Jump to content

ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ


Recommended Posts

Το Κιτρινόμαυρο Φόρουμ αναστέλλει και περιορίζει τη λειτουργία του σε αυτή τη συζήτηση, μέχρι να αθωωθούν οι οπαδοί της ΑΕΚ που είδαν την ομάδα στην ταράτσα απέναντι από το γήπεδο της Λαμίας.

  • Δικεφαλάκι 18
  • Μπομπίτσα 30
Link to comment
Share on other sites

Έτσι !!! Γιατί κάποια πράγματα πρέπει να γίνονται από εμάς με όσες δυνατότητες έχουμε ώστε να ενημερωνεται και κινητοποιείται περισσότερο κόσμο . 

Αυτός ο νόμος μπορεί αύριο μεθαύριο να έχει αντίκτυπο σε σένα φίλε της ΑΕΚ και όχι μόνο . 

Μπορεί να είναι στη θέση αυτόν των παιδιών που το μόνο που έκαναν ήταν να πάνε σε μια ταράτσα η σένα μπαλκόνι να δουν τον αγώνα ο αδελφός σου , φίλος η ανεψιός. 

Είναι και θέμα δικαιωμάτων του οπαδού που οκ δεν θεωρείται ισάξια των υπολοίπων αλλά δεν μπορεί να αφαιρείται και το δικαίωμα της ελευθερίας μόνο και μόνο επειδή αγαπάει μια ομάδα . 

  • Δικεφαλάκι 16
Link to comment
Share on other sites

Παραθέτω αν δεν υπάρχει αντίρρηση από την διαχείριση προς πληροφόρηση σας το άρθρο 99 του ΠΚ περί αναστολής των ποινών γενικά. Προβλέπει ότι όλες οι ποινές έως τρία έτη, και κατά περίπτωση έως 5 έτη αναστέλλονται.

«Αν κάποιος που δεν έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για εγκλήματα δόλου σε στερητική της ελευθερίας ποινή μεγαλύτερη από τρία (3) έτη με μία ή με περισσότερες αποφάσεις, που οι ποινές τους δεν υπερβαίνουν συνολικά το πιο πάνω όριο, καταδικαστεί σε τέτοια ποινή που δεν υπερβαίνει τα τρία (3) έτη, το δικαστήριο με την απόφασή του διατάσσει την αναστολή εκτέλεσης της ποινής για ορισμένο διάστημα, που δεν μπορεί να είναι κατώτερο από ένα (1) και ανώτερο από τρία (3) έτη. Αν το δικαστήριο κρίνει, με βάση ειδικά μνημονευόμενα στην αιτιολογία της απόφασης στοιχεία, ότι η εκτέλεση της ποινής είναι απολύτως αναγκαία για να αποτρέψει τον κατάδικο από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων, εφαρμόζει το άρθρο 104Α ΠΚ, εκτός αν δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του, οπότε διατάσσει την εκτέλεση μέρους ή ολόκληρης της ποινής. Το δικαστήριο μπορεί με ειδική αιτιολογία να χορηγήσει την αναστολή και εφόσον οι προηγούμενες καταδίκες δεν υπερβαίνουν συνολικά τα πέντε (5) έτη φυλάκισης, εκτός αν συντρέχει η εξαίρεση της απόλυτης αναγκαιότητας εκτέλεσης της ποινής.»

Ο Ν 2725/1999 προβλέπει καθόλα προβληματικά εξαίρεση της δυνατοτητας του δικαστηρίου να χορηγήσει αναστολή ακόμα και στην περίπτωση της απλής κατοχής καπνογόνου, όπως εν προκειμένω.

  • Δικεφαλάκι 11
  • Μπομπίτσα 2
Link to comment
Share on other sites

Μπράβο σε όλους για την απόφαση!

Τα αγωνιστικά περνάνε σε δεύτερη μοίρα όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

 

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΣ ΑΕΚ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!

 

  • Δικεφαλάκι 4
Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστή κίνηση καθώς στην πραγματικότητα οι άνθρωποι δεν έκαναν τίποτα διαφορετικό από αυτό που κάνει μια παρέα ανθρώπων που διασκεδάζει και πιθανόν σε δικό τους χώρο. 

 

Γνωρίζει κανείς αν η ΠΑΕ έχει ασχοληθεί με το ζήτημα;

  • Δικεφαλάκι 2
Link to comment
Share on other sites

Ολοι μάς θα μπορούσαμε να είμαστε στην θέση των παιδιών. Απίστευτα πράγματα εν έτει 2024.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΣ ΑΕΚ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ !

  • Δικεφαλάκι 2
Link to comment
Share on other sites

Πόσο όμορφο θα ήταν αν όλα, αλλά εντελώς όλα τα μέσα της ΑΕΚ έκαναν τον ίδιο.

Αν η ΠΑΕ έκανε φασαρία για το θέμα βγάζοντας μπροστά τον ίδιο τον Αλμέιδα.

Αν γαμώ την Παναγία μου ένιωθαν όλοι ότι η αυριανή δίκη είναι πιο σημαντική από κάθε αγώνα της ΑΕΚ στα π.ο

  • Δικεφαλάκι 6
  • Μπομπίτσα 2
Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητήρια σε όλους για την απόφαση!

Νομίζω ότι το σημαντικότερο αυτής της κίνησης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση όλων όσων διαβάζουν το φόρουμ για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα. Έπρεπε να κλείσει το ΚΜ για να συνειδητοποιήσει ο γιος μου τι ακριβώς παίζεται. Ο νόμος είναι παράλογος και για αυτό ακριβώς είναι διπλά επικίνδυνος για όλους μας. Και όταν για πολλούς η ενημέρωση γίνεται από timelines στα κινητά, τέτοιες κινήσεις έχουν μεγάλη σημασία.

  • Δικεφαλάκι 4
Link to comment
Share on other sites

Μπράβο για την κίνηση. Όλοι πρέπει να ενημερωθούν για το τι ακριβώς είναι αυτός ο νόμος έκτρωμα καθότι πολλοι διαβάζουν το φορουμ και όχι μόνο συνοπαδοι μας. Ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να είναι στη θέση αυτών των παιδιών. 

Link to comment
Share on other sites

Μπάτσοι η ντροπή δεν είναι δουλειά. 

 

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΣ ΑΕΚ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. 

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Γιατί να συλληφθούν οι δολοφόνοι του Μιχάλη; Δεν είδαν δα και κάναν αγώνα από την ταράτσα...

  • Δικεφαλάκι 1
  • Μπομπίτσα 2
Link to comment
Share on other sites

Ο δικηγόρος των παιδιών . 

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Λεωνίδας Σταθόπουλος, στην εκπομπή «Muchachos» του ιντερνετικού καναλιού Betarades:

«Η σύλληψη είναι νόμιμη. Δεν υπάρχουν δεύτερες και τρίτες σκέψεις, ήταν άτομα σε ταράτσα που άναψαν καπνογόνα και ο νέος αθλητικός νόμος απαγορεύει ότι έχει να κάνει με βεγγαλικά, κροτίδες και εύφλεκτες ύλες.

Ο αθλητικός νόμος έχει μια παράγραφο, μετά τον θάνατο του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, που αφορά αθλητική εκδήλωση και απαγορεύει τη χρήση εντός, εκτός ή μακριά από τον χώρο που είναι προγραμματισμένη η αθλητική εκδήλωση.

Μπορεί να είσαι σε ένα καφενείο στο σπίτι σου, να βάλει γκολ η ομάδα σου, να ανάψεις καπνογόνο και να σε συλλάβουν. Το παράλογο και που μας ανησυχεί, γιατί έχουμε μιλήσει με συναδέλφους νομικούς, είναι ότι αυτά τα αδικήματα είναι ιδιώνυμα. Είτε σε πιάσουν με ένα καπνογόνο είτε με 15 κιλά χασίς, είτε με σιδερόβεργες, αν καταδικαστείς έστω μια μέρα, μπαίνεις φυλακή, δεν δέχεται αναστολή στην έφεση. Είναι παράλογο, έγινε ένα τσουβάλιασμα και ένας άνθρωπος αύριο κινδυνεύει να μπει στη φυλακή επειδή άναψε ένα καπνογόνο εκτός γηπέδου, το οποίο ούτε το πέταξε, ούτε προκάλεσε φθορές ούτε εγκαύματα, πανηγύρισε, το έσβησε κι έφυγε.

Αν πέσουμε σε δικαστή που δεν θα είναι άνθρωπος, αύριο που είναι η εκδίκαση, δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι τι θα γίνει. Αν πας σε γάμο και ανάψεις καπνογόνο κινδυνεύεις με το νόμο περί φωτοβολίδων απλά δεν περιλαμβάνεται στον αθλητικό νόμο που έχει ιδιώνυμο.

Περνάμε ανακρίσεις για κακουργήματα, διακίνηση και οι άνθρωποι βγαίνουν με περιοριστικούς όρους και τώρα αυτοί οι άνθρωποι κινδυνεύουν να μπουν φυλακή. Έχει μπει μια καινούρια παράγραφος που αφορά αθλητικό υπόβαθρο. Αν δυο άνθρωποι τσακωθούν για τις ομάδες και υπάρξει βιαιοπραγία, υπάρχει αθλητικό υπόβαθρο και ενδέχεται το επεισόδιο να συμπεριληφθεί στον αθλητικό νόμο. Ο αθλητικός νόμος είναι άρρωστος για μένα και οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Όταν διαμαρτυρόμασταν για το πλαίσιο του αθλητικού νόμου, υπήρχε μια πολιτική απόφαση που τσουβάλιασε τα πάντα. Γενικά είμαστε ακραίοι σε αυτή τη χώρα και επειδή δεν μπορούμε να το περιορίσουμε. Ο σκοπός του αθλητικού νόμου είναι να ομαλοποιήσει την πραγματοποίηση μιας αθλητικής εκδήλωσης. Τώρα ο νόμος έχει πλατιάσει, έχει μπει το αθλητικό υπόβαθρο και σε πιάνει όπου σε βρει! Πλέον τιμωρείσαι και για την κατοχή, χωρίς να το ανάψει κάποιος!

Προσήγαγαν 60 άτομα από κάμερες ασφαλείας του γηπέδου, το γήπεδο ήταν κεκλεισμένων των θυρών γιατί δεν είχε κάμερες ασφαλείας! Η δικογραφία γράφει ότι οι ταυτοποιήσεις έγιναν από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου της Λαμίας. Τους πήραν και τους 60, όπως προσήγαγαν όλους στου Ρέντη, τους πήγανε στο τμήμα, έβαλαν το βίντεο, ταυτοποιήθηκαν τα πρόσωπα και οι 6 κρατήθηκαν, οι υπόλοιποι έμειναν ελεύθεροι. Ασκήθηκε δίωξη για τα 6 άτομα επειδή από τις κάμερες φαίνεται να κρατάνε το καπνογόνο. Το πλαίσιο της ποινής είναι από 3 έως 5 μήνες, χωρίς αναστολή, ούτε αναστολή στην έφεση, δηλαδή να είναι έξω μέχρι τη δίκη.

Έχουν δέσει τα χέρια των δικαστών, τους λένε ή θα τους βάλεις μέσα ή θα τους αφήσεις. Δυστυχώς τα δικαστήρια δείχνουν απροθυμία και τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να βάζουν κόσμο στη φυλακή. Τα πράγματα είναι δυσανάλογα, είναι παράλογο να μπαίνει κάποιος φυλακή για ένα καπνογόνο και να βγαίνουν άνθρωποι που έχουν κάνει ληστείες. Να υπάρχει αναλογικότητα».

  • Δικεφαλάκι 2
Link to comment
Share on other sites

Ιδιωνυμο λοιπόν χρόνια μετά τον νόμο Ορφανού το 2005-06.

Εκείνη την περίοδο, το ιδιώνυμο οδήγησε στην φυλακή πολίτες που ήσαν αθώοι, όπως αποδείχθηκε αργότερα. Διότι αρκούσε μία μαρτυρία αστυνομικού.
Την ίδια ώρα, έμποροι ναρκωτικών είχαν δικαίωμα είτε σε έφεση είτε σε αναστολή.
Μάλιστα, αρκετοί κατηγορούμενοι για επεισόδια, ίσως τους συνέφερε να θεωρηθεί το αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα, ώστε να μη δικαστούν από πλημμελειοδικείο και να έχουν δικαίωμα για αναστολή.
Και ας σκεφτεί κάποιος, να μείνει στην φυλακή λίγους μήνες είτε ένας αθώος αλλά και ένας ένοχος για απλό παράπτωμα, τι σωφρονισμό θα είχε.
Στην περίπτωση φυλάκισης αθώου, έχουμε χαμένο χρόνο που δεν αποζημιώνεται, στιγματισμό έστω και πρόσκαιρο, πιθανή οικονομική ζημιά(εργασία κλπ.), συν το ότι θα έχει παρέα στις φυλακές παιδιά που δεν είναι και τόσο...καλά.
Αλλά και σε περίπτωση καταδίκης κάποιου που δεν έκανε κάποιο τρομερό παράπτωμα, θα έχουμε δυσανάλογη τιμωρία.
 

  • Δικεφαλάκι 1
  • Μπομπίτσα 1
Link to comment
Share on other sites

Η ιστορία έχει ψωμί από πολλές πλευρές. Θα περιμένω να δω τι θέση θα πάρει η ΠΑΕ. Και πρέπει να πάρει γιατί της στήνουν προβοκάτσια.

Για το κομμάτι των παιδιών είναι απλά αδιανόητο. Θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα μας. Μιλάμε για Χούντα πλέον.

Link to comment
Share on other sites

όποιος έχει φωτογραφίες από παρόμοια πρόσφατα σκηνικά σε ταράτσες , υποδοχές , αναχωρήσεις αποστολών με καπνογόνα να μου στείλει γρήγορα

Link to comment
Share on other sites

Γιώργο είναι δημόσιο το θρεντ, έσβησα το μήνυμα με τα στοιχεία σου.

Θα τα στείλεις στον Κατσ;

ΨΑΧΤΕ ΟΛΟΙ

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×