Rayo Vallecano 21 Posted December 4, 2025 Posted December 4, 2025 Αντιγράφω, περίπου, από την σελίδα "Της Σκεπαστής τα κάγκελα". Ας μαθουμε και εμείς τα άστρα με την μικρή Μελίνα! Μπορεί να είναι ωραίο δώρο για παιδιά. Καλοτάξιδο Θοδωρή! ( Από τον γνωστό Οριτζιναλιστα και δημοσιογράφο Θοδωρή Λάινα) Η μικρή Μελίνα αγαπάει το λούνα παρκ αλλά αγαπάει ακόμη περισσότερο τα μπαλόνια. Όταν το μπαλόνι της χάνεται στον ουρανό εκείνη δεν το βάζει κάτω και προσπαθεί να το βρει ψάχνοντας το σε όλους τους πλανήτες και το ηλιακό μας σύστημα. Θα καταφέρει άραγε να το βρει ή το μπαλόνι χάθηκε για πάντα στον απέραντο κόσμο του Διαστήματος; • Το παραμύθι αυτό γράφτηκε από τον μπαμπά της Μελίνας ως δώρο γενεθλίων και προοριζόταν μόνο για εκείνη. Ήθελε με αυτό η Μελίνα να μάθει τόσο τα βασικά στοιχεία του ηλιακού μας συστήματος όσο και βασικές γνώσεις της ελληνικής μυθολογίας που απορρέουν από τα ονόματα των πλανητών. Μια κοινωνική συνάντηση κοινών γνωστών του μπαμπά της Μελίνας με τις εκδόσεις Μικρογραφίες έκανε γνωστή την ύπαρξη του παραμυθιού και το αποτέλεσμα ήταν η έκδοση του. Η μικρή Μελίνα δεν είναι πια τόσο μικρή αφού πέρασε αρκετός καιρός από τότε που το πήρε στα χέρια της και το διάβασε αλλά ευελπιστεί ότι και άλλα παιδιά θα κάνουν το ταξίδι που έκανε και αυτή στα άστρα. Το βιβλίο κυκλοφορεί online (https://www.captainbook.gr/.../i-mikri-melina-mathainei...#) ενώ ξεκίνησε η διάθεση του σε μεγάλα κεντρικά βιβλιοπωλεία. Όσοι θέλουν να στηρίξουν τα πάντοτε απαραίτητα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς τους μπορούν να πάνε σε αυτά και να το παραγγείλουν. 4
SpiRos Posted January 23 Posted January 23 Εχθές τελειώσα το "Το Αστέρι του διαβόλου" από τον Jo Nesbo. Αστυνομικό, σε κρατάει, έχει ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Βέβαια κάνουν παρέλαση όλα τα αστυνομικά κλισέ, αλλά τουλάχιστον με καλό τρόπο. 7/10. 4
lucipur hesperus Posted April 8 Posted April 8 Το Ευαγγέλιο του Σατανά Νουβέλα και με εκπληκτική μετάφραση Δεν ξέρω που θα το βρείτε Κορυφή στην ατμόσφαιρα, στις περιγραφές , στο στορι. Αν συνεχίσει έτσι πάει σουμπιντο για τοπ βιβλία όλων των εποχών που έχω διαβάσει 3
Hades Posted April 8 Posted April 8 On 1/23/2026 at 2:40 PM, SpiRos said: Εχθές τελειώσα το "Το Αστέρι του διαβόλου" από τον Jo Nesbo. Αστυνομικό, σε κρατάει, έχει ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Βέβαια κάνουν παρέλαση όλα τα αστυνομικά κλισέ, αλλά τουλάχιστον με καλό τρόπο. 7/10. απο nesbo έχω διαβάσει τα 3-4 πρώτα.... μια χαρά τα βρήκα, εκείνη την εποχή διάβαζα παράλληλα και Φιλιπ Κερρ, χωρίς να έχω διαβάσει το βιβλίο που γράφεις, θα ξεκινήσω τη σειρά που έβγαλε το νετφλιξ, Χάρι Χόλε, που βασίζεται σε αυτό. επίσης τώρα που είμαι στο χωριό και έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο, θα ψαχτώ να διαβάσω κανέναν Καλπούζο. 1
Hades Posted August 24 Posted August 24 update: Από Καλπουζο: Ιμαρετ, Εραν. Ωραια και τα 2, μου αρεσε περισσοτερο το 1ο. Επισης ειμαι στο 2ο βιβλιο απο την τριλογια Οι αναμνησεις του παρελθοντος της Γης, του Liu Cixin (Το προβλημα των 3 σωματων) στα κλεφτα διαβασα και τον θανατο του Ιβαν Ιλιτς.
Atlas21 Posted August 24 Posted August 24 Tελευταία διάβασα τον Ισπανικό Εμφύλιο του Preston. Τίμιο και σχετικά γοργό. @Rayo Vallecano 21 1
parakmiakos Posted August 24 Author Posted August 24 Με τον ισπανικο εμφυλιο εχει γινει χαμος με το "Η χερσονησος με τα αδεια σπιτια". Διαβασα Πινστον πριν κανα μηνα αλλα δν τρελαθηκα. Τωρα τελειωνω το Μονος στο Βερολινο του Φαλαντα, το οποιο ειναι αρκετα καλο. 1
Atlas21 Posted August 24 Posted August 24 8 minutes ago, parakmiakos said: Με τον ισπανικο εμφυλιο εχει γινει χαμος με το "Η χερσονησος με τα αδεια σπιτια". Διαβασα Πινστον πριν κανα μηνα αλλα δν τρελαθηκα. Τωρα τελειωνω το Μονος στο Βερολινο του Φαλαντα, το οποιο ειναι αρκετα καλο. Nαι το εχουν διαβάσει διάφοροι από τον κύκλο μου και τους άρεσε. Θα επίδωθω μετά το Death in the Afternoon. Για σβήσιμο διάβαζω το δεύτερο του Ανατολίτη τώρα. Μέτριο είναι, όπως και το πρώτο του, όμως δεν έχω άπειρα βιβλία στα ελληνικά εδώ και ήθελα κάτι ελαφρύ.
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now