Jump to content

ΑΕΚ Χάντμπολ Γυναικών


Recommended Posts

Δημιουργία τμήματος Γυναικείου Χάντμπολ!

03/03/2021
1 Views
aek-korasides-handball11111.jpg?fit=990%

Η διοίκηση της ΑΕΚ εκτός της οικονομικής εξυγίανσης και της δημιουργίας ανταγωνιστικών ομάδων που θα κατακτούν τρόπαια και διακρίσεις, εξ αρχής έθεσε ως μακροπρόθεσμο στόχο την ανάπτυξη όσο το δυνατόν περισσότερων αθλημάτων κάτω από τις φτερούγες του Δικέφαλου Αετού.

Με αργά, αλλά σταθερά βήματα, η οικονομική εξυγίανση του Σωματείου και η ελάφρυνση από βραχνά χρεών που είχαν τις ρίζες τους στον προηγούμενο αιώνα, επιτυγχάνεται, ενώ η δημιουργία ανταγωνιστικών ομάδων αποτυπώνεται τόσο στους 27 τίτλους Ανδρών-Γυναικών που κατακτήθηκαν από το 2013 έως και σήμερα και των δεκάδων σε επίπεδο Ακαδημιών, όσο και στο γεγονός ότι η ΑΕΚ αποτελεί το μοναδικό Σύλλογο της χώρας με ταυτόχρονη εκπροσώπηση στις κορυφαίες κατηγορίες όλων των ομαδικών αθλημάτων (Χάντμπολ Ανδρών, Βόλεϊ Γυναικών, Πόλο Ανδρών, Πόλο Γυναικών, Futsal Ανδρών, Επ. Αντισφαίριση Ανδρών, Επ. Αντισφαίριση Γυναικών, Ράγκμπι Λιγκ).

Στα πλαίσια της ανάπτυξης των κλάδων άθλησης και των τμημάτων του Σωματείου, με υπερηφάνεια η ΑΕΚ ανακοινώνει τη δημιουργία τμήματος Γυναικείου Χάντμπολ.

Η ΑΕΚ προχωράει στο σχεδιασμό του τμήματος σε επίπεδο Ακαδημίας και ομάδων Κορασίδων και Νεανίδων, που θα λάβουν μέρος στα Πρωταθλήματα της ΕΣΧΑ, με στόχο σε λίγα χρόνια να εκπροσωπείται ο Σύλλογος και σε επίπεδο Γυναικών στην κορυφαία κατηγορία της ελληνικής χειροσφαίρισης όπως του αρμόζει: διεκδικώντας την κορυφή.

Υπεύθυνη των τμημάτων Κορασίδων και Νεανίδων αναλαμβάνει η κα. Κατερίνα Αυγέρη και Προπονητής των τμημάτων ο κ. Κώστας Κότσιρας.

Παράλληλα, θα δημιουργηθούν “πυρήνες” Παγκορασίδων και Μίνι σε Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα, για τους οποίους θα ενημερωθείτε με νέα ανακοίνωση.

Έδρα του τμήματος θα είναι η αίθουσα “Γ. Κασιμάτης” του ΟΑΚΑ.

 

https://www.aek.gr/dimioyrgia-tmimatos-gynaikeioy-chantmpol/

  • Δικεφαλάκι 3
Link to comment
Share on other sites

1. Καιρός ήτανε. 😜

2. Στο γυναικείο χάντμπολ κάνεις πολύ πιο εύκολα μπάσιμο στην ευρωπαϊκή ελίτ, απ' ο,τι στους άνδρες. Βέβαια δεν ξέρω ποιοι οι στόχοι του τμήματος κι επίσης το ελληνικό γυναικείο χάντμπολ είναι πιο κάτω από το ανδρικό αντίστοιχα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οπότε δύσκολα θα στηριχθεί σε ντόπιες παίκτριες αν έχει μεγάλες βλέψεις το τμήμα. Αλλά και να μην έχει, δεν πειράζει.

3. Ετοιμαστείτε για τριπλά εμφράγματα, εμείς οι άνω των 40 μόνο με επίβλεψη τα ματς, οι 50+ απαγορεύεται δια ροπάλου να τα βλέπουνε. Δεν έχω συναντήσει πιο ψυχοφθόρο άθλημα από το γυναικείο χάντμπολ άμα υποστηρίζεις κάποια ομάδα. 

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Με νίκη ξεκίνησε τους επίσημους αγώνες το Γυναικείο Χάντμπολ της ΑΕΚ! Συγκεκριμένα, οι Κορασίδες του “Δικεφάλου” στον πρώτο τους επίσημο αγώνα στο πλαίσιο του Πρωταθλήματος ΕΣΧΑ επικράτησαν εντός έδρας του ΑΣ Ηλιούπολη 2006 με 43-12 και κράτησαν ψηλά τη σημαία του Συλλόγου.

Τα κορίτσια του Κωνσταντίνου Κότσιρα, από το ξεκίνημα του αγώνα είχαν τα ηνία της αναμέτρησης (5-0, 9-1, 13-2), ενώ στο ημίχρονο προηγούνταν ήδη με 12 γκολ διαφορά (20-8). Όμοιτα ήταν η εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, με την ΑΕΚ να επικρατεί τελικώς με 43-12.

Το “παρών” στον ιστορικό αγώνα έδωσαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Αλέξης Αλεξίου, ο Γενικός Αρχηγόες της ΑΕΚ, Ηλίας Χατσίκας, και ο Έφορος των Ακαδημιών Χάντμπολ της ΑΕΚ, Αντώνης Βασιλακάκης. Ο Α’ Αντιπρόεδρος και Διοικητικός Υπεύθυνος των τμημάτων Χάντμπολ, Σταμάτης Παπασταμάτης, απουσίαζε λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων στο εξωτερικό.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Πρόεδρος Αλέξης Αλεξίου δήλωσε στο aek.gr: “Μια ακόμη ιστορική ημέρα για το σωματείο μας. Θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου στις αθλήτριες μας, στο προπονητικό τημ και φυσικά στους εφόρους μας. Είναι σίγουρο ότι το ταλέντο περισσεύει στην ομάδα μας και είναι εντυπωσιακό με πόση τακτική έπαιξαν. Εύχομαι να καμαρώσουμε τα κορίτσια μας από φέτος σε εθνική κατηγορία. Πιστεύω ότι έχουν το ταλέντο και τις ικανότητες να σταθούν επάξια στην Α2 και φυσικά το πλέον σίγουρο είναι ότι το μέλλον τους ανήκει. Μια ακόμη δυναστεία στο γυναικείο χάντμπολ αυτή τη φορά, εκκολάπτεται. Ας της δώσουμε την προσοχή που της αξίζει. Συγχαρητήρια σε όλους για την γέννηση του τμηματος“.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Οι άνθρωποι του «Δικεφάλου» δήλωσαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών όπου η ΑΕΚ θα πραγματοποιήσει το παρθενικό της ντεμπούτο ενώ παράλληλα θα συμμετάσχει και στο πρωτάθλημα Νεανίδων. Η στελέχωση του ρόστερ βρίσκεται σε εξέλιξη με τους ανθρώπους του τμήματος να πραγματοποιούν προσεκτικές και ουσιαστικές προσθήκες.

https://www.enwsi.gr/1046596/aek/handball/aek-neo-xekinima-gia-tin-gynaikeia-omada-chantmpol-dilose-proti-fora-symmetochi-stin-a2-foto.html

 

  • Δικεφαλάκι 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

fezou-750x430.png

Μια ακόμη μεταγραφή ανακοίνωσε η γυναικεία ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ που απέκτησε την Λευκοθέα Φαζού.

Η 38χρονη πλέι μέικερ αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά το «κιτρινόμαυρο» ρόστερ βοηθώντας την ομάδα να πετύχει τον μεγάλο στόχο της ανόδου.

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

«Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την Λευκοθέα Φάζου. Η 38χρονη (13/07/1984), ίντερ ύψους 1,67 μ., εντάσσεται στο δυναμικό της γυναικείας ομάδας Χάντμπολ του Συλλόγου.

Η Λευκοθέα Φάζου ξεκίνησε την καριέρα της από τον ΠΑΟ Θρίαμβος Αθηνών/Δάφνης, όπου αγωνίστηκε από το 1997 έως το 2004. Την τετραετία 2006-2010 φόρεσε τη φανέλα του Ευώνυμου Ηλιούπολης, για να ακολουθήσουν το Κορωπί (2010-11), ο Άρης Νίκαιας (2011-12), ο Παράδεισος Αμαρουσίου (2012-13) και ο ΔΙΚΕΑΣ Ν. Ιωνίας (2013-14). Το 2014 πήρε μεταγραφή για το Καματερό, όπου αγωνίστηκε έως το 2016, όταν και φόρεσε τη φανέλα του Αθηναϊκού, όπου αγωνιζόταν έως και σήμερα.

Μετα την επισημοποίηση της συμφωνίας, η Λευκοθέα Φάζου δήλωσε στο aek.gr: «Είμαι πολύ χαρούμενη που πλέον ανήκω στη μεγάλη οικογένεια της ΑΕΚ και στο δυναμικό του γυναικείου τμήματος χειροσφαίρισης. Δεν κρύβω πως ένα όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα. Ευχαριστώ τη διοίκηση, τον προπονητή και τις νέες μου συμπαίκτριες που με καλωσόρισαν και μου έδειξαν εμπιστοσύνη για να προχωρήσουμε μαζί. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να φτάσει η ομάδα εκεί που της ανήκει και να πετύχουμε τον στόχο μας που δεν είναι άλλος από την άνοδο στην Α1».

Λευκοθέα, καλωσήρθες στην οικογένεια της ΑΕΚ!

enwsi.gr

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Μεγάλη νίκη της ΑΕΚ (29-13) επί του Ολυμπιακού Κερατσινίου

Η γυναικεία ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ νίκησε τον Ολυμπιακό Κερατσινίου και αύριο αντιμετωπίζει την Ηλιούπολη στο ντέρμπι κορυφής

Η γυναικεία ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ πήρε σημαντική νίκη με 29-13 επί του Ολυμπιακού Κερατσινίου απόψε για το εξ΄ αναβολής παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής.

Η «Ένωση» συνεχίζει  χωρίς …ανάσα τις υποχρεώσεις της καθώς αύριο στις 19:00 δίνει ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι απέναντι στην Ηλιούπολη εκτός έδρας για την 10η αγωνιστική. Η ομάδα του Κώστα Κότσιρα στοχεύει μόνο στη νίκη που θα την εδραιώσει στην κορυφή της βαθμολογίας, κάνοντας ένα καθοριστικό βήμα για την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια.

Τα πεντάλεπτα: 0-2, 3-4, 4-8, 4-12, 5-14, 6-18 (Ημιχ), 7-20, 8-23, 8-25, 8-26, 10-26, 13-29

Ολυμπιακός Κερατσινίου: Κωστοπούλου, Καπανίδου 1, Μιχαηλίδη, Γρέκα, Νιχωρίτη 4, Τρικόρη, Μόσχου 2, Σιμητέλου, Σιδηροπούλου 3, Πέππα, Συρίγου 1, Καραγιάννη 1, Πρεσβόλη 1, Νιάρχου, Τρικόρη Ι.

ΑΕΚ (Κώστας Κότσιρας): Τσίκνη , Κίτσιου 4, Ζάγκα, Μανδαμαδιώτη, Ψαριώτη 5, Κουτροδήμου, Κάτσικα 4, Παπανικολάου, Παύλου 5, Λυτρίβη 1, Μετάι 4, Μπρεάνου 2, Μπανάση Μαγ., Μπανάση Μαρ., Παπουτσιδάκη, Πατρώνη 4.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Μεγάλη νίκη για το Γυναικείο τμήμα χάντμπολ της ΑΕΚ που επικράτησε της Ηλιούπολης με 36-21. 

Τη νίκη με 36-21 πήρε η ΑΕΚ απέναντι στην Ηλιούπολη, εκτός έδρας, για την 10η αγωνιστική του Β’ Υποομίλου του 1ου Ομίλου της Α2 Εθνικής Κατηγορίας, περνώντας στην Β΄ Φάση μαζί με την Ηλιούπολη και δύο ομάδες του Α’ Ομίλου.

Η «Ένωση» νίκησε όλα τα παιχνίδια της και προκρίνεται δίχως ήττα στην Β’ Φάση, με μοναδικό στόχο την άνοδο στην Α1 Εθνική Κατηγορία!

Η «Ένωση» εξ αρχής πήρε κεφάλι στο σκορ (2-4, 3-6), με τη διαφορά του σκορ όσο προχωράει το πρώτο ημίχρονο να μεγαλώνει (5-9). Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις «κιτρινόμαυρες» να επικρατούν με 17-9. Στο δεύτερο μέρος, η «Ένωση» συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Στα μισά του ημίχρονου είχε διαφορά εννιά τερμάτων (17-26), σκοράροντας ωστόσο μέχρι το τέλος άλλα δέκα γκολ, προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό 36-21.

Ηλιούπολη – ΑΕΚ 21-36
Τα πεντάλεπτα: 0-1, 2-4, 3-6, 5-9, 9-13, 9-17 (ημιχρ.), 11-20, 13-24, 17-26, 18-28, 18-30, 21-36.
Ηλιούπολη (Χαράκης): Σιωρή, Τσιομίδου 5, Φοινικοπούλου 1, Λουρίδα 2, Σουμπουνέλλη 5, Χούτου 2, Αμπατζή, Υφαντή, Πανταζή, Παπανδρέου, Καραγρηγορίου, Ρήγα, Μαρούλη, Xhanari, Δημητρίου, Παπαγιανοπούλου 6.
ΑΕΚ (Κότσιρας): Τσικνή, Κίτσιου 6, Ζάγκα, Ψαριώτη 7, Κουτροδήμου, Κάτσικα 4, Παπαϊωάννου 1, Θανοπούλου, Βελέμ 3, Παύλου 3, Λυτρίβη 3, Μετάι 3, Μπρεάνου Χρ., Μπρεάνου Μ., Παπουτσιδάκη 1, Πατρώνη 5.
Διαιτητές: Χρηστίδη-Αγγελοπούλου. Δίλεπτες: 3-0. Πέναλτι: 4/4-1/2.

  • Δικεφαλάκι 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Με 32-15 επικράτησε η ΑΕΚ της Ηλιούπολης εκτός έδρας για την 1η αγωνιστική της Β’ Φάσης του 1ου Ομίλου της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Χάντμπολ Γυναικών.

ΑΣ Ηλιούπολη 2006 – ΑΕΚ 15-32
Τα πεντάλεπτα: 2-1, 2-4, 2-6, 3-8, 5-12, 6-14 (ημ.), 7-17, 8-21, 10-26, 12-28, 13-31, 15-32.
ΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 2006 (Γιώργος Ζαχαράκης): Χατζηλιάδου, Τσιομίδου 2, Φοινικοπούλου 2, Λουρίδα, Χούτου, Ποδηματά, Υφαντή, Πανταζή, Παπανδρέου, Καραγρηγορίου, Ρήγα 2, Μαρούλη, Xhanari, Δημητρίου, Παπαγιαννοπούλου 7, Σιώρη 4.
ΑΕΚ (Κωνσταντίνος Κότσιρας): Τσίκνη, Κίτσιου 2, Παπανικολάου, Ψαριώτη 6, Κουτροδήμου, Κατσίκα 3, Παπαϊωάννου 1, Θανοπούλου, Βέλεμ 1, Παύλου 4, Λύτριβη 4, Μετάι 2, Μπρεάνου Χ. 2, Μπρεάνου Μ.-Κ. 1, Παπουτσιδάκη 2, Πατρώνη 4.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Νίκη και «αγκαλιά» με την άνοδο η ΑΕΚΑΡΑ!

Την 4η σερί νίκη της στην Β’ Φάση του πρωταθλήματος πανηγύρισε η γυναικεία ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ καθώς επικράτησε με 25-22 της Ηλιούπολης στο «Γ. Κασιμάτης», στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Β’ Φάσης του 1ου Ομίλου της Α2 Εθνικής Κατηγορίας.

Οι «κιτρινόμαυρες» με αυτή τη νίκη και σε συνδυασμό με την ισοπαλία μεταξύ Δόξα Βύρωνα και Λεωνίδα Αγ. Αναργύρων… ξέφυγαν στο βαθμολογικό πίνακα και βρίσκονται μία ανάσα από την μαθηματική κατάκτηση της 1ης θέσης που οδηγεί απευθείας στη μεγάλη κατηγορία. Ασταμάτητες είναι Γυναίκες της ΑΕΚ, οι οποίες παρέμειναν… ανίκητες στην Β’ Κατηγορία και οδεύουν «τρένο» προς την Α’ Εθνική Κατηγορία.

ΑΕΚ – Ηλιούπολη 25-22
Τα πεντάλεπτα: 1-3, 3-4, 7-6, 10-9, 14-10, 16-11 (ημιχρ.), 18-11, 19-14, 21-15, 22-18, 24-20, 25-22.
ΑΕΚ (Κώστας Κότσιρας): Τσικνή, Κίτσιου 2, Ζάγκα, Μανδαμαδιώτη, Ψαριώτη 7, Κουτροδήμου, Κατσίκα 4, Παπαϊωάννου, Θανοπούλου, Βελέμ 1, Παύλου 1, Λυτρίβη 2, Μετάι 3, Μπανάση Χ. 3, Μπανάση Μ., Πατρώνη 2
Ηλιούπολη (Γιώργος Ζαχαράκης): Τσιομίδου 7, Φοινικοπούλου 1, Λουρίδα 2, Ζουμπουνέλλη 2, Χούτου 1, Ποδηματά, Αμπατζή, Υφαντή, Παπανδρέου, Καραγρηγορίου , Ρήγα 1, Στανισοπούλου, Χανάρι, Δημητρίου, Παπαγιαννοπούλου 8
Διαιτητές: Ζήσης – Ψυλλός. Δίλεπτα: 2-2. Αποβολές: 1-0. Πέναλτι: 2/2-3/3.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Έτοιμη για την άνοδο στην Α1 Εθνική Κατηγορία είναι η ΑΕΚ, η οποία στον πρώτο κιόλας χρόνο της στο χάντμπολ γυναικών, είναι μια ανάσα από την κορυφαία κατηγορία. Οι «κιτρινόμαυρες», που μετρούν μόνο νίκες, κοντράρονται την Κυριακή (03/04, 14:15) στους Αγίους Αναργύρους με τον Λεωνίδα, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Β’ Φάσης του 1ου Ομίλου της Α2 Εθνικής Κατηγορίας. Σε αυτό το παιχνίδι, η «Ένωση» θέλει τη νίκη ή ισοπαλία με συνδυασμό αποτελεσμάτων, προκειμένου να εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδό της στην Α1.
 

https://www.aek.gr/gia-ti-niki-kai-tin-anodo-oi-gynaikes/

Link to comment
Share on other sites

Η ΑΕΚΑΡΑ στην Α1, καθώς επικράτησε 33-18 του Λεωνίδα Αγ. Αναργύρων για την 5η αγωνιστική της Β’ Φάσης του 1ου Ομίλου της Α2 Εθνικής Κατηγορίας!
 

277772566_3236452729923511_6473240020803

  • Δικεφαλάκι 2
Link to comment
Share on other sites

Αν νομίζετε ότι το αντρικό χάντμπολ είναι ψυχοβγαλτικό, δεν ξέρετε τι θα πει γυναικείο χάντμπολ. Αν φτιάξουμε ομάδα καλή κι εδώ που θα παίζει ευρώπες, θα έχουμε πρόβλημα.

  • Δικεφαλάκι 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η ΑΕΚ επικράτησε με 38-19 της Δόξας Βύρωνα για την 6η αγωνιστική της Β' Φάσης της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Χάντμπολ Γυναικών!

Έγινε κ η απονομή του κυπέλλου της πρωταθλήτριας ομάδας για την Α2, του χρόνου η ΑΕΚ θα αγωνίζεται στην Α1, μένει να δούμε πόσο ακόμη θα ανεβάσει το επίπεδο της ομάδας ο πρόεδρος.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Έναρξη συνεργασίας με την Λαμπρίνα Τσάκαλου

07/07/2022
46 Views
AEK_HANDBALL_2022_WELCOME_SITE_GYN_TSAKA
 

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την Λαμπρίνα Τσάκαλου. Η 28χρονη (07/08/1993) διεθνής πλέι μέικερ, υπέγραψε διετές συμβόλαιο και εντάσσεται στο δυναμικό της γυναικείας ομάδας Χάντμπολ της ΑΕΚ.

Η Λαμπρίνα Τσάκαλου ξεκίνησε την καριέρα της από την Αναγέννηση Άρτας και στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα του ΟΦΝΙ. Με την ομάδα της Νέας Ιωνίας στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος 4 διαδοχικές χρονιές (2014, 2015, 2016, 2017), κατακτώντας και 2 νταμπλ (2015, 2017). Το καλοκαίρι του 2017 έκανε ένα τεράστιο άλμα στην καριέρα της, ολοκληρώνοντας τη μεταγραφή της στη σλοβενική Κριμ, όπου αγωνιζόταν μέχρι το 2019. Στη Σλοβενία κατέκτησε 2 νταμπλ, το 2018 και το 2019. Εν συνεχεία, αγωνίστηκε στην κροατική Ποντράφκα, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2021. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε με επιτυχία στην Bundesliga για λογαριασμό της Τούρινγκερ. Η Λαμπρίνα έχει μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία, καθώς έχει αγωνιστεί πολλάκις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πιο συγκεκριμένα, έχει πετύχει 303 τέρματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εκ των οποίων τα 146 στο Champions League!

Αξίζει να σημειωθεί πως αποτελεί μία από τις καλύτερες παίκτριες και στο beach handball, όπου έχει αγωνιστεί και στη μικτή κόσμου.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

  • AG21 featured and unpinned this topic

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×