Jump to content

Recommended Posts

Επειδή οι απαντήσεις όταν μεταφέρονται γραπτά δεν αντικατοπτρίζουν πλήρως τις συνθήκες με τις οποίες δόθηκαν,

καλό θα ήταν να αναγράφεται πως ο Αλμέιδα έδωσε την απάντηση σε ερώτηση Μεξικάνας δημοσιογράφου,

οπότε έκανε πολύ καλά που απάντησε όπως απάντησε.

Απαίτησε κατανόηση για την χρησιμοποίηση του Πινέδα και έδωσε πλήρη κάλυψη στον Ροδολφο.

Link to comment
Share on other sites

Αν πιστεύει ο Αλμειδα ότι θα παίξει ο Πιζάρο τότε θα παίξει. τυφλή εμπιστοσύνη.  Ο άνθρωπος δεν είναι ταβερνιάρης, έχει παίξει σε κορυφαίο επίπεδο δίπλα σε μορφές. 

Link to comment
Share on other sites

Ματίας καριόλη μπουσίντο, μας ήρθες από άλλες εποχές χαμένες στο χρόνο και μας πήρες τα μυαλά. Το παρακάτω αφιερωμένο σε σένα και στην ιστορική νίκη που μας φυλάς για το βράδυ.

 

Link to comment
Share on other sites

Μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι ο προπονητής κάνει δηλώσεις με καθαρό μυαλό ενώ εμείς οι ουγκανοι προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε το πως έγινε ό,τι έγινε.

Είσαι άνθρωπος με τεράστιο επίπεδο αυτογνωσίας ρε Ματθαίε.

  • Δικεφαλάκι 5
Link to comment
Share on other sites

Ματίας ανησυχώ με αυτά που βλέπω με τον Μάνταλο βασικό καιρό τώρα. Φοβάμαι μη πέρασε ο μήνας (η χρονιά) του μέλιτος και πλέον συνεχίζει να δίνει εντολή ο Μελ όπως έκανε πάντα.

Link to comment
Share on other sites

Bασίλης Σαμπράκος:

 

όπως αναγνώρισε μετά τη λήξη του ματς ο Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι. Μετά το ματς, ο Ιταλός μετέφερε στους ανθρώπους της Μπράιτον την άποψη ότι ο Αλμέιδα δεν θα μείνει για πολύ καιρό ακόμη στην Ελλάδα επειδή δεν θα τον “αφήσει” το ελίτ επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

Link to comment
Share on other sites

Ο Ματίας όταν φύγει, θα φύγει γιατί δεν θα μπορεί να αγαπήσει παραπάνω την ΑΕΚ. Είναι Αργεντίνος κι έχει πάρει μαζί του άλλες 5 οικογένειες. Ούτε τσιγγάνος είναι ούτε Σερβόπανο.

  • Δικεφαλάκι 3
  • Μπομπίτσα 2
Link to comment
Share on other sites

*Μπορεί ο Ματίας Αλμέιδα να μη γνωρίζει ελληνικά, ωστόσο φροντίζει να ενημερώνεται για όλα όσα γράφονται στα εγχώρια media για την ΑΕΚ. Τις θετικές και τις όποιες αρνητικές κριτικές μετά τα παιχνίδια της Ένωσης και γενικότερα όσα συνδέονται με τον ίδιο και την αγωνιστική εικόνα των «κιτρινόμαυρων». Ο Αργεντινός τεχνικός είναι καλά… διαβασμένος και δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω. (ΩΡΑ)

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Bluesman said:

*Μπορεί ο Ματίας Αλμέιδα να μη γνωρίζει ελληνικά, ωστόσο φροντίζει να ενημερώνεται για όλα όσα γράφονται στα εγχώρια media για την ΑΕΚ. Τις θετικές και τις όποιες αρνητικές κριτικές μετά τα παιχνίδια της Ένωσης και γενικότερα όσα συνδέονται με τον ίδιο και την αγωνιστική εικόνα των «κιτρινόμαυρων». Ο Αργεντινός τεχνικός είναι καλά… διαβασμένος και δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω. (ΩΡΑ)

Άρα το διάβασε και αυτό. Άρα ξέρει ότι ξέρουν ότι ξέρει. Ποια Αγκάθα Κρίστι, υπάρχει η (ψ)ώρα των σπορ.

Link to comment
Share on other sites

7η στα xGoals η ΑΕΚ και μάλιστα χωρίς πέναλτι.
Το πέναλτι σε μεγάλο βαθμό είναι θέμα τύχης, βλέπε [url=https://www.aek.com/phpBB3/viewtopic.php?p=2329904#p2329904]εδω[/url]

Quote


Μετά την προτελευταία αγωνιστική η ΑΕΚ βρίσκεται στην 7η θέση των xGoals σε όλο το Europa League με τον συντελεστή της να είναι στο 9.96. Πρώτη στη συγκεκριμένη κατάταξη βρίσκεται η Λίβερπουλ με συντελεστή 13.18 ενώ την ακολουθεί η γερμανική Φράιμπουργκ που συνέντριψε τον Ολυμπιακό με 11.78. Στην 3η θέση είναι η Αταλάντα με 11.13, 5η είναι η Μπάγερ Λεβερκούζεν με 10.91 και ακολουθούν η Μαρσέιγ (10.65) και η Σλάβια Πράγας με 10.01. Δύο πράγματα αξίζουν αναφοράς εδώ: Το πρώτο είναι ότι ο συντελεστής της ΑΕΚ είναι «καθαρός», δηλαδή, σε κανονική ροή αγώνα και χωρίς κερδισμένο πέναλτι. Το δεύτερο είναι ότι από τις ομάδες της πρώτης 7άδας[b] μόνο η ΑΕΚ και η Αταλάντα έχουν σκοράρει λιγότερο από τον συντελεστή τους, ενώ όλοι οι άλλοι έχουν σκοράρει παραπάνω[/b]. Η ΑΕΚ, δηλαδή, με βάση τους δείκτες της θα «έπρεπε» να είχε σκοράρει περίπου 10 φορές και σκόραρε 5, έχοντας τη μεγαλύτερη απόκλιση μεταξύ του βαθμού που δημιουργεί απειλή και της αποτελεσματικότητάς της.  2η σε τελικές σε όλο το UEL πίσω από τη Λίβερπουλ


https://www.aek365.org/a-962872/wyscout-analush-h-aek-tha-mporouse-na-exei-petuxei-diplasia-gkol-sto-europa-league-sumfwna-me-ta-xgoal-pou-parhgage.htm

Μεγάλο επίτευγμα του Αλμέιδα, μάλιστα με επικίνδυνες τελικές 12,7%, όταν ο μέσος όρος είναι συνήθως 10-11%. Δεν πρόκειται δηλαδή για πολλά σουτ έστω λίγο εκτός περιοχής, αλλά για εκτελέσεις εντός μεγάλης ή μικρής περιοχής, περισσότερο κεντρικά ή λίγο πλάγια.
Ας μας πει κάποιος αν είναι προφανές μία ομάδα με έξοδα συμβολαίων γύρω στα 16-18 εκατομμύρια, να έχει τέτοια θέση.
Να τονίσω εδώ ότι η μαζική άμυνα δεν δίνει κάτι. Θα σε βγάλει μία-δύο φορές και σε τελική ανάλυση, μία ομάδα πρέπει να παίζει ποδόσφαιρο αντάξιο της ιστορίας της και του κόσμου της.
 

Quote

 

Τα παθητικά xGoals, η ΑΕΚ και ο… Άγιαξ

Σε ότι αφορά τα παθητικά xGoals, υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο που αφορά την ΑΕΚ. Ο Άγιαξ που είναι η ομάδα κόντρα στην οποία η «Ένωση» θα παίξει τις πιθανότητές της για την ευρωπαϊκή της συνέχεια είναι η δεύτερη ομάδα που έχει δεχτεί τη μεγαλύτερη απειλή στο Europa League, δείγμα του γεγονότος ότι η ανασταλτική του λειτουργία δε βρίσκεται σε καθόλου καλή κατάσταση. Οι Ολλανδοί είναι πίσω από τη Σέριφ Τίρασπολ με παθητικά xGoals στο 11.07. H AEK δεν είναι μακριά στον συγκεκριμένο πίνακα αφού είναι 7η με 9.83, μόνο που ο δικός της παθητικός δείκτης xGoals είναι πλασματικός καθώς διογκώθηκε από τα 6 πέναλτι που δόθηκαν εις βάρος της. Για να καταλάβετε τι εννοούμε, από τα 9.83 παθητικά xGoals της ΑΕΚ τα 4.56 είναι οι εκτελέσεις πέναλτι

 

 

Αν πάμε στη λογική των πραγμάτων, το ένα πέναλτι δεν ήταν τέτοιο. Μένουν άλλα πέντε. Παρότι τα περισσότερα ήταν πέναλτι που έπρεπε να αποφευχθούν καθώς ο κίνδυνος να γίνει γκολ ήταν π.χ. 5-35% και το πέναλτι τον έκανε 76%, βάσιμα μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι η υψηλή ένταση δεν μπορεί να κοντρολαριστεί πλήρως, βλέπε και σχόλια του Μίχου.
Άρα, ακόμα και μια προσεκτική άμυνα, θα έδινε αντί για έξι πέναλτι τα τρία.
Δεν λέμε μηδέν, θα ήταν σαν να θέλουμε να τα ωραιοποιήσουμε όλα.
Με τρία πέναλτι λοιπόν, πάμε στο 8,73.
Επίδοση που για Γιουρόπα Λιγκ και με τον τρόπο που παίζει ο ΑΛμέιδα είναι πολύ καλή.
Αρκεί να θυμηθεί κάποιος ότι η ΑΕΚ του 2021-22, στην Ελλάδα, δεχόταν τόσα γκολ όσα σχεδόν και η υποβιβασμένη ΑΕΛ.
Φυσικά, το έγραφα και πέρυσι, θα τύχει και παιχνίδι και όχι απαραίτητα με ισχυρό αντίπαλο, που η ευθεία των αμυντικών δεν θα πετύχει, ο ένας θα είναι ντεφορμέ, ο άλλος κουρασμένος, και ο αντίπαλος θα βάλει αρκετά γκολ.


Σε κάθε περίπτωση, ο Αλμέιδα έχει πετύχει να παίζει ένα σύγχρονο ποδόσφαιρο, αλλά όχι άναρχο. Όλοι έχουν ρόλους, οι γραμμές είναι κοντά και με συνοχή και η αυτενέργεια και η πρωτοβουλία μπαίνει όταν χρειαστεί.
Προσέξτε, οι ίδιοι παίκτες με την ίδια φόρμα και με την ίδια τακτική, αν δεν είχαν δουλευτεί καλά, ο Άγιαξ και η Μπράϊτον θα είχαν κάνει 8-9 ευκαιρίες και 3-4 γκολ, μέχρι να αναγκαστεί αντανακλαστικά η ΑΕΚ να παίξει πιο πίσω.

Ο Ολυμπιακός ξέρετε γιατί έφαγε πέντε γκολ; Όχι μόνο λόγω Ρέτσου και Ντόι. Διότι, η αμυντική τετράδα δεν έπαιζε συγχρονισμένα για πολλοστή φορά, με αποτέλεσμα σε φάσεις κανονικής ροής κιόλας, διαρκώς τουλάχιστον ένας παίκτης, να κρατάει ονσαιντ τον αντίπαλο.
Και γενικότερα, σε πολλά παιχνίδια έγινε κάτι παρόμοιο ή έφτανε εύκολα ο αντίπαλος ακόμα και στην μικρή περιοχή.
Δεν είναι θέμα μόνο ικανότητας, και τον Σεμέδο να είχε μαζί με τον Σισέ όταν ήταν σε φόρμα, το πολύ να είχε γλιτώσει μερικές φάσεις και γκολ.

Ο οπαδός όμως, έχει συνηθίσει να βλέπει ένα λάθος και να λέει μεταγραφή, να μη σκέφτεται ότι ο Τζαβέλλας και ο Μήτογλου, ο Ρότα και ο Χατζισαφί του 2021-22, ο Σακχόφ, ο Σιμόες, ο Σιμάνσκι, δεν είναι λογικό να δέχονται 45 γκολ στην Σουπερλιγκ, ακόμα και όπως έπαιζαν.

Αν λοιπόν, το καλοκαίρι στην ΑΕΚ ήταν προπονητής ο Καρντόσο με τους ίδιους παίκτες και επιχειρούσε να παίξει το ίδιο ποδόσφαιρο, σε Ευρώπη αλλά κάποιες φορές και σε Ελλάδα, ο Μουκουντί και ο Βίντα θα είχαν μετατραπεί από τον οπαδό τους θαυμάζει, ως αργοί, δεν κάνουν κλπ.
Ο Μουκουντί το βίωσε αυτό και στην Σεντ Ετιεν την τελευταία του χρονιά.


 

  • Δικεφαλάκι 3
  • Μπομπίτσα 2
Link to comment
Share on other sites

Αγαπημένε Ματθαίε,

σε παρακαλώ βάλε για κανα 3ημερο τον Πινέζα μας, στις ολόσωμες κρυοθεραπείες, γιατί τον έχουμε ξεπατώσει.

Ευχαριστώ.

  • Δικεφαλάκι 3
Link to comment
Share on other sites

Επειδή δεν φαινόσουν και πολύ κεφάτος σήμερα να ξες πως δεν μας νοιάζει τι θα αποτέλεσμα θα φέρει η ΑΕΚ, αρκεί να χαμογελάς εσύ ρε Μαθιό!

  • Δικεφαλάκι 1
Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, Pelado Alme said:

Για άλλη μια φορά ήταν απολαυστικός στις δηλώσεις του ο αλμέιδα!Τρομέρος άνθρωπος και τεράστια προσωπικότητα!

https://www.aek365.org/a-964732/almeida-an-elega-pame-gia-thn-isopalia-tha-shmaine-oti-den-pisteuw-stou-paikte-mou-mono-nikh.htm

Οτι και να γίνει στο μέλλον, ο συνδυασμός μπαλας, αποτελεσμάτων, νοοτροπίας και στάσης ζωής του Πελάδο, απέχει ήδη παρασάγγας απο οποιονδήποτε άλλον στην ιστορία του club, πλην του Φάντροκ

  • Δικεφαλάκι 4
Link to comment
Share on other sites

Αν μιλάμε για προπονητές, ίσως να έχεις δίκιο δεδομένου του πως έφυγε ο Τσαϊκόφσκι. Αν μιλάμε ανεξαρτήτως πόστου νομίζω ο Μπάρλος δεν πλησιάζεται από κανέναν.

Link to comment
Share on other sites

Διαπίστωσες πως εμείς στην ΑΕΚ φτάνουμε τους νόμους του Μέρφυ στα όρια τους και εξαναγκάστηκες να παίξεις με δίδυμο σιμάνσκι μάνταλο στο κέντρο σε ένα τέτοιο παιχνίδι.

Συνέχισε να χαμογελάς και μη σε νοιάζει τπτ, είμαστε μαζί σου.

Link to comment
Share on other sites

Ημασταν, ειμαστε και θα ειμαστε μαζι σου, ο,τι και να γινει, αλλα σε εκληπαρω, ζητα μεταγραφες απο τον απο πανω γιατι αλλιως δεν.

Link to comment
Share on other sites

  • stavros 9-11 pinned and unpinned this topic

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×