Jump to content

Recommended Posts

Με στόχο να πετύχει στην ΑΕΚ ότι ακριβώς πέτυχε και στην Σπαρτάκ Μόσχας, να οδηγήσει δηλαδή την ομάδα στην κορυφή, δουλεύει ο Μάσιμο Καρέρα όπως δήλωσε ο ίδιος ο Ιταλός σε συνέντευξή του στη Ρωσία. Σε συνέντευξή του στο sport24.ru ο προπονητής της ΑΕΚ είπε αρχικά: «Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα μία τέτοια επιτυχημένη έναρξη στη συνεργασία μου στην ΑΕΚ. Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε καλά αποτελέσματα με βάση τη δουλειά μας στη φυσική κατάσταση και στην τακτική, που κάνουμε καθημερινά μαζί με την ομάδα προπονητών». Οσο για το αν μπορεί να επαναλάβει στην Ελλάδα, ότι πέτυχε με την Σπαρτάκ (κατάκτηση πρωτάθληματος), μιας και έχει το ίδιο θετικό ξεκίνημα όπως και στη Ρωσία, ο Καρέρα τόνισε:

«Ας μην βιαζόμαστε τόσο. Όμως δουλεύω ακριβώς γι’ αυτό. Και θα κάνουμε τα πάντα να συμβεί (σ.σ. να πάρει δηλαδή το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ όπως με την Σπαρτάκ Μόσχας). Η διαφορά που υπάρχει τώρα από την κορυφή είναι μεγάλη, αλλά θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και θα προσπαθήσουμε να την καλύψουμε». Σχετικά, με την πιο δύσκολη στιγμή του στην Ελλάδα αυτούς τους δυο μήνες και ποιες είναι οι αγαπημένες του διακοπές στην Ελλάδα, ο προπονητής τόνισε: «Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν όταν παίξαμε τρεις αγώνες σε μία εβδομάδα (από τις 19 Ιανουαρίου έως τις 26 όταν αντιμετώπισε Λάρισα, Βόλο και Ολυμπιακό). Οσον αφορά τα υπόλοιπα για να είμαι ειλικρινής υπάρχει τόση δουλειά στην Αθήνα μόνο για τα παιχνίδια και έχω δει πολύ λίγο την ίδια την πόλη. Είναι καλό ότι όλοι μιλούν Αγγλικά. Αρκεί αυτό για την επικοινωνία σε μία ομάδα και στην καθημερινή ζωή».

Link to comment
Share on other sites

Καρερα

Αν μπορούν να υπάρξουν στην τριάδα της επίθεσης οι Λιβάγια, Αραούχο, Ολιβέιρα και πίσω ο Μάνταλος;

«Όλοι οι παίκτες μπορούν να συνυπάρξουν στον αγωνιστικό χώρο. Εξαρτάται από το πόσο διατεθειμένος είναι ο κάθε παίκτης να θυσιαστεί για την ομάδα. Δεν με νοιάζει μόνο η επίθεση. 11 παίκτες κάνουν επίθεση, 11 κάνουν άμυνα. Άρα το θέμα συνύπαρξης μέσα στον αγωνιστικό χώρο έχει να κάνει με θυσία που θα κάνει ο κάθε παίκτης. Όχι να σκεφτεί, αυτό που θα σκεφτεί ο ίδιος να βάλει γκολ, αλλά να δουλέψει για την ομάδα».

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι πήγαινε για μανταλο γιατί δεν κάνει άσκοπες επιθέσεις απλά χάνει σίγουρα γκολ,. ΑΛΛΟ το πόσο μαλακας είναι και άλλο η προσπάθεια  του που όντως κάνει αλλά είναι λιγος , πιο πολλή για ολι και μάρκο πήγαινε. 

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, AG21 said:

Δεν νομίζω ότι πήγαινε για μανταλο γιατί δεν κάνει άσκοπες επιθέσεις απλά χάνει σίγουρα γκολ, πιο πολλή για ολι και μάρκο πήγαινε. 

Ο Μάρκο θυσιάζεται επι Καρερα . Παίζει πλάι παίζει μπακ πιέζει . Ο Ολιβέιρα ίσως έχει λογική . Αλλά και μένα για μάνταλο μ φαίνεται πιο ταιριαστό 

Link to comment
Share on other sites

δεν νομιζω οτι ειναι καμπανακι για καποιον.

 

σου λεει για μενα ολοι οι καλοι χωρανε, ΑΡΚΕΙ να κανουν αυτα που θα τους πω. οποιος δεν τα κανει, το χαλαει.

  • Δικεφαλάκι 2
Link to comment
Share on other sites

Σιγά μην είναι καμπανάκι για κάποιον συγκεκριμένο, εδώ προσπαθεί και έχει καταφέρει ηδη σε μεγάλο βαθμό να κανει την ομάδα οικογένεια, και θα άφηνε σπόντες για παίκτες σε συνέντευξη;; Ότι θέλει να τους πει τους το λέει από κοντά. 

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Καταλήξαμε να επικροτούμε τα αυτονόητα αλλά και πάλι πόσο δύσκολο είναι να τα βρεις αν πιστεύεις οτι όλοι κάνουν την ίδια δουλειά. Υπάρχουν προπονητές και "προπονητές". Ο Καρέρα είναι προπονητής με Α κεφαλαίο. Οπου Α βάλτε αυτά που σέρνει στον πάγκο

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Είμαστε οι μόνοι οπαδοί (και βάζω και τον εαυτό μου μέσα) που όταν πηγαίνει καλά η ομάδα, είτε δημιουργούμε φαντάσματα είτε περιμένουμε να ρθει η συντέλεια του κόσμου. 

Link to comment
Share on other sites

46 minutes ago, amd said:

μαλλον δεν ειχε στοχο κανενα παιχτη αλλα ηταν γενικη θεωρηση 

Προφανώς. Ότι θέλει να τους πει, τους το λέει από κοντά, σιγά μην τα λέει στους δημοσιογράφους για να τα ακούνε κάποιοι παίκτες. 

Link to comment
Share on other sites

Τι σκεφτόταν όταν ερχόταν στην ΑΕΚ σε μία περίοδο που η ομάδα δεν ήταν καλά ψυχολογικά και αγωνιστικά;

 

«Όταν ήρθα σε αυτή την ομάδα γνώριζα ότι υπήρχαν κάποια προβλήματα, γι’ αυτό και υπήρξε αλλαγή προπονητή. Δουλεύω πάνω σε αυτά τα προβλήματα. Η ιδέα μου είναι δουλειά, δουλειά, δουλειά, για να βρούμε έναν καινούργιο δρόμο, ώστε να φτάσουμε πιο ψηλά απ’ ότι ήταν η ΑΕΚ»

 

Εδώ κρύβεται κύριοι το μυστικό της συνέντευξης, ευτυχώς το πρόσεξα για να ξυπνήσετε: work, work, work 

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, mporat said:

Τι σκεφτόταν όταν ερχόταν στην ΑΕΚ σε μία περίοδο που η ομάδα δεν ήταν καλά ψυχολογικά και αγωνιστικά;

 

«Όταν ήρθα σε αυτή την ομάδα γνώριζα ότι υπήρχαν κάποια προβλήματα, γι’ αυτό και υπήρξε αλλαγή προπονητή. Δουλεύω πάνω σε αυτά τα προβλήματα. Η ιδέα μου είναι δουλειά, δουλειά, δουλειά, για να βρούμε έναν καινούργιο δρόμο, ώστε να φτάσουμε πιο ψηλά απ’ ότι ήταν η ΑΕΚ»

 

Εδώ κρύβεται κύριοι το μυστικό της συνέντευξης, ευτυχώς το πρόσεξα για να ξυπνήσετε: work, work, work 

64363604_642553839596307_444707020841838

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι στον Καρέρα... Bene?

Επιμέλεια: Βαγγέλης Αρναούτογλου

Όλοι έχουμε άποψη για το κάθε τι. Κάποιος φαντάζεται πέναλτι στη φάση του Φετφατζίδη που βουτάει για να το πάρει. Άλλος εκστασιάζεται με το να καταθέτει ότι η ΑΕΚ με τον Καρέρα παίζει αντιποδόσφαιρο. Πήξαμε γενικά στο «αντί» σε ότι συμβαίνει τελευταία στην ομάδα, αν και τα αποτελέσματα αλλού σπρώχνουν την κουβέντα. Έχω κι εγώ τη δική μου άποψη. Τη μία και μοναδική που μου παρουσιάζει ο καθρέφτης του γηπέδου. Η ΑΕΚ είναι ομάδα ξανά και αυτό μου αρέσει. Ακόμα περισσότερο όταν «σκυλιάζουν» για να τη μειώσουν.

 Πήγε λοιπόν που λέτε ο Καρέρα, στην έδρα που ο Δώνης και ο Φερέιρα, του ΠΑΟ και του ΠΑΟΚ αντιστοίχως για να μην ξεχνιόμαστε, εισέπραξαν από τέσσερα τεμάχια. Ακόμα και ο... ΟΣΦΠ δέχτηκε γκολ στο «Βικέλιδης». Guess what? Η ΑΕΚ όχι…  Πήρε και διπλό πανάθεμά τη! Οπότε προτιμότερο είναι να μιλάμε για τη βουτιά του Φετφατζίδη, παρά να παρουσιάζουμε το προφανές.

 Ποιο είναι το προφανές; Το tanti auguri του Μάσιμο Καρέρα. Συγγνώμη που θα το παραθέσω έτσι, αλλά χέστηκε η φοράδα στο αλώνι του Ιταλού κόουτς για το αν σας/τους αρέσει ή όχι το ποδόσφαιρο που παίζει η ΑΕΚ. Ο Ιταλός θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του, η οποία προφανώς ενοχλεί κόσμο και κοσμάκη, ούσα τόσο αποτελεσματική.

 Αυτό αφορά και οπαδούς της ίδιας της ομάδας. Εσάς που μου πιάσατε πάλι την κουβεντούλα περί καλού ποδοσφαίρου και σοφιστείες αρχαιότατων πλέον ετών, πως ΑΕΚ σημαίνει επίθεση. Παλιά σήμαινε! Καρέρα σημαίνει να νικάς ακόμα και όταν έχεις τον Ολιβέιρα εκτός λόγω τραυματισμού, τολμώντας ταυτόχρονα να πετάξεις εκτός ενδεκάδας τον Αραούχο και τον Μάνταλο για να παίξουν ο Κλωναρίδης και ο Βέρντε. Η αλήθεια είναι στους ποδοσφαιρικούς Sex Pistols. Γκέγκε; Για να το καταθέσουμε και ιταλιστί: Bene?

 

ΠΟΣΟ ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο ορθολογισμός είναι το σήμα κατατεθέν στο ποδόσφαιρο. Το να γνωρίζεις ποιος, είσαι, τι παρτίδα έχεις παραλάβει στα χέρια σου, που φτάνει το σεντόνι σου. Το να καταθέτεις ξεκάθαρα τις ιδέες σου για να αλλάξεις μια μίζερη κατάσταση, δίχως να σε ενδιαφέρει αν θα σε σχολιάσουν ποικιλοτρόπως. Μπαίνεις σε ένα εργαστήριο ποδοσφαίρου, σου δίνουν τα υλικά και πρέπει να τα προσαρμόσεις. Όπως εσύ πιστεύεις, όχι όπως ο κάθε ένας θέλει να σου επιβάλει. Όταν τα αποτελέσματα σε δικαιώνουν, απλά γελάς μαζί τους.

Κοιτάξτε και λίγο την αλήθεια, όσοι θέλετε να τη δείτε κατάματα. Ο Καρέρα ανέλαβε ένα σύνολο το οποίο, δια στόματος προπονητών που προηγήθηκαν και παικτών που είναι σε αυτό σήμερα, φοβόταν την ήττα! Από οποιονδήποτε. Τι έχουμε σήμερα; Ένα σύνολο το οποίο εμφανίζεται στους αγωνιστικούς χώρους διψώντας να δώσει μάχες, να πολεμήσει και να νικήσει, όσο αμυντικοκεντρική προσέγγιση κι αν έχει. Ο Καρέρα δημιούργησε ένα σύνολο το οποίο θα ηττηθεί όταν ο αντίπαλος θα έχει φτύσει ποδοσφαιρικό αίμα για να το καταφέρει. Δεν θα χαρίσει μάχη, δεν θα διστάσει να θυσιάσει σώματα σε αυτήν.

  Η ΑΕΚ είναι ξανά ομάδα του προπονητή της. Σύνολο με αρχή και τέλος, παρέα μαχητών που παίζουν ξανά ο ένας για τον άλλον και φτιάχνονται από αυτό που ο καθοδηγητής παρουσιάζει ως κεντρική ιδέα, ως βασικό τρόπο δράσης. Επί προσωπικού κρίνοντας και μέσα από τη ρεπορταζιακή εμπειρία μου καταθέτοντας, είναι μια προσπάθεια που εγκρίνω ξανά. Με τεχνικό διευθυντή και προπονητή που επιτέλους, ξέρουν τι θέλουν και πώς να το διεκδικήσουν. Με πλάνο και συνεργασία. Με τόλμη και ικανότητες. Είναι άτυχοι που δεν πήραν στα χέρια τους την ΑΕΚ με 5-6 βαθμούς διαφορά από την κορυφή. Διότι τότε, θα βλέπαμε συγκλονιστικά πλέι οφς.

 

[Καλά τα λέει ο συνονόματος.]

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×