Jump to content

Μεταγραφαί/Σχεδιασμός Summer 2021_b


bladerunner21
 Share

Recommended Posts

1 hour ago, mobster21 said:

Λέω να κάνουμε την σούμα στο τέλος γιατί ξεχνάς για παράδειγμα τα 800 στον Χνιντ και τα 550 στον Ρουμάνο της Ούφα που δημιούργησαν "το καλύτερο ρόστερ των τελευταίων ετών".

Έχει και για εμένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το αν ανέβασε το μπάτζετ, πόσο το ανέβασε και τελικά πόσο καλύτερη ή χειρότερη ομάδα θα παρουσιάσει με αυτό σε σχέση με το προηγούμενο. 

Φυσικά θα πρέπει να δούμε και πόσο ήταν πέρυσι το μπάτζετ σε σχέση με τα προβλεπόμενα έσοδα μιας χρονιάς χωρίς θεατές όπως και φέτος σε σχέση με τα προβλεπόμενα έσοδα σε μια χρονιά που έρχεται με γεμάτα γήπεδα με ανθρώπους που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις των εμβολίων 

Συν τα έσοδα από Europa σε σχέση με αυτά του Conference.

Οπότε για εμένα είναι πολλά που πρέπει να βάλουμε στην εξίσωση. Δεν είναι τόσο απλή η σύγκριση να πετάξουμε δύο νούμερα και να βγάλουμε συμπέρασμα ότι αυτό που βλέπουμε φέτος οφείλεται στο ότι "βάζει λεφτά ο Τίγρης".

 To be continued.

Είχα κάνει περισυ ένα post που φαινοταν ποσα έδωσε και ποσα πήρε. Και σε αγορές-πωλησεις και σε συμβόλαια. Περίπου ήμασταν ίσα βάρκα ίσα νερά.

Φετος θα δούμε, αλλά υποθετω ότι θα γινει το ιδιο. Γιατί το είπε ουσιαστικα και στην συνέντευξη τύπου στους αρδ ότι θα συνεχίσει με την γνωστή λογική.

Αυτο ομως που πιστεύω ότι αλλάζει είναι ότι βλέπω ότι ΡΙΣΚΑΡΕΙ  λιγο τώρα. Δλδ για να αγοράσει πχ τον Στάνκοβιτς δεν περιμενει να εξασφαλιστεί κάποια πώληση πρώτα. Για τον Εντσαμ δίνει λεφτα και σε μανατζερ, για Αραουχο δίνει λεφτα να τον αγοράσει κλπ. Αυτά  κι ας μην έχει επικυρωθεί  κάποια πωληση ως τώρα (πλην Βερντε).

Δεν θεωρω ότι θα ξοδέψει περισσότερα φετος στο τελος, απλά βλέπω ότι δεν φοβάται να ρισκάρει. Περισυ πχ είχε γράψει και ο δάσκαλος ότι είχε δώσει εντολή ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΠΡΩΤΑ  ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ. Για 2ο στοπερ (Νεντε) η εντολή να αποκτηθεί δοθηκε μετά την πρόκριση και έπρεπε να φέρουν κάποιον τελευταία βδομάδα των μεταγραφων. Φετος δεν φαίνεται να κάνει τέτοια.

That’s all.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Είτε βάζει απ τα περισσευάμενα, είτε απ τα δικά του η ουσία είναι ότι μας φτιάχνει. Και μας φτιάχνει γιατί δείχνει να θέλει να φτιάξει ΣΩΣΤΗ ΟΜΑΔΑ. Δεν... έπεσε όλο το βράδυ. Πάντως στο γήπεδο για να ξέρουμε πρέπει να βάλει κ άλλα λεφτά η ομάδα, απλά δεν ξέρω αν τα χρήματα αυτά έχουν κρατηθεί ήδη γι αυτό το σκοπό.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω κάνεις δεν ζήτησε να σκάσει 50 εκατομμύρια για μεταγραφές, να κάνουν επιτέλους τα λογικά ζητάμε τόσα χρόνια που φέτος επιτέλους φαίνεται να συμβαίνει και να αυξηθεί στα φυσιολογικά για την ΑΕΚ χωρίς χρέη επίπεδα το μπάτζετ ειδικά τώρα που σχεδόν έχει ολοκληρωθεί η χρηματοδότηση του γηπέδου.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Βασικά όπως είχα πει ξεχάστε τα οικονομικά , μην ασχολείστε με κέρδη και ζημίες αφού το μαγαζί έχει αφεντικό πλέον . Ασχολούμαστε μόνο με καλές και καλές ομάδες . 

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, AG21 said:

Βασικά όπως είχα πει ξεχάστε τα οικονομικά , μην ασχολείστε με κέρδη και ζημίες αφού το μαγαζί έχει αφεντικό πλέον . Ασχολούμαστε μόνο με καλές και καλές ομάδες . 

ναι, αλλα και με τους Παππανοτιαδες ειχε αφεντικα, παρολα αυτα δεν τα ξεχασαμε ποτέ τα λογιστικα μαζι τους.

 

Link to comment
Share on other sites

Just now, nikos said:

ναι, αλλα και με τους Παππανοτιαδες ειχε αφεντικα, παρολα αυτα δεν τα ξεχασαμε ποτέ τα λογιστικα μαζι τους.

 

Γιατι με τους Παππανοτιαδες βγαινανε παικτες στις καμερες και λεγανε "δεν εχουμε λεφτα να παρουμε καφε."

 

Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, nikos said:

ναι, αλλα και με τους Παππανοτιαδες ειχε αφεντικα, παρολα αυτα δεν τα ξεχασαμε ποτέ τα λογιστικα μαζι τους.

 

Πολυιδιοκτησίες..... Τωρα είναι ΕΝΑΣ απόλυτος μέτοχος  και πανταχού παρών και τα πάντα πληρών και όχι του στίλ ο καθένας έκανε το κομμάτι του χρέωνε και μετά τσακώνονταν ποιος θα πληρώσει τις ζημιές ρίχνοντας ο ένας στον άλλον την ευθύνη . 

Φυσικά ούτε εγώ θεωρώ ότι θα ξοδέψει απο τα δικά του χρήματα απλά εμείς δεν πρέπει να ασχολούμαστε γιατί αν βγάλει ζημίες είναι δικό του πρόβλημα λόγο κακής ομάδας που έφιαξε και όχι δικό μας . 

Μέχρι τώρα η ομάδα δεν του άνηκε και όταν χρειαζόταν σαν εγγυητής έδινε δανεικά που τα έπερνε απο τα κέρδη της επόμενης σεζόν . 

Αν θέλει κέρδη πρέπει να φιάξει ομάδες που να μαζεύει λεφτά απο Ευρώπη , εισιτήρια , χορηγίες κτλ κτλ 

Θεωρω πάντως ότι έχει σχέση και με το γήπεδο και με τα επιπλέον έσοδα που περιμένει απο αυτό αφού τα συμβόλαια που δίνει και οι αγορές είναι με αποπληρωμή σε χρονικό ορίζοντα με την ομάδα μέσα στο νεό γήπεδο μαζί με πολλά βαριά συμβόλαιο που θα φύγουν και με τις πωλήσεις που περιμένει ότι θα γίνουν . 

Link to comment
Share on other sites

Τον ισολογισμό της ΑΕΚ πλέον μπορούμε να τον βρούμε. Η ΑΕΚ οικονομικά κ με την προοπτική του νέου γηπέδου είναι μαγαζί όχι απλά γωνία, αλλά 10 γωνίες μαζί. Τώρα που θα φτιάξει κ το αγωνιστικό θα βάλει κ άλλες... γωνίες. Καιρός να εξισορροπηθεί η οικονομική αξία της ΠΑΕ με την αγωνιστική. 

Link to comment
Share on other sites

οπως και να εχει ειναι πολυ νωρις ακομα, αλλα φαινεται να καταλαβε οριστικα οτι αυτο που εκανε στα μεταγραφικα δεν ηταν ΑΕΚ.

δεν περιμενει κανεις ουτε καν να φτασει τον Μαρινακη και τον Σαββιδη σε μπατζετ, αλλα ειναι καιρος να σταματησει η γυφτια και φαινεται οτι προς τα εκει κινειται το πραγμα.

Μακαρι και ιδωμεν...

Link to comment
Share on other sites

Το τρομερό ως τώρα είναι τα 400χιλ. πριμ μεταγραφής και ΕΙΔΙΚΑ τα άλλα 400 στο μάνατζερ ...

Αδιανόητο. Κάτι φαίνεται να αλλάζει;; ... για να δούμε

Link to comment
Share on other sites

Πάντως εάν έρθει ο Τζαβέλλας ως ο βασικός σου στόπερ, όπως λέει ο κετς σήμερα και δεν φέρεις άλλον θα γελάσουμε και φέτος με τα μεγαλεία της άμυνας.

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Kostas21 said:

"πλεον" ? Ο ισολογισμος της ΠΑΕ ΑΕΚ, εκτος οτι δεν υπαρχει στο Επισημο Σαιτ της ΠΑΕ ΑΕΚ , θελει ποση ωρα ερευνα για να βρεθει.

Επισης στον επιχειρηματικο κοσμο, οταν χτιζεις ενα asset με speculative εσοδα βασισμενα σε παρελθοντα χρονο, δεν δινει καμια προοπτικη. Η προοπτικη κ τα "μαγαζια γωνια" φαινονται στην πραξη.

Το οτι η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν εχει σοβαρο τμημα merchandize, οτι καποτε επι πολυμετοχικοτητας, ειχε φτιαξει τις μπουτικ της φραντσαιζ αρα ειμαστε 10 βηματα πισω, δεν ειναι ενθαρρυντικο. Επισης αν θιυμαμαι καλα ειχε γινει ανεκδοτο οτι ειχαν γινει 60000 φανελες Ριβαλντο (ποιος θα τις παρει , τι ειναι αυτα), για εναν παικτη Παγκοσμιο Πρωταθλητη (με ολη την εννοια), σε μια ομαδα που θεωρει οτι εχει 1 εκ + λαο. Δλδ ο ΑΕΚοκοσμος καποτε, ΠΡΟ κρισης, θεωρησε ΑΝΕΚΔΟΤΟ κ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ την λογικη της ΠΑΕ ΑΕΚ να προσπαθει να πουλησει 60κ kits of a world class player. Αντι να τρεξουν ΟΛΟΙ να παρουν ΕΣΤΩ ΜΙΑ φανελα, να διευκολυνουν τη μεταγραφη οπως κ να υπαρχει κ βαση για μια παρομοια την επομενη φορα αν υπηρχε σκεψη για τετοια. 

Προσωπικα διαφωνω καθετα στην "προοπτικη" κ την αξια της ΠΑΕ ΑΕΚ. Αλλα αν ας πουμε γινει αυτο που γραφεις, τοτε η ΠΑΕ ΑΕΚ κοστιζει το λιγοτερο 60 εκ (διχως το γηπεδο), μαζι με το γηπεδο πιανει γυρω στα 160 εκ σε καιρο που τα οικονομικα γενικα στον κοσμο ειναι παρα πολυ δυσκολα, κ δεν εχει επιδειξει καν τον πελατειακο δυναμισμο για να ζηταει τετοια ποσα. Οταν καποτε η ιδια η ΠΑΕ ΑΕΚ επι πολυμετοχικοτητας μιλουσε για υπεραξια παικτων ως assets (Σκοκο, Σαχα, Μπλανκο, Ραφικ κα) για να πει οτι οκ δεν ειμαστε σε μαυρα χαλια, μπορει να ειμαστε 30 εκ μεσα, αλλα πουλας σοβαρα κ βρισκεσαι ξανα με μηδενικο προβλημα, αυτο ειχε γινει ανεκδοτο απο τον  σημερινο επικοινωνιακο διευθυντη της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Απο εκει κ περα, μακαρι να βρεθει ενας ...Καλτσιδης, κ τοτε ναι, στα αρχιδια μας τα οικονομικα.

 

Ο ΑΕΚτζής ποτέ δεν είχε την κουλτούρα των επίσημος προιόντων ούτε προβλέπεται και γουστάρει περισσότερο να αγοράσει μια μπούζα original απο club που είναι πιο πιασάρικες και με ωραία σχέδια κτλ . Της ΠΑΕ δεν θεωρούνται εμπορικές και όποτε προσπάθησε να βγάλει πιο πιασάρικες ήταν αποτυχία ( terminator και κάτι άλλες ) . 

Εγώ πχ πάντα πάω με τέτοια tshirt στο γήπεδο ενώ έχω αρκετές εμφανίσεις . 

Είχα πάρει μπλούζα rivaldo άλλα η αλήθεια είναι ότι τι βρήκα σε κάτι σαν bazzar κάνα 10ευρώ ... έκει είχε φτάσει στο τέλος . Όποιος πίστευε ότι ο ΑΕΚτζής θα αγόραζε μπλούζες ριβάλντο με 50 ευρώ απλά δεν είχε επαφή με το ΑΕΚοσμο . Καλώς η ΑΕΚ δεν ρίχνει και πολλή βάση αν και λογικά με την μπουτίκ στο γήπεδο θα γίνονται και αρκετά καλύτερες πωλήσεις ( λιγο πολλή όλοι θα μπούμε και θα αγοράσουμε κάτι ) . 

 

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Kostas21 said:
2 minutes ago, Kostas21 said:

"πλεον"

Οι εποχές έχουν προχωρήσει, έχουν αλλάξει κ μπορείς πιο εύκολα να βρεις στοιχεία. Όσο για την δυναμική της ΠΑΕ ΑΕΚ το πια είναι θα φανεί όταν κ αν βγει στην... αγορά. Από εκεί κ μετά  τα... assets καλά είναι αλλά πρέπει να ξέρεις κ να τα διαχειριστείς. Εάν ανοιχτείς στα 30 μυρια πρέπει να έχεις κ την δυνατότητα να την καλύψεις την τρύπα, είτε με έσοδα, είτε με πωλήσεις, είτε από την τσέπη σου. Δεν μαζεύεις την μπάνκα κ φεύγεις νύχτα. Ο ΟΣΦΠ έχει τα 2 πρώτα και η τρύπα του είναι κοντά στα 60 μύρια, ο ΠΑΟΚ το τρίτο με την τρύπα στα 120 μύρια. Εγώ θα ένιωθα άνετα με τα 2 πρώτα, αλλά όχι με το τρίτο. Ο ΠΑΟΚ είναι μια εταιρεία που αυτή την στιγμή κοστίζει σε πιθανό αγοραστή 120 μύρια χωρίς να έχει τπτ... Το ίδιο κ ο ΠΑΟ. Γι αυτό κ καίγονται όλοι για το γήπεδο κ εκεί Ας πούμε ότι έχεις τα λεφτά κ λες θέλω να μπλέξω με το ελληνικό ποδόσφαιρο, ποιες ομάδες θα κοιτάξεις για αγορά?? Κλείνοντας να πω ότι το γήπεδο προσμετράτε σαν πιθανά έσοδα κ δυναμική γιατί δεν ανήκει στην ΠΑΕ.

 

Link to comment
Share on other sites

Ξέχασα να πω ότι για τις φανέλες έχεις απόλυτο δίκιο.

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Kostas21 said:

Δε νομιζω να εγινε ποτε "ο καθενας εκανε το κομματι του" κλπ Για την ακριβεια, δε θυμαμαι πχ ο Πολυς να εφυγε χωρις να πληρωσει ζημιες, το ιδιο κ ολοι οι υπολοιποι.  Το προβλημα δεν ηταν αυτο στην πολυμετοχικοτητα, το προβλημα ηταν η ιδια η ΠΑΕ ΑΕΚ ειχε περιτρανα χασει καθε μελλοντικη δυναμικη στο να επανελθει σε κερδοφορους ρυθμους σε αναλογια με τις απαιτησεις των φιλαθλων της. Τhe party was over ειχαν γραψει οι χαρντ κορ φανς της, κ πραγματι καθε πλεον προσπαθεια επανακαμψης της 3ετιας ουσιαστικα 2004-07 ειχε πεσει στο κενο.

Το προβλημα δικο μας ειναι (της ΑΕΚ) εαν βγαλει ζημιες η ομαδα. Γιατι αν δε βαλει λεφτα για να φτιαξει καλη ομαδα, προφανως δε θα βαλει λεφτα να καλυψει τις οποιες ζημιες. Αυτο η ομαδα θα πρεπει να το κανει ωστε να καλυφθουν οι τρυπες. Ειτε με πωλησεις assets (παικτων) ειτε με εσοδα απο Ευρωπη.

Εγω δε βλεπω πουθενα ανοιγμα της ομαδας, ειτε οικονομικα ειτε οτιδηποτε αλλο. Πραγματι σε θεματα property (γραφεια, γηπεδο, κλπ) εχουν γινει μεγαλα βηματα προς το καλυτερο. Αλλα κ αυτα καποτε πρεπει να αποπληρωθουν. Γιατι υπαρχει για καποιο λογο αυτη η ιστορια, οτι εχουν εξοφληθει μπαμ-μπαμ, κ ω κ α κ τι καλα. Να πω λοιπον για να μη βρεθει κανεις προ εκπληξεως, οτι αυτα δε γινονται ουτε σε ταινιες της Ντισνευ.

εντάξει Κώστα τα ζήσαμε . τι να λέμε τώρα ....

Κάποια στιγμή ένα το κομμάτι του ο Ντέμης σαν μπροστινός και κάνοντας όνειρα για διαστημόπλοια . Μετά έκανε ο θανόπουλος του Παππά στο τέλος πλήρωσε το κομμάτι του και έφυγε  , μετά ο Αδαμίδης του Νοτιά ψιλοπλήρωσε και αυτός  . Όλοι σχεδόν έβαλαν την ομάδα μέσα ειδικά κοντός  και στο τέλος παράτησαν την ομάδα στο έλεγος αφήνοντας απλήρωτη τη δόση . 

Link to comment
Share on other sites

Δεκτο ο Τζαβελλας για βασικος, αρκει διπλα του να υπαρχει ενας παιχταρας-κολωνα στην αμυνα.

Link to comment
Share on other sites

Ο Τζαβέλας είναι μια λάθος κίνηση για πολλούς λόγους, ειδικά αν προαλείφεται για την βασική μας κίνηση στα στοπερ, όπως ακούγεται. 

Link to comment
Share on other sites

Καλα, εγω απλα να προσθεσω εδω για χαρην ισοπέδωσης ( :D ), ότι το "σουπερ" μαγαζι γαυρος βρισκει προτάσεις για τον πρωτο του σκορερ και πρωτο σκορερ του πρωταθληματος απο σαουδαραβιες (βλ. @Stylianopoulos) με τιμη χαμηλοτερη της υποτιθεμενης άλλων αραβων για το μανταλο την προηγούμενη χρονιά.

 

επισης με βάση τα διαθεσιμα στοιχεια για τους dataλαγνους το 20 ο παοκ είχε το μεγαλυτερο μπατζετ.

https://salarysport.com/football/superleague-greece/aek/

https://salarysport.com/football/superleague-greece/paok/

https://salarysport.com/football/superleague-greece/olympiacos/

https://salarysport.com/football/superleague-greece/panathinaikos/

 

Προσωπικα, δεν έχω καμια αμφιβολια ότι όλα αυτα ειναι μαλακιες για το ποπολο αλλα ειναι μια εντελως υποκειμενικη αποψη, συνισταμενη εμπειριων πολλών χρόνων. Δεν έχω κατσει δηλαδη να βγαλω συναρτησεις και να φτιαξω μοντελακια 😁.

 

 

Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, Kostas21 said:

Το οτι ο Τζαβελας καταφερνει κ βρισκει καταφυγιο στην ΑΕΚ, με ξεπερναει πλεον. Μιλαμε για παικτη που εφυγε με τις κλωτσεις απο τον μπαουγκ. (Μαλιστα ειχε κατηγορηθει οχι απλα για κλικα, αλλα οτι καθοταν κ επαιζε σκατα για να φυγει ο Ιβιτς)

Θυμαστε καποτε που ο μπαογκ μαζευε οτι πετουσαμε εμεις? Ε καπως ετσι.

Και για στημένα ακουγόταν, όχι μόνο για να φύγει ο Ίβιτς.

Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, flavius said:

Καλα, εγω απλα να προσθεσω εδω για χαρην ισοπέδωσης ( :D ), ότι το "σουπερ" μαγαζι γαυρος βρισκει προτάσεις για τον πρωτο του σκορερ και πρωτο σκορερ του πρωταθληματος απο σαουδαραβιες (βλ. @Stylianopoulos) με τιμη χαμηλοτερη της υποτιθεμενης άλλων αραβων για το μανταλο την προηγούμενη χρονιά.

 

επισης με βάση τα διαθεσιμα στοιχεια για τους dataλαγνους το 20 ο παοκ είχε το μεγαλυτερο μπατζετ.

https://salarysport.com/football/superleague-greece/aek/

https://salarysport.com/football/superleague-greece/paok/

https://salarysport.com/football/superleague-greece/olympiacos/

 

Προσωπικα, δεν έχω καμια αμφιβολια ότι όλα αυτα ειναι μαλακιες για το ποπολο αλλα ειναι μια εντελως υποκειμενικη αποψη, συνισταμενη εμπειριων πολλών χρόνων. Δεν έχω κατσει δηλαδη να βγαλω συναρτησεις και να φτιαξω μοντελακια 😁.

 

 

Πέρσι ήσουν πιο κοντά στον ΠΑΟ παρά στους άλλους 2.

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, billy21 said:

Πέρσι ήσουν πιο κοντά στον ΠΑΟ παρά στους άλλους 2.

Εκανα edit και εβαλα και του παναθηναικου. δες τα αν εχεις χρονο.

Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, flavius said:

Εκανα edit και εβαλα και του παναθηναικου. δες τα αν εχεις χρονο.

Τα πραγματικά νούμερα αν τα ψάξεις... τα γραφω χοντρικά σαν γενικά νούμερα γιατί είμαι κ στον δρόμο κ μπορεί κάτι να μην το είδα καλά είναι 67-50-23-18. Φυσικά πρέπει να ψάξεις κ τα έσοδα κ πολλές λεπτομέρειες που αναγραφονται στο τέλος των ισολογισμών κλπ κλπ. Θέλει να έχεις όρεξη κ χρόνο αυτά να τα ψάξεις από το site που ανεβάινουν κλπ. Αλλά η γενική εικόνα δεν αλλάζει. Τα νούμερα δεν είναι τα αγωνιστικά μπάτζετ αλλά τα γενικότερα έξοδα των ΠΑΕ με την επιφύλαξη που σου αναφέρω.

Link to comment
Share on other sites

ε βγαλε τους παλιους βρε κωστα  (1-2 σε καθε ομαδα) και θα δεις οτι οι αναλογιες παραμενουν πανω-κατω οι ιδιες.  Ρε σεις κολατε στις λεπτομερειες και όχι στην ουσια....

νομιζω οτι έχει να κανει πως αρχισαν τις χρονιες.

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Kostas21 said:

Δεν ειναι θεμα αν μπορω εγω να τα βρω, αλλα το Εταιρικο προφαιλ της ΠΑΕ . Δε γινεται να μην εχεις δημοσιευμενα τα στοιχεια σου, ΕΠΙΣΗΜΑ, στους φανς σου στη τελικη. Επιβαλλεται αυτο.

Αν ανοιχτεις 30 μυρια, ειναι θεμα δυναμικης οπως λες. Δε χρειαζεται να τα καλυψεις αμεσα. Ειναι θεμα να δειξεις οτι μπορεις να τα αποπληρωσεις τα γαμημενα. Ειτε με κουπες, ειτε με ευρωπαικα, ειτε με οτι αλλο συνεπαγεται. Κανενας δε μαζευει τη μπανκα κ φευγει νυχτα. Αλλα κ αυτο να γινει, αν η ΠΑΕ εχει δυναμικη με πελατειακο συνολο, θα βρεθει ο επομενος να τα βαλει στη σειρα.

Ο γαυρος κανει οτι κανει, γιατι εχει πελατειακη δυναμικη, οπως κ ο μπαουγκ που ακομα κ οταν ηταν ακουπος, ειχε κοσμο που στηριζε την ομαδα που για Ελληνικα δεδομενα ηταν εντυπωσιακο.

Το τι θα γινει στο μελλον ειναι αλλη ιστορια, αλλα σε εναν φαν, ο μονος τροπος να τον κανει να μη κοιταει τα οικονομικα ειναι οι επιτυχιες. Κ ετσι δημιουργειται και δυναμικη στο merchandize. Αν ο Μανταλος ειχε παρει 5 κυπελλα κ 2 πρωταθληματα, τωρα θα φορουσαν ολοι τη φανελα του, κ καθε μερα η ΠΑΕ θα πουλουσε φανελες. Θα τις εσπρωχνε με καθε τροπο. Τωρα τι να πουλησει? Τη φανελα του λουζερ?

Το γηπεδο για να κανει χρηματα πρεπει να εχει εκτος απο πωληση εισητηριων, retention of clients κ ανθρωπους που θα πηγαινουν ΕΚΕΙ ΞΑΝΑ κ ΞΑΝΑ για να ξοδευουν τον παρα τους. Να πανε να φανε, να παρουνε απο φανελες μεχρι μινιατουρες, να δουνε ταινιες, να να να υπαρχουν 1002 που καθε γηπεδο προσφερει στην τελικη. Εκει ειναι η βαση των εσοδων. Μια ΠΑΕ δε κοιταει να βγαζει μοναχα στο game day. Αλλοιως θα φτιαχνε απλα κερκιδες κ τουαλετες. Ε το γηπεδο της ΑΕΚ αυτη τη στιγμη, ειναι το minimum για προοπτικη μεγαλων εσοδων. Και αν αυτο θεωρεται κατι αναγκαιο, τοτε σε μια 10ετια η κουβεντα θα ειναι ΠΩΣ θα γινει τα εσοδα να διπλασιαστουν μεσω γηπεδου (οπως καλη ωρα κανουν στα Σπατα κ κανουν κερκιδα για να βλεπει κοσμος την U21).

Δεν έχω να διαφωνήσω κατά βάση σε όλα αυτά. Για την μπάνκα δεν θέλω να το συνεχίσω, δεν έχει νόημα πλέον.  Όσο για τον ΠΑΟΚ, η γνώμη μου είναι, ότι βρίσκεται σε ένα πηγάδι κ σύντομα θα χρειαστεί να... φωνάξει! Ο ΟΣΦΠ είναι μια κατηγορία μόνος του και μόνο ότι δεν τον ενοχλεί κανείς για τα χρέη στο Καραισκάκης αλλά κ για τα ποσοστά που πρέπει να δίνει πλέον από τα έσοδα λέει πολλά.

Link to comment
Share on other sites

  • Stylianopoulos locked this topic
  • George_D unpinned this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×