Jump to content

Ιστορικά οπαδικά σκηνικά


stavros 9-11
 Share

Recommended Posts

On 12/8/2023 at 12:50 PM, GIANNHS said:

μολις βρω χρόνο θα γραψω για το "ξυλο φαγατε πολυυυυ και τρεχατε σα παλαβοιιιιιι, μια εκει και μια εδώωωω στην έθνικη οδοοοοοο" 

 

 

Λοιπόν πρέπει να ήταν άνοιξη του 1999, δεν τα πάω καθόλου καλά με τις ημερομηνίες, και παίζαμε με τον Άρη στο Χαριλάου.

Στο Καλαμακι οτι είχε δημιουργηθει club της original σε μια περίεργη εποχή για την Original γενικά και καθώς προφανώς στο Καλαμάκι δεν μαζευόταν ουτε βανακι για το παιχνιδι στο Χαριλάου οι λίγοι που θέλαμε να πάμε μπήκαμε σε ένα πουλμαν μαζί με άλλους συνδέσμους (μεταμόρφωση? πατήσια? δεν θυμάμαι καθόλου). Είχα πάρει μαζί τον αδερφό μου που ακόμα πήγαινε Λύκειο και είχα στο μυαλό μου και την ευθύνη για εκείνον.  

Η "καλή" μέρα φάνηκε από το πρωί οπως λένε όταν λιγο πριν τη Λάρισα μας σταματάει η αστυνομία για έλεγχο και αφού μας έγδυσαν εντελώς και κυριολεκτικά για να ψάξουν, έπιασαν ένα παιδί απο το Καλαμάκι, νομίζω Βαγγέλης, το οποίο και συμπαθούσα πολύ και ήταν από τους λίγους που ήξερα για να μιλάω. Το παιδι αυτό ουτε τσιγάρο δεν κάπνιζε νομίζω ποσο δε άλλες ουσίες, κάποιος έσπρωξε κάτω από το κάθισμα του κάτι για να το ξεφορτωθεί και τον μάζεψαν. Ήταν από τους τυχερούς που είχαν πάει Βελιγράδι λίγο καιρό πριν.  

Φτάνουμε στο Χαριλάου, πρώτη φορά που πήγαινα. Στο παιχνίδι χάσαμε 2-0, χάσαμε και ένα πέναλτι στο τέλος αλλά αυτό που κυρίως θυμάμαι είναι η συνεχής ανταλλαγή τσιμέντων σε ένα γήπεδο που ήταν τόσο σαθρό που και κατα λάθος έβγαζες κομμάτια, με αρκετούς να έχουν χτυπήσει και να βλέπεις μερικά ματωμένα κεφάλια η χέρια. Επίσης στο ημίχρονο έγιναν επεισόδια με τη αστυνομία κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα στην έξοδο να έχουν κάνει οι μπάτσοι γραμμη για να περνάμε ανάμεσα τους. Που και που εβαζαν τρικλοποδια, αν έπεφτες χτυπουσαν στο ψαχνό. Ευτυχως ο αδερφος μου που του έβαλαν δεν έπεσε, εγώ γλίτωσα, άλλοι έφαγαν καμπόσες. 

Μπαίνουμε στο πουλμαν τελειως πτώματα και δεν αργεί να μας πάρει ο ύπνος. Ο οδηγός μας ήταν χεσμένος από το ανέβασμα και στην κάθοδο βιαζόταν να μας γυρίσει πίσω οπότε είχε ξεκοψει από τα υπόλοιπα πουλμαν και είμασταν σχετικά μπροστά. Σε κάποιο σημείο που λαγοκοιμόμουν είδα πως περάσαμε δυο πουλμαν με γαυρους που γυρνούσαν από Καβαλα αν θυμάμαι καλά (η Ξάνθη). Μέσα στο πουλμαν μας το πήραν χαμπάρι και πάνε στον οδηγό και του λένε πριν τα διοδια που πλησιάζαμε να σταματησει για κατουρημα. Πράγματι σταματαει, δεν υποψιαστηκε τίποτα προφανώς, κατεβαίνουμε πολλοι (εγω οντως για κατουρημα, δεν είχα ποτε ενδιαφέρον για φασαρίες και δεν πήγαινε το μυαλό μου, ο αδερφός μου κοιμόταν μέσα) και μας περνανε τα δυο των γαυρων που σταματανε στα διοδια και κατεβαινουν προφανώς μην ξέροντας τι ακολουθεί και θεωρόντας πως μας έχουν. Αρχίζει να ξεκινάει το σκηνικό, πέτρες καπνογόνα κλπ και πριν περάσουν 2-3 λεπτά, πάντως λίγα μου φάνηκαν, αρχίζουν να έρχονται τα υπόλοιπα πουλμαν, σίγουρα ηταν 10 τα οποία σταματαγαν μέσα στην Εθνική και κατέβαινε από μέσα κόσμος τρέχοντας προς τα διόδια. Ταυτόχρονα ο οδηγός μας βλέποντας το σκηνικό ξεκινάει να φύγει με τους περισσότερους από εμάς έξω απο το πουλμαν .. πρόλαβα και μπηκα μέσα γιατί είχα και τον αδερφό μου έννοια αν και σχεδόν αμέσως μπηκαν αλλοι δυο τρείς και του είπαν να σταματησει εκεί που είναι, άλλωστε δεν είχε που να πάει, γινοταν χαμός μπροστά. 

Το οτι έτρεχαν οι γαυροι πέρα δώθε στο δρόμο και στους αγρούς είναι πέρα για πέρα αληθινό ... τα πουλμαν τους έφυγαν χωρίς τζάμια - στα διόδια που περνάγαμε μετά ήταν ένας ψηλός, γνωστή φυσιογνωμία, που έβγαινε στο παράθυρο και έλεγε στον υπάλληλο των διοδίων "τα είδατε δυο πουλμαν χωρις τζάμια, εμείς τα κάναμε"- ενώ στην βιασύνη τους να φύγουν τα πουλμαν παράτησαν και καμπόσους γαύρους που μάζεψαν δικά μας πουλμαν και πρέπει να τους άφησαν στη Λάρισα η τη Λαμία.

Αν θυμάμαι καλά πρέπει να έσκασε καποια στιγμή αστυνομία και άρχισε να διαλύεται το σκηνικό, δεν είμαι και σίγουρος. Το μονο βέβαιο είναι πως οταν γυρίσαμε πισω πρέπει να κοιμήθηκα κανα δεκάωρο σπίτι. 

 

Γενικά το Χαριλάου ποτέ δεν με πήγε, μονο ήττες και ισοπαλίες ... η μοναδική φορά που πήγα και κερδίσαμε ήταν αυτή που μας έβγαλαν έξω στο ημίχρονο και ακουσαμε το γκολ στο πουλμαν στο γυρισμό.  

 

Πάντως αν είναι κάνας άλλος που βρισκόταν εκεί ( @GIANNHS εσύ σίγουρα οπως καταλαβαίνω) ας γράψει κάτι περισσότερο καθώς η δική μου μνήμη δεν με βοηθάει για πολλές λεπτομέρειες 

  • Δικεφαλάκι 9
  • Μπομπίτσα 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το σεντονακι που ακολουθεί ειναι αφιερωμένο στο φιλαράκι μου τον Σίμος 21 που εφυγε νωρις...

Σεπτεμβριος 1986,ξεκινάμε με το Club Λουτρακίου για Μιλάνο να δούμε την ομαδα με την Ιντερ.Προγραμμα,ξεκιναμε Δευτερα οδικώς όλο το ταξίδι μεσω πρωην Γιουγκοσλαβίας,θα φτασουμε Τεταρτη μεσημέρι στο Μιλάνο,βλέπουμε τον αγώνα και στο καπάκι πίσω από τον ιδιο δρομο!Τι ξενοδοχεια και πλοία,πουλμαν κι εμπλοκη!

Το ταξιδι ξεκίνησε από το Λουτρακι,μπηκαμε μεσα 20 ατομα AEKτζηδες κι επειδη το εισητηριο για το ταξιδι ηταν φτηνο,μπηκανε μεσα και άλλος κοσμος ασχετοι με την ομαδα,όπως κατι κοριτσια και κυρίες για να κανουν ψωνια στο Μιλανο!!

Τελος παντων μεχρι τα συνορα με τη Γιουγκοσλαβία όλα ηταν νορμαλ.

Μετα τα συνορα,αρχίσανε οι ελεγχοι από τους Γιουγκοσλαβους αστυνομικούς,αλλα μερικα ΜΕΤΑXΑ που ειχαμε μαζι μας τότε κανανε τη διαφορά και περναγαμε αερα..

Σταματήσαμε σε μια ταβερνα-ο Θεός να την κανει- να φαμε κατι.ο ταβερνιαρης να μη μιλάει Χριστο αγγλικά,εμεις να προσπαθούμε να συννενοηθούμε μαζί του,με τα πολλά καταλαβαίνει ότι θελουμε να φαμε κρεας,μας κανει νοημα "οκ",χανεται πισω από την ταβερνα και ακούμε κακαρισματα!Είχε παει στο κοτετσι κι εσφαζε κότες επιτόπου!!Φυσικά την εβγαλα εγω με κονσερβα ZWAN!

Η πρωτη νυχτα περασε στο πουλμαν με τραγουδια συνθηματα,αφθονο μπαφο και ιστορίες από τα γηπεδα.Ξημερωματα εξω απο τη Λιουμπλιανα με την Ανατολή του ηλιου,εμεις τραγουδαγαμε "ΑΕΚΑΡΑ ΟΛΕ",ηδη βραχνιασμενοι..

Φθανοντας στα συνορα Γιουγκοσλαβιας -Ιταλίας,μας προειδοποίησε o αρχηγός της εκδρομής να μην κανουμε μαλακίες με τους καραμπινιέρους γιατι δε χαριζουν καστανα και θα μας καθυστερήσουν στον έλεγχο.

Πραγματι με το που φτανουμε δυο πουλμαν μαζί της ΑΕΚ στα συνορα ,μπαινουν οι καραμπινιέροι μεσα για ελεγχο δειχνουμε διαβατηρια-εμεις ειχαμε ομαδικό- προσωράει ο καραμπινιερος προς τη γαλαρία και ρωταει κατι δικούς μας πίσω,λιωμενους από το μπαφο "passaporti?".

Πεταγεται ο ενας και αρχίζει "ΑΕΚ ΟΛΕ-ΑΕΚ ΟΛΕ,ΑΕΚ ΟΛΕ ORIGINAL ORIGINAAAL"!!!🤪

Ολοι κατω για ελεγχο,ψαξανε μεχρι και τις ρόδες,βρηκανε κατι γραμμαρια χασις και χρειαστηκε να επεμβει ο Στρατος, τότε γγ της ΠΑΕ για να συνεχίσουμε το ταξίδι.Τεσσερις ωρες χαμενες εκει και μπαίνουμε Ιταλία ξημερώματα Τεταρτης.

Φτανουμε στο Μιλανο να παρουμε τα εισητηρια,αγρυπνοι και βρωμικοι και βλεπουμε ενα λουξ ξενοδοχείο που εμενε η αποστολή.Ορμαμε στο μινι μαρκετ του ξενοδοχειου και θυμαμαι τον εαυτό μου να γεμιζουμε σαμπουαν τις χουφτες μας και να πηγαινουμε στις τουαλετες του Ξενοδοχειου να ξεβρωμίσουμε!!

Παιζαμε στις 9 το βραδυ αν θυμαμαι καλά,ειχαμε 3-4 ωρες καιρο,οπότε μας λεει ο αρχηγός καντε μια βολτα και ολοι πίσω στις 6 για να φυγουμε για το γηπεδο.

Ελα όμως που οι γκομενες ηθελαν ψωνια και καθυστερησαν να γυρίσουν-αλλιως δεν θα ειχαν πού να πανε-και ηρθαν 7.30!!!

Καντηλια,Παναγίες από μας,φευγουμε σαν τρελοι για το γηπεδο,εχει ηδη φτασει ο κυριος ογκος των οπαδών μας κι εμεις να ψαχνουμε που να παμε,το πούλμαν μας αφησε κανενα τριαρι χλμ μακρια..Οι γκομενες πούλμαν και αναμονη..

Κατεβαίνουμε,ψαχνουμε απο δω ,ψαχνουμε από κει,ρωταμε και βρισκουμε το δρόμο..

Στην τελευταια γωνία πριν βγούμε στο γηπεδο,20 τρελοι με κασκωλ,μπλούζες και φωνες,στριβουμε και..ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΦΑΤΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΙΝΤΕΡ!!! Φωναζανε "FORZΖA RAGAZZI" και περπατουσαν με βηματισμό,γυρω στα 2 χιλιαδες ατομα..

Παγωνουμε που τους βλέπουμε,οι επικεφαλής μας κανουν πίσω και βρισκομαι εγω με το Σιμο μπροστα να τους κοιταμε..

Πως μου κατεβαινει ιδεα και φωναζω δυνατα "RAGAZZI,UNA FAZZA UNA RAZZA,GRECO"!!🤪

Προς τιμην τους μας πλησιαζουν,αλλαζουμε κασκωλ και σημαιες και ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ,ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΥΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΛΕΥΡΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ!!!

Βλέπουμε το ματς,χανει ο Σαντμπεργκ μια τεραστια ευκαιρια να βαλει γκολ στον Ζενγκα,τελικά τρωμε 2 γκολ κι ετοιμαζομαστε να φυγουμε..

Εκει στη εξοδο,ο μαλακας ο αρχηγός μας και κατοχος του ομαδικού διαβατηριου μας,εχει τη φαεινη ιδεα να κανει με τα δακτυλα πιστολι και να ακουμπησει στην πλατη ενα καραμπινιέρο,φωναζοντάς του, "ΑΛΤ,ΟΡΙGINAAAL"!!

Τον μπαγλαρωνουν,εμεις ξεκρεμαστοι να μην μπορούμε να φυγουμε,τελικα καθαρισε και παλι ο Στρατος και ξεμπερδεψαμε.

Ωραιες εμπειριες χαραγμενες βαθια στη μνημη μου..

Αν θυμαστε κανεναν απο τις φωτό μου λετε...

 

 

Scan0003 (2).jpg

Scan0003.jpg

Scan0004.jpg

  • Δικεφαλάκι 15
  • Μπομπίτσα 6
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×