Jump to content

ΑΕΚ Βόλλεϋ Γυναικών 2023-24


Recommended Posts

Με τον Κώστα Αρσενιάδη για τρίτη χρονιά στην τεχνική ηγεσία θα πορευτεί τη νέα σεζόν η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ. 

Ο έμπειρος προπονητής που έχει ούτως η άλλως συμβόλαιο με την ομάδα για ένα ακόμη έτος, έχει λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης της διοίκησης με τις δύο πλευρές να προχωρούν στον σχεδιασμό της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ήδη όπως αναφέραμε χθες η ΑΕΚ ετοιμάζεται να προχωρήσει στην πρώτη της δυνατή μεταγραφική κίνηση ενισχύοντας το ρόστερ της με την Κουβανή Διαγώνια, Ζιζέλ Σίλβα. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε τελικές επαφές και χθες μάλιστα αντάλλαξαν τα συμβόλαια περιμένοντας πλέον να αποσταλεί υπογεγραμμένο. Από κει και πέρα παρελθόν και τυπικά από την ΑΕΚ αποτελεί η Όλγα Βεργίδου η οποία θα συνεχίσει την καριέρα της στον ΠΑΟΚ. Η απόφαση της διοίκησης είναι η ομάδα να προχωρήσει στην απόκτηση νέας πασαδόρου που θα ανεβάσει κι άλλο την δυναμική του ρόστερ.

enwsi.gr

Link to comment
Share on other sites

Έτοιμη να ολοκληρώσει μια πολύ σπουδαία μεταγραφή είναι η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ η οποία σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του enwsi.gr βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Κουβανή Διαγώνια, Ζιζέλ Σίλβα.

Με προσωπικές ενέργειες του προέδρου της Ερασιτεχνικής, Αλέξη Αλεξίου η ΑΕΚ είναι πολύ κοντά στο να φέρει την κορυφαία ξένη διαγώνια που θα έχει περάσει τα τελευταία χρόνια από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο ίδιος έκανε στην αθλήτρια μια πολύ μεγάλη πρόταση για τα δεδομένα την οποία και αποδέχτηκε λίγο μάλιστα πριν κλείσει τον επόμενο σταθμό της στην Ιταλία. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ δείχνει έτσι και την πρόθεση του να ισχυροποιήσει την ομάδα με τον καλύτερο τρόπο θέτοντας την ένα από τα φαβορί της νέας σεζόν για την κατάκτηση του τίτλου.

Η Σίλβα είναι γεννημένη στις 29/10/1991. Έχει ύψος 1.92 και καρφώνει από τα 3.17μ ενώ το μπλοκ της φτάνει στα 3.09. Ξεκίνησε από το Σαντιάγκο ντε Κούβα το 2010 και το 2014 έκανε το μεγάλο βήμα παίρνοντας μεταγραφή για την Ραμπίτα Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν. Την επόμενη χρονιά συνέχισε την καριέρα της στην Τουρκία με την Χαλκμπανκ.

Το 2016 πήρε μεταγραφή για την Κίνα με την Γιουνάν. Το 2017 αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα των Φιλιππίνων όπου πέτυχε το μυθικό ρεκόρ της πετυχαίνοντας 56 πόντους σε ένα παιχνίδι, γεγονός που την έχει φέρει στην 5η θέση στον κόσμο με τις αθλήτριες που έχουν πετύχει περισσότερους πόντους σε αγώνα.

Τη σεζόν 2018/19 αγωνίστηκε στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ιταλίας με την Ρεάλε Μούτουα Φενέρα. Από το 2019 αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Πολωνίας με την Grupa Azoty και φέτος με την IL Capital.  Ψηφίστηκε ως MVP στο Κύπελλο Πολωνίας ενώ το 2018 είχε αναδειχθεί καλύτερη σκόρερ. Το 2010 συμμετείχε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Γυναικών στην Ιαπωνία.

Η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει δυναμικά τον σχεδιασμό της για τη νέα χρονιά και κοιτάει ήδη προς κάθε κατεύθυνση για μεταγραφικούς στόχους κοιτώντας για ακραία, πάσα και κεντρική.

Link to comment
Share on other sites

Η Μαριάννα Μπελιά μετά από 14 χρόνια παρουσίας στην ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόφαση της να αποχωρήσει από την γυναικεία ομάδα βόλεϊ.

https://www.enwsi.gr/1158260/aek/volley/to-antio-tis-mpelia-stin-aek-timi-moy-poy-foresa-ayti-tin-varia-fanela.html

Link to comment
Share on other sites

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την Ζιζέλ Σίλβα. Η 30χρονη (29/10/1991) διεθνής Κουβανή διαγώνιος, ύψους 1,92 μ. υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και εντάσσεται στο δυναμικό της γυναικείας ομάδας Βόλεϊ του Συλλόγου.

Η Ζιζέλ Σίλβα ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα από την Σαντιάγκο Ντε Κούμπα, όπου αγωνίστηκε την τριετία 2009-12, προσθέτοντας στο παλμαρέ της τους τίτλους της κορυφαίας διαγωνίου (2010-11) και MVP του Πρωταθλήματος (2010-11). Ακολούθησε η Ραμπίτα Μπακού του Αζερμπαϊτζάν και η μεταγραφή της στην τουρκική Χάλκμπανκ.

Το 2016 πήρε μεταγραφή για την Κίνα και την Γιουνάνε, ενώ το 2017 αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα των Φιλιππίνων με την ομάδα των Γκίγκα Χίτερς. Με τη φανέλα των Γκίγκα Χίτερς σημείωσε 56 πόντους σε ένα παιχνίδι, αποτελώντας μέχρι σήμερα την 5η παγκόσμια ρέκορντμαν της λίστας με τους περισσότερους πόντους σε έναν αγώνα.

Το καλοκαίρι του 2018 η Ζιζέλ Σίλβα έκανε το μεγάλο άλμα παίρνοντας μεταγραφή για την Ρεάλε Μούτουα Φενέρα και το ιταλικό πρωτάθλημα. Τις τελευταίες 2 αγωνιστικές περιόδους φόρεσε τις φανέλες των Γκρούπα Αζότι και Ιλ Κάπιταλ, στην Πολωνία, όπου αναδείχθηκε MVP του Κυπέλλου και του Σούπερ Καπ (2019). Η Ζιζέλ Σίλβα είναι διεθνής με την Εθνική Ομάδα της Κούβας, όπου μεταξύ άλλων έχει αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2010 και στους Παναμερικανικούς Αγώνες του 2011.

Ζιζέλ, καλωσήρθες στην οικογένεια της ΑΕΚ!

  • Δικεφαλάκι 2
Link to comment
Share on other sites

Μαριαλένα Αρτακιανού και Λαμπρινή Κωνσταντινίδου προβάρουν τα «κιτρινόμαυρα»

Γιολάντα Ζύκα
20/05/2022 | 14:49
     0 Σχόλια 


Κάθε χρόνο η ΑΕΚ ανεβάζει σταθερά τον πήχη και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν δημιουργώντας μια ομάδα που θα είναι έτοιμη να πρωταγωνιστήσει, Μετά την «βόμβα» με την Κουβανή Ζιζέλ Σίλβα η ΑΕΚ βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες του enwsi.gr σε προχωρημένες συζητήσεις με δύο κορυφαίες Ελληνίδες. Ο λόγος για την Μαριαλένα Αρτακιανού και Λαμπρινή Κωνσταντινίδου οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται σύντομα να φορέσουν και επίσημα τα «κιτρινόμαυρα». Αμφότερες προέρχονται από μια πολύ καλή σεζόν με τον ΑΟ Θήρας και τη νέα χρονιά θα αποτελέσουν όπως όλα δείχνουν βασικά στελέχη της νέας ΑΕΚ.Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός της γυναικείας ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ με τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής, Αλέξη Αλεξίου να έχει αναλάβει προσωπικά την στελέχωση του ρόστερ για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

 

Η Αρτακιανού αγωνίζεται ως λίμπερο και είναι γεννημένη στις 21 Μαϊου του 1995. Με την προσθήκη της η ΑΕΚ καλύπτει άμεσα το κενό που δημιούργησε η αποχώρηση της Μαριάννας Μπελιά. Η 28χρονη αθλήτρια ξεκίνησε την καριέρα της από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης το 2009 ενώ νωρίτερα είχε «γαλουχηθεί» στις ακαδημίες του, και στην συνέχεια αγωνίστηκε στον ΑΟ Θήρας μέχρι και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

 

Ίδια αφετηρία με την Αρτακιανού έχει και η Κωνσταντινίδου η οποία γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε το βόλεϊ στις ακαδημίες του Ηρακλή με τη φανέλα του οποίου έκανε τις πρώτες της εμφανίσεις στη μεγάλη κατηγορία, για να ακολουθήσει το ταξίδι στις ΗΠΑ (2014) όπου συνδύασε βόλεϊ και σπουδές (στα κολλέγια West Virginia & Texas Christian University). Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2018 για λογαριασμό του Ολυμπιακού ατακτώντας το νταμπλ, ενώ την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 φόρεσε τη φανέλα του Άρη. Ακολούθησε η Θέτιδα Βούλας για να «μετακομίσει» τον Δεκέμβριο στο Ισραήλ και τη Μακάμπι Χάιφα ενώ φέτος αγωνίστηκε με τον ΑΟ Θήρας. Είναι διεθνής έχοντας περάσει από όλες τις Εθνικές ομάδες.

Link to comment
Share on other sites

H AEK βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την Μαριαλένα Αρτακιανού. Η 28χρονη (21/05/1994) διεθνής λίμπερο, ύψους 1,70 μ., υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και εντάσσεται στο δυναμικό της γυναικείας ομάδας Βόλεϊ του Συλλόγου.

Η Μαριαλένα Αρτακιανού ξεκίνησε το βόλεϊ από τις Ακαδημίες του Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Το 2009 εντάχθηκε στη γυναικεία ομάδα, φορώντας τη φανέλα του Γηραιού έως το 2014, αποκομίζοντας μεγάλες εμπειρίες από την κορυφαία κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ. Από το 2014 έως και σήμερα αγωνιζόταν στον ΑΟ Θήρας, αποτελώντας βασικό μέλος της ομάδας. Με τον ΑΟ Θήρας έφτασε στους Τελικούς της Volley League Γυναικών μία φορά (2015-16), σε τρεις διαδοχικούς Τελικούς Κυπέλλου Ελλάδος (2019, 2021, 2022), και αγωνίστηκε στα ευρωπαϊκά σαλόνια του CEV Cup (2016-17) και του Challenge Cup (2018-19, 2019-20).

Αποτελεί ένα από τα βασικά λίμπερο της Εθνικής μας Ομάδας, αγωνιζόμενη μάλιστα με τη «γαλανόλευκη» και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Φιλιππούπολης το καλοκαίρι του 2021.

 

AEK_womens_volleyball_2022_WELCOME_site_

Link to comment
Share on other sites

Σε… ναυάγιο εξελίχθηκε η μεταγραφή της Μανωλίνας Κωνσταντίνου στην ΑΕΚ, παρότι τις τελευταίες ημέρες ήταν το μεγάλο φαβορί για να αποτελέσει την επόμενη ομάδα της Κύπριας αθλήτριας.

Είχατε διαβάσει στο AEK1924.gr, πριν λίγες ημέρες, ότι η Κωνσταντίνου μετά το νταμπλ που κατέκτησε με τον Παναθηναϊκό, ήταν πολύ κοντά να αποδεχτεί την πρόταση της ΑΕΚ και να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα.

Όμως, η Κύπρια αθλήτρια έκανε την μεγάλη ανατροπή και απέρριψε την πρόταση της ΑΕΚ, για να επιστρέψει στην πατρίδα της, έχοντας μπει στο στόχαστρο του πρωταθλητή της Κύπρου, Απόλλων Λεμεσού, αλλά και της δευτεραθλήτριας, Ολυμπιάδας του Γιάννη Νικολάκη.

Η Ένωση μπορεί να είχε κάνει ικανοποιητική πρόταση στην Κωνσταντίνου και όλα να έδειχναν, ότι θα αποδεχόταν την πρόταση, αλλά έκανε την ανατροπή η Κύπρια αθλήτρια, καθώς απ’ την πρώτη στιγμή επιθυμούσε τον επαναπατρισμό της.

Η Κωνσταντίνου έχει πάρει εδώ και τρία χρόνια το πτυχίο της και της δίνεται η δυνατότητα να κάνει μεταπτυχιακό στη χώρα της και γι’ αυτό λόγω σπουδών, επιλέγει να επιστρέψει στην Κύπρο, σε μια απ’ τις παραπάνω δυο ομάδες της πατρίδας της, οι οποίες ενδιαφέρονται για την απόκτηση της.

 

Link to comment
Share on other sites

Σε δύο ακόμη δυνατές προσθήκες προχώρησε η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ η οποία «θωρακίζει» το ρόστερ της με ποιοτικές λύσεις σε όλες τις θέσεις.

Συγκεκριμένα η ΑΕΚ συμφώνησε με τις Ειρήνη Αναγνώστου και Εβίτα Ξηντάρα «κλείνοντας» έτσι με τον καλύτερο τρόπο τις θέσεις στην πάσα και το λίμπερο μετά και την απόκτηση των Αρτακιανού και Κωνσταντινίδου. Η Ειρήνη Αναγνώστου είναι γεννημένη στις 20/9/1994, έχει ύψος 1.76 και αγωνίζεται ως πασαδόρος. Προέρχεται από μια πολύ καλή σεζόν με τον ΖΑΟΝ ενώ παλαιότερα έχει αγωνιστεί σε Ηλυσιακό, Θέτιδα Βούλας και ξεκίνησε από τον Βύρωνα. Η ΑΕΚ δυναμώνει σημαντικά στην πάσα έχοντας αποκτήσει ήδη και την διεθνή, Λαμπρινή Κωνσταντινίδου.

Πανίσχυρη πλέον η ΑΕΚ και στη θέση του λίμπερο με την απόκτηση της Εβίτας Ξηντάρα από τον Παναθηναϊκό. Η Ξηντάρα είναι γεννημένη στις 9/2/1993 και έχει ύψος 1.73μ. Πριν τον Παναθηναϊκό έχει αγωνιστεί για τρία χρόνια με την Θέτιδα Βούλας και νωρίτερα είχε περάσει από τον ΖΑΟΝ. Μαζί με την Μαριαλένα Αρτακιανού που έχει ήδη ανακοινωθεί αποτελούν ένα από τα πιο ισχυρά δίδυμα του πρωταθλήματος στη συγκεκριμένη θέση.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Έναρξη συνεργασίας με την Γιαμίλα Νίζετιτς

07/06/2022
0 Views
AEK_womens_volleyball_2022_WELCOME_site_
 
H AEK βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την Γιαμίλα Νίζετιτς. Η 33χρονη (27/01/1989) ακραία, ύψους 1,82 μ., υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και εντάσσεται στο δυναμικό της γυναικείας ομάδας Βόλεϊ του Συλλόγου.

Η διεθνής με την Εθνική Αργεντινής, ακραία, ξεκίνησε την καριέρα της από την Atlético Central Córdoba Argentina το 2003, ενώ την επόμενη χρονιά έπαιξε στην Club 9 De Julio, όπου έμεινε για δύο χρόνια πριν μεταγραφεί στην ισπανική Club 15-15. Το 2008 πήγε στη Γαλλία για λογαριασμό της SF Paris Saint-Cloud και την επόμενη σεζόν στην Γερμανία για την Rote Raben Vilsbiburg. Το 2010 επέστρεψε στη Γαλλία για να αγωνιστεί με την Stella Calais Volley Ball και δύο χρόνια μετά, πήγε στην Τουρκία. Εκεί αγωνίστηκε κατά σειρά για τις Besiktas, Nilüfer Belediyespor και Seramiksan SK. Το 2017 πήρε μεταγραφή στην ιταλική myCicero Volley Pesaro και την επόμενη σεζόν στην Igor Gorgonzala Novara. To 2019 έπαιξε στην Boska San Bernando Cuneo. Το 2020 γύρισε στη Γαλλία για να αγωνιστεί στην Béziers Volley, ενώ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε την ολοκλήρωσε με την ιταλική, Delta Despar Trentino.

Link to comment
Share on other sites

AEK_womens_volleyball_2022_WELCOME_BACK_

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την Βασιλική Διάλλα, η οποία επιστρέφει μετά από ένα χρόνο απουσίας στο… σπίτι της. Η 24χρονη (05/03/1998) κεντρική, ύψους 1,83 μ., υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και επιστρέφει στη Γυναικεία ομάδα Βόλεϊ του Συλλόγου.

Η Βασιλική Διάλλα φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ τη διετία 2019-2021 συνεισφέροντας τα μέγιστα, τόσο στην επιστροφή της ομάδας στη Volley League Γυναικών, όσο και στην εδραίωση της στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο φόρεσε τη φανέλα του ΑΟ Θήρας, με τον οποίο έφτασε έως τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Link to comment
Share on other sites

Η ΑΕΚ κινείται πλέον για δύο δυνατές Κεντρικές για να «κλείσει» το φετινό ρόστερ και φαίνεται πως η μια επιλογή αναμένεται πραγματικά να εκτοξεύσει την δυναμική της ομάδας.

Ο λόγος για την Ρωσίδα Κεντρική, Τατιάνα Κουλίκοβα η οποία συμφώνησε με την διοίκηση της ΑΕΚ και αναμένεται να φορέσει τη νέα σεζόν τα «κιτρινόμαυρα». Πρόκειται για μια από τις σπουδαιότερες ξένες που έρχεται στην ΑΕΚ και το ελληνικό πρωτάθλημα με την Κουλίκοβα να έχει κατακτήσει Τσάμπιονς Λιγκ με την Ντιναμό Καζάν.

Η Κουλίκοβα είναι γεννημένη στις 21/11/1993 και με ύψος 1.93 αναμένεται να αποτελέσει το δυνατό «όπλο» της AEK που δείχνει ξεκάθαρα διαθέσεις τίτλου για τη νέα σεζόν.

Η αθλήτρια ξεκίνησε την καριέρα της από την Ντιναμό Καζάν και στη συνέχεια έπαιξε στην Βόρονετς, στην Ουφίμοτσκα, στη Γενεσέι Κράσνονταρ και στην Ουραλότσκα. Έχει κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ με την Ντιναμό Καζάν και 4 πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα Ρωσίας.

enwsi.gr

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ αναφέρει:

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την Τατιάνα Κουλίκοβα. Η 29χρονη (21/11/1993) κεντρική, ύψους 1,90 μ., υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και εντάσσεται στο δυναμικό της γυναικείας ομάδας Βόλεϊ του Συλλόγου.

Η Ρωσίδα αθλήτρια ξεκίνησε την καριέρα της από τη Dinamo Kazan το 2010, όπου παρέμεινε μέχρι το 2014. Tότε μεταγράφηκε στην Voronezh, ενώ την επόμενη σεζόν έπαιξε στην Ufimochka-UGNTU, όπου ήταν μέχρι το 2019. Στη συνέχεια, αγωνίστηκε στην Yenisey Krasnoyarsk και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, τη διένυσε με την Uralochka-NTMK.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως η Κουλικόβα έχει κατακτήσει ένα Champions League το 2014, ενώ έχει 4 πρωταθλήματα Ρωσίας και 2 Κύπελλα.

Τατιάνα, καλώς όρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ!

%CE%A7%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CF%84%CE

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μια ακόμα σημαντική προσθήκη για το γυναικείο τμήμα βόλεϊ της ΑΕΚ που ισχυροποιεί το ρόστερ εν όψει της νέας σεζόν. Συγκεκριμένα, η Ένωση, μετά από προσωπικές κινήσεις του Αλέξη Αλεξίου, απέσπασε το «ναι» από την έμπειρη Κεντρική ύψους 1.80μ. που πέρυσι έπαιζε στον ΠΑΟΚ και τη ντύνει στα κιτρινόμαυρα. Ήταν μια δύσκολη υπόθεση η απόκτηση της, ωστόσο πλέον όλα είναι συμφωνημένα και απομένουν η υπογραφή των συμβολαίων. Η Καλαντάτζε είναι γεννημένη το 1997 και έχει ύψος 1.80μ αγωνίζεται ως Κεντρική. Ξεκίνησε την καριέρα της στην Ελπίδα Αμπελοκήπων, στην οποία και αγωνίστηκε μέχρι το 2017, οπότε και μετακόμισε στο νησί της Νάξου για λογαριασμό του Πανναξιακού. Την αγωνιστική σεζόν 2018-2019, μετακόμισε στη Θύρα, προκειμένου να αγωνιστεί με τα χρώματα του Α.Ο. Θήρας, ενώ πριν μεταγραφή στον ΠΑΟΚ, έπαιξε για μια χρονιά στον Παναθηναϊκό.

aek365.org

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την Άννα Καλαντάτζε. Η 25χρονη (13/08/1997) διεθνής κεντρική, ύψους 1,82 μ., υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και εντάσσεται στο δυναμικό της γυναικείας ομάδας Βόλεϊ του Συλλόγου.

H Άννα Καλαντάτζε ξεκίνησε τη καριέρα της από την Ελπίδα Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης το 2010, παραμένοντας στην ομάδα μέχρι το 2017. Εν συνεχεία, αγωνίστηκε σε Πανναξιακό και Θήρα, ενώ το 2019 μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό. Το 2020 ανηφόρισε ξανά στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, με τον οποίο ολοκλήρωσε τη περσινή σεζόν, ενώ με τους «ασπρόμαυρους» κατέκτησε και ένα Κύπελλο Ελλάδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν διεθνής με τις εθνικές ομάδες των κορασίδων και νεανίδων, ενώ είναι μέλος και της Εθνικής μας ομάδας γυναικών.

Μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας η Άννα Καλαντάτζε δήλωσε στο aek.gr: «Χαίρομαι πολύ που φέτος θα είμαι ντυμένη στα κιτρινόμαυρα. Ελπίζω να έχουμε μια χρόνια γεματη όμορφες στιγμές και υγεία. Και με την ομάδα, να φθάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Περιμένω τη στήριξη του κόσμου και στο βόλεϊ, που γνωρίζω πως έχει δυναμική παρουσία και αναμένω να δω το νέο γήπεδο, την “Αγια-Σοφιά” από κοντά».

Άννα, καλώς όρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ!

FW-ET1iWQAAchQv?format=jpg&name=900x900

  • Δικεφαλάκι 2
Link to comment
Share on other sites

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την Πηνελόπη Νώτη. Η 25χρονη (07/08/1997) ακραία, ύψους 1,87 μ., υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και εντάσσεται στο δυναμικό της γυναικείας ομάδας Βόλεϊ του Συλλόγου.

Η Πηνελόπη Νώτη ξεκίνησε την καριέρα της το 2007 από τον Επίκουρο Πολίχνης, ενώ το 2009 μεταφέρθηκε στον τοπικό Πήγασο. Δύο χρόνια μετά επέστρεψε στον Επίκουρο, ενώ το 2012 μεταγράφτηκε στην Ελπίδα Αμπελοκήπων, όπου έμεινε μέχρι το 2017. Εν συνεχεία αγωνίστηκε στους Μακεδόνες Αξιού και τη σεζόν 2019-20 στον Πανναξιακό. Ύστερα, έπαιξε στην Κόρινθο και τον ΧΑΝΘ ενώ τελείωσε τη σεζόν με την Ελπίδα Αμπελοκήπων, όπου και επέστρεψε.

291929980-3311671609068289-6586491100485

 

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Έναρξη συνεργασίας με την Ροσίρ Καλντερόν

09/08/2022
1 Views
AEK_womens_volleyball_2022_WELCOME_site_

 

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την Ροσίρ Καλντερόν. Η 38χρονη (28/12/1984) ακραία, ύψους 1.91 μ., υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και εντάσσεται στο δυναμικό της γυναικείας ομάδας Βόλεϊ του Συλλόγου.

Η Ροσίρ Καλντερόν γεννημένη στην Αβάνα της Κούβας, έχει και ρωσική υπηκοότητα. Ξεκίνησε την καριέρα της στην Ciudad Habana το 2003, πριν «μετακομίσει» το 2005 στην Ρωσία για λογαριασμό της Dinamo Moskovskaya Oblast, τελειώνοντας μάλιστα τη σεζόν ως η καλύτερη σκόρερ του πρωταθλήματος. Την επόμενη σεζόν επέστρεψε στην Ciudad Habana, όπου έμεινε μέχρι το 2009, κατακτώντας στο σύνολο 4 πρωταθλήματα. Το 2010 εντάχθηκε στην Voléro Zürich, με την οποία κατέκτησε συνολικά -και από τα δύο περάσματά της- 2 νταμπλ. Τον Φλεβάρη του 2011 πήγε στην Τουρκία για λογαριασμό της Galatasaray Daikin. Μάλιστα, με την τουρκική ομάδα αγωνίστηκε στο CEV Cup, φτάνοντας στους τελικούς όπου αντιμετώπισε τον ιταλικό σύλλογο Yamamay Busto Arsizio, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση.

Την επόμενη σεζόν, η Καλντερόν έπαιξε στο Champions League Γυναικών, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση με την Galatasaray Daikin. Το 2015 ήρθε η μεταγραφή στην Dinamo Krasnodar, με την οποία κέρδισε το χρυσό μετάλλιο και τον τίτλο της πολυτιμότερης παίκτριας στο Διεθνές τουρνουά Top Volley της Βασιλείας. Κέρδισε παράλληλα και το Κύπελλο Ρωσίας το 2014, αλλά και το CEV Cup. To 2015 αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων FIVB 2015, κερδίζοντας την πέμπτη θέση. Την επόμενη σεζόν (2015-16) έπαιξε στην τουρκική Eczacıbaşı VitrA, ενώ το 2016 πέρασε και από την ιαπωνική Ageo Medics, πριν πάει στην Γαλλία για την RC Cannes. Το 2017 επέστρεψε στην Volero Zurich, ενώ την επόμενη χρονιά γύρισε στην Γαλλία για να αγωνιστεί στην Volero Le Cannet. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε έπαιξε στην Bolu BLD, ενώ είχε ένα μικρό πέρασμα από την Ινδονησία και την Bandung BJB Tandamata.

Αξίζει να σημειωθεί πως και με την Εθνική της ομάδα έχει σημειώσει σπουδαία επιτεύγματα. Συγκεκριμένα, έχει χάλκινο μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και χρυσό από τους Παναμερικανικούς Aγώνες του 2007. Επίσης, έχει κατακτήσει το Παναμερικανικό Κύπελλο του 2007, αλλά και τα NORCECA Championships και Montreux Volley Masters.

Ροσίρ, καλώς όρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • Stylianopoulos changed the title to ΑΕΚ Βόλλεϋ Γυναικών 2023-24
  • AG21 featured, unpinned and featured this topic

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×