Jump to content

Recommended Posts

Posted

Καλό ταξίδι στον πιο ρομαντικό ΑΕΚτζή!

• Δικεφαλάκι 1
Posted

Ειχα την τυχη, τη χαρα και την τιμη να σε γνωρισω πριν απο 20 πλεον χρονια σε ενα περιφανο δωματιο σε μια γωνια του λονδινου... καταλαβα αμεσως οτι εισαι η προσωποποιηση του "Ειναι διαφορετικο να εισαι ΑΕΚ" 

Σε ευχαριστω που μας εδειχνες καθημερινα πως πρεπει να αγαπαμε το "πιο γλυκο λαθος της ζωης μας". Καλο σου ταξιδι ΜΕΓΑΛΕ ΑΡΧΗΓΕ και ειναι σιγουρο οτι δε θα φυγεις ΠΟΤΕ

ΥΓ: ΟΙ ηρωες να ναι καλα η ΑΕΚΑΡΑ να γαμα...

ΥΓ2: ΣΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ.....

Posted

Ό,τι έμαθα ήταν μέσα από συνεντεύξεις και διηγήσεις άλλων, ακόμα κι εδώ μέσα. Είναι πολλά που μπορούν να σε εντυπωσιάσουν σ’ αυτόν τον άνθρωπο ιδίως αν σκεφτεί κανείς ότι κινούταν στον οπαδικό χώρο.

Ευχαριστώ που έκανε ζωή αυτό που αγαπώ εγώ κι άλλοι χιλιάδες. Που το μεγάλωσε, που το διεύρυνε,  που το προστάτεψε, που το κράτησε.

Όσοι τον γνωρίσατε, να τον θυμάστε.

• stavros 9-11 changed the title to Αιώνιος Αρχηγός
Posted

Δεν σε γνώριζα προσωπικά. Ο,τι έμαθα για σένα το έμαθα μέσα από βίντεο και συνεντεύξεις. Πάντα θαύμαζα τα λόγια σου, τον τρόπο που έβλεπες τα πράγματα, την αγάπη σου για την ΑΕΚ μας. 

Καλό σου ταξίδι, Αρχηγέ. Θα σε μνημονεύουμε σε κάθε παιχνίδι της ΑΕΚ και για πάντα οι απανταχού Ενωσίτες και Ενωσίτισσες. 

Posted

Είναι σαν να συμπυκνώθηκαν σε αυτόν τον άνθρωπο χίλια διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτό που είναι η ΑΕΚ, και είναι σαν να έχει ο καθένας από εμάς μια σαφή αίσθηση του ποιος είναι και τι σημαίνει για την ΑΕΚ, ακόμη κι αν δεν μιλήσαμε ποτέ.

Θα πω μόνο μια ιστορία που άκουσα γι' αυτόν όταν ήμουν παιδάκι, και δεν την ξέχασα- και νομίζω έχει σημασία, γιατί έτσι έγινε η διαπαιδαγώγηση μιας γενιάς σε δύσκολες συνθήκες, μακριά από το γήπεδό μας, μακριά από πρωταθλήματα και επιτυχίες.

Λέει, το βράδυ που χάσαμε από τον γαύρο το πρωτάθλημα με το 4-3, χιλιάδες κόσμου έφευγε από το γήπεδο με κατεβασμένα μούτρα, φουλ στην απογοήτευση. Εκτός από έναν μικροκαμωμένο αεικίνητο τύπο, που περπατούσε κόντρα στο ρεύμα και πήγαινε από παρέα σε παρέα και έλεγε, την επόμενη εβδομάδα εδώ, έχουμε τελικό κυπέλλου, τίποτα δεν τελείωσε. Και μέσα στη βουβαμάρα της ήττας, γεννήθηκε η δίψα για το κύπελλο, και μια βδομάδα αργότερα το σηκώσαμε.

Δεν ξέρω αν υπήρξε ποτέ, ή αν θα υπάρξει ποτέ ξανά μια τέτοια προσωπικότητα στην εξέδρα μας, ή σε οποιαδήποτε εξέδρα. Τυχεροί όσοι τον ζήσατε από κοντά, τυχεροί όσοι ζήσαμε την αντανάκλασή του πάνω στον ψυχισμό της ομάδας, τυχεροί όσοι θα τον γνωρίσουν στις επόμενες δεκαετίες μέσα από συνθήματα και αφηγήσεις.

Τίποτα δεν θα ξεχαστεί. 

• Δικεφαλάκι 4
  • Μπομπίτσα 4
Posted

Η εμβληματικότερη μορφή του ομαδικού κινήματος στον τόπο μας. Εκδρομές,  τηλεφωνητής, κιτρινόμαυρο μονοπάτι ,  συννεφάκι,  εφημεριδακι της R,  αντιχουλιγκαν , δωματιάκι.... Ένας ρομαντικός που διδαξε ΑΕΚ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.  Δεν μπορούσες να τον κατηγοροποιησεις  μονάχα ως ηγέτη, αλλά και ως έναν ποιητή των κερκίδων και όπως κάθε καλλιτέχνης γνήσιος είχε και τις στιγμές του που τον αδικούσαν.  Ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του , ο "ανταγωνισμός " περιελάμβανε μαστουρηδες και αμόρφωτους γορίλες που πρωταγωνιστουσαν αποκλειστικά σε μπάχαλα,  συνάμα όμως , σήμερα το ιδιο ομαδικό κίνημα που τον αποθεώνει νοσταλγικά θα τον είχε αποβάλει ως γραφικό.  Για κάποιους από εσάς ήταν ο αRχηγός σας, για μένα ήταν ο απόλυτος εκφραστής του αντι-μοντερνου ποδοσφαίρου/ αθλητισμού,  μιας συνολικής κουλτούρας που διαπραγματευοταν ντεμοντέ για τις σημερινές εποχή αξίες. Αν υπήρχε το Tate των συνθήματων, το  "συνθημα "με το σφυριγμα θα ήταν το κεντρικό έκθεμα.  Καλό ταξίδι αναντικαταστατε  Δημήτρη Χατζηχρήστο

• Δικεφαλάκι 18
  • Μπομπίτσα 6
Posted
40 minutes ago, Aggelos Komvolidis said:

Είναι σαν να συμπυκνώθηκαν σε αυτόν τον άνθρωπο χίλια διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτό που είναι η ΑΕΚ, και είναι σαν να έχει ο καθένας από εμάς μια σαφή αίσθηση του ποιος είναι και τι σημαίνει για την ΑΕΚ, ακόμη κι αν δεν μιλήσαμε ποτέ.

Θα πω μόνο μια ιστορία που άκουσα γι' αυτόν όταν ήμουν παιδάκι, και δεν την ξέχασα- και νομίζω έχει σημασία, γιατί έτσι έγινε η διαπαιδαγώγηση μιας γενιάς σε δύσκολες συνθήκες, μακριά από το γήπεδό μας, μακριά από πρωταθλήματα και επιτυχίες.

Λέει, το βράδυ που χάσαμε από τον γαύρο το πρωτάθλημα με το 4-3, χιλιάδες κόσμου έφευγε από το γήπεδο με κατεβασμένα μούτρα, φουλ στην απογοήτευση. Εκτός από έναν μικροκαμωμένο αεικίνητο τύπο, που περπατούσε κόντρα στο ρεύμα και πήγαινε από παρέα σε παρέα και έλεγε, την επόμενη εβδομάδα εδώ, έχουμε τελικό κυπέλλου, τίποτα δεν τελείωσε. Και μέσα στη βουβαμάρα της ήττας, γεννήθηκε η δίψα για το κύπελλο, και μια βδομάδα αργότερα το σηκώσαμε.

Δεν ξέρω αν υπήρξε ποτέ, ή αν θα υπάρξει ποτέ ξανά μια τέτοια προσωπικότητα στην εξέδρα μας, ή σε οποιαδήποτε εξέδρα. Τυχεροί όσοι τον ζήσατε από κοντά, τυχεροί όσοι ζήσαμε την αντανάκλασή του πάνω στον ψυχισμό της ομάδας, τυχεροί όσοι θα τον γνωρίσουν στις επόμενες δεκαετίες μέσα από συνθήματα και αφηγήσεις.

Τίποτα δεν θα ξεχαστεί. 

Φίλε ήμουν εκεί και είναι αλήθεια. Τρομερή ιστορία.

• Μπομπίτσα 3
Posted

Δε τον γνώρισα λόγω ηλικίας βλέποντας όμως συνεντεύξεις του και ακούγοντας τα λόγια του μπορώ να συλλάβω ένα μέρος για το τι σημαίνει για την ΑΕΚ . Παθολογική αγάπη με την πραγματική έννοια της αγαπης . Καλό παράδεισο...

Posted

Αντίο Δημήτρη...

Καλό ταξίδι κιτρινόμαυρε αδερφέ μας...

Ψηλά στους αιθέρες, εκεί που πετούν οι αετοί, εκεί θα σε υποδεχθούν με σεβασμό και αγάπη χιλιάδες αδέρφια από το Club του Παραδείσου για να κάνετε μαζί εξέδρα με σένα μπροστάρη και οδηγητή ξεσηκώνοντας για την ΑΕΚΑΡΑ μας τις αυθεντικές και ατίθασες ψυχές...

Κι από εδώ κάτω κι εμείς τα παιδιά σου θα σε συνοδεύουμε ΟΛΟΙ αντάμα στην ύστατη "μπαλάντα του φωτεινού κιτρινόμαυρου μονοπατιού"...

Φτωχαίνουμε, σε δύσκολους καιρούς, και οι απώλειες είναι δυσβάσταχτες...

Οι παλιές γενιές, οι οπαδοί παλαιάς κοπής, οι πρωτοξεκινητάδες σιγά-σιγά φεύγουν αλλά όχι έτσι... άδοξα, μα αφήνοντας σημαντικές παρακαταθήκες για την Προσφυγομάνα Α.Ε.Κ και το Λαό της...

Το Οργανωμένο Οπαδικό Κίνημα της Α.Ε.Κ σού χρωστά πολλά Δημήτρη. Δεκάδες κίτρινες φλόγες που κάποτε άναψαν και εν συνεχεία θέριεψαν σε όλη την Ελλάδα και στο Εξωτερικό οφείλονται σε τεράστιο βαθμό και στη δική σου πρωτοπόρα δράση...

Οι οπαδοί, οι προσηλωμένοι σε αρχές, ιδανικά και αξίες, απ' όποιο συνδυασμό μετερίζι, σε αποχαιρετούν με άφατη συγκίνηση...

Και εμείς οι "Πειρατές του Ονείρου" με ειλικρινή σεβασμό στην αλησμόνητη μορφή σου εμβληματικέ "Αντιχούλιγκαν" της μεγαλύτερης και ιστορικότερης ομάδας του Κόσμου!

Θα κρατήσουμε για πάντα στη μνήμη μας όσα μας ένωσαν, όσα είπαμε κι όσα δεν προλάβαμε να πούμε, θα κρατήσουμε ζωντανές, κυρίως και πάνω απ' όλα, τις συνθέσεις μας, μα και τις όποιες αντιθέσεις μας που κι αυτές ήταν μέρος της ύπαρξής μας και πολύτιμες ψηφίδες στον κοινό αγώνα για την ΑΕΚΑΡΑ μας! 

Κατερίνα και αδέρφια της Original, βαθιά συλλυπητήρια.

Θα σε θυμόμαστε παντοτινά αδερφέ μας. Θα σε θυμόμαστε σε χαρές και σε λύπες, θα σε θυμόμαστε και στα χρόνια της υπομονής...

Είθε η μνήμη σου να ενώνει πάντα τους Ενωσίτες... ΜΟΝΑΧΑ ΕΝΩΣΙΣ - ΜΟΝΑΧΑ Α.Ε.Κ !!!

Για την υπογραφή:

Συσπείρωση Οπαδών Α.Ε.Κ 

"ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ"

• Δικεφαλάκι 4
Posted

Τον σεβασμό τον κερδίζεις. Στους δρόμους, στη στάση ζωής σου, στα λόγια σου. 

Screenshot_20250606_001820_Instagram.jpg

Screenshot_20250606_122939_Facebook.jpg

Screenshot_20250606_123029_Facebook.jpg

• Δικεφαλάκι 6
  • Μπομπίτσα 22
Posted

Λόγω ηλικίας δεν τον είχα γνωρίσει και τον έμαθα σχετικά αργά μέσω μιας συνέντευξης που έδωσε. Από τα πρώτα 5 λεπτά, άρχιζα να ξεσκονίζω το ίντερνετ για να μάθω ποιος είναι και για την ιστορία του. Κατάλαβα αμέσως ότι δεν πρόκειται απλά για οπαδό της ΑΕΚ. Ήταν κάτι πολύ μεγαλύτερο από αυτό. Σαν προφήτης της ΑΕΚ, μετέδιδε το τι σημαίνει η ΑΕΚ και έδειχνε πως πρέπει να είναι ένας ΑΕΚτζής. Πάντα δίπλα της, ειδικά στα δύσκολα.

Και ας μην σε γνώρισα ποτέ, νιώθω ένα κόμπο στο στομάχι σαν να έφυγε μέλος της οικογένειας μου. 

Καλό ταξίδι μεγάλε αRχηγέ Δημήτρη Χατζηχρήστο.

• Δικεφαλάκι 3
Posted

Εγω ξερω οτι καθε πεμπτη καθομουν μπροστα στη τβ για να δω ΚΜ ΜΟΝΟΠΑΤΙ. ευλαβικα. Μαζι με μενα και χιλιαδες αλλοι εφηβοι. Οποτε αυτο τα λεει ολα για το ποιος ηταν ο μητσαρας και τι ηταν για μας τους εφηβους.

• Δικεφαλάκι 3
  • Μπομπίτσα 1
Posted

Συγκλονισμένος ο Ντράγκαν Σάκοτα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Είμαι συγκλονισμένος. Ο Δημήτρης ήταν μαχητής. Σοκαρίστηκα μόλις έμαθα, ότι «έφυγε». Για όλους εμάς στο Μπάσκετ της ΑΕΚ, αλλά πιστεύω και για όλη την ΑΕΚ, η απώλεια είναι τεράστια. Παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε ήταν πάντα δίπλα μας. Από τη δύναμη της ψυχής του, παίρναμε δύναμη, και εμείς στην Ομάδα, και ο κόσμος. Θερμά συλλυπητήρια και κουράγιο στη σύζυγό του".

• Δικεφαλάκι 6
Posted

«Η μεγαλύτερη παρακαταθήκη του Μήτσου είστε εσείς. Είστε υπεύθυνοι για τη συνέχιση και υπόχρεοι στο έργο του. Ως μόνιμοι ΑΕΚτζήδες στη ψυχή και στο μυαλό, ως υπηρέτες της ΑΕΚάρας στο πριν, το τώρα και το μετά. Απαιτώ και απαιτούμε… στο ένα σύνθημα να γίνει βίωμα και μοναδικότητα γι’ αυτή την ομάδα. «Όσο ζω, θα τραγουδώ, με έχεις κάνει άρρωστο, μου έχεις πάρει το μυαλό, δικέφαλο θα τρελαθώ». Είστε υποχρεωμένοι και πρέπει να δεσμευτείτε ότι θα είστε οι συνεχιστές σ’ αυτά που εκφράζει αυτός ο σύλλογος, αυτή η ομαδάρα μας. Όλες τις αξίες και όλα τα ιδανικά. Ο Δημήτρης μας ΕΝΩΣΕ και εμείς του είμαστε υπόχρεοι. Ένα μήνυμα από έναν ταπεινό, έναν από εσάς».

Άκης Ζήκος σε σχόλιο του προς την σημερινή ορίτζιναλ

• Δικεφαλάκι 16
  • Μπομπίτσα 1
Posted

«Μεγάλωσες τον κόσμο της ΑΕΚ & μαζί την ίδια την ΑΕΚ. Ο καθένας μας έχει να πει ιστορίες μαζί σου. Κ εγώ πολλές. Κρατάω στο φευγιό σου τώρα, το πως αγαπούσες την ΑΕΚ. Τον τρόπο, τη νοοτροπία. Μάθημα για τις επόμενες γενιές, για να μείνει η φλόγα πάντα αναμμένη και το γήπεδο γεμάτο. Να είμαστε περισσότερο «Χατζηχρήστος» σε αυτή την ζωή γιατί «Αν δεν αγαπάς την ΑΕΚ στα δύσκολα…».

Ηλίας Ατματζίδης

• Δικεφαλάκι 5
Posted

«CIAO CAPITANO»

Livornesi

Posted

«Στη Λισσαβώνα κάθισα μπροστά του απόμερα 500μ. απ τη σέντρα μακρυά κ ψηλά, κοιτώντας τις κιτρινομαυρες κουκιδες των παικτών, ανάμεσα απ το στενό «μάτι» ενος πυκνού διχτιού ασφαλείας Εγώ βρέθηκα εκεί περιστασιακά σαν εκδρομή, γιατί βόλεψαν τα ρεπό μου. Αυτός ήταν εκεί, γιατί δεν μπορούσε να ναι αλλού.
Άρχισε ΜΟΝΟΣ του να τραγουδάει μες τ αυτιά μου, χωρίς αναπνοή κι εκπτώσεις στην ένταση. Χωρίς ελπίδα η ομάδα θα έπαιζε το τελευταίο παιχνίδι των ομίλων, με μηδέν βαθμούς. Γι αυτόν ήταν το ίδιο. Στην φωνή του τα συνθήματα είχαν μία μονότονη νότα. Κι όλο αυτό μέσα στ αυτιά μου. Δεν έβρισε ποτέ και τίποτα μόνο τραγουδούσε, τον εμψυχωτικό μοναχικό του απόμερο σκοπό. Στην αρχή …Εκνευρίστηκα ! Στη μισή ώρα το συνήθισα. Στη μια ώρα τα μάτια μου και το δέρμα μου με πρόδωσαν απ τη συγκίνηση κι άκουγα μόνο αυτόν. Έκλαιγα και θαύμαζα την ανιοδιοτελή του αγάπη και παρουσία στην Κερκιδα. Τραγουδούσε δυο ώρες. Εγώ δεν τραγούδησα ποτέ συνεχόμενες δυο ώρες…».

Παντελής Θαλασσινός

• Μπομπίτσα 14
Posted
21 minutes ago, stavros 9-11 said:

Άκης Ζήκος σε σχόλιο του προς την σημερινή ορίτζιναλ

Με διέλυσε....

Posted

Δεν πήγα δουλειά σήμερα για να κάτσω να ετοιμάσω τα μπαγκαζια επειδή φεύγω το βράδυ διακοπές.

Δεν έχω ετοιμάσει τίποτα απολύτως και κάθομαι εδώ και πέντε ώρες και διαβάζω σχόλια από γαύρους, βαζελους,παοκτζηδες,αριανους, Ηρακλείδες, Γιαννιώτες, Πανιώνιους, 

Μέχρι και στην εκκλησίαonline αναφέρεται η είδηση.. 

Όλοι θα ήθελαν να έχουν έναν ΧΧ στην ομάδα τους κι αυτό τα λέει όλα 

• Δικεφαλάκι 15
  • Μπομπίτσα 1
Posted

Όσοι θέλετε, αύριο θα είμαστε απ΄ τις 9.30-10 το πρωί στη Φιλαδέλφεια.

• Δικεφαλάκι 1
  • Μπομπίτσα 1
Posted

Καλό ταξίδι Αρχηγέ..  

Posted
1 minute ago, stavros 9-11 said:

Όσοι θέλετε, αύριο θα είμαστε απ΄ τις 9.30-10 το πρωί στη Φιλαδέλφεια.

10 μεσα στην θυρα 40 

• Δικεφαλάκι 1
Posted

Ακόμα ξενερωμενος από χτες..

Καλο ταξίδι μεγάλε Αρχηγέ.

Posted

image.thumb.jpeg.f71713e042780c16c3427e10d3f80c63.jpeg

Σ' ευχαριστώ για τις ωραιότερες θύμησες και το καλύτερο soundtrack που έντυσαν την ΑΕΚ που γνώρισα. Καλό πέρασμα και σ' αυτήν τη γέφυρα Δημήτρη.

• Δικεφαλάκι 1
  • Μπομπίτσα 17
Posted
1 hour ago, GIANNHS said:

10 μεσα στην θυρα 40 

Ερχόταν μερικές φορές στη 40 ψηλά όσο ακόμα μπορουσε.... και τόσο στο ημιχρονο όσο και μετά το τέλος έστηνε τη δική του κερκίδα οπως αρκετοι από εσάς την θυμαστε πολύ καλύτερα από μένα... Δεν ήθελες να φύγεις, ήθελες να το ζήσεις όσο περισσότερο γινόταν 

• Δικεφαλάκι 3

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now