Jump to content

Μεταγραφές / Σχεδιασμός: Καλοκαίρι 2020


Recommended Posts

Φιλικό με Ιωνικό τώρα στα Σπατα. 1-0 το σκορ στο 29´ με γκολ του Χνιντ στο 16’

85edc7cf4bc9393f5df28029d69308b4_746280.

 

 

η σύνθεση της ΑΕΚ

Αθανασιάδης, Βασιλαντωνόπουλος, Νεντελτσιάρου, Χνιντ, Ινσούα, Σιμόες, Σαμπανάτζοβιτς, Μαχαίρας, Λιβάια, Αλμπάνης, Ανσαριφάρντ. 

 

 

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

2-0 τελικό. Το 2ο γκολ ο Λιβαγια με πεναλτυ στο 72’

Το ματς

Στο 2’ ο Αλμπάνης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Το σκορ άνοιξε τελικά στο 16’, όταν ο Λιβάγια εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Χνιντ με καρφωτή κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής νίκησε τον Αναγνωστόπουλο για το 1-0. Στο 36’ ο Αλμπάνης έστρωσε στον Σιμόες, ο οποίος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο τερματοφύλακας του Ιωνικού απέκρουσε εντυπωσιακά, όπως έκανε και στο 45’, σε ωραία ενέργεια και πλασέ του Λιβάγια από κοντά.

 

Στο 70’ ο Βλαχομήτρος βρήκε στρωμένη τη μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του την έστειλε ψηλά άουτ. Στο 72’ ο Λιβάγια εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι και έκανε το 2-0, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Κροάτης πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, βγήκε τετ α τετ, αλλά ο Γκίνης πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη, αφού ένα εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι που δοκίμασε ο Λιβάγια μέσα από την περιοχή στην εκπνοή σταμάτησε σε σώματα αμυντικών 

ΑΕΚ – Ιωνικός 2-0

ΑΕΚ: Αθανασιάδης (63’ Χατζηεμμανουήλ), Βασιλαντωνόπουλος (46’ Ραντόνια), Νεντελτσιάρου, Χνιντ, Ινσούα, Σιμόες (46’ Κρίστιτσιτς), Σαμπανάτζοβιτς, Μαχαίρας (67’ Βασιλαντωνόπουλος), Λιβάια, Αλμπάνης (43’ Καρακλάιτς), Ανσαριφάρντ (46’ Σάκχοφ).

Ιωνικός: Αναγνωστόπουλος (46’ Γκίνης), Μουστάκης (72’ Βλάχος), Φαζός (72’ Φουρλάνος), Κύργιας (72’ Τσιριγώτης), Αμπούντ-Ομάρ (72’ Σινγκ), Κόρμπος (72’ Γκοτσούλιας), Τιεντσέ (72’ Μάναλης), Ρόλε (56’ Γκίνο), Βλαχομήτρος (72’ Φελίπε), Ματσούκας (56’ Μπρίτο), Κάστρο (72’ Κουϊρουκίδης).

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Αφιέρωμα του SDNA στις φετινές μεταγραφες του big...5

Big 5: Μεταγραφικός έλεγχος! https://www.sdna.gr/podosfairo/766725_big-5-metagrafikos-eleghos


 

 

 

ΑΕΚ... Αξία ομάδας: 37 εκατομμύρια. 

Όποιος δε θέλει να ακούσει ξανά εκείνους που ισχυρίζονται ότι η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί (ομοίως και η κακή), ας του μιλήσει λίγο για την ΑΕΚ και τις φετινές μεταγραφές. Ξεκίνησε με τον Μπράιτ Ενομπακάρε, ο οποίος  αποτελεί ήδη παρελθόν από την Ένωση, άρα τι να μας πει η αρχή και γιατί να είναι το ήμισυ του παντός; Η Ένωση κινήθηκε σε ασφαλή χωρικά ύδατα, ο Ίλια Ίβιτς προσπάθησε να διαχειριστεί ένα σφικτό μπάτζετ και να προχωράει σε value for money επιλογές, εξ ου και παίκτες όπως οι Ινσούα, Ανσαριφάρντ, Σακχόφ, προσπαθώντας παράλληλα να εξοικονομήσει χρήματα από παίκτες που «βάραιναν» το ρόστερ.

Το ταμείο γέμισε νωρίς με την πώληση του Βασίλη Μπάρκα και τα χρήματα ουσιαστικά δαπανήθηκαν για να καλυφθεί το αιώνιο κενό του εξτρέμ με την απόκτηση του Λιβάι Γκαρσία, ενώ τα μεγάλα ερωτηματικά των μεταγραφών για την ΑΕΚ είναι οι προσθήκες για το κέντρο της άμυνας και τα ταλέντα που ήρθαν από Σερβία και Βοσνία. Η πρόκριση στους ομίλους του Europa League έδωσαν την ώθηση και για το κάτι παραπάνω και η ΑΕΚ – κρατώντας και τους Λιβάγια, Μάνταλο παρά τις καλοκαιρινές φήμες – έκανε δυνατό φινάλε στις μεταγραφές και αν της βγουν οι αμυντικοί φαντάζει καλύτερη από πέρυσι. 

Ο ακριβός: Ακούγεται παράλογο, σχεδόν απίστευτο, αλλά είναι αληθινό. Ο Λιβάι Γκαρσία είναι από τις ακριβότερες κινήσεις στην ιστορία της ΑΕΚ και σύμφωνα με το transfermarkt πήγε κατευθείαν στην τέταρτη θέση, πίσω από τους Βασίλη Τσιάρτα, Γρηγόρη Γεωργάτο και Ράφικ Τζιμπούρ. Ο ακραίος επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο είναι δεδομένα η ακριβότερη μεταγραφή στην εποχή του Δημήτρη Μελισσανίδη και μέχρι τον τραυματισμό του έδειχνε ότι αξίζει τα λεφτά του. Μένει να επιστρέψει το ίδιο δυνατός.

Ο φτηνός: Καρίμ Ανσαριφάρντ. Ήδη, με ένα του γκολ έβγαλε τα πολλαπλάσια από όσα θα κοστίσει στην ΑΕΚ. Ο Ιρανός ήρθε ως δοκιμασμένη λύση, ως ένας επιθετικός που γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα, ως ένας ικανότατος σκόρερ και παρότι δεν έχει τη γκλαμουριά ενός Σέρχιο Αραούχο ή ενός Εζέκιελ Πόνσε, μοιάζει να είναι αυτό που χρειάζεται η ΑΕΚ για την επίθεση. 

Ο εσωτερικός: Μα, δε θα πάρει η ΑΕΚ τερματοφύλακα; Δε θέλει αντικαταστάτη του Βασίλη Μπάρκα; Θα τα καταφέρει ο Παναγιώτης Τσιντώντας; Μερικές αποκρούσεις πέναλτι και μόλις ένα γκολ παθητικό σε πέντε ματς, τα σύννεφα μοιάζουν να έχουν εξαφανιστεί σαν την αφρικανική σκόνη, αφού βρέξει. Ο Έλληνας γκολκίπερ έχει αντικαταστήσει επάξια τον συνάδερφό του, που έφυγε για τη Σκωτία, και θα είναι η εσωτερική μεταγραφή της σεζόν. 

Ο μυστήριος: Φταίει το όνομα, φταίει η χώρα καταγωγής, φταίει η ομάδα που έπαιζε, φταίει το παρουσιαστικό του, φταίνε και λίγο οι μέχρι τώρα εμφανίσεις του, αλλά κανείς δεν κρίθηκε σε ένα μήνα. Ο Νασίμ Χνιντ είναι το μεγάλο ερωτηματικό για την ΑΕΚ, αφού ουδείς μπορεί να γνωρίζει σε αυτή τη φάση κατά πόσο ο Τυνήσιος μπορεί να ανταπεξέλθει στο επίπεδο που θέλει η Ένωση. Μοιάζει περισσότερο δυναμικός παρά τεχνικός αμυντικός και η απόκτηση του Νεντελτσεάρου, δίνει και σε εκείνον χρόνο να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ο «παλτός»: Εντάξει, εδώ έχουμε το βραβείο της χρονιάς! Ασυζητητί! Ο Μπράιτ Ενομπακάρε κατάφερε μέσα σε τρεις μήνες να αποτελέσει παρελθόν από την ΑΕΚ και αν μη τι άλλο χρειάζεται πυγμή από μια ομάδα για να «τελειώσει» παίκτη που μόλις είχε αποκτήσει. Από την άλλη, βέβαια, θα ήταν πιο σώφρων να είχαν δαπανήσει περισσότερο χρόνο στο να αντιληφθούν τι παίκτη υπέγραφαν, πριν τον υπογράψουν. Google λέγεται και συνήθως αν κάποιος κάνει κάτι γενικά, θα το κάνει και σε σένα! 

ΗΡΘΑΝ

ΠΑΙΚΤΗΣΟΜΑΔΑΠΟΣΟ

Λιβάι ΓκαρσίαΜπειτάρ2,2 εκ.

Νασίμ ΧνιντΣφαξιέν600 χιλ.

Ιουνούτ ΝεντελτσεάρουΟύφα550 χιλ.

Πέταρ ΚαρακλάγιτςΠρολετέρ300 χιλ.

Βένταντ ΡαντόνιαΝτιναμό Ζάγκρεμπ 200 χιλ.

Εβγέν ΣάκχοφΛέτσε-

Καρίμ ΑνσαριφάρντΑλ Σαΐλια-

Γιάννης ΙατρούδηςΕργοτέλης-

Εμανουέλ ΙνσούαΠαναθηναϊκός-

Μουαμέρ ΤάνκοβιτςΧάμαρμπι-

Μπράιτ ΕνομπακάρεΓουλβς-

* Νταμιάν ΣιμάνσκιΓκρόζνι1,3 εκ.

* Το ποσό που δαπανήθηκε για τον Νταμιάν Σιμάνσκι είναι για την αγορά του, αφού ήταν στην ΑΕΚ από τον Γενάρη.

ΕΦΥΓΑΝ

ΠΑΙΚΤΗΣΟΜΑΔΑΠΟΣΟ

Βασίλης ΜπάρκαςΣέλτικ5 εκ.

Μάριος ΟικονόμουΚοπεγχάγη1 εκ.

Ντανιέλε ΒέρντεΣπέτσια500 χιλ.

Γιώργος ΓιακουμάκηςΒένλο200 χιλ

Νίκλας ΧουλτΑνόβερο-

Σέρχιο ΑραούχοΛας Πάλμας-

Όγκνιεν ΒράνιεςΆντερλεχτ-

Βίκτωρ ΚλωναρίδηςΑΠΟΕΛ-

Λέγε με και… πρωτοπόρο!

Άρης... Αξία ομάδας: 15,48 εκατομμύρια

Οι αλλαγές στο τεχνικό τιμ έγιναν σχετικά νωρίς, και αφού η κατάσταση έγινε λίγο… Κόλος Κοβαλίλκα ο Άρης φαίνεται ότι βρίσκει το δρόμο του. Οι κιτρινόμαυροι κινήθηκαν μέχρι και την τελευταία στιγμή στο μεταγραφικό παζάρι, κινήθηκαν έντονα όλο το καλοκαίρι και βάσει των προσθαφαιρέσεων φαίνεται να έχουν βγει ενισχυμένοι σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Το δείχνουν, άλλωστε, και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα. Πρόβλημα σίγουρα είναι και ενδεχομένως να είναι περισσότερο στην πορεία ότι άλλοι έκαναν τις επιλογές και άλλοι οφείλουν να πορευτούν με αυτές, όμως όσο τα αποτελέσματα είναι θετικά αυτό δε θα αποτελεί πρόβλημα.

Ο Άρης γνώριζε νωρίς στη σεζόν ότι θα χάσει τον Φραν Βέλεθ που είχε κλείσει στον Παναθηναϊκό και ότι πιθανότατα δε θα κρατήσει βασικά στελέχη του, όπως τους Ιντέγε, Κόρχουτ, Ντιγκινί, Λάρσον, Μαρτίνες, Τόνσο και ουσιαστικά πήγε σε μια ολοκληρωτική αναδόμηση του ρόστερ και παικτών που είχαν 20 και πλέον συμμετοχές στην περυσινή σεζόν ο καθένας. Το έκανε για καλό; Η πορεία θα δείξει, ωστόσο κάλυψε το κενό στην άμυνα με τον Τόνι Ντάνκοβιτς και επιπλέον την προσθήκη της τελευταίας στιγμή με τον Γιοχάν Μπεναλουάν, ενώ η αρχή, το μέσο και το τέλος της συζήτησης των μεταγραφών του είναι όνομα και επώνυμο: Ματέο Γκαρσία!

Ο ακριβός: Γύρισε ο ξενιτεμένος, γύρισε το «δικό του» το παιδί. Κρίμα που δεν υπάρχει κόσμος στο γήπεδο να τον αποθεώσει, καθώς ο Ματέο Γκαρσία είναι μια ιδιαίτερη ιστορία για τον Άρη. Έντεκα γκολ και μια ασίστ, τη σεζόν 2018-19 στη Θεσσαλονίκη, ένα διάλειμμα πέντε γκολ και δύο ασίστ στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα και οι κιτρινόμαυροι ξόδεψαν 1,3 εκατομμύρια ευρώ το καλοκαίρι για να μπορέσουν να τον φέρουν πάλι πίσω και να κάνει τη διαφορά. 

Ο φτηνός: Κατηγορία γκρίνιας… «δηλαδή εμείς δεν μπορούσαμε να βρούμε έναν τέτοιο και μπορεί ο Άρης;». Δεν ξέρουμε για τους άλλους, ωστόσο οι κιτρινόμαυροι σίγουρα έκαναν κίνηση-ματ με την απόκτηση του ελεύθερου Κρίστιαν Λόπεθ, ο οποίος έδωσε ήδη τα διαπιστευτήριά του με το γκολ επί της Λαμίας. Πρόκειται για έναν επιθετικό με γεμάτες σεζόν, στις οποίες βρίσκει δίχτυα όπου κι αν αγωνίστηκε, και σε ηλικία που είναι γεμάτος παράστασης, χωρίς να είναι κορεσμένος. (σ.σ. αναπληρωματικός στην κατηγορία που ίσως και να κερδίσει στο νήμα, είναι ο Τζέιμς Τζέκο).

Ο εσωτερικός: Τρεις κολώνες. Γιάννης Φετφατζίδης, Λίντσεϊ Ρόουζ και Μπρούνο Γκάμα. Ο πρώτος αρχηγός της ομάδας και παρά το σίριαλ του καλοκαιριού παρέμεινε στη Θεσσαλονίκη, ο δεύτερος δεν έχει χάσει λεπτό, αλλά αν έπρεπε να διαλέξουμε έναν θα ήταν ο τρίτος! Πέρυσι ήταν η μεταβατική σεζόν από τον τραυματισμό του, και παρόλα αυτά είχε οκτώ γκολ και τρεις ασίστ, αλλά φέτος δείχνει έτοιμος για σπουδαία πράγματα. Τρία γκολ και δύο ασίστ, ήδη, σε πέντε ματς που έχει παίξει και ο Πορτογάλος μοιάζει στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του. 

Ο μυστήριος: Πορτογάλος με καταγωγή από την Ανγκόλα, ο οποίος πήρε μεταγραφή σε αγγλικό σύλλογο στα 20 του χρόνια, παίζει στις τρεις θέσεις της επίθεσης, η αξία του είναι κοντά στο εκατομμύριο, έχει παίξει όλα κι όλα 96 λεπτά με την πρώτη ομάδα της Γουέστ Χαμ και έφυγε για πρώτη φορά δανεικός. Παλαιά και γνωστή η ιστορία, αλλά περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η εξέλιξή της με τον Άρη. Προσθήκη των… καθυστερήσεων, όπως συνηθίζουμε να λέμε, και τα υπόλοιπα προσεχώς…

Ο «παλτός»: Δηλαδή, μάντης κακών κανείς δε θέλει να γίνεται, όμως πόσες είναι οι πιθανότητες του Γιόχαν Μπεναλουάν να παίξει καλό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα; Τα 33 του χρόνια δεν είναι πρόβλημα, ούτε καν το trendy μούσι του, αλλά τα χρόνια που επί της ουσίας έχει να παίξει γεμάτη σεζόν. Πρέπει να πάμε πίσω στο 2016-17 για να τον βρούμε να παίζει 25 ματς με τη Λέστερ και μετά ακόμα πιο πίσω στο 2014-15 και στις 29 συμμετοχές του με την Αταλάντα. Βαρύ βιογραφικό έχει, αλλά μην έχει και βαρύ κορμί;  

ΗΡΘΑΝ

ΠΑΙΚΤΗΣΟΜΑΔΑΠΟΣΟ

Ματέο ΓκαρσίαΕρυθρός Αστέρας1,3 εκ.

Τόνι ΝτάνκοβιτςΛοκομοτίβ640 χιλ.

Εμανουέλ ΣάκιτςΣτουρμ Γκρατς-

Γιοχάν ΜπεναλουάνΝότιγχαμ Φόρεστ-

Εργκίς ΚάτσεΛάρισα-

Ζαχαρί ΜπουσέρΟσέρ-

Αλί ΑντέμΒαρντάρ-

Κρίστιαν ΛόπεςΛας Πάλμας-

Τζέιμς ΤζέκοΑούστρια Βιέννης-

Δημήτρης ΜάνοςΟλυμπιακός-

Κριστιάν ΓκανέαΑθλέτικ-

Φακούντο ΜπερτόλιοΑλντοσίβι-

Μάριος ΣιαμπάνηςΟλυμπιακός-

Ξάντε ΣίλβαΓούεστ Χαμ 

 

ΕΦΥΓΑΝ

ΠΑΙΚΤΗΣΟΜΑΔΑΠΟΣΟ

Φραν ΒέλεθΠαναθηναϊκός-

Δημήτρης ΓιαννακόπουλοςΧανιά-

Ντάνιελ ΛάρσονΑΠΟΕΛ-

Μπράουν ΙντέγεΓκετζεπέ-

Μιχάλι ΚόρχουτΝτέμπρετσεν-

Απόστολος ΤσιλιγκίρηςΑΠΟΕΛ-

Νικολά ΝτιγκινίΑΠΟΕΛ-

Νικολά ΜαρτίνεςΒόλος-

Μάρτιν Τόνσο--

Ούγκο Σόουζα--

Αμπού ΜπαΝαντ-

 

Από εκεί που σταμάτησε…

Ολυμπιακός… Αξία ομάδας: 96,68 εκατομμύρια

Πώς μεταφράζεται το από εκεί που σταμάτησε; Πιο έτοιμος, πιο γεμάτος και σίγουρα με καλύτερη χημεία από τους υπόλοιπους. Το γεγονός ότι παρά τα όσα φημολογούνταν όλο το καλοκαίρι, έφυγαν λιγότεροι απ’ όσοι προβλέπονταν, το γεγονός ότι δεν θα χρειαστεί να αλλάξει όλη του την άμυνα και όλη του τη μεσαία γραμμή, συμβάλλουν στην πεποίθηση ότι ο Ολυμπιακός είναι αυτή τη στιγμή ένα βήμα πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό του. 

Οι ερυθρόλευκοι χρειάστηκε να ενισχυθούν στα άκρα της άμυνας και το έκαναν πειστικά, χρειάστηκε να ενισχυθούν στον άξονα και ξόδεψαν εκεί τα περισσότερα λεφτά, ενώ μοιάζουν να είναι πιο γεμάτοι στη θέση του τερματοφύλακα και παράλληλα περιμένουν να ξεπεταχθούν και φέτος δυο-τρία πιτσιρίκια που θα κλέψουν την παράσταση και ενισχύσουν την ομάδα περισσότερο του αναμενομένου. Οι ουσιαστικές απώλειες κατέληξαν να είναι μόνο οι Τσιμίκας και Γκιγιέρμε (σ.σ. ούτε Σεμέδο, ούτε Σα, ούτε Σισέ, ούτε Καμαρά έφυγαν) και σε συνδυασμό με τις προσθήκες ο Ολυμπιακός μοιάζει «τρομακτικά» γεμάτος για τα ελληνικά δεδομένα. 

Ο ακριβός: Έπεσε σε εκείνον το περισσότερο χρήμα, οπότε από εκείνον θα ξεκινήσουμε. Ο Ολυμπιακός έπρεπε να αντικαταστήσει τον Γκιγιέρμε που έφυγε για τα πετροδολάρια και ο Πορτογάλος ήταν η επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς και σε εκείνον θα πιστωθεί το καλό ή θα χρεωθεί το κακό. Προς το παρόν δεν έχει παίξει λεπτό με τα ερυθρόλευκα και αυτό δεν είναι το καλύτερο δείγμα, ωστόσο δηλώθηκε στη λίστα του Champions League, οπότε αν μη τι άλλο δεν έχει εγκαταλειφθεί η περίπτωσή του. 

Ο φτηνός: Εντάξει, μόνο μεταξύ σοβαρού κι αστείου μπορεί να βγάλει κάποιος τον Ραφίνια στα «φθηνά», όμως ταυτόχρονα είναι και ρεαλιστικό. Ο Ολυμπιακός απέκτησε ως ελεύθερο τον σπουδαίο Βραζιλιάνο αμυντικό και κάλυψε το κενό του Ομάρ Ελαμπντελαουί προσθέτοντας στην ομάδα εμπειρία, ποιότητα, αξία, ταλέντο και, φυσικά, κοντά σορτσάκια! 

Ο εσωτερικός: Υπάρχουν αρκετοί μνηστήρες (βλ. Τζολάκης ή Φορτούνης), όμως θα δώσουμε το λάβαρο στον Λαζάρ Ραντζέλοβιτς. Ο Πέδρο Μαρτίνς το πιστεύει και το δείχνει, ο μικρός έχει θράσος και το αποδεικνύει, ξεκίνησε/τελείωσε τη σεζόν με το γκολ στον τελικό που έκρινε έναν τίτλο έχει παίξει σε όλα τα επίσημα ματς μέχρι τώρα και είναι η σεζόν που πρέπει να κάνει αισθητή την παρουσία του. 

Ο μυστήριος: Αφού εξαντλήσαμε το θέμα Νικολιά και τη μεταγραφή του από τον ΠΑΣ Γιάννινα, θα σταθούμε στον Τιάγκο Σίλβα. Ποδοσφαιριστής, δηλαδή, που αποκτήθηκε στο φινάλε των μεταγραφών έναντι αδιευκρίνιστου προς το παρόν ποσού, δε δηλώθηκε στη λίστα του Champions League, παίζει στον άξονα όπου ο Ολυμπιακός μοιάζει γεμάτος, όμως προέρχεται από γεμάτες σεζόν και προφανέστατα έχει αξία ως ποδοσφαιριστής. 

Ο «παλτός»: Νωρίς είναι για να τον κρίνουμε, αλλά εξίσου νωρίς έχουν ξεκινήσει ήδη οι γκρίνιες. Ο Γιαν Εμβιλά ήταν μια από τις εντυπωσιακότερες κινήσεις που έκαναν οι ερυθρόλευκοι το καλοκαίρι, είναι παίκτης πολυτέλεια για το ελληνικό πρωτάθλημα, όμως μετά τις πρώτες του εμφανίσεις έχουν αρχίσει ψίθυροι για την επιλογή του Γιαν Μοντεστό, ο οποίος και τον έφερε στον Ολυμπιακό. Ίδωμεν…

ΗΡΘΑΝ

ΠΑΙΚΤΗΣΟΜΑΔΑΠΟΣΟ

ΠέπεΒιτόρια Γκιμαράες3 εκ.

*Αχμέντ ΧασάνΜπράγκα2 εκ.

Μοχάμεντ ΝτράγκερΦράιμπουργκ1 εκ.

Ρούμπεν ΒιναγκρέΓουλβς1 εκ.

Όγκμουντουρ ΚρίστινσονΛάρισα400 χιλ.

Αλέξανδρος ΝικολιάςΠΑΣ Γιάννινα300 χιλ.

Απόστολος ΑποστολόπουλοςΠανσερραϊκός100 χιλ.

ΡαφίνιαΦλαμένγκο-

Γιαν ΕμβιλάΣεντ-Ετιέν-

Χοσέ ΧολέμπαςΓουότφορντ-

Τιάγκο ΣίλβαΝότιγχαμ Φόρεστ?

ΜπρουμάΑϊντχόβεν-

* Το ποσό που δαπανήθηκε για τον Αχμέντ Χασάν είναι για την αγορά του.

ΕΦΥΓΑΝ

ΠΑΙΚΤΗΣΟΜΑΔΑΠΟΣΟ

Κώστας ΤσιμίκαςΛίβερπουλ13 εκ.

ΓκιγιέρμεΑλ-Σαντ6 εκ.

Ιγκόρ ΣίλβαΌσιγιεκ500 χιλ.

Λεονάρντο ΚούρτηςΦορτούνα Ντίσελντορφ500 χιλ.

Φράνκο ΣολδάνοΜπόκα Τζούνιορς300 χιλ.

Μιγκέλ ΓκερέιροΝότιγχαμ Φόρεστ-

Λάζαρος ΧριστοδουλόπουλοςΑτρόμητος-

Δημήτρης ΜάνοςΆρης-

Ομάρ ΕλαμπντελαουίΓαλατασαράι-

ΚαφούΝότιγχαμ Φόρεστ-

Βασίλης Τοροσίδης--

Χαμένος στη μετάφραση…

Παναθηναϊκός… Αξία ομάδας: 23,08 εκατομμύρια

Πόσο απέχει η αποθέωση με την απαξίωση; Μερικά αρνητικά αποτελέσματα και λίγα μαθήματα ισπανικών παραπάνω… Μέχρι τον Ιούνιο, άντε βαριά Ιούλιο ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να κάνει τις σωστές κινήσεις για να επιστρέψει σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο ελληνικό πρωτάθλημα και με φόντο την επιστροφή του στην Ευρώπη από την επόμενη σεζόν. Μετά, κάπου η μπάλα χάθηκε. Και από την έναρξη του πρωταθλήματος, χάνεται ολοένα και παραπάνω. 

Οι πράσινοι ήθελαν τσιμεντοενέσεις ποιότητας για να μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω και τις έκαναν, ήθελαν εύκολο γκολ και δημιουργία και κινήθηκαν για να τα αποκτήσουν, όμως ξέχασαν το βασικό: Ισορροπία, χημεία, αποδυτήρια, ιστορία. Ωραία τα βιντεάκια και καλή η καλοπέραση σε πούλμαν και προετοιμασία, όμως προς το παρόν ο Παναθηναϊκός έχει χάσει τη σκληρότητα, την μαχητικότητα και τον χαρακτήρα που τον δίεπε πέρυσι, τουλάχιστον από τα μισά της σεζόν και μετά. Οι ουσιαστικές του απώλειες σε σχέση με πέρυσι είναι ο Χρήστος Δώνης και ο Εμανουέλ Ινσούα, ενώ έφυγε και ο Γιώργος Βαγιαννίδης, αλλά δεν είχε προλάβει ουσιαστικά να παίξει. 

Ο ακριβός: Η αξία του ήταν στα 2 εκατομμύρια ευρώ τον προηγούμενο Ιανουάριο. Ο Παναθηναϊκός κινήθηκε πανέξυπνα και κατάφερε να τον αποκτήσει και να τον φέρει στην Ελλάδα για να εγκλιματιστεί. Όσο πιο μεγάλο το νούμερο, τόσο πιο μεγάλο το fail, ωστόσο οφείλουμε να μην καταδικάσουμε ακόμα τον Καρλίτος. Ο Ισπανός επιθετικός έχει στατιστικά που ζαλίζουν όσον αφορά τα γκολ, ωστόσο προς το παρόν είναι πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό και δεν έχει προσφέρει λύσεις στο τριφύλλι. 

Ο φτηνός: Επί της ουσίας, δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε φτηνό και ακριβό στον Παναθηναϊκό, αφού όλοι αποκτήθηκαν ως ελεύθεροι. Το όνομα, ωστόσο, που ξεχωρίζει όταν κοιτάζεις τις μεταγραφές του Παναθηναϊκού είναι ο Λούκας Βιγιαφάνες. Επέστρεψε μετά από 1,5 χρόνο και με το τριφύλλι να βγάζει κέρδος, αφού τον Ιανουάριο του 2018 τον πούλησε έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ και τον πήρε… πίσω τζάμπα. Μόνο που προς το παρόν δεν έχει αγωνιστεί λόγω προβλήματος τραυματισμού και αν συνεχίσει έτσι, θα αλλάξει κατηγορία. 

Ο εσωτερικός: Κάθε χρόνο ξεπετάγεται και ένα νέο… μωρό από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και φέτος φαίνεται πως ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος είναι το όνομα που πρέπει να σημειώσουμε. Έκανε πέρυσι το ντεμπούτο του, σχεδόν καθιερώθηκε στα πλέι οφ και προς το παρόν δείχνει ότι κερδίζει θέση στο rotation της σεζόν και την εμπιστοσύνη του Ντάνι Πογιάτος. Ο 18χρονος κεντρικός μέσος έχει παίξει στα παιχνίδια με τον Άρη και τον Αστέρα Τρίπολης και προϊόντος χρόνου θα γίνεται καλύτερος. Για το αν θα συμβεί το ίδιο και με τον Παναθηναϊκό, όρκο δεν παίρνει κανείς.

Ο μυστήριος: Λίγο γκαντέμης μπορεί να είναι, όμως δεν είναι αδικαιολόγητα στην κατηγορία. Ο Αντονίτο, ή κατά την ταυτότητά του, Αντόνιο Χέσους Ρεγκάλ Αντούνο ήταν η τελευταία, ισπανική προσθήκη στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, όμως ακόμα ούτε προπόνηση δεν πρόλαβε να κάνει. Μια λοίμωξη του αναπνευστικού – και δεν είναι εποχή για λοιμώξεις και βήχα – τον κρατάει κλινήρη στο σπίτι του και προς το παρόν είναι άγνωστο πότε θα μπορέσει να αγωνιστεί. 

Ο «παλτός»: Είναι τόσο άσχημη η κατάσταση στον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή, που οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι του ενός. Ο Καρλίτος που δεν σκοράρει ούτε με ηλεκτρονική αίτηση, ο Αϊτόρ που είναι εξαφανισμένος, ο Βιγιαφάνιες που είναι τραυματίας, ο Ξαβιέρ που μοιάζει περιττός, ουδείς γνωρίζει αυτή τη στιγμή ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα. Το Τσάβι Ρόκα πιθανόν… 

 

ΗΡΘΑΝ

ΠΑΙΚΤΗΣΟΜΑΔΑΠΟΣΟ

Αϊτόρ ΚανταλαπιέντραΤβέντε-

Φραν ΒέλεθΆρης-

ΞαβιέρΤοντέλα-

Λούκας ΒιγιαφάνεςΜορέλια-

Φακούντο ΣάντσεθΕστουντιάντες-

ΧουανκάρΜάλαγα-

ΑντονίτοΒαγιαδολίδ-

 

ΕΦΥΓΑΝ

ΠΑΙΚΤΗΣΟΜΑΔΑΠΟΣΟ

Ζοάο ΝούνεςΠούσκας200 χιλ.

Κώστας ΑποστολάκηςΑΠΟΕΛ-

Χρήστος ΔώνηςΆσκολι-

Δημήτρης ΚολοβόςΣερίφ-

Χουάν Χοσέ ΠερέαΒόλος-

Γιώργος ΒαγιαννίδηςΊντερ-

Δημήτρης ΚολοβέτσιοςΚαϊσέρισπορ-

Ματίας ΓιόχανσονΓκεντσερμπιλιγκί-

Νίκος ΒέργοςΠαναιτωλικός-

Εμανουέλ ΙνσούαΑΕΚ-

Φαούστο ΤιένσαΧιμνάστικ-

Extreme makeover!


ΠΑΟΚ… Αξία ομάδας: 59,3 εκατομμύρια

Υπάρχουν εκείνα που θα σου πουν οι πίνακες κι εκείνα που δε θα σου τα πουν. Υπάρχουν οι αριθμοί, όπως τα 3,3 εκατομμύρια ευρώ της Κολωνίας, τα 3 εκατομμύρια ευρώ της Μίντλεσμπρο ή το 1,6 της Φενέρμπαχτσε, ωστόσο υπάρχουν και πολλά περισσότερα. Ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά φέτος κινήθηκε με οριακά σοκαριστικό τρόπο στο μεταγραφικό παζάρι, καθότι γκρέμισε τον κορμό του και προχώρησε σε μια ολοκληρωτική αλλαγή. Απαραίτητο ως ένα βαθμό λόγω FFP και λόγω ηλικιακού φόρτου, ωστόσο αν εξαιρέσουμε τον Βιεϊρίνια οι υπόλοιπες… παλιοσειρές που αποχώρησαν δεν χαρακτηρίζονται και ηλικιωμένοι.

Ο δικέφαλος του βορρά εισέπραξε σχεδόν εννέα εκατομμύρια από της αποχωρήσεις και με προσεγμένες και διαφορετικές από το συνηθισμένο κινήσεις, επένδυσε το μεγαλύτερο μέρος αυτών. Κινήθηκε στην ελεύθερη αγορά, πέτυχε διάνα με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς και τον Στέφαν Σβαμπ, όμως προς το παρόν και με το ελαφρυντικό ότι ήρθαν αργά, δεν έχει πάρει τίποτα από εκείνους στους οποίους επένδυσε. Απαιτήσεις υπάρχουν πολλές, το υπέρβαση του Champions League φορτώθηκε ξαφνικά ως αποτυχία στην καμπούρα και πρέπει να του βγουν οι μεταγραφές για να πάει καλά η χρονιά. 

Ο ακριβός: Ας μην παρεξηγηθούμε: Πέρα από το ακριβό συμβόλαιο, ο ΠΑΟΚ δε χρειάστηκε να πληρώσει ακριβά για τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Αυτό δε σημαίνει, όμως, ότι δεν είναι ένα από τα πιο ακριβά του περιουσιακά στοιχεία. Τρίτος κατά σειρά πίσω από τον Μουβά Βαγκέ και τον Δημήτρη Γιαννούλη, πρώτος κατά σειρά από τις μεταγραφές που φαίνεται ότι θα βγάλει τα λεφτά του! Δεν έχει ούτε μήνα στην Ελλάδα και έχει ήδη πετύχει δύο γκολ και έχει δώσει μια ασίστ σε εφτά συμμετοχές, ενώ έκανε τη διαφορά στα προκριματικά του Champions League, παρά την πίκρα στο φινάλε. 

Ο φτηνός: Λίρα εκατό! Τόσο εκατό, που την τελευταία στιγμή ο ΠΑΟΚ στράφηκε στην ίδια αγορά για να βρει κι άλλη λίρα. Ο Στέφαν Σβαμπ μετράει εφτά συμμετοχές με τον δικέφαλο του βορρά τη φετινή σεζόν. Έχει τρεις ασίστ, γεμάτη παρουσία στο χώρο της μεσαίας γραμμής και αν αυτά δεν σας φαντάζουν αρκετά, έχει εφτά 90λεπτά. Ο μόνος που έχει περισσότερα είναι ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς, οι μόνοι που έχουν παίξει το ίδιο είναι ο Ίνγκασον και ο Μιχαηλίδης.

Ο εσωτερικός: Ανάμεσα στον Ίνγκανσον και τον Κάρολ Σβιντέρφσκι ποιον να διαλέξουμε; Κάτι μας λέει να πάμε με τον Πολωνό. Κι αυτό το κάτι είναι τα δύο γκολ που έχει πετύχει μέχρι τώρα στη σεζόν, τα οποία έχει τόσο ανάγκη ο ΠΑΟΚ. Ο 23χρονος επιθετικός δε μοιάζει να υπολογίζεται ως βασικός από τον Άμπελ Φερέιρα, παίρνει σκόρπια λεπτά συμμετοχής και είναι χαμηλά στις προτεραιότητες, ωστόσο είναι ένας παίκτης που έχει το γκολ, έσωσε τον ΠΑΟΚ απέναντι στον ΟΦΗ και μέχρι να προσαρμοστούν οι νεοαποκτηθέντες, θα βγάλει πολλές φορές το φίδι από την τρύπα. 

Ο μυστήριος: Στα 22 του χρόνια ψάχνει το δρόμο για το αληθινό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο Σενεγαλέζος έρχεται από την Μπαρτσελόνα και αυτό από μόνο του είναι σημαντικό, έχει αξία κοντά στα 7 εκατομμύρια ευρώ και ποιος να το παραβλέψει, αλλά… Αλλά ακόμα ψάχνει ακριβώς τι παίζει, σε ποια θέση παίζει ακριβώς και κυρίως πότε θα παίξει. Τρεις συμμετοχές πέρυσι στην Ισπανία και πέντε στη Γαλλία, τρεις σε επίπεδο ανδρών πρόπερσι και πάμε πίσω στο 2017-18 και το Βέλγιο για να βρούμε γεμάτη σεζόν με 28 συμμετοχές.

Ο «παλτός»: Εμείς να έχουμε καλή διάθεση και να μην τον κάψουμε. Εσείς ορκίζεστε ότι δεν το έχετε σκεφτεί; Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ για να τον αποκτήσει από την Ντιναμό Τμπίλισι, όμως τα στατιστικά του προς το παρόν δε δείχνουν παίκτη που θα τα βγάλει τα λεφτά του. Δύο συμμετοχές και πολλές παύλες, χωρίς να πείσει στο ματς που έπαιξε βασικός στο Βόλο ή να προλάβει να δείξει κάτι στα λίγα λεπτά συμμετοχής απέναντι στον Ατρόμητο. 

ΗΡΘΑΝ

ΠΑΙΚΤΗΣΟΜΑΔΑΠΟΣΟ

Αντόνιο ΤσόλακΡιέκα3 εκ.

Τόμας ΜουργκΡαπίντ Βιέννης2,2 εκ.

Νίκο ΝινούαΝτιναμό850 χιλ.

Αντριάν ΠερέιραΒίκινγκ760 χιλ.

Στέφαν ΣβαμπΡαπίντ Βιέννης-

Γιώργος ΒράκαςΝάπολι U19-

Μουσά ΒαγκέΜπαρτσελόνα-

Αντρίγια ΖίβκοβιτςΜπενφίκα-

 

ΗΡΘΑΝ

ΠΑΙΚΤΗΣΟΜΑΔΑΠΟΣΟ

Δημήτρης ΛημνιόςΚολωνία3,3 εκ.

Τσούμπα ΑκπόμΜίντλεσμπρο3 εκ.

Δημήτρης ΠέλκαςΦενερμπαχτσέ1,6 εκ.

Νίκος ΜπότηςΊντερ600 χιλ.

Μάρκο ΜιχόγεβιτςΓκετζεπέ500 χιλ.

Πόντους ΒέρνμπλουμΓκέτεμποργκ-

Λάζαρος ΛάμπρουΤβέντε-

Αμρ ΟυαρντάΒόλος-

Βιεϊρίνια--

Μίροσλαβ ΣτοχΧάμαρμπι-

Μαουρίτσιο--

Γιόσιπ ΜίσιτςΣπόρτινγκ-

   

 

* Τα οικονομικά στοιχεία δίνονται με βάση το "transfermarkt"

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×