Jump to content

Recommended Posts

2 hours ago, Nestoridis21 said:

FB_IMG_1642487030527.jpg

Ελάτε προβατάκια μου να πρεσάρουμε σε όλους τους χώρους... Και η άμυνα ψηλά ξέρετε εσείς...😄😄😄

Link to comment
Share on other sites

Guest tony_montana

Από την στιγμή που το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ, ειδικά των φιλικών, του  χουν προσαψει την κατηγορία της απώλειας ελέγχου των αποδυτηρίων, είναι τελειωμένος. Η πιο κοινή, βολική κατηγορία για να σουτάρεις κάποιον, ακόμα και με καλά αποτέλεσματα, πόσο δε τώρα που δεν υπαρχουν. 

Link to comment
Share on other sites

Ο ΠΑΣ του Γιαννίκη ήταν καλή ομάδα, δεν ήταν όμως επιθετική ομάδα

Ερχόμαστε, λοιπόν, στον Γιαννίκη. Δεν γνωρίζω με ποια κριτήρια τον προσέλαβε η ΑΕΚ, κάθε φορά που ακούω όμως συνάδελφο να μιλάει για τον επιθετικό ΠΑΣ του Γιαννίκη, βγάζω καπνούς από τα αυτιά μου. Ο Γιαννίκης στον ΠΑΣ εφάρμοζε ένα σύγχρονο 4-4-2 στην αμυντική μορφή του. Όπως ακριβώς κάνει με επιτυχία και ο Μεταξάς, έψαχνε για άμεσες επιθέσεις μετά από κλέψιμο. Το συγκεκριμένο ποδόσφαιρο, όταν παίζεται με δύο επιθετικούς, βοηθά στο να βγαίνουν και κλεψίματα ψηλά, καθώς και οι δύο στόπερ έχουν απέναντι τους αντίπαλο και δεν είναι εύκολο να κυκλοφορήσουν την μπάλα.

Πράγματι τα δύο χρόνια που δούλεψε ο Γιαννίκης στον ΠΑΣ, έκανε σπουδαία δουλειά και δημιούργησε ένα σύνολο που έπαιζε σε υψηλή ένταση και πίεζε ψηλά. Δεν έπαιζε όμως επιθετικό ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν κάνει για μεγάλη ομάδα.

Όμως ο Γιαννίκης ποτέ δεν δημιούργησε έναν επιθετικό ΠΑΣ Γιάννινα. Έφτιαξε ένα σκληρό σύνολο που επειδή μπορούσε να πιέσει σε υψηλή ένταση, κέρδιζε μπάλες που τις αξιοποιούσε με γρήγορες επιθέσεις, έβγαζε τελικές. Δεν είναι κακό, πολλές ομάδες, ακόμα και μεγάλες, παίζουν στον χώρο. Επίσης είναι μια πραγματικότητα πως μετά από κλέψιμο η αντίπαλη άμυνα είναι πάντα σε ανισορροπία.

Προβλημάτισε ακόμα και στις μεγάλες της νίκες

Για να πετύχει, λοιπόν, ο Γιαννίκης στην ΑΕΚ, πρέπει να δημιουργήσει μία ομάδα που θα έχει την ικανότητα να λειτουργήσει με ασφάλεια στο παιχνίδι χωρίς μπάλα, καθώς δεν ψάχνει την μεγάλη κατοχή, να φτιάξει τα τρεξίματα της ομάδας του ώστε να μπορεί με την πίεση να κερδίζει μπάλες και φυσικά να γίνει και δουλειά στο χτίσιμό των επιθέσεων. Όταν είσαι σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό ό,τι ποδόσφαιρο και να θες να παίξεις θα υπάρξουν μεγάλα διαστήματα που την μπάλα θα την έχεις εσύ αναγκαστικά.

Η αλήθεια είναι πως μέχρι στιγμής έχουμε δει λίγα πράγματα από την ΑΕΚ του Γιαννίκη. Είναι ξεκάθαρο πως ο προπονητής ψάχνει τους χώρους. Το σχέδιό του προβλημάτισε ακόμη και στα παιχνίδια που κέρδισε με τον Άρη και τον Παναθηναϊκό. Τα μέτρα χαμηλά και οι επιθέσεις γινόντουσαν μόνο με αντεπιθέσεις. Τα δύο εντός έδρας παιχνίδια που ακολούθησαν, δείχνουν πως η συγκεκριμένη προσέγγιση δεν ήταν από επιλογή, αλλά από ανάγκη.

Η ΑΕΚ είτε με ευθύνη του προπονητή, είτε με ευθύνη του ρόστερ της, αυτό το ποδόσφαιρο ξέρει να παίζει. Το είδαμε και με τον Παναιτωλικό. Για να απειλήσει, έπρεπε να γυρίσει πίσω τις γραμμές της και να ψάξει για μακρινή πάσα, για κάποιον από τους τρεις επιθετικούς της. Με αυτόν τον τρόπο ήρθε το γκολ του Ανσαριφάντ, με αυτόν τον τρόπο προσπαθούσε να βγάλει συνεχώς επιθέσεις με τους Αμραμπάτ και Γκαρσία.

Δεν συμμετέχουν οι πίσω γραμμές στην ανάπτυξη

Το πρόβλημα στην ΑΕΚ είναι πως στην ανάπτυξη δεν συμμετέχουν οι πίσω γραμμές. Βλέπουμε συνεχώς η μπάλα να πηγαίνει σε κάποιον από τους δύο ακραίους και αυτοί να προσπαθούν με ατομική ενέργεια να αξιοποιήσουν την ταχύτητά τους. Ειδικά όταν δεν βρίσκεται στο γήπεδο ο Τσούμπερ, που έχει την ποιότητα και από μόνος του την λογική και την κλάση να κάνει το απλό και να βάζει στο παιχνίδι τους συμπαίκτες του, η ΑΕΚ, ψάχνει το γκολ με ατομικές ενέργειες των τριών επιθετικών, δίχως να ψάχνουν για μαξιλάρια.

Η εικόνα της ΑΕΚ στο γήπεδο, ειδικά στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, ασφαλώς εκθέτει τον προπονητή. Παρουσίασε μία ομάδα που δημιουργικά είναι αδούλευτη, που δεν προσπάθησε να παίξει ποτέ ορθολογικά και αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αξιολογηθεί. Επίσης όμως, υπάρχει μία πραγματικότητα που δεν γίνεται να μην την έχουμε στο μυαλό μας.

Μεοσαμυντικά το ρόστερ είναι φτωχό. Όταν έχεις στο κέντρο άμυνας τον Τζαβέλα, δεξί μπακ τον Σβάρνα, τριάδα στον άξονα τον αργό Λε Ταλέκ, δίπλα στον φιλότιμο αλλά περιορισμένων δυνατοτήτων δημιουργικά Σιμόες, δεκάρι τον Μάνταλο με τα καλά του και τα στραβά του, δεν μπορείς να έχεις και απαιτήσεις για συνδυαστικό ποδόσφαιρο.

Link to comment
Share on other sites

Guest tony_montana

Ανυπογραφο  το άρθρο στο ένωση. Κότες.τωρα που άρχισε η αποδόμηση, μετά Χριστόν προφήτες. 

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, tony_montana said:

Ανυπογραφο  το άρθρο στο ένωση. Κότες.τωρα που άρχισε η αποδόμηση, μετά Χριστόν προφήτες. 

Απο το sport24 ειναι. Τσαρλυ 

Link to comment
Share on other sites

28 minutes ago, mobster21 said:

Ο λόγος που παραμένει στον πάγκο ο Αργύρης?

Να τον δούμε τρία χρόνια 😁😁

Link to comment
Share on other sites

Guest tony_montana
3 minutes ago, Araujo21 said:

Απο το sport24 ειναι. Τσαρλυ 

Εσυ, τώρα, με ποιους είσαι; 😁

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, tony_montana said:

Ανυπογραφο  το άρθρο στο ένωση. Κότες.τωρα που άρχισε η αποδόμηση, μετά Χριστόν προφήτες. 

Καλα είναι ότι προλάβουμε να σώσουμε, αλλά αυτό το θέλουμε μόνο εμείς μάλλον.

Link to comment
Share on other sites

Just now, tony_montana said:

Εσυ, τώρα, με ποιους είσαι; 😁

Το ερωτημα ειναι αυτοι που διοικουν με ποιον ειναι? Γιατι εγω ξερω με ποιον ειμαι 

Link to comment
Share on other sites

Γιαννίκης: Δεν είναι στον βαθμό που θέλουμε η βελτίωση-Το Κύπελλο είναι μέσα στους στόχους μας

 

Λολ

Link to comment
Share on other sites

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του εκάστοτε προπονητή της ΑΕΚ είναι ότι δεν σπάει αυγά με τον Μανταλο. Τον επιβάλει προφανώς η διοίκηση και οι προπονητές κοτες. Αυτό χαλάει όλους τους άλλους και βλέπουμε ότι βλέπουμε. Για, μένα το κακό κλίμα από τέτοια ζητήματα είναι το 50% στο χαλι μας, το άλλο 50% είναι πολλά άλλα που γραψατε

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

On 1/17/2022 at 9:31 AM, Νονός said:

271967521_320374096644591_64962335178459

..............................

Τρωει και φασολαδα ο πιγκουινος ?

Link to comment
Share on other sites

Να έχεις ανοικτό το κινητό Ανάργυρε και να είσαι σε μέρος με καλό σήμα για να έχεις έγκαιρα την 11αδα. 

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Tο θέμα της ΑΕΚ είναι στο transition.
Kαι παρακάτω βλέπουμε πως ο Άρης και ο Παναθηναϊκός με φθηνότερο υλικό και σε αρκετές περιπτώσεις χαμηλότερης ποιότητας ή αργούς παίκτες, εξαιρώ τα χαφ του Άρη και κανα-δυο του Παναθηναϊκού, τρώνε λιγότερες φάσεις είτε με κάθετες μπαλιές, είτε με βαθιές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας ή με άμεσο συνδυαστικό παιχνίδι.

directatacks.jpg

chancesagainst.jpg

Υπόψιν ότι ο Παναθηναϊκός αλλά και ο Άρης, συνήθως πιέζουν ψηλά, δεν είναι ότι παίζουν σε χαμηλά μέτρα και άρα για αυτό δέχονται λιγότερες φάσεις.
Αφήνω στην άκρη τον Ολυμπιακό.

Πρακτικά η ΑΕΚ ενώ επιθετικά είναι καλή και δημιουργεί φάσεις, δεχόμενη τόσες φάσεις πάει στο -10. Και αν δεν είχε καλή ποιότητα επιθετικά θα ήταν πολύ χαμηλότερα, αλλά και τώρα αν αυτό δεν βελτιωθεί θα έχει βαθμολογική συγκομιδή ή αποτελεσμάτα τύπου ασανσέρ.

 

Link to comment
Share on other sites

Η τελευταία φορά πριν τον αγώνα της Τούμπας που ο Γέβτιτς ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα σοβαρού ματς, ήταν στην πρεμιέρα του Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο της ΑΕΚ κόντρα στον Ατρόμητο μέσα στο ΟΑΚΑ στις 17 Οκτωβρίου, ακριβώς έναν γύρο στο πρωτάθλημα πριν. Από τότε έπαιξε βασικός μόνο σε ένα ματς με την ΑΕΚ Β στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό και στα δύο ματς Κυπέλλου με την Κηφισιά. Οι τελευταίες του συμμετοχές είχαν μέσο όρο χρησιμοποίησής του τα 15 λεπτά. Στο πρωτάθλημα έχει αγωνιστεί συνολικά μόλις 248 λεπτά και είναι προτελευταίος ως προς τον χρόνο συμμετοχής των μεσοεπιθετικών, μπροστά από τον Τάνκοβιτς και πίσω από τους Τσούμπερ, Μάνταλο, Άμραμπατ και Γκαρσία. 

  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

Ειναι ντροπη αυτο που γινεται με τους Γεφτιτς Τανκοβιτς και Μισελεν. 

Και εχουν βαλει σιγουρα το χερακι τους και οι παρατρεχαμενοι γυρω απο την ομαδα. Εχουν ευθυνη και οι Δημητριαδηδες Παναγιωταρες, Μιχαηλιδηδες. ΓΠ και δεν συμαζευεται....τα ελληνακια γιατι ετσι αρεσει στον προεδρο 

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Μάνταλος νο2 μεσοεπιθετικός σε λεπτα συμμετοχής. Μπροστά από Άμραμπατ, Γκαρσια, Γεβτιτς και Τανκοβιτς.

Link to comment
Share on other sites

Αυτο που γινεται στην ομαδα μας ειναι ο βιασμος της ποδοσφαιρικης λογικης 

Link to comment
Share on other sites

Γιατί να αρέσει στον πρόεδρο κάτι που κάνει κακό στην ομάδα; Δεν θέλει το καλό της; Είναι ξεμωραμένος και δεν ξέρει τι του γίνεται; Είναι άσχετος από ποδόσφαιρο; 

Link to comment
Share on other sites

Το βάζω εδώ πάλι σε αντιδιαστολή-αντιπαραβολή με την ΑΕΚ.

 

Τα έχουμε πει πολλές φορές, φαίνονται και παρακάτω.
Ο Παναθηναϊκός παρότι στα άκρα της άμυνας, αλλά και στο κέντρο αυτής, δεν υπερτερεί και επιπλέον πλην Αλεξανδρόπουλου έχει καλύτερα χαφ στο passing game αλλά αργούς, δέχεται λίγες ευκαιρίες και φάσεις.
Και όλα αυτά όταν γενικώς πιέζει ψηλά, εντούτοις στο τρανζισιον δεν αντιμετωπίζει δημιουργία ευκαιριών όπως η ΑΕΚ.
Επίσης τα παρακάτω αναιρούν το μύθο του ότι για να πιέσεις και καλά πρέπει να έχεις τα σουπερ χαφ.
Ο Γιοβάνοβιτς δεν τα έχει, ιδίως σε ένταξη και τρεξίματα, ενώ οι ακραίοι του επιθετικοί αλλά και οι επιθετικοί κορυφής δεν υπερτερούν έναντι της ΑΕΚ ούτε ανασταλτικά.
Εντούτοις ο σέρβος φαίνεται να έχει δουλέψει καλά, και ο ΠΑΟ για να πάει σε ανώτερο επίπεδο θα χρειαστεί μεταγραφές.


xg-16.jpg

buildup-16.jpg

bigchancesagainst-16.jpg

https://www.sport24.gr/football/panathinaikos-opta-giovanovits.9488321.html

Eίναι γρήγορος ο Μαουρίτσιο και ο Πέρεθ; Στην κυκλοφορία της μπάλας ναι είναι καλοί αλλά και πάλι... Είναι ο Κότσιρας ή όποιος άλλος ακραίος μπακ καλύτερος Στα στόπερ πλην Σεκενφελντ; Όχι.

Γιατί ο ΠΑΟ που πιέζει ψηλά και δεν έχει καν Αραούχο, Τσούμπερ και Αμραμπατ σε ένταση, δέχεται λιγότερες φάσεις από την ΑΕΚ; Και απλώς είναι πιο χαμηλά, για την ώρα, λόγω ποιότητας;

Εγώ πάντως ως απλός οπαδός και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ ή καταρτισμένο στέλεχος, θα έθετα τα παραπάνω ερωτήματα στον προπονητή. Να μου εξηγήσει πως άλλες ομάδες, αφήνουμε τον Ολυμπιακό που είναι και πρωταθλητής, ανασταλτικά τα πάνε πολύ καλύτερα, ακόμα και αν υποθέσουμε πως σε μία ή δύο θέσεις υπερέχουν.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Τα έχετε βάλει με τον Πετρακη λες και το  προηγούμενο τοτεμ της κερκίδας δεν ήταν ο τρις χειρότερος Γεωργεας, ο οποίος τη γλιτωσε λόγω φάτσας Χομπιτ σε σχέση με τη μάπα Ορκ του σημερινού.  

Και γράφετε για νοοτροπίες λες και προ Πετρακη ήμασταν οι μεν της φάσης. Δεν κατέβαιναμε χεσμεντεν σε γνωστά ρδελα, δεν περιμεναμε να διαβάσουμε για το νικητή της εξέδρας μετά από κουκουνες, δεν είχαμε το δάκρυ πρόχειρο,  δεν βάλαμε πάνω από την ομάδα πολυπατριδηδες, και Σεβιγιανους.

Δεν είναι ετερόφωτος ο Μανταλισμος 

Αυτοφωτος είναι 

Μέσα στο dna μας 

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, Bluesman said:

Tο θέμα της ΑΕΚ είναι στο transition.
 

directatacks.jpg

Γιαννικη δεν πηδαω,...εχω Μεταξά..

Link to comment
Share on other sites

Γιαννίκης: Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα. Δεν πρέπει να είμαστε ποτέ ευχαριστημένοι, ειδικά αν δεν είναι στην κορυφή

Αναλυτικά ο Αργύρης Γιαννίκης μίλησε:

Για την εμφάνιση στην Τούμπα: “Υπάρχει από τη μία ικανοποίηση για τη γενική εμφάνιση που είχαμε, αλλά και απογοήτευση που δεν αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες μας να πετύχουμε τουλάχιστον ένα γκολ. Οι παίκτες μου έβγαλαν διάθεση, έβαλαν τα πόδια στη… φωτιά, λειτουργήσαμε σαν ομάδα”.

Για τον Ντάρκο Γέβτιτς: “Είναι παίκτης που έχει ενεργό ρόλο, πρέπει να τον αξιοποιήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε”.😂😂

Για το αν υπάρχει σκέψη να αξιοποιεί περισσότερο επιθετικά τους χώρους που βρίσκει σε ανοικτό γήπεδο: “Η επιθετική μετάβαση είναι μια φάση του παιχνιδιού που την έχουμε σαν στοιχείο, τώρα γιατί δεν βγαίνει στον βαθμό που θέλουμε, αυτό είναι ένα άλλο θέμα“.😀😀

Για τις αλλαγές που μίλησε και τις οποίες θέλει να κάνει: “Μίλησα για αλλαγή στη νοοτροπία, δουλεύουμε στην φιλοσοφία προπόνησης και υπευθυνοτήτων ατόμων που δουλεύουν στο ποδοσφαιρικό τμήμα και θέλω να ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά τον κ. Μελισσανίδη που στηρίζει αυτόν τον δρόμο”

Για το αν ειναι ικανοποιημένος από την ένταση που βγάζει η ομάδα μετά από 3 μήνες δουλειάς; “Η ΑΕΚ είναι μεγάλος οργανισμός, δεν πρέπει να είμαστε ποτέ ευχαριστημένοι, ειδικά αν η ομάδα δεν είναι στην κορυφή. Έτσι, δεν είμαι ευχαριστημένος”.

Για το κομμάτι μεταγραφές σε τι σημείο βρίσκονται: “Έχουν συζητηθεί εσωτερικά αυτά τα θέματα, τα χειρίζονται οι αρμόδιοι”.

Για τις δύο ήττες από ΟΦΗ και Παναιτωλικό: “Αυτή τη στιγμή δεν κοιτάζω τι κάνουν άλλες ομάδς, είμαι πικραμένος που χάσαμε τα δυο παιχνίδια αυτά και ταυτόχρονα υπάρχουν και οι 2 πόντοι που πετάξαμε στη Ριζούπολη”.🤣🤣🤣

Για το ματς με τον Ατρόμητο: “Πρέπει να ξεχάσουμε ταξίδια, κούραση και προβλήματα. Είναι δύσκολο παιχνίδι, πρέπει να κάνουμεκατάθεση ψυχής και να τα δώσουμε όλα. Έδειξε ο Ατρόμητος κάποιαστοιχειά, εχει ποιοτικόρόστερ και θα κοιτάξουμε να είμαστε προετοιμασμένοι

Link to comment
Share on other sites

  • George_D unpinned this topic
  • George_D featured and pinned this topic
  • George_D locked and unfeatured this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×