Jump to content

Όρθιος ή καθιστός;


stavros 9-11
 Share

Πώς βλέπετε την ΑΕΚ   

33 members have voted

  1. 1. Στο γήπεδο είσαι

    • Όρθιος
      19
    • Καθιστός
      14


Recommended Posts

Η ερώτηση προφανώς αναφέρεται στις φορές που πάτε γήπεδο.

Προσωπικά και παρά το γεγονός ότι τα 40 έρχονται με φορα πλέον, η φάση είναι όρθιος όπως ακριβώς ήταν πριν 20 χρόνια.

Ποτέ μου δεν κατάλαβα τι νόημα έχει να πας στο γήπεδο και να δεις το ματς από καρέκλα. Δεν φωνάζεις συνθήματα, παρά μόνο πολύ συγκεκριμένα από αυτά που συμμετέχει όλο το γήπεδο, η τηλεόραση εδώ και πάρα πολλά χρόνια σου προφέρει καλύτερη εμπειρία θέασης (οκ δεν έχω κάτσει ούτε στο ΟΑΚΑ ούτε στη ΝΦ κεντρικά για να το πω με σιγουριά αυτό, αλλά δίκιο θα χω), με ρεπορτάζ την ώρα του ματς, επαναλήψεις φάσεων κλπ.

Οκ ζεις τη γηπεδική εμπειρία, που από την τηλεόραση δεν. Αλλά για να έχει σημασία κάτι τέτοιο, πρέπει να παίζεις ΝΦ, όχι ΟΑΚΑ. Αλλά πολύ λίγο ρε παιδί μου.

Όρθιος, άρα πέταλο... Οκ δεν βλέπεις Χριστό. Στη ΝΦ σε συγκεκριμένα σημεία του πετάλου κάτι βλέπεις (στο επίπεδο του να έχεις μια εικόνα του πως παίζει η ομάδα, αλλά ως εκεί). Πάνω διάζωμα ΝΦ βλέπεις αξιοπρεπώς, ακόμα και από το πέταλο και συνδυάζει την εμπειρία του όρθιου αλλά και της καλής θέασης αγώνα. Εγώ εκεί είχα διαρκείας αρχικά, αλλά βαρέθηκα και πήγα κάτω που κάνουν καλύτερα ναρκωτικά.

Εχω δει καθιστός 2-3 ημίχρονα πέρυσι στο ΟΑΚΑ, 1-2 ματς ολόκληρα πάλι στο ΟΑΚΑ και τέλος.

Αληθεια, οι καθιστοί τι έχετε να πείτε για το θέμα; 

Link to comment
Share on other sites

Ορθα τα λες

Ομως στην ηλικια των 40+ τα καλυτερα ναρκωτικα τα κανουν στις σουιτες 

  • Hahaha 1
Link to comment
Share on other sites

1 φορά πήγα μικρός στο Νίκος Γκούμας στα επίσημα που προφανώς θα μουν καθιστός

1 φορά πήγα στη Λεωφόρο με Γκρασχόπερς που για κάποιο λόγο δεν το θυμάμαι καθόλου, ε λογικά καθιστός πάλι θα μουνα

Μετά πήγαινα ΟΑΚΑ με τον πατέρα μου που ξεκινήσαμε από τις κεντρικές και όλο και μετακινούμασταν προς το πέταλλο για να καταλήξουμε στην 5 (πολλές φορές παρέα και με τον κολλητό πλέον). Καθιστοί και κει, σε κάποια ματς θυμάμαι πήγαινα μπροστά στα κάγκελα της 5 και το βλεπα εκεί.

Από τα 17-18 μου ξεκίνησα το πέταλλο και μέχρι και πέρσι που φύγαμε απ το ΟΑΚΑ εννοείται δεν το κούναγα από κει. Μπορεί η παρέα μου να πήγαινε αλλού και να μουν μόνος αλλά στα αρχίδια μου. Αν δεν πήγαινα πέταλλο δεν έβρισκα λόγο να πάω γήπεδο. Προφανώς εκει ήμουν όρθιος.

Στη Φιλαδέλφεια πλέον έχω πάει σχεδόν σε όλα τα ματς, σε διαφορετικές θύρες ανάλογα με το που θα βρω εισιτήριο. Εκεί κάθομαι, ακόμα και με ζέλα που μουν δίπλα στην μπούκα (δεν πρέπει το ξέρω, αλλά με τα κωλοπλεξιγκλας δεν έβλεπα τίποτα και δεν έσκασα 50αρικο για να βλέπω μια θολούρα) καθόμουνα γιατί θα γκρίνιαζαν οι από πίσω. Γενικά προτιμώ να μαι όρθιος ειδικά σε ματς που έχουν αγωνία αλλά οκ εκτός πετάλλου καλώς ή κακώς δεν παίζει κάτι τέτοιο γιατί θα τσακωθείς.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Πέταλο έχω να πάω από το 2007, δηλαδή πάνω από 15 χρόνια. Πέρασαν αυτές οι εποχές ανεπιστρεπτί, τις ζήσαμε, ήταν οκ, περάσαμε σε άλλη φάση τώρα και πάνω απ' όλα πλέον θέλω να δώ ποδόσφαιρο. Μαρτύριο και μόνο η σκέψη να ξαναδώ αγώνα από πέταλο. Πηγαίνω πάντα κεντρικά, καλύτερη εμπειρία συνολικά να βλέπεις ένα παιχνίδι ζωντανά σε σχέση με την τηλεόραση, περισσότερο άγχος, καλύτερη αντίληψη του πώς παίζει η ομάδα, του σχηματισμού και τί έγινε στο ματς κι ας μην έχεις ριπλέυ. Η συλλογική εμπειρία παραμένει κι ας μην τραγουδάς συνέχεια, είσαι ανάμεσα σε κόσμο, βλέπεις αντιδράσεις, βλέπεις πώς πατάει ο κάθε παίκτης στον αγωνιστικό χώρο, βλέπεις τί γίνεται στον πάγκο. Προτείνω 8-10 και 6-12 με κλειστά τα μάτια, τέλεια οπτική, δεν σε εμποδίζει τίποτα. Μονόδρομος το πάνω διάζωμα, όσο υπάρχουν τα πλέξι δεν χωράει συζήτηση. Για τους συγκαμένους μπορούνε να πάνε πάνω από την 15η σειρά και να σταθούν όρθιοι, έχω πάει να δώ τί παίζει, βλέπεις τέλεια, δεν σε ενοχλεί κανένας και είσαι και όρθιος.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως λίγο το ότι η Αγιά Σοφιά είναι μοντέρνο γήπεδο, λίγο το ότι η θέαση (αν δεν κάθεσαι σε θέση κοντά στα πλεξι γκλας τουλάχιστον) είναι καλή, λίγο το ότι η ομάδα παίζει ωραία μπάλα καταλαβαίνω και το να πας απλά για να αράξεις και να δεις χαλαρός μπάλα. Δεν λέω ότι εγώ είμαι αυτής της λογικής αλλά ότι την καταλαβαίνω.

Στο ΟΑΚΑ πραγματικά αν δεν είχες σκοπό να πας να φωνάξεις για την ομάδα, δεν έβρισκα τον λόγο να πας γι' αυτό και πήγαινα μόνο πέταλο ακόμα και αν οι φίλοι μου πήγαιναν αλλού 

Link to comment
Share on other sites

Όρθιοι μόνο σε συναυλίες.  Στην 3 είπαμε  πραγματάκια που θα έκαναν τον Νίκο Εγγονόπουλο να δακρύσει. Το γήπεδο δεν είναι κασκόλ και φωνή μόνο. Είναι η μυρωδιά του φρεσκοκουρεμενου γρασιδιού που σε εμπνέει να πεις, να ακούσεις, να αισθανθείς. Η μπάλα είναι η διαχρονικοτερη θρησκεία του σύμπαντος. Δεν λέω,  και στην 11 έχω ζήσει στιγμές χαραγμενες στον σκληρό δίσκο,  όταν ο συντονισμός μας είχε υπερβεί την καθοδήγηση 

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Μικρός με πατέρα κεντρικά καθιστός εννοείται, από την ώρα που έγινα οπαδός και γνώρισα τη μαγεία της R καταλαβαίνω τώρα πλέον ότι άλλαξα για πάντα και ενώ  οταν ήμουν στο οπαδικο χώρο ένιωθα ξένος και σαν φίλαθλος λάτρης των 3 γραμμάτων τώρα που είμαι απέναντι νιώθω οπαδός και ότι είμαι μια οπαδικη νησίδα μαζί με πολλούς άλλους  τριγυρο .  Εννοείται είχα χρόνια στα πεταλα όρθιος είτε ποδόσφαιρο είτε αλλου και μου αρέσει όρθιος δεν το ζητήσω και ειδικά με το ένα πόδι στο μπροστά καρεκλάκι να το κουνάει σαν αντιστρες. Φυσικά πλέον έχω χρόνια να το κάνω λόγο παρέας συνθηκών και των πίσω που σου σπάνε τα αρχιδια με το κάτσε κάτω  εκτός από κάτι επισκέψεις στο πεταλο στο ΟΑΚΑ από το  ημίχρονο για να δω φίλους κτλ. 

Φέτος εχω συμβιβαστεί να σκάω με τις μπλούζες από τα κλαμπ και πρώτη σειρά να χτυπάω με μανία τα  πλεξιγκλάς οπότε το σηκώνει τόσο που με το βαζελο έτοιμος ήμουν να τρέξω για ακτινογραφια λόγο πόνου μετά το γκολ.  Σαν οπαδός ημουν κυριλέ σαν φίλαθλος είμαι κάφρος και μου αρέσει . 

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται την φάση. ΟΑΚΑ με μίζερη ΑΕΚ προφανώς καθιστός κ κάνα σύνθημα που κ που, φέτος με αυτήν την ομάδα κ αυτή την ατμόσφαιρα όρθιος κ σύνθημα που βέβαια στην 40 όπως έχει μπασταρδεψει το πράγμα με μίσους οπαδούς 40+, μίσους φιλαθλοοπαδους δεν βγαίνει πάντα.

Μπάσκετ λιοσια παλι δεν το σκέφτομαι καν να σηκωθώ από την καρέκλα.

Λατρεία είναι τα εκτός έδρας σε οποιοδήποτε άθλημα, με οποιοδήποτε αντίπαλο που προφανώς μόνο όρθιος κ φωνή.

  • Δικεφαλάκι 2
Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, Νονός said:

Είδα τίτλο τόπικ και νόμιζα ότι αφορά το κατούρημα .....

Εσύ απαντάς σε όποια απο τα δύο θέλεις . Για γήπεδο ή κατούρημα . 

  • Hahaha 2
Link to comment
Share on other sites

Όταν παίζουμε με Ολυμπιακό σηκώνομαι δυο μέρες πριν το παιχνίδι και κάθομαι δυο μέρες μετά!

Όταν παίζουμε με τους υπόλοιπους παραμένω καθιστός και φωνάζω και σε όποιον σηκωθεί!

Link to comment
Share on other sites

Εδώ φτάνουμε σε ηλικία να κατουράμε καθιστοί σιγά σιγά. Αλλά η ΑΕΚ του Ματίας κ νεκρούς ανασταίνει. Όλα... όρθια. Βιάγκρα αργεντίνικο.

  • Μπομπίτσα 1
Link to comment
Share on other sites

Όταν σηκώνονται όλοι στις φάσεις θα σηκωθώ αλλά κυρίως καθιστός εκτός αν μου έρθει να πω 'τι σφύρας εκεί ρε μ@υνι' και σε όποιο σύνθημα ακούγεται στο γήπεδο για τον Ολυμπιακό. Εκεί ξεχνάω να κάτσω.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Όταν θα σηκωθούν όλοι στις φάσεις θα σηκωθώ και εγώ, κύριως κάθομαι.αλλά σε συνθήματα που αφορούν σε γάβρους του βορρά,νότου και σε ζέλα θα σηκωθώ.Επίσης θα σηκώθω να βρίσω τον διαιτητή αν δεν έχει σφυρίξει σωστά.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Πέρα από την Σκεπαστή που ήταν η πρώτη και μοναδική εξέδρα ορθίων στην Ελλάδα-στις θύρες φανατικών των άλλων ομάδων απλά δεν κάθονταν-υπήρχαν καποτε και θέσεις ορθίων στην  ταφρο κάτω από τις εξεδρες, "στα κάγκελα" όπως το έλεγαν, που ήταν κάτι σαν θέσεις των φτωχών. Θυμάμαι μικρός το 1988 που είχα βρεθεί στην 15 κάτω από την 16-17,σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αργότερα αυτές οι θέσεις  καταργήθηκαν και τα κάγκελα χρησιμοποιήθηκαν για να μπαίνουν τα πανό. 

Η φώτο με τον Θωμά πρέπει να είναι από την θύρα 4, στην ταφρο κάτω από την ανατολική εξέδρα του Νίκος Γκουμας, δηλαδή τις θύρες 1-2, 3 και - 5-6-7

 

 

0.jpg

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Καθιστός στην 8 ή 10 (όπου βρω εισιτήριο) με την γυναίκα μου. Ο γιος μου και η κόρη μου δίπλα μας χοροπηδάνε σαν τα μαιμούνια😁. Εννοείται ξεκίνησα όρθιος από σκεπαστή ΑΕΚ-Olympic de Marseille 1990, τιμή εισιτηρίου 5000 δρχ!!! Έξω από το γήπεδο δε, με κυνηγούσε ένας άρρωστος με 3 πεντοχίλιαρα στο χέρι για να του το πουλήσω...

Link to comment
Share on other sites

ΟΑΚΑ καθιστός, ειδικά πέρσι και πρόπερσι φουλ ξενερα.

ΝΦ φέτος στο μόνο ματς πυ πήγα με βου, καθιστός στην 34 εκτός από τα γκολ, στα οποία εκσφενδονιστηκα στα πίσω καθίσματα για να πανηγύρισω με φίλους που ήταν στην ίδια θυρα, αλλα σε άλλες θέσεις.

Λιοσjα καθιστός και πάλι, μόνο για μπινελίκια σηκώνομαι.

Γενικά καθιστός και μπινελίκι δεν κολλάει, αφού χρειάζεται να κάνεις και την χαρακτηριστική κίνηση με τα χέρια.

Link to comment
Share on other sites

Στο ΟΑΚΑ πήγαινα για χρόνια στην 1 και δεν μπορούσα να διανοηθω πώς θα δω καθιστός ένα ματς. Με τα χρόνια μεταφέρθηκα στην 3, όπου προτιμούσα να κάθομαι. Πλέον μόνο καθιστός για να δούμε το ματς και να συμμετέχουμε όπως μπορούμε. Φωνάζω κι εγώ αρκετά συχνά, ωστόσο το ότι κάθομαι είναι ανεκτίμητης αξίας. Επιτηδες διάλεξα και θύρα με αρκετά μπαρμπαδια για να κράζουν όσους στέκονται όρθιοι στο κάγκελο. Μεγαλεία, ευχαριστώ τίγρη.

Link to comment
Share on other sites

Κανονικα θα επρεπε ολο το γηπεδο να ειναι ορθιο, αλλα να μπορεις να καθεσαι στο ημιχρονο. Βεβαια με τη γηρανση του πληθυσμου θα ηταν ενα θεμα αυτο. Σε 20 χρονια, αν δεν εχει προκυψει καμια πανδημια στο μεταξυ, ο μ.ο. στα γηπεδα θα ειναι 55+

Link to comment
Share on other sites

 Ορθιοι πανω στο καρεκλάκι ειναι το ωραιο .

 Εχω δει παμπολλους αγωνες ΑΕΚ σε γεματο Μοσχος πανω σε μισο μαρμαρινο περβάζι παραθύρου . Μισός κωλος στο περβαζι, ο υπολοιπος στον αέρα. Δε χωρουσαμε ολοι και ειδικα σε κατι ματς με Παγκρατια , Πανιωνιους ,Αρη αν αργουσες δεν επαιζε ΟΥΤΕ το περβαζι .

  • Δικεφαλάκι 4
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Stylianopoulos said:

 Ορθιοι πανω στο καρεκλάκι ειναι το ωραιο .

 Εχω δει παμπολλους αγωνες ΑΕΚ σε γεματο Μοσχος πανω σε μισο μαρμαρινο περβάζι παραθύρου . Μισός κωλος στο περβαζι, ο υπολοιπος στον αέρα. Δε χωρουσαμε ολοι και ειδικα σε κατι ματς με Παγκρατια , Πανιωνιους ,Αρη αν αργουσες δεν επαιζε ΟΥΤΕ το περβαζι .

Best ever με νιόνιο που μοιράζονταν και γαριδάκια!

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Kami said:

Best ever με νιόνιο που μοιράζονταν και γαριδάκια!

Φανη παρε τα τυρογαριδακια αλλιως θα σε μαλωσουνε τα μικρα παιδακια

Link to comment
Share on other sites

Όρθιος μόνιμα σε Φιλαδέλφεια, ΟΑΚΑ και εκτός. Όχι λόγω μαγκιάς. Θεωρώ παράλογο να πηγαίνουμε στο γήπεδο και να μην φωνάζουμε ώστε να βοηθήσουμε την ΑΕΚ. Όλο αυτό δεν γίνεται αν είμαστε καθιστοί! 

Το ίδιο και σε μπάσκετ, βόλεϋ, χάντμπολ. Ως τώρα δεν έχω δει κάποιο ματς αθλήματος της ΑΕΚ καθιστός. 

  • Δικεφαλάκι 1
  • Μπομπίτσα 1
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×