Jump to content

Live, Festival and other News


stavros 9-11
 Share

Recommended Posts

ROCKWAVE FESTIVAL 2015: Day 1

Hello, We are The Black Keys from Akron Ohio,

 

30 Μαΐου 2015 ο Dan Auerbach (κιθάρα φωνή) και ο Patric Carney (drums) στην παρθενική τους εμφάνιση στη χώρα μας, θα διαλύσουν τις όποιες αμφιβολίες μπορεί να υπάρχουν για το ποια θα είναι η συναυλία της χρονιάς μέσα στο 2015!

 

Σάββατο 30 Μαΐου 2015 στο TerraVibe Park οι Βlack Keys θα είναι μόνο η αρχή του Rockwave Festival!

 

Όπως καταλάβατε τα εικοστά γενέθλια του Rockwave αναμένονται τουλάχιστον εντυπωσιακά όπως αρμόζουν στο μεγαλύτερο ελληνικό μουσικό φεστιβάλ. Το ντουέτο των The Black Keys είναι αναμφίβολα το πιο επιτυχημένο της σύγχρονης μουσικής σκηνής καθώς τα Lonely Boys έχουν εκτοξεύσει τη δημοτικότητα τους σαν το πιο «καυτό συγκρότημα» της γενιάς τους.

 

Η ιστορία για τα “Μαύρα Κλειδιά” ξεκινά στις αρχές του 2000 όταν οι πρώην συμμαθητές Dan Auerbach και Patric Carney αποφάσισαν να φτιάξουν μια μπάντα για να μπολιάσουν τις blues επιρροές τους και την garage αισθητική με την αγάπη τους για την Indie rock με το “The Big Come Up” να βρίσκεται στις προθήκες των δισκοπωλείων το 2002. Ακολούθησαν τα Rubber Factory και Thickfreakness τα οποία αποθεώθηκαν από κοινό και κριτικούς μετατρέποντας τους The Black Keys στο πιο αναγνωρίσιμο συγκρότημα των σκληρών ηλεκτρικών blues. Οι live εμφανίσεις τους αποτελούσαν από τότε αντικείμενο συζήτησης κατατάσσοντας τους στα πιο δυναμικά ντουέτα της μουσικής ιστορίας.

 

Η δισκογραφική συνέχεια επεφύλασσε τα «Magic Potion» & «Attack and Release» για τους The Black Keys διευρύνοντας και άλλο τη φήμη τους, ενώ τα “Your Touch” και “I Got Mine” δεν έλειψαν από καμία λίστα με τα καλύτερα τραγούδια τις χρονιές που κυκλοφόρησαν. Η ανηφορική τους πορεία συνεχίστηκε όταν τη διετία 2010/2011 τα “Brothers” και “El Camino” ήρθαν να επιβεβαιώσουν πως πρόκειται για το σημαντικότερο rock group των τελευταίων ετών.

 

Χώρος : Terra Vibe Park

Πόλη : ΑΘΗΝΑ

Διεύθυνση : 37ο km Αθηνών-Λαμίας (είσοδος στον παράδρομο της Εθνικής Οδού στο ρεύμα προς Λαμία)

Τηλ : 2108820426

map

Site : http://www.terravibe.gr/

Πόρτες Ανοίγουν : TBA

Ώρα Έναρξης : TBA

 

Τιμή Προπώλησης :

42€ €

Σημεία Προπώλησης :

Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), τηλ.210 3608366 Aθήνα

Metal Era, Εμμανουήλ Μπενάκη 22, τηλ. 210 3304133 Αθήνα

Musicland, Μητροπόλεως 102, τηλ. 2310 264880 Θεσσαλονίκη

Rover Bar, Σαλαμίνος 6 Λαδάδικα, τηλ. 2310 544304 Θεσσαλονίκη

Ticket House, Πλ Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη

Καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ (σε όλη την Ελλάδα)

Καταστήματα ΟΤΕ (σε όλη την Ελλάδα)

Link to comment
Share on other sites

ROCKWAVE FESTIVAL 2015: Day 2

Ladies and Gentlemen let Mister Robbie Williams entertain you tonight!

 

Είναι αλήθεια! Ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της σύγχρονης μουσικής, ένας από τους πιο ταλαντούχους τραγουδιστές των ημερών μας, ένας μοναδικός star, προσγειώνεται στη σκηνή του TerraVibe Park στην παρθενική του εμφάνιση στη χώρα μας και υπόσχεται να δώσει ένα αξέχαστο show στα πλαίσια του RockwaveFestival που φέτος κλείνει τα 20 του χρόνια! Σάββατο 20 Ιουνίου στο TerraVibe Park ο Robbie Williams!

 

Τον προηγούμενο Φλεβάρη ο Robbie Williams έγινε σαράντα ετών, γιορτάζοντας παράλληλα 23 χρόνια μουσικής και δισκογραφικής παρουσίας. Ξεχώρισε πολύ γρήγορα σα μέλος των Take That με τα φώτα να πέφτουν πάνω στο αδιαμφισβήτητο ταλέντο του. O Robbie δεν άργησε να ακολουθήσει μια υπερεπιτυχημένη solo καριέρα, κυκλοφορώντας το 1997 τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο Life thru a Lens!

 

Α new star was born! H μουσική βιομηχανία βρήκε στο πρόσωπο του 23χρονου τότε Robbie τον νέο της star! Tα χρόνια που ακολούθησαν ο RobbieWilliams έγινε συλλέκτης βραβείων και κάτοχος πολλών ρεκόρ, ως ο πιο επιτυχημένος μουσικός καλλιτέχνης της Μεγάλης Βρετανίας.

 

O Robbie Williams έχει πουλήσει πάνω από 70 εκατομμύρια δίσκους στην σόλο καριέρα του και έχει κερδίσει τα περισσότερα Brit Awards από οποιονδήποτε άλλο καλλιτέχνη στην ιστορία, μετρώντας ήδη 17. Έξι από τους δίσκους του Robbie φιγουράρουν στη λίστα με τα πιο δημοφιλή albums του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ κρατά το ρεκόρ με τα περισσότερα εισιτήρια που έχουν πωληθεί σε μια μέρα: 1.6 εκατομμύρια το 2006. Αυτή η επιτυχία του σε συνδυασμό με τις συναυλίες που έδωσε το 2003 στο Knebworth και συγκέντρωσαν 375.000 κόσμου επιβεβαιώνουν το status του Robbie σαν ένας από τους πιο σπουδαίους performer της μουσικής ιστορίας.

 

Χώρος : Terra Vibe Park

Πόλη : ΑΘΗΝΑ

Διεύθυνση : 37ο km Αθηνών-Λαμίας (είσοδος στον παράδρομο της Εθνικής Οδού στο ρεύμα προς Λαμία)

Τηλ : 2108820426

map

Site : http://www.terravibe.gr/

Πόρτες Ανοίγουν : TBA

Ώρα Έναρξης : TBA

 

Τιμή Προπώλησης :

Τα εισιτήρια γενικής εισόδου κοστίζουν 60€ €

Τα εισιτήρια ( Pitch A) κοστίζουν 80€ €

Τα VIP εισιτήρια κοστίζουν 98€ €

Τιμή Ταμείου :

TBA €

Σημεία Προπώλησης :

Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), τηλ.210 3608366, Αθήνα

Τicket House, Πλ. Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη

Καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ (σε όλη την Ελλάδα)

Καταστήματα ΟΤΕ (σε όλη την Ελλάδα)

Link to comment
Share on other sites

ROCKWAVE FESTIVAL 2015: Day 3

Το Rockwave Festival γίνεται 20 ετών και το γιορτάζει με ένα από τα καλύτερα line up της ιστορίας του. Στο πλαίσιο των εικοστών του γενεθλίων το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ της χώρας υποδέχεται το Σάββατο 4 Ιουλίου στο TerraVibe τους Prodigy και τους Judas Priest, μαζί με πλήθος καλλιτεχνώ που θα ανακοινωθούν σύντομα. The Prodigy λοιπόν στο Terra Stage, ενώ οι Judas Priest θα εμφανιστούν στο Vibe Stage του χώρου, σε ένα show που θα θυμόμαστε για καιρό!

 

THE PRODIGY

 

Στο Braintree του Essex το 1990 συναντήθηκαν ο Liam Howlett o Keith Flint και ο Μaxim Reality.Η ιστορία της ηλεκτρονικής μουσικής δεν ήταν πια η ίδια. Το όνομα των The Prodigy έγινε συνώνυμο αυτής, τη δεκαετία του 1990, ενώ τα «οργιώδη» shows τους μνημονεύονται ακόμη από κάθε θεατή που τα έζησε. Το Σάββατο 4 Ιουλίου οι Prodigy θα είναι οικοδεσπότες στο TerraVibe στο πλαίσιο του Rockwave Festival που φέτος γιορτάζει τα εικοστά του γενέθλια!

 

Με ολοκαίνουριο δίσκο στις αποσκευές τους υπό τον τίτλο “The Day is My Enemy” και τρία εκκωφαντικά singles (Nasty, The Day is My Enemy, Wild Frontier) να σαρώνουν στα playlists παγκοσμίως και να σκαρφαλώνουν στην κορυφή των charts Ευρώπης και Αμερικής το συγκρότημα θα υποδεχθεί το φανατικό ελληνικό κοινό του στο Rockwave!

 

Mετά από μια εξαετή δισκογραφική απουσία και το Invaders Must Die που κυκλοφόρησε το 2009 οι Prodigy επιστρέφουν με έναν εκ των πιο αναμενόμενων και πολυσυζητημένων δίσκων της χρονιάς που διανύουμε! Το νέο album έρχεται να αποδείξει γιατί το group συγκαταλέγεται στα πιο επιδραστικά μουσικά σχήματα των τελευταίων δεκαετιών και στους ηγέτες της ηλεκτρονικής σκηνής.

 

Παραμορφωμένες μελωδίες, τριπαρισμένοι ήχοι, φαντασμαγορική ατμόσφαιρα συνοδεύουν κάθε ζωντανή τους εμφάνιση με το κοινό να παραληρεί υπό τους ήχους των “Firestarter” “Voodoo People”, “Breathe”“Take me to the Hospital” & “Smack My Bitch Up” και τόσων άλλων.

 

Από τη rave στην punk και την electronica στο hardcore η βραδιά της 4ης Ιουλίου στο TerraVibe θα χρωματιστεί στους εθιστικούς ήχους των Prodigy!

 

JUDAS PRIEST

 

Judas Priest! Heavy Metal! Έννοιες ταυτόσημες στη σχεδόν 40ετή πορεία του συγκροτήματος και του μουσικού ιδιώματος που μετρά εκατομμύρια σκληροπυρηνικούς fans στον πλανήτη. Οι προπάτορες του είδους θα εμφανιστούν στο TerraVibe το Σάββατο 4 Ιουλίου, στο πλαίσιο των εικοστών γενεθλίων του Rockwave Festival!

 

Το 1969 κάπου στο Birmingham έμελλε να αλλάξει ο ρους της ιστορίας του heavy metal όταν οι Judas Priest σχηματίστηκαν . Κάποια χρόνια αργότερα μετά από αλλαγές στο Line –up και προεξάρχοντες τους Rob Halford, Glenn Tipton, KK Downing & Ian Hill οι Priest μπαίνουν στη δισκογραφία κυκλοφορώντας τους πρώτους επίσημους δίσκους της μπάντας “Rocka Rolla” & “Sad Wings of Destiny” το 1974 και το 1976 αντίστοιχα. Ακολούθησαν τα “Sin after Sin”, “Stained Glass” και “Killing Machine” την ίδια δεκαετία μέχρι την heavy metal έκρηξη της δεκαετίας του 1980, όταν το συγκρότημα κυκλοφόρησε σειρά μνημειωδών αριστουργημάτων όπως τα Βritish Steele, Screaming for Vengeance & Defenders of the Faith, τη στιγμή που τα “Breaking the Law”, Living After Midnight”, “You’ve got another thing coming” “The Sentinel” “Electric Eye” έγιναν ύμνοι στα χείλη όλων των metalheads.

 

Δίνοντας Headline shows στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου οι Priest εξαργύρωσαν τη δημοτικότητα τους, αποκτώντας παράλληλα τη φήμη ενός από τα καλύτερα live groups στην υφήλιο. Στις αρχές του 1990 όταν η παγκόσμια μουσική σκηνή είχε στρέψει το βλέμμα της στο grunge, Judas Priest δώσανε το φιλί της ζωής στη φθίνουσα πορεία του heavy metal κυκλοφορώντας ένα από τα καλύτερα albums του ιδιώματος. Περί “Painkiller” ο λόγος, ενόσω η πολύπαθη θέση του drummer βρήκε στο πρόσωπο του Scott Travis ένα αναντικατάστατο μέλος.

 

Αδιαμφισβήτητοι ηγέτες του heavy metal οι Judas Priest δε σταμάτησαν στιγμή να εξαπολύουν εύφλεκτα κιθαριστικά solo μεταξύ σφύρας και άκμονος να διαλύουν drum-kits και να τεστάρουν τις αντοχές των φωνητικών χορδών μας με τον metal god Rob Halford πίσω από το μικρόφωνο. Η παρουσία και η επιρροή τους παραμένει υψηλή όπως αποδεικνύει το γεγονός πως το Nostradamus που κυκλοφόρησε το 2008, σκαρφάλωσε πιο ψηλά από κάθε άλλο δίσκο του συγκροτήματος στα charts. Το 2010 κέρδισαν το Grammy για την “Best Metal Performance”, την ώρα που εμφανίστηκαν μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες κόσμου στην “Epitaph” περιοδεία τους ανάμεσα στο 2011 και το 2012, ενώ ο πιο πρόσφατος δίσκος τους “Redeemer of the Souls” βρέθηκε σε κάθε ενημερωμένη λίστα με τις καλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς που έφυγε, φτάνοντας στην 6η θέση του Billboard top 200 για πρώτη φορά στην ιστορία των Judas Priest.

 

Σάββατο 4 Ιουλίου οι Judas Priest επιστρέφουν στο TerraVibe με αφορμή τα 20στα γενέθλια του Rockwave Festival με σκοπό να χαρίσουν στο πολυπληθές ελληνικό κοινό τους ένα heavy metal show ανάλογο του ονόματος τους!

 

ROTTING CHRIST

 

27 Years doing the Devil’s Work

 

Στην ερώτηση ποιο είναι το σπουδαιότερο ελληνικό metal συγκρότημα, η απάντηση Rotting Christ είναι δεδομένη. Με 27 χρόνια στη συναυλιακή τους πλάτη και πάνω από 1000 shows δεν χωρά αμφιβολία επί τούτου άλλωστε.

 

Oι Rotting Christ δημιουργήθηκαν το 1988 από τα αδέρφια Σάκη κα Θέμη Τόλη και πριν κλείσουν τα μέλη τους τα 20 τους χρόνια είχε κυκλοφορήσει η πρώτη δισκογραφική προσπάθεια του συγκροτήματος, “Passage to Arcturo” για να έρθει το πρώτο τους official full length “Thy Mighty Contract” δύο χρόνια αργότερα και να ταράξει τα ηχητικά νερά του Black Metal. Οργισμένο, ατμοσφαιρικό, ωμό και με τραγούδια που στοιχειώνουν ακόμη το κοινό τους (Sign Of Evil Existence & Fgmenth, Thy Gift ) το album αυτό έβαλε την Ελλάδα στον παγκόσμιο meta χάρτη.

 

Ακολούθησαν τα “Non Serviam” & “Triarchy of the Lost Lovers” που έκλεισαν την ανίερη τριλογία τους και η περιβόητη “Fuck Christ Tour” με Immortal και Blasphemy για να φέρουν τους Rotting Christ στην εμπροσθοφυλακή του Black Metal κινήματος. Μετά από κάποιες αλλαγές στο Line up του group, κυκλοφόρησαν τα “A Dead Poem” & “Sleep of the Angels” βαδίζοντας σε dark metal μονοπάτια και οι Christ γνώρισαν και εμπορική επιτυχία δίχως ποιοτική έκπτωση στον ήχο τους.

 

Μετά το Genesis το συγκρότημα εξέλιξε τον ήχο του και άλλο, εντάσσοντας ανατολίτικα στοιχεία, δίνοντας χώρο παράλληλα στις πεντατονικές της Ηπείρου, παράγοντας ένα αξιοθαύμαστο αποτέλεσμα που εξέπληξε θετικά το πολυπληθές κοινό τους. Ξεκίνησαν με το Theogonia, μεσολάβησε το Aealo μέχρι τον τελευταίο δίσκο του group Κατά τον Δαίμονα Εαυτού, αποδεικνύοντας γιατί θεωρούνται πρεσβευτές του ελληνικού metal παγκοσμίως.

 

Σάββατο 4 Ιουλίου και οι Rotting Christ στα 20α γενέθλια του Rockwave Festival, στο TerraVibe.

 

LINE UP

 

TERRA STAGE

THE PRODIGY

MORE ACTS T.B.A.

 

VIBE STAGE

JUDAS PRIEST

ROTTING CHRIST

MORE ACTS T.B.A

 

Χώρος : Terra Vibe Park

Πόλη : ΑΘΗΝΑ

Διεύθυνση : 37ο km Αθηνών-Λαμίας (είσοδος στον παράδρομο της Εθνικής Οδού στο ρεύμα προς Λαμία)

Τηλ : 2108820426

map

Site : http://www.terravibe.gr/

Πόρτες Ανοίγουν : T.B.A

Ώρα Έναρξης : T.B.A

 

Τιμή Προπώλησης :

Στην πρώτη φάση της προπώλησης τα εισιτήρια κοστίζουν 36 (μέχρι τις 31 Μαρτίου 2015) €

Στη δεύτερη φάση της προπώλησης η τιμή των εισιτηρίων θα διαμορφωθεί στα 39 (από 1η Απριλίου έως 31 Μαΐου 2015) €

Στην τελική φάση της προπώλησης η τιμή θα διαμορφωθεί στα 42 €

Τιμή Ταμείου :

45 €

Σημεία Προπώλησης :

Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), τηλ.210 3608366, Αθήνα

Τicket House, Πλ. Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη

Metal Era, Εμμανουήλ Μπενάκη 22, τηλ. 210 3304133

Καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ (σε όλη την Ελλάδα)

Καταστήματα ΟΤΕ (σε όλη την Ελλάδα)

Link to comment
Share on other sites

10427999_793383984049615_3535521484650190299_n.jpg?oh=5f197b86215f7040e276337b8a910f57&oe=5583A98E&__gda__=1438358098_091df7d222e2e2d8711a8cab59f5d2be

 

That is some very heavy sh*t indeed!!!

NIGHTSTALKER

PLANET OF ZEUS

GLOWSUN [FRA]

JAW BONES

CRAANG

 

Saturday 16th May in Thesaloniki

at PRINCIPAL CLUB THEATER (ΑΝΔ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 56, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΙΣ 20.00

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 12€ ΣΕ : MUSICLAND, STEREODISC, LOTUS, NEPHILIM, ROVER BAR, PUBLIC, SEVEN, ΙΑΝΟΣ, VIVA, EVENTBRITE (http://www.spsp.eventbrite.com)

 

In collaboration with Eightball Live Stage, Principal Club Theater and Rover Bar.

A Self Preservation Society production

Spread the word!

Link to comment
Share on other sites

SANCTUARY 20/03/15 Eightball & 21/03/15 Gagarin

 

www.youtube.com/watch?v=4l6PZBfAMrM

 

Mark Lanegan Band

19/3:GAGARIN 205 (ΑΘΗΝΑ) (20/25/28 ευρω)

20/3:PRINCIPAL CLUB THEATER (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) (20/25 ευρω)

21/3:LAB ART (ΒΟΛΟΣ) (15/18/22 ευρω)

Edited by stavros 9-11
Link to comment
Share on other sites

Η ερώτηση του μαλάκα: Sanctuary οι γνωστοί? Τι έγιναν οι Nevermore? Never again?

 

Nαι, οι γνωστοι. Οι Νεβερμορ ειναι στον παγκο, βγαλαν ενα (εκτρωματικο) αλμπουμ πριν καμια 4ετια, μετα ο τραγουδιστης επανενωσε Sanctuary για λαιβ, τσακωθηκε με τον κιθαριστα (που πηγε στους Arch Enemy, ελεος) και Νεβερμορ προσωρινα (?) τελος.

 

Arch-Enemy-New-Singer-Alissa-White-Gluz-Promo-Pic-1-War-Eternal.jpg

 

Μια και ειπα Arch Enemy (μπλιαχ, το μεταλ που δεν θελουμε) αυτη ειναι η καινουργια τους τραγουδιαρα.

Link to comment
Share on other sites

Nαι, οι γνωστοι. Οι Νεβερμορ ειναι στον παγκο, βγαλαν ενα (εκτρωματικο) αλμπουμ πριν καμια 4ετια, μετα ο τραγουδιστης επανενωσε Sanctuary για λαιβ, τσακωθηκε με τον κιθαριστα (που πηγε στους Arch Enemy, ελεος) και Νεβερμορ προσωρινα (?) τελος.

 

Φώσκολος?

Link to comment
Share on other sites

Ekana to lathos k piga g 2i fora lanegan.polu upotoniko live.eutuxos kathomoun allios de tha antexa

 

Εμείς πήγαμε sanctuary. Άκουσα live αυτό:

[video=youtube;2AUOAGlASRQ]

Και σκέφτομαι σοβαρά να αρχίσω την πρέζα. Τεράστιοι Santuary

Link to comment
Share on other sites

Rockwave Festival, στις 4 Ιουλίου

LINE UP

 

TERRA STAGE

THE PRODIGY

BLACK REBEL MOTORCYCLE CLUB

JOHN GARCIA

MORE ACTS T.B.A.

 

VIBE STAGE

JUDAS PRIEST

ROTTING CHRIST

MORE ACTS T.B.A.

 

Σάββατο 30 Μαΐου

LINE UP

THE BLACK KEYS

THE BLACK ANGELS

1000 MODS

THE BIG NOSE ATTACK

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Iron Maiden: Νέο studio album «The Book Of Souls»

Το πολυαναμενόμενο album των Iron Maiden «The Book Of Souls» θα κυκλοφορήσει στις 4 Σεπτεμβρίου μέσω της Parlophone Records (Sanctuary Copyrights/BMG στις Η.Π.Α.) παγκοσμίως. Η ηχογράφηση έγινε στο Παρίσι με τον επί χρόνια παραγωγό τους Kevin «Caveman» Shirley στα τέλη του 2014, με τις τελευταίες πινελιές να προστίθενται νωρίτερα αυτό το χρόνο. Ωστόσο, η μπάντα αποφάσισε να καθυστερήσει την κυκλοφορία του album έτσι ώστε ο τραγουδιστής Bruce Dickinson – ο οποίος τελικά κατάφερε να καταπολεμήσει τον όγκο από τον οποίο υπέφερε πρόσφατα – να έχει αρκετό χρόνο για να συμμετάσχει στις προετοιμασίες έναρξης του.

 

Το εντυπωσιακό εξώφυλλο δημιουργήθηκε από τον Mark Wilkinson, ο οποίος έχει συνεργαστεί με την μπάντα και στο παρελθόν και λόγω του ότι το συγκεκριμένο album περιέχει 11 κομμάτια και συνολικό χρόνο 92 λεπτών, είναι ουσιαστικά το πρώτο διπλό στούντιο album των Iron Maiden. Σε σύγκριση με προηγούμενες κυκλοφορίες, υπάρχει μια ευρύτερη «διάσπαση» στην σύνθεση των τραγουδιών, με τον μπασίστα και ιδρυτικό μέλος της μπάντας Steve Harris να συμβάλλει σε 7 κομμάτια: Έξι εκ των οποίων μαζί με τους κιθαρίστες της μπάντας και μια αποκλειστικά δική του σύνθεση. Είναι επίσης η πρώτη φορά – από το album του ’84 «Powerslave» και μετά – που συμπεριλαμβάνονται σε album των Iron Maiden, δύο κομμάτια γραμμένα αποκλειστικά από τον Dickinson και μάλιστα το ένα να αποτελεί το μεγαλύτερο σε διάρκεια κομμάτι από ολόκληρη την δισκογραφία τους, καθώς και δύο συνεργασίες μεταξύ Dickinson και Smith.

 

Ο Steve λοιπόν σχολιάζει:

 

«Ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίσαμε αυτό το album είναι εντελώς διαφορετικός απ” αυτόν που είχαμε προηγουμένως. Για την ακρίβεια πολλά από τα κομμάτια γράφτηκαν ενώ ήμασταν στο studio. Γράφτηκαν και ηχογραφήθηκαν κατευθείαν και πιστεύω κιόλας ότι αυτή η «αμεσότητα» δίνει άλλη αίσθηση στα τραγούδια. Είμαι πολύ περήφανος για το «The Book Of Souls», όλοι είμαστε και ανυπομονούμε να το ακούσουν και οι fans μας!»

 

Ο Bruce συνεχίζει:

 

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για το «The Book Of Souls» και περάσαμε πολύ ωραία κατά την δημιουργία του. Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε πάνω σ” αυτό στα τέλη του καλοκαιριού του 2014 και το ηχογραφήσαμε στα Guillame Tell Studios στο Παρίσι, όπου είχαμε ηχογραφήσει και το «Brave New World» το 2000. Όπως καταλαβαίνεις αυτός ο χώρος ξυπνάει αναμνήσεις σε όλους μας κι έτσι νιώσαμε κατευθείαν οικειότητα κι οι ιδέες μας ερχόντουσαν από “δω κι από “κει. Την ώρα που το album είχε ολοκληρωθεί πλέον, συμφωνήσαμε ότι κάθε τραγούδι αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι της κύριας ιδέας κι αν ήταν το album να διπλασιαστεί, τότε θα διπλασιαστεί!»

 

To full tracklist του δίσκου είναι:

 

Disc 1

 

If Eternity Should Fail (Dickinson) 8:28

Speed Of Light (Smith/ Dickinson) 5:01

The Great Unknown (Smith/ Harris) 6:37

The Red And The Black (Harris) 13:33

When The River Runs Deep (Smith/ Harris) 5:52

The Book Of Souls (Gers/ Harris) 10:27

Disc 2

 

Death Or Glory (Smith/ Dickinson) 5:13

Shadows Of The Valley (Gers/ Harris) 7:32

Tears Of A Clown (Smith/ Harris) 4:59

The Man Of Sorrows (Murray/ Harris) 6:28

Empire Of The Clouds (Dickinson) 18:01

 

Iron-Maiden-The-Book-Of-Souls.png

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×