Jump to content

Λάρισα-ΑΕΚ (22η αγ.): 15/02/21, 17:15, Novasports 2


George_D
 Share

M.V.P.-Κόουτσινγκ-Βραβείο Μπακάκη  

22 members have voted

  1. 1. M.V.P.

    • Αθανασιάδης
      8
    • Λόπες
      0
    • Μπακάκης
      0
    • Νεντελτσιάρου
      0
    • Λάτσι
      0
    • Σιμάνσκι
      1
    • Mάνταλος
      0
    • Τάνκοβιτς
      0
    • Γκαρσία
      10
    • Ολιβέιρα
      3
    • Ανσαριφάρντ
      0
    • Ντάντσενκο
      0
    • Σιμόες
      0
    • Αλμπάνης
      0
  2. 2. Κόουτσινγκ Χιμένεθ

    • Καλό
      2
    • Μέτριο
      8
    • Κακό
      5
    • Φυσιολογικό
      7
  3. 3. Βραβείο Μπακάκη (χειρότερος παίκτης)

    • Αθανασιάδης
      0
    • Λόπες
      1
    • Μπακάκης
      1
    • Νεντελτσιάρου
      0
    • Λάτσι
      18
    • Σιμάνσκι
      0
    • Μάνταλος
      0
    • Τάνκοβιτς
      0
    • Γκαρσία
      0
    • Ολιβέιρα
      0
    • Ανσαριφάρντ
      0
    • Ντάντσενκο
      2
    • Σιμόες
      0
    • Αλμπάνης
      0


Recommended Posts

42 minutes ago, moukie said:

Το προβλημα με το γκολ του Μαϊστοροβιτς που λεμε παραπανω ηταν οτι εκανε το 1-1 εκει γυρω στο 90', δεν ηταν γκολ νικης.  Και υπηρξε αποδοκιμασια επειδη πανηγυριζε υπερβολικα αντι να μαζεψει τη μπαλα να παμε για το δευτερο, κατι που εγινε στις καθυστερησεις με γκολ του Τζεμπουρ.

Θυμαμαι πολυ αμυδρα κι ενα γκολ του δανεικου Τομιτς που μειωσε 1-2 με Βεροια(;;) και ξεσπασε 😅

Epishs deste 2 xontrades tou pater

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Skepastos said:

Ο Μαιστόροβιτς δεν γιουχαίστηκε επειδή πανηγύρισε το γκολ της ισοφάρισης αλλά επειδή αντί να μαζέψει τη μπάλα απο το τέρμα και να τρέξει γρήγορα στη σέντρα προτίμησε να κάνει τον κονιόρδο. 

Ναι αυτο ακριβως, απλα δεν το εγραψα γιατι εννοειται αυτο.Απλα σφιγγεις την γροθιά και μαζευεις την μπαλα τρεχοντας για την σεντρα.Αυτος ειναι ο πανηγυρισμος μιας τετοιας στιγμης.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

56 minutes ago, Bluesman said:
 
 

O παρεξηγημένος Ολιβέιρα παραμένει ο πιο απειλητικός παίκτης της ΑΕΚ

Επιμέλεια: Ηλίας Καλλονάς Δημοσίευση: 16 Φεβ 2021 09:03

 

Η ΑΕΚ πέρασε με επεισοδιακό τρόπο από τη Λάρισα και ο Ηλίας Καλλονάς αναλύει το γεμάτο παιχνίδι του Νέλσον Ολιβέιρα που παραμένει ο πιο απειλητικός παίκτης της Ένωσης παρά τα φετινά σκαμπανεβάσματά του.

 

Η ΑΕΚ κατάφερε να μετατρέψει σε θρίλερ την αναμέτρηση με την ΑΕΛ για την 22η αγωνιστική της Super League Interwetten, με τις "παιδικές ασθένειες" να κάνουν ξανά την εμφάνισή τους.

Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ παρότι προηγήθηκαν 2-0 μέσα στο Αλκαζάρ, ισοφαρίστηκαν σε διάστημα 10 λεπτών και χρειάστηκαν δύο γκολ στα τελευταία λεπτά (και μία απόκρουση πέναλτι του Γιώργου Αθανασιάδη στο ενδιάμεσο) για να φύγουν με το διπλό (2-4) από τη Λάρισα.

Η εξέλιξη του αγώνα κατέδειξε γι' ακόμα μία φορά το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι "κιτρινόμαυροι" στον αμυντικό τομέα και το οποίο έχουν αναλύσει πολλές φορές με τη βοήθεια της Opta, ενώ την ίδια στιγμή αδικεί την πολύ καλή εμφάνιση του Νέλσον Ολιβέιρα.

 

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΕΛ

Ο Πορτογάλος επιθετικός φαίνεται πως έχει αφήσει πίσω το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του και παρουσιάζεται ιδιαίτερα ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ο 29χρονος φορ έχει πετύχει τέσσερα γκολ και έχει μοιράσει μία ασίστ.

Ωστόσο, εμείς θα σταθούμε στην εικόνα του στους αγώνες του πρωταθλήματος, όπου μπορούμε να την αναλύσουμε με τη βοήθεια της Opta. Πριν, όμως, παρουσιάσουμε αναλυτικά τα κατορθώματά του στο φετινό πρωτάθλημα, αξίζει να κάνουμε μία ξεχωριστή αναφορά στην εμφάνιση απέναντι στους "βυσσινί".

Ο Ολιβέιρα, λοιπόν, πέρα από τα δύο γκολ, έκανε τη διαφορά με τον τρόπο παιχνιδιού του. Ήταν δραστήριος από τα πρώτα λεπτά, πίεσε ψηλά, δημιούργησε προβλήματα στην ανάπτυξη της ΑΕΛ, ενώ διάβασε σωστά τις φάσεις, όπως το λάθος γύρισμα του Μαξιμένκο στον Μπάγιτς, απ' το οποίο προήλθε το κερδισμένο πέναλτι και κατ' επέκταση το γκολ για το 0-1 της ΑΕΚ.

Γενικότερα, ο Πορτογάλος ήταν πρώτος σε πολλές στατιστικές κατηγορίες, όπως οι κερδισμένες μονομαχίες (8), τα κερδισμένα φάουλ (6), καθώς και οι τελικές προσπάθειες (3), οι οποίες είχαν συνολική αξία 0.38 expected goals, δίχως να υπολογίζεται προφανώς το εύστοχο πέναλτι (που δίνει 0.784 xGoals), ενώ είχε και μία επιτυχημένη ντρίμπλα.

Στο γράφημα της Opta οι ενέργειες του Ολιβέιρα στην αντίπαλη περιοχή:

Φόρτωση

Κι ίσως ήταν λάθος η απόφαση του Χιμένεθ να τον κάνει αλλαγή στο 74', κι ενώ το σκορ ήταν 2-1 υπέρ της ΑΕΚ, αφού μ' αυτό τον τρόπο έδωσε τη δυνατότητα στην ΑΕΛ να ανέβει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ελλείψει της παρουσίας του Πορτογάλου, τον οποίο είχε νιώσει περισσότερο η άμυνα των γηπεδούχων, καθώς είχε επτά ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή, σε σχέση με τις μόλις δύο του Ανσαριφάρντ.

Η ΧΑΜΗΛΗ ΕΥΣΤΟΧΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ

Η επιλογή, βέβαια, του Χιμένεθ να χρησιμοποιήσει ταυτόχρονα τους Ολιβέιρα και Ανσαριφάρντ σε μεγάλο χρονικό διάστημα του αγώνα, μας έδωσε τη δυνατότητα να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα σε σχέση με την κατάσταση που βρίσκονται τη δεδομένη χρονική στιγμή οι δύο επιθετικοί της ΑΕΚ.

Η αλήθεια είναι πως ο Καρίμ άρχισε καλύτερα τη σεζόν, ήταν πιο αποτελεσματικός και δίκαια αποτέλεσε τον βασικό φορ στα περισσότερα κρίσιμα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Παρ' όλα αυτά, το τελευταίο διάστημα, μετά και τον ερχομό του Χιμένεθ, τα δεδομένα έχουν αλλάξει, με τον Ολιβέιρα να παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα και να κερδίζει την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

Στο widget της Opta οι φετινές τελικές του Πορτογάλου και τα expected goals:

 

Συνολικά, όπως φαίνεται και στο widget με τα x-Goals και αφαιρώντας τα πέναλτι με Ατρόμητο και ΑΕΛ, ο Ολιβέιρα έχει 34 τελικές, εκ των οποίων οι 12, δηλαδή το 35.2% έχουν βρει εστία, ενώ η ευστοχία βρίσκεται μόλις στο 8.8%. Ένα ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό, το οποίο και "πλήρωσε" ο Πορτογάλος στο πρώτο μισό της σεζόν, καθώς την ίδια στιγμή ο Ανσαριφάρντ είχε υπερδιπλάσιο ποσοστό και συγκεκριμένα 22.5%.

Στο γράφημα της Opta φαίνονται κι οι θέσεις από τις οποίες εκτελεί ο Ολιβέιρα, καθώς και τα σημεία απ' τα οποία έχει σκοράρει. Όπως είναι εμφανές, στον 29χρονο φορ αρέσει να εκτελεί μέσα απ' την περιοχή και αριστερά, αλλά και τα τέσσερα γκολ που έχει πετύχει (εκτός προφανώς του πέναλτι), τα έχει σημειώσει από τον άξονα.

Ο ΠΙΟ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΑΕΚ

Το στοιχείο, ωστόσο, που κάνει τη διαφορά και δείχνει την ποιότητα που διαθέτει ως επιθετικός είναι η απειλή. Παρά τη μέτρια σεζόν, λοιπόν, ο Ολιβέιρα παραμένει ο πιο απειλητικός παίκτης της ΑΕΚ. Πώς το γνωρίζουμε αυτό; Από τα 0.45 xGoals που έχουν ως "αξία" οι τελικές που δημιουργεί ανά 90 λεπτά συμμετοχής.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο νούμερο είναι βελτιωμένο σε σχέση με τα 0.43 της περσινής σεζόν, η οποία ήταν -κατά γενική ομολογία- καλύτερη στο σύνολό της για τον Πορτογάλο. Από την άλλη πλευρά, ο Καρίμ ναι μεν ήταν πιο αποτελεσματικός, αλλά στο κομμάτι της απειλής υπολείπεται σημαντικά, έχοντας 0.31 xGoals ανά 90'.

Το είχαμε, άλλωστε, αναλύσει και σε προηγούμενο κείμενο για τον Ιρανό επιθετικό, ο οποίος, βέβαια, έχει σημειώσει (σχεδόν) τρία περισσότερα γκολ με βάση την ποιότητα των τελικών προσπαθειών που μεταφράζεται σε 4.29 xGoals, την ίδια ώρα που ο Ολιβέιρα έχει δύο λιγότερα (3) σε σχέση με τα expected goals του (4.64).

Ωστόσο, η απειλή είναι ικανή, αν συνδυαστεί και με αποτελεσματικότητα, να αλλάξει την κατάσταση και να ανεβάσει αισθητά τα νούμερα του Πορτογάλου. Άλλωστε, σε θέμα απειλής υπερέχει του Ανσαριφάρντ, με 3.5 τελικές ανά 90' έναντι 2.3 του Ιρανού, ενώ και στις τελικές στην εστία είναι -έστω και ελάχιστα- καλύτερος με 1.37 ανά 90' έναντι 1.31 του Καρίμ.

Πριν την έλευση του Χιμένεθ, ο Ολιβέιρα έδειχνε να βρίσκεται αλλού. Να είναι σκιά του καλού εαυτού του και να βγάζει έναν υπέρμετρο -στα όρια του παρεξηγήσιμου- εγωισμό στους αγώνες, ο οποίος προφανώς και δεν βοηθούσε την ομάδα του. Πλέον, η κατάσταση άλλαξε, ο Πορτογάλος παρουσιάζεται δραστήριος και θυμίζει, σε μεγάλο βαθμό, τον επιθετικό που αποτέλεσε έναν εκ των κορυφαίων του περσινού πρωταθλήματος.

Όπως και να εξελιχθεί η υπόθεση του συμβολαίου του, ο Ολιβέιρα δείχνει πως δεν έχει σκοπό να πετάξει στα σκουπίδια έξι μήνες από την ποδοσφαιρική ζωή του. Θέλει και είναι έτοιμος να δώσει απαντήσεις.

 https://www.sport24.gr/football/oliveira-aek-opta.9144571.html

 

 

Το ξαναγράφω. Κρινεται από τις ευκαιρίες που πραγματι χάνει με άσχημα σουτ και περιττά κοντρόλ (βέβαια για να τις χασεις πρέπει να είσαι σε θέση να βρεθείς κι εκεί που πρέπει)

και επισης κρινεται λογιστικά, λες και φταίει αυτος που του δίνουν 1,2.

Κανει πολλες δουλειές ατο γηπεδο ομως. Πολλες.

Θα λείψει πολύ αγωνιστικά όταν φύγει και δεν τους εμπιστεύομαι ότι θα βρουν και καλυτερο (πλην ισως δανεικού).

 

υγ. Σωστή η παρατήρηση του αρδ περι λάθους αλλαγής που επαιξε ρολο και αμυντικα.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι αχρηστος ο Ολιβειρα και κακως εχει περασει κατι τετοιο.Οταν δινεις ομως 1.2 περιμενεις πολλα περισσοτερα.Προφανως με μειωση θα τον ηθελαν οι περισσοτεροι.Αλλα δεν εχει την πολυτέλεια η ΑΕΚ δυστυχως να δινει αυτα τα λεφτα για να παιρνει αυτα που παιρνει απο τον Ολιβειρα.Αν ειχαμε απεριοριστο μπατζετ σαν του Ρωσου ας τα διναμε.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν ήμουν υπερ της παραμονής του αλλά όπως είπαν πολλά παιδιά εδώ μέσα αν πέσει στα 700 καλώς να μείνει. Δεν το κρύβω, θα ήθελα έναν σκόρερ. Ο Ολιβέιρα κάνει άλλα πράγματα, σκόρερ δεν είναι

  • Δικεφαλάκι 2
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, JOSS said:

  

ΑΕΛ_-_ΑΕΚ_2-4_MD22_15022021 (1).gif

Και μετά κοιτούσε το χορτάρι κ καλά αναπήδησε η μπάλα πριν σουτάρω 🤣

Link to comment
Share on other sites

Just now, gybe21 said:

Και μετά κοιτούσε το χορτάρι κ καλά αναπήδησε η μπάλα πριν σουτάρω 🤣

Toυ έπαιξε άσχημο παιγνίδι η μπάλα

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Και κάτι ακόμα για το αγόρι αυτό (αν και έχει βάλει και κάποια πεναλτυ όπως και άλλοι βέβαια)

 

 

Συνολικά δηλαδή 25 γκολ σε 62 αγώνες, ποσοστό 0,4 γκολ ανά ματς που τον κατατάσσει στην κορυφή των σκόρερ της τελευταίας πενταετίας, ανάμεσα σε όσους ανήκαν στην ΑΕΚ.

 

Και λέμε «ανήκαν» γιατί αποτελεσματικότερος όλων ήταν ο Εζέκιελ Πόνσε με 21 γκολ σε 43 ματς, όμως ο Αργεντινός ήταν δανεικός από τη Ρόμα και μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις του τη σεζόν 2018/19 η ΑΕΚ δεν κατάφερε να τον κρατήσει.

 

Όμως, ο Ολιβέιρα είναι πιο αποτελεσματικός τόσο από τον Μάρκο Λιβάγια και τον Σέρχιο Αρούχο, όσο και από τον Καρίμ Ανσαριφάρντ. Με πέντε γκολ μέσα στο 2021 φαίνεται πως επιστρέφει στο περσινό επίπεδό του. 

 

Κάτι το οποίο μπορεί να οφελεί τα μάλλα την ΑΕΚ σε αγωνιστικό επίπεδο, όμως δυσχαιρένει την προσπάθεια ανανέωσης του συμβολαίου του το οποίο λήγει στις 30 Ιουνίου.

 

Όσο ο Ολιβέιρα σκοράρει, οι «κιτρινόμαυροι» κινδυνεύουν να χάσουν τον πιο χαρισματικό σκόρερ τους, χωρίς το παραμικρό αντάλλαγμα. 

 

Αυτό το ενδεχόμενο μοιάζει ολοένα και πιο πιθανό όσο πλησιάζει η σεζόν προς το τέλος της…

 

Αναλυτικά οι σκόρερ της ΑΕΚ τελευταίας πενταετίας:

1.    Εζέκιελ Πόνσε        21      43     0,49

 

2.    Νέλσον Ολιβέιρα      25      62     0,40

 

3.    Σέρχιο Αραούχο       26      79     0,32

 

4.    Τόμας Πέκχαρτ        15      48     0,31

 

5.    Καρίμ Ανσαριφάρντ     9      30     0,30

 

6.    Λάζαρος Χριστ/πουλος 24      83     0,29

 

7.    Μάρκο Λιβάγια        42     147     0,28

 

πηγή ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

 

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Το πρωτεύον για έναν επιθετικό είναι να απειλεί ΔΙΑΡΚΩΣ. Αν απειλεί θα βοηθήσει αρκετά. Και το να απειλεί δεν αφορά μόνο φυσικά τους συμπαίκτες του αλλά και το τρόπο παιχνιδιού του. Ο Ολιβέίρα πρεσάρει, σκυλιάζει, πατάει περιοχή, οσφραίνεται το λάθος του αντιπάλου για αυτό κερδίζει μπάλες ή πέναλτι με αρχή τον αγώνα με την Τραμπζονσπόρ. Δεν έχει την εκτελεστική δεινότητα ούτε θα βάλει τα δύσκολα γκολ του Ανσαριφάρντ, όμως ως μεταγραφή κρίνεται επιτυχημένη. Το πρόβλημα μου  ήταν οι ατομιστίες και μάλλον έχουν μειωθεί.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Nestoridis21 said:

Δάσκαλε, με την ΕΠΟ τι γίνεται? Any news?

Στασιμότητα . Συζητάνε μέσω του γνωστού δεξιού χεριού του μεγάλου. Σε γενικές γραμμές , από εκεί που ήμασταν καβάλα στο άλογο ο Αυγενάκης ο υπάλληλος του Μακεδου μας έκανε με διαφόρους τρόπους να κάνουμε πίσω. 

Για να καταλάβεις ακόμα και οι εγκαταστάσεις της oil1  του μεγάλου στη Δραπετσώνα είναι στο τραπέζι.

Τελευταία και ενώ εμείς λέγαμε Ζαγοράκη όχι.. το συζητάμε αλλά θέλουμε στη νέα θέση του εκτελεστικού διευθυντή της ΕΠΟ αποκλειστικά δική μας επιλογή.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Eπισης, φερνει τροπολογια σημερα ο Αυγενακης μεσω της οποιας  προτινει εκλογες στις ομοσπονδιες με ηλεκτρονικο τροπο μεσω πλατφορμας, εαν καποια ομοσπονδια δεν δεχθει το συγκεκριμενο τροπο διεξαγωγης η διοικηση εκπιπτει και αντικαθισταται με προσωρινη(!) Μιλαμε για απιστευτα μαγειρεματα..

Link to comment
Share on other sites

Ο Μαϊστόροβιτς γιουχαιστηκε επειδή τότε αυτό γινόταν σε όλους. Λες και είμαστε λωτοφάγοι και ξεχνάμε... Αρρωστημένη ήταν τότε η φάση διαρκώς, δεν έτυχε. Υπήρχαν ...απαιτήσεις θα μπορούσε να πει κάποιος ευγενικός και άλλα. Δεν νοούνταν τότε 0-2 από το παγούρι στο οακα. Άλλαζε το dna...

 

Ο Ολιβέιρα δεν κάνει πολλά πράγματα στο γήπεδο αλλά όντως απειλεί παραπάνω από κάθε άλλο στην ομάδα. Έχεις μια επιλογή να κάνεις: ή θα στηρίξεις αυτόν που απειλεί και θα ποντάρεις ότι κάποια στιγμή θα ξεπεράσει την δυστοκια του ή θα ξεκινάς Ανσαριφαρντ και θα το πας για 1-0 επειδή ευκαιρίες πολλές δεν θα κάνεις.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, Epitaph21 said:

Ο Μαϊστόροβιτς γιουχαιστηκε επειδή τότε αυτό γινόταν σε όλους. Λες και είμαστε λωτοφάγοι και ξεχνάμε... Αρρωστημένη ήταν τότε η φάση διαρκώς, δεν έτυχε. Υπήρχαν ...απαιτήσεις θα μπορούσε να πει κάποιος ευγενικός και άλλα. Δεν νοούνταν τότε 0-2 από το παγούρι στο οακα. Άλλαζε το dna...

+100000

 

Τα είπες όλα. 

 

Link to comment
Share on other sites

εν τω μεταξυ οσον αφορα τις φασεις χτες, προσεξτε στο '85 (2-2 το σκορ) που φευγουν 3 της λαρισας στην αντεπιθεση με εναν δικο μας . Αυτος ο μουκαντζο αντι να δωσει τη μπαλα δεξια του στον παικτη με το 29 που θα βγαινε μονος με το τερμα κοβει τη μπαλα αριστερα πλαι στον νικολια που ευτυχως τον αναγκαζει να τραβηχτει εξω απο την περιοχη...τι γλυτωσαμε...

 

 

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, gybe21 said:

Και μετά κοιτούσε το χορτάρι κ καλά αναπήδησε η μπάλα πριν σουτάρω 🤣

Πιστεύω δεν ήταν και καλά. Αναπήδησε, έτσι μου φαίνεται εμένα.

Link to comment
Share on other sites

Παικτης που χτυπαει ολα τα πεναλτι δεν τον βαζεις οτι σκοραρει συχνα. Σε ρυθμο αγωνα. Οκ γκολ ειναι και πολυτιμα αλλα δεινος σκορερ ΔΕΝ ειναι ο Νελσον. Και δεν εχει σουτ .

Link to comment
Share on other sites

23 minutes ago, George_D said:

εν τω μεταξυ οσον αφορα τις φασεις χτες, προσεξτε στο '85 (2-2 το σκορ) που φευγουν 3 της λαρισας στην αντεπιθεση με εναν δικο μας . Αυτος ο μουκαντζο αντι να δωσει τη μπαλα δεξια του στον παικτη με το 29 που θα βγαινε μονος με το τερμα κοβει τη μπαλα αριστερα πλαι στον νικολια που ευτυχως τον αναγκαζει να τραβηχτει εξω απο την περιοχη...τι γλυτωσαμε...

 

Τους κρατάει πάλι ο Λόπες εντός παιχνιδιού.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, JOSS said:

Λόπεζ ένας από μας 

Ας κάθεται στη καφετέρια να βλέπει αγώνες τότε γιατί το άθλημα το έχει παρατήσει.

Link to comment
Share on other sites

  • George_D locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×