Jump to content

Η κατασκευή του γηπέδου είναι επαρκής λόγος;


Αξίζει τον κόπο;  

36 members have voted

  1. 1. Αξίζει τον κόπο;

  2. 2. Τι πιστεύετε ότι θα δούμε στο νέο γήπεδο;

    • Μια από τα ίδια
    • Κανονική ΑΕΚ


Recommended Posts

Συμφωνούμε οι περισσότεροι ότι λίγο έως πολύ η ΑΕΚ έχει μπει σε μια κατάσταση που την παγιώνει ως μια ομάδα που δεν κάνει πρωταθλητισμό. Εδώ και μια δεκαετια εξαιρουμένης μιας χρονιάς, η ΑΕΚ μένει εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος πριν ανάψουμε καλοριφέρ.

Τα τελευταία χρόνια ως απόλυτη δικαιολογία προβάλλεται η κατασκευή του γηπέδου. Συμφωνείτε με αυτή την απόφαση της διοίκησης; Θεωρείτε ότι το γήπεδο είναι επαρκής λόγος για να μην είμαστε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό; Θεωρείτε ότι η κατάσταση θα αναστραφεί όταν γίνει το γήπεδο;

 

Ντισκας.

Link to comment
Share on other sites

Τα πραγματα είναι εξαιρετικά απλά.

Ο Μελισσανίδης είχε  10 με 15 εκατομμύρια να επενδύσει στην ΑΕΚ, οποτε προτίμησε να τα επενδύσει στο γήπεδο (μαζί με τις γνωριμίες του) όπου θα έπιαναν τόπο (και μάλιστα πολύ τόπο) και θα του έδιναν τρελή υστεροφημία. Είχε προφανως κι άλλο ένα μεγάλο ποσο για να δανείσει προσωρινά (μπορεί και τα πρώτα 10 με 15 να αποδειχτούν δανεικά, θα δείξει φαντάζομαι).

Με αλλά λόγια αν δεν υπήρχε το γήπεδο δεν θα εμφανιζόταν καθόλου. Οποτε δεν τίθεται θέμα ότι πήγαν στο γήπεδο αντί να πάνε στην ομάδα.

Αρα οι απαντήσεις μου στα ερωτήματα είναι 

1) ναι, γιατί καλύτερα χάλια με γήπεδο παρά χάλια χωρίς γηπεδο

2) Εννοειται μια από τα ίδια (εκτός αν ξεκουμπιστεί από την ΠΑΕ κι έρθει κανας κανονικός ιδιοκτήτης με διαθέσιμα λεφτα)

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με τον συνονόματο. Η ομαδα είχε φτάσει σε ένα σημείο καταστροφης και δίχως γυρισμού. Εκεί εμφανίστηκε ο Μελισσάνιδης αυστηρά και μόνο επειδή υπήρχε το δέλεαρ του γηπέδου. Θεωρώ πως μόλις κατασκευαστεί το γήπεδο θα κοιτάξει να την πουλήσει πακέτο. Όμως η "σωτηρία" πήγαινε πακέτο με το γήπεδο το οποίο είναι σημείο αναφοράς για τον κοσμο.

Όσο για το δεύτερο, ο Μελισανιδης να βάλει λεφτά για να κάνει σουπερ ομάδα δεν παίζει. Θα την κρατάει δευτεροτριτη ώστε να μπορεί να βρει αγοραστή. Οπότε δεν το βλέπω. Όταν και αν θα βρεθεί ο επόμενος συζητάμε. 

Link to comment
Share on other sites

Απο που να το πιάσεις και που να το αφήσεις...

-Πλέον, οτι και να λέει ο Μελισσανίδης, ποιός βάζει το χέρι του στη φωτιά οτι αποχωρώντας απ΄την ΑΕΚ δε θα δούμε επιθεωρησιακά νούμερα τύπου Πηλαδάκη - ΑΕΛ ή Βαρδινογιάννη που κυνήγησε το βάζελο απ'την παιανία...?

-Ενα γήπεδο με μηδενικές εμπορικές χρήσεις δε σου δίνει καμία οικονομική ώθηση σε σύγκριση με το οακα του φθηνού ενοικίου... ίσα-ισα παίζει μεθαυριο να διαβάζουμε πως έχει ακριβα λειτουργικά η αγια-σοφιά και τι να κάνουμε... θα πρέπει να κόψουμε απ'το μπάτζετ...

-Ειμάι σίγουρος οτι πιστεύει οτι και με Γιακουμάκη και Κωστένογλου να μπει στο νέο γήπεδο το σολντ-αουτ θα'ναι δεδομένο... επίσης αναλογιζόμενοι οτί κοστολογεί με 500 ευρώ το διαρκείας στην 9 στο οακα, τρομάζει το πόσο θα σκέφτεται να χρεώσει τα αντίστιχα στην αγια-σοφιά...

-Η όλη ρητορική που έχει στηθεί μου θυμίζει τις εποχές που έχτιζε ο μπασκετικός παοκ το δικό του γήπεδο στην πυλαία... και θα έφευγε ο βραχνάς του κρατικό παλέ... και με εφαλτήριο το γήπεδο θα μεγαλουργούσε η ομάδα... και η αυτάρκεια θα έφερνε την απογείωση... και μπλα μπλα... και η απογείωση ήταν πως την επόμενη χρονιά κάναν ντουζ με κρύο νερό γιατί δεν έιχαν να πληρώσουν το ρευμα...

-Και στην τελική σεβαστό το δέος που αισθάνεται ο κόσμος που περνα απ'το πρώην χωράφι, αλλά προσωπικά έχω κουραστεί να βλέπω το άθλιο προσωπο της ποδοσφαιρικής ομάδας και μετα να διαβάζω για "μαγικά ηλιοβασιλέματα" με φόντο 2 ταλαίπωρους που τραβάνε ενα τεντόπανο...

 

  • Δικεφαλάκι 5
Link to comment
Share on other sites

εχει κουρασει τοσο πολυ η ιστορια με το γηπεδο που ΠΛΕΟΝ μερικες φορες ευχομαι να ειχαν ριξει ΟΛΑ τα λεφτα του γηπεδου στην ομαδα και ας παιζαμε μια ζωη στο ΟΑΚΑ

ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΑΕΚ ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΕ ΜΠΑΚΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΔΕΣ

ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα πω ότι αξίζει τον κόπο ΜΟΝΟ αν δούμε κανονική ΑΕΚ. Δεν θεωρώ πιθανό ότι θα δουμε κανονική ΑΕΚ όμως. Από τις λίγες ψήφους ως τωρα φαίνεται το εξής περίεργο κάποιοι να θεωρούν ότι αξίζει τον κόπο αλλά δεν θα δούμε διαφορετική ΑΕΚ από την σημερινή. Εμένα δεν με αφορά που θα παίζουμε αν συνεχιστεί το ίδιο "αποχαιρετάω οκτωβρη". Γνώμη μου. 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ παντως εγραψα την θέση μου. Θεωρω ότι είναι άκυρο το πρώτο ερώτημα γιατί απλά δεν θα έμπαινε χωρίς γήπεδο.

Απλα για να ψηφίσω λοιπόν, ψήφισα ναι.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πιστεύω ότι και γήπεδο να μην χτιζαμε, πάλι τα ίδια θα βλέπαμε. Τουλάχιστον με το χτίσιμο του γηπέδου θα  μείνει για πάντα ένα πολύ σημαντικό έργο στην ΑΕΚ. Όσο για πρωταθλητισμο, ισχύει αλλά τουλάχιστον την μια φορά που κάναμε το σήκωσαμε. Εκ του αποτελέσματος καλύτερα από εποχές που κάναμε συχνότερα πρωταθλητισμο αλλά δεν το σηκωναμε ούτε μια. 

Link to comment
Share on other sites

Το εντυπωσιακό είναι ότι πλέον στην κοινωνία της ΑΕΚ, έχει αρχίσει να συζητείται η άποψη ότι "να πάει να γαμηθει και το γήπεδο σε τελική ανάλυση" προκειμένου να εκφραστεί ο προβληματισμός για την πολύ χαμηλή αγωνιστική ποιότητα της ομάδας. Δε λέω ότι είναι πλειοψηφία, η πλειοψηφία ευχαριστημένη είναι και με Κωστένογλου και με Μάνταλο. Απλά υπάρχει αυτή η άποψη που δειλά-δειλά αρχίζει να εκφράζεται, ενώ μέχρι πρότινος η γενική άποψη ήταν ότι προέχει το γήπεδο και μετά τα υπόλοιπα.

Μιλώντας για μένα, να πω ότι εφόσον το γήπεδο έχει πάρει τόσο πολλά χρόνια και δείχνει να καθυστερεί κι άλλο και απ' ο,τι φαίνεται στο τέλος θα συμπληρωθεί δεκαετία στην οποία η ομάδα "χτίζει γήπεδο", θα προτιμούσα να πάει πίσω αλλά 10 χρόνια υπο τον όρο ότι αυτά τα 10 χρόνια η ομάδα θα σπέρνει. Άνετα ανταλλαζα κανονική ΑΕΚ χωρίς γήπεδο με ΑΕΚ Μελισσανίδη στη ΝΦ.

Εξάλλου, όπως αναφέρθηκε ήδη, ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια με Μάνταλο είναι ακριβώς το ίδιο ελκυστική με ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με Μάνταλο.

Με λίγα λόγια, εδώ που έχει φτάσει το πράγμα ας πάει να γαμηθει και το γήπεδο. Στο τέλος θα το πληρώσουμε ακριβότερα από την πραγματική του αξία για την ομάδα.

Link to comment
Share on other sites

Αφού ματα-επαναλάβω ότι στην real life δεν τέθηκε δίλημμα γήπεδο ή ομάδα (τέθηκε γήπεδο ή τίποτα)

να πω ότι προσωπικά θα με ενδιέφερε η αποψη του (ως τώρα) 50% που αισιοδοξεί ότι μετά θα δει «κανονική ΑΕΚ».

Οτι ξαφνικά ο δεν βάζω τίποτα θα βάλει λεφτα, ότι θα γίνει μπαλαδοφατσα ή ότι θα βρει καναν σοβαρότερο από τον εαυτόν του;

Γιατι κι ο Πηλαδακης γήπεδο έφτιαξε για τα δεδομένα της Λάρισας, αλλά δεν είδα καμια Λάρισα να μεγαλώνει. Ίσα ίσα το τεραιν έχει γίνει βοσκότοπος και βαδίζουν με πρόεδρο Αλέξη Κουγια.

Link to comment
Share on other sites

Καλά... προς αρση παρεξηγήσεων το οτί ψηφίζουμε "αξίζει τον κόπο" έχει να κάνει πως ακόμη και μια για τον πούτσο καβάλα ΑΕΚ προτιμάς να την δεις σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, που θα κρέμεσαι πάνω απ΄τη γραμμή του αράουτ και που με 20.000 κόσμο θα γίναται καμίνι, παρά στο Νταχάου που πας και παίρνεις και το ματοκυάλι παραμάσχαλα...

επίσης, όπως εύστοχα αναφέρθηκε, και γήπεδο να μην υπήρχε, λόγους για να έχουμε Κωστένογλου στον πάγκο θα ανακαλύπταμε... Θες η εχθρική επο... ο κούλης... το κακό FBI που μας ζορίζει... οι τιμές του πετρελαίου... οι πυρκαγιές στον αμαζόνιο... κάτι θα βρισκόταν να διαβάσουμε...

  • Δικεφαλάκι 2
Link to comment
Share on other sites

Είχα πεί παλαιότερα πως δεν καταλαβαίνω τον λόγο που το νέο γήπεδο θα σε εκτοξεύσει, αφού η χωρητικότητα είναι μικρή, δεν έχει εμπορικές χρήσεις αλλά και να είχε δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να λέει ότι θα πετύχει ένα εμπορικό κέντρο που βρίσκεται μέσα σε γήπεδο σε μία αγορά σαν της Αθήνας και με τις οπαδικές συνθήκες που επικρατούν εδώ. Τότε η απάντηση ήταν ότι μπορεί το γήπεδο να μην είναι κερδοφόρο, να μην σου φέρνει επιπλέον έσοδα, όμως τα αγωνιστικά έσοδά σου θα πηγαίνουν όλα στην ομάδα αφού δεν θα υπάρχει πλέον "κουμπαράς" για το γήπεδο. Προφανώς για να ξαναπαίξεις στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί όπου βρίσκονται τα πραγματικά χρήματα, ή έστω στο Γιουρόπα Λιγκ χρειάζεται μία ακόμη ευθυγράμμιση πλανητών από αυτές που δεν γίνονται κάθε μέρα.

Καλό είναι που γίνεται το γήπεδο, μην τρελαθούμε κιόλας, και για εμάς που θα βλέπουμε την ομάδα σε καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο και για την ομάδα που θα παίζει σε ζεστή έδρα και για τον ίδιο τον Μελισσανίδη που θα γίνει ο 2ος μεγαλύτερος παράγοντας στην ιστορία της ΑΕΚ.

Αγωνιστικά όμως δεν βλέπω να αλλάζει κάτι δραματικά. Με έσοδα-έξοδα θα πρέπει να έχεις άλλες δομές ώστε να μπορέσεις να φτιάξεις ανταγωνιστική ομάδα, θα πρέπει να έχεις διαφορετική νοοτροπία. Έσοδα-έξοδα και επιλογές τύπου Καρντόζο, Κωστένογλου, Σιμαό, Ζεράλδες και ευκαιρίες σε Γιακουμάκη, σε Μπακάκη και λοιπούς, έχεις το ίδιο προιόν σε διαφορετική συσκευασία.

Link to comment
Share on other sites

παρολο που ειμαι στη γκρινια τα τελευται 2 χρονια πιστευω οτι ειναι αδικο να γινεται λογος ομαδα ενταντιων γηπεδου. καπου τα εχουμε μπερδεψει . σχεδον ολες οι ομαδες που εχτισαν γηπεδο ζοριστηκαν οικονομικα μεχρι να λειτουργησει και αυτο ειναι αποδεκτο και σε μας για μενα . δεν περιμενα μεταγραφαρες ποσο μαλλον με τιγρη προεδρο .

Αλλα να εχεις ποιοτικη ομαδα και μεχρι ενος βαθμου ανταγωνιστικη στηοελληνικο πρωταθλημα δεν ειναι 50μυρρια μπατζετ .

Ειναι σοβαρος κοουτς που εχει ξαναφτιαξει ομαδα τουλαχιστον 2 φορες στη καριερα του ,ενα αξιολογο μπατζετ για μεταγραφες παικτων τυπου να δωσεις σε ομαδες 3 x 500.000 για τρια χρονια χρονια ξερω μεχρι να φτιαξεις κορμο .και πανω απο ολα ειλικρηνια στην επικοινωνια οτι μεχρι εκει μπορουμε αλλα προσπαθουμε. αντιθετα ο δικος μας νομιζει οτι θα πιασει κοροιδα τον ποδοσφαιρκο κοσμο με το τζαμπα  και στο τελος παντα κοροιδευομαστε μεταξυ μας . 

ειναι τεραστιο εργο το γηπεδο για την ΑΕΚ .τελεια . 

ο τροπος να το εκμεταλευτουμε ειναι το ζητουμενο 

  • Δικεφαλάκι 2
Link to comment
Share on other sites

ΝΑΙ 

Οποιος εχει ζήσει Φιλαδελφεια μπορει να καταλαβει την επιδραση του γηπεδου στην ομαδα και στον οργανισμο γενικοτερα.

 

Εκει που εχω προβλημα και ειναι ο λογος που Ξενερωνω μονιμως ειναι πως το να εχεις σοβαρο οργανισμο δεν ειναι θεμα χρηματων και μπατζετ. 

Κραταω μια πισινη λογω Ιβιτς να δω πως θα κινηθει η ομαδα το χειμωνα και κυριως το επομενο καλοκαιρι αλλα ειλικρινα κραταω μικρο καλαθι

Link to comment
Share on other sites

εδω να βαλουμε και μια ακομα παραμετρο 

αν ειχες επενδυσει το συνολο των εσοδων σου στην ομαδα (με σοβαρους ανθρωπους να τα διαχειριστουν και οχι Λυμπεροπουλους) πιθανον να ειχες βγαλει πολλαπλασια χρηματα απο μια ακομα (τουλαχιστον) εισοδο στους ομιλους του ChL

αν στην εξισωση βαλουμε και την φετινη προκριση στους ομιλους του Europa που εχασες επειδη εισαι μαλακας θα εβγαζες ανετα οσα μεχρι και σημερα με κοπο και θυσιες εχεις στερηθει αγωνιστικα για τα μπετα

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Απο την στιγμη που το ξεκινησε (και χωρις αυτον δεν θα ξεκινουσε τιποτα), ας το τελειωσει, διοτι δεν θελει και πολυ να εκτροχιαστει το project και να μεινει ημιτελες. Στα του γηπεδου τα εχει παει παρα πολυ καλα.

Στο καινουριο γηπεδο, θα δουμε κατι καλυτερο, αλλα μαλλον οχι την κανονικη ΑΕΚ που εχουμε στο μυαλο μας, εκτος και αν μαζι με το γηπεδο, πουλησει την ομαδα σε σοβαρους επιχειρηματιες που ξερουν το ποδοσφαιρικο γιγνεσθαι στην Ελλαδα και θελουν να ασχοληθουν και δουμε μια πολυ βελτιωμενη κανονικη ΑΕΚΑΡΑ.

Για να γινει αυτο στην καλυτερη θελουμε μια τριετια...

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Nestoridis21 said:

Απο την στιγμη που το ξεκινησε (και χωρις αυτον δεν θα ξεκινουσε τιποτα), ας το τελειωσει, διοτι δεν θελει και πολυ να εκτροχιαστει το project και να μεινει ημιτελες. Στα του γηπεδου τα εχει παει παρα πολυ καλα.

Στο καινουριο γηπεδο, θα δουμε κατι καλυτερο, αλλα μαλλον οχι την κανονικη ΑΕΚ που εχουμε στο μυαλο μας, εκτος και αν μαζι με το γηπεδο, πουλησει την ομαδα σε σοβαρους επιχειρηματιες που ξερουν το ποδοσφαιρικο γιγνεσθαι στην Ελλαδα και θελουν να ασχοληθουν και δουμε μια πολυ βελτιωμενη κανονικη ΑΕΚΑΡΑ.

Για να γινει αυτο στην καλυτερη θελουμε μια τριετια...

Δεν υπάρχουν αυτοι που περιγράφεις νομίζω, τους έχουμε κάψει όλους.

Πιθανό σενάριο , να βρεί κάποιο κορόιδο ( απο εξωτερικό πιθανών ) να πουλήσει ( τσεπώσει ) και ο θεός βοηθός

Λογικό σενάριο , έσοδα έξοδα μέχρι να σβήσει ο Ήλιος

Link to comment
Share on other sites

Α δεν αξίζει τον κόπο ή κατασκευή του γηπέδου για κάποιους. Κι αυτό το θέμα επειδή χθες στο χωράφι της Λάρισας δεν παίχτηκε μπάλα κ δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. 

Σε μια κουταλιά νερό... 

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, mporat said:

Α δεν αξίζει τον κόπο ή κατασκευή του γηπέδου για κάποιους. Κι αυτό το θέμα επειδή χθες στο χωράφι της Λάρισας δεν παίχτηκε μπάλα κ δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. 

Σε μια κουταλιά νερό... 

Ένταξει μας έχει γαμησει 2 χρόνια τώρα αλλα έχω να δω ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια απο το 2003.

Μόνο ΑΕΚ 

Link to comment
Share on other sites

Βέβαια μιλάμε για "κανονική ΑΕΚ" και αναφερόμαστε σε μια ομάδα που είχε 24 χρόνια να πάρει πρωτάθλημα και που με εξαίρεση κάποιες χρυσές περιόδους της ιστορίας της, 1938-1940,1976-1979 (βάζω και την πορεία στους 4 του ΟΥΕΦΑ) "και 1988-1996, έπαιρνε αραιά και που το πρωτάθλημα και δεν έκανε και πάντα πρωταθλητισμο άσχετα αν σχεδόν πάντα ξεκινούσε με στόχο το πρωτάθλημα. 

  • Δικεφαλάκι 2
Link to comment
Share on other sites

Έβαλε ένα βιντεάκι σήμερα ο George ο D που τα εξηγεί ωραία.

Για να μην αγχώνεστε.

Σε φυσιολογικό προς αισιόδοξο σενάριο:

Τελος του 2019 ξεκινάει η υπογειοποιηση

Απριλιο-Μάιο του 2020 ξεκινάει το άλλο έργο εντός γηπεδου και τελειώνει γύρω στον Μάρτιο του 2021.

Με τα παραπανω δεδομένα μένει να δούμε αν θα μπούμε μέσα κατα σεζόν 2021/2022.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Rayo Vallecano 21 said:

Βέβαια μιλάμε για "κανονική ΑΕΚ" και αναφερόμαστε σε μια ομάδα που είχε 24 χρόνια να πάρει πρωτάθλημα και που με εξαίρεση κάποιες χρυσές περιόδους της ιστορίας της, 1938-1940,1976-1979 (βάζω και την πορεία στους 4 του ΟΥΕΦΑ) "και 1988-1996, έπαιρνε αραιά και που το πρωτάθλημα και δεν έκανε και πάντα πρωταθλητισμο άσχετα αν σχεδόν πάντα ξεκινούσε με στόχο το πρωτάθλημα. 

24 χρόνι βεβαίως βέβαιως μέσα σε αυτά είχαμε παιχταράδες , ομαδάρες και Χούντα γαύρου. Ό οποίος είχε και αυτός σε αυτά τα χρόνια σοβαρές ομάδες και το έπαιρνε δίκαια. 

Η κανονική ΑΕΚ είναι μία

 

ΑΕΚ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ

Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, mporat said:

Α δεν αξίζει τον κόπο ή κατασκευή του γηπέδου για κάποιους. Κι αυτό το θέμα επειδή χθες στο χωράφι της Λάρισας δεν παίχτηκε μπάλα κ δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. 

 Σε μια κουταλιά νερό... 

Προφανώς και όχι. Αλλά από το '13 και μετά μετράς μια πεσάδα και από τότε που επέστρεψες μετράς 1 Κύπελλο, 1 πρωτάθλημα, 1 καλή πορεία στην Ευρώπη και από εκεί και πέρα 3 σερί χαμένους τελικούς Κυπέλλου απ' τον ΠΑΟΚ, 3/4 χαμένα πρωταθλήματα από τον Οκτώβριο που πιθανότατα θα γίνουν 4/5 σε 3 βδομάδες και μια ντροπιαστική παρουσία στους ομίλους του Τσου Λου.

Εσύ κρίνοντας συνολικά τη θητεία Μελισσανίδη, στο καθαρά αγωνιστικό είσαι ευχαριστημένος;

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×