Jump to content

Recommended Posts

για μενα γενικα οι προπονητες χωριζονται μεν προφανως π.χ. σε πολυ καλους, καλους, μετριους και κακους, αλλα παιζει σημαντικο ρολο και το πώς θα τυχει το timing και το δεσιμο με την συγκεκριμενη ομαδα που ερχονται να προπονησουν. σε ενα φαντασικο σεναριο μπορει να ερχοταν πχ  ο Μουρινιο και να μην τραβαγε, για τον α β λογο ή αντιστροφως να τραβαγε καποιος χθεσινος.

απλουστατο παραδειγμα οτι τιποτα δεν εινια σιγουρο με τους προπονητες ο Χιμενεθ, ο οποιος την μια χρονια τα πηγε τελεια και την αλλη δεν μπορεσε να συμμαζεψει την ομαδα.

 

την χρονια του πρωταθληματος ο πρωτεργατης ηταν ο Χιμενεθ, αλλα επαιξαν και αλλα πραγματα ρολο για να παει τοσο καλα η σεζον.

 

περαν του κλιματος, της σοβαροτητας και του "παιρνω το 100%", οπου τοσο ο Χιμενεθ εκεινη την χρονια οσο και ο Καρερα μεχρι τωρα παιρνουν φοβερο βαθμο,

καθαρα σε κοουτσινγκ, αυτα που κανει ο Καρερα ως τωρα με βρισκουν περισσοτερο συμφωνο απο αυτα που εκανε ο Χιμενεθ. ο Χιμενεθ εκανε τρελες επιλογες καποιες φορες και δεν ειχε πολυ συχνα καλη παρεμβατικοτητα στα ματς, ο Καρερα δειχνει να εχει συχνοτερα καλη παρεμβαση.

Link to comment
Share on other sites

ψυχολογικα ασταθης ο μανωλης οταν ητανε στα πανω του μπορουσε να κανει παπαδες, οταν τον επιανε η αναφαλεια τα γαμουσε ολα

Link to comment
Share on other sites

επισης το μονο σιγουρο ειναι οτι οταν επιχειρεις να πας με φυσιολογικης ποιοτητας ατομα

(Μαιστοροβιτς-Χιμενεθ τοτε, Ιβιτς-Καρερα τωρα)

και οχι με καρναβαλους, πιθανοτατα κατι καλο θα παει να γινει.

 

ΜΙΣΤΕΡ ΜΑΛΑΚΑ

  • Δικεφαλάκι 3
Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα ο ιταλός ως τώρα δείχνει πολύ σοβαρός σε όλα, πράγμα που προσωπικά μου αρέσει. Για συνθήκες πίεσης και ανασφάλειας ακόμα δεν μπορούμε να είμαστε ακόμα σίγουροι,  σίγουρα όμως αισιόδοξοι!

Και να επαναφέρω εδώ:

On 2/18/2020 at 8:58 PM, MITSAKLAS said:

Εγώ λέω το εξής απλό. 

Στα πλέυ-οφ μπορεί:

  • το δοκάρι του Γκιγιέρμε να πάει τελικά μέσα. 
  • ο Μακέντα να κάνει τη σωστή επιλογή μέσα στην περιοχή μας. 
  • να σφυριχτεί κάποιο αψυχολόγητο μαρκάρισμα βλαμμένου παίκτη μας στον Φετφατζίδη στο Χαριλάου. 
  • να μην ισοφαρίσεις στην Τρίπολη γκολ που θα φας στην αντεπίθεση από κόρνερ δικό σου.

Θα έχει ο οργανισμός συνολικά την ωριμότητα να εκτιμήσει την κατάσταση και τα δεδομένα ψύχραιμα; 

πολύ σωστό σχόλιο, σίγουρα θα υπάρξουν και στραβές. Το βάζω και σαν προσωπική υπενθύμιση. Σίγουρα "η τύχη πάει με τους ικανούς", αλλά πολλές φορές γ@μιέται κιόλΑ, και καλό είναι να κρίνουμε(-νε) ψύχραιμα.

Το καλό για όλους είναι ότι η "σπίθα" φαίνεται να υπάρχει στη σχέση, πάμε να βάλουμε φωτιά του χρόνου!

 

*Πλάκα πλάκα, τα αρχικά του Μάσιμου έχουν σχολιαστεί?

ΜΚ/ΚΜ, ταύτιση :wub:

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Κάποια πράγματα φαίνονται . προχθές στο χαριλάου πάει να βγάλει αντεπίθεση τα σκουλίκια και τρόμαξαν . Μόνο που δεν τους δάγκωσαν 2-3 σε κάθε πάσα και στο τέλος ένα κλάδεμα και καθαρίσαμε . Έτσι δεν γίνονται <<εύκολα>> οι στραβές . 

Link to comment
Share on other sites

Με Μασιμο δειχνουμε ικανοι για μεγαλα πραγματα.

Να γινει poll τι μπορουμε να καταφερουμε στα πλει οφ

Link to comment
Share on other sites

ειναι η πρωτη φορα μετα απο δεκαετιες που ειμαι αισιοδοξος. εχουμε πολυ καλο προπονητη που αξιοποιει και τα σημαιακια του κορνερ για να υπηρετησουν το πλανο που χει στο μυαλο του.

θα ναι εγκλημα να μη συνεχισει αυτος ο ανθρωπος του χρονου.

Link to comment
Share on other sites

«Ο Σέρχιο μου είπε ότι δεν βολεύεται να παίζει δεξιά, αλλά θα το κάνει για το καλό της ομάδας. Δεν με ενδιαφέρει τι θέλετε και τι νομίζετε. Εκεί πρέπει να παίξετε, εκεί θα παίξετε. Δεν θέλω χαλαρότητες από κανέναν σας. Θα παίζετε όπου χρειαστεί για την ομάδα. Είδα πολλές χαλαρότητες από πολλούς σας»

 

http://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/nea-gkazia-karera-stin-proponisi-tis-aek-tha-paizete-opou-xreiazetai-i-omada/4042512

Μετα απο 4αρα η αντιδραση του Καρερα στην προπονηση.

Κανας Ουζουνιδης θα τους εδινε 2ημερο ρεπο.

Link to comment
Share on other sites

καλα δε θα παιζει καθε φορα με αυτη τη τριαδα μπροστα. αναλογα τα παιχνιδια. δεν τον χαλασε τον αραουχο που εβγαλε μια ασσιστ παντως. 

Link to comment
Share on other sites

Ηθελε να τους δεί μαζί σε ένα αγώνα που πηγαίναμε για τη νίκη και δεν αναμενόταν μεγάλη πίεση πίσω . Ο ολιβειρα δεν μπορεί να πάει πλάγια και ακυρώνεται και ο κλήρος έπεσε στους άλλους που παίζουν και έξω απο τη περιοχή . Λογικά θα παίζουν και οι 3 σε κάθε αγώνα 2 βασικοί ένας αλλαγή με ροτεισον εκτός και αν θέλει να τους ξαναδοκιμάσει με μικρή ομάδα άλλα πλέον δεν θα έχουμε μέχρι το τέλος ( μόνο πανιώνιο εκτός ) . 

Link to comment
Share on other sites

δεν απαγορευονται τα συστηματα που τελειωνουν σε 1-2 ξαναλεω. ετσι παιζουν και οι 3 στην θεση τους πανω κατω

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, nikos said:

δεν απαγορευονται τα συστηματα που τελειωνουν σε 1-2 ξαναλεω. ετσι παιζουν και οι 3 στην θεση τους πανω κατω

για να το παίξεις αυτό χρειάζεται να έχει χαφ που να καλύπτουν τα πλάγια αμυντικά και επιθετικά . Ας πούμε ότι ο σέρβος μπορεί σε αυτή τη φόρμα που είναι απο τη μία απο την άλλη . Εναλλακτικά ίσως θα πρέπει να μένει ενα απο τα δύο ακραία μπακ πίσω δεν ξέρω μετά αν μας αρέσει .

Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, AG21 said:

για να το παίξεις αυτό χρειάζεται να έχει χαφ που να καλύπτουν τα πλάγια αμυντικά και επιθετικά . Ας πούμε ότι ο σέρβος μπορεί σε αυτή τη φόρμα που είναι απο τη μία απο την άλλη . Εναλλακτικά ίσως θα πρέπει να μένει ενα απο τα δύο ακραία μπακ πίσω δεν ξέρω μετά αν μας αρέσει .

ok, δοκιμη λεω και βλεπουμε. και μιλαμε παντα για ματς που θελεις να τους βαλεις και τους 3 μαζι (δεν χρειαζεται να γινεται και μονιμα επι 90 λεπτα).

εξαλλου και αυτο που δοκιμασε εχει θεματα, Αραουχο δεξια και Λιβαγια αριστερα δεν το λες και ιδανικο.

Link to comment
Share on other sites

Τα συστήματα διαφοροποιούνται, ούτε ο Λιβάγια μπορεί να παίζει συνέχεια αριστερά ή πάντα στην κορυφή της επίθεσης. Το θέμα με τον Καρέρα πέρα από τις ικανότητες είναι η νοοτροπία, βαρυσήμαντο που κάνει επίσης τη διαφορά.

 

Eίχες τον Κωστένογλου ο οποίος και δεν αναφέρομαι σε θέματα προπονητικών ικανοτήτων έλεγε ότι παίξαμε καλά με Ολυμπιακό και ΟΦΗ!

Π.χ. με τον ΟΦΗ:
"Στις πρώτες του δηλώσεις, στην κάμερα της NOVA, μετά το ματς με τον ΟΦΗ, ο τεχνικός της ΑΕΚ τόνισε χαρακτηριστικά:
Είχαμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο δεν κινδυνέψαμε καθόλου, δημιουργήσαμε ευκαιρίες δεν καταφέραμε όμως να βάλουμε το γκολ.
Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε την ίδια απόδοση, δεχτήκαμε το γκολ και στο τέλος μείναμε και με δέκα παίκτες. Ο ΟΦΗ
μετά το γκολ δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο απλά ήταν πίσω από τη μπάλα»."

Π.χ. με Ολυμπιακό:
"Για το εάν άξιζε να χάσει η ΑΕΚ: "Όταν δεν πετυχαίνεις γκολ… Η εικόνα του αγώνα ήταν πως δεν ήταν για να τον χάσουμε. Από εκεί και πέρα δεχθήκαμε δύο γκολ. Δεν αξίζαμε αυτήν την ήττα βάσει της εικόνας μας"."

Σε παιχνίδια σβηστής ήττας αυτά, επαναλαμβάνω δεν έχει να κάνει με το αν ένας προπονητής είναι υπηρεσιακός ή όχι. Προσφέρει υπηρεσίες άρα τέτοιες δικαιολογίες κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί και μεγιστοποιούν την χαοτική κατάσταση, όπως και συνέβη.

 

 

Και έχεις τον Καρέρα με τη σωστή νοοτροπία, αυτή της υψηλής έντασης και του πνεύματος ομαδικότητας να εκρήγνυται αλλά όχι προσβλητικά ή απαξιωτικά, ωστόσο με αυστηρότατους τόνους.

 

"Συγκεκριμένα, ο Μάσιμο Καρέρα – ο οποίος είναι γνωστό πως είναι λάτρης της πειθαρχίας – έδωσε ορισμένες οδηγίες στους ποδοσφαιριστές, οι οποίες ουδέποτε εφαρμόστηκαν κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές του, με έντονο ύφος, στα αποδυτήρια.

«Δεν επιτρέπεται αυτή η εικόνα. Τι είναι αυτά; Αυτά έχουμε πει; Βάζετε τον εαυτό σας και το «εγώ» σας πάνω από την ομάδα. Δεν το θέλω αυτό. Απαγορεύεται να συμβαίνει αυτό. Είμαστε κακοί. Αν μπορούσα να αλλάξω και τους 11, θα σας άλλαζα. Είναι απαράδεκτο αυτό που κάνετε. Το βλέπω, μην νομίζετε. Παίζετε μόνο για τους εαυτούς σας».

Η έκρηξη του μάλιστα είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει μέχρι και τον πίνακα που είχε μπροστά του και πολλοί παρομοίαζαν την ένταξη του, όπως και με το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ στην ρεβάνς στην προηγούμενη φάση. Και πάλι τότε με σκορ 2-0 στο ημίχρονο, ο Ιταλός είχε πει… σκληρά λόγια για την μέτρια απόδοση.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι και προχθές μετά τα… γκάζια και όσα είπε ο Καρέρα στους παίκτες του, η εικόνα δεν άλλαξε δραματικά στο γήπεδο. Και η ΑΕΚ στο 78’… κλείδωσε το ματς με το 3-0 του Αλμπάνη, ενώ νωρίτερα ο Παναγιώτης Τσιντώτας είχε βγάλει μια δύσκολη φάση στην εστία του.
«Θα παίζετε όπου χρειάζεται η ομάδα»

Και χθες στα Σπάτα πάντως ο Καρέρα μίλησε επίσης σε σκληρό ύφος στους ποδοσφαιριστές του στην πρωινή προπόνηση στα Σπάτα.

Από τα πιο βασικά σημεία της ομιλίας του ήταν μεταξύ άλλων ότι «Ο Σέρχιο μου είπε ότι δεν βολεύεται να παίζει δεξιά, αλλά θα το κάνει για το καλό της ομάδας. Δεν με ενδιαφέρει τι θέλετε και τι νομίζετε. Εκεί πρέπει να παίξετε, εκεί θα παίξετε. Δεν θέλω χαλαρότητες από κανέναν σας. Θα παίζετε όπου χρειαστεί για την ομάδα. Είδα πολλές χαλαρότητες χθες (σσ προχθές) από πολλούς σας».

Ο Ιταλός δείχνει ότι δεν κάνει πίσω σε θέματα πειθαρχίας και συγκέντρωσης. Θέλει η ομάδα του να βγάζει την ένταση και την τακτική που έχει δουλευτεί στο 100%. Και όταν δεν το βλέπει γίνεται έξαλλος. Όπως και προχθές στο πρώτο ημίχρονο, όταν κυρίως παίκτες της επιθετικής γραμμής όπως ο Ολιβέιρα, ο Λιβάια και ο Μάνταλος δεν είχαν την εικόνα που ήθελε ο ίδιος."

https://www.enwsi.gr/epikairotita/karera-se-paiktes-tha-sas-allaza-kai-toys-11-to-paradeigma-toy-araoycho/

Link to comment
Share on other sites

καλα δε πρεπει να το παρακανει γιατι θα τον φανε οι παικτες.. αφου ξερουμε πως δουλευει το πραγμα στη μπαλα

Link to comment
Share on other sites

Παντως, γενικά μιλώντας, όταν ακούς προπονητη σε ματς που ήσουν χάλια να λέει ότι έπαιξες καλά, το έχει χάσει το παιχνίδι.

 

Link to comment
Share on other sites

Ξέρετε πόσες φορές από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία, ο Καρέρα έχει βάλει γκάζια για καθυστέρηση έστω και δυο λεπτών ή για ανεπαρκή ανταπόκριση στο πρόγραμμα της δουλειάς; Πόσες φορές έχει στείλει κόσμο και κοσμάκη ακόμα και εκτός άσκησης, όταν έκρινε πως δεν έδιναν το 100%. Χωρίς να βλέπει ποιος είναι αυτός που διώχνει. Μόνο ποιος δεν κάνει την δουλειά.

 

https://www.enwsi.gr/?post_type=post&amp;p=852356

Link to comment
Share on other sites

Κάθε τέτοιος προπονητής, όταν έχει και τη στήριξη της διοίκησης και τον βοηθάνε και τα αποτελέσματα, στο τέλος της ημέρας μπορεί να "χάσει" 3-4 καλόπαιδα - ντίβες που έχασαν τη βολή τους, αλλά θα έχει κερδίσει την ομάδα. Οταν ο κάθε Σαμπα βλεπει τον προπονητή του να μην χαμπαριάζει απο Μάνταλους, ξέρει πως αν τα δώσει όλα στην προπόνηση και βελτιωθεί θα του φάει κάποια στιγμή τη θέση σε αρχική 11άδα. Ετσι κερδίζεις το 90% της ομάδας σου και όποιος δεν γουστάρει στο καλό. Επίσης ο κάθε καινούργιος παίχτης που θα έρθει, θα σκάσει μύτη υποψιασμένος. Θα ξέρει οτι δεν τον παίρνει για μαγκές και τσαλιμάκια. Εναν τέτοιον προπονητή λοιπόν τον κρατάς, όχι γιατί είναι ο καλύτερος στον κόσμο, αλλά γιατί βάζει το κλαμπ πάνω απο τον εαυτό του χωρίς να κάνει δημόσιες σχέσεις. Γιατί ξέρει οτι μαζί με το κλαμπ μεγαλώνει και αυτός, μεγαλώνουν όλοι μαζί. Κανείς δεν μπορεί μόνος του...

  • Δικεφαλάκι 6
Link to comment
Share on other sites

Ο Καρερα μαλλον ξερει πως το καλοκαιρι καποιες απο τις ντιβες θα πωληθουν ουτως η αλλως οποτε ριχνει γκαζια τωρα για να μαθαινουν οι νεοτεροι. Καλα κανει.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, MARILLION said:

Τις παραστάσεις του Καρέρα τις έχουν 3-4 Μάνταλοι μαζί, 2-3 Λιβάγιες κλπ

Τι παραστασεις εχει ο μανταλος???? Την χρονια της ευρωπης ελειπε.

Ο ΜΑΝΤΑΛΟΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Κ Ο ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ.

 

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Rossi said:

Τι παραστασεις εχει ο μανταλος???? Την χρονια της ευρωπης ελειπε.

Ο ΜΑΝΤΑΛΟΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Κ Ο ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ.

 

Ήταν ο αρχηγος μας στα 10 συνολικα ματς του τσλ... :P:P

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Rossi said:

Τι παραστασεις εχει ο μανταλος???? Την χρονια της ευρωπης ελειπε.

Ο ΜΑΝΤΑΛΟΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Κ Ο ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ.

 

Εχει δει τη Βραχαλη αβαφη.

Link to comment
Share on other sites

  • George_D unfeatured this topic
  • George_D locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×