Jump to content

Recommended Posts

2 hours ago, The Magician said:

Θα βρέχει εκείνη τη μέρα.

Τόσο πολύ που θα αναβληθεί και θα γίνει Δευτέρα.

Θα βγάζεις τα λαρύγγια σου στο πλέξι γκλας αλλά δεν θα σε ακούει γιατί θα τον προστατεύει ο Μιλτιάδης.

Θα είμαι στη σουίτα της Novibet και θα σε τραβάω με το κινητό.

Δικάζεις. :lol:

Link to comment
Share on other sites

Ο Ματίας είναι ένας άνθρωπος συνειδητοποιημενος.

Εχει περάσει πολλά κι έχει φιλοσοφήσει τη ζωή.

Είναι τιμη μας να κάθεται στον πάγκο της ΑΕΚ.

  • Δικεφαλάκι 5
Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά χαίρομαι που είμαι μυρωδιάς. 

12 Αυγούστου Βουδαπέστη με Σπύρο να του λέω ότι δεν γίνεται να παίζει ο Μήτογλου 3ος στόπερ και η άμυνα μας να παίζει τόσο ψηλά, 

Αυτό που είδα μετά τον Παναιτωλικό καμιά σχέση με το τι περίμενα αλλά πάντοτε βασιζόταν στις αρχές που ήθελε να παίξει ο Αλμέιδα. 

Ελπίζω να μείνει για πολλά χρόνια και ο οργανισμός να τον προστατέψει. Γιατί θα έρθουνε και τα κακά αποτελέσματα αλλά και η αμφισβήτηση.

  • Δικεφαλάκι 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, chris manousopoulos said:

πελαδο αρχοντα παρε μας τα υπαρχοντα.

Όλα για τον Ματίας.

Link to comment
Share on other sites

Το μονο ανησυχητικο οτι δεν ανεχεται την προδοσια οπως λεει. Δεν ταιριαζουν αυτες οι ξεπερασμενες αρχες στον οργανισμο της Α.Ε. Κ και ιδιως στη θεση που υπηρετει. 

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Πόσο αγνός άνθρωπος. Τι ρομάτζο ζούμε με πάρτυ του. Δεν ξέρω τι να πω.

Και ναι, να μην γουστάρει τα Βατράχια. Αναρωτιέμαι αν του έχει πει κανείς την ιστορία με το πανό.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

On 1/12/2023 at 11:13 AM, yiannis_21 said:

Πραγματικά χαίρομαι που είμαι μυρωδιάς. 

12 Αυγούστου Βουδαπέστη με Σπύρο να του λέω ότι δεν γίνεται να παίζει ο Μήτογλου 3ος στόπερ και η άμυνα μας να παίζει τόσο ψηλά, 

Αυτό που είδα μετά τον Παναιτωλικό καμιά σχέση με το τι περίμενα αλλά πάντοτε βασιζόταν στις αρχές που ήθελε να παίξει ο Αλμέιδα. 

Ελπίζω να μείνει για πολλά χρόνια και ο οργανισμός να τον προστατέψει. Γιατί θα έρθουνε και τα κακά αποτελέσματα αλλά και η αμφισβήτηση.

Αυτό μου διαφεύγει, μάλλον δεν το συζητήσαμε με την... πρώτη μπύρα. :D 

  • Hahaha 1
Link to comment
Share on other sites

To totalfootballanalysis.com ανέλυσε σε 2000 λέξεις το πως ο Ματίας Αλμέιδα καταφερε να επιβάλει και στην ΑΕΚ τον δικό του τρόπο ποδοσφαίρου σε μικρό χρονικό διάστημα - Διαβάστε τα στοιχεία και τις αναλύσεις που εκπλήσουν

https://www.aek365.org/a-904846/scout-report-pw-to-upshlo-eksatomikeumeno-presingk-tou-matia-almeida-einai-apotelesmatiko-sthn-eurwph-me-thn-aek.htm

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν ήσουν εσύ θα βρίζαμε τον γεμιστάνα που δεν κάνει μεταγραφές.

Τώρα δεν θα ανοίξει μύτη αν πουλήσεις 5 παίχτες και δεν πάρεις κανένα.

Όσο έχεις την ΑΕΚ να παίζει έτσι (ακόμα και αν χάνει όπως στα Γιάννενα) κάνε ό,τι γουστάρεις και στηρίζουμε.

Link to comment
Share on other sites

Μαλακα Ματίας, δεν πιστεύω να μας δουλεύεις.

Έχουν δει πολλά τα ματάκια μας.

Link to comment
Share on other sites

Scout report: Πως το υψηλό εξατομικευμένο πρέσινγκ του Ματίας Αλμέιδα είναι αποτελεσματικό και στην Ευρώπη με την ΑΕΚ
[3706043.jpg]
To totalfootballanalysis.com ανέλυσε σε 2000 λέξεις το πως ο Ματίας Αλμέιδα καταφερε να επιβάλει και στην ΑΕΚ τον δικό του τρόπο ποδοσφαίρου σε μικρό χρονικό διάστημα - Διαβάστε τα στοιχεία και τις αναλύσεις που εκπλήσουν

Ανάλυση: BRYANT MARQUES Απόδοση στα Ελληνικά: Γιάννης Τασσόπουλος 


Η ΑΕΚ οδηγεί τους αντιπάλους της στο να κάνουν πάσες προς τα πίσω ή προς το πλάι, πάσες δηλαδή που δεν προκαλούν ζημιά στην άμυνα της, ενώ παράλληλα θέλει να δημιουργήσει αμφιβολίες και εκνευρισμό στον αντίπαλο της, ώστε στην συνέχεια να καταφέρει και πάλι να ανακτήσει τον έλεγχο της μπάλας.

pastedGraphic.png

Το σημαντικό με τον Αλμέιδα είναι πως με όποιον αντίπαλο και αν παίζει η ομάδα του, η ιδέα παραμένει σταθερή.Στην παραπάνω εικόνα βλέπουμε ένα παράδειγμα, από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Μίτσελ, θέλει να δημιουργήσει με την μπάλα στα πόδια της, όμως το υψηλό πρέσινγκ είναι ξεκάθαρο, όχι μόνο λόγω του positioning των παιχτών της ΑΕΚ πάνω από το κέντρο, αλλά και λόγο του τρόπου που μαρκάρουν: Man to Man με μεγάλη ένταση, κλείνοντας όλους τους διαδρόμους, ώστε ο αντίπαλος να μην μπορεί να προωθήσει το παιχνίδι του.

Όπως βλέπουμε, η μπάλα παίζεται στην δεξιά πλευρά του γηπέδου, οπότε αυτή είναι η δυνατή πλευρά, την οποία ελέγχει ο Ολυμπιακός. Μια από τις αρχές στο αμυντικό στυλ του Αλμέιδα, είναι ότι το στενό μαρκάρισμα δεν χρειάζεται να υπάρχει πάντα. Παρόλο που κάποιοι παίχτες μένουν κοντά στους αντιπάλους, άλλοι αφήνουν ένα μικρό διάστημα και με το που γίνει η πάσα προσπαθούν με μικρά σπριντ να πιέσουν είτε για να κλέψουν την μπάλα είτε να πιέσουν στην πρώτη επαφή του αντιπάλου.

Εάν παρατηρήσουμε πιο προσεκτικά την εικόνα, βλέπουμε πως οι παίχτες της ΑΕΚ βρίσκονται κοντά στην μπάλα, με τον έναν εξτρέμ να ελέγχει δύο παίχτες σε περίπτωση που γίνει αλλαγή παιχνιδιού. Εάν επιχειρήσουν οι παίχτες του Ολυμπιακού μεγάλη μπαλιά, ο εξτρέμ θα είναι εκεί, ενώ εάν η μπάλα παιχτεί στον κεντρικό αμυντικό, θα είναι και πάλι εκεί, κάνοντας ένα μικρό σπρίντ για να κλείσει τους χώρους.

pastedGraphic_1.png

Στο δεύτερο παράδειγμα, απέναντι στον Βόλο, ομάδα που βρίσκεται στην 6η θέση του ελληνικού πρωταθλήματος, βλέπουμε πως τα πράγματα εκτελούνται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ξανά σε προσπάθεια του αντιπάλου να χτίσει το παιχνίδι από πίσω. Ένα από τα περίεργα πράγματα είναι πως πολλά από τα κλεψίματα της ΑΕΚ ή τα λάθη στα οποία έχει αναγκάσει τους αντιπάλους της , προέρχονται από τα πλάγια, με αποτέλεσμα η ομάδα του Αλμέιδα να έχει καταφέρει να σκοράρει πολλά γκολ μετά την ανάκτηση της μπάλας από εκείνο το σημείο.

Βλέπουμε πως η μπάλα έχει οδηγηθεί στην δεξιά πλευρά του Βόλου. Το πρεσάρισμα ενός από τους επιθετικούς της ΑΕΚ, γίνεται έχοντας τοποθετημένο το σώμα του προς τα έξω, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να οδηγήσει την μπάλα προς το δεξί μπακ. Εκεί, το μπακ έχει λίγες επιλογές: Είτε να δοκιμάσει μεγάλη μπαλιά, χάνοντας με αυτόν τον τρόπο την κατοχή της μπάλας, είτε να επιστρέψει την μπάλα στο στόπερ η τον τερματοφύλακα. Όμως και αυτοί θα έχουν την ίδια σκέψη, καθώς οι υπόλοιποι συμπαίχτες τους μαρκάρονται.

Ακόμα μια ομοιότητα με την προηγούμενη φωτογραφία, είναι πως και πάλι στην δυνατή πλευρά του αντιπάλου, πιέζουν τέσσερις ποδοσφαιριστές, με ακόμα έναν να μένει στην απέναντι πλευρά, συνήθως κάποιο εξτρέμ που προσπαθεί να ελέγξει το ακραίο μπακ αφήνοντάς του χώρο, ώστε να πέσει πάνω του και να πιέσει την κατάλληλη στιγμή, παρά να τον μαρκάρει σφιχτά. 

pastedGraphic_2.png

Οι επικίνδυνες καταστάσεις που δημιουργούνται μετά το κλέψιμο της μπάλας είναι συχνό φαινόμενο για την ομάδα του Αλμέιδα. Ένα από τα γκολ που σημείωσε η ΑΕΚ κόντρα στον Βόλο, προήλθε από το υψηλό πρεσάρισμα και μαρκάρισμα που έκαναν οι παίχτες της.

Στα ελεύθερα του τερματοφύλακα, δύο επιθετικοί τοποθετούνται ακριβώς έξω από την περιοχή. Η μορφή του συστήματος είναι κατι σαν 4-4-2 που μετατοπίζεται ανάλογα από τις κινήσεις των αντιπάλων, καθώς οι παίχτες δεν αμύνονται σε ζώνη και όλα εξαρτώνται από το που ο αντίπαλος θα υποδεχτεί την μπάλα. Με το που την υποδεχτεί, ένας από τους επιθετικούς θα πάει πάνω σε αυτόν, έχοντας ως στόχο με το τρέξιμο του , να τον κάνει να οδηγηθεί προς ένα από τα μπακ. 

Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό συμβαίνει από την δεξιά πλευρά του Βόλου. Όταν η μπάλα παιχτεί, πολλά πράγματα ξεκινάνε να αλλάζουν. Σιγά σιγά, ο εξτρέμ πηγαίνει προς την πλευρά που είναι η μπάλα, ενώ ενας από τους άλλους επιθετικούς ελέγχει το ένα κεντρικό χαφ. Ένα από τα αμυντικά χαφ του αντιπάλου προσπαθεί να εμφανιστεί διαγώνια από εκεί που είναι ο παίχτης που έχει στην κατοχή του την μπάλα, όμως ο παίχτης της ΑΕΚ το γνωρίζει και παρακολουθεί την κίνηση του.

Ωστόσο, αυτή η πάσα είναι η μόνη που διαθέτει ο ακραίος οπισθοφύλακας, καθώς η πάσα στον εξτρέμ είναι επίσης κλεισμένη. Όταν κάνει λοιπόν την διαγώνια πάσα, η ΑΕΚ ανακτά την κατοχή της μπάλας με ένα τάκλιν, και σε περίπου 3 δευτερόλεπτα η φάση καταλήγει σε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα και εν τέλει σε γκολ.

pastedGraphic_3.png

Ακόμα ένα παράδειγμα παιχνιδιού που δημιουργείται με την πίεση και την κάλυψη της πάσας είναι αυτό με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στην πρόσφατη ισοπαλία τους στο πρωτάθλημα. Εκεί, η ΑΕΚ μπλοκάρει τις κοντινές επιλογές και σε συνδυασμό με το σκεπτικό του Μίτσελ να παίξουν την μπάλα κάτω, οι παίχτες του Ολυμπιακού προσπαθούν να ανοίξουν τον χώρο αλλάζοντας πλευρά , πράγμα το οποίο όμως δεν γίνεται , με αποτέλεσμα να αρχίζουν να αγχώνονται.

Σε αυτήν την περίπτωση, ο κάτοχος της μπάλας, έχοντας τις επιλογές του κλεισμένες, αποφασίζει να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακα. Ένα από τα κλειδιά της απόφασης, παρόλο που υπάρχει ελεύθερος παίχτης στην απέναντι πλευρά, ήταν ενός είδους παγίδας πίεσης από τους παίχτες της ΑΕΚ, για να κάνουν την μπάλα να μετακινηθεί, ώστε ο παίχτης στην απέναντι πλευρά της πίεσης να προσπαθήσει να κλέψει την μπάλα. Έτσι ο αμυντικός αναγκάζεται να πασάρει στον τερματοφύλακα.

Αυτή η πάσα εκτελέστηκε λανθασμένα, πράγμα το οποίο δημιούργησε η ΑΕΚ, με τον επιθετικό της ΑΕΚ να βγαίνει τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα, όμως ο γκολκίπερ πρόλαβε να βγει και να διώξει. 

Ωστόσο, σημειώνεται πως το ατομικό μαρκάρισμα έχει και τα μειονεκτήματα του, γεγονός το οποίο έχει φανεί στην ΑΕΚ, με κάποιους ανταγωνιστικούς αντιπάλους, προσπαθώντας να παίξουν γρήγορα την μπάλα με αρκετούς ποδοσφαιριστές, ώστε να διασπάσουν το πρέσινγκ. Ευτυχώς για τον Αργεντινό τεχνικό, η άμυνα της ομάδας του είναι πολύ καλή, πράγμα που φαίνεται από το γεγονός πως έχει δεχθεί μόλις 7 γκολ σε 17 αγώνες, ένα εντυπωσιακό νούμερο για μια αρκετά επιθετική και ριψοκίνδυνη στο παιχνίδι της ομάδα.

Στατιστικά και ομοιότητες με τις παλιές του ομάδες

 Φτάνοντας στο τελευταίο μέρος της ανάλυσης, ας δούμε τα στατιστικά. To PPDA( Πάσες πριν από αμυντική ενέργεια) ανέρχεται σε 5.75. Ένα εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό, το οποίο κιόλας δείχνει πόσο επιθετική και συνάμα αποτελεσματική είναι η υψηλή πίεση που κάνει η ομάδα του Αλμέιδα. Άμα το συγκρίνουμε με τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα στην Ευρώπη και πρόσθεσουμε το Ολλανδικό πρωτάθλημα, το πρωτάθλημα Σκωτίας, την δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας ή το Πορτογαλικό πρωτάθλημα, το PPDA της ΑΕΚ είναι το χαμηλότερο από όλα.

https://www.aek365.org/a-904846/scout-report-pw-to-upshlo-eksatomikeumeno-presingk-tou-matia-almeida-einai-apotelesmatiko-sthn-eurwph-me-thn-aek.htm

Πραγματικά μιλάμε για προπονητική ραψωδία.
Ορθή ανάλυση, θα μπορούσαν δε να προστεθούν και τα εξής:
α) Υπάρχει εντολή για γρήγορο και έξυπνο φάουλ αν ο αντίπαλος σπάσει το πρες και μπορεί να υπάρξει θέμα στην άμεση μετάβαση προς την περιοχή της ΑΕΚ
β) Υπάρχει εντολή, σε ορισμένα παιχνίδια, ο Αραούχο να πρεσάρει τον αντίπαλο χαφ που είναι επιφορτισμένος με την προώθηση του παιχνιδιού, βλέπε Πέρεθ, Χουανγκ, Ντάντας

Η πίεση ψηλά δεν είναι απλώς να τρέχουν κάποιοι παίκτες να μαρκάρουν.
Το πρες της ΑΕΚ δεν γίνεται με αφέλεια ούτε πάντα ο παίκτης της ομάδας πέφτει απευθείας πάνω στον αντίπαλο, αλλά κάθε φορά όλα γίνοντα με σαφήνεια υπολογισμένα.
Ο Αλμέιδα παίζει ένα ποδόσφαιρο πιεστικό και υψηλής έντασης αλλά με...ταπεινότητα.
Δηλαδή, τρέχουμε και πιέζουμε με μέθοδο, έξυπνα και αναγνωρίζοντας πως ο αντίπαλος έχει τις δικές του αρετές και άρα δεν πάμε γιούργια στον ταβλά με τα κουλούρια, αλλά θα κάνουμε και το φαουλάκι αν χρειαστεί, θα δώσουμε λίγο χώρο στον αντίπαλο παίκτη εφόσον πάρει την μπάλα και είναι καλός ντριμπλέρ, κλείνοντας του τις επιλογές αντί να ορμήσουμε απευθείας για να φάμε την προσποίηση και πάει λέγοντας.


Εξωφρενικό το 5,75 στο PPDA, ρεκόρ με διαφορά ακόμα και έναντι του πολύ κραταιού Ολυμπιακού του Μάρτινς.
 
Ακόμα και αν στα πλει οφ γίνει μία στραβή ή έρθει και ένα σκορ βαρύ, προσωπικά από καιρό έχω εκτιμήσει ότι σε ένα παιχνίδι η ΑΕΚ θα δεχθεί αρκετά γκολ αν και αυτό περίπου έγινε και με τον ΠΑΣ, ο προπονητής Αλμέιδα και το επιτελείο του έχουν αναμορφώσει αγωνιστικά την ΑΕΚ.
 
 
 
 
Top
  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που έκανε με την Ρίβερ είναι πραγματικά κάτι που δύναται να το κάνει μόνο ένας αγνός άνθρωπος. Έχουμε πιάσει τεφαρίκι και πλεον φοβάμαι μην εμείς τον πληγώσουμε πάρα αυτός.

Link to comment
Share on other sites

Σ' ένα παράλληλο σύμπαν, ο Τραϊανός Δέλλας, μόλις έξι μήνες στον παγκο της Ρίβερ Πλέητ αλλά έχοντας ήδη δώσει δείγματα γραφής για την μπάλα που θέλει να παίξει η ομάδα, γράφει έκθεση ιδεών και μιλάει για το τηλεφώνημα που έκανε στον τίγρη μετά το ματς με τον Ατρόμητο. Ο τίγρης του είπε είσαι τρελός αγόρι μου, και ο Τράι απάντησε δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αδρεναλίνη, και βύθισε το καλαμάκι στον φραπέ. Η Γωγώ του έλεγε αγάπη μου, αν δεν πάει καλά δεν θα δουλέψεις ποτέ ξανά, αλλά ο Τραϊανός είχε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του, στη γερή δουλειά και στους συνεργάτες που θα έβρισκε στην πορεία (Νίκο Γεωργέα, Χρυσόστομο Μιχαηλίδη, Κόφι Αμπονσά). Στην έκθεση, θα γράψει για το πόσο ωραία μπαλίτσα έπαιζε στη Β' εθνική με τους ανάκογλου και τους πλατέλλες, για τον μεγιστάνα που δεν του έκανε μεταγραφές όταν ανέβηκε στην Α' και τον άφησε με αραβίδη, για την ευκαιρία που του δόθηκε να παίξει 3-3-1-3 με τον Παναιτωλικό κλπ κλπ

 

  • Sad 1
  • Hahaha 4
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Με το σημερινό έφτιαξες τεράστια φήμη.

Και με τα έργα στο γήπεδο και με όλα όσα είπες (και ήταν πολλά) στη συνέντευξη τύπου.

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

On 1/19/2023 at 11:20 AM, chris manousopoulos said:

Καλημερα πιτσαρα μας, αργεντινικη αλητρα 

Αυτο. Χυσε να ματαλαβουμε

  • Δικεφαλάκι 2
  • Μπομπίτσα 1
Link to comment
Share on other sites

  • stavros 9-11 pinned and unpinned this topic

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×