Jump to content

flavius

Members
  • Posts

    971
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

Converted

  • Αγαπημενος ποδοσφαιριστης ΑΕΚ all time
    Σαβέσκι

Recent Profile Visitors

2,254 profile views

flavius's Achievements

1978/79 - Δεύτερο σερί πρωτάθλημα -

1978/79 - Δεύτερο σερί πρωτάθλημα - (9/25)

  • Dedicated
  • Reacting Well
  • Very Popular
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

498

Reputation

  1. Εχω να πω οτι ο λιουμπισιτς μεχρι στιγμης κενταει. πολυ καλος
  2. πολυ ειλικρινα, διαβασα "να υποφερει" Και σκεφτηκα οτι εγινε και αυτος ενας απο εμας
  3. Η δικη μου προβλεψη με βαση δεδομενα απο την κοιλια μου ειναι Φιορεντινα - Φενερ ο τελικος. Έτσι το κοβω εχοντας δει λιγα ματς βεβαια απο καθε ομαδα.
  4. Κοιταξτε, παλιοτερα, με πολυ απλα δεδομενα, ειχα τρεξει 1εκ εξομοιωσεις αποτελσματος ενος αγωνα. εννοειτε οτι το πραγματικο αποτελεσμα του αγωνα είχε βγει στην εξομοιωση με χαμηλη πιθανοτητα (ηταν 6-1 νομιζω, κατι τετοιο). οποτε, το αποτελσμα μεσω εξομοιωσης, θα το δειτε να βγαινει, το προβηλμα ειναι το confidence και αυτό ειναι που όλοι προσπαθουν να φτιαξουν με τη χρηση ολο και περισσοτερο πιο "καθαρων" δεδομενων. Ειναι το αντιστοιχο που υπαρχει και σε AI μοντελα. Ενα σουπερ μοντελο ειναι τοσο καλο οσο τα δεδομενα του. Μπορεις δηλαδη αν εχεις πραγματικα @@ να φτιαξεις δυο (και παραπανω) παραλληλα μοντελα. Ενα να σου δινει το σκορ και ενα αλλο να σου δινει, τελικες, πασες ο,τι γουσταρεις γενικα οτι εσυ θεωρεις οτι σε κανει να καταλαβεις τη ροη του αγωνα και να σου βγαζει ενα conditional probability. Οποτε το αποτέλεσμα κοντρα στη ροη, θα το παρεις και αυτο ως μια πιθανοτητα. Γενικα ρε σεις, οπως εχω γραψει πολλακις, δωστε τα δεδομενα και τα γυριζεις οπως θες. Θα βγαλουμε οτι η ΑΕΚ επρεπε να ειχε κερδισει το πρωταθλημα τη χρονια της πεσαδας.
  5. Μπραβο @thodoris19, πολυ καλη προσπάθεια. (γιατι c# ? ) Ακολουθει σεντονι. Σε σχεση με την κριτικη που έκανε ο @thodoris19 στο μοντελο του και ο @Evolve γενικότερα. Θεωρω οτι προσεκτικά επιλεγμενα δεδομενα σε συνδυασμο με κατάλληλα κατασκευασμενο μοντελο μπορουν να σου δώσουν παρα πολυ μεγάλη ακριβεια. Και επειδη αυτο που εγραψα θα μπορουσε να το ειχε γραψει και ο καρπετοπουλος, το κάνω πιο συγκεκριμένο: 1. Προσεκτικα επιλεγμενα δεδομενα. Τι ερώτησεις μπορει να κάνει κάποιος στον εαυτό του για να διαλεξει μια-δυο πιθανες προσεγγισεις, να τις "τρεξει" και να δει τι βγαίνει απο το καπελο του Μοντε Καρλο: Χρειαζομαστε δεδομενα για όλη τη διαρκεια της κανονικης περιόδου ή μονο για τα παιχνδίδια μεταξύ των 6 ομαδων των playoff? αν είναι λίγα με πιο τροπο μπορουμε να εμπλουτισουμε τα δεδομενα; Μηπως να χρησιμοποιησουμε και δεδομενα απο τους παικτες για να εκτιμήσουμε καλύτερα το συντελεστη της κατανομης Poisson? πχ αν παιξει ο γκαρσια, το σκοραρισμα και η δημιουργία ευκαιριων αυξανονται με ενα συντελεστη πχ 1.1 και 1.3 αντιστοιχα, τα οποια υπολογιζονται απο τα ματς που επαιξει ο γκαρσια και τις ευκαιριες και τα γκολ που δημιουργησε η ομαδα οταν επαιξε. Οταν επαιζε ο πινεδα η ομαδα ειχε 1.5 περισσοτερες ολοκληρωμενες πάσες σε σχεση με όταν ηταν εξω. Οταν παιζει ο μουκουντι η ομαδα δεχεται 1.05 γκολ λιγοτερα. Ελπιζω να γινομαι κατανοητος και επισης ποσο δυσκολο ειναι να καταληξεις στο τι ειναι καλυτερο. Εγω παντως, σε μια αρχικη προσεγγιση, θα εβαζα μεσα τους παικτες και το πως επηρεαζουν την επιθετικη και αμυντικη λειτουργια της ομαδας αντι για τα αποτελεσματα και τα xGoals, χωρις να σημαινει οτι θα ηταν η σωστη προσεγγιση. 2. Καταλληλα κατασκευασμενο μοντελο. Τι σημαινει πρακτικα αυτό; πχ. μπορει το μοντελο να ανανεωνεται καθως πραγματοποιει τις προσομειωσεις? ,δηλαδη να αλλαζει μονο του δυναμικα τον συντελεστη της κατανομης αναλογα με το αποτελεσμα; Με αυτόν τον τροπο η εξομοιωση νικης ή πολλων γκολ αλλαζει τον συντελεστη, οπως θα γινοταν με πραγματικα δεδομενα, και ταυτοχρονα ριχνει τους συντελεστες της αντιπαλης ομαδας. Υπάρχει εξομοιωση τραυματισμων παιχτων που ειναι key για την ομαδα (παλι με Poisson Μπορει να γινει αυτό); λαμβανει υποψη του το μοντελο την επιδραση των αλλαγων σε ενα ματς; Παλι το point εδω ειναι ότι μπορεις να το εξαντλησεις και να μην εισαι ικανοποιημενος. Όπως εγραψα σε προηγουμενο ποστ, οποιος έχει πραγματικα όρεξη και χρονο, μπορει να κανει παπαδες αν με καποιο τροπο έχει προσβαση σε raw data.
  6. με βαση τα παραπανω ο αλμευδα οταν το ξακανει φετος θα πρεπει να συλληφθει και να τιμωρηθει με ενα χρονο φυλακιση και προστιμο. το ιδιο και οσοι πχ πανυγηρισουν ενα κυπελλο απο την εθνικη ελλαδος (λεμε τωρα)
  7. Ναι ειναι ενα σεναριο ας πουμε. Και μετα το ερωτημα ειναι, απο ποιον ειναι επιδειξη δυναμης; Και μεσω ποιου κινηθηκε όλη η διαδικασια... δηλαδη μετα παμε σε εξωφρενικους ισχυρισμους που αν ισχυουν τοτε που καταλήγουμε; οτι στη χωρα δινει εντολες όποιος εχει γνωριμίες, οποιος πληρωνει, όποιος τι; και ο Μελισσανιδης δηλαδη δεν μπορει να κανει το ιδιο; τοτε να το κανει; γενικα ρε μλκς δεν ξερω αλλα η λογικη αλληλουχια οδηγει σε κατασταση συμμοριων Αν ισχυει και αυτό που λεει ο @Zara, οτι αν δηλαδη δεν ειναι μονο εκδικητικη μανια της αστυνομιας (που ξεβρακωθηκε απο τους κροατες δολοφονους και ψαχνεται να βρει να ξεσπασει) αλλα εμπλεκεται και δικασιτκη εξουσια τοτε ρε μλκς που παμε; δηλαδη για ενα πρωταθλημα θα γαμηθει ολη η χωρα; οσο νικαει η ΑΕΚ θα γινεται και χειροτερο δηλαδη;
  8. Προσπαθω να καταλαβω που αποσκοπουν ολα αυτα. Τι θελει να πετύχει η αστυνομία με αυτά Αναγκαστικά θα καταφυγει κάποιος σε σενάρια.
  9. Οι καρπετοπουλοι δεν εχουν ακουμπησει ποτε μπαλα με τα ποδια. τη βλεπουν σα χειροβομβιδα (ή σα κατι βρωσιμο). Ειναι χασιμο χρονου να ασχολειστε με ανθρωπους οπως αυτος και ο πανουτσος. Δεν εχουν ιδεα για τι πραγμα γραφουν. Δεν εχουν ιδεα για τιποτα γενικοτερα. Ειναι κενοι περιεχομενου. Ειναι ενα απο τα ειδη ανθρωπων που τρεφονται απο τη δημιουργια και την υπαρξη άλλων.
  10. Μακαρι. Αν καταφερει βεβαια να χωθει ως και αναπληρωματικος αναμεσα σε ντυμπαλα (30 εκ), αλβαρεζ (100 εκ) και μαρτινεζ (100 εκ) νομιζω οτι θα εχει πουληθει
×