Jump to content

ΑΕΚ Βόλλεϋ Γυναικών 2021-22


George_D
 Share

Recommended Posts

  • 3 weeks later...

Η πρώτη μεγάλη μεταγραφική «βόμβα» έρχεται από την Αμερική για την γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του enwsi.gr, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Αλέξης Αλεξίου ήρθε σε συμφωνία με την Αμερικανίδα επιθετική, Λίντσει Βάντερ Βάιντε η οποία αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την ομάδα στην πορεία πρωταθλητισμού που θέλει να πραγματοποιήσει τη νέα σεζόν.

Η Βάντερ Βάιντε θεωρείται μια από τις γρήγορα εξελισσόμενες αθλήτριες των ΗΠΑ. Είναι εξαιρετική επιθετικός, μπλοκέρ ενώ είναι καλή σέρβερ και υποδοχέας. Είναι γεννημένη στις 19 Οκτωβρίου του 1997 και έχει ύψος 1.91μ.

Την αθλήτρια βολιδοσκόπησαν αρκετές ομάδες της Ευρώπης ενώ ενδιαφέρον για την περίπτωση της έδειξε και ο Ολυμπιακός ωστόσο η ΑΕΚ κινήθηκε με άκρα μυστικότητα και κατάφερε να κάνει δική της την Αμερικανίδια. Η ίδια μάλιστα είναι ενθουσιασμένη με το νέο βήμα στην καριέρα της φροντίζοντας μέσα από τους λογαριασμούς της στα social να διαφημίζει τη νέα της ομάδας.

Η Βάντερ Βάιντε ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα από το Πανεπιστήμιο του Oregon στην Αμερική. Την περίοδο 2019 έκανε το πρώτο της υπερατλαντικό ταξίδι αγωνιζόμενη με την VB Vantes στη Γαλλία ενώ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε με την Békéscsaba στο πρωτάθλημα της Ουγγαρίας.

Οι μεταγραφές δεν σταματούν εδώ για την ΑΕΚ η οποία όπως έχουμε αναφέρει θέλει να επανέλθει δυναμικά στη διεκδίκηση τίτλων και στο γυναικείο βόλεϊ, οργανώνοντας μια ομάδα που θα λειτουργεί στα πρότυπα του χάντμπολ.

enwsi.gr

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

«Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση της συνεργασίας με την Αγγελική Καββαδία για άλλο ένα έτος, ήτοι έως το καλοκαίρι του 2022. Η 27χρονη (17/02/1994) κεντρική, ύψους 1,88 μ., θα συνεχίσει να αποτελεί μέλος της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Συλλόγου για 4η διαδοχική χρονιά, καθώς φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ για πρώτη φορά το 2018.

Η Αγγελική Καββαδία υπέγραψε το συμβόλαιό της στα Γραφεία του Συλλόγου στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου την υποδέχθηκε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου και Διοικητικός Υπεύθυνος του γυναικείο τμήματος βόλεϊ, κ. Λευτέρης Αρχόντης.

enwsi.gr

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την Lindsey Vander Weide. H 23χρονη (19/10/1997) Αμερικανίδα ακραία, ύψους 1,90 μ., υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και εντάσσεται στο δυναμικό της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Συλλόγου.

Η Lindsey Vander Weide αγωνίστηκε στο Πανεπιστήμιο του Oregon από το 2015 έως το 2019, από όπου αποφοίτησε. Τη σεζόν 2019-20 φόρεσε τη φανέλα της γαλλικής VB Nantes, ενώ την περασμένη αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε στο ουγγρικό πρωτάθλημα και την Bekescsabai Roplabda SE, όπου αναδείχθηκε κορυφαία ακραία της διοργάνωσης, κατακτώντας παράλληλα τη 2η θέση.

aek.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

  1.62 ύψος η κοπέλα γραφει οποτε βάλτε 1.58. Λάθος κίνηση.

   Μετά λέμε για χοντρό Χνιντ και 850 χιλιάρικα που σκάσαμε στη Σφαξιέν . Εδω στο γυναικείο βόλλευ και ..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μετά την Λίντσει Βάντερ Βάιντε η ΑΕΚ ενέταξε μια ακόμη Αμερικανίδα στο ρόστερ της, δείχνοντας τις μεγάλες βλέψεις της για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του enwsi.gr με τα χρώματα της ΑΕΚ θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν η Μαλίνα Τερέλ η οποία προέρχεται από ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα με την Γαλλική Μπεζιέρ.

Η Τερέλ κατάγεται από την Αμερική και έχει γεννηθεί στις 12/3/1991. Αγωνίζεται ως διαγώνια και έχει ύψος 1.78. Παρά το γεγονός πως το ύψος της θεωρείται χαμηλό για την θέση της η Τερέλ ξεχωρίζει για το άλμα της έχοντας μπλοκ στα 2.99μ.

Είναι εξαιρετική σέρβερ και φοβερά χτυπήματα που έκαναν άλλωστε και τους ανθρώπους της Μπεζιέρ να την προσέξουν πριν δύο χρόνια, όταν ακόμα αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Φινλανδίας.  Νωρίτερα είχε περάσει από τη Γερμανία, το Πούερτο Ρίκο και τη Δανία.  Η Τερέλ έχει στείλει ήδη υπογεγραμμένο το συμβόλαιο της με τον πρόεδρο Αλέξη Αλεξίου να ολοκληρώνει μια ακόμη σημαντική μεταγραφή που θα αποτελέσει δυνατό «όπλο» στα χέρια του Κώστα Αρσενιάδη.

enwsi.gr

Link to comment
Share on other sites

Γνωστό έγινε το σύστημα διεξαγωγής της Volley League Γυναικών 2021-22, όπως ενημέρωσε η ΕΟΠΕ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν 14 ομάδες, με το Πρωτάθλημα να διεξάγεται σε 2 γύρους και να ακολουθούν Play Off και Play Out για τις θέσεις 1-8 και 10-14 αντίστοιχα.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΠΕ:
Εγκρίθηκε το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Volley League Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022.

Αναλυτικά:

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα Volley League γυναικών 2021-22 έχουν οι ομάδες: Α.Ε.Κ., Α.Π.Σ.Αίας Ευόσμου, Α.Ο.Ν.Αμαζόνες, Α.Σ.Άρης, Α.Ο. Ηλυσιακός, Α.Σ.Π. Θέτις, Α.Ο.Θήρας, Α.Ο.Λαμίας 2013, Α.Ο.Μαρκοπούλου, Ολυμπιακός Σ.Φ.Π., Π.Α.Ο.Κ., Α.Ο. Παναθηναϊκός, Α.Ο.Ν. Πανναξιακός, Α.Ο.Φ. Πορφύρας.

Το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος Volley League γυναικών 2021-22:

Α’ Φάση: Πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία
Β’ Φάση: Διεξαγωγή αγώνων Play Off καιPlay Out

Play Off 1 – 8

Θέσεις 1-8: 2 αγώνες με golden set (έδρα 1ου αγώνα έχει η ομάδα που βρίσκεται στην χαμηλότερη θέση)

Ημιτελικοί 1-4: Αγώνες στις 2 νίκες (έδρα 1ου αγώνα έχει η ομάδα που βρίσκεται στην υψηλότερη θέση)

Τελικοί 1-2: Αγώνες στις 3 νίκες (έδρα 1ου αγώνα έχει η ομάδα που βρίσκεται στην υψηλότερη θέση)

3-4: Αγώνες στις 2 νίκες (έδρα 1ου αγώνα έχει η ομάδα που βρίσκεται στην υψηλότερη θέση). Οι αγώνες θα διεξαχθούν μόνο στην περίπτωση που η 4η θέση δεν οδηγεί σε Κύπελλο Ευρώπης.

Play Out 10-14

Θέσεις 10-14: Η ομάδα που θα πάρει την 14η θέση θα υποβιβαστεί απευθείας. Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 10η, 11η, 12η και 13η θέση στην Α’ Φάση θα αγωνιστούν στις δύο νίκες (έδρα 1ου αγώνα έχει η ομάδα που βρίσκεται στην υψηλότερη θέση) ως εξής:

10η θέση v 13η θέση (1)

11η θέση v 12η θέση (2)

Οι ηττημένες ομάδες (1) και (2) καταλαμβάνουν τις θέσεις 12 και 13 (και υποβιβάζονται στην Pre League)

Οι νικήτριες ομάδες (1) και (2) καταλαμβάνουν τις θέσεις 10 και 11.

aek.gr

Link to comment
Share on other sites

Σε μια ακόμη δυνατή μεταγραφή προχώρησε η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ που απέκτησε  την Αμερικανίδα, Καζ Μπράουν!

Η διοίκηση της Ερασιτεχνικής και ειδικότερα ο πρόεδρος Αλέξης Αλεξίου που «τρέχει» την στελέχωση του ρόστερ ήρθε σε συμφωνία με την Αμερικανίδα Κεντρική η οποία συμπληρώνει το τελευταίο κομμάτι του «κιτρινόμαυρου» παζλ. Η Καζ Μπράουν είναι γεννημένη στις 17/10/1996, έχει ύψος 1.93μ και προέρχεται από μια εξαιρετική χρονιά με την Γαλλική Μπεζιέ η οποία τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα. Μάλιστα ήταν η δεύτερη πιο αποτελεσματική  επιθετική στην Γαλλική Λίγκα με ποσοστό. 52%

Η 25χρονή ξεκίνησε την καριέρα της από το Πανεπιστήμιο του Κεντάκι στην Αμερική ξεχωρίζοντας από τα πρώτα της βήματα στο Κολλεγιακό πρωτάθλημα από το 2014 έως το 2018. Με το Πανεπιστήμιο του Κεντάκι έφτασε μέχρι τους τελικούς του NCAA το 2018.  Στη συνέχεια έκανε το πρώτο της υπερατλαντικό ταξίδι για να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γερμανίας με την USC με την οποία αναδείχτηκε ως η καλύτερη μπλοκέρ στο πρωτάθλημα.

Το 2019 πήρε μεταγραφή για την Ουκρανική Κιμίκ ενώ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στη Γαλλία με την Μπεζιέ όπου ήταν συμπαίκτρια με την δεύτερη ξένη που απέκτησε φέτος η ΑΕΚ, την Μαλίνα Τερέλ. Μετά τη Γαλλία οι δύο αθλήτριες θα συναντηθούν και στην «Ένωση» ενώ την τριάδα των ξένων συμπληρώνει η επίσης συμπατριώτισσα τους, Λίντσει Βάντερ Βάιντε.

enwsi.gr

Link to comment
Share on other sites

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την Ιωάννα Γκουντιμένκο. Η 25χρονη (03/01/1996) κεντρική, ύψους 1,89 μ., υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και εντάσσεται στο δυναμικό της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Συλόγου.

Η Ιωάννα Γκουντιμένκο ξεκίνησε το βόλεϊ από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού, ενώ το 2012 πήρε την πρώτη της μεταγραφή, για την ομάδα της Δραπετσώνας. Τη διετία 2013-2015 αγωνίστηκε στον Ηρακλή Κηφισιάς, κάνοντας τα πρώτα της βήματα στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ. Ακολούθησαν ο Πανιώνιος (2016-2018) και η Θέτιδα Βούλας (2018-2020), ομάδες όπου ανέλαβε ηγετικό ρόλο, ενώ τελευταίος της σταθμός υπήρξε το Μαρκόπουλο (2020-21).

Μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας η Ιωάννα Γκουντιμένκο δήλωσε στο aek.gr: “Είμαι πολύ χαρούμενη που εντάσσομαι στην οικογένεια της ΑΕΚ. Δημιουργείται ένα πολύ καλό σύνολο με υψηλούς στόχους στην ΑΕΚ. Εγώ προσωπικά θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό ώστε να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Εύχομαι να έχουμε υγεία και θα καταφέρουμε να φτάσουμε στους στόχους μας“.

Iωάννα, καλωσήρθες στην οικογένεια της ΑΕΚ!

Welcome_VOLLEYBALL_GYN_site_Goudimenko.jpg

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την Marina Terrel. H 29χρονη (12/03/1992) Αμερικανίδα διαγώνια/ακραία, ύψους 1,78 μ., υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και εντάσσεται στο δυναμικό της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Συλλόγου.

Η Malina Terrel έχει αγωνιστεί στο Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο για 4 χρόνια (2010-2014). Ακολούθησαν η Fortuna Odense (2014-15) από τη Δανία, όπου αναδείχθηκε κορυφαία σέρβερ και σκόρερ του Πρωταθλήματος και κορυφαία σκόρερ του Κυπέλλου, η Nawaro Straubing (2015-16) από τη Γερμανία και στα μέσα της σεζόν 2015-16 η Indias de Mayagüez από το Πουέρτο Ρίκο. Την αγωνιστική περίοδο 2016-17 μετακόμισε στη Φινλανδία για λογαριασμό της Oriveden Ponnistus και την επόμενη σεζόν αγωνίστηκε στην Pölkky Kuusamo. Και με τις δύο φινλανδικές ομάδες αναδείχθηκε κορυφαία ακραία της λίγκας και κορυφαία σέρβερ.

Το σπουδαίο άλμα στην καριέρα της ήρθε με την Bezieres Volley και το γαλλικό Πρωτάθλημα, όπου αγωνίστηκε για 3 ολόκληρα χρόνια (2018-2021), κατακτώντας τα βραβεία της κορυφαίας σκόρερ και κορυφαίας ακραίας στην Γαλλική Λίγκα τη σεζόν 2019-20.

Malina, καλωσήρθες στην οικογένεια της ΑΕΚ!

aek.gr

Welcome_VOLLEYBALL_GYN_site_Terrell.jpg

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την Kazmiere Brown. H 24χρονη (17/10/1996) Αμερικανίδα κεντρική, ύψους 1,93 μ., υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και εντάσσεται στο δυναμικό της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Συλλόγου.

Η Kazmiere Brown ξεκίνησε το επαγγελματικό βόλεϊ από το Πανεπιστήμιου του Κεντάκι, όπου αγωνίστηκε από το 2014 έως το 2018. Ακολούθησε το πέρασμά της από την γερμανική USC Münster (2018-19) και την ουκρανική Khimik Yuzhny (2019-20), ενώ την περασμένη αγωνιστική περίοδο φόρεσε της φανέλα της γαλλικής Béziers Volley, όπου και ήταν συμπαίκτρια με την Malina Terrel, την οποία και ξαναβρίσκει στην ΑΕΚ. Έχει κατακτήσει ένα Κύπελλο και ένα Σούπερ Καπ Οκυρανίας.

Kazmiere, καλωσήρθες στην οικογένεια της ΑΕΚ!

Welcome_VOLLEYBALL_GYN_site_Brown.jpg

Link to comment
Share on other sites

Την προσεχή Τρίτη, 10 Αυγούστου, θα γίνουν γνωστά τα προγράμματα της γυναικείας και της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του Συλλόγου, όπως ανακοίνωσε η ΕΟΠΕ. Οι κληρώσεις των Πρωταθλημάτων της Volley League Γυναικών και της Pre League Ανδρών θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Coral.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ:
Την Τρίτη 10 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν οι κληρώσεις των Εθνικών πρωταθλημάτων Volley League Γυναικών, Pre League Ανδρών-Γυναικών. Οι κληρώσεις θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο Coral (Λεωφ. Ποσειδώνος 35, Παλαιό Φάληρο) και θα ξεκινήσουν στις 12.00 με αυτήν της Volley League Γυναικών. Στις 12.30 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της Pre League Γυναικών και στις 13.00 της Pre League Ανδρών.

aek.gr

Link to comment
Share on other sites

On 7/6/2021 at 1:04 PM, Stylianopoulos said:

  1.62 ύψος η κοπέλα γραφει οποτε βάλτε 1.58. Λάθος κίνηση.

   Μετά λέμε για χοντρό Χνιντ και 850 χιλιάρικα που σκάσαμε στη Σφαξιέν . Εδω στο γυναικείο βόλλευ και ..

Ο Ταϊρόν Κέρτις «Μάγκζι» Μπόγκιουζ (Tyrone Curtis "Muggsy" Bogues) γεννήθηκε στις 9 Ιανουαρίου του 1965 και είχε ύψος μόλις 1.58! Αυτό δεν τον εμπόδισε να κάνει καριέρα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου αγωνιζόμενος με πέντε διαφορετικές ομάδες σε 14 χρόνια. Μετα την καριέρα του ως παίκτες, έγινε προπονητής στη γυναικεία ομάδα Σιάρλοτ Στινγκ. Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο πως ο Μπόγκιουζ έκανε 39 μπλοκς κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ένα από αυτά στον μεγάλο Πάτρικ Γιουινγκ των 2.13!

 

TyroneBogues004

Link to comment
Share on other sites

Στην υποδοχή της μπάλας θα είναι η συγκεκριμένη κ μόνο. Δεν νομίζω ότι μπορεί να κάνει καν επίθεση γι αυτό κ φοράνε διαφορετική εμφάνιση αν δεν κάνω κ λάθος.

Link to comment
Share on other sites

Λίμπερο λέγεται ρε παιδιά, υπάρχει αυτή η θέση εδώ και 15 χρόνια ξέρω 'γω, ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο, για να μπορούν να παίξουν και κοπέλες που δεν είναι 1,90.

edit: από το 1999 https://www.liveabout.com/libero-position-indoor-volleyball-3429244

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Και στο  Βόλλεϋ Γυναικών έχουμε πχιά Παπά..

'' Οριστικό: Υπέγραψε στην ΑΕΚ η Παπά 

   Νίκος Κλεισαρχάκης (ΑΕΚ1924)

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΕΚ1924, η 24χρονη διαγώνιος υπέγραψε στην Ένωση και αυτό που απομένει είναι οι ανακοινώσεις.

Και τυπικά ολοκληρώνεται η μεταγραφή της Άντζελας Παπά στην ΑΕΚ, καθώς οι δυο πλευρές συμφώνησαν σε όλα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του ΑΕΚ1924, η 24χρονη αθλήτρια υπέγραψε το νέο της συμβόλαιο με την Ένωση και έτσι «σφράγισε» την μεταγραφή της.

Πρόκειται για την 24χρονη διαγώνια που πέρυσι αγωνίστηκε στον Απόλλωνα Καλαμάτας, ενώ κατά το παρελθόν έχει περάσει από τις εξής ομάδες (κατά χρονολογική σειρά): ΟΚΑ Αρκάδι, ΑΕ Ρέντη, ΑΕ Ηλιούπολη, ΓΣ Ηλιούπολης και Dusseldorf.

Έτσι, όλα δείχνουν πως η Παπά – ύψους 1.83μ. – θα αποτελέσει μία ακόμα αθλήτρια της ΑΕΚ, που θα τεθεί υπό τις οδηγίες του Κώστα Αρσενιάδη. ''

 

papa-anztela-670x441.jpg

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την Άντζελα Παππά. Η 24χρονη (11/05/1997) διαγώνιος, ύψους 1,83 μ., υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και εντάσσεται στο δυναμικό της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Συλλόγου.

Η Άντζελα Παππά ξεκίνησε την καριέρα της από το Αρκάδι, ενώ ακολούθησε η ΑΕ Ρέντη, ο ΑΣ Ηλιούπολη και ο ΓΣ Ηλιούπολης, με τον οποίο αγωνίστηκε και στη Volley League. Tη σεζόν 2019-20 φόρεσε τη φανέλα της γερμανικής Düsseldorf, ενώ την περασμένη αγωνιστική περίοδο μετακόμισε στην Καλαμάτα για τον τοπικό Απόλλωνα.

Μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας η Άντζελα Παππά δήλωσε στο aek.gr: “Είμαι πολύ χαρούμενη για την καινούρια σεζόν η οποία με βρίσκει στην οικογένεια της ΑΕΚ. Ευχαριστώ πολύ τον προπονητή και τη Διοίκηση για την εμπιστοσύνη τους. Είμαι πανέτοιμη να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και φανώ αντάξια των προσδοκιών τους. Εύχομαι να έχουμε υγεία και να κατακτήσουμε τους στόχους μας“.

Άντζελα, καλωσήρθες στην οικογένεια της ΑΕΚ!

aek.gr

Welcome_VOLLEYBALL_GYN_site_Pappa.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • George_D unpinned this topic
  • George_D locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×