Jump to content

ΑΕΚ - Κύπελλο Ελλάδος 2021-22


bladerunner21
 Share

Recommended Posts

Η… δεύτερη κλήρωση για το Κύπελλο Ανδρών, μετά την πρώτη στην οποία από λάθος βγήκε ζευγάρι Άρης-ΠΑΟΚ, δεν ανέδειξε κάποιο πολύ μεγάλο ζευγάρι.

Ο Παναθηναϊκός στα προημιτελικά θα παίξει με το Λαύριο, η ΑΕΚ με το Περιστέρι και ο Προμηθέας με τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Ολυμπιακός θα έχει εκτός έδρας αποστολή με τον Κολοσσό δύο αγωνιστικές νωρίτερα και θα πρέπει να αποκλείσει επίσης το νικητή ανάμεσα σε μια ομάδα Α2 και τον Ηρακλή, επίσης ως φιλοξενούμενος.

Στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές, που θα διεξαχθούν 4, 8, 11 και 15 Σεπτεμβρίου, θα αγωνιστούν οι ομάδες της Α2 και όποια... επιβιώσει θα μπει στη Β' Φάση, όπου συμμετέχουν οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 7-13 της περσινής Stoiximan Basket League μαζί με αυτές που ανέβηκαν, δηλασή τον Ολυμπιακό και τον Απόλλωνα Πάτρας.

Η Β' Φάση περιλαμβάνει δύο αγωνιστικές, που θα γίνουν σε δύο αγωνιστικές, 18 και 22 Σεπτεμβρίου, για να προκύψουν οι δύο ομάδες που μαζί με τις έξι που τερμάτισαν στην πρώτη εξάδα του περασμένου πρωταθλήματος θα μπουν στη Γ' Φάση, δηλαδή τα προημιτελικά.

Τα προημιτελικά, τα ημιτελικά και ο τελικός θα γίνουν τελικά σε μια εβδομάδα, 16, 18 και 20 Φεβρουαρίου του 2022.

Σημειώνεται πως αρχικά υπήρχε πρόθεση να γίνουν και τα προημιτελικά στα τέλη Σεπτεμβρίου, ωστόσο αποφασίστηκε η τελική οκτάδα να αγωνιστεί τον Φεβρουάριο, την περίοδο που στις περισσότερες χώρες θα υπάρχει διακοπή για τα Final 8 των Κυπέλλων.

Α' Φάση
1η Αγωνιστική - Σάββατο 04/09/2021
01. ΑΕ ΨΥΧΙΚΟΥ - ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ ΑΣ
02. ΑΟ ΤΡΙΤΩΝ - ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
03. ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ - ΑΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ
04. ΑΠΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
05. ΓΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ
06. ΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΓΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ
07. ΟΙΑΞ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΑΟ - ΑΣ ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
Α' Φάση - 2η Αγωνιστική - Τετάρτη 08/09/2021
08. ΓΣ ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ - Νικητής Α2
09. Νικητής Α3 - Νικητής Α1
10. Νικητής Α4 - Νικητής Α5
11. Νικητής Α7 - Νικητής Α6
Α' Φάση - 3η Αγωνιστική - Σάββατο 11/09/2021
12. Νικητής Α9 - Νικητής Α11
13. Νικητής Α8 - Νικητής Α10
Α' Φάση - 3η Αγωνιστική - Τετάρτη 15/09/2021
14. Νικητής Α13 - Νικητής Α12

Β' Φάση-1η Αγωνιστική (18/9)
Ιωνικός Νίκαιας-Απόλλων Πάτρας
Κολοσσός Ρόδου-Ολυμπιακός
Λάρισα-Άρης
Ομάδα Α2-Ηρακλής

Β' Φάση-2η Αγωνιστική (22/9)
1. Ιωνικός ή Απόλλων-Λάρισα ή Άρης
2. Ομάδα Α2 ή Ηρακλής-Κολοσσός ή Ολυμπιακός

Προημιτελικά (16/2/2022)
Νικητή 2-Νικητής 1
Προμηθέας Πάτρας-ΠΑΟΚ
ΑΕΚ-Περιστέρι
Παναθηναϊκός-Λαύριο

sport-fm.gr

Μπουρδέλο η ΕΟΚ του βαζελακόπουλου. Ελπίζω αυτή να είναι η οριστική κλήρωση.

Link to comment
Share on other sites

  • George_D pinned this topic
  • 3 weeks later...

Συμπληρώθηκε η οκτάδα των προημιτελικών του Κυπέλλου μετά και τις αναμετρήσεις στο Ιβανώφειο και στο κλειστό του Πλάτωνα στη Νίκαια.

Αναλυτικά τα τέσσερα ζευγάρια των προημιτελικών (16/2)

Προμηθέας – ΠΑΟΚ

ΑΕΚ – Περιστέρι

Παναθηναϊκός – Λαύριο

Ολυμπιακός – Ιωνικός Νίκαιας

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε το πρόγραμμα για τους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας Μπάσκετ Ανδρών. Η ΑΕΚ λοιπόν θα υποδεχθεί στα Λιόσια το Περιστέρι μια μέρα μετά τα Χριστούγεννα. Το ματς ορίστηκε στις 26 Δεκεμβρίου και το τζάμπολ θα γίνει στις 20:00.

Το πρόγραμμα του Κυπέλλου Ελλάδας

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου

17:00 (ΣΕΦ) Ολυμπιακός-Ιωνικός Νίκαιας

20:00 (Κλειστό Άνω Λιοσίων) ΑΕΚ-Περιστέρι

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου

17:00 («Δ. Τόφαλος») Προμηθέας Πάτρας-ΠΑΟΚ

20:00 (ΟΑΚΑ) Παναθηναϊκός-Λαύριο

Υπενθυμίζεται πως ο Κυπελλούχος της αγωνιστικής περιόδου 2021-22 θα αναδειχθεί από Final Four, το οποίο επανέρχεται ως τρόπος διεξαγωγής της τελικής φάσης. Το Ηράκλειο της Κρήτης και το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο στα Δύο Αοράκια θα είναι το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τους αγώνες, το διάστημα 18-20/2/2022.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Με καθυστέρηση περίπου ενάμιση μήνα, συμπληρώθηκε το καρέ του Final Four στο Κύπελλο Ελλάδας. Ο Προμηθέας πήρε το εισιτήριο για την τελική φάση της διοργάνωσης, η οποία θα φιλοξενηθεί στα "Δύο Αοράκια" από τις 18 έως τις 20 Φεβρουαρίου. Εκεί όπου -εδώ και καιρό- βρίσκονται ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και η ΑΕΚ.

Η κλήρωση των ημιτελικών θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου στις 13:00 στα γραφεία της ΕΟΚ, με τη διαδικασία να μεταδίδεται ζωντανά από την Ομοσπονδία μέσω Live Stream.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια που θα δούμε τέσσερις ομάδες να παλεύουν για το τρόπαιο με τέτοιον τρόπο, δεδομένου ότι ο "κανόνας" των τελευταίων ετών αφορούσε σε ημιτελικούς στην έδρα των ομάδων και τελικό σε ουδέτερο γήπεδο.

Η επιστροφή στη λογική του Final Four ήταν ένα από τα πρώτα θέματα που άλλαξε η νέα διοίκηση της ΕΟΚ, η οποία φιλοδοξεί να δώσει (ξανά) χαρακτήρα γιορτής στην τελική φάση της κορυφαίας διοργάνωσης, που γίνεται υπό την αιγίδα της.

Με τα υπάρχοντα δεδομένα, στα "Δύο Αοράκια" θα βρεθούν περί τα 520 άτομα ως φίλαθλοι, δεδομένου ότι το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο κάνει λόγο για το 10% της συνολικής χωρητικότητας των γηπέδων.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είχε «αιώνιο» ντέρμπι η κλήρωση για το Final Four του Κυπέλλου: Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα και ο Ολυμπιακός την ΑΕΚ στα ημιτελικά του μεγάλου event.

Η κλήρωση της Δευτέρας (7/2) στα γραφεία της ΕΟΚ δεν... έβγαλε «αιώνιο» ντέρμπι. Για την ακρίβεια, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα ως τυπικά φιλοξενούμενος και ο Ολυμπιακός θα παλέψει με την ΑΕΚ για μία θέση στον μεγάλο τελικό.

 

Το Final Four, που επιστρέφει ως format μετά από 18 χρόνια, θα διεξαχθεί στην Κρήτη από τις 18 μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου. Οι ώρες των αναμετρήσεων θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες μέρες, ενώ οι αγώνες θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το “παρών” στην κλήρωση εκπροσωπώντας τις τέσσερις ομάδες έδωσαν οι κ.κ. Αλεξίου και Χήνας από την ΑΕΚ, Λεπενιώτης από τον Ολυμπιακό, Αλβέρτης, Διαμαντίδης, Καλαϊτζής και Ντίνος από τον Παναθηναϊκό και Μήλας, Τριανταφυλλίδης από τον Προμηθέα Πάτρας.

 

Οι ημιτελικοί του Final Four:

Προμηθέας - Παναθηναϊκός

Ολυμπιακός - ΑΕΚ

%CF%86%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CF%86%CE%
Link to comment
Share on other sites

Είναι πλέον επίσημο: Το Final 4 του Κυπέλλου μπάσκετ θα διεξαχθεί με 2.000 θεατές στις εξέδρες του κλειστού «Δύο Αοράκια», όπως ενημέρωσε η ΕΟΚ. Στην ανακοίνωσή της η ΕΟΚ επίσης εξηγεί και τον τρόπο με τον οποίο θα διατεθούν, αφού δεν θα πάνε στα χέρια των ομάδων, ενώ απαγορεύεται κάθε μετακίνηση προς την Κρήτη


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Δεκτό έγινε από την Πολιτεία το αίτημα της ΕΟΚ, που συνοδεύτηκε από την κατάθεση του ειδικού για τη συγκεκριμένη διοργάνωση Υγειονομικού Πρωτοκόλλου και των αυστηρών εγγυήσεων και μέτρων τήρησης αυτού, για διεξαγωγή του Final 4 του κυπέλλου Ανδρών με κάλυψη του 40% της χωρητικότητας του γηπέδου "Δύο Αοράκια" στο Ηράκλειο, δηλαδή, παρουσία 2.000 θεατών.

Μετά από σύσκεψη που έγινε με την Αστυνομία, αποφασίστηκε ότι οι τέσσερις ομάδες που θα συμμετάσχουν στην διοργάνωση δεν θα πάρουν εισιτήρια για να τα διαθέσουν κατά το δοκούν, αλλά αυτά θα διατίθενται αποκλειστικά και μόνο από την ΕΟΚ. Απαγορεύονται δε ρητά, οι μετακινήσεις φιλάθλων προ την Κρήτη.

Σύμφωνα με το προαναφερόμενο κατατεθειμένο πρωτόκολλο του Final 4, ανεξάρτητα από τον αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού που ενδέχεται να έχει μία ομάδα, ο αγώνας της δεν αναβάλλεται.

Αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο προσέλευσης των φιλάθλων στο γήπεδο και για όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν, θα υπάρξουν τα επόμενα 24ωρα».

Link to comment
Share on other sites

  • George_D locked and unpinned this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×