όμως παίρνει μια μεγάλη ευκαιρία, δεδομένου ότι την παρέλαβε πιο νωρίς από ποτέ στη σεζόν.

Τι μπορεί να κάνει τώρα ο Κωστένογλου; Για αρχή, από την αρχή, δηλαδή από την πρώτη του στιγμή έκανε μια πολύ λογική επιλογή, η οποία προφανώς βασιζόταν στις διαπιστώσεις που έκανε στον καιρό που παρακολουθούσε την ΑΕΚ ως θεατής και στις διαπιστώσεις του από τις πρώτες στιγμές της συναναστροφής με τους ποδοσφαιριστές. Αφουγκράστηκε, και προεκτίμησε ότι μια ομάδα με παίκτες που έχουν χαρακτηριστικά συμβατά με το 3-5-2, σαν κάποιος να έχει δομήσει το ρόστερ με αυτή την φιλοσοφία, θα μπει πιο εύκολα και πιο σύντομα σε καθεστώς ασφαλούς λειτουργίας αν παίξει με αυτή τη διάταξη. Τι πρόλαβε να κάνει στην αρχή; Να βάλει τις προδιαγραφές, και να εξηγήσει με λόγια, και με δυο – τρεις προπονήσεις, στους ποδοσφαιριστές τι περιμένει από αυτούς στις δύο φάσεις παιχνιδιού.

Φυσικά η ΑΕΚ δεν έπαιξε σωστά στα δύο ματς, με την Τραμπζονσπόρ και τον Αστέρα Τρίπολης, ή - πιο σωστά – οι κινήσεις της στο τερέν, τόσο στην ανασταλτική λειτουργία της όσο και στην φάση κατοχής της μπάλας – δεν ήταν βγαλμένες από τα βιβλία της τακτικής συμπεριφοράς μιας ομάδας που έχει επιλέξει αυτόν τον σχηματισμό. Πώς θα μπορούσε όμως να συμβεί αυτό με έναν υπηρεσιακό προπονητή ολίγων ημερών; Μετά από όσα είδαμε στα δύο αυτά παιχνίδια, η κοινή λογική και η ρηχή σκέψη οδηγείται στον απλοϊκό συνειρμό: αν σουλουπώθηκε σε διάστημα ωρών, γιατί να μην είναι καλύτερη η ΑΕΚ στις επόμενες εβδομάδες και στους επόμενους μήνες;

Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Κωστένογλου κατέχει την γνώση και την εμπειρία για να εκπαιδεύσει μια ομάδα προκειμένου αυτή να παίξει “σωστά”. Μάλιστα το παρελθόν του λέει ότι ο Κωστένογλου διαβάζει καλά το παιχνίδι κατά την εξέλιξή του και μπορεί να βρει απαντήσεις στις ερωτήσεις που του βάζει ένας αγώνας. Ομως...

Οταν μελετά κανείς τις τακτικές αναλύσεις για την συμπεριφορά μιας ομάδας που αγωνίζεται με τον 3-5-2 σχηματισμό, κουράζεται να διαπιστώνει ότι αυτός ο τρόπος, κατά τον οποίο κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις – όπως συμβαίνει με κάθε επιλογή σχηματισμού και τρόπου παιχνιδιού – απαιτεί πολύ μεγάλη τακτική πειθαρχία, μεγάλη συγκέντρωση, πολύ καλή επικοινωνία, πολύ συντονισμένες και συγχρονισμένες κινήσεις των ποδοσφαιριστών. Οπως όλοι οι τρόποι παιχνιδιού, δεν είναι ο σχηματισμός που “σώζει” μια ομάδα και της λύνει τα προβλήματα· οι άνθρωποι, δηλαδή ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές είναι που κάνουν τα συστήματα να αποδεικνύονται κατάλληλα, ταιριαστά, αποτελεσματικά. Ναι, στην περίπτωση που συζητάμε, στην περίπτωση της φετινής ΑΕΚ είναι πλέον φανερό ότι τα χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών και η γεωγραφία του ρόστερ της είναι πολύ πιο συμβατά με τις αρχές του 3-5-2, αλλά τούτο δεν σημαίνει ότι αυτός ο σχηματισμός είναι πανάκεια.

Για να πετύχει οτιδήποτε, η ΑΕΚ χρειάζεται να πείθει τον μικρόκοσμό της και τον κόσμο της ότι ξέρει πού θέλει να πάει, πώς θέλει να πάει και ότι εμπιστεύεται αυτόν που την καθοδηγεί. Η ΑΕΚ βάζει τώρα στα αποδυτήριά της κάποιον που θα έχει συμβόλαιο μέχρι τη λήξη της σεζόν. Η θέση του αυτομάτως δείχνει στους ποδοσφαιριστές λιγότερο ισχυρή συγκριτικά με αυτή του προκατόχου του, που είχε πολυετές συμβόλαιο. Την πρώτη φορά λοιπόν που ο Κωστένογλου θα νιώσει την ανάγκη να επιβάλει τον “νόμο” του σε μια περίπτωση απείθαρχου ή αμφισβητία των μεθόδων του και των επιλογών του, θα είναι ένας “αναλώσιμος” προπονητής απέναντι σε έναν “πρωτοκλασάτο” ποδοσφαιριστή με πολυετές συμβόλαιο. Αν η ΑΕΚ τον εμπιστεύεται, πρέπει να τον υποστηρίξει. Οχι κατ' ανάγκη με ένα πολυετές συμβόλαιο, αλλά με ένα περιβάλλον που θα δείχνει εκτίμηση, σεβασμό και εμπιστοσύνη προς τον προπονητή. Διαφορετικά, αν στην πρώτη “στραβή” αρχίσουν τα αποδυτήρια και τα γραφεία να τον αποδυναμώνουν πίσω από την πλάτη του, ο Κωστένογλου δεν έχει καμία τύχη, δηλαδή η φετινή ΑΕΚ δεν θα έχει καμία τύχη.

Λογικά όλα τα παραπάνω έχουν γυρίσει στο μυαλό του Ιλια Ιβιτς. Κι ο χρόνος θα μας δείξει τι έχει στο μυαλό του, και θα μας απαντήσει αν έκανε μια επιλογή επειδή την πίστεψε ή απλώς επειδή δεν είχε καλύτερη διαθέσιμη.

Link to comment
Share on other sites

Ας ξεκαθαρίσω όμως κάποια πράγματα για να μην υπάρχουν παρερμηνείες. Από τη στιγμή της πρόσληψης του Ίβιτς περίμενα κάτι καλύτερο. Προσωπικά δεν με κάλυπτε ο Πογιέτ για το τρόπο που είχε επιλέξει να αποχωρήσει. Ο Ουρουγουανός έψαχνε να πάρει το αίμα του πίσω και το έκανε με τον τρόπο που διαπραγματεύτηκε. Ό άνθρωπος δύσκολα αλλάζει. Όταν βέβαια κάποιοι τον κάνουν σημαία, η ΑΕΚ «λούζεται» το επικοινωνιακό «μπουγέλο». Όπως και να έχει πάντως δεν έχει καμία απολύτως σημασία τι θέλω εγώ, ή… εσύ. Άλλοι αποφασίζουν και κρίνονται για αυτό!

 

Μνημειώδης Βούλγαρης 

Link to comment
Share on other sites

Το technical report της ΑΕΚ στο Champions League (pic)
 

2619622_DOWNLOAD-33.thumb.jpg.bb7e56bb7a617533fed9d98c9c3f6f19.jpg

Η UEFA δημοσίευσε το technical report όλης της περσινής διοργάνωσης και το gazzetta.gr στέκεται στην ΑΕΚ που μας είχε εκπροσωπήσει στο Champions League.

Κάθε χρόνο η UEFA βγάζει το technical report κάθε διοργάνωσης. Πάντα λίγες μέρες πριν αρχίσει η επόμενη διοργάνωση. Ετσι και φέτος λοιπόν η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου δημοσίευσε το πολυσέλιδο technical report στο οποίο φυσικά υπάρχει και η ΑΕΚ η οποία συμμετείχε στην περσινή διοργάνωση.

Η ΑΕΚ λοιπόν πέρσι έκανε την υπέρβαση στα προκριματικά του Champions League και μπήκε στους ομίλους ούσα πρωταθλήτρια. Η κλήρωση την έφερε με Μπάγερν Μονάχου, Αγιαξ και Μπενφίκα αλλά τερμάτισε τελευταία στον 5ο όμιλο χωρίς να πάρει κάποιον βαθμό.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα νούμερα που ξεχώρισε το technical report της UEFA για την ΑΕΚ σε αυτά τα έξι ματς που έδωσε στο Champions League.

Η ΑΕΚ λοιπόν είχε μέσο όρο 42% κατοχή μπάλας. Το μάξιμουμ που έφτασε ήταν στο 61% στο εντός με την Μπενφίκα και το χαμηλότερο ήταν στο 36% με την Μπάγερν Μονάχου (στο ματς του ΟΑΚΑ). Συνολικά σε όλο το Champions League η ΑΕΚ στο ποσοστό κατοχής ήταν στην 28η θέση (από τις 32 ομάδες). Ομως έχει ενδιαφέρον που είχε κατοχή μπάλας η ΑΕΚ.
Η «Ενωση» λοιπόν είχε 33% κατοχή μπάλας στο δικό της 1/3, 53% στο μεσαίο 1/3 και μόλις 14% στο επιθετικό 1/3 του γηπέδου!
Η ΑΕΚ έτρεχε 108.739 μέτρα μέσο όρο στα έξι ματς. Το μάξιμουμ που έφτασε να τρέξει ήταν 112.341 μέτρα στο εντός με την Μπάγερν και το λιγότερο ήταν 103.241. στο εντός με τον Αγιαξ. Συνολικά σε όλο το Champions League η ΑΕΚ στα χιλιόμετρα που έτρεξε ήταν στην 24η θέση (από τις 32 ομάδες).

Η ΑΕΚ έδινε 380 πάσες μέσο όρο ανά ματς. Στο ματς με την Μπενφίκα (εντός) είχε 600 πάσες (το μάξιμουμ) και στο ματς με τον Αγιαξ εκτός 293 (οι λιγότερες). Συνολικά σε όλο το Champions League στις πάσες ήταν στην 28η θέση (από τις 32 ομάδες).
Το ποσοστό ευστοχίας στις πάσες όμως ήταν αρκετά υψηλό. Ο μέσος όρος της ΑΕΚ ήταν στο 81%. Στο ματς με την Μπενφίκα (το εντός) αυτό έφτασε στο 91% ενώ στο ματς με τον Αγιαξ εκτός έδρας έπεσε στο 74%. Σε αυτήν την κατηγορία η ΑΕΚ ήταν στη 23η θέση στο Champions League (από τις 32 ομάδες).

Επίσης έχει τρομερό ενδιαφέρον η ανάλυση των μεταβιβάσεων της ΑΕΚ. Το 18% αυτών ήταν βαθιές μπαλιές, γεγονός που την έκανε σε αυτό το κομμάτι την 11η ομάδα στο Champions League! Το 57% ήταν μέσης απόστασης (29η σε όλο το Champions League) και το 25% κοντινές πάσες (28η σε όλο το Champions League).
Στο δημιουργικό κομμάτι τώρα η ΑΕΚ δεν πήρε καλό βαθμό. Εβαλε μόλις δύο γκολ (31η ανάμεσα στις 32) είχε 37 τελικές προσπάθειες και 6.2 ανά ματς (τελευταία σε όλο το Champions League), μόνο 9 εντός εστίας, δηλαδή 1.5 ανά ματς (τελευταία κι εδώ σε όλο το Champions League).

Οσον αφορά τις ατομικές επιδόσεις και τους παίκτες που ξεχώρισαν;
Ο Νίκλας Χουλτ ήταν πρώτος στις πάσες που επιχείρησε (με 234) και τον ακολούθησε ο Σιμόες (215) και ο Τσιγκρίνσκι (213). Ο Τσιγκρίνσκι μάλιστα πάσαρε με ποσοστό 92% και ο Σιμόες με 89% σε αντίθεση με τον Χουλτ που είχε ποσοστό 78%.

Στο αμυντικό κομμάτι ξεχωρίζει κι εδώ ο Τσιγκρίνσκι. Ο Ουκρανός είχε 41 ανακτήσεις μπάλες, 8 κερδισμένα τάκλιν και 8 παρεμβάσεις. Το σύνολο 57 σωστές αμυντικές επεμβάσεις. Ακολούθησε ο Μπακάκης με 49 (28-8-13) και ο Γαλανόπουλος με 42 (27-4-11).

Στο δημιουργικό κομμάτι ο Πέτρος Μάνταλος είχε 8 key passes (περισσότερες από κάθε άλλον) και η UEFA ξεχώρισε και τους Χουλτ (μία ασίστ και 4 key passes) και τον Μάριο Οικονόμου (μία ασίστ και μία key pass).

από gazzetta.gr

εδώ το πλήρες report της περυσινής διοργάνωσης:

https://www.uefa.com/MultimediaFiles/Download/Publications/uefaorg/General/02/61/96/22/2619622_DOWNLOAD.pdf

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Εν τω μεταξύ, διάβαζα ένα άρθρο του Κωνσταντουδάκη που έλεγε το ακριβώς αντίθετο. Ότι αυτός ήταν έξαλλος, αλλά ο Ατματσίδης ήταν ήρεμος και έλεγε ότι θα στρώσει η ομάδα και θέλει υπομονή. Ας συννενοηθούν τα non-papers, για να μη γράφουν αντίθετα πράγματα.....Να συντονιστούνε....

Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, Ritzeri said:

Στη sportime γράφει σήμερα πως ο Τσιγκρινσκι είχε ενημερώσει τη διοίκηση για τα όσα τραγελαφικα συνέβαιναν στην προετοιμασία με τον Καρντόσο. 

Μεγάλε παικταρά και άνθρωπε Τσιγκρι

Ο αρχηγός την ίδια ωρα πέταγε αετό.... 

Roufianos. Tsigri. 

Mono tora ginontousan auta. Tora dn traumatizomai. Alla dn kano k egxeireiseis gt eimai enantion

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σ' αυτό το τοπικ διαχωρίζουμε τα απλά άρθρα των αρδ από αυτά που συνιστούν εχθρικές πράξεις προς την ΑΕΚ. Έτσι για να τονίζεται το ποσό καριοληδες είναι.

Ξεκινάμε με aek365 του Κώστα Κετσετζογλου. Σημερινό ποίημα για το Γιακουμάκη. Έπαιξε χθες 90 λεπτά. Καμία επαφή με το άθλημα ποδόσφαιρο και γενικά δεν είναι και ακριβώς τιμή για την ΑΕΚ να κατεβάζει τέτοιους παίχτες στο χορτάρι.

Τι είδε όμως το 365; Αυτό:

 σημαντική δουλειά που έκανε στο γήπεδο ο φορ της Ένωσης χθες με τη Λαμία και η ευκαιρία που πήρε

Κάτι… σπάνιο συνέβη χθες σε αγώνα της ΑΕΚ: Ξεκίνησε στη βασική 11άδα ο Γιώργος Γιακουμάκης και μάλιστα έβγαλε 90λεπτο! Πρόκειται για είδηση καθώς ο Έλληνας φορ της Ένωσης δεν συνηθίζεται από τους προπονητές του, τα δυο χρόνια και κάτι μήνες που είναι στην ομάδα, να παίρνει φανέλα βασικού σε αγώνα. Να ξεκινά και να τελειώνει ένα παιχνίδι πρωταθλήματος. Ο Νίκος Κωστένογλου του έδωσε χθες την ευκαιρία και είχε λογική η σχετική απόφαση του προπονητή. Ο Γιακουμάκης ήταν αυτός που «έφαγε» όλο το ξύλο μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Ηταν αυτός που απασχολούσε τους (τρεις) στόπερ της Λαμίας, που άνοιγε χώρους και που έδινε την ευκαιρία στον Λιβάγια να έχει χώρους (βγαίνοντας έξω από το «κουτί») και να κάνει το παιχνίδι του πιο εύκολα. Ο Γιακουμάκης λοιπόν χθες ήταν πάρα πολύ σημαντικός για την εξέλιξη του αγώνα και τον τρόπο που λειτούργησε η ομάδα, αν και δεν φάνηκε ιδιαίτερα στο επιθετικό κομμάτι.* Έκανε όμως όλη την «βρώμικη» δουλειά, που μόνο αν είσαι στις εξέδρες μπορείς να δεις, πόσο σημαντική ήταν.

Χθες λοιπόν ο Γιακουμάκης άρχισε και τελείωσε το παιχνίδι. Μόνο μία φορά στο παρελθόν έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο, σε αγώνα πρωταθλήματος: Ήταν στις 29 Απριλίου του 2018, όταν η ΑΕΚ είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα και στο 0-0 με την Κέρκυρα εκτός έδρας ο Χιμένεθ τον είχε ξεκινήσει στην 11άδα και τον άφησε στο γήπεδο σε όλο το ματς. Επίσης, η χθεσινή του παρουσία στο αρχικό σχήμα ήταν μόλις η τρίτη του φορά με τη φανέλα της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα. Η πρώτη ήταν με τον Λεβαδειακό στις 22 Απριλίου του 2018 (στη νίκη – φιέστα για την κατάκτηση του τίτλου), η δεύτερη όπως είπαμε με την Κέρκυρα μία εβδομάδα μετά και η τρίτη χθες."

 

Μπράβο λοιπόν στο 365. Με αρχή τη σημερινή μέρα 16/09/2019 προηγείται στο σκορ των εχθρικών άρθρων για την ΑΕΚ.

 

  • Δικεφαλάκι 7
Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά διαμορφώνει κανείς άποψη διαβάζοντας τέτοιες πιπες; απορώ. Το παιχνίδι δεν το είδα αλλά αν απασχολούσε τρεις παίχτες ο Γιακουμάκης η μαλακιες λέει ο κεφτές (το πιο πιθανό) ή στη Λαμία νόμιζαν ότι έχουν να κάνουν με τον Σαλαχ

Link to comment
Share on other sites

Just now, Hades said:

Πραγματικά διαμορφώνει κανείς άποψη διαβάζοντας τέτοιες πιπες; απορώ. 

Κι εγώ το ίδιο. Εγώ τους έχω ψιλό κόψει όλους αυτούς.

Μόνο στις μεταγραφες τους ακούω κι εκεί όχι ότι κάνουν ρεπορτάζ όπως έκανε η προηγούμενη γενιά, απλά τους δίνουν από της ΠΑΕ καμια είδηση με αντάλλαγμα το μόνιμο γλείψιμο.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Με τετοια άρθρα μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι.

Απο τις εξεδρες λοιπόν φανηκε οτι το παιδί είναι φιλοτιμο και μαρκαρει αλλα χανει τα κοντρολ, είναι ατσουμπαλος και επισης οπως και σε διάφορους αγωνες κανει άσκοπα επιθετικα φαουλ.

Αυτοι που απασχολουσαν πολλους τους οποίους ανέκοπταν με φαουλ ηταν οι Λιβαγια, Αλμπανης.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Πεκχαρτ και Μπρεσεβιτς ήταν ανώτεροι παίχτες και κάποιοι ακόμα πιστεύουν στο κρητικό τανκς... 

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Θα προτιμουσα να ανοιγατε το τοπικ αυτο, οταν γραφονταν πραγματικα εχθρικα αρθρα για την ΑΕΚΑΡΑ μας απο διαφορους ΨΥΧΡΟΔΟΥΚΙΣΣΕΣ και οχι για το γεγονος οτι ο ΣΑΝΟ365 προσπαθει να κανει το μαυρο ασπρο με τον Γιακουμη... Τα κατακαιρους εμετικα αρθρα του Δουκα κατα της ΑΕΚ τα θεωρω πολυ περισσοτερο εχθρικα..

Link to comment
Share on other sites

Καλα οι ανθρωποι που σχετιζονται με την προπαγανδα του POAK,

ειναι πρωτοφανους επιπεδου ξεφτιλας, ψευτιας και ανηθικοτητας.

Αλλα οκ και κατι Κετσετζογλου, Μιαουληδες εχουν κανει ενεργα κακο στην ΑΕΚ,

σε ολες τις περιοδους, και με προπαγανδα ακομα χειροτερη απο, "καλος παικτης ο γιακουμης."

 

Link to comment
Share on other sites

40 minutes ago, Hoffman21 said:

Θα προτιμουσα να ανοιγατε το τοπικ αυτο, οταν γραφονταν πραγματικα εχθρικα αρθρα για την ΑΕΚΑΡΑ μας απο διαφορους ΨΥΧΡΟΔΟΥΚΙΣΣΕΣ και οχι για το γεγονος οτι ο ΣΑΝΟ365 προσπαθει να κανει το μαυρο ασπρο με τον Γιακουμη... Τα κατακαιρους εμετικα αρθρα του Δουκα κατα της ΑΕΚ τα θεωρω πολυ περισσοτερο εχθρικα..

Νομιζω ειναι αλλο το σκεπτικο του τοπικ, οτι οι απο μεσα και οι "αντικειμενικοι" τριτοι κανουν περισσοτερη ζημια απο τους αντιπαλους που ετσι κι αλλιως τους ξερουμε.

Link to comment
Share on other sites

49 minutes ago, Hoffman21 said:

Θα προτιμουσα να ανοιγατε το τοπικ αυτο, οταν γραφονταν πραγματικα εχθρικα αρθρα για την ΑΕΚΑΡΑ μας απο διαφορους ΨΥΧΡΟΔΟΥΚΙΣΣΕΣ και οχι για το γεγονος οτι ο ΣΑΝΟ365 προσπαθει να κανει το μαυρο ασπρο με τον Γιακουμη... Τα κατακαιρους εμετικα αρθρα του Δουκα κατα της ΑΕΚ τα θεωρω πολυ περισσοτερο εχθρικα..

Τι ζημιά να σου κάνει ακριβώς ο δούκας; Πόσοι ΑΕΚτζηδες ξέρουν την υπαρξη του για να κάνει ζημιά στην ΑΕΚ;

Για το ότι χθες έπαιξε 90' με τη φανέλα της ΑΕΚ ο Γιακουμάκης ή για το ότι βίωσες την ανείπωτη ξεφτίλα να κατέβεις στην κορυφαία διοργάνωση πέρυσι με αυτόν πχ δεν φταίει ο δούκας. Ο κετσετζογλου είναι πολύ πιο επικίνδυνος για την ΑΕΚ

 

ΥΓ: Επειδή θα κάνεις σκρηνσοτ, το μουνι της μάνας σου Λευτέρη Δούκα

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Το να σε βρίζει ο απέναντι δεν λέει κάτι. 

Το να δέχεσαι τρύπημα εκ των έσω εδώ και χρονια, από τύπους που συχνά μας κουνάνε και το δάχτυλο, είναι πιο εξοργιστικό.

Βεβαια το έχουν πει και οι ίδιοι, έκαναν την καψουρα τους επάγγελμα. Μόνο που την παρά έκαναν...

  • Δικεφαλάκι 3
Link to comment
Share on other sites

  • nikos pinned this topic
  • George_D unpinned this topic
  • George_D locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×