Jump to content

Το τοπικ του Σαββάτου: Η πρώτη σας φορά στο γήπεδο


stavros 9-11
 Share

Recommended Posts

Σαββαταρα, φραπεδαρα και ιστορίες για άγριους.

Ποια ήταν η πρώτη σας φορά στο γήπεδο, τι θυμάστε από εκείνη τη μέρα κλπ. Όσοι είχατε το προνόμιο να σας πηγαίνει ο πατέρας σας πριν καν αποκτήσετε μνήμες, πείτε τη φορά που πήγατε μόνοι σας συνειδητά.

Εγώ πάντως έχω πει στο γιο μου ότι στα αντίστοιχα τοπικ του ΚΜ όταν εγώ δεν θα ζω, θα γράφει ότι ο πρώτος του αγώνας ήταν το Χάντμπολ ΑΕΚ-Δραμα στον Βύρωνα το 2023.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

πρωτη φορα γηπεδο σαν παιχτης καπου στην ηγουμενιτσα 10 χρονων 2004 να παιξουμε αντιπαλοι με την ΑΕΚ αντιστοιχης ηλικιας και καπου εκει μολις ειδα την ομαδα να μπαινει με το δικεφαλο με σημαδεψε αποφασισα οτι ειμαι ΑΕΚ μεχρι τοτε ελεγα γιουβεντος καθως δεν με ειχε ψησει ποτε ο γαυρος παρα την προσπαθεια του πατερα μου..πρωτη φορα γηπεδο 30/01/2005 Κερκυρα ΑΕΚ  2-2..πρωτη φορα μεσα στην κερκιδα οπαδων της ΑΕΚ με ειχε παει ο γαυρος πατερας μου και του το δινω.. 26/10/2005 πας γιαννενα-ΑΕΚ 0-3 κυπελλο και καπου εκει αρχισε να μ αρεσει περισσοτερο η να βλεπω την ΑΕΚ παρα να παιζω ακομα κ εγω ο ιδιος ποδοσφαιρο

  • Δικεφαλάκι 2
Link to comment
Share on other sites

μόνος μου αεκ οφη 3-0 με ντέμη, με πατέρα πρώτη φορά οακα βάζελος ΑΕΚ 3-0 σαν να θυμάμαι εθνική εορτή (25 Μαρτίου, έχει γίνει τίποτα τέτοιο?) με τερατώδη κόσμο και από τις δύο πλευρές, νομίζω ήταν περίοδος που και οι δύο είχαν ομαδάρες.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Εγω είχα το προνόμιο να πηγαίνω απο πολύ μικρός στα επίσημα,μια και ο αδελφός του πατερα μου διετελεσε προεδρος στην ομαδα μας μια διετία,καπου στα '70s.Καθε Κυριακή λοιπόν ήμασταν γηπεδο και πολές φο΄ρες πηγαιναμε και στα εκτος εδρας,θυμαμαι κατι Παναιγιάλειους και κατι Παναχαικές...

Μια ζωή δίπλα στην ομαδα στα δυσκολα χρόνια,με Σιδηρόπουλο τερματοφυλακα και μετεπειτα Στεριούδα/Χρηστιδη,αλλα και στις μεγαλες μας στιγμές το '78,όπου πηγα και νοσοκομείο μετα την προκριση με QPR,με νευρωση στομαχου!!

Επαιξα και στα εφηβικά της ΑΕΚ με προπονητή τον Κεφαλίδη,φτασαμε στον τελικό και χασαμε απο τον ΠΑΟΚ 3-1....

  • Δικεφαλάκι 6
  • Μπομπίτσα 1
Link to comment
Share on other sites

1994 είχαμε, στην Τετάρτη Δημοτικού πήγαινα τότε, είχαμε ήδη 2 σερί πρωταθλήματα και θα παίρναμε το τρίτο. Έχω ήδη προλάβει και είμαι ενθουσιασμένος με την ΑΕΚ και έχω αποσπάσει την υπόσχεση του πατρός ότι την επόμενη φορά που θα πάμε στην Αθήνα, θα πάμε να δούμε την ΑΕΚ.

Η επόμενη φορά δεν ήταν για καλό, καθότι είχαμε κατέβει στην Αθήνα οικογενειακώς για συμπαράσταση σε φιλικό πρόσωπο που είχε θέματα υγείας και ήταν στο νοσοκομείο.

Σαν παιδί ήμουν πολύ ήσυχο, δεν γκρινιαζα ποτέ και το να πάμε στην ΑΕΚ παίζει να ήταν το μοναδικό πράγμα που είχα ζητήσει από τους γονείς. Περνούσαν οι μέρες κι εγώ καιγομουν μεταξύ νοσοκομείου και ξενοδοχείου αλλά δεν ενοχλούσα και δεν ζητούσα τίποτα. Κάποια στιγμή στο ξενοδοχείο, μέσα στη νύχτα κι ενώ οι γονείς νόμιζαν ότι κοιμάμαι τους άκουσα να συζητούν ότι τόσες μέρες απλά με σέρνουν από δω κι από κει και ότι την επόμενη θα με πήγαινε ο πατέρας μου στην ΑΕΚ. Εγώ δεν είχα ζητήσει κάτι συναισθανόμενος το δύσκολο της κατάστασης.

Ως ανταμοιβή της καλής διαγωγής μου εν γένει ο πατέρας μου με ρώτησε πού θέλω να κάτσουμε και χωρίς σκέψη είπα Σκεπαστή. Ήμουν τόσο αφύσικα καψαλισμενος με την ΑΕΚ ήδη, που ήξερα στα 10 μου ότι στο Ν. Γκούμας η Σκεπαστή δεν ήταν η Θύρα 21, γεγονός που παρατηρούσα ότι τα μεγαλύτερα παιδιά μπερδευαν.

Θυμάμαι να έχει παραλύσει το κορμί μου όσο πλησιαζαμε στο γήπεδο, όλες οι αισθήσεις ήταν τσίτα σα να προσπαθούσαν να αποθηκεύσουν κάθε στιγμή της μέρας.

Ο πατέρας μου εντελώς άσχετος με γηπεδικά, ρώτησε κάτι περαστικούς που έχει εισιτήρια για τη Σκεπαστή και κάποιος Σούπερμαν στα μάτια μου, λογικά της ορίτζιναλ θα ήταν, του είπε να τον ακολουθήσει. Θυμάμαι να του δίνει τα εισιτήρια, ο πατέρας μου να του δίνει τα λεφτά συν ένα πεντοχιλιαρο "για μπύρες", ήταν πολλά λεφτά για την εποχή, αλλά είχαμε ξανά ΠΑΣΟΚ. Ο Σούπερμαν εκείνος θυμάμαι να μας βάζει μέσα και εκεί να τα βλέπω όλα, αλλά ακόμα περισσότερο όλα τα είδε ο πατέρας μου.

Με άφησε κανένα εικοσαλεπτο να το χαρώ και μετά με πήγε στην 3, δεν ξέρω πως κι αν πηρε κι άλλα εισιτήρια, δεν θυμάμαι.

Στην επιστροφή προσπάθησε να μου κάνει "την κουβέντα" αφού ανησύχησε με το πόσο ενθουσιασμένος έδειχνα με όσα έβλεπα στη Σκεπαστή και με το γεγονός ότι δεν σταμάτησα να λέω συνθήματα (στην 3 είχα γίνει λίγο θέαμα). Ε εκείνη "την κουβέντα" δεν χάνει την ευκαιρία να μου την κάνει ακόμα και σήμερα. Τουλάχιστον όταν δεν με παρακαλάει για εισιτηριάκι στην Α. Σοφιά. Τον πήγα εγώ πέρυσι, αντιστράφηκαν οι ρόλοι. Του άρεσε 

  • Δικεφαλάκι 4
  • Μπομπίτσα 3
Link to comment
Share on other sites

29 minutes ago, Captain21 said:

Εγω είχα το προνόμιο να πηγαίνω απο πολύ μικρός στα επίσημα,μια και ο αδελφός του πατερα μου διετελεσε προεδρος στην ομαδα μας μια διετία,καπου στα '70s.....

Ο εφοπλιστης;

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Nea makri neo afm said:

μόνος μου αεκ οφη 3-0 με ντέμη, με πατέρα πρώτη φορά οακα βάζελος ΑΕΚ 3-0 σαν να θυμάμαι εθνική εορτή (25 Μαρτίου, έχει γίνει τίποτα τέτοιο?) με τερατώδη κόσμο και από τις δύο πλευρές, νομίζω ήταν περίοδος που και οι δύο είχαν ομαδάρες.

25 Μαρτίου 1995

https://www.aekpedia.com/2015/05/22/aek-1994-1995/

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Πρώτη φορά δεν ξέρω ούτε μπορώ να μάθω κιόλας . Ο πατέρας .μου τα χρόνια που γεννήθηκα ήταν ενεργός γηπεδικα και με διάρκειας με μια παρέα στα μάρμαρα . Λέει οτι μας επερνε, αδελφός μου και αδελφή. μου το θυμούνται εγώ όχι . Εγώ θυμάμαι έντονα πάντως ένα μεσημέρι και όχι στα μάρμαρα απέναντι με μια μικρή ομάδα πιθανών Απόλλων Αθηνών που κερδίσαμε εύκολα Ήταν στη τριετία των πρωταθλημάτων άρα αρκετά μεγάλος κάπου 11 ετών ..Δεν θα το θυμόμουν και αυτό Λλ το θυμάμαι γιατί μου άρεσε που ήταν μεσημέρι και είχε ζεστή ήλιο και πήγαμε με τη ψυχολογία ότι θ ρίξουμε 3 όπως και έγινε . 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Captain21 said:

Επαιξα και στα εφηβικά της ΑΕΚ με προπονητή τον Κεφαλίδη,φτασαμε στον τελικό και χασαμε απο τον ΠΑΟΚ 3-1....

Φορούσατε εμφανίσεις Robe di Kappa ?

Link to comment
Share on other sites

εχω κανει κι εγω μερικες προπονησεις με ακαδημιες (τσικο, παιδες δεν θυμαμαι πως λεγοταν στα 13-14 ημουν) πισω απ το πεταλο της 21, μην πω απο κατω , τραγικη φαση

Link to comment
Share on other sites

πιτσιρικας με θειους κλπ ειχα παει πολλες φορες απο μικρη ηλικια. και με ξαδερφια σ ενα με εθνικο 2-0 οακα πολυ παλια.

πρωτη φορα μονος (με κολλητους) πηγα Σκεπαστη με λεβαδειακο 4 ή 5-1 88-89

τωρα εχω καει , ηταν ο α γυρος της χρονιας που πηραμε πρωταθλημα και δεν χαναμε ματς απο αυτο και μετα με εναν κολλητο , μου ρθε στο μυαλο ενα ματς με λαρισα  3-3  δεν θυμαμαι ποιο ηταν πρωτο.

Link to comment
Share on other sites

Εμείς πιτσιρικάδες παίζαμε μπάλα καμιά φορά στο χωμάτινο γηπεδάκι πίσω από την 21. Πηδάγαμε μια καγκελόπορτα ακριβώς μπροστά από το γιαπί του  Μόσχος, κάτι Κυριακές πρωί  όταν αργότερα  δεν είχε αγώνα ποδοσφαίρου, και δεν υπήρχε ούτε φύλακας να μας διώξει. Μία φορά, το 86-87 που η ΑΕΚ χρησιμοποιούσε το ΟΑΚΑ για έδρα  κάτι φίλοι μου είχαν μπει και στο γήπεδο από την 24, και είχαν παίξει κανονικά μπάλα μέσα, μονότερμα. Αργότερα πάλι το να μπεις από το χωμάτινο και την 24 στις εξέδρες μία μέρα πριν από αγώνα ήταν και ένας τρόπος να περάσεις και να κρύψεις καπνογόνα, εκτός από τον κλασσικό των οργανωμένων, που επίσης μπαίναν μια μέρα πριν ή νωρίς το πρωί της ίδιας μέρας με την άδεια της ΠΑΕ για να κρεμάσουν πανιά  και τα περνούσαν έτσι. 

  • Δικεφαλάκι 3
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Hieronymus Bosch said:

Ο εφοπλιστης;

Ακριβώς!😉

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Πρώτη φορά ήτανε με ΠΑΣ Γιάννινα εκτός που με πήγαινε ο πατέρας μου χωρις διακριτικά της ΑΕΚ για ευνόητους λόγους. Βέβαια δεν θυμάμαι πολλα πράγματα από τις πρώτες μου φορές στο γήπεδο γιατί ήμουν αρκετά μικρός.

Πρώτο πρώτο ματς που θυμάμαι πεντακάθαρα ήτανε με Σέλτικ (ναι μικρός είμαι ακόμη) στο Νταχαου. Πολλή καλή ατμόσφαιρα και παρόλο που ήμασταν σε αυτό το άσχημο γήπεδο ένιωθα σαν το σπίτι μου. Το αποκορύφωμα της ημέρας ήτανε στο τέλος που πήγαμε να το φάμε και παραλίγο να πάθουμε εγκεφαλικό.

Οπως έφευγα μάλιστα θυμάμαι χαρακτηριστικά έναν τυπά κοντά στα 25-30 να μιλάει τηλέφωνο και να λέει «Μαλακα από σήμερα την κόβω την ΑΕΚ, έχω χάσει καμία εικοσαετία από τη ζωή μου έτσι, από καρδιά θα φύγω». 
ΑΕΚΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ 

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Εγώ καθυστέρησα να πάω γήπεδο. Ο πατέρας μου από την επταετία της Χούντας σταμάτησε να ασχολείται με ποδόσφαιρο (με εξαίρεση 2-3 αγώνες σε κάθε Euro/Μουντιάλ) και καλύτερα γιατί ήταν γαύρος όσο παρακολουθούσε. Η μάνα μου προφανώς δεν θα με πήγαινε γήπεδο, ακόμα και τώρα μου πετάει την ατάκα "αφού θα μάθεις το αποτέλεσμα, γιατί να χάσεις χρόνο να δεις τον αγώνα;"
Ο μόνος που μπορούσε -και τελικά με πήγε- ήταν ο αδερφός μου (10 χρόνια μεγαλύτερος). Ακόμα μετανιώνω που όταν ήμουν 5-6 και έπεισε τους γονείς μου να "βγούμε" οι 2 μας όταν με ρώτησε αν προτιμάω γήπεδο ή λούνα πάρκ απάντησα το δεύτερο (έτσι έχασα και την ευκαιρία να πάω στο Ν. Γκούμας, καλός μαλάκας ήμουν). Μετά πέρασε 1.5 χρόνο αργότερα στην Πάτρα οπότε οι μόνες ευκαιρίες να πάω ήταν όποτε ερχόταν Αθήνα.
Τελικά μετά από άφθονο πρηξοπούτσι, τον έπεισα να με πάει πρώτα μπάσκετ σε ένα ΑΕΚ-Δράμα την χρονιά του πρωταθλήματος (από το οποίο ακόμα θυμάμαι την εντύπωση που μου είχε κάνει ο Holden και την χαρά που είχα να βλέπω από κοντά Κακιούζη-Χατζή).
Ποδόσφαιρο άργησα ακόμα παραπάνω, έχοντας πλέον κλείσει τα 15 σε ένα ΑΕΚ-Χαλκηδόνα το 2004 στο οποίο ο μαλάκας ο αδερφός μου (που πλέον είχε επιστρέψει Αθήνα) τα έκανε πουτάνα και χάσαμε το πρώτο εικοσάλεπτο (με το που μπήκαμε στην κερκίδα έβαλε το μόνο γκολ του αγώνα ο Σοάρες το οποίο μόλις και πρόλαβα να δω). Ε, από εκεί και μετά πήρα την κατάσταση στα χέρια μου και άρχισα να πηγαίνω μόνος μου και τακτικά.

  • Δικεφαλάκι 5
Link to comment
Share on other sites

Protos agonas A E.K. v gyftoi telikos kypelou 4/06/78 double sto thgani se hlikia 4 xronon. Me ton patera mou kai ton Nono mou. Den thymame tipote.  Exei krathsei o pateras mou to eishthrio tou kai to kaskol pou mou phre to opoio exo akoma kai to kratao san keimilio.

  • Δικεφαλάκι 7
Link to comment
Share on other sites

Παιδια συγνώμη αν καταστρέφω το τοπικ του Σαββάτου αλλά νόμιζα ότι παθαίνω διαλειψεις και βλέπω ανύπαρκτα  τοπικ του ΚΜ στον ύπνο μου. Άρχισα να γράφω απάντηση με αίσθηση Deja vu,  και εν τέλει κατάλαβα ότι το ίδιο τοπικ όντως υπήρξε. 

 

  • Δικεφαλάκι 3
  • Hahaha 3
Link to comment
Share on other sites

Σεπτέμβρης 1987, η ΑΕΚ επιστρέφει στη Φιλαδέλφεια έπειτα από δύο χρόνια στο ΟΑΚΑ, με αντίπαλο την Παναχαική. Πολύς κόσμος, η ομάδα είχε ξεκινήσει με 2 ισοπαλίες εκτός έδρας με καλές εμφανίσεις σε Τούμπα και ΟΑΚΑ κόντρα στο γάβρο. Η Παναχαική μας κάνει το 0-2 νωρίς, μειώνει πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Καραγκιοζόπουλος και στο δεύτερο βάζει άλλα δύο ο Πατίκας και το κάνουμε 3-2 μέσα σε χαμό. Είχα χαζέψει από τον πολύ κόσμο μέσα και έξω από το γήπεδο πριν την έναρξη, από το ότι έβλεπα για πρώτη φορά γρασίδι σε γήπεδο, από την ολοκίτρινη εμφάνιση που φορούσαμε εκείνη τη μέρα, φυσικά από τη σκεπαστή, αλλά και από το κασκόλ ΑΕΚ-ΕΥΡΩΠΗ που μου είχε πάρει ο πατέρας μου, το οποίο φόρεσα πέρσι στο πρώτο παιχνίδι στο νέο γήπεδο με τον Ιωνικό, όπου πήγα εγώ αυτή τη φορά τον πατέρα μου.

ΥΓ. Ο Καραγκιοζόπουλος πέτυχε το πρώτο γκολ που είδα live με την ΑΕΚ, και το πιο απολαυστικό που έχω ζήσει ένα χρόνο μετά στο ΟΑΚΑ.....

  • Δικεφαλάκι 3
Link to comment
Share on other sites

50 minutes ago, nf28 said:

Παιδια συγνώμη αν καταστρέφω το τοπικ του Σαββάτου αλλά νόμιζα ότι παθαίνω διαλειψεις και βλέπω ανύπαρκτα  τοπικ του ΚΜ στον ύπνο μου. Άρχισα να γράφω απάντηση με αίσθηση Deja vu,  και εν τέλει κατάλαβα ότι το ίδιο τοπικ όντως υπήρξε. 

 

Και αν θυμάμαι καλά, είχες σχολιάσει ότι βγάλαμε την αρχαιολογική σκαπάνη :)

  • Μπομπίτσα 1
Link to comment
Share on other sites

Ε άμα ξενυχτάς με περίεργους τύπους Παρασκευή, το Σάββατο το κεφάλι είναι διαστημόπλοιο. Τεσπά ο Φώτης φταίει 

  • Δικεφαλάκι 1
  • Hahaha 2
Link to comment
Share on other sites

1985 χεράκι με Στυλιανοφάδερ έπαιζε εντός και εκείνη την περίοδο η ΑΕΚ μας στο ΟΑΚΑ. Πολύς κόσμος,ο ΟΦΗ παράρτημα του βαζελου. Λιακάδα και ο οφητζής δίνει κλωτσά από πίσω στον Μαγυάρο τον Εστερχάζι.Κυνηγητό. 

Νικηφόρο το ντεμπούτο ζωής κοντά στην ΑΕΚ του Στυλιανοπουλου, 1-0 η ΑΕΚάρα μας

Δείτε το και σεις από κάτω 

https://youtu.be/AuTWPx9e-eo?si=rFMcgi0FFs7Yw4hu

  • Δικεφαλάκι 5
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, stavros 9-11 said:

Ε άμα ξενυχτάς με περίεργους τύπους Παρασκευή, το Σάββατο το κεφάλι είναι διαστημόπλοιο. Τεσπά ο Φώτης φταίει 

Εγώ έχω συνηθίσει κάπως αν και κάπως απροπονητος και ξύπνησα σαν πουλάκι . Αν κάνει πράξη ο @Ασμοδαίος και την απειλή να κατέβει νότια τότε με βλέπω να μπαίνω και εγώ σε αυτές τις περίεργες συζητήσεις για τρίο η περισσότεροι . Η τελευταία πάντως μπύρα αμαρτία μου  αλλά δεν κατέβαινε με του . 

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

ΑΕΚ Ξάνθη 97 ή 98, τελευταίο παιχνιδι Στέλιου Μανωλά στη Σκεπαστή. 

Έριχνε καρέκλες. Δεν θα ξεχάσω ποτε το ποσο πρασινο μου φαινόταν το γρασίδι μέσα απ το συρματόπλεγμα της Σκεπαστής. 

Link to comment
Share on other sites

35 minutes ago, AG21 said:

Εγώ έχω συνηθίσει κάπως αν και κάπως απροπονητος και ξύπνησα σαν πουλάκι . Αν κάνει πράξη ο @Ασμοδαίος και την απειλή να κατέβει νότια τότε με βλέπω να μπαίνω και εγώ σε αυτές τις περίεργες συζητήσεις για τρίο η περισσότεροι . Η τελευταία πάντως μπύρα αμαρτία μου  αλλά δεν κατέβαινε με του . 

Θα σε κάνουμε άνθρωπο επιτέλους. 🤸‍♂️

3 hours ago, stavros 9-11 said:

Ε άμα ξενυχτάς με περίεργους τύπους Παρασκευή, το Σάββατο το κεφάλι είναι διαστημόπλοιο. Τεσπά ο Φώτης φταίει 

Πάντα. 🫶

Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, nf28 said:

Παιδια συγνώμη αν καταστρέφω το τοπικ του Σαββάτου αλλά νόμιζα ότι παθαίνω διαλειψεις και βλέπω ανύπαρκτα  τοπικ του ΚΜ στον ύπνο μου. Άρχισα να γράφω απάντηση με αίσθηση Deja vu,  και εν τέλει κατάλαβα ότι το ίδιο τοπικ όντως υπήρξε. 

 

Και είσαι και -σχετικά- "φρεσκο αίμα" στο ΚΜ.

Τι να πούμε κι εμείς που έχουμε κληθεί να απαντήσουμε στο ΙΔΙΟ ερώτημα κάπου 6-7 φορές κατά καιρούς. :lol:

Φαντάσου, έχω βαρεθεί πλέον και ΔΕΝ γράφω ότι το πρώτο μου ματς στο γήπεδο ήταν το ΑΕΚ - Κ.Π.Ρ το '77.

Ναι, αυτό με τα πέναλτι, τον Χρηστίδη, την πρόκριση στους "4" του ΟΥΕΦΑ ....

  • Δικεφαλάκι 3
  • Hahaha 4
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×