Jump to content

Μουσεία ΑΕΚ κ Προσφυγικού Ελληνισμού - «Αγιά Σοφιά»


George_D
 Share

Recommended Posts

«Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα λειτουργείας του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού, στην OPAP Arena.

Η «Κιβωτός της Ρωμιοσύνης» άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες της για το κοινό και η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ήταν εκατοντάδες οι επισκέπτες που έσπευσαν να δουν τα σπάνια εκθέματα αυτού του τόπου μνήμης.

Μάλιστα, μέσα σε λίγες ώρες περισσότερα από 10 σχολεία πρόλαβαν να προγραμματίσουν επίσκεψη των μαθητών τους μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ οι κρατήσεις συνεχίζονται τόσο διαδικτυακά (μέσω του www.ticketmaster.gr), όσο και τηλεφωνικά στο 211 19 81 535.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Πραγματοποίησα μόλις μία ξενάγηση στο Μουσείο. Δύσκολα ένας μαθητής της θεωρητικής κατεύθυνσης θα γίνει σοφότερος, τα κειμήλια όμως προσδίδουν ιδιαίτερη συναισθηματική αξία. Να πάτε όλοι.

Βοηθάει και στην αντίληψη του τι ομάδα υποστηρίζουμε, δηλ τον μεγαλύτερο σύλλογο που γέννησε η προσφυγιά 

  • Δικεφαλάκι 8
  • Μπομπίτσα 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τα κειμενάκια που συνοδεύουν τις εικόνες και τα κειμήλια, νομίζω ότι θα έπρεπε να υπάρχουν και σε αγγλική βερσιόν, οπως γίνεται και σε άλλα μουσεία. Πως θα καταλάβει ο American YouTuber όταν, την επόμενη φορά που θα βρεθεί  στα Philadelphia, τον πάνε να επισκεφτεί και το μουσείο; 

  • Δικεφαλάκι 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Just now, TheNarrator said:

localization se apps k loipa? money&time.

Oχι απαραίτητα σε app. Γενικά με εκνευρίζει πολύ το μοντέρνο μοτίβο στα μουσεία που ξηλώνουν τα πολύ προσεγμένα κειμενα για να σου φορτώσουν μια μέτρια αφήγηση. Θα έπρεπε να υπάρχει ταμπέλα και κείμενα στην μητρική και στα αγγλικά.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ένα κείμενο του Νίκου Καραμπουρνιωτη που προκαλεί προβληματισμό:

Λοιπόν,θα σας πω κάποια πράγματα και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας.

Όταν η ΑΕΚ δεν έπαιρνε με καμία Παναγία άδεια για ανέγερση και είχαν εγκαταλείψει άπαντες, μαζεύτηκαν στο Σύλλογο μας στις Ρίζες πέντε άνθρωποι και αποφασίσαμε να κάνουμε ένα χαμό βάζοντας το θέμα της Μικρασιατικής μνήμης ως πολιτιστική ουσία και μαζέψαμε τα Πολιτιστικά Προσφυγικά Σωματεία ως δευτεροβάθμια όργανα, ώστε να στείλουμε διαμαρτυρία στην Ευρωβουλή για να γίνει θέμα, όπως και έγινε όπως είδατε.

Μονοι μας χωρίς καμία ΠΑΕ!Βάλαμε στις εφημερίδες μαζικά ακαδημαϊκούς καθηγητές και καθηγήτριες να κάνουν ολόκληρη διαμαρτυρία και μαζί με τον Θανάση τον Γιδοπουλο και τον Βασίλη τον Βρεττα, οργανώσαμε το συλλαλητήριο.Ενα μήνα ήταν η ΑΕΚ πρώτο θέμα και βγήκε η άδεια.

 

Ξεκινάει το Μουσείο και δνε υπάρχει σοβαρό κειμήλιο πουθενά.Κατι εικόνες έφερναν και κάτι ταψιά .Δεν μιλάμε για κειμήλια του 1821 ή Β'ΠΠ που αυτές οι ιστορίες έγιναν εδώ και το Μοναστηράκι είναι τίγκα, μιλάμε για Μικρά Ασία πριν εκατό χρόνια που έγινε στου διαόλου τη μάνα και ο κόσμος έφυγε χωρίς κάλτσες ακόμα!

 

Αγοράσαμε, ξαναλέω ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ από το Σύλλογο μας κειμήλια, πήγαμε σε χωματερές και μαζεύαμε από προσφυγικα σπίτια που δόθηκαν αντιπαροχή και τα γκρέμιζαν για να ψάχνουμε έστω και μια καρφίτσα.

Πηγαίναμε σε δημοπρασίες ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ και δίναμε χρήματα που βγάζουμε από σουβλάκια και μπύρες.Μαζεψαμε από τα σπίτια μας ότι έφεραν οι δικοί μας και τα είχαν 100 χρόνια, ώστε η ΑΕΚ να κάνει ένα σοβαρό Μουσείο και όχι σαν το μισό που είναι με βιβλία και φορεσιές ραμμένες τώρα λες και είμαστε βιβλιοπωλείο να γελάει ο κόσμος.

Δώσαμε κειμήλια που ούτε εκεί δεν γράφει τι είναι ακριβώς.Εσεις βλέπετε χαρτιά και αντικείμενα που δεν έχετε ιδέα τι είναι!

Κουβαλούσαμε από καράβια, γυρίσαμε την Ελλάδα με τις κοιλίες τούρλα των γυναικών μας από την εγκυμοσύνη για να ενοχλήσουμε ανθρώπους που γνωρίζαμε ότι έχουν κειμήλια για να τα δώσουν.

 

Αντί να τα πουλήσουμε να πάρουμε ΧΙΛΙΆΔΕΣ ΕΥΡΩ που χρωστάμε από ΔΕΗ μέχρι εφορίες,τα δώσαμε στην ΑΕΚ για να έχει ένα Μουσείο της προκοπής και να έχει και ΈΣΟΔΑ.

Αποτέλεσμα κύριοι:

Γίνονται εγκαίνια και αντί να καλεστεί από ευγένεια το ΔΣ του Συλλόγου μας, μου είπαν αν είναι να πάω μόνο εγώ.Πηγα να δω και ήταν όλοι οι προσφυγοπατέρες με τις κάμερες που δεν έδωσαν ΟΥΤΕ ΚΑΡΦΙΤΣΑ και μασαμπούκιαζαν,και σε κάποια φάση κάθομαι στη γωνία και πάει μια κάμερα να πάρει συνέντευξη από έναν παλαίμαχο και επειδή το πόδι μου ήταν πάνω από το καλώδιο,μια γλυφτρα εκεί γνωστή της ΠΑΕ,μου κάνει παρατήρηση να φύγω!Εμένα που εξαιτίας μας ήταν όλοι αυτοί εκεί!

 

Κόβουν πίτα στο Μουσείο και δεν είχαν ούτε την τυπική ευγένια να μας καλέσουν!Την έκοψαν με αυτούς που έφτιαξαν τις βιτρίνες.Μουσειο τελικά είναι οι βιτρίνες ή αυτα που έχουν οι βιτρίνες;

 

Και προχθές λοιπόν, ένας άνθρωπος που ένα καλοκαίρι το έφαγε να γυρνάει σπίτι σπίτι,να πηγαίνει κάθε τρεις και λίγο στο λιμάνι του Πειραιά να κουβαλάει και δεν πήγε ούτε για μπάνιο,πήγε σε έναν εκεί που το παίζει αρχιγαμαω (ο οποίος τον ήξερε ποιός είναι) και του λέει "Κύριε τάδε επειδή δεν είχα χρήματα για διάρκειας μπορώ να δώ τον αγώνα;" 

Και του λέει ξέρεις δεν γίνεται και κάτι σάπια.....

Και του κλείνει την πόρτα!!!!Τον έδιωξε!!!

Εντωμεταξυ αν ο φίλος μας τα χρήματα που ξόδεψε για το Μουσείο τα κρατούσε θα είχε όχι ένα αλλά 100 διάρκειας.

Να πάνε να πνιγούν,ούτε απέξω και τα πράγματα όλα πίσω.

Και να δω τι θα βάλουν γιατί εκτός από τα δικά μου είναι αλλά τόσα που έδωσαν δικοί μας άνθρωποι.

 

Για να καταλάβετε, προσπαθήστε να αγοράσετε κειμήλια να δούμε αν θα βρείτε έστω ένα και αν βρείτε πείτε πόσο το βρήκατε.

 

ΥΓ Με αυτη την ομάδα είχαμε σωσει και το πρωτάθλημα τότε με τη Λάρισα και τα προβοκάτσια που ετοίμαζαν να κάνουν στο δεύτερο ημίχρονο.

  • Δικεφαλάκι 2
  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

Ο μόνος προβληματισμός για μένα είναι αν αυτός που δωρίζει κάτι το κάνει από αγάπη η επειδή περιμένει διαρκείας. Γιατί στο δικό μου το χωριό που δεν είναι προσφυγικο λένε κάνε το καλό και ριξτο στο γιαλό. Τελικά βοηθάει κάποιος επειδη αγαπάει η για λόγους εγωισμού; Αυτά και αλλά μου προκυπτουν όσο διαβάζω 

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Skepastos said:

Ο μόνος προβληματισμός για μένα είναι αν αυτός που δωρίζει κάτι το κάνει από αγάπη η επειδή περιμένει διαρκείας. Γιατί στο δικό μου το χωριό που δεν είναι προσφυγικο λένε κάνε το καλό και ριξτο στο γιαλό. Τελικά βοηθάει κάποιος επειδη αγαπάει η για λόγους εγωισμού; Αυτά και αλλά μου προκυπτουν όσο διαβάζω 

Πάντως, κρίνεται ο ένας οκ, αλλά κρίνεται κι ο άλλος 

Link to comment
Share on other sites

Είναι λίγο αφελές να περιμένεις από τη ΠΑΕ ΑΕΚ κάποια ανταπόδοση . Εγώ δεν θα έδινε κάποιο κειμήλιο γι'αυτό το λόγο ακριβώς . 

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, stavros 9-11 said:

Πάντως, κρίνεται ο ένας οκ, αλλά κρίνεται κι ο άλλος 

Να κριθεί και βέβαια αλλά για δικαια πράγματα. Εδώ γιατί κατηγορείται η ΠΑΕ; Επειδή δεν καλεί σε πίτες και δεν δίνει διαρκειας δωρεάν; Δηλαδή είναι ωραίο να μας μαζεψει όλους εδώ μέσα καποιος, να μας ψήσει να δώσουμε πράγματα για το μουσείο της ΑΕΚ και μετά να πηγαίνει να ζητάει στις πλάτες μας και στους κόπους μας διαρκειας; Η μήπως είναι εγωιστικό το θέμα επειδή έκαναν εκδήλωση αυτοί από το Μεγάλο Μοναστήρι και πήρε θετική έκταση το θέμα, ενώ αυτοί δεν έπαιξαν στα κανάλια; Ρωτάω, δεν ξέρω. Αλλά περίεργα όλα αυτά…

  • Δικεφαλάκι 2
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω, εγώ βλέπω έναν άνθρωπο που χωρίς αυτόν μπορεί και να μην υπήρχε το μουσείο, να παραπονιέται ότι η ΠΑΕ γενικά δεν ξηγιεται. Από το πνεύμα του μηνύματος δεν διέκρινα καμία επιθυμία για διαρκείας κλπ, αλλά στους ανθρώπους που μόχθησαν ώστε να βρούνε πράγματα για το μουσείο, η ΠΑΕ έπρεπε να προνοήσει. Ιδίως για περιπτώσεις οικονομικής αδυναμίας. Μου είναι αδιανόητο να τρέχει ένας άνθρωπος τόσο πολύ για το μουσείο της ομάδας κι όταν ζήτησε να δει έναν αγώνα παραδεχόμενος ότι δεν είχε χρήματα για διαρκείας, να συναντά άρνηση. Από μια ΠΑΕ που πάντως χώρο στις σουίτες της για τη Ζαφειράτου έχει 

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Ο Νικος κατέβαινε και στα αποδυτήρια του γηπέδου εν ώρα αγώνα λέει. Εσυ μπορεις να πας Σταυρο; Εχεις πρόσβαση στα αποδυτήρια των παιχτών μετά από ντέρμπι; Προσωπικά έχω αντίθετη άποψη. Τον εκτιμώ πολύ, έχει κάνει απίστευτη δουλειά, έχει βοηθήσει αλλά οποιος αγαπά δεν το φωναζει. Όταν κάνω κάτι από την καρδιά μου ντρέπομαι και να ζητήσω ένα ποτηρι νερό. Και στην τελική μια χαρά θυμάμαι πήγε όλο το ΔΣ του συλλόγου στο μουσείο λιγο μετά τα εγκαινια. Άρα ποια πρόσκληση περίμεναν; Άποψη μου είναι ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι να διαχειριστείς την πικρία σου, όχι να ξεκατινιάζεσαι μέσω fb. 

  • Δικεφαλάκι 6
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν,

Σχετικά με το Μουσείο του Προσφυγικού Ελληνισμού, σας έγραψα (πολύ) παλαιότερα κάποια πράγματα. Έτυχε να γνωρίζω προσωπικά (ήταν καθηγήτρια μου - φιλόλογος στο Λύκειο) την γυναίκα στην οποία απευθύνθηκε ΠΡΩΤΑ ο Μελισσανίδης για το θέμα του Μουσείου μιας και γνωρίζονταν προσωπικά από τη Νίκαια, ο δε πατέρας της είχε φτιάξει τα ηλεκτρολογικά στην πρώτη "ανακαίνιση" στο "Γκούμας" των Μελ - Καρρά με την μπουτίκ, το μέμπερς κλαμπ κλπ.

Μάθαινα τα της δημιουργίας του Μουσείου από πρώτο χέρι και πριν γραφτούν σε σάιτ, εφημερίδες κλπ. Η γυναίκα στην οποία αναφέρομαι είναι Μικρασιάτισσα και κουμπάρα με τον Καραμπουρνιώτη. Στην πρώτη Επιτροπή για το Μουσείο ήταν ουσιαστικό "αφεντικό". Ο Μελ μίλαγε απ'ευθείας μαζί της για το τι και πως.

Το μόνο που θα πω και είναι ενδιαφέρον, είναι ότι κάποια στιγμή πριν 4-5 χρόνια μου λέει "Έφυγα από την Επιτροπή του Μουσείου. Του έστειλα (του Μελ) μια επιστολή και παραιτήθηκα." Ρωτάω γιατί και μου μίλαγε μισή ώρα στο τηλέφωνο περιγράφοντας αστοχίες και δημοσιοχσχεσίτικα "κόλπα" που έγιναν από πλευράς ΑΕΚ (ΠΑΕ, παρατρεχάμενοι κλπ.) για να "εξυπηρετηθούν" γνωστοί, παραγνωστοί και γνωστοί του γνωστού. Αποτέλεσμα να μπουν στο μουσείο εκθέματα Χ μουσειακής αξίας "επειδή τα πρόσφερε ο 'δικός μας'" και να μείνουν έξω καποια 5Χ αξίας επειδή τα έφερε ο "κανένας". Με λίγα λόγια.

Αυτά που λέει σήμερα ο Καραμπού, εμένα μου τα έχει πει εκείνη πριν χρόνια. Ήταν γνωστά στους παρεπιδημούντες.

Από εκεί και πέρα,

Αυτή η "κατάρα" στην ΑΕΚ να γίνονται ρεντίκολα παλαίμαχοι, παράγοντες, επώνυμοι φίλαθλοι κλπ. με την ΜΑΣΤΙΓΑ της κλάψας και της μίρλας για τσάμπα διαρκείας, "ειδικές" μεταχειρίσεις που "τις αξίζουμε γιατί προσφέραμε" και τα ρέστα δεν έχει ταίρι και προηγούμενο.

Άνθρωποι κατά τα άλλα αξιοπρεπέστατοι, χάνουνε κάθε δίκιο που τυχόν έχουνε και κάθε αξιοπρέπεια από τον ΤΡΟΠΟ που επιλέγουν να εκφράσουν την δυσφορία τους. Δείχνουν προφίλ "ζήτουλα", "δώσε κι εμένα μπάρμπα", πως το λένε. Τα πρόσφατα ρεζιλίκια Αρδίζογλου είναι άλλο ένα τέτοιο παράδειγμα.

Αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια ΜΗΔΕΝ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

__________________________________________________________________

Δυστυχώς πιστεύω -από κάποια πράγματα που μαθαίνω- ότι τα ίδια και χειρότερα θα γίνουν και στο Μουσείο ΑΕΚ !!! Εκεί που χωρίς να θέλω να στενοχωρήσω οποιονδήποτε, εμένα με καίει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. Γιατί η "ΑΕΚ" μόνο από εκεί "περιμένει". Ο προσφυγικός Ελληνισμός έχει κι αλλού να ακουμπήσει αν το Μουσέιο του Μελ δεν είναι όπως πρέπει.

  • Δικεφαλάκι 8
Link to comment
Share on other sites

Αντί να γίνεται κριτική σε σοβαρά πράγματα όπως αυτά που λέει ο @Νονόςασχολουμαστε με το «αν η ΑΕΚ έγινε μόνο Ποντιακο σωματείο», όπως ρώτησε δεικτικά ο Νικος κάτω από τη δημοσίευση της ΠΑΕ για την εκδήλωση που έκαναν οι Μεγαλομοναστηριωτες. Εγωισμοί, ίντριγκες και καπήλευση της προσφυγιάς μου κάνουν εμένα αυτά και λυπάμαι γιατί έχει γίνει μια ωραία προσπάθεια και βλέπουμε κάποιοι εναγωνίως να ψάχνουν να βγουν λεζάντα 

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

29 minutes ago, Skepastos said:

Αντί να γίνεται κριτική σε σοβαρά πράγματα όπως αυτά που λέει ο @Νονόςασχολουμαστε με το «αν η ΑΕΚ έγινε μόνο Ποντιακο σωματείο», όπως ρώτησε δεικτικά ο Νικος κάτω από τη δημοσίευση της ΠΑΕ για την εκδήλωση που έκαναν οι Μεγαλομοναστηριωτες. Εγωισμοί, ίντριγκες και καπήλευση της προσφυγιάς μου κάνουν εμένα αυτά και λυπάμαι γιατί έχει γίνει μια ωραία προσπάθεια και βλέπουμε κάποιοι εναγωνίως να ψάχνουν να βγουν λεζάντα 

Δεν θέλω να μπω στην ουσία για το σχόλιο κάτω από την εκδήλωση των άλλων.

Όμως, θεωρώ τέρμα λάθος την οπτική σου στη φράση "αντί να ασχοληθούμε με τα σοβαρά ασχολούμαστε με το αν η ΑΕΚ έγινε ποντιακό σωματείο". Διαφωνώ με τη λογική ότι αυτά είναι ασοβαρα. Αντιθέτως, αυτά είναι που κάνουν την ΑΕΚ κάτι ξεχωριστό. Όχι οι κατινιες, αλλά η ενασχόληση με την ιστορία, το ότι ανακύπτουν θέματα από την (κατά τον Καραμπουρνιωτη) μονοθεματικη κατεύθυνση της ΠΑΕ προς τις ποντιακές παραδόσεις. Το ότι ασχολούμαστε με τέτοιους προβληματισμούς και όχι μόνο με το αν πήρε σπίτι ο τσουμπερ στη Γλυφάδα, για μένα είναι μέρος του πλούτου της ΑΕΚ 

Link to comment
Share on other sites

35 minutes ago, stavros 9-11 said:

Δεν θέλω να μπω στην ουσία για το σχόλιο κάτω από την εκδήλωση των άλλων.

Όμως, θεωρώ τέρμα λάθος την οπτική σου στη φράση "αντί να ασχοληθούμε με τα σοβαρά ασχολούμαστε με το αν η ΑΕΚ έγινε ποντιακό σωματείο". Διαφωνώ με τη λογική ότι αυτά είναι ασοβαρα. Αντιθέτως, αυτά είναι που κάνουν την ΑΕΚ κάτι ξεχωριστό. Όχι οι κατινιες, αλλά η ενασχόληση με την ιστορία, το ότι ανακύπτουν θέματα από την (κατά τον Καραμπουρνιωτη) μονοθεματικη κατεύθυνση της ΠΑΕ προς τις ποντιακές παραδόσεις. Το ότι ασχολούμαστε με τέτοιους προβληματισμούς και όχι μόνο με το αν πήρε σπίτι ο τσουμπερ στη Γλυφάδα, για μένα είναι μέρος του πλούτου της ΑΕΚ 

Σταυρο αν έβγαινε χθες και έλεγε όλα αυτά που μεσες άκρες είπε ο Νονός δεν θα είχα πρόβλημα και θα προβληματιζόμουν. Αλλά την μονοσήμαντη κατεύθυνση προς τον Ποντιακό κόσμο εγώ δεν τη βλέπω πρώτον και δεύτερον στην ανάρτηση του χθες δεν προβλήθηκε κάποιος λάθος χειρισμός σχετικά με τα κειμήλια (αναφέρθηκε μόνο κάτι ελάχιστο σε μια φράση) αλλά οι λάθος χειρισμοί κατά τη γνώμη του σε σχέση με τη συμπεριφορά της ΠΑΕ προς το σύλλογο του. Το «θα πάρουμε τα κειμήλια πίσω και θα μείνει το μουσείο άδειο», «θα πουλήσουμε τη λατέρνα που κάνει 30 χιλιάδες ευρώ και θα πληρώσουμε ΔΕΗ και εφορίες που χρωστάμε και θα σας κάνουμε δώρο ένα διαρκειας», «δεν μας κάλεσαν στην πίτα», «μου είπε μια παρατρεχάμενη με ύφος να κάνω στην άκρη», «δεν έβαλαν κάποιον τσάμπα στο γήπεδο», είναι κριτική στην ουσία του πράγματος η απλά είναι γκρίνια του στυλ «εμείς μείναμε στην απέξω»;

  • Δικεφαλάκι 1
  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Skepastos said:

 η απλά είναι γκρίνια του στυλ «εμείς μείναμε στην απέξω»;

ΟΛΟ το "ζουμί".

Διαχρονικά στην ΑΕΚ.

Το ξαναλέω, Δ-Υ-Σ-Τ-Υ-Χ-Ω-Σ !!!

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Νονός said:

ΟΛΟ το "ζουμί".

Διαχρονικά στην ΑΕΚ.

Το ξαναλέω, Δ-Υ-Σ-Τ-Υ-Χ-Ω-Σ !!!

Ξερεις τι άλλο μου την κάνει; Από τις πρώτες που βγήκαν να υπερασπιστούν το Νίκο (τον οποίο ξαναλέω σέβομαι, εκτιμώ και αναγνωρίζω την προσφορά του και τον θεωρώ πολύ καλό παιδί) είναι η γνωστή - άγνωστη κορη ΑΕΚτζη που όπου μυρίσει αίμα κατά της ΑΕΚ σπεύδει πρώτη. Φάση Ντέμη δηλαδή, διαφορετικότητα, κουλτούρα και «μην γίνουμε σαν τους άλλους». Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι από ώρα σε ώρα θα το πάρει όλο αυτο και θα το ξεχειλώσει τόσο πολύ που θα βρουν ευκαιρία τα κάθε λογής αλλόθρησκα κοράκια να την πέσουν στην ΑΕΚ και το γήπεδο της. Αυτό μου την κάνει πιο πολύ από όλα. Ότι είμαστε η μοναδική ποδοσφαιρική φάρα που πληγώνουμε την ίδια μας την ομάδα με την παραμικρή αφορμή και δημιουργούμε προβλήματα εκεί που πάνε όλα πριμα. Δεν έχει άλλος λαός στην ομάδα αυτό το θλιβερό «προνόμιο», λες και τρεφόμαστε από την ίντριγκα και τη ραδιουργία. 

  • Δικεφαλάκι 1
  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Skepastos said:

Ότι είμαστε η μοναδική ποδοσφαιρική φάρα που πληγώνουμε την ίδια μας την ομάδα με την παραμικρή αφορμή και δημιουργούμε προβλήματα εκεί που πάνε όλα πριμα. Δεν έχει άλλος λαός στην ομάδα αυτό το θλιβερό «προνόμιο», λες και τρεφόμαστε από την ίντριγκα και τη ραδιουργία. 

Ρε λατρεία, μην με μπριζώνεις τώρα ...

Άμα ανοίξουνε στόματα και μιλήσουνε για το ΤΙ έχει παιχτεί στον γαύρο τα τελευταία -ας πούμε- 40 χρόνια, από Κοσκωτά και μετά, θα ξαναγραφτούνε οι "Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκό επί 4. Και δεν ανοίγει ΣΤΟΜΑ !

Ούτε παλαίμαχοι, ούτε οργανωμένοι, ούτε κανείς ! Κι ας σφάζονται όλοι αυτοί μεταξύ τους για το παραμικρό και το ποιός θα έχει το πάνω χέρι στα του κλαμπ.

Θα μου πεις, πάει το "μπούκωμα" και το "χαρτζηλίκι" σύννεφο. Άμα "μπούκωνε" και "χαρτζηλίκωνε" κι ο εκάστοτε "Μελισσανίδης" δεν θα ακουγότανε κιχ. Στους κωλόγαυρους όμως, ακόμη και σε φεγγάρια που η κάνουλα στέρευε είτε εσκεμμένα είτε "ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος" υπερτερούσε πάντα η ομερτά "για να μην γίνουμε βούκινο". Ποιοί , οι γαύροι ! Που "τρώνε" άνθρωπο για 5 ευρώ (το νούμερο δεν είναι τυχαίο :ph34r:) ! Κι όμως, βάζουνε όπισθεν για το ονόρε του συλλόγου.

Και σε εμάς έχεις τον κάθε καθυστερημένο ή "καθυστερημένο" να βγάζει ντουντούκα για όλους και για όλα πριν -ξέρω γω- 40 χρόνια εξ αιτίας  ... ενός τσάμπα διαρκείας !!! Που "μου το είχανε υποσχεθεί" και επειδή δεν το δώσανε, "εμείς που κάναμε την ΑΕΚ μεγάλη" και "εμείς που βοήθήσαμε εκεί" ή "που πιέσαμε τότε".

Ε, άντε και πηδήξου κουκλίτσα μου !!!

ΟΛΟΙ, χρωστάνε στην ΑΕΚ !!! Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ σε κανέναν !!! Σε ΚΑΝΕΝΑΝ !!! Από τον Νεστορίδη και τον Παπαιωάννου μέχρι ... εμένα που είμαι ο  τελευταίος πουθενάς οπαδός. Σε κανέναν !!!! ΟΛΟΙ, ΤΗΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ !!!

  • Δικεφαλάκι 6
Link to comment
Share on other sites

27 minutes ago, Νονός said:

ΟΛΟΙ, χρωστάνε στην ΑΕΚ !!! Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ σε κανέναν !!! Σε ΚΑΝΕΝΑΝ !!! Από τον Νεστορίδη και τον Παπαιωάννου μέχρι ... εμένα που είμαι ο  τελευταίος πουθενάς οπαδός. Σε κανέναν !!!! ΟΛΟΙ, ΤΗΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ !!!

Έτσι ντε!!

  • Μπομπίτσα 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×