Jump to content

Recommended Posts

 

Tσατάλης σε άρθρο του προ λίγων ημερών

 

 

Η ΑΕΚ είναι αναμφισβήτητα σε πορεία αγωνιστικής βελτίωσης, αλλά αντίστοιχα αναμφισβήτητα έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις πιεστικές που δε μπορεί να τις αντιμετωπίζει ως τεστ αγωνιστικής εξέλιξης. Από αυτή την άποψη ο ένας βαθμός με Απόλλωνα και Ολυμπιακό, έχει στριμώξει πολύ τα πράγματα, πριν ένα «καυτό» φινάλε στον πρώτο γύρο. Με ταξίδι στα Γιάννινα, ντέρμπι με Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και κλείσιμο στην Τρίπολη. Και στα δύο προηγούμενα ματς οι προϋποθέσεις για να έρθουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα υπήρξαν βάσει της εικόνας της ομάδας, αλλά αυτά δεν ήρθαν. Κι αυτό προσθέτει πίεση.

Ο Αργύρης Γιαννίκης έχει συγκεκριμένη στόχευση ως προς το αγωνιστικό στυλ που θέλει να καθιερώσει, αλλά και σοβαρά ζητήματα που το δυσκολεύουν αυτό. Το πρόβλημα του προπονητή της ΑΕΚ, δεν είναι τα χαρακτηριστικά των παικτών που πρέπει να στηριχθεί στην παρούσα φάση. Και μιλάμε για τις θέσεις που είναι περισσότερο στη συζήτηση για ανάγκη ενίσχυσης.

Το πρόβλημα του είναι πως ακόμη η ομάδα δεν είναι σε θέση από πλευράς φυσικής κατάστασης να ακολουθήσει για μεγάλο διάστημα μέσα στους αγώνες, αυτό που θέλει ο προπονητής της. Και μέσα από αυτό θεωρεί πως θα καλύπτονται ακόμη περισσότερο ορισμένα ελλειμματικά στοιχεία που σίγουρα εξακολουθούν να υπάρχουν. Είναι σε καλό δρόμο η ΑΕΚ, βγαίνει ένταση για μεγάλα διαστήματα μέσα στα παιχνίδια, αλλά όχι ακόμη στο σημείο που θα έχει διαμορφωθεί απόλυτα μια συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα.

Αν ο ομογενής τεχνικός δούλευε την ομάδα από το καλοκαίρι, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Με τα «αν» όμως δε βγαίνει τίποτα και η Ένωση τώρα είναι σε μια φάση πολύ απαιτητική. Να πρέπει να δουλέψει για να φτάσει σε συγκεκριμένο αγωνιστικό στυλ, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και παράλληλα να πρέπει να πάρει μόνο νίκες. Ειδικά μέχρι το ματς του δεύτερο γύρου με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, που είναι την 17η αγωνιστική, έχει μπροστά της ματς που και η ισοπαλία ακόμη θα θεωρείται αποτυχία. Κι αυτό περιλαμβάνει και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Γιατί πλέον είναι και η ιστορία με την αδυναμία να πάρει νίκες σε αυτά τα παιχνίδια, που πρέπει να σταματήσει.

Η ανάλυση του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έχει αυξήσει τον προβληματισμό του προπονητή για τις μεμονωμένες στιγμές «μπλοκαρίσματος», που στοιχίζουν στην ομάδα. Είναι χαρακτηριστικές οι παρατηρήσεις του στην προπόνηση της Τρίτης, για το πρώτο γκολ που δέχθηκε η ΑΕΚ και ποιος να του ρίξει άδικο... «Είχαμε έντεκα παίκτες στο κουτί και βρέθηκε στην επιστροφή της μπάλας αντίπαλος εντελώς μόνος του στο ύψος της περιοχής», τόνισε χαρακτηριστικά. Αντίστοιχα χαρακτηριστικά ήταν τα λάθη και στα άλλα δύο γκολ. Φυσικά γκολ στο ποδόσφαιρο χωρίς λάθος αντίδραση της άμυνας δύσκολα έρχεται, όμως στην περίπτωση της ΑΕΚ έχουμε πολλές περιπτώσεις με αυτά τα λάθη να είναι χαρακτηριστικά και κυρίως επαναλαμβανόμενα.

Ο Γιαννίκης έχει επίγνωση του που η ομάδα του είναι δυνατή σε ατομικό επίπεδο και που χρειάζεται κι άλλα στοιχεία. Είναι όμως σίγουρος πως ακριβώς με όσα διαθέτει αυτή τη στιγμή, είναι σε θέση να προκύπτει σύνολο που θα πετυχαίνει τον στόχο από πλευράς αποτελέσματος. Βασισμένο κυρίως στην ένταση και στην στοχευμένη πίεση, ανάλογη με αυτή που έφερε για παράδειγμα το δεύτερο γκολ με τον Ολυμπιακό. Το απογοητευτικό είναι πως και στα δύο τελευταία ματς που δεν ήρθε η νίκη, φάνηκε ξεκάθαρα πως βάσει της συνολικής αγωνιστικής προσέγγισης μπορούσε να τη πάρει και στα δύο. Οι λάθος αντιδράσεις δεν ήταν πολλές, όμως στοίχισαν όλες σχεδόν. Κι αν αυτό με τον Ολυμπιακό ίσως είναι κι αναμενόμενο, δε γίνεται να το παθαίνεις και με τον Απόλλωνα...

Σε αυτά τα πλαίσια ο Γιαννίκης δε μπορεί να κάνει εκπτώσεις στη δουλειά που γίνεται με στόχο την αύξηση της έντασης κι αυτό σίγουρα σε κάποιες περιπτώσεις αναδεικνύει την προβληματική υποδομή της ομάδας στον τομέα των αντοχών. Αρκετές φορές με τίμημα και προβλήματα τραυματισμών, που δεν είναι λίγα στην ΑΕΚ και τώρα της στοίχισαν το να φτάσει στο ντέρμπι με κάποιους πολύ σημαντικούς παίκτες να μην είναι στο 100%. Αλλά δε γίνεται αλλιώς, με βάση την ανάγκη για το αποτέλεσμα. Αν για παράδειγμα σε αυτή τη φάση η Ένωση έχει ζήτημα δημιουργίας από τα κεντρικά της χαφ, δε μπορεί παρά να το καλύψει με το να βάλει πίεση στον αντίπαλο κι από κει να κερδίσει μπάλες και χώρους.

Στην ουσία, αυτό είναι τώρα το πρόβλημα της ΑΕΚ. Το επίπεδο της φυσικής κατάστασης σε σχέση με τις απαιτήσεις του αγωνιστικού στυλ που θα την βοηθήσει να καλύψει κενά από πράγματα που στην παρούσα φάση της λείπουν σε ατομικό επίπεδο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν περίμενα ποτέ ότι θα συμβεί, ειδικά μετά την επαναλαμβανόμενη μαλακισμένη συμπεριφορά στο Μανόλο…αλλά σα να μου φαίνεται ότι ο μπάρμπας στο θέμα προπονητή έξυσε αυτή τη φορά ... ο Γιαννίκης δείχνει κανονικότατος και σοβαρός προπονητής, καμία σχέση με κάτι Μιλόγεβιτς, Κλαρίνους, Καρντόζους,Καρέρες και το κακό συναπάντημα που μας φόρτωνε ο γέρος ως τώρα … κάπου είναι και λογικό βέβαια να σταθείς και μια φορά τυχερός μετά από τόσες σφαλιάρες και εξαρχής καταδικασμένες κ αποτυχημένες «προσπάθειες»… τώρα το ότι είναι καλός και κανονικός προπονητής ο Γιαννίκης δε σημαίνει ότι θα μας βγει σίγουρα … αφού η ΑΕΚ είναι μεγάλο και περίεργο καράβι και ο προπονητής της πάντα θα έχει να αντιμετωπίσει και εξωγηπεδικές καταστάσεις και «ειδικές» συμπεριφορές και πρέπει να ναι και ειδικά κωλοπετσωμένος για να πετύχει … πόσο μάλλον όταν δεν είναι εγνωσμένης αξίας αλλά σχετικά άβγαλτος στα δύσκολα και με πολύ χλωμό βιογραφικό … θα καταφέρει να «βγάλει» από μαθητευόμενο μάγο έναν προπονητή επιπέδου ΑΕΚ ο μπάρμπας ; Θα το δούμε .. πάντως υπάρχει σοβαρή ελπίδα με τον Γιαννίκη.

 

Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, stavros 9-11 said:

προκυπτει απο καπου οτι ο γιαννικης ειναι καλος προπονητης;

Ναι ειχε προπονησει την ομαδα λογιστων στο πρωταθλημα επαγγελματων του Duisburg.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, stavros 9-11 said:

προκυπτει απο καπου οτι ο γιαννικης ειναι καλος προπονητης;

Για την ώρα προκύπτει ότι μάλλον είναι καλύτερος από τον Μιλογεβιτς ή τουλάχιστον ταιριάζει περισσότερο σ εμάς και τιποτα παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, MITSAKLAS said:

Πέταξε έξω τον αγαπητικό της γριάς και προχώρα, καλά το πας. 

Ένας προπονητής τόλμησε, όχι να τον πετάξει έξω αλλά να τον αλλάξει θέση και να ζητήσει τρέξιμο, μαρκάρισμα κτλ, και τον στείλανε με συνοπτικές διαδικασίες με τον μπινέ να τον πετάει έξω από το ξενοδοχείο που έμενε.

  • Δικεφαλάκι 3
Link to comment
Share on other sites

Just now, SpiRos said:

Ένας προπονητής τόλμησε, όχι να τον πετάξει έξω αλλά να τον αλλάξει θέση και να ζητήσει τρέξιμο, μαρκάρισμα κτλ, και τον στείλανε με συνοπτικές διαδικασίες με τον μπινέ να τον πετάει έξω από το ξενοδοχείο που έμενε.

Ετσι. Το ανεφερα προσφατα. Πηγε να τον κανει 8αρι και εγινε 3ος παγκοσμιος στα σπατα

Link to comment
Share on other sites

δυο πραγματα με εχουν "ενοχλησει" απο την θεωρια και ενα στην πραξη

και εξηγουμαι:

 

ΘΕΩΡΙΑ

1. αυτη η μαλακια με το "θα παιζει οποιος ειναι καλυτερος στις προπονησεις" ειναι θεμα. βλεπουμε παιχτες που ερχονται απο τραυματισμο, κανουν 1-2 προπονησεις και μπανουν ενδεκαδα. βλεπουμε Μανταλο καθε κυριακη ενδεκαδα. δλδ γεφτιτς δεν ηταν ΠΟΤΕ καλυτερος σε προπονηση? 3 ασσιστ εβγαλε στο κυπελλο που εβαλες ΟΛΗ την βασικη ενδεκαδα με την Κηφισια

2. η αλλη μαλακια με το gegenpressing. ειδα και 2-3 videos στο youtube που συγκρινουν Κλοπ με Γκουαντιολα. ωραιο συστημα αλλα ΠΟΛΥ δυσκολο να κατσεις τωρα απο Οκτωβριο μηνα να το μαθεις στους παιχτες. μακαρι παντως γιατι ειναι εξαιρετικο σαν τακτικη. αλλα βεβαια θελεις και παιχτες να το υποστηριξουν. Μανταλος, Γκαρσια ΔΕΝ το υποστηριζουν. Σιμοες/Σιμανσκι φαινονται λες και ερχονται απο σεζον με 90 παιχνιδια και ειναι ακομα δεκεμβριος. ανοιξε λιγο το rotation mister. εχουν καει οι παιχτες. ειναι που ειναι αμπαλοι, τους δυσκολευεις περισσοτερο. εδω να σημειωσω οτι διαβαζα για πολλες ημερες ποσο καλα το δουλευε το συστημα αυτο και μαλιστα ημουν κατα της αμυνας που ανεβαζε τοσο ψηλα στα προηγουμνα παιχνιδια. ξαφνικα χθες ειδαμε κατι τελειως διαφορετικο. απο την μια αλλαζει το συστημα για το οποιο εγινε γνωστος και εκανε ονομα και λογω αυτου του συστηματος επιλεχθηκε αλλα απο την αλλη εμενα που εδειξε οτι υπαρχει η (καλη) περιπτωση να προκειται για ανθρωπο που μαθαινει απο τα λαθη του και γινεται καλυτερος με τον καιρο. ελπιζω και ευχομαι να συμβαινει αυτο. το εχει πολυ μεγαη αναγκη το κλαμπ να βρει εναν κανονικο προπονητη που να καθεται στην ακρη του παγκου. για να δουμε...

 

ΠΡΑΞΗ

1. βαζεις ΠετροΜανταλο και ψαχνεις προκοπη σε αγωνες που γινονται το 2021? μιλαμε για παιχτη αλλης εποχης που πεταει τον κωλο (οπως ελεγε ο @The Magician), δεν εχει σουτ εξω απο την περιοχη, μαρκαρει 2 φορες ανα αγωνα και το κανει θεατρικο για να σου μεινει ως θεατης η φαση (συνηθως ειναι για κιτρινες οι φορες αυτες), δεν εχει προσωπικοτητα να επηρεασει και να κατευθυνει, δεν εχει στημενα, δεν εχει ντριπλα και δεν ειναι ταχυδυναμος. προσωπικα θα προτιμουσα να παιζω με 3 αμυντικα χαφ παρα με ΠετροΜανταλο να το παιζει μπαλαδορος. δες λιο τον αγωνα χθες με την αλλαγη του Λεταλεκ για να καταταλαβεις τι εννοω

Link to comment
Share on other sites

Με τα χαφ που έχουμε η προσθήκη Μάνταλου στην 11αδα είναι λάθος. Όταν τον κρατάς για 80΄ εγκληματείς. Στην Τρίπολη το ματσάκι θα είναι σκληρό. Τα 2 πλάγια μπακ θα δεχτούν πίεση, ειδικά το δεξιό. Δεν μπορείς να έχεις έναν παπάρα να περπαταέι στο 90% του αγώνα. Λύσεις υπάρχουν. Παίκτες έχεις για να καλύψεις την θέση του. Τόλμησε γιατί το γράφω κ εδώ, η ΑΕΚ πρέπει να κάνει ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΙΣΜΟ.  Και με ενδεχόμενο -8,-9 από μέσα Δεκέμβρη σε χρονιά που δεν έχεις Ευρώπη είναι για κλωτσιές. Οι χάρες κ η υπομονή έλαβε τέλος. Προχώρα δυναμικά για να συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στον γαύρο.

Link to comment
Share on other sites

Oσο κ να μην γουσταρω τους αιλληναις προπονητες, που δν υπαρχουν, μ αρεσει αυτο του γιαννικη στις δηλωσεις του οτι δν εχω κανει καμια εισηγηση γ μεταγραφη σε αντιθεση με τα ονοματα που ακουστηκαν τις τελευταιες μερες απο αρδακια με το οτι κ καλα τους ξερει ο αρτζυ

Θετικον.... 

Link to comment
Share on other sites

Βλεπω μια καψα καποιων αρδ να εξυπηρετησουν γνωστους και φιλους ειτε παικτες ειτε μανατζαραιους. ΚΑι διαβαζοντας και μεγα Στυλ καταλαβαινω οτι πολλοι αρδ μας ειναι για κλωτσιες.(καταδικαζω την βια απο οπου κι αν προερχεται) 

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, Kostas21 said:

Δε του λείπουν παίκτες του φελου gegenpressing στο κρανίο. 

Είμαστε πλήρεις. Το ίδιο ποίημα μετά Πογιετ μέχρι σήμερα. Κανένας προπονητής δε ζητάει παίκτες. 

Έχε κι άλλη ανάγνωση, δεν έχει ζητήσει αυτός τους παίχτες που γράφονται, πάνε να τους φορτώσουνε.

Link to comment
Share on other sites

48 minutes ago, Kostas21 said:

Δε του λείπουν παίκτες του φελου gegenpressing στο κρανίο. 

Είμαστε πλήρεις. Το ίδιο ποίημα μετά Πογιετ μέχρι σήμερα. Κανένας προπονητής δε ζητάει παίκτες. 

τι ακριβώς να ζητήσει? δηλαδή όταν συμφώνησε δεν διαπραγματευτηκε για τους παίκτες και το μπατζετ? το α βγαίνει. μετά και να λέει καραγκιόζης θα φαινόταν... 

Link to comment
Share on other sites

Κανείς δεν ξερει αν ο Γιαννικης ειναι ο προπονητης του μελλοντος για την ΑΕΚ αλλα υπαρχουν καποια δεδομενα σε ο,τι αφορα τους προπονητες γενικως. Οι προπονητες χρειαζονται καποιο χρονο για να αξιολογηθουν, να κανουν μια προετοιμασια, να παρουν 2-3-4 παικτες δικης τους επιλογης ή εστω εγκρισης. Δεν ειναι παικτης που οντως μπορεις να τον κρινεις σχετικα συντομα ακομη κι αν ειναι πιτσιρικας.

Βεβαιως ο προπονητης πρεπει να κερδισει και το χρονο του κι αν τα αποτελεσματα ειναι τραγικα αυτο δεν προκειται να γινει. Αυτο που μπορω να καταλαβω απο μικρες μικρες δηλωσεις των παικτων ειναι οτι οντως ο Γιαννικης κανει κατι διαφορετικο στον τροπο προσεγγισης των αγωνων και στην τακτικη γενικοτερα. Μακαρι να του βγει, ξερω οτι ολοι το ευχομαστε αλλα ετσι κι αλλιως θεωρω οτι δεν πρεπει να υπαρχει προπονητολογια εως το τελος της σεζον.

  • Δικεφαλάκι 2
Link to comment
Share on other sites

  • George_D unpinned this topic
  • George_D featured and pinned this topic
  • George_D locked and unfeatured this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×