Jump to content

ΑΕΚ Χάντμπολ 2020-21 ​​🏆 🏆 ​🏆 !


Recommended Posts

Για τους στόχους της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ μίλησε ο Α’ Αντιπρόεδρος του Συλλόγου και Διοικητικός Υπεύθυνος της Ένωσης

Στον ραδιοφωνικό σταθμό OVER FM 104.9 και την εκπομπή Overhead με τον Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου φιλοξενήθηκε ο Α’ Αντιπρόεδρος του Συλλόγου και Διοικητικός Υπεύθυνος και Χρηματοδότης του τμήματος Χάντμπολ, κ. Σταμάτης Παπασταμάτης.

Ο διοικητικός ηγέτης των Πρωταθλητών Ελλάδος, μίλησε τόσο για το ξεκίνημά της ενασχόλησής του στο τμήμα χάντμπολ, τα προβλήματα που αντιμετώπισε, καθώς επίσης και για το όραμά του όσον αφορά την κατασκευή ιδιόκτητου γηπέδου της ΑΕΚ. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο μοντέλο διοίκησης της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, στη μεταγραφή του Ugalde, αλλά και σε πολλά άλλα θέματα της καθημερινότητας της “Ένωσης”.

Αναλυτικά ολόκληρη η συνέντευξη:

Πώς ξεκινήσατε να ασχολείστε με το τμήμα χάντμπολ της ΑΕΚ;

“Η πρώτη μου επαφή με το τμήμα χάντμπολ της ΑΕΚ ήταν το 2016, όταν και είχαμε εκλεγεί μέλη του ΔΣ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ με τη διοίκηση του κ. Αλεξίου. Από το 2015 παρακολουθούσα την ομάδα χάντμπολ ως απλός οπαδός. Οτιδήποτε αφορούσε την ΑΕΚ με ενδιέφερε, όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ κτλ. Έτσι, το 2016 αποφάσισα να ασχοληθώ πιο ενεργά, λαμβάνοντας μέρος στην αντιπροεδρία της διοίκησης του κ. Αλεξίου. Έτσι, αναλάβαμε τη διοίκηση της Ερασιτεχνικής και στο πρώτο συμβούλιο που συγκροτήθηκε σε σώμα η διοίκηση, ο κ. Αλεξίου μου είπε “Σταμάτη, αναλαμβάνεις το χάντμπολ“. Ανέλαβα έτσι απλά αυτήν την πολύ όμορφη ομάδα και ξεκίνησα το ταξίδι μου στο χάντμπολ”.

Γνωρίζατε αρκετά πράγματα από το άθλημα;

“Για να είμαι ειλικρινής όχι ιδιαίτερα. Στην ΕΡΤ είχα παρακολουθήσει αρκετά παιχνίδια και ιδιαίτερα της ομάδας που αγαπώ, όπως το πολύ όμορφο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ που πήραμε το Πρωτάθλημα, αλλά όχι τίποτα το ιδιαίτερο. Ήμουν πιο πολύ οπαδός του ποδοσφαίρου και μετά του μπάσκετ”.

Επομένως, πώς φτάσαμε στο σημείο ο Σταμάτης Παπασταμάτης να λατρεύει το χάντμπολ;

“Πρώτα από όλα με κέρδισε το γεγονός ότι εφόσον αποφάσισα να καταπιαστώ με τα διοικητικά της ΑΕΚ έπρεπε να το φέρω εις πέρας και με επιτυχία. Η ΑΕΚ είναι η ομάδα που λατρεύω. Γνώριζα ότι το χάντμπολ ήταν στις καρδιές των ΑΕΚτσήδων το τρίτο, ας πούμε, αγαπημένο άθλημα και πολλές φορές και το δεύτερο. Στα πέτρινα χρόνια το χάντμπολ ήταν το νούμερο ένα θα έλεγα. Θέλησα να το γνωρίσω περισσότερο. Με κέρδισε σαν άθλημα, με κέρδισαν οι άνθρωποί του, η καθαρότητα που έχει σαν άθλημα, παρά τις πολλές επαφές. Βλέπεις τους αθλητές να σέβονται πάρα πολύ ο ένας τον άλλον, κάτι που δε βλέπεις τόσο πολύ σε άλλα αθλήματα”.

Είχατε πει ότι “οι αντίπαλοί μας θα μας σέβονται και θα μας φοβούνται. Σας δίνω το λόγο μου για αυτό, θα είναι απίστευτο”. Έχει φτάσει η ΑΕΚ σε αυτό το οποίο θέλατε το 2018;

“Νομίζω την ΑΕΚ ότι πλέον και τη σέβονται και τη φοβούνται. Απλά να διευκρινίσω ότι τη λέξη “φοβούνται” την εννοούσα πάντα με την καλή έννοια και όχι την κακή. Ερασιτεχνικός αθλητισμός είμαστε. Θεωρώ ότι ναι το έχουμε πετύχει. Η ΑΕΚ έχει ανέβει επίπεδο από άποψη οργάνωσης, από άποψη παικτών, από άποψη διοικητικής λειτουργίας. Ωστόσο, υπάρχει ένα ακόμα κενό, το οποίο ευελπιστούμε ότι θα το λύσουμε. Αυτό αφορά το γήπεδο. Κακά τα ψέμματα, μία μεγάλη ομάδα, εκτός από το να είναι μεγάλη ομάδα, με μεγάλους παίκτες που κατακτά μεγάλα αποτελέσματα, πρέπει να έχει και μεγάλο γήπεδο. Έχουμε ξεκινήσει μία πολύ καλή προσπάθεια για τη δημιουργία γηπέδου της ΑΕΚ και νομίζω είμαστε σε πολύ καλό δρόμο”.

Γιατί ο Σταμάτης Παπασταμάτης επενδύει τόσα πολλά χρήματα; Ποιος είναι ο απώτερος στόχος και το όραμά του; Γνωρίζετε ως επιχειρηματίας ότι πρόκειται για χρήματα που δε θα πάρετε πίσω. Δεν είναι ΠΑΕ ή ΚΑΕ. Είναι χρήματα που μπαίνουν για κάποιο σκοπό και δεν υπάρχει πιθανότητα ανταπόδοσης.

“Αυτό είναι αλήθεια. Τα ερασιτεχνικά σωματεία είναι δύσκολο να δημιουργήσουν εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε να έχουν μεγάλους χορηγούς, επομένως να καλύπτουν ένα μεγάλο κομμάτι του κόστους λειτουργίας. Εμείς αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μη ξεχνάτε όταν το 2016 όταν ανέλαβα το τμήμα, και αυτό είναι σημαντικό να το αναφέρουμε σήμερα, η ΑΕΚ την περίοδο εκείνη δεν είχε τίποτα. Είχε μία ομάδα χάντμπολ στα χαρτιά, παίκτες δεν υπήρχαν, προπονητές δεν υπήρχαν, γήπεδα δεν υπήρχαν, ακαδημίες δεν υπήρχαν. Την προηγούμενη χρονιά, αν θυμάστε, η ΑΕΚ είχε παίξει στα πλέι άουτ. Κάτι που δεν ήταν ιδιαίτερα τιμητικό για την ιστορία της ομάδας. Ξεκινήσαμε, επομένως, από πολύ χαμηλά και λειτουργήσαμε γρήγορα ώστε να μπορέσουμε να κερδίσουμε την αγάπη του κόσμου, που κάποια στιγμή είχε αρχίσει να απογοητεύεται από το τμήμα και από την άλλη να γίνουμε ανταγωνιστικοί στο Πρωτάθλημα από τη στιγμή που γνωρίζαμε ότι θα συμμετείχε και ο Ολυμπιακός. Άρα λοιπόν έπρεπε να κάνουμε γρήγορα βήματα. Αυτό σημαίνει κόστος στο οποίο και ανταποκριθήκαμε. Φτάσαμε, έτσι, στο σήμερα που η επένδυση έχει πιάσει ένα ταβάνι σε σχέση με τα περασμένα χρόνια και αυτό γιατί θεωρήσαμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να μπορέσουμε να κάνουμε μία ευρωπαϊκή πορεία αντάξια του ονόματος της ΑΕΚ και αν μπορέσουμε να φέρουμε έναν ευρωπαϊκό τίτλο στην Ελλάδα. Αυτός είναι άλλωστε και ο στόχος που το μπάτζετ αυξήθηκε, όχι σε ιδιαίτερα επίπεδα τα οποία ακούγονται και γράφονται εξωπραγματικά”.

Επομένως, ποιο είναι το μπάτζετ της ομάδας;

“Τα εν οίκω μη εν δήμω. Αυτά είναι πράγματα που καλό είναι να μη δημοσιοποιούνται. Αφορούν την ομάδα και μόνο. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι είναι ένα μπάτζετ αρκετά υψηλό για τα δεδομένα της εποχής και του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Δεν νομίζω βέβαια ότι είμαστε τόσο ψηλά για να συγκριθούμε με ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Δε γνωρίζω τα μπάτζετ αυτών των ομάδων. Έχουμε ένα λελογισμένο μπάτζετ. Δεν είναι μικρό, δεν είναι όμως και ιδιαίτερα μεγάλο, που κάποιος νομίζει. Είναι όμως ένα μπάτζετ που εκτιμούμε ότι μπορεί να μας υποστηρίξει το όνειρο της κατάκτησης του ευρωπαϊκού τίτλου”.

Αν η ΑΕΚ φτάσει με το καλό στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου, από εκεί και πέρα είναι στόχος της ομάδας να φτάσει στους ομίλους του Champions League ή τουλάχιστον στης δεύτερης τη τάξη ευρωπαϊκής διοργάνωσης:

“Πιο εφικτός και ρεαλιστικός στόχος είναι η συμμετοχή στη δεύτερη τη τάξη διοργάνωση. Αυτό όμως για να επιτευχθεί, όπως αντιλαμβάνεστε, προϋποθέτει να έχουμε και ένα καλό γήπεδο για να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε τις προδιαγραφές που θέτει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Διότι το μεγάλο πρόβλημα στο συγκεκριμένο άθλημα είναι ότι δεν υπάρχουν γήπεδα. Σε μία Αττική των 5 εκατομμυρίων κατοίκων, καμία ομάδα δεν έχει γήπεδο ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Αυτό είναι πολύ άσχημο, δημιουργώντας προβλήματα και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και στο να εισπράξουμε χορηγίες από τη συμμετοχή”.

Για τη συνεργασία με την ΟΧΕ για την αίθουσα “Γ. Κασιμάτης” του ΟΑΚΑ:

“Το 2016 όταν ανέλαβα την ομάδα, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ΑΕΚ ήταν το γηπεδικό. Το πού θα παίξει και το πού θα κάνει προπονήσεις. Τότε λοιπόν, έπεσε στο τραπέζι η ιδέα της αξιοποίησης της αίθουσας “Γ. Κασιμάτης”. Τότε ήταν σε άθλια κατάσταση. Μαζί με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, κ. Γκαντή, ήρθαμε σε επαφή και κουβεντιάσαμε την πιθανότητα, η ΑΕΚ και εγώ προσωπικά, να χρηματοδοτήσουμε την ανακαίνιση της αίθουσας, αφενός για να αποκτήσει η ΑΕΚ μία έδρα και αφετέρου και η Εθνική να αποκτήσει ένα χώρο προπονητηρίου και ένα επίσημο γήπεδο. Πήγαμε στο ΟΑΚΑ, βρήκαμε ευήκοα ώτα και έτσι ξεκινήσαμε αυτήν την προσπάθεια. Ρίξαμε αρκετά χρήματα ώστε να έχουμε μία αξιοπρεπή αίθουσα. Ανακαινίστηκαν τα αποδυτήρια, φτιάχτηκαν οι εξέδρες, τα ταμπλό. Σήμερα η αίθουσα δεν έχει καμία σχέση με αυτήν με την οποία ξεκινήσαμε. Θεωρώ ότι είναι ένας χώρος που μπορεί, μέχρι το επίπεδο του πρώην Challenge Cup, να φιλοξενήσει επίσημα παιχνίδια, διοργανώσεις, παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος και βέβαια τις υποδομές”.

Ποιες είναι οι κινήσεις για τη δημιουργία του νέου γηπέδου. Υπάρχουν πληροφορίες για συνεργασία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού.

“Είναι αλήθεια ότι είμαστε σε ανοικτή επικοινωνία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Αυγενάκη, ο οποίος θέλει εμπράκτως να βοηθήσει την προσπάθεια ανέγερσης ενός γηπέδου χάντμπολ για την ΑΕΚ και για την Εθνική Ελλάδος. Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Οι επαφές έχουν προχωρήσει σημαντικά και θεωρώ ότι το πρόβλημα του γηπέδου τόσο για την ομάδα μας, όσο και για την Εθνική που είναι εξίσου σημαντικό, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορούμε να είμαστε σε ευχάριστη θέση να πούμε πιο συγκεκριμένα θέματα για το πως θα λυθεί”.

Ισχύει ότι έπεσε στο τραπέζι η ιδέα για γήπεδο σε χώρο εντός του ΟΑΚΑ;

“Ισχύει. Είναι ένα σενάριο που κάτω από προϋποθέσεις μπορεί να αποτελέσει πρόκριμα”.

Σε πόσο χρονικό διάστημα θα μπορούμε να έχουμε ανακοινώσεις;

“Δε θέλω να μπω στη λογική των χρονοδιαγραμμάτων. Στην Ελλάδα ζούμε και ξέρουμε όλοι ότι πολλά πράγματα αλλάζουν. Υπάρχει η γραφειοκρατία. Επομένως δε θα ήθελα να πω σε 6 μήνες ή 1 χρόνο θα μπορούμε να πούμε πράγματα, χωρίς να μπορώ να τα προσδιορίσω και να μην περνάει από το χέρι μου. Δε θέλω να πω κάτι που δεν θα ισχύει. Θεωρώ, όμως, ότι είμαστε σε καλό δρόμο και όλοι κάνουμε πολύ σοβαρές προσπάθειες για να κερδίσουμε το χρόνο”.

Ποιο είναι το πλάνο της δημιουργίας της νέας έδρας;

“Αυτή τη στιγμή το πλάνο λέει ότι η Πολιτεία μάς βοηθάει στο χώρο εξεύρεσης ενός χώρου για τη δημιουργία γηπέδου ευρωπαϊκών προδιαγραφών, οπωσδήποτε 3.500 θέσεων, και από εκεί και πέρα, η Ερασιτεχνική, και ίσως και η περιφέρεια, μπορούν να συμβάλλουν στην ανέγερση ενός γηπέδου που σημειωτέον θα είναι περιουσιακό στοιχείο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Ωστόσο, στο σημείο αυτό θέλω να σημειώσω ότι επειδή στη ζωή μου έχω μάθει να έχω ένα plan b, γιατί οτιδήποτε μπορεί να στραβώσει, αυτή τη στιγμή υπάρχει και μία δεύτερη λύση που παίζει πολύ δυνατά για γήπεδο χάντμπολ της ΑΕΚ και της Εθνικής, το οποίο δεν μπορώ να αποκαλύψω που είναι και τι είναι. Έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να αποτελέσει μία ισχυρή λύση, εάν έχουμε καθυστερήσεις και προβλήματα στο πρώτο σχέδιο. Το plan b είναι μία πολύ σοβαρή και ισχυρή λύση που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την πρώτη επιλογή”.

Η λύση αυτή είναι το κλειστό των Λιοσίων της ΚΑΕ;

“Όχι, δεν είναι η συγκεκριμένη λύση”.

Για το μοντέλο διοίκησης το οποίο θα έλεγε κανείς ότι δεν δίνει μέλλον στο τμήμα, εφόσον αποχωρήστε:

“Αυτό είναι μία πραγματικότητα, όπως τη θίγεται, που δεν αφορά μόνο την ΑΕΚ. Κακά τα ψέμματα, τα Ερασιτεχνικά σωματεία θα έπρεπε να βασίζονται στον κόσμο. Δηλαδή όσοι είναι ΑΕΚτζήδες, Παναθηναϊκοί, Ολυμπιακοί να συμμετέχουν ενεργά στο σωματείο, ως μέλη, και με μικρές συνδρομές από μεγάλο όγκο κόσμου να μπορεί το σωματείο να έχει σοβαρά έσοδα και να διατηρεί και να συντηρεί αγωνιστικά τμήματα και όχι μόνο. Αυτό είναι το ιδανικό μοντέλο και κάποια στιγμή προσπάθησε ο Ολυμπιακός να τα καταφέρει και για ένα χρονικό διάστημα το πέτυχε. Δυστυχώς, όμως, το πρόβλημα μένει γιατί είτε ο κόσμος κουράζεται είτε γιατί έρχονται γεγονότα όπως η κρίση, ο κορονοϊός και άλλα έκτακτα, και η κόπωση αυτή έχει επίπτωση και στα έσοδα των σωματείων και να βλέπουμε ότι δυσκολεύονται. Δε μπορούν να αντιμετωπίσουν το επίπεδο προϋπολογισμού και τίτλων και παρουσίας στα πρωταθλήματα όπως στο παρελθόν. Οπότε αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Θα σας πω πως έχω στο μυαλό μου το να το αντιμετωπίσουμε στην ΑΕΚ. Το όνειρο μου είναι, χωρίς βέβαια να γνωρίζω αν θα τα καταφέρω, να γίνει η Ερασιτεχνική ΑΕΚ δεξαμενή μέσα στην οποία θα έρθουν πολλοί ΑΕΚτζήδες επιχειρηματίες και όχι μόνο, και όταν λέω επιχειρηματίες εννοώ άτομα που έχουν μία μικρή επιχείριση μέχρι μεγαλύτερη, που θα έχουν συγκεκριμένες συνδρομές και προνόμια, θα έχουν πλήρη πρόσβαση στον τρόπο λειτουργίας της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, έτσι ώστε η ομάδα να δημιουργήσει ένα δικό της ταμείο ικανό να συντηρεί τα αγωνιστικά τμήματα και να μπορούν να πρωταγωνιστούν. Βέβαια, η επιτυχία μας στο θέμα του γηπέδου θα μπορέσει να φέρει επιπρόσθετα έσοδα στην Ερασιτεχνική που με αυτόν τον τρόπο θα τροφοδοτεί τα τμήματά της”.

Αν έρθει ο κ. Μελισσανίδης και σας ζητήσει να στηρίξετε την ΠΑΕ τι θα κάνετε;

“Ο κ. Μελισσανίδης είναι ένας εξαιρετικός επιχειρηματίας και εκπληκτικός ΑΕΚτσής. Το έχω πει πολλές φορές δημόσια ότι η ποδοσφαιρική ΑΕΚ δε θα μπορούσε να αποκτήσει ποτέ γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια χωρίς αυτόν. Είναι ένας άνθρωπος που αξίζει κανείς να μελετά τις κινήσεις του, τον τρόπο που σκέφτεται, διότι η μελέτη αυτή σου δίνει πολύ ωραία πράγματα να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου όταν είσαι στο χώρο του αθλητισμού. Είναι πραγματικό σχολείο. Ο κ. Μελισσανίδης στην ΠΑΕ έχει ικανότατους συνεργάτες, τους γνωρίζετε άλλωστε, και θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή εγώ μπορώ να προσφέρω, και καλό είναι να συνεχίσω να προσφέρω, στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ, διότι η Μάνα ΑΕΚ χρειάζεται βοήθειες και στήριξη”.

Για την ενασχόλησή σας με το ποδόσφαιρο και τον ΑΟ Υπάτου:

“Είναι η ομάδα του μέρους όπου βρίσκεται η βιομηχανία μας, η Ελληνική Εταιρεία Γρανιτών. Υπάρχει μεγάλη αγάπη για αυτήν. Ξεκινήσαμε από το Β’ Τοπικό και βρισκόμαστε στην Γ’ Εθνική και συνεχίζουμε”.

Για τα λάθη σας αυτά τα χρόνια ενασχόλησης με την ΑΕΚ:

“Γενικά όταν κάποιος άνθρωπος λειτουργεί σε ένα χώρο όπου κάνει πρώτα βήματα, μιας και ποτέ δεν ήμουν επαγγελματίας παράγοντας, και δεν είναι και στους στόχους μου, πάντα υπάρχουν λάθη που μπορείς να κάνεις σε πρόσωπα και καταστάσεις. Το καθένα, με τη δική του βαρύτητα, δε σε βοηθά να έρθει στην ομάδα το αποτέλεσμα που χρειάζεται. Έτσι λοιπόν είχα βγει δημόσια και είχα πει για οτιδήποτε που δεν πάει καλά στην ομάδα, αυτός που ευθύνεται είμαι εγώ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αν θες να ονομάζεσαι διοικητικός ηγέτης, δεν ονομάζεσαι έτσι μόνο στις επιτυχίες. Και οι αποτυχίες είναι κομμάτι του παιχνιδιού. Αναλαμβάνω την ευθύνη και για τις επιτυχίες και τις αποτυχίες. Έγιναν αρκετά λάθη, υπήρξαν αστοχίες, αυτά διορθώνουμε. Και σήμερα μπορεί να γίνονται μικρά λάθη, αλλά μικρότερης βαρύτητας από ό,τι γίνεται σε προηγούμενες περιόδους. Ο καθρέφτης είναι ο αγωνιστικός χώρος και η ομάδα εισπράττει αυτό που της αναλογεί και της αξίζει”.

Απογοητευτήκατε σε σημείο που σκεφτήκατε να σταματήσετε;

“Όχι. Από τη στιγμή που μπήκα στο χώρο είχα πάρει την απόφαση αν θα φύγω, θα φύγω επιτυχημένος. Δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω πίσω”.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή σας στην ΑΕΚ;

“Δύο ήταν. Η μία ήταν το τελευταίο παιχνίδι των πλέι οφ στην αίθουσα “Γ. Καισμάτης” με τα επεισόδια και η δεύτερη με την άτυχη χειρονομία του Yunus πέρσι. Δεν θα έλεγα ότι πιέστηκα. Απλά με στενοχώρησε ότι πάνω που λέγαμε ότι έχουμε φτιάξει την ομάδα, λύνοντας το πρόβλημα που είχαμε πάντα στη θέση του τερματοφύλακα, ξαφνικά από το τίποτα δημιουργείται ένα τεράστιο πρόβλημα και έρχεται αυτό και κουμπώνει πάνω στο πρόβλημα υγείας που είχε ο Arsic. Οπότε η ομάδα έφτασε σε κάποιο σημείο, ενώ η ΑΕΚ είχε 2 εξαιρετικούς τερματοφύλακες, να μην έχει κανέναν. Αντιλαμβάνεστε ότι ένας ολόκληρος σχεδιασμός τινάζεται στον αέρα. Δόξα τω Θεώ, προπονητικό και διοικητικό τιμ δουλέψαμε σκληρά χωρίς πανικό, αυτό ήταν το μεγάλο μας όπλο και καταφέραμε να δώσουμε λύση με τον ερχομό του Kosanovic. Στο πρώτο κομμάτι, αυτό που με στενοχώρησε ήταν ότι η ομάδα δεν έβγαζε υγεία και στο πίσω μέρος του μυαλού μου είχα ότι μπορεί να έρθουν τα επεισόδια. Το ένα είχε αντίκτυπο στο άλλο”.

Πώς καταφέρατε να πείσετε τον Ugalde να έρθει στην Ελλάδα και την ΑΕΚ;

“Είναι η μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας χάντμπολ, αλλά θεωρώ ότι είναι και η μεγαλύτερη του ελληνικού χάντμπολ. Η προσέγγιση ήταν πολύ προσεκτική. Του παρουσιάσαμε το πρότζεκτ που έχουμε σαν ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι τη γνώριζε την ΑΕΚ ο Ugalde από τα δύο χρόνια παρουσίας της στο Challenge Cup. Παρένθεση, εκτός από τα λάθη αυτά τα χρόνια έγιναν και πολύ σωστές ενέργειες, με την ΑΕΚ να φτάνει μία φορά στον τελικό του Challenge Cup και για πρώτη φορά άνοιξε η σάλα “Νικος Γκάλης” και φιλοξενήθηκε ο τελικός. Και την επόμενη χρονιά φτάσαμε στα ημιτελικά. Η ΑΕΚ μπορεί να είχε απώλειες τίτλων, είχε όμως και ευρωπαϊκή καταξίωση. Αυτά είναι στα θετικά της παρουσίας του Νίκου Γραμματικού στον πάγκο της ομάδας. Η ομάδα έγινε γνωστή στην Ευρώπη, είχε σεβασμό. Σας θυμίζω ότι πριν τον ερχομό του Ugalde είχαμε φέρει στην ομάδα τους Jimenez, Florido, παίκτες που αγωνίζονταν στον Champions League και αυτό μας είχε βοηθήσει να έχουμε ένα πολύ καλό όνομα στην Ευρώπη. Όταν λοιπόν αποφασίσαμε να πλησιάσουμε τον Ugalde, που μάθαμε ότι έμενε ελεύθερος, του παρουσιάσαμε το πρότζεκτ μας, την επιθυμία του που θέλουμε να φτάσουμε και το γήπεδο που θέλουμε να φτιάξουμε. Μίλησε και με τους συμπατριώτες του, οι οποίοι του μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα. Το πράγμα ήρθε και έδεσε και τον έχουμε πλέον κοντά μας”.

Πώς επιλέξατε τον Δημήτρη Δημητρούλια για τον πάγκο της ομάδας;

“Ο Δημήτρης Δημητρούλιας διαδέχθηκε τον Νίκο Γραμματικό. Όταν τελείωσε η συνεργασία μας με τον Νίκο, θέλαμε να κάνουμε για την ομάδα μία πολύ προσεκτική επιλογή. Ο Νίκος Γραμματικός είχε βάλει ορισμένα στάνταρς υψηλού επιπέδου στην ομάδα τα οποία εμείς έπρεπε να τα ξεπεράσουμε. Σκεφτόμασταν να διαλέξουμε ανάμεσα σε 1-2 επιλογές Ελλήνων προπονητών και κάποιες αντίστοιχες ξένων. Αυτός που μου είχε κεντρίσει περισσότερο το ενδιαφέρον, γιατί παρακολουθούσα τη δουλειά του αλλά και τις δηλώσεις του που για μένα είναι σημαντικός ο τρόπος που κινείται και το πως συμπεριφέρεται στο άθλημα ένας προπονητής και ένας αθλητής, έβλεπα ο Δημητρούλιας είναι ένα παιδί με όρεξη και επιτυχίες. Είχε πάρει το ευρωπαϊκό με τον Διομήδη, είχε πάρει πρωταθλήματα, πήγε στη γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ που δεν είναι εύκολο ένας προπονητής ανδρικών ομάδων να πάει σε μία γυναικεία ομάδα και να πάρει το πρωτάθλημα και να σπάσει την παντοκρατορία του ΟΦΝΙ. Τον φωνάξαμε στην Αθήνα, συζητήσαμε. Τον είδαμε 2-3 φορές με το διοικητικό τιμ της ομάδας και ομόφωνα αποφασίσαμε ότι αυτός είναι ο εκλεκτός. Και φυσικά δεν μας διέψευσε”.

Για την είσοδο της ΑΕΚ στο γυναικείο χάντμπο και το τι θέλετε να πετύχετε:

“Είναι πολύ νωρίς για να συζητήσουμε το τι θέλουμε να πετύχουμε. Στην αρχή σας είπα ότι όταν αναλάβαμε το 2016 η ΑΕΚ δεν είχε Ακαδημίες. Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ έχει Ακαδημίες σε όλα τα ηλικιακά τμήματα και Πρωταθλήματα και χρυσά μετάλλια. Μεταξύ σοβαρού και αστείου τέθηκε το θέμα “ωραία, αφού πάμε πολύ καλά στα αγόρια, γιατί να μην έχουμε και κορίτσια”; Λογικό επιχείρημα και επομένως είπαμε κάποια στιγμή ότι αφού οι υποδομές μας πάνε πολύ καλά, γιατί να μην κάνουμε μία προσπάθεια στο γυναικείο χάντμπολ, ξεκινώντας από τις υποδομές όμως. Έτσι λοιπόν σκεπτόμενοι, μπήκαμε και σε αυτόν τον χώρο. Θα κάνουμε πολύ προσεκτικά βήματα, θα δώσουμε πολύ βαρύτητα στις υποδομές και αν όλα πάνε όπως τα σκεφτόμαστε, μπορεί να πάμε και για κάτι περισσότερο. Δηλαδή, να φτιάξουμε μία ομάδα που θα πάει να ανταγωνιστεί τα μεγάλα πρωταθλήματα.

Υπάρχουν σκέψεις δημιουργίας ομάδας Beach Handball;

“Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια σκέψη”.

Ποιες είναι οι σχέσεις σας με την Ομοσπονδία και θα σας ενδιέφερε να ασχοληθείτε με αυτήν;

“Δε θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ διοικητικά με την ομοσπονδία. Δεν είναι στις προθέσεις μου. Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκα με το άθλημα, θεωρώ ότι πάντοτε πρέπει να συνομιλείς, εφόσον σε σέβονται, με τα θεσμικά όργανα. Η Ομοσπονδία είναι θεσμικό όργανο, επομένως, εμείς από την πρώτη στιγμή είχαμε ως πολιτική να υπάρχει καλή επικοινωνία και καλή σχέση. Οφείλω να ομολογήσω ότι μέχρι σήμερα, παρ’ όλο που υπήρξαν στιγμές γκρίνιας και προστριβών, θεωρώ ότι επειδή ήμασταν όλοι ανιδιοτελείς, όλα τα προβλήματα τα λύσαμε προς όφελός και των δύο και αυτή τη στιγμή βαδίζουμε με πολύ καλές σχέσεις αλληλοσεβασμού. Όπως και την Ομοσπονδία, έτσι και εμάς στην ΑΕΚ, μας ενδιαφέρει η πρόοδος του αθλήματος. Μέσα από αυτήν προοδεύουμε και εμείς σαν ΑΕΚ”.

Link to comment
Share on other sites

Πέρα από όλα τα άλλα, ελπίζω να είναι ο άνθρωπος που θα λέμε μετά από 10-20-30 χρόνια, ότι έβαλε τις βάσεις στην Ελλάδα να σταματήσει το χάντμπολ να είναι και να θεωρείται "ερασιτεχνικό".

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, SpiRos said:

Πέρα από όλα τα άλλα, ελπίζω να είναι ο άνθρωπος που θα λέμε μετά από 10-20-30 χρόνια, ότι έβαλε τις βάσεις στην Ελλάδα να σταματήσει το χάντμπολ να είναι και να θεωρείται "ερασιτεχνικό".

Αν δεν μπουν χορηγοί και δεν ανέβουν και οι άλλες ομάδες, δε γίνεται τίποτα. Το κακό είναι ότι ο άλλος αντίπαλος που στέκεται οικονομικά είναι οι Κουντούρηδες..Τί να συζητήσεις για ανάπτυξη του αθλήματος με αυτό το λεχρίτη. Ενώ και η ομοσπονδία κοιμάται. 30 χιλιάρικα τους έδινε φέτος η ΕΡΤ για να δείχνει τα παιχνίδια, ούτε δηλαδή όσο το συμβόλαιο ενός από τους Ισπανούς μας. Και δεν δίνουν και από αυτά στις ομάδες...Δε μιλάμε για ερασιτέχνες, μιλάμε για πουθενάδες..

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, 1989 generation said:

Αν δεν μπουν χορηγοί και δεν ανέβουν και οι άλλες ομάδες, δε γίνεται τίποτα. Το κακό είναι ότι ο άλλος αντίπαλος που στέκεται οικονομικά είναι οι Κουντούρηδες..Τί να συζητήσεις για ανάπτυξη του αθλήματος με αυτό το λεχρίτη. Ενώ και η ομοσπονδία κοιμάται. 30 χιλιάρικα τους έδινε φέτος η ΕΡΤ για να δείχνει τα παιχνίδια, ούτε δηλαδή όσο το συμβόλαιο ενός από τους Ισπανούς μας. Και δεν δίνουν και από αυτά στις ομάδες...Δε μιλάμε για ερασιτέχνες, μιλάμε για πουθενάδες..

Ναι το ξέρω, η κατάσταση πλην Παπασταμάτη είναι λυπηρή. Γι' αυτό ελπίζω να δώσει παράδειγμα σε μελλοντικά στελέχη άλλων ομάδων, με την Α.Ε.Κ. πρωτεργάτρια να μαζέψει και κόσμο το ελληνικό χάντμπολ, με λίγη τύχη και μερικούς ταλαντούχους νέους που θα βγουν βλέποντας τώρα την Α.Ε.Κ. να δώσει το παρών κάποια στιγμή η Εθνική σε πανευρωπαϊκό/παγκόσμιο/ΟΑ και όλα αυτά να προσελκύσουν και τους χορηγούς. Μάλλον όνειρα θερινής νυχτός, το ξέρω, αλλά... και το μπάσκετ μπήκε στον χάρτη κάποια στιγμή.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, SpiRos said:

Ναι το ξέρω, η κατάσταση πλην Παπασταμάτη είναι λυπηρή. Γι' αυτό ελπίζω να δώσει παράδειγμα σε μελλοντικά στελέχη άλλων ομάδων, με την Α.Ε.Κ. πρωτεργάτρια να μαζέψει και κόσμο το ελληνικό χάντμπολ, με λίγη τύχη και μερικούς ταλαντούχους νέους που θα βγουν βλέποντας τώρα την Α.Ε.Κ. να δώσει το παρών κάποια στιγμή η Εθνική σε πανευρωπαϊκό/παγκόσμιο/ΟΑ και όλα αυτά να προσελκύσουν και τους χορηγούς. Μάλλον όνειρα θερινής νυχτός, το ξέρω, αλλά... και το μπάσκετ μπήκε στον χάρτη κάποια στιγμή.

To handball στην Ελλάδα έχει τεράστιο θέμα με τα γήπεδα. Φτιάξανε ένα σωρό κλειστά, με διαστάσεις για να παίζουν σε αυτά μπάσκετ και βόλευ, αλλά το handball έμεινε στην απέξω. Και κλειστά που φτιάχτηκαν για το handball, όπως στο Γέρακα, τα έχουν δώσει στους δήμους και βάζουν άλλα αθλήματα πλην handball!!! Και δε μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να έχει περισσότερο κοινό το βόλει, που 12 τύποι τρέχουν γύρω από μια απόχη, και όχι το handball που έχει ταχύτητα, δύναμη, επαφή, είναι ρε παιδί μου αντρικό άθλημα. Μακάρι να το ανεβάσει λίγο ο Παπασταμάτης, αλλά εδώ καλά καλά δεν έχει πείσει το δικό μας κόσμο. Πέρσι, πλην των ντέρμπι, 100 άτομα πηγαίναμε στα παιχνίδια..

  • Δικεφαλάκι 3
Link to comment
Share on other sites

Τρελή απόλαυση η αποψινή πρόκριση στο ποδόσφαιρο, αλλά σήμερα Παρασκευή, πριν τον ημιτελικό του μπάσκετ, παίζει η ομαδάρα μας του handball κόντρα στο Διομήδη στις εφτά. Θα το δείξει το κανάλι του συλλόγου στο youtube.

  • Δικεφαλάκι 3
Link to comment
Share on other sites

Είμαστε 2 κλασεις πάνω από τις αμέσως επόμενες ομάδες στο πρωτάθλημα. Διαφορά 10 γκολ από το ημιχρονο όπως με γαυρο και μετά στο χαλαρό. Άνετο νταμπλ φετος

Link to comment
Share on other sites

25 minutes ago, 1989 generation said:

27 γκολ από το Διομήδη είναι πολλά......Η ομάδα έχει φοβερό ταλέντο στην επίθεση, αλλά Ευρωπαική κούπα θα της δώσει η άμυνα.....Προχωράμε, αλλά θέλουμε βελτίωση.

Εντάξει, θέλει και το ανάλογο motivation η άμυνα. Όταν χρειαστεί θα την παιξουνε. 

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, SpiRos said:

Εντάξει, θέλει και το ανάλογο motivation η άμυνα. Όταν χρειαστεί θα την παιξουνε. 

Σίγουρα...Αλλά καλού κακού, θα τους εξηγήσει κάποια φωνήεντα ο Δημητρούλιας για να αποκτήσουν πρόωρα motivation...

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, 1989 generation said:

Σίγουρα...Αλλά καλού κακού, θα τους εξηγήσει κάποια φωνήεντα ο Δημητρούλιας για να αποκτήσουν πρόωρα motivation...

Εννοείται, πρέπει κάποια ματς, ή έστω ημίχρονα να έχουν σκοπό την καλύτερη δυνατή άμυνα. Και στο φινάλε έχεις δίκιο, πρέπει να έχουμε ένα μίνιμουμ στάνταρ στην αμυντική μας λειτουργία. 

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Αύριο στις 8.30 με τον Ιωνικό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Επίσης live από το κανάλι του συλλόγου στο youtube. 

Quote

Ο Δημήτρης Δημητρούλιας αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμοί με τον Ugalde, επιλέγοντας στην “κιτρινόμαυρη” αποστολή τους: Bauer, Αραμπατζή, Τζηρά, Δομπρή, Νικολαΐδη, Reina, Kosanovic, Μυλωνά, Jimenez, Florido, Lemos, Παπαδιονυσίου, Κωτσιόνης, Αραπακόπουλο, Buneta, Κεδέρη.

 

  • Δικεφαλάκι 4
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×